|
ظریف درگذشت ولید المعلم را تسلیت گفت
وزیر امور خارجه در پیامی خطاب به رئیس شورای وزیران سوریه درگذشت ولید المعلم، وزیر فقید خارجه این کشور را تسلیت گفت. ظریف در این پیام با بیان اینکه المعلم در طول دوران حیات خود نقش مهمی در جهت خدمت و دفاع از منافع ملی و امنیت کشورش داشت، آورده است: مایلم مراتب تسلیت خود را برای این ضایعه به جنابعالی، خانواده محترم آن مرحوم و همکارانم در وزارت خارجه سوریه ابراز نمایم.
ارسال به دوستان
تأکید دوباره ایران بر حفظ ژئوپلیتیک منطقه و مقابله با اقدامات تروریستها در شمال غرب
دست روی ماشه
گروه سیاسی: توافق هفته گذشته خاتمه جنگ قرهباغ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان که باعث ایجاد تغییراتی در جوار مرزهای شمالی کشورمان شده است همچنان یکی از موضوعات مطرح این روزهای سیاست خارجی کشور است.
به گزارش «وطن امروز»، در این میان یکی از بندهای نهگانه این توافق بیش از هر مسالهای جمهوری اسلامی ایران را متاثر کرده است و آن هم ایجاد یک کریدور از نخجوان به سمت آذربایجان است که این اتفاق اما و اگرهایی را نسبت به تغییر مرزهای جغرافیایی و مسیر ترانزیتی کشورمان به وجود آورد. همچنین عدم تعیینتکلیف حضور تروریستهای تکفیری در نزدیکی مرزهای کشورمان در این توافق همچنان از مباحثی است که ایران از آن چشمپوشی نخواهد کرد.
«وطن امروز» چهارشنبه گذشته (21 آبان) در گزارشی با عنوان «صلح مسلح» به ابهامات موجود در این توافق که ارتباط مستقیمی با ایران دارد پرداخت. در بخشی از این گزارش آمده بود: «یکی از نکات مهمی که تبدیل به دغدغه امنیتی ایران شده، موضوع تغییرات جدیدی است که در مرز به وجود آمده و پای عناصر تکفیری- تروریستی را به منطقه باز کرده است. این مساله از خطوط پررنگ قرمز تهران در مناقشه اخیر ۲ همسایه شمالی کشورمان محسوب میشود که علاوه بر مقامات نظامی و وزارت امور خارجه، حتی رهبر حکیم انقلاب نیز نسبت به آن هشدار دادهاند و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با حضور نظامی در مناطق مرزی نشان دادند در این باره کوتاه نخواهند آمد. با تثبیت وضع فعلی، وضعیت نیروهای تکفیری که توسط ترکیه به آذربایجان گسیل داده شدند و حضور این نیروها در منطقه بویژه در نزدیکی مرزهای کشورمان یک چالش امنیتی برای ایران به وجود خواهد آورد. در شرایط جدید پس از توافق، جمهوری آذربایجان، به عنوان میزبان و صاحب سرزمینهای مزبور، در کوتاهمدت این دغدغه امنیتی را رفع میکند یا از سر غفلت و کوتاهی، راه برای برخی ماجراجوییهای جدید باز خواهد شد».
همچنین در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به موضوع نخجوان آمده بود: «از دیگر نکات مهم مفاد توافق ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای کشورمان توافق درباره نخجوان است. بر این اساس، نیکول پاشینیان پذیرفته است از نخجوان، کانالی از داخل خاک ارمنستان عبور کند و به آذربایجان برسد. براساس توافق مزبور، تأمین امنیت این گذرگاه و نظارت بر تردد، به عهده نظامیان روس خواهد بود. سوال این است: ترتیب عبور این گذرگاه و تعیین مسیر به چه شکلی خواهد بود و آیا احیانا دالان اتصالی نخجوان به جمهوری آذربایجان، با همکاریهای گمرکی و تجارت زمینی ایران، تضاد و تناقض پیدا خواهد کرد یا نه؟ با این وجود برخی کارشناسان ادعا کردهاند برقراری کریدور بین آذربایجان و نخجوان، به موقعیت ترانزیتی ایران آسیب جدی وارد خواهد کرد».
با این وجود پس از طرح بحثهای متعدد، سیدعباس عراقچی روز شنبه در گفتوگو با ایرنا گفت: متاسفانه اطلاعات غلط و گمراهکننده همراه با نقشههای جعلی در فضای مجازی در حال انتشار است و ادعاهایی همچون قطع مرز ایران با ارمنستان، ایجاد کریدور در داخل خاک ارمنستان یا حتی داخل خاک ایران، تغییر ژئوپلیتیک منطقه و... مطرح شده است که از اساس واقعیت ندارد و با اغراض خاص سیاسی و تبلیغاتی صورت میگیرد. عراقچی با اشاره به نقشه اصلی توافق گفت: چنانکه در این نقشه مشاهده میشود، بحث ایجاد یک نوار جغرافیایی در حاشیه مرز ایران با ارمنستان که زیاد مطرح شده است کاملا بیمبناست. فرستاده ویژه رئیسجمهور برای ارائه طرح صلح ایران گفت: آنچه در توافق آتشبس قرهباغ آمده ایجاد یک کریدور جادهای یا بهتر است گفته شود یک مسیر ترانزیتی، داخل خاک ارمنستان از نخجوان به سمت خاک اصلی آذربایجان است که امنیت آن توسط روسیه تضمین خواهد شد و مسیر دقیق آن نیز هنوز مشخص نیست. عراقچی گفت: این ایده جدیدی نیست و طرح آن سابقه طولانی دارد و اگر هم عملی شود با هزار اما و اگر همراه است و هیچ تغییری در مسیرهای ترانزیتی ایران به سمت ارمنستان یا آذربایجان ایجاد نخواهد کرد.
برخی کارشناسان اما اظهارات عراقچی درباره راه مواصلاتی آذربایجان و نخجوان را نوعی توجیه دانسته و معتقدند عراقچی با این تکذیبیه دارد بیعملی و فقدان ابتکار عمل در وزارت امور خارجه را توجیه میکند، اگرنه در اینکه در متن توافقنامه میان روسیه و آذربایجان و ارمنستان، ایجاد این کریدور ذکر شده است، هیچ تردیدی وجود ندارد. این دسته از کارشناسان عقیده دارند با ایجاد کریدور جدیدی که قرار است نخجوان را به سرزمینهای اصلی آذربایجان برساند، خطوط مواصلاتی و موقعیت ژئوپلیتیکی ایران تا حد زیادی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
در همین حال سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته در نشست هفتگی با اصحاب رسانه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از هر گونه حلوفصل دائمی بحران قرهباغ حمایت کرده است.
سعید خطیبزاده همچنین اظهار کرد: مرزهای جغرافیایی ایران و منطقه تغییر نخواهد کرد. برداشت و فهم ما از چیزی که منتشر شده، تنها یک جاده ترانزیت ساده است که نحوه امنیت و کم و کیف آن باید مورد بحث و تبادلنظر قرار بگیرد و جمهوری اسلامی ایران با دقت موضوع را پیگیری میکند.
وی افزود: ایران در شاهراه بسیاری از مسیرهای ترانزیتی قرار دارد. ایران هم از موقعیت ژئوپلیتیکیاش آگاه است و از آن استفاده میکند و هم به دوستانش کمک میکند.
خطیبزاده همچنین تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نقش استراتژیک و راهبردی خود را در تمام معادلات منطقه داشته و خواهد داشت. تنها راهحل دائمی این بحران توجه به اصل انصاف، حق حاکمیت کشورها و رعایت مرزهاست و هر چه به این مسیر کمک کند مورد استقبال ما است. این آتشبس شاید پاسخ نهایی به بحران نباشد ولی قدم بسیار موثری است.
وی تصریح کرد: هیچ موضوعی خارج از روال طبیعی نمیتواند شکل بگیرد، همانطور که هیچ کنشگر خارج از منطقه نمیتواند پایش به این منطقه باز شود و ما به صراحت گفتهایم و آنهایی که باید پیام را بگیرند گرفتهاند. خارج از این مسیر طبیعی است روندی شکل نخواهد گرفت.
علیاکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بینالملل هم طی سخنرانی در وبینار جهانی پیروان اهلبیت(ع) با اشاره به موضوع «بررسی دیدگاههای مقام معظم رهبری درباره قرهباغ» گفت: کشور ایران با آذربایجان، ارمنستان و بخشی از خاک آذربایجان در نخجوان مرز مشترک دارد و هیچ کشوری در منطقه نیست که چنین ویژگیای داشته باشد، بنابراین منطقی است ایران به عنوان همسایه آذربایجان و ارمنستان به موضوع به صورت جدی بپردازد و ورود کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در این باره تاکید فرمودند بخش اشغالشده آذربایجان باید به این کشور بازگردانده شود و بازگشت این منطقه را به جمهوری آذربایجان که موفقیت بزرگی است، تبریک میگوییم، ضمن آنکه معظمله تأکید کردند مرزهای بینالمللی نباید خدشهدار شود و معتقد هستند ریشه همه درگیریها گسست ایجاد شده در مرزهای بینالمللی است که باید مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر این معتقدیم امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران بدون امنیت و آرامش کشورهای همسایه امکانپذیر نخواهد بود.
ولایتی همچنین با اشاره به حضور تکفیریها در صفوف ارتش آذربایجان افزود: حضور تعدادی از تروریستهای وهابی و تکفیری در میان آذریهایی که همواره محب و مدافع حرم اهلبیت(ع) هستند معنا ندارد و سابقه بسیار بدی در این زمینه دارند و لذا مردم آذربایجان خودشان میتوانند کشورشان را آزاد کنند و حضور تروریستهای وهابی در شمال مرزهای ایران ناکام خواهد ماند.
ولایتی گفت: معتقدیم اگر جنگی در منطقه رخ دهد، باعث شهید شدن برادران آذری و دوستان ارمنی میشود که باید از آن جلوگیری شود و لذا باید کسانی که با این موضوع مرتبط هستند زودتر اقدام انجام میدادند تا حقوق حقه بازگردانده شود و این مساله به کشورهای خارج از منطقه ارتباطی نداشته و ایران در جهت ایجاد صلح عادلانه تلاش خواهد کرد.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل تصریح کرد: شهرهای اشغال شده باید آزاد میشد و مردم آذربایجان این کار را انجام دادند و به آنها تبریک میگوییم، زیرا ما با جمهوری آذربایجان ارتباط برادرانه، دوستانه، تاریخی و فرهنگی داریم.
وی با بیان اینکه امنیت منطقه ضرورتی انکارناپذیر است، افزود: فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره قفقاز فصلالخطاب مواضع جمهوری اسلامی ایران در این منطقه و اصول راهبردی است و باید فرمایشات ایشان به طور کامل عملی شود.
ارسال به دوستان
اخبار
نامهنگاری پلیس ایران با اینترپل درباره «خاوری»
رئیس پلیس بینالملل ناجا در نامهای خطاب به دبیرکل سازمان اینترپل، مراتب اعتراض نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران را نسبت به عدم همکاری پلیس کانادا در پیگیری پروندههای اخلالگران کلان نظام اقتصادی کشور ابلاغ کرد. به گزارش پایگاه خبری پلیس، سردار هادی شیرزاد با اشاره به ارسال نامهای خطاب به دبیرکل سازمان اینترپل در اعلام اعتراض به عدم همکاری پلیس کانادا در پیگیری پروندههای اخلالگران نظام اقتصادی کشور اظهار کرد: از آنجا که سازمان اینترپل مسؤول رسیدگی و حلوفصل اختلافات پلیس کشورهاست، در نامهای خطاب به دبیرکل سازمان اینترپل مراتب اعتراض خود را نسبت به عدم همکاری پلیس کانادا در پیگیری پروندههای اخلالگران کلان نظام اقتصادی کشور ابلاغ و اعلام کردیم. وی افزود: بهرغم صدور اعلان قرمز برای محمودرضا خاوری -یکی از اخلالگران کلان نظام اقتصادی کشور- که به کانادا متواری شده است، پلیس کشور مذکور همکاری لازم را برای استرداد این مفسد اقتصادی به جمهوری اسلامی ایران ندارد. رئیس پلیس بینالملل ناجا با بیان اینکه بر مبنای ادله موجود از سکونت «خاوری» در کشور کانادا مطلع هستیم، گفت: بهرغم مکاتبات مستمر با پلیس کانادا مبنی بر اشراف پلیس ایران بر مخفیگاه این متواری و تلاش برای دستگیری و استرداد وی، هیچگونه همکاری از سوی پلیس این کشور انجام نشده است، بنابراین طی ارسال نامه رسمی به دبیرکل سازمان اینترپل و پیوست مستندات مکاتبات با پلیس کانادا، خواستار رسیدگی به این موضوع هستیم و مراتب اعتراض خود را نسبت به عدم همکاری پلیس کانادا در پیگیری پروندههای اخلالگران کلان نظام اقتصادی کشور ابلاغ کردیم.
***
معاون وزیر خارجه افغانستان:
نفر دوم القاعده در غزنی افغانستان کشته شد
معاون وزیر خارجه افغانستان درباره برخی اخبار منتشرشده مبنی بر کشته شدن ابومحسن المصری، نفر دوم القاعده در تهران توسط موساد، گفت: حسام عبدالرئوف معروف به ابومحسن المصری، نفر دوم القاعده در عملیات نیروهای ویژه امنیت ملی افغانستان در منطقه «اندر» واقع در ولایت غزنی کشته شد. این موضع تاییدشده و رسمی از سوی جمهوری اسلامی افغانستان است. بعد از آن هم ما اثری از او ندیدیم. «میرویس ناب» با تاکید بر اینکه کشته شدن المصری در افغانستان نشاندهنده تعهد دولت کابل و مبارزه بسیار جدی علیه تروریسم است، اظهار داشت: این موضوع نشان میدهد همچنان گروههای تروریستی مختلف که منافع کلان منطقه را متضرر میسازند، زیر چتر حمایت طالبان به سر میبرند و با طالبان رابطه دارند.
در روزهای اخیر روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز مدعی شد مرد شماره ۲ القاعده و بیوه پسر بن لادن ۳ ماه پیش در خیابان پاسداران تهران توسط ماموران اسرائیلی به سفارش آمریکا ترور شدهاند. این در حالی است که «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه هر گونه حضور اعضای این گروه در ایران را تکذیب و به رسانههای آمریکایی توصیه کرد در دام سناریوپردازیهای هالیوودی مقامهای آمریکا و رژیم صهیونیستی نیفتند.
***
تقدیر رئیس مجلس شورای یمن از حمایتهای ایران
اعضای مجلس شورای نجات ملی یمن با بیان اینکه آغاز به کار سفیر ایران در یمن به محاصره دیپلماتیک علیه این کشور پایان داد، از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران تقدیر و تشکر کردند. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری سبا، حسن ایرلو، سفیر جمهوری اسلامی ایران در یمن با محمدحسین العیدروس، رئیس مجلس شورای نجات ملی یمن و برخی اعضای این مجلس دیدار کرد. در این دیدار درباره روابط میان ۲ طرف و راههای تقویت آن در زمینههای مختلف بحث و رایزنی شد. رئیس مجلس شورای یمن از مواضع جمهوری اسلامی ایران در راستای پایان دادن به جنگ و محاصره ملت یمن تشکر و قدردانی و از دعوت ایران برای صلح عادلانه در یمن تمجید کرد. العیدروس در ادامه به رویکرد مشترک میان ۲ کشور در مقابله با توطئههای استکبار، مخالفت با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و حمایت از مسأله فلسطین اشاره و از تمایل ایران برای تقویت روابط دوجانبه قدردانی کرد. بر اساس این گزارش، اعضای مجلس شورای نجات ملی یمن نیز از حمایت سیاسی و رسانهای ایران از یمن در محافل بینالمللی تمجید کردند. آنها تاکید کردند آغاز به کار سفیر ایران در صنعا محاصره دیپلماتیک تحمیلشده بر ملت یمن توسط ائتلاف متجاوز را در هم شکست. اعضای مجلس شورای یمن تاکید کردند حمایت ایران از مسأله فلسطین نمونهای است که باید آن را الگو قرار داد. از سوی دیگر سفیر ایران نیز بر عمق روابط برادرانه میان ۲ کشور تأکید کرد و گفت جمهوری اسلامی ایران از هیچ تلاشی برای کمک به ملت یمن در زمینههای مختلف دریغ نخواهد کرد. وی در ادامه به نقش محوری ایران در مقابله با نیروهای مستکبر و جنایتکار به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی اشاره و از ایستادگی مردم یمن در مقابله با ائتلاف متجاوز تمجید کرد.
***
ایران محتاج هیچ کشوری در صنایع دفاعی نیست
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اقتدار دفاعی نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: بحمدالله ما وضعیت بسیار خوبی در حوزه صنعت دفاعی در قیاس با همه کشورهای دنیا داریم. یک سری مؤسسات ارزیابی، ارتشهای کشورهای مختلف را با هم قیاس میکنند ولی در ارزیابی قدرت دفاعی ایران، اینها نمیتوانند به نتیجه قطعی و حتی نسبی برسند، زیرا تجهیزات ما تولید داخل است و نمیتوانند این مؤسسات به امکانات و قابلیتهای محصولات دفاعی ما و آمار و ارقام آن صد درصد دسترسی پیدا کنند و همین هم حساسیت ایجاد میکند و باعث میشود اینها در گوشه و کنار ارزیابیهایی انجام دهند. امیر سرتیپ نوذر نعمتی تصریح کرد: محتاج هیچ کشوری در بحث صنایع دفاعی نیستیم و نیروی زمینی محوری ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز به این مرحله از موفقیت رسیده است.
ارسال به دوستان
واکنش دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به تلاش غربیها برای تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران
فاقد وجاهت حقوقی
گروه سیاسی: علی باقری، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به تلاش برخی کشورها برای تصویب قطعنامه حقوق بشری در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: قطعنامهای که قرار است در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شود، وجاهت حقوقی نداشته و مبتنی بر واقعیتهای حقوق بشری ایران نیست و بانی و همبانیان این قطعنامه، پرونده سیاهی در نقض حقوق ملت خود، ملت ایران و دیگر ملتهای منطقه از جمله مردم فلسطین و یمن دارند. وی افزود: کانادا که بانی قطعنامه حقوق بشری علیه ملت ایران است به طور سیستماتیک ناقض حقوق بشر است، چرا که حاکمیت در کانادا، بومیان را که صاحبان اصلی سرزمین کانادا هستند، از حقوق اولیه و بدیهی خود محروم کرده و مهاجران اروپایی را بر آنها مسلط کرده است. دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه خشونت علیه زنان و دختران کانادایی به حدی است که سازمانهای حقوق بشری از آن به «نسلکشی» تعبیر کردهاند، خاطرنشان کرد: بانیان قطعنامه کشورهایی هستند که یا به گروههای تروریستی که دستشان به خون هزاران ایرانی آلوده است، پایگاه و جایگاه داده یا به روشهای گوناگون از آنها حمایت میکنند یا با پیروی از سیاست فشار حداکثری آمریکا، مجری تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران شدهاند. وی با بیان اینکه مبنای اصلی این قطعنامه، گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره وضعیت حقوق بشر در ایران است که از کاستیها، نقایص و تناقضات متعددی در رنج است، افزود: دبیرکل سازمان ملل به پاس کشتن ۲۲۲ کودک یمنی توسط عربستان سعودی در سال گذشته، نام این رژیم را از فهرست دولتهای کودککش و ناقض حقوق کودک خارج کرده است که با هیچ معیار انسانی و حقوق بشری همسویی ندارد. معاون بینالملل قوه قضائیه گفت: دبیرکل سازمان ملل در حالی از مجازات قاچاقچیان مواد مخدر در ایران انتقاد میکند که نه تنها هیچ مطلبی درباره نقش آمریکا و متحدان ناتویی این رژیم که حضور نظامی ۲۰ ساله در افغانستان داشته و در ۴۵ برابر شدن تولید مواد مخدر در این کشور نقش دارند مطرح نمیکند، بلکه هیچ نکتهای درباره تحریم تجهیزات مبارزه با مواد مخدر توسط کشورهای غربی نیز در گزارش وی مورد اشاره قرار نگرفته است. باقری با اشاره به اینکه در گزارش دبیرکل سازمان ملل از تأثیر ۴۵ برابر شدن تولید مواد مخدر و جلوگیری از دسترسی ایران به تجهیزات مواد مخدر و شهادت ۴۰۰۰ نفر و جانبازی ۱۲ هزار سرباز ایرانی هیچ مطلبی نیامده است، ادامه داد: امتیازخواهی برای دارندگان گذرنامه کشورهای غربی که مطالبه دبیرکل سازمان ملل است، برخلاف بدیهیترین اصول قانونی و قضایی مانند «اصل تساوی افراد در برابر قانون» و «اصل منع روا داشتن تبعیض میان افراد» است. دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار داشت: عدم اشاره دبیر کل سازمان ملل به بزرگترین نقض حقوق بشر در سال جاری میلادی یعنی، جنایت ترور فرمانده شجاع مبارزه با تروریسم و مدافع بزرگ حقوق ملتهای منطقه، سردار شهید سپهبد سلیمانی نه تنها هیچ توجیه منطقی ندارد، بلکه از نقایص جدی گزارش دبیرکل است. باقری افزود: بیتوجهی دبیرکل سازمان ملل نسبت به نقض حقوق ملت ایران به واسطه تحریمهای رژیم آمریکا که از سوی دولتهای غربی اجرا میشود و نیز آثار و پیامدهای آن بر وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم ایران هیچ منطقی ندارد. با وجود اینکه در پیشنویس گزارش دبیرکل موضوع تأثیر تحریمهای رژیم آمریکا بر وضعیت معیشتی مردم ایران و مبارزه با بیماری کرونا آمده بود ولی متأسفانه در گزارش نهایی حذف شده است که موجب تعجب و تأسف کارشناسان منصف است. وی تصریح کرد: اقدام دبیرکل سازمان ملل در حذف نقش تحریمهای رژیم آمریکا بر وضعیت معیشتی مردم ایران و وضعیت مبارزه با بیماری کرونا این سوال را ایجاد کرده است که آیا نویسندگان گزارش دبیرکل نیز مانند مقامهای آمریکایی، نیوریورک را با واشنگتن اشتباه گرفتهاند؟ دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در پایان با بیان اینکه نامهای درباره کاستیها، اشکالها، تناقضات و موارد خلاف واقع گزارش دبیرکل سازمان ملل برای وی تهیه و ارسال شده، متذکر شد در این نامه از دبیرکل سازمان ملل پرسیده شده چرا در برابر نقض مستمر و فاحش حقوق ملت ایران توسط آمریکا و دولتهای غربی مجری تحریمهای غیرقانونی آمریکا، سکوت کرده است. ارسال به دوستان
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر رسوایی آمریکا در حاشیه انتخابات ریاستجمهوری این کشور:
لبخند آمریکایی حلاوتی در کام مردم ما ایجاد نمیکند
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه مسأله کرونا دغدغه مردم شده است و نمیتوان از جان مردم و سلامت آنان گذشت، به دادستان کل کشور به عنوان عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و سازمان بازرسی کل کشور مأموریت داد کمبودها و مشکلات مربوط به مقابله با کرونا را با اولویت پیگیری کنند.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جلسه روز گذشته شورای عالی قضایی با اشاره به اعلام شرایط ویژه برای مقابله با کرونا در کشور تصریح کرد: شرایط موجود اجرای قاطع مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا از موضع حاکمیتی و نظارت بر این فرآیند را میطلبد و نظارت بر اجرا، شرط موفقیت این تصمیمات است. رئیس قوه قضائیه با تقدیر از فداکاری و تلاشهای شبانهروزی کادر درمانی و پزشکی کشور، رعایت کامل همه دستورالعملها و شیوهنامههای بهداشتی از سوی مردم را بهترین کمک به کادر درمان در این شرایط دانست. آیتالله رئیسی با تأکید بر رعایت اصول بهداشتی در قوه قضائیه، به مدیران دستگاه قضایی توصیه کرد برای کاهش تراکم در مجموعه اداری و مراجع قضایی برنامهریزی کنند تا ضمن حفظ سلامتی خود، اصحاب دعوا و ارباب رجوع، اجازه ندهند روند دادرسی دچار وقفه یا اختلال شود. وی با بیان اینکه مسأله کرونا دغدغه مردم شده است و نمیتوان از جان مردم و سلامت مردم گذشت، متذکر شد: مسائل و مشکلات مربوط به مقابله با کرونا باید با اولویت دنبال شود و دادستان کل کشور به عنوان عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و سازمان بازرسی کل کشور باید مشکلات و کمبودهای این حوزه و مأموریتهایی را که بر عهده دستگاه قضایی قرار دارد، پیگیری کنند.
* هیچ نقطهای برای تروریستها امن نیست و نمیتوانند از چنگال عدالت بگریزند
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از سربازان گمنام امام زمان(عج) در دستگیری عناصر تروریست و اقدام اخیر سپاه در انهدام مواضع گروهکهای ضدانقلاب در غرب کشور گفت: پیام این اقدامات آن است که جرائم تروریستها مشمول مرور زمان نمیشود. رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه هیچ نقطهای برای تروریستها امن نخواهد بود و در هر زمانی در هر جا که باشند، به دست عدالت گرفتار خواهند شد، بر افزایش روزافزون اقتدار امنیتی، انتظامی و قضایی تأکید کرد تا مردم اطمینان یابند دشمنان قسمخورده این مرز و بوم هیچ کاری نمیتوانند انجام دهند.
* تهدیدات آمریکا تأثیری بر جامعه روشن و بصیر ما ندارد
آیتالله رئیسی با اشاره به نابسامانی وضعیت اجتماعی و اقتصادی آمریکا اظهار داشت: آمریکاییها میخواستند تصویری دموکراتیک از خود در جوامع نشان دهند اما انتخابات اخیرشان یک رسوایی بزرگ برای آنها به وجود آورد که پوسته نمایش دموکراسی را کنار زد و چهره واقعی آمریکا را برملا کرد. رئیس قوه قضائیه افزود: آمریکاییها تلاش میکردند خود را یک جامعه پیشرفته نشان دهند اما ناکام ماندند و امروز برای ما و همه ملتها روشن است که آنها میخواهند با تاکتیک تهدید و تحریف بر جوامع و افکار و اندیشههای مردم دنیا تسلط یابند ولی تهدیدات آنها تأثیری بر جامعه روشن و بصیر ما نخواهد داشت. آیتالله رئیسی با تأکید بر اینکه لبخندها و شیرینیهای آمریکایی حلاوتی در کام مردم ما ایجاد نمیکند و باید مقابل نظام سلطه با قدرت ایستاد، ادامه داد: ارسال پالسهای غلط برای آمریکاییها پیام ملت ایران نیست و پیام ملت ما به تبعیت از رهبر معظم انقلاب، مقاومت و ایستادگی فعال و تولید قدرت در حوزه امنیت و اقتصاد و نمایش اقتدار ایران در همه عرصههاست. رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: اگر کسی میخواهد پیام اصلی ملت ایران را بداند، این پیام در کلام مقام معظم رهبری نهفته است که بارها فرمودند «باید با مجاهدت در راه هدف، دشمن را مأیوس کرد». وی بر همین اساس متذکر شد نباید برای آمریکاییها پیام ضعف فرستاد و ارسال پیام ضعف و پالس غلط، هیچ تناسبی با پیام ملت بزرگ ایران ندارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|