|
پرداخت ۵۶ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به مددجویان کمیته امداد
مدیرکل کمیته امداد استان تهران گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۶ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به مددجویان تحت حمایت و متقاضیان واجد شرایط پرداخت شده است. به گزارش فارس، سیدابوالفضل پرپنچی با بیان اینکه این میزان تسهیلات قرضالحسنه برای هزار و ۱۱۱ طرح اشتغالزایی از محل منابع امدادی و بانکی پرداخت شده است، افزود: از این تعداد تسهیلات پرداخت شده ۱۲۲ مورد برای مشاغل روستایی بوده است.
ارسال به دوستان
تعطیلی ۲ هفتهای تهران با مخالفت مسؤول مجهول منتفی شد!
بیتدبیری + لجاجت = مرگ
تعداد فوتیهای روزانه کرونا به ۴۵۹ نفر رسید
حمیدرضا یزدانفرحی: با وجود اینکه هیچکس مخالف تعطیلی تهران نیست اما تعطیلی پایتخت منتفی شد!
به گزارش «وطن امروز»، اعضای شورای شهر، کمیته سلامت استان تهران، نمایندگان مجمع تهران، اعضای کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی تهران درخواست تعطیلی متناوب تهران را دادهاند تا چرخه انتقال کرونا قطع شود اما این اتفاق نمیافتد و آمار مرگومیر روزانه کرونا هر روز رکورد میشکند.
دیروز انوشیروان محسنیبندپی با اشاره به منتفی شدن تعطیلی ۲ هفتهای تهران گفت: پس از بررسی ابعاد تعطیلی تهران تصمیم گرفته شد فعالیت گروههای ۲، ۳ و ۴ از ساعت ۱۸ به بعد متوقف شود. بر اساس گزارش روابط عمومی استانداری تهران، بندپی تاکید کرد: ۴۳ شهرستانی که در ابتدا اسامی آنها اعلام شد و ۴۶ شهرستان دیگر که بعدا اضافه شد، مشمول این تصمیم شدند. در استان تهران نیز این کار را اجرا میکنیم تا تأثیر آن را بر شیوع ویروس کرونا بررسی کنیم. به گفته وی، در 3-2 روز آینده وزارت کشور و بسیج طبق تفاهمنامهای اقدامات مربوط به پیشگیری، شناسایی بهنگام، غربالگری و قرنطینه و اقدامات حمایتی از افراد نیازمند را اجرا خواهند کرد.
همچنین محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران گفت: بهرغم اینکه در یک هفته گذشته میزان مبتلایان و فوتیها افزایش یافته است اما ستاد ملی مبارزه با کرونا و همچنین دولت پاسخ مناسبی به پیشنهاد کارشناسی شده شورا و مجمع نمایندگان تهران مبنی بر تعطیلی 14 تا 20 روزه تهران ندادهاند. در همین زمینه باز هم تقاضا میکنیم به این خواسته پاسخ مثبت بدهند.
هاشمی ادامه داد: حملونقل عمومی در کلانشهرها عامل انتشار کروناست و باید ناوگان حملونقل عمومی تقویت شود و قطعا با توسعه حملونقل عمومی و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی میزان انتشار ویروس کرونا نیز کاهش خواهد یافت که برای این موضوع باید دولت اعتبار مناسبی برای توسعه حملونقل عمومی اختصاص دهد. طی 10 سال گذشته ما با خلأ سرمایهگذاری در این بخش روبهرو بودهایم. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر روزانه 150 نفر در تهران به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست میدهند، گفت: این عدد رو به رشد است و ما حتی شاهد آمار 176 نفر نیز در تهران بودهایم و اگر به شرایط لازم برای کنترل و پیشگیری از ویروس کرونا توجه نشود و این شرایط ادامه پیدا کند این عدد باز هم افزایش مییابد.
با توجه به اینکه تقریبا همه مسؤولان و متخصصان موافق تعطیلی تهران هستند و بدنه وزارت بهداشت نیز به این موضوع تمایل نشان داده، این سوال به وجود آمده است: چه کسی مخالف تعطیلی تهران است؟ علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در این باره گفت: هر موضوعی که مطرح میشود در ابتدا توسط کمیتهها بررسی و بعد به ستاد ملی ارجاع داده میشود و موضوع تعطیلی ۲ هفتهای تهران اصلا امروز (شنبه) در ستاد مطرح نشده است و شایعه مخالفت رئیسجمهور با این طرح را تکذیب میکنیم.
این در حالی است که ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت روز جمعه اعلام کرده بود موضوع تعطیلی را در ستاد مقابله با کرونا مطرح خواهد کرد اما با اعلام رئیسی، گویا طرح تعطیلی تهران در ستاد مقابله با کرونا مطرح نشده است. گویا یک نیروی قدرتمندی وجود دارد که مخالف تعطیلی تهران است که هیچکس آن را نمیبیند. بیتدبیری و لجاجت آمار روزانه قربانیان کرونا را به بیش از 450 نفر افزایش داده و معلوم نیست چه کسی پاسخگوی این وضعیت خواهد بود. کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا در وزارت بهداشت در جدیدترین گزارش خود استانها را بر اساس میزان بروز موارد بیماری در هفته آخر به ۳ دسته پرگزارش، با گزارش متوسط و با گزارش پایین تقسیم کرده و روند بیماری در آنها در جدول و نمودارهای مرتبط مورد بررسی قرار گرفته است. تحلیل بر اساس این شاخصها، احتمالی بوده و انتظار است تیم کمیته اپیدمیولوژی استانها همراه با سایر شاخصها و تحلیلهای دقیقتر، شواهد بهتری از روند اپیدمی در استانها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور ارائه دهند.
بنا بر اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا در وزارت بهداشت، موارد ابتلا و مرگومیر در کشور بالاست و روند آن با تغییرات صعودی است. در ۹ استان ایلام، لرستان، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، البرز، اصفهان، گیلان و هرمزگان روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده شد. در ۱۴ استان یزد، خراسان جنوبی، همدان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، خراسان رضوی، چهارمحالوبختیاری، تهران، قزوین، خوزستان، گلستان، فارس و سیستانوبلوچستان روند صعودی یا شروع پیک جدید مشاهده شد. در ۳ استان کرمانشاه، مازندران و بوشهر روند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته است. به نظر میرسد استان اردبیل اخیرا یک پیک را پشت سر گذاشته است. در استان کردستان روند ثبات با تغییرات مختصر نزولی و در استان کهگیلویهوبویراحمد روند نزولی مشاهده شد. در 2 استان قم و سمنان ناسازگاری دادهها اجازه تحلیل درستی از وضعیت اپیدمی را نمیدهد. باید مدنظر داشت که یک استان میتواند چندین پیک منحنی را تجربه کند.
* زمستان میآید
گفته میشود یکی از دلایل افزایش آمار روزانه مبتلایان به کرونا در کشور، افزایش تعداد تستهای تشخیصی است، در حالی که هنوز آمار تستها هیچ افزایشی نیافته و آنچه وزیر و معاونان وزارت بهداشت عنوان میکنند، این است که «بزودی» شاهد افزایش تعداد تستهای تشخیصی خواهیم بود. بنابراین میتوان نتیجه گرفت آنچه هر روز تحت عنوان جابهجایی و رکوردشکنی آمارهای کرونا در کشور اعلام میشود، ناشی از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی است. وزیر بهداشت شنبهشب در اجلاس غیرحضوری با رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور، این نگرانی را انتقال داد که «این ویروس با ما کارهای زیادی انجام داد و کارهای زیادی هم انجام خواهد داد. اگر امروز هر کسی بگوید این ویروس را خوب شناخته و راههای مبارزه با آن را غیر از اصول ملی که همواره بیان میشد کشف کرده، نشان از کجفهمی او نسبت به این ویروس است. ممکن است روزهای سختتری پیش روی ما باشد. همانگونه که پیشبینی پاییز سختی را هم داشتیم، زمستانی سختتر از پاییز امسال در راه داریم و باید برای روزهای سخت آینده آماده باشیم».
این هشدار وزیر بهداشت از این واقعیت حکایت دارد که باید منتظر آمار و ارقام نجومیتر از موارد کنونی کرونا در کشور باشیم. یعنی اگر نخواهیم شرایط کنونی را کنترل کنیم، آمار ابتلا و مرگومیر بیماران کرونایی در ایران، نگرانکنندهتر از آمار روزهای پاییزی خواهد بود.
***
[فوت ۴۵۹ بیمار کرونایی طی ۲۴ ساعت / حال ۵۵۲۳ نفر وخیم است]
سخنگوی وزارت بهداشت دیروز ضمن ارائه تازهترین آمار کرونا در کشور، از جان باختن ۴۵۹ بیمار کرونایی طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری بعد از ظهر یکشنبه به ارائه گزارشی از وضعیت بیماری کرونا در کشور پرداخت.
وی گفت: از دیروز تا امروز ۱۸ آبان بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۹ هزار و ۲۳۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۷۱۲ نفر از آنها بستری شدند. به گفته وی، مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۶۸۲ هزار و ۴۸۶ نفر رسید. لاری افزود: متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۵۹ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۳۸ هزار و ۲۹۱ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۵۲۰ هزار و ۳۲۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۵۵۲۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. وی گفت: تاکنون ۵ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۲۵۲ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویهوبویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحالوبختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستانوبلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
سخنگوی سازمان اورژانس خبر داد
راهاندازی مرکز پاسخگویی کرونا در سازمان اورژانس کشور
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از راهاندازی مرکز پاسخگویی کرونا در محل این سازمان خبر داد. به گزارش ایسنا، مجتبی خالدی در این زمینه اظهار کرد: با دستور دکتر کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور، مرکز پاسخگویی به بیماران کرونایی در محل سازمان اورژانس کشور راهاندازی شد تا در اسرع وقت، پاسخگوی سوالات و امدادرسانی تخصصی به هموطنان باشد. وی ادامه داد: هموطنان گرامی با تماس از طریق شماره ۱۱۵ (بدون نیاز به پیششماره) میتوانند با انتخاب مرکز پاسخگویی کرونا مشاوره یا خدمت مورد نیاز خود را از اورژانس درخواست کنند. وی ادامه داد: راهاندازی این مرکز پاسخگویی در راستای عمل به سفارشات مقام معظم رهبری مبنی بر خدمترسانی به ملت شهیدپرور ایران درباره ویروس منحوس کرونا و وظیفه ذاتی سازمان اورژانس کشور در راستای سرعتبخشی به خدمترسانی و اعتلای سطح پیشگیری و بهبود بیماران درگیر ویروس کرونا است.
***
کشف بیش از ۲۰ تن مواد مخدر در ماه جاری
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر از کشف بیش از ۲۰ تن مواد مخدر در کشور در بازه زمانی یکم تا نهم آبانماه خبر داد. ناصر اصلانی گفت: مجموع کشفیات این بازه زمانی ۲۰ هزار و ۴۰۷ کیلوگرم است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۲۲ هزار و ۹۳۱ کیلوگرم) ۱۱درصد کاهش دارد. وی افزود: ۱۵ هزار و ۷۴ کیلوگرم از مجموع کشفیات، مربوط به ماده مخدر تریاک بوده است که ۷۴ درصد کشفیات را به خود اختصاص میدهد. معاون دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: همچنین از این میزان ۴۵۳ کیلوگرم گراس، ۲۸۵۲ کیلوگرم حشیش، ۱۲۶ کیلوگرم هروئین، ۱۰۰ کیلوگرم شیشه، ۶۳۴ کیلوگرم مرفین و ۱۱۶۸ کیلوگرم سایر مواد کشف شده است. اصلانی اظهار داشت: طی این مدت، ۶۸۷۴ متهم در ارتباط با جرائم مواد مخدر بویژه در طرحهای جمعآوری و ساماندهی معتادان متجاهر در سطح کشور دستگیر شدهاند.
***
وجود 3000 دانشآموز اوتیسمی در کشور
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی با اشاره به اختلال طیف اوتیسم در دانشآموزان با نیازهای ویژه اظهار کرد: ۳۰۰۰ دانشآموز در این طیف داریم که آموزش و حمایت آنان همکاری بیشتر وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و آموزشوپرورش استثنایی را میطلبد. سیدجواد حسینی گفت: باید از بدو تولد این شناساییها صورت بگیرد اما متاسفانه بین طرحها و غربالگریها هماهنگی وجود ندارد؛ درخواست میکنیم دادهها بهنگام و بموقع بین ۲ وزارتخانه انتقال داده شود. وی با اشاره به اختلال طیف اوتیسم در دانشآموزان با نیازهای ویژه اظهار کرد: ۳۰۰۰ دانشآموز در این طیف داریم که آموزش و حمایت آنان همکاری بیشتر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی و آموزشوپرورش استثنایی را میطلبد.
***
تغییرات در نام معابر تهران صدای شورای شهریها را درآورد
سخنگوی شورای شهر تهران از تغییرات وسیع و مستمر در نامگذاری معابر انتقاد کرد و گفت: این موضوع سبب سردرگمی مردم میشود. به گزارش فارس، علی اعطا در صحن شورای شهر درباره مصوبات کمیسیون فرعی نامگذاری خیابانها و معابر پایتخت گفت: رویکرد تغییرات وسیع و مستمر در نامهای معابر هویت شهر را با چالش مواجه میکند. تغییر نامهای معابر در برخی موارد موجب میشود به لحاظ هویتی شهروندان در شناخت شهر دچار سردرگمی شوند. وی افزود: تکراری بودن نام بنبست در یک گوشه شهر چه موضوعیتی دارد که نام آن را تغییر میدهیم، آن هم نامی که بعد از گذشت سالها در اذهان اهالی محل ثبت شده است. اعطا گفت: کمیسیون نامگذاری به سمت اصلاح و هرس اسامی در شهر پیش برود، نه اینکه هر بار با لیست انبوهی با تغییر نامها مواجه باشیم. مردم به برخی نامها به لحاظ فرهنگی تعلق خاطر دارند و نباید آن دسته از اسامی را که در اذهان تثبیت شده، تغییر دهیم.
***
سیستم ایمنی کروناییها برای حمله دوباره این ویروس قدرتمند میشود
یک مطالعه جدید نشان میدهد تعداد افرادی که بیش از یک بار به ویروس کرونا مبتلا میشوند، زیاد نیست. محققان علوم پزشکی با دستیابی به شواهدی قویتر در یک مطالعه تازه دریافتند افرادی که پس از ابتلا به ویروس کرونا بهبود مییابند در صورت مواجهه مجدد با این ویروس، دفاع سریعتر و موثرتری دارند. روزنامه «گاردین» در گزارش جدیدی در این باره آورده است، متخصصان دانشگاه راکفلر در شهر نیویورک اظهار داشتند که سیستم ایمنی بدن نهتنها ویروس را به خاطر میآورد، بلکه پس از بهبودی نیز پادتنهای باکیفیتی تولید میکند. بر اساس این مطالعه، سیستم ایمنی بدن، خود را برای شروع یک حمله سریع و قدرتمند در پاسخ به ویروس جدید آماده میکند. مایکل نوسنویگ، رئیس ایمونولوژی مولکولی و محقق ارشد این دانشگاه معتقد است که این خبر بسیار خوبی است. به گزارش ایسنا، نوسنویگ میافزاید: تحقیقات نشان میدهد که در موارد زیادی، افراد قادر به تولید سریع پادتن و مقابله با عفونت هستند. مشخص نیست حافظه سیستم ایمنی بدن تا چه مدت ویروس کرونا را ثبت میکند اما نوسنویگ برآورد کرده که سیستم ایمنی بدن برای سالها قدرت محافظتی ایجاد میکند.
ارسال به دوستان
اقدامات ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برای مقابله با کرونا
۲۰۰۰ تخت بیمارستانی برکت در خدمت بیماران کرونایی
بنیاد برکت 2 هزار تخت بیمارستانی را در اختیار بیمارستانهای کشور برای خدماترسانی به مبتلایان کرونا گذاشته است؛ این بنیاد از ابتدای شیوع ویروس کرونا همچنان در کنار مردم و کادر پزشکی است. به گزارش «وطن امروز»، ایجاد کارخانه تولید ماسک با ظرفیت تولید روزانه 4 هزار عدد ماسک، ساخت بیمارستان و تامین مواد ضدعفونی و بهداشتی همراه با تلاش برای ساخت واکسن کرونا از جمله اقداماتی است که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و در ذیل آن بنیاد برکت انجام داده است. مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام از ساخت ۱۳ بیمارستان در کشور خبر داد.
امیرحسین مدنی در جریان سفر به استان لرستان و در مراسم افتتاح پایگاه اورژانس ۱۱۵ شهرک صنعتی خرمآباد با اعلام این خبر افزود: تا به امروز ۸ بیمارستان برکت تحویل وزارت بهداشت شده است و ۲ بیمارستان دیگر نیز تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، ۲۰۰۰ عدد از تختهای بیمارستانی کشور که اکنون برای بستری بیماران مبتلا به کرونا استفاده میشود با اقدام این بنیاد در ساخت ۸ بیمارستان ایجاد شده است. وی با اعلام افتتاح ۱۵ طرح بهداشتی و درمانی بنیاد برکت در استان لرستان، اظهار داشت: این ۱۵ طرح شامل پایگاه اورژانس ۱۱۵، مراکز و خانههای بهداشت شهری و روستایی و مرکز ۳۲ تختخوابه شهرستان رومشکان میشود. مدیرعامل بنیاد برکت ادامه داد: ساخت ۲۳۰ مرکز جامع سلامت، خانه و مرکز بهداشت را در مناطق محروم کشور با اعتبار ۷۵ میلیارد تومان در دستور کار داریم که از این تعداد، ۱۵۰ مرکز به بهرهبرداری رسیده و مشغول خدماتدهی بهداشتی و درمانی در ۶۵۰ نقطه روستایی است. مدنی با اشاره به فعالیتهای ستاد اجرایی فرمان امام در استان لرستان، گفت: ستاد اجرایی علاوه بر کمک به ساخت ۲۸۰۰ واحد مسکونی برای سیلزدگان لرستان، در حوزه اشتغال پایدار در مناطق محروم این استان نیز ورود جدی داشته است. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، تا پایان سال جاری ۳۵۰۰ طرح جدید اجتماعمحور در مناطق محروم استان لرستان به بهرهبرداری میرسد که زمینه ایجاد اشتغال برای بیش از ۱۰ هزار نفر را فراهم خواهد آورد. وی با تاکید بر مشارکت در بخشهای کشاورزی و صنعتی استان لرستان، تصریح کرد: با مشارکت بنیاد برکت ۵۰ واحد صنعتی نیمهفعال در استان لرستان احیا شده و به چرخه تولید بازمیگردد. مدنی خاطرنشان کرد: تولید ماسک، لوازم بهداشتی، کمکهای مؤمنانه و حمایت از طرحهای نوآورانه در پارک علم و فناوری لرستان از دیگر خدمات ستاد اجرایی فرمان امام در استان است. مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به ایجاد ۶۰ هزار طرح اشتغالزایی در حوزه مشاغل خرد توسط این بنیاد تا پایان سال ۹۹ یادآور شد: این تعداد طرح اشتغالزایی، راهاندازی نزدیک به ۱۹۰ هزار شغل در حوزههای مختلف از جمله تولید مواد غذایی و دارویی، تولید پوشاک، پرورش آبزیان و تامین پروتئین را در برمیگیرد. وی تصریح کرد: تا به امروز نیمی از این ۶۰ هزار طرح اشتغالزایی تامین مالی شده و متقاضیان مشغول فعالیت شدهاند. بازدید از طرح پارک علم و فناوری خرمآباد، کارخانه یخچالسازی بوژان و کارگاه تولید پوشاک از دیگر برنامههای سفر مدیرعامل بنیاد برکت به استان لرستان بود. مدنی همچنین با حجتالاسلام احمدرضا شاهرخی، امام جمعه خرمآباد و نماینده ولیفقیه در لرستان و موسی خادمی استاندار لرستان دیدار و به ارائه گزارشی از فعالیتهای ستاد اجرایی فرمان امام در مناطق محروم کشور پرداخت. حجتالاسلام شاهرخی در این دیدار با اشاره به فعالیتهای ستاد اجرایی فرمان امام در استان لرستان، تاکید کرد: در بحث اشتغالزایی، خدمات ارزشمندی توسط ستاد اجرایی فرمان امام صورت گرفته، مثل احیای کارخانه یخچالسازی، که چنین مواردی باعث میشود موتور کار و تحرک در بین مردم بیشتر و بهتر به حرکت دربیاید و این در نوع خود باعث امید در جامعه است.
ارسال به دوستان
مرکز ارائه خدمات طب سنتی به بیماران کرونا راهاندازی شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، راهاندازی مرکز خدمات طب سنتی ایران ویژه بیماران کرونایی را گامی در جهت تحقق سیاستهای ابلاغی رهبر حکیم انقلاب دانست. مرکز خدمات طب سنتی ایران ویژه بیماران کرونایی در دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با همکاری دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، شامل اتاق ویزیت حضوری و مشاوره تلفنی راهاندازی شد. این مرکز با بهرهگیری از بهروزترین سامانههای مربوط و رعایت پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با کرونا به کمک تمام ظرفیتهای موجود در زمینه طب رایج و طب ایرانی آماده خدمترسانی به مردم کشور است. علیرضا زالی در این مراسم، راهاندازی این مرکز را تحولی نوین در نظام سلامت دانست و بر لزوم پاسخگویی به نیازهای مردم از طریق سیستم علمی، متقن و مبتنی بر شواهد تاکید کرد. وی ادامه داد: در مهمترین سند بالادستی نظام سلامت کشور، سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب، به ۲ نکته بسیار مهم به صراحت و ابرام فنی اشاره شده است. یکی از این موارد، خودمراقبتی است و مورد دوم که سرفصلی جداگانه در سند دارد، بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه کردن طب سنتی ایران است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راهاندازی مرکز خدمات طب سنتی ایران ویژه بیماران کرونایی را اقدامی در راستای تحقق این بند از سیاستهای کلی سلامت اعلام کرد و افزود: باید به پارادایمهای موجود در طب ایرانی توجه کافی شود. در کمتر کشوری مشاهده میشود، چه در طب رایج و چه در طب سنتی آن کشور، نگاهی جامعنگر بنمایه اصلی طب باشد. زالی اظهار کرد: پدیده قطعهقطعه شدن در طب نوین آفتی محسوب میشود که طب سنتی ایرانی گرفتار آن نیست. در طب سنتی ایران به بیمار به عنوان موجودی با کرامت و صاحب اشرافیت دردمند مینگرند که نگاهی کلی است. وی تصریح کرد: ۱۵ سال است که در دانشگاههای علوم پزشکی برای ایجاد لعاب منطقی آکادمیک مبتنی بر شواهد در دنیای امروز پررقابت ناشی از دگردیسیهای علمی، دانشکدههای طب سنتی تشکیل شده است. این اقدام سبب شد فارغالتحصیلان طب سنتی که هم پزشک هستند و هم به مکانیزمهای طب نوین و کلاسیک اشراف دارند، به میدان بیایند و فضای علمی پالایش شود. به گفته وی به عنوان ژنراتور اصلی تولید علم، طب سنتی موجب زدودن فضای مخدوش و پرابهامی میشود که با فریبکاری گره خورده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|