|
مهابادی سرمربی تیم ملی جوانان شد
پس از بررسیهای مختلف در نشستهای کمیته فنی و توسعه فدراسیون، حمید درخشان به عنوان مدیر فنی و داوود مهابادی به عنوان سرمربی تیم ملی جوانان ایران معرفی شدند. همچنین امین راستی، ایمان عالمی و محمدعلی یحیوی اعضای کادر فنی تیم ملی خواهند بود و سید فراز فاطمی سرپرستی این تیم را برعهده خواهد داشت. پیش از این پرویز مظلومی هدایت تیم ملی جوانان را بر عهده داشت.
ارسال به دوستان
از دست دادن بازیهای تدارکاتی بزرگترین ضربه به تیم ملی
عبور از فیفا دی
مرتضی یعقوبی: آخرین پنجره بازیهای ملی و فرصت انجام بازی دوستانه براحتی برای فوتبال ایران از دست رفت؛ در حالی که رقبای آسیایی و منطقهای ایران در حال انجام بازیهای مختلف هستند. اردوی تیم ملی فوتبال ایران با انجام یک بازی دوستانه مقابل بوسنی خاتمه یافت و ملیپوشان شنبهشب به تهران رسیدند و لژیونرها از بوسنی راهی کشورهای مقصد خود شدند. این اردو در حالی که میتوانست استمرار داشته باشد و تیم ملی دومین بازی دوستانه را هم انجام دهد، به علت کوتاهی مسؤولان فدراسیون فوتبال و عدم پیشبینی بازی دوستانه، بهسرعت خاتمه یافت. در واقع مشکل قدیمی فدراسیون در فراهم کردن بازی دوستانه باز هم به تیم ملی ضربه زد و اسکوچیچ هم از آن دست مربیان نیست که به خاطر این موارد انتقاد کند. از دست رفتن فرصت برگزاری بازی دوستانه در شرایطی است که تیمهای ملی تا ۴ ماه آینده هیچ فرصت رسمی برای تشکیل اردو و ایجاد هماهنگی از طریق بازی دوستانه نخواهند داشت. حتی انتظار میرفت بعد از لغو بازی با مالی در ماه گذشته، فدراسیون فوتبال حتما دومین دیدار تدارکاتی ایران را در این ماه هماهنگ کند تا جلوی متضرر شدن تیم ملی و از دست رفتن فرصتها را بگیرد اما در عمل قضیه برعکس شد.
* رقبای ایران همچنان در اردو هستند
همزمان با خواب مسؤولان فدراسیون، سایر کشورهای آسیایی همچنان در اردو هستند و تیمهای ملی مهیای بازیهای دوستانه خود میشوند. از همه مهمتر عراق و بحرین که رقبای اصلی ایران در مرحله دوم مقدماتی جام جهانی هستند، بعد از انجام یک دیدار تدارکاتی طی روزهای آینده دومین بازی خود را هم انجام خواهند داد. عراق بعد از بازی با اردن به مصاف ازبکستان میرود و بحرین هم با پیروزی مقابل لبنان، مهیای دیدار با امارات شده است. در سایر کشورهای آسیایی نیز کرهجنوبی با مکزیک بازی کرده و در انتظار بازی با قطر است. ژاپن بعد از بازی با پاناما، به مصاف مکزیک میرود. تیم ملی قطر همانطور که گفته شد با کرهجنوبی دیدار میکند. عنابیها قبل از این هم با کاستاریکا دیدار کرده بودند. عربستان که بازی نخست خود را مقابل جامائیکا انجام داده، در دیدار مجدد با این تیم روبهرو میشود. ازبکستان هم فرصت را از دست نداده و با عراق و سوریه مصاف میدهد. در واقع اکثر تیمهای آسیایی صاحبنام در حال انجام ۲ بازی هستند ولی فدراسیون به هر دلیلی، این فرصت را از دست داده؛ فرصتی که کادر فنی میتوانست از آن برای آشنایی بیشتر با بازیکنان استفاده کند. کدام مربی است که فرصت بازی دوستانه ولو با هر تیمی را از دست بدهد؛ آن هم در شرایطی که تیمهای ملی ماهها به علت شیوع کرونا فرصت هماهنگی را از دست دادهاند و قرار نیست تا ماههای آینده دیداری داشته باشند. کما اینکه در روزهای گذشته این اتفاق، در سخنان برخی بازیکنان هم مشهود بود. امیر عابدزاده که از بازی با بوسنی رضایت داشت، ابراز تأسف کرد که زمان اردو کوتاه بود و بازیکنان فقط به اندازه ۲ جلسه تمرین در کنار همدیگر بودند.
* بوسنی؛ از بازی با ایران تا هلند
تیم ملی بوسنی به فاصله چند روز بعد از شکست مقابل ایران، این بار با ترکیبی از بازیکنان متفاوت برابر هلند شکست خورد. دیدار ۲ تیم هلند و بوسنی در چارچوب رقابتهای لیگ ملتهای اروپا با نتیجه ۳ بر یک به سود لالههای نارنجی تمام شد. این دیدار جز طرفداران ۲ تیم و رقبای آنها یعنی ایتالیا و هلند، برای اهالی فوتبال ایران هم جالب توجه بود. با توجه به دیدار اخیر ایران و بوسنی در سارایوو که به برتری ۲ بر صفر شاگردان اسکوچیچ منجر شد، برای فوتبالدوستان ایرانی هم جالب بود که این بار بوسنی را مقابل یک تیم قدرتمند اروپایی تماشا کنند تا عیار تیم ملی ایران بعد از بازی با این تیم دستشان بیاید. با این حال، نگاهی به ترکیب بوسنی در این دیدار نشان میدهد سرمربی کهنهکار این تیم، در برابر هلند ترکیبی از بازیکنان نامدار و شناختهشده خود را به میدان فرستاده است. در این دیدار که با شکست بوسنی همراه بود، ۷ بازیکن جدید نسبت به بازی با ایران به میدان رفتند. جز پیانیچ، هوزدیچ، سانیچان و گویاک که در بازی با ایران هم از ابتدا به میدان رفته بودند، بوسنی از بازیکنان شاخص خود مانند کرونیچ، کولاشیناچ ویشکا، سیمروت و... بهره برد و توانست یکی از گلهای خورده را جبران کند. البته دروازه این تیم بیش از گلهایی که دریافت کرد، تهدید شد. ادین ژکو، ستاره بوسنی به علت ابتلا به کرونا در این دیدار غایب بود و در صورت حضور، حتما در خط حمله بوسنی جا میگرفت و چهبسا دروازه هلند را هم در دفعات بیشتری تهدید میکرد.
* ۲ نکته از بازی با بوسنی
تیم ملی با برتری مقابل بوسنی، روحیه خوبی به دست آورد و توانست اعتماد از دست رفته میان اهالی فوتبال را بازگرداند اما همانطور که اسکوچیچ هم اذعان کرد، بوسنی تعدادی از بازیکنان خود را در اختیار نداشت که بدونشک در روند بازی تاثیرگذار بود. عمده بازیکنان این تیم، کمتجربه و نهچندان سطح بالا بودند و به علت اشتباهات خود در حمل توپ مقابل دروازه، در دام مهاجمان ایران افتادند و در نتیجه بازی را واگذار کردند. به هر جهت، همه از پیروزی تیم ملی حتی در دیدار دوستانه خوشحال هستند اما برگزاری ۲ بازی برای ارزیابی تیم ملی، معیار مناسبی نیست و نمیتوان انتظارات از تیم ملی و کادر فنی را بالا برد، به طوری که برخی بهسرعت آماده شکست دادن عراق و بحرین در انتخابی جام جهانی شدهاند؛ ۲ تیمی که در حال حاضر در وضعیت خوبی به سر میبرند. در سوی مقابل، نمیتوان به اتکای ۲ پیروزی، به طور کامل چشمها را روی انتقادات بست و تمام تصمیمات کادر فنی را که در مواقعی رنگ و بوی سلیقهای به خود میگیرد، پذیرفت؛ انتقاداتی در برخی از خطوط به چشم آمد و باید دید راهکار اسکوچیچ برای رفع این نواقص چیست.
* اسکوچیچ مسؤول اول و آخر نتایج تیم ملی است
در حال حاضر تیم ملی ایران بیش از هر چیزی به افزایش آستانه تحمل خود در شنیدن انتقادات و صبر و تحمل برابر نظرات کارشناسان و حتی هواداران فوتبال نیاز دارد ولی هیچ محدودیتی در مسیر کادر فنی تیم ملی برای انتخاب بازیکنان وجود ندارد، چرا که آنها مسؤول اول و آخر نتایج تیم ملی هستند. اگر کم و کسری در راستای تامین بازیهای دوستانه و برگزاری اردوهای تدارکاتی وجود دارد، باز هم کادر فنی و بویژه دراگان اسکوچیچ است که باید این مسائل را مطالبه کند و کسی او را به خاطر صبر و شکیبایی در برابر مشکلات تحسین نمیکند، چرا که دود این قبیل مسائل مانند کمبود بازی دوستانه به چشم تیم ملی خواهد رفت. او برای موفقیت میتواند روی حمایت هواداران تیم ملی حساب کند. اگر چه اهالی فوتبال در مقطعی منتقد او بودند اما در حال حاضر او سرمربی ایران است و برای موفقیت این تیم و خوشحالی هواداران تلاش میکند.
ارسال به دوستان
چگونه ستارههای ما جذب لیگ ستارگان قطر شدند
علیه کیفیت فوتبال ایران
حامد واعظی: لیگ ستارگان قطر برای فوتبالیستهای ایرانی تبدیل به محلی شده که همه را به سمت خود میکشاند. رسانههای قطری پر شده از تیترهایی که از حضور ستارههای ایران در فوتبال قطر خبر میدهند. 65 بازیکن ایرانی سابقه بازی در فوتبال قطر را دارند؛ از امیر قلعهنویی، فرشاد پیوس و مجتبی جباری گرفته تا علی کریمی، روزبه چشمی و مهدی ترابی. برای ستارگان فوتبال دنیا مؤثرترین دلیل حضور در قطر، علاوه بر مبالغ رؤیایی و عدم پرداخت مالیات، برگزاری جامجهانی 2022 در این کشور است که 2 سال دیگر در همین ایام قرار است برگزار شود. جامجهانی باعث شده قطریها تبلیغات زیادی روی فوتبال کشورشان داشته باشند و بخشی از این تبلیغات هم مربوط به حضور بازیکنان مطرح با کلاس جهانی در فوتبال این کشور است. آنها پیش از این هم بازیکنان بزرگ را به لیگشان برده بودند تا توجهات را به خودشان جلب کنند. حالا هم حضور چنین بازیکنانی در فوتبال باشگاهی قطر ادامه دارد. قطریها در گرانقیمتترین انتقال تاریخ فوتبال ایران، چند سال قبل اشکان دژاگه را از فولام انگلیس به خدمت گرفتند تا این بازیکن راهی العربی شود. اما قطعا تأثیرگذارترین مسالهای که باعث شده این روزها لیگ ستارگان قطر بیش از پیش مورد توجه بازیکنان کشورمان قرار بگیرد و ستارههای فوتبال ما را به خود ببیند، ارزش ارز است. به نظر میرسد این روزها فوتبال قطر برای ستارههای فوتبال ما تبدیل به حیاط خلوتی شده است که با طی کردن چند سال آخر دوران عمر فوتبالی خود، روزهای راحتی را پشت سر بگذارند و پول خوبی هم بگیرند؛ فوتبالیستهایی که ابتدا به خاطر سن بالایی که دارند و بعد از آن کم شدن تواناییهایشان، در فوتبال اروپا مشتری ندارند و در فوتبال ایران هم دیگر با 10 میلیارد تومان حاضر نیستند قرارداد ببندند(!) اینها مجبور میشوند برای لژیونر شدن فوتبال قطر را انتخاب کنند؛ هم به ارز پول میگیرند و هم در کمترین حالت یک میلیون دلار مبلغ قراردادشان است، تازه بدون آپشنها! یعنی حداقل 30 میلیارد تومان دریافتی آن هم بدون تمرینات سخت فوتبال ایران؛ با زندگی راحت، خانههای بزرگ، خودروهای آخرین سیستم و فوتبال آرام و ملایم قطر. البته حضور این بازیکنان در فوتبال قطر مطمئنا سودی برای فوتبال ما ندارد، همانطور که وحید هاشمیان، مربی تیم ملی فوتبال کشورمان میگوید: «حضور بازیکنان ما در فوتبال قطر از نظر مالی به سود آنهاست اما از نظر فوتبالی به ضرر فوتبال ما است. این درست که امکانات فوتبالی قطر بالاست و بهتر از ما امکانات دارند اما سطح لیگ این کشور بالا نیست و باعث افت فوتبالیستهای ما میشود». در عوض اما میتوان گفت حضور بازیکنان با کیفیت ما در فوتبال قطر باعث رشد فوتبال این کشور میشود. قطر که قهرمان جام ملتهای آسیاست و برای جامجهانی برنامهریزی کرده، با جمعآوری بازیکنان با کیفیت تمام کشورهای دنیا در لیگ ستارگانش، میخواهد روح فوتبالی بازیکنان جوانش را بزرگ کند تا این بزرگی به ارتقای فوتبال این کشور کمک کند. در این بین کمتر دیده شده بازیکنان ایرانی راهی فوتبال اروپا شوند؛ چرا؟ چون مثلا تیمهای پرتغال که مقصد بازیکنان ما شدهاند، پول خوبی نمیدهند و تنها در صورت درخشش مانند مهدی طارمی میتوان به پول خوب رسید که معدود بازیکنانی داریم که پشتکار و ممارست و تعیین هدف مانند آقای گل لیگ پرتغال را داشته باشند. ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
نمایش دروغ در فوتبال برتر!
مناظره رئیس هیأتمدیره و مدیرعامل سابق استقلال، صحنههای نه چندان خوشایندی را بر قاب تلویزیون به تصویر کشید.
شاید اگر یک هوادار استقلال را پیدا کنید که برنامه دوشنبهشب فوتبال برتر را ندیده باشد، با دیدن خلاصه این برنامه یا خواندن آنچه در برنامه محمدحسین میثاقی گذشت، هرگز باور نکند رئیس فعلی هیأتمدیره و مدیرعامل سابق که ظاهرا روزگاری برای موفقیت این تیم همکاری و تلاش میکردهاند، چگونه روی آنتن برنامه زنده از خجالت همدیگر درآمدهاند.
* اختلاف
در برنامه دوشنبهشب، صحبتهای مهمی مطرح شد؛ از دلیل اختلاف مدیرعامل سابق و رئیس هیأتمدیره بر سر مسائل مختلفی از جمله قرارداد با کارگزار قبلی و مذاکره با استراماچونی تا نحوه عقد قراردادها و... . به عنوان مثال خلیلزاده گفت: یکبار در جلسه سعادتمند گفت شرکت جهان فولاد متین 13 میلیارد تومان پرداخت کرده و یک بار دیگر هم گفت فقط 7 میلیارد تومان از این شرکت دریافت کرده ولی بعدها فهمیدیم کسی که به باشگاه کمک میکند فردی به نام نامداری است که 37 میلیارد تومان به صورت قرضالحسنه به باشگاه پرداخت کرده است.
* دروغ
اختلاف بعدی خلیلزاده و سعادتمند بر سر استراماچونی بود. یک طرف اصرار به ملاقات با سرمربی ایتالیایی داشت و دیگری میگفت این دیدار انجام نشده است. جالب اینکه هر دو طرف مدارک خود را روی آنتن به نمایش گذاشتند؛ نمایشی که به هر حال نشان میداد یکی از آنها دروغ میگوید.
* شرمساری
رئیس هیأتمدیره استقلال در بخشی از حرفهایش اعلام کرد مدیرعامل استقلال علیه وی و سرمربی تیم و موسوی عضو سابق هیأتمدیره نقشه میریخته و اسنادی را شخصا به رسانهها داده است. در همین زمان مدیرعامل پیشین استقلال روی خط برنامه آمد و صراحتا اعلام کرد هیچ سندی به رسانهها نداده است. بعد از این اتفاق خلیلزاده فایل صوتی از وی را که توسط روحی مشاور سابق سعادتمند برای او ارسال شده بود برای مخاطبان پخش کرد که مدیرعامل پیشین استقلال از مخاطب خود میخواست علیه خلیلزاده و موسوی مطالبی را آماده و منتشر کند. خلیلزاده بعد از این کار مدعی شد اگر وی (سعادتمند) باز هم دروغ بگوید، باز هم اسنادی را رو میکند.
* تمسخر
در قسمتی از برنامه، احمد سعادتمند اعلام کرد برای این تیم درآمدزایی داشته اما خلیلزاده معتقد بود او بیش از 60 میلیارد بدهی به بارآورده است. اصرار سعادتمند درباره درآمدزایی سبب شد خلیلزاده به تمسخر از او بپرسد آیا منظورش از درآمدزایی پفک آبی است؟ زمانی که سعادتمند در حال صحبت بود، خلیلزاده 6 بار پشت سر هم با گفتن کلمه پفک آبی، به نظر میرسید قصد تمسخر مدیرعامل سابق استقلال را دارد.
* ناکارآمدی
سطح بیاعتمادی ۲ عضو رده بالای باشگاه استقلال با هم به قدری شدید بود که کسی نمیتواند باور کند آنها در این مدت بدون مشکل با هم کار کرده باشند. در چنین فضایی چگونه ممکن است مدیریت تیم فضای رشد و پیشرفت را برای باشگاه فراهم کند؟
صحبتهای خلیلزاده و سعادتمند در برنامه فوتبال برتر، باعث تأسف هواداران استقلال شد تا مشخص شود در دل این باشگاه چه حواشی پنهانی وجود دارد.
ارسال به دوستان
استحکام خانواده مهمتر از افزایش کمّی جمعیت
دکتر غلامرضا حسنیدرمیان*: «طرح جمعیت و تعالی خانواده» در راستای حمایت از نهاد «خانواده» و افزایش جمعیت کشورمان، در مجلس بررسی و منتظر تصویب نهایی است اما نکته بسیار مهمتر از اجرای این طرح، این است که دولت باید طرح «حمایت از خانواده» را در برنامه توسعه لحاظ کند و محور توسعه را «خانواده» قرار بدهد، نه صرفا افزایش جمعیت.
1- از مهمترین مسائل کشور، استحکام خانواده است. اگر خانواده از نظر ساختاری محکم باشد، میتوان برای افزایش فرزندآوری برنامهریزی کرد، در غیر این صورت حتی اگر ازدواج صورت گیرد، به دلیل مستحکم نبودن بنیان خانواده و ازهمگسیختگی آن، فرزندآوری نهتنها مشکلی را حل نخواهد کرد، بلکه خود باعث ایجاد اختلال خواهد شد. خانوادهای که در آن طلاق اتفاق افتاده یا دچار فقدان یکی از والدین به دلیل آسیبهای اجتماعی است، نمیتواند- یا بهندرت میتواند- فرزند مناسبی تحویل جامعه دهد، بنابراین نباید تنها به کمیت جمعیت فکر کرد.
2- برای رسیدن به جمعیت مناسب از نظر کمی و کیفی باید حمایتی چندجانبه در تمام ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی از خانواده انجام شود. برای مثال آموزشها در دوران پیش از بلوغ و دبیرستان باید در چارچوب حمایت از نظام خانواده باشد تا افرادی که در آینده نهچندان دور اقدام به ازدواج میکنند از سطح آگاهی بالاتری برخوردار باشند. بنابراین این برنامههای حمایتی باید پیش از ازدواج در راستای ایجاد آمادگی ازدواج و آموزش اهمیت خانواده و ضرورت آن، در چارچوب مهارتهای لازم برای تشکیل خانواده با توجه به پیچیدگیهای نیازهای زوجین و تفاوتهای جنسیتی باشد تا دخترها و پسرها بتوانند بهنگام و با آگاهی اقدام به ازدواج کنند و پس از ازدواج نیز این برنامهها باید به صورت مشاورههای روانشناختی برای زوجین ادامه یابد و خانوادهها بتوانند با هزینه بسیار کم یا حتی به صورت رایگان در طول زندگی مشاورههای لازم را دریافت و مهارتهای کافی را کسب کنند که در نتیجه با استحکام خانواده امکان فرزندآوری افزایش خواهد یافت.
3- با توجه به موارد مذکور، حمایتها باید شامل هر 2 بخش تشکیل و تحکیم خانواده باشد و ارکان دولتی و غیردولتی و حتی خانوادهها باید زوجین را از نظر عاطفی و اقتصادی حمایت کنند. پس از تحکیم خانواده، میتوان به مساله توسعه خانواده و فرزندآوری و تعالی خانواده پرداخت.
یکی از مهمترین موارد برای حمایت از زوجین، ایجاد فرصت اشتغال و درآمد پایدار است. پشتیبانی تنها از طریق اعطای تسهیلات و قرضالحسنه، زوجین را وابسته خواهد کرد و اثرات منفی بر جا خواهد گذاشت. یکی از کارهایی که میتوان انجام داد این است که حمایت دولت به گونهای باشد که افراد متأهل در اولویت اشتغال قرار گیرند یا اعطای خانه یا تسهیلات مسکن متناسب با فرزندآوری و تعداد فرزندان تعریف شود.
اگر بتوان مواردی از این دست را در تشکیل و تحکیم خانواده اجرایی کرد، احتمال توسعه خانواده وجود دارد. بنابراین با محور قرار دادن خانواده در سیاستهای توسعهای میتوان برنامههای مناسبی در راستای افزایش جمعیت اجرا کرد.
*پژوهشگر جمعیت/ استاد دانشگاه
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|