|
الریان فرهاد قائمی را کنار گذاشت
تیم والیبال الریان قطر تصمیم گرفت به خاطر عملکرد ضعیفی که فرهاد قائمی در این تیم داشت او را کنار بگذارد و به دنبال جذب بازیکن جدید باشد. به گزارش ایسنا به نقل از الرای، فرهاد قائمی، ملیپوش والیبال ایران یکی از لژیونرهای این رشته به شمار میآید که در تیم الریان قطر حضور داشت اما باشگاه الریان تنها چند روز قبل از آغاز فصل جدید لیگ والیبال تصمیم گرفت فرهاد قائمی را از فهرست خود کنار بگذارد و به اصطلاح قرارداد او را فسخ کند. روزنامه الرای دلیل این تصمیم را عملکرد ضعیف فرهاد قائمی در جام امیر قطر اعلام کرد.
ارسال به دوستان
واکاوی اتفاقی که باعث شد تخفیف ۵٠ درصدی برانکو از بین برود و پرسپولیس 26 میلیارد ضرر کند
وزارت ورزش پاسخگو باشد
پس از کشوقوسهای فراوان، با وجود اینکه بیش از یک سال از جدایی برانکو ایوانکوویچ از پرسپولیس میگذرد، این باشگاه با فشار فیفا، تمام مطالبات سرمربی پیشین خود را پرداخت کرد تا از مجازاتهای بیشتر در امان باشد. اما نکته جالب ماجرا اینجاست که برانکو یک سال قبل حاضر بود ۵٠ درصد از طلبش را ببخشد تا با توافق پرونده مختومه شود. برانکو زمان جدایی از پرسپولیس با توجه به آپشنهای قراردادش حدود یک میلیون یورو از این باشگاه طلب داشت، البته این مبلغ صرفا مربوط به برانکو بود و دستیارانش مبالغ دیگری طلبکار بودند. مربی کروات پس از به بنبست خوردن چند دور مذاکره با مدیران پرسپولیس، به فیفا شکایت و پرسپولیس را محکوم به پرداخت یک میلیون و ۵۵ هزار یورو به علاوه ۵ درصد سود سالانه کرد. یک خبرگزاری اسفندماه سال قبل روایتی از جلسه استانبول را منتشر کرد که در آن جلسه دارو بوشیچ، وکیل برانکو حاضر بود تخفیف ۵٠ درصدی ارائه کند که اگر این موضوع از سوی پرسپولیس پذیرفته میشد، سرخها میتوانستند با ۵٠٠ هزار یورو آن هم در روزهایی که نرخ یورو در بازار حدود ١٣ هزار تومان بود (یعنی حدود ۶ میلیارد و ۵٠٠ میلیون تومان) پرونده را مختومه کنند اما با بیتوجهی این توافق حاصل نشد و پرسپولیسی که از نقل و انتقالات محروم بود در نهایت برای بسته شدن پرونده حدود یک میلیون و ١٠٠ هزار یورو با نرخ یوروی ٣٠ هزار تومانی (حدود ٣٣ میلیارد تومان) به برانکو ایوانکوویچ پرداخت کرد.
ماجرا از این قرار است که در جلسهای که ١۶ تیر ٩٨ در یکی از هتلهای استانبول برگزار شد، از طرف باشگاه پرسپولیس مهدی ذاکر به عنوان مدیر حقوقی باشگاه و امیرعلی حسینی به عنوان مدیر امور بینالملل باشگاه حاضر بودند و از طرف برانکو نیز دارو بوشیچ به عنوان وکیلش حضور داشت. مهدی ذاکر (مدیر وقت حقوقی باشگاه پرسپولیس) در مصاحبه با ایسنا درباره جزئیات این جلسه، صحبتهایش را اینچنین شروع کرد: قبل از اینکه بخواهم درباره جزئیات این جلسه صحبت کنم، در یک جا باید شفافسازی صورت بپذیرد. اتفاقاتی در مذاکرات استانبول رخ داد و باعث شد من که ۵ سال و نیم در باشگاه پرسپولیس فعالیت کرده بودم، بعد از بازگشت از استانبول، استعفای خود را تقدیم هیأتمدیره کنم.
وی افزود: برانکو مرد شریفی است که برای پرسپولیس زحمات زیادی را متحمل شده و وکیل او آقای دارو بوشیچ، انسان بسیار خوبی است و در مذاکرات دائم میگفت ما به خدا اعتقاد داریم. او فرد بسیار صادقی بود. قبل از اینکه به استانبول برویم، به ما گفتند بروید و موضوع را جمع کنید. به همین خاطر از هیأتمدیره اختیاراتی میخواستم. در آن مقطع برانکو با الاهلی قرارداد بسته بود و هواداران باشگاه را تحت فشار گذاشته بودند که چرا حقوقش را ندادهاند. البته از دید من به لحاظ حقوقی تخلفاتی از سوی برانکو صورت گرفته بود که چرا با الاهلی مذاکره کرده و از پرسپولیس جدا شده بود و حتی بعد از انتشار تصاویر برانکو در صفحه رسمی باشگاه الاهلی، فسخ قرارداد او با پرسپولیس به باشگاه ابلاغ شد.
وی ادامه داد: با همه شرایط من و امیرعلی حسینی با وکیل برانکو جلسهای برگزار کردیم تا به صلح و سازش برسیم. قبل از جلسه آقایان رغبتی، نبی و عرب از من خواسته بودند موضوع را جمع کنم. طبیعی بود ما بگوییم آقای برانکو از نظر ما تخلفاتی مرتکب شده و از طرفی از ما مطالباتی دارد. پس چگونه میتوانیم به یک توافق برسیم؟ مذاکرات تا جایی پیش رفت که وکیل برانکو یک پیشنهاد فوقالعاده به ما داد. من و امیرعلی حسینی واقعا انتظار چنین پیشنهادی را نداشتیم. وکیل برانکو به ما گفت اگر از نصف طلب برانکو شروع کنیم شاید روی یک مبلغ توافق کنیم اما اینکه از کل مبلغ طلب گذشت کنیم، اصلا امکان ندارد و مذاکرات موضوعیت ندارد.
ذاکر با بیان اینکه پیشنهاد وکیل برانکو منصفانه و عادلانه بود، گفت: در آن مقطع برانکو حدود یک میلیون یورو از پرسپولیس طلبکار بود اما درباره دستیارانش گفتند چون مبالغ کم است، انتظار تخفیف نداشته باشید. ما از پیشنهاد خوشحال شدیم، چون از نظر حقوقی میدانستم مطالبات برانکو، حق او است و باید دریافت کند. حتی اگر برانکو در باشگاه دیگری استخدام نمیشد، میتوانست از پرسپولیس غرامت هم بگیرد، البته ما برای شکایت از الاهلی مستندسازی کرده بودیم و بعد از جدایی من دیگر نمیدانم چه شد که شکایت نکردند. وی تاکید کرد: ما از پیشنهاد وکیل برانکو واقعا ذوقزده شده بودیم، چون وقتی در یک جلسه بتوانید ۵٠٠ هزار یورو تخفیف بگیرید بسیار خوب است. البته ما به مبلغ مشخصی نرسیدیم اما از ابتدا به ما گفته شد از نصف طلب شروع کنیم، یعنی همان تخفیف ۵٠٠ هزار یورویی که بسیار خوب بود. پس از این صحبت من از دارو بوشیچ خواستم کمی استراحت کند تا ما هم بتوانیم با تهران تماس بگیریم. من با آقای عرب تماس گرفتم و گفتم الان بهترین زمان برای مصالحه است و از او خواستم به من درباره تخفیف اختیار بدهد. یعنی پرسیدم تا سقف چند درصد میتوانم با دارو بوشیچ مصالحه کنم؟ آقای عرب به من گفت گوشی تلفن را نگه دارم، ظاهرا او داشت با یک مقام بالادستی صحبت میکرد. صدا روی اسپیکر بود و مقام مافوق به آقای عرب اصرار کرد پیشنهاد پرسپولیس برای مصالحه با برانکو «صفر» باشد. یعنی ما هیچ پولی پرداخت نکنیم. من صحبتها را میشنیدم، بعد هم آقای عرب به من گفت که خودت شنیدی. پس برو و بگو هیچ پولی پرداخت نمیکنیم. من هم گفتم مذاکره برای «صفر» معنا ندارد، این فرصتی که ما داریم استثنایی است و اجازه بدهید مصالحه کنیم اما آن مقام مافوق تاکید کرد همین که من میگویم انجام بشود.
ذاکر ادامه داد: وقتی دوباره به جلسه رفتم، آنقدر ناراحت بودم که دارو بوشیچ متوجه شد و به من گفت که گفتهاند بگویی «صفر»؟ پاسخ دادم چطور مگر؟ که دارو بوشیچ گفت وقتی از کرواسی به استانبول میآمد، به او گفته بودند به این سفر نرو، چون پیشنهاد آنها (پرسپولیس) صفر است. وقتی مذاکرات به بنبست خورد، هم دارو بوشیچ و هم ما ناراحت بودیم، چون همه مقدمات فراهم بود تا ما با دست پر به تهران بازگردیم و ٣٠٠ تا ۵٠٠ هزار یورو به سود باشگاه کار کنیم. اما وقتی به صورت قهری به شما بگویند «صفر» و مذاکرات به بنبست بخورد، ناراحتکننده میشود.
وی اضافه کرد: وقتی دیگر مذاکرات تمام شد، دارو بوشیچ با برانکو تماس گرفت و موضوع را بیان کرد و برانکو هم به من و امیرعلی حسینی سلام رساند و از وکیلش خواست از محل پولی که در اختیارش است، ما را برای شام میهمان کند. این معرفت و مرام برانکو بود. وکیلش حاضر بود نصف طلب موکلش را ببخشد تا به توافق برسیم اما در ایران قبول نکردند.
مدیر سابق حقوقی پرسپولیس همچنین گفت: وقتی بازگشتم واقعا ناراحت بودم، چون میتوانستم از طلب برانکو حدود ۵٠٠ هزار یورو کم کنم اما اجازه این کار داده نشد. شاهد این موضوع هم که گفتم، امیرعلی حسینی، دارو بوشیچ و همین بیانیه آخر برانکو است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا پرسپولیس در آن مقطع از باشگاه الاهلی یا خود برانکو شکایت نکرد، گفت: علت این موضوع را نمیدانم، چون بعد از بازگشت به تهران، از سمت خودم استعفا کردم. ما به آقای برانکو علاقه داریم اما برای شکایت از باشگاه الاهلی مستندسازی شده بود و از این جریان فرار کردند.
***
[آقای وزیر! این متن را بخوان]
همیشه پول بیتالمال به وسیله دزدی و اختلاس از بین نمیرود، بعضی اوقات نشستن افرادی که هیچ تخصصی در مدیریت فوتبال ندارند، میتواند به اندازه 100 اختلاس و دزدی به بیتالمال ضربه بزند. مدیر سابق حقوقی باشگاه پرسپولیس بعد از یک سال و نیم سکوت، سرانجام واقعیت را درباره سوءمدیریت وزارت ورزش برملا کرد. در این مصاحبه او صریحا میگوید تابستان سال قبل براحتی میشد 26 میلیارد تومان از ضرر و زیان به بیتالمال (خزانه باشگاه دولتی پرسپولیس) جلوگیری کرد. او نمیگوید مافوق ایرج عرب چه کسی بود اما از ۲ حالت خارج نیست؛ یا مدیرعامل سابق باشگاه پرسپولیس با بالاترین مقام موجود یعنی رئیس مجمع باشگاه (وزیر ورزش و جوانان) در حال گفتوگو بود یا با معاونت وقت ورزش قهرمانی وزارت ورزش یعنی محمدرضا داورزنی. در حالت عادی ۲ مافوق مدیرعامل پرسپولیس این ۲ مقام میتوانند باشند و در فرض دیگر میشود یکی از نزدیکان به وزیر ورزش را پشت خط تلفن فرض کرد. در هر صورت این فرد از وزارت ورزش بوده است.
امروز جعفر سمیعی بر مسند کار نشسته و میگوید وظیفه نخستش برقراری انضباط مالی است. اما دلالان در بهترین حالت چند تومان میتوانند در طول یک فصل در باشگاه قرمزها به جیب بزنند؟ مشکل بزرگ مدیریت سرخابیها این مسائل نیست. نه اینکه به فساد و دلالیسم و این چیزها بیتوجه باشند، نه! اما موضوع اولی همان مدیریت صحیح منابع مالی است. اینک مشخص شده به واسطه ندانمکاری یک مدیر بالادستی، پرسپولیس چگونه از یک فرصت عالی و تاریخی عبور کرد و یک سال و نیم بعد مجبور شد چندین برابر آن رقم را پرداخت کند، آن هم بعد از بسته شدن پنجره نقل و انتقالات باشگاه. دکتر سلطانیفر! چند ماهی بیشتر به پایان کارتان در این دولت باقی نمانده اما تاریخ مدیریت شما و انتخاب افرادی که برای ۲ باشگاه بزرگ ایران گماردید را با این اتفاقات قضاوت میکند. هر چه تلاش کنید قسمتی از فینالیست شدن پرسپولیس را به اسم وزارتخانه بزنید هیچ ثمری ندارد، چون هواداران این تیم دیدند شاهکار دوحه خلق نمیشد مگر با درایت کادر فنی و رشادت بازیکنان جدید و قدیمی قرمزها. قبل از دوحه 3 ستاره اصلی را از دست دادند و اگر ضرب و زور قرارداد بازیکن عراقی نبود بعد از رفتن به فینال میشد 2 بازیکن اصلی دیگر را خارج شده از ترکیب تیم اصلی قلمداد کرد. شجاع خلیلزاده رفت و بشار رسن در صورت رسیدن پیشنهاد خارجی دیماه از ایران میرود. هواداران این تیم میدانند مشکل کجاست و چه کسانی باید در موقع نیاز از این تیم دولتی حمایت میکردند اما دست روی دست گذاشتند و تنها مترصد این هستند در صورت قهرمانی احتمالی پرسپولیس در آسیا به فرودگاه بروند و با جام عکس انداخته و آن را به حساب مدیریت فاخر دولتشان بگذارند!
ارسال به دوستان
اخبار
سرمربی پورتو: طارمی میتواند بیشتر در ترکیب باشد
سرمربی پورتو درباره کم بازی کردن طارمی در این تیم صحبت کرد و اظهار داشت: به دلیل حرف مردم به کسی بازی نمیدهم ولی او میتواند بیشتر در ترکیب ما باشد.
به گزارش فارس، میزان دقایق اندک حضور طارمی در بازیها واکنش طرفداران این تیم را به همراه داشت و برخی نیز با چنین اتفاقی شوخی کردند. به همین دلیل سرجیو کونسیسائو، سرمربی پورتو درباره کم بازی کردن طارمی صحبت کرد. او گفت: بازیکنان از خود انتقاد میکنند. من یک گروه بازیکن دارم که میدانند چه زمان عملکردشان خوب است، چه زمان خوب نیست و میتوانند درباره بازیشان نظر بدهند. من چنین چیزی را در رختکن انجام دادهام. وی ادامه داد: طارمی بسیار بازیکن مودبی است. در حال وفق دادن خود با ما است و شاید بتواند در ادامه بیشتر بازی کند. من به خاطر نظر مردم به کسی بازی نمیدهم. من با توجه به بازی و استراتژی به بازیکنی که سزاوارش است بازی میدهم.
***
اعلام اسامی تیم ملی بسکتبال بعد از هفته نخست لیگ
سرپرست تیم ملی بسکتبال ایران گفت: کادر فنی پس از برگزاری هفته نخست لیگ به صورت متمرکز، اسامی دعوتشدگان به اردو را اعلام میکند.
مسعود قاسمی در گفتوگو با ایسنا، درباره جلسه سید رامین طباطبایی، رئیس فدراسیون بسکتبال با مهران شاهینطبع سرمربی تیم ملی توضیح داد: نخستین بحث مهم در این دیدار انتخاب و اعلام لیست اصلی تیم ملی توسط سرمربی تیم ملی بود که سعی کردیم در این باره تبادلنظر کنیم. به هر حال برای این کار باید شرایط اردویی نیز مورد نظر قرار بگیرد که نحوه برگزاری اردوها مورد بررسی قرار گرفت.
او ادامه داد: همانطور که میدانید 4-3 بازیکن ما خارج از کشور هستند و شرایط دعوتشان باید بررسی میشد، چون هر کشور با توجه به ویروس کرونا پروتکلهای خاص خود را دارد. دعوت کردن این نفرات براحتی قابل انجام نیست و باید شرایط کشورها مدنظر قرار بگیرد. باید بررسی میکردیم که با توجه به پروتکلها چگونه میتوانیم این نفرات را در تاریخ مقرر به اردو وارد کنیم. سرپرست تیم ملی بسکتبال ایران درباره آخرین وضعیت این بازیکنان برای پیوستن به اردو نیز گفت: فکر نمیکنم شرایط یا مشکل خاصی باشد و در حال رایزنی هستیم تا با رعایت پروتکلها وارد اردوهای تیم ملی ایران شوند. مهمتر از هر چیزی رعایت پروتکلهاست که این مساله از طرف برگزارکنندهها سفت و سخت گرفته میشود. طی مدتی هم که میخواهیم اردو برگزار کنیم، چون سلامت بازیکنان مهمترین موضوع است، سعی میکنیم با بهترین شرایط تمرینات را پیگیری کنیم. او درباره زمان اعلام اسامی بازیکنان دعوتشده به اردو نیز گفت: فعلا منتظریم تا بازیهای هفته اول لیگ به صورت متمرکز برگزار شود تا پس از آن نفرات مدنظر کادرفنی را اعلام کنیم. اردونشینان تنها بر اساس بازیهای هفته اول این فصل انتخاب نمیشوند و بر اساس شناخت نسبی کادر فنی نیز انتخاب خواهند شد. البته چون یک مقدار شرایط پرخطر است و یک مقدار کمبود وقت داریم، احتمالا تعداد دعوتشدگان محدود شود. قاسمی درباره ۲ بازی پیش روی تیم ملی ایران در پنجره دوم انتخابی کاپ آسیا ۲۰۲۱ نیز گفت: ما با عربستان و سوریه بازی داریم که عربستان ۲ بازیکن جدید به تیم خود اضافه کرده و تقویت شده است. با این تیم خیلی آشنا نیستیم اما چون با سوریه بازی کردهایم شناخت بیشتری داریم. ما چون یک مدت از اردو و تمرین دور بودهایم نیاز داریم طی یک مدت کوتاه خودمان را آماده مسابقات کنیم که کار را سخت میکند. البته سعی میکنیم با آنالیز کادرفنی بازیهای خوبی را انجام داده و به کشور بازگردیم.
ارسال به دوستان
انواع تقلب در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا
ثمانه اکوان: رأیگیری حضوری برای انتخاب رئیسجمهور ایالاتمتحده در حالی روز گذشته در سراسر آمریکا برگزار شد که تا زمان آغاز پروسه رأیگیری حدود 100 میلیون نفر از مردم این کشور یعنی بیش از دوسوم از افرادی که برای رأی دادن ثبتنام کرده بودند، به صورت پستی یا رأی دادن حضوری زودهنگام، رأی خود را به شرکت پست داده یا در صندوق انداخته بودند. پیشبینی میشود با توجه به بالا بودن میزان مشارکت مردم در رأیگیری پستی، طرفداران نامزدهای انتخاباتی در هر ۲ حزب تمام تلاش خود را به کار ببرند تا در عرصه رأیگیری حضوری نیز بتوانند رأی بالایی به نامزد موردنظر خود بدهند اما نحوه برخورد با همین آرای زودهنگام نیز نشان میدهد نگرانیها درباره احتمال تقلب در انتخابات آمریکا یا بیاثر شدن رأی مردم در این انتخابات چندان هم بیدلیل نبوده است. اگرچه دموکراتها سعی کردهاند با ایجاد شور عمومی، مردم را وادارند رأی خود را به صورت حضوری یا غیرحضوری، زودتر از موعد مقرر به صندوق بیندازند اما در آن سوی میدان، جمهوریخواهان که فرض خود را بر این گذاشتهاند با بالا رفتن میزان آرای رأیدهندگان، احتمال باخت دونالد ترامپ در این انتخابات وجود دارد، تمام تلاش خود را کردهاند مانع از رأی دادن مردم شوند. همین رویاروییها اما در نهایت منجر به اتفاقات جالب توجهی در رقم خوردن رکورد جدیدی از تلاش برای تغییر دادن نتایج انتخاباتی یا تقلب در انتخابات شده است. برای درک بهتر مساله به بررسی برخی اقدامات انجام شده و تقلبهای رخ داده میپردازیم.
یکی از نخستین تلاشها برای دور ریختن رأی مردم، دزدیده شدن آرای مردم از صندوقهای پست بود که در فلوریدا رخ داد. در تصاویری که از این اقدام منتشر شد، دیده میشود 2 مرد به صندوقهای پست نزدیک شده و با دزدیدن نامههای مردم، رأیهای آنها را نیز میدزدند.1 نکته جالبتوجه این است که در صورتیکه رأیهای پستی تا زمان مقرر که روز انتخابات یا فاصله 3 تا 4 روز پس از انتخابات است، به اداره پست نرسد، جزو آرای باطله محسوب خواهد شد. اتفاق دیگر دزدیده شدن کامل تعدادی از صندوقهای پستیای بود که فقط برای جمعآوری رأیهای پستی در نظر گرفته شده بود. این اقدام در شهرها و روستاهای زیادی انجام شده که تاکنون نتیجه تحقیقات درباره 6 پرونده از این دزدیها هنوز مشخص نشده است.2 همچنین در برخی شهرهای آمریکا نیز تعدادی از آرای پستی را در کیسههای زباله در وسط خیابان پیدا کردند که هیچکدام از آنها باز نشده و رأیشان خوانده نشده بود.3
در بعضی موارد حتی به آتش کشیده شدن صندوقهای پستی نیز دیده شده است. برای مثال در بوستون، مردی یک کاغذ را آتش زده و در صندوق رأی میاندازد و باعث از بین رفتن تمام رأیهایی میشود که در آن صندوق وجود داشته است.4
با این وجود گاهی اوقات تقلبها توسط اعضای برخی احزاب نیز انجام شده است. برای مثال در کالیفرنیا، اعضای حزب جمهوریخواه با جعل کردن آرم یک صندوق پستی، آن را روی صندوق دیگری گذاشتند تا آرای پستی مردم را در صندوقی جداگانه دریافت کنند. با وجود اینکه دموکراتها به این اقدام اعتراض کرده و گفتهاند نمیتوان بدون مجوز هر صندوقی را برای جمعآوری آرای پستی در خیابانها گذاشت اما جمهوریخواهان اعلام کردهاند این آرا را جمعآوری کردهاند تا مطمئن شوند به دست شرکت پست آمریکا میرسد(!) 5
در این سوی میدان، دموکراتها نیز بیکار ننشسته بودند و در برخی شهرها و ایالتهایی که فرمانداران دموکرات بودهاند، برگههای رأیی برای رأیهای زودهنگام پستی به مردم بویژه ثبتنامکنندگان در محدوده سنی بالای 65 سال داده شد که از قبل جلوی نام بایدن- هریس در آن تیک خورده بود و فرد رأیدهنده اگر دقت نمیکرد، تنها میتوانست آن را با یک امضا به صندوق پست بیندازد و عملا بدون اینکه کاری انجام داده باشد، به بایدن رأی داده بود.6 در عین حال خبرها حکایت از این دارد که دموکراتها تلاش کردهاند با نام و نام خانوادگی و کارتهای شناسایی افراد مرده نیز برای انتخابات و رأی دادن ثبتنام کنند.7
آخرین نمونه از تلاشها برای بیاثر کردن رأی مردم نیز کشاندن مساله رأی دادن در اتومبیل است! داستان این نوع رأیگیری این است که به دلیل شیوع کرونا در تگزاس امکانی فراهم شده است مردم رأی خود را در حالی که در اتومبیلشان هستند به صندوقها بیندازند و حداقل 127 هزار نفر رأی خود را به این صورت در صندوق انداختهاند. شکایت جمهوریخواهان درباره نحوه جدید رأیگیری میتوانست منجر به باطل شدن همه این آرا در ایالتی شود که بالاترین میزان حضور و مشارکت در انتخابات را از خود در سال جاری به نمایش گذاشته است. دیوان عالی آمریکا اما با این درخواست موافقت نکرد و تگزاسیها همچنان در اتومبیل خود به دادن رأی پرداختند.8
بسیاری عقیده دارند با وجود همه دستورالعملهایی که برای رسانهها و صفحات در شبکههای اجتماعی مجازی تدوین شده است، ترامپ میتواند با شمارش بخشی از آرای حضوری که مطمئنا تعداد هوادارانش در این نوع رأیگیری بالاست، اعلام پیروزی کند و بعد از چند روز با توجه به اینکه پروسه شمارش آرای پستی طولانی میشود- و میتواند تا ۳ هفته نیز ادامه داشته باشد- ادعا کند در انتخابات تقلب شده است و کار را به دیوان عالی این کشور بکشاند. در این صورت با توجه به در اکثریت بودن قضات جمهوریخواه در این دیوان، او شانس این را دارد که در ادامه راه از حمایت آنها نیز برخوردار شود و خود را پیروز میدان بداند. با این حال باید منتظر ماند و دید آیا این انتخابات در وهله اول به یکی از انتخاباتهای کمنظیر با مشارکت بالای مردم آمریکا تبدیل میشود یا نه و در مرحله بعد آرای مردمی و الکترال به ۲ نامزد انتخابات ریاستجمهوری آنقدر فاصله معناداری از هم میگیرد که نتوان جای هیچ شک و شبههای در نتایج انتخابات متصور شد؟ هنوز برای حدس زدن نتایج جنجالیترین انتخابات آمریکا زود است.
-------------------------------------------------------
پینوشت
1- https://apnews.com/article/election-2020-miami-florida-elections-theft-eea1ef433f7eaa555202276268b5c9aa
2- https://www.whsv.com/2020/10/05/mail-stolen-from-six-post-office-locations-across-region/ |
https://www.whsv.com/2020/10/05/mail-stolen-from-six-post-office-locations-across-region/ | https://www.desertsun.com/story/news/politics/elections/2020/10/09/deputies-investigating-stolen-mail-ballots-found-joshua-tree-twentynine-palms/5942763002/
3- https://komonews.com/news/local/sammamish-police-garbage-bags-of-mail-found-on-side-of-road-included-unopened-ballots
4-https://www.foxnews.com/politics/fbi-to-investigate-deliberate-attack-after-ballot-dropbox-fire-outside-boston-public-library
5-https://slate.com/news-and-politics/2020/10/california-republicans-drop-boxes-ballot-harvesting-fraud.html
6- https://www.wtae.com/article/fayette-co-prosecutors-investigating-reports-of-voters-receiving-mail-in-ballots-already-filled-out/34527256
7-https://www.sun-sentinel.com/news/politics/elections/fl-ne-voter-id-fraud-broward-florida-20201030-rfwqzhgfq5fypl4632dspgla7i-story.html
8-https://www.texastribune.org/2020/11/02/texas-drive-thru-votes-harris-county/
ارسال به دوستان
آیا آمریکا به جنگ داخلی رأی داد؟
شروین طاهری: حدود ۳ هفته پیش دونالد ترامپ در تجمع انتخاباتی جمهوریخواهان در شهر سنفورد ایالت فلوریدا لاف زده بود که اگر پیروز شود منتظر نخستین تماس از سوی ایران خواهد بود! نشان به آن نشان که امروز با پایان مهلت رایگیری انتخابات 2020، ذهن و جسم رئیسجمهور آمریکا چنان درگیر جنگ قدرت در واشنگتن است که نه تنها به هیچ تماسی از تهران پاسخ نخواهد گفت بلکه وجود پر از کینهاش نسبت به دشمنان داخلی باعث میشود او احتمالا نسبت به موشکهایی که از خارج شلیک شوند نیز بیتفاوت باشد.
در پایان دومین دهه از قرن بیستویکم، قرنی که فرید زکریا، مشاور پیشین کاخ سفید آن را «قرن بدون آمریکا» خوانده، اگر برای یانکیها هنوز تعصبی مانده باشد، امروز جلوه آن دیگر کف خیابانهای شهرهای کشور پارهپارهشان خواهد بود و بس. کشوری که دیگر حتی نمیتواند ژست دموکراسی بگیرد چرا که رئیسجمهور پیشینش ۲ روز قبل از انتخابات، رئیسجمهور فعلی را صریحا دیکتاتور میخواند در حالی که همزمان ساکن فعلی کاخ سفید نه تنها دیگر حاضر نیست ادعایش درباره پیروزی حتمی خود را در انتخابات همانند اظهارنظر کذایی ۳ هفته پیش با «اگر» مشروط سازد بلکه هر گونه خروجی سامانه دموکراسی آمریکایی را که خود پیروزش نباشد، تقلبی میخواند. او که هفته پیش به شکلی معنادار خواستار تشکیل کمیته صیانت از آرا برای نظارت انتخابات ویژه حزب جمهوریخواه مافوق نظارت قانونی نهاد دولتی زیرمجموعهاش یعنی «کمیسیون انتخابات فدرال» شده بود، با فرارسیدن روز انتخابات دیگر خود را مقید به مواضع واکنشی ندانست. به گفته منابع موثق پیرامون ستاد انتخاباتی ترامپ، او در آستانه انتخابات دیروز کاملا یک طرفه به قاضی رفته و با یک رویکرد کنشگرانه پیشدستانه، قصد کرده بود حتی پیش از پایان مهلت رایگیری روز سهشنبه سوم نوامبر (13 آبان) خود را پیروز انتخابات ریاستجمهوری بداند؛ این نقض آشکار دموکراسی توسط رئیس قوه مجریه و دخالت او در روند انتخابات خواهد بود!
اگر چنین شود، او نه فقط فرمان آتشافروزی عمومی را خطاب به هواداران جمهوریخواه متعصبش صادر کرده که با القائات تیم تبلیغاتیاش مصمم هستند که «در طرف درست تاریخ ایستادهاند» و میخواهند به جنگ خارجیها و گمراهانی بروند که سرزمین موعودشان را آلودهاند بلکه خواسته یا ناخواسته کد مورد انتظار حامیان خشمگین و هراسان حزب دموکرات را هم برای ریختن به خیابانها صادر کرده است کدی که ماههاست توسط جو بایدن و دیگر روسای لیبرال نظیر جان کری، آخرین وزیر خارجه دموکرات مخابره میشود: انقلاب!
کمتر از 5 ماه مانده به این انتخابات، وقتی ترامپ با اشاره به شورشهای ضددولتی در مینیاپولیس- متعاقب قتل جرج فلوید، شهروند سیاهپوست توسط پلیس- مدعی شده بود «اگر بایدن در انتخابات پیروز شود کل کشور مینیاپولیس خواهد شد»، جان کری در پاسخ او نوید داده بود: «ما یک رئیسجمهور جدید(بایدن) خواهیم داشت و اگر جمهوریخواهان سنگاندازی کنند در آمریکا انقلاب میشود!»
پس اگر ظرف روزهای آتی ایالات در حال متفرق شدن آمریکا درگیر جنگی سیاسی و سپس قومی و ایالتی شوند، فقط امضای ترامپ پای آن نخواهد بود بلکه دموکراتها نیز به نوبه خود بارها و بارها اعلان جنگ کردهاند.
تقریبا در همان حوالی بود که نیویورکتایمز، معتبرترین روزنامه سیاسی آمریکا به عنوان نخستین رسانه لیبرال جریان اصلی حامی دموکراتها در گزارشی باورنکردنی، بر دعوت ۲ طرف به جنگ و انقلاب صحه گذاشت و این احتمال را مطرح کرد که هر ۲ جناح فارغ از اینکه روز سوم نوامبر چه کسی از صندوقها درآید، نیروهای اجتماعیشان را برای صفبندی خیابانی تهییج میکنند.
از همان زمان بود که رسانههای لیبرال شروع به القای موازنه قدرت دموکراتها در جنگ داخلی احتمالی به واسطه جنبش اعتراضی شبهنظامی فرا ایالتی و سراسری «آنتی فا» - مخفف آنتی فاشیسم- کردند، جنبشی در اصل دگرباشانه و ضدمذهب که به لطف نژادپرستی عریان دولت ترامپ، تابلوی جنبشهای اعتراضی سیاهان را از دست آنان در آورده است. رسانههای حامی دموکراتها ماههاست چنین القا میکنند که اگر کار به جنگ خیابانی بکشد، آنتی فا بسیار موثرتر از گروههای شبهنظامی تماما سیاهپوست میتواند مقابل چند ده گروه میلیشیای دست راستی حامی ترامپ مثل کوکلوکس کلانها و نو نازیها بایستد.
اینگونه شد که شمارش معکوس آمریکاییها برای انتخابات، به شکل توامان به شمارش معکوس برای آغاز یک جنگ داخلی دیگر تبدیل شد؛ یک جنگ داخلی تمامعیار در روزهای پس از انتخابات که دیگر نمیتوان با محدود شدن در کلیشههای لیبرالی آن را دارای ماهیتی پساترامپی عنوان کرد، بلکه چنین جنگی ریشه در شکافی اجتماعی و ایدئولوژیک داشته که از روز نخست بنیانگذاری ایالات متحده توسط سران بردهدار در بطن جامعه آمریکایی وجود داشته است.
همان گسل نژادپرستانه که 159 سال پیش یانکیهای شمالی و جنوبی را به جان هم انداخت، هنوز در تار و پود آمریکا به چشم میخورد. درگیریهای متعدد انتخاباتی طی روزهای گذشته در گوشه و کنار ینگهدنیا حتی در ثروتمندترین مناطق لسآنجلس مثل بورلی هیلز با قتل و جراحت همراه بودهاند اما دامنه جنگ داخلی پساانتخاباتی قرار نیست به برخوردهای طرفداران جناحی محدود بماند. همانطور که در روزهای گذشته در «وطن امروز» آورده بودیم، یکی از شاخصترین محققان تاریخ نخستین جنگ داخلی آمریکا (186۵ - 186۱) بین ایالات شمالی و جنوبی، فقدان مشروعیت حکومت مرکزی واشنگتن و میل فزاینده ۲ جناح به عدم پذیرش نتایج انتخابات را پدیدآورنده بنبستی مشابه آن زمان در آمریکای امروز برشمرده است.
پروفسور « آرون شینان- دین»، محقق دانشگاه دولتی لوئیزیانا و مولف کتاب «محاسبات خشونت؛ چطور آمریکاییها در جنگ داخلی مبارزه کردند» در مقالهای که اخیرا برای واشنگتنپست نوشت، هشدار داد تز ریاکارانه و خودتوجیهگر ترامپیها که برپایه تئوری توطئه بنا شده، میتواند آمریکا را با دومین جنگ داخلی مواجه کند؛ تزی که میگوید اگر ترامپ ببرد سیستم درست کار میکند و اگر ببازد حتما توطئهای علیه او شده است. با این حال تحلیلگران مستقل یا حامی ترامپ هم انگشت اتهام تحریک به جنگ داخلی را به سوی دموکراتها دراز میکنند که جنبشهای شبهنظامی نظیر آنتیفا را با سرمایهگذاری جرج سوروس، سرمایهدار صهیونیست مشهور حامی انقلابهای رنگین در سراسر جهان علیه دولت ترامپ به خط کردهاند.
به عبارت دیگر ۲ جناح جمهوریخواه و دموکرات تمام توان برون مرزی خود برای سلطه بر جهان را اینک در داخل علیه یکدیگر به کار گرفتهاند؛ نظامیگری بازهای شکاری جمهوریخواه در مقابل تکنیکهای نافرمانی مدنی و شورش براندازی دموکراتها.
طبیعی است ترامپ در راس قوه مجریه و دسترسی به قوای نظامی و انتظامی از کاخ سفید نمیخواهد در این جنگ از پیش بازنده شود. این یک حقیقت است که مشاوران تندرو او از جمله رئیس معنوی ستادش استیو بنن، ایده دوگانهسازی «پیروزی در انتخابات یا جنگ داخلی» را از همان کارزار ۴ سال پیش برای باجگیری از ساختار سیاسی آمریکا پروراندهاند.
همانطور که بارها در رسانهها تکرار شده، ترامپ در تمام این ۴ سال با چنین ذهنیتی برکاخ سفید حکم رانده و هر کاری کرده برای پیروزی در انتخابات بعدی یعنی همین رویداد بوده است.
به گزارش نیویورکتایمز، او ۲ هفته پیش همان زمان که کنی بارت، جمهوریخواه محافظهکار را به عنوان نهمین قاضی دیوان عالی منصوب میکرد، بدون هیچ تعارفی روی برتری 3-6 هم حزبیهایش در عالیترین مرجع قضایی کشور حساب باز کرده و به مشاوران خود گفته بود در صورت شکست در انتخابات انتظار رسیدگیهای جدی از سوی دادستان کل (رئیس دیوان عالی) را دارد.
ترامپ یکشنبه پیش در مقابل خبرنگاران برای آخرین بار نسبت به تقلب سازمان یافته در صندوقهای رای هشدار داد و سپس روز دوشنبه بار دیگر تاکید کرد تصور میکند باید رای بیشتری داشته باشد. رسانههای متعددی نظیر سیانان گزارش دادهاند اخبار مربوط به اعلام پیروزی زودرس در همان شب انتخابات (پیش از پایان رایگیری) از ستاد او به بیرون درز کرده است.
در چنین شرایطی خبرگزاری رویترز درست شب قبل از انتخابات، در گزارشی از برنامه گسترده شهروندان آمریکایی برای اعتراضات ضدترامپ در رابطه با دخالت او در انتخابات خبر داده است. همزمان رادیو ملی آمریکا(NPR) در گزارشی تکاندهنده به گمانهزنی درباره شهرها و کسبوکارهایی پرداخته که از فردای انتخابات با خطر آشوب و خشونت مواجه هستند. دیوید شیپر، ماریسا پنیولازو و الیزابت بیکر، گزارشگران NPR به سطح شهرهایی چون شیکاگو رفته و با ذکر جزئیات، وحشت مردم بویژه مدیران فروشگاهها نسبت به غارت عمومی سازمان یافته پس از انتخابات را منعکس کردهاند.
همه اینها باعث میشود آخرین جلد هفتهنامه تایم پیش از این انتخابات را بهتر نیتخوانی کنیم؛ جلدی که برای نخستینبار طی عمر تقریبا یک سدهای این مجله، لوگوی مشهور TIME بر پیشانی آن جای خود را به یک عبارت دیگر داده بود: «رای بده!» اما آنچه حتی این تغییر را به چالش میکشید، شمای نمادین رایدهندهای مونث با چهره غیراروپایی بود که دستمالی به سبک چریکها به صورت بسته بود؛ مفهومی که از این دعوت حیثیتی و انقلابی دموکراتها برای رای دادن علیه ترامپ استنباط میشود اما فراتر از دموکراسی است: گویی تایم آمریکا را به رای دادن به جنگ فرا میخواند!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|