|
وقوع ۹ زمینلرزه در آبانماه در استان تهران
رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از اثرگذاری ۹ زمینلرزه بر تهران در آبانماه خبر داد. پدرام قودجانی در گفتوگو با ایسنا گفت: طی این مدت در سطح کشور مجموعا ۲۰۸ زمینلرزه با بزرگی بیشتر از 5/2 ریشتر رخ داده که از این تعداد ۹ زمینلرزه در محدوده استان تهران و مناطقی نظیر فیروزکوه، اشتهارد، طالقان و جوادآباد بوده است و در سطح مناطق بیستودوگانه شهرتهران هیچ زلزله بزرگتر از 5/2 ریشتر نداشتیم.
ارسال به دوستان
دولت در اعمال جرایم کرونایی موفق بوده اما در تصمیمگیری، اجرا و نظارت بر محدودیتها مشکلات اساسی دارد
آشفتگی تدبیر در مقابل کرونا
دولت ۳ روز بعد از آغاز محدودیتهای جدید کرونایی هنوز فکری به حال توزیع مطبوعات در شهرستانها نکرده است
حمیدرضا یزدانفرحی: ۳ روز پس از آغاز محدودیتهای جدید و شدید کرونایی همچنان آشفتگی در مدیریت کرونا را در کشور شاهد هستیم و دولت نشان داده غیر از دریافت جرایم رنگارنگ نمیتواند برنامهریزی همهجانبه کند.
به گزارش «وطن امروز»، محدودیتهای جدید کرونا از اول آذر در سراسر کشور آغاز شد و شهرهای قرمز از ساعت 21 تا 4 صبح خلوت شدهاند اما همچنان ترافیک در شهرهای بزرگ ادامه دارد و روزهای اخیر هیچ شباهتی به روزهای تعطیل ندارد. بسیاری از کارشناسان و مسؤولان وزارت بهداشت خواهان تعطیلی سراسری بودند اما دولت زیر بار تعطیلی نرفته و در عین حال نتوانسته متناسب با این مخالفت، بسیاری از سوالات را جواب دهد. به عنوان مثال دولت از یک طرف مطبوعات را جزو شغلهای استثنا محسوب کرده و از طرف دیگر ساعت کاری کارکنان روزنامهها را به رسمیت نمیشناسد و عملا باید مطبوعاتچیها قبل از ساعت 21 کار خود را تعطیل کنند؛ در حالی که بسیاری از روزنامهنگاران بعد از این ساعت همچنان مشغول به کار هستند.
جالب اینکه دولت هیچ برنامهریزیای درباره توزیع روزنامه در شهرستانها نداشته تا اوج آشفتگی و بیتدبیری در تصمیمات را شاهد باشیم.
دیروز اعلام شد ناوگان توزیع روزنامهها و نشریات در استانها از دوشنبهشب 3 آذر به دلیل عدم هماهنگی برای تردد بینشهری تعطیل است و از امروز روزنامهها فقط در تهران توزیع خواهد شد!
سیدجلال موسوی که خدمات توزیع بینشهری را برای تمام شرکتهای توزیع مطبوعات انجام میدهد، در نامهای به این شرکتها نوشته که پلیس راهور همکاری لازم را برای تردد خودروهای حمل نشریات انجام نداده و پیگیریها از وزارت کشور، وزارت ارشاد، پلیس و اتاق اصناف به جایی نرسیده و مجبور به این تصمیم شده است! این به معنای بیتدبیری محض در مقابله با کروناست و اگر در دیگر بخشها نیز چنین تدابیری وجود داشته باشد نباید امید چندانی به شکست کرونا داشته باشیم.
در این میان دولت همچنان به سیاست محدودیتهای شدید به جای تعطیلی اصرار دارد و به جریمه، بیش از سایر طرحهای مقابله با کرونا توجه میکند. به عبارت بهتر دولت به جای مقابله با کرونا عملا به جریمه متخلفان کرونایی بیشتر اهمیت میدهد.
در جدیدترین اقدام قرار است برای ردیابی بیماران کرونایی، بزودی همراه داشتن کارت ملی اجباری شود.
به گزارش «وطن امروز»، طبق تصمیم ستاد ملی کرونا، ارائه خدمات غیردرمانی به بیماران کرونایی که قرنطینه را رعایت نمیکنند ممنوع است و برای کسانی که بیماری آنها اثبات شود و قرنطینه را رعایت نکنند جریمه در نظر گرفته شده است.
تاکنون بیمارانی که تست آنها مثبت میشد ردیابی نشده و میتوانستند در سطح جامعه حضور یابند اما قرار است برای ردیابی بیماران کرونایی که علائمی ندارند، سامانهای به کار گرفته شود که در آن لیست کروناییها هر روز بهروزرسانی میشود.
سیدحسین ذوالفقاری، رئیس کمیته اجتماعی - انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره راهکارهای شناسایی بیماران کرونایی که در سطح شهر حضور دارند، گفت: در جلسه امروز ۲ موضوع بررسی شد، یکی موضوع همراه داشتن کارت ملی توسط شهروندان در سراسر کشور با هدف کنترل هوشمند کسانی که احتمالا دارای بیماری کرونا هستند و تست مثبت داشتهاند. این کار در چند روز اخیر در حملونقل ریلی و هوایی انجام شد و در بین مسافران ریلی، در ۲ روز گذشته 44 نفر از این طریق شناسایی شدند و ورودشان منع شد و در حملونقل هوایی هم از ورود 4 نفر به هواپیما جلوگیری شد.
وی افزود: در طرح همراه داشتن کارت ملی، با استفاده از یک اپلیکیشن در کمتر از یک ثانیه، فردی که به اداره، بانک یا سوپر مارکت مراجعه میکند، به محض دیده شدن کارت ملی به وسیله موبایل مشخص میشود که تست او مثبت است یا نه. همه افراد طبق قانون مکلف هستند کارت ملی را همراه داشته باشند و این پیشنهاد به ستاد ملی ارائه میشود و در صورت تصویب، همه مکلف هستند کارت ملی را همراه داشته باشند.
رئیس کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: موضوع بعدی نیز طرح مشارکت مردم در مدیریت بیماری کرونا بویژه در امر رسیدگی به افراد آسیبپذیر و همچنین در حوزه آموزش و تامین دارو و کمک به بیماران است که مباحث آن نهایی شده و برای اجرا ابلاغ میشود.
ذوالفقاری در پاسخ به این سوال که در صورت تصویب این طرح، کسی که کارت ملی نداشته باشد جریمه یا مجازات خواهد شد؟ گفت: به کسی که کارت ملی با خود همراه نداشته باشد، خدمتی داده نمیشود. کسانی که آزمایش داده و نتیجه آن مثبت شده، در سامانه به مدت ۲ هفته ثبت هستند و بعد از این مدت، از قرنطینه خارج میشوند و نامشان هم در سیستم نخواهد بود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اجرای طرح تعطیلی و محدودیتها، هنوز هستند برخی مغازهها که فعالیت میکنند، تصریح کرد: طبق گزارشات مبنی بر اجرای این طرح در ۲ روز گذشته، به طور میانگین بیش از 85 درصد رعایت شده و همچنین تردد خودروها به میزان 39 درصد به نسبت مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته و بیش از 11 هزار خودرو جریمه شدهاند؛ اعم از جریمههای یک میلیونی، 500 هزار و 200 هزار تومانی. همچنین 230 هزار مورد به خودروها تذکر داده شده و 93 هزار خودرو عودت داده شدهاند، بیش از 100 هزار پیامک نیز ارسال شده و در حوزه اصناف 69769 مورد تذکر داده شده و 77397 مورد پلمب انجام شده است. درباره مشاغلی که رعایت نمیکنند هم نظارتها تقویت میشود و با این دسته اندک، برخورد قانونی خواهد شد. از مردم عزیزمان هم تشکر میکنیم که در اجرای این طرح همکاری خوبی داشتند و امیدواریم با توجه به شرایط بیماری، همکاریها بیشتر شود.
رئیس کمیته اجتماعی - انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه امکان تمدید یا تقلیل محدودیتها و تعطیلیها وجود دارد؟ بیان کرد: عنوان این طرح، طرح هوشمند محدودیتهاست و تا زمانی که وضعیت یک شهر قرمز است، مقررات شهر قرمز اعمال میشود، اگر وضعیت یک شهر نارنجی شد محدودیتها به سطح محدودیتهای نارنجی تقلیل مییابد و اگر وضعیت شهری زرد شد، مقررات شهر زرد برای آن اعمال میشود و اگر وضعیت شهری هم سفید شد، محدودیتی وجود ندارد.
ذوالفقاری ادامه داد: امیدواریم شهرها در ۲ هفته آینده وضعیت بهتری یابند و از 89 شهری که یک ماه قبل دارای وضعیت قرمز بودند، الان 20 شهر با وضعیت قرمز مانده و در روزهای آینده وضع بهتری خواهند داشت. تاکید داریم که هم مسؤولان شهرها و هم مردم همکاری کرده و رعایت کنند تا هر چه زودتر محدودیتها کاهش یافته و برداشته شود. راهحل برداشته شدن محدودیتها، رعایت و بهبود شرایط هر شهر است و در این طرح، شهرها مبنا قرار گرفتهاند.
همچنین عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: بگیر و ببندها و جریمه خودروها و افراد بدون ماسک یا الزام مردم به همراه داشتن کارت ملی هر چند برای مقابله با افراد سهلانگار و تخطیکنندگان از پروتکلهای بهداشتی اقدامی درست است اما چنین رویکردی باید در شرایط قرنطینه کلی و تعطیلی قطعی شهر انجام شود، چرا که اکنون خیلیها هستند که به ناچار برای امرار معاش از خانه بیرون میآیند و شاید توان خرید هر روزه ماسک برای خود یا اعضای خانوادهشان را هم نداشته باشند، بنابراین دولت ابتدا باید زیرساختهای لازم جهت اجرای محدودیتها برای مقابله با کرونا را فراهم و بعدا سختگیری میکرد. دکتر ملک فاضلی گفت: محدودیتهای شبانه تاثیر چندانی بر کاهش زنجیره انتقال ویروس کرونا ندارد، چرا که شبها معمولا مردم برای استراحت در خانههایشان میمانند و اینکه مغازهها باید از ساعت 9 شب فعالیت نداشته باشند نیز راهکار درستی برای حل مشکل شیوع گسترده کرونا که روزانه بیش از 450 نفر را به کام مرگ فرو میبرد نیست. وی خاطرنشان کرد: کرونا فعلا درمان ندارد و دستیابی به واکسن این بیماری نیز زمانبر است، در چنین شرایطی مردم نباید نسبت به پیشگیری یا رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی بیتوجه باشند، چرا که بیتوجهی به دستورالعملهای مقابله با کرونا به منزله استقبال از مرگ است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه محدودیتهای کرونایی باید به طور کامل اجرا شود تا زنجیره انتقال ویروس قطع شود، اظهارداشت: اعمال محدودیتهای نصفه و نیمه برای کاهش میزان ابتلا و مرگومیر چارهساز نیست، چرا که میزان شیوع و ابتلا به این بیماری اکنون در کشور بسیار بالاست.
ملکی خاطرنشان کرد: دولت تاکید دارد مردم در خانههایشان بمانند تا ویروس کرونا در جامعه کمتر بچرخد و مردم کمتر به این ویروس آلوده شوند، در حالی که باید دولت ابتدا معیشت مردم را تامین و ثبات شغلی آنها را تضمین کند، در چنین شرایطی نباید انتظار داشت که کسی از خانه بیرون نیاید.
* شناسایی بدون ماسکها برای جریمه کلید خورد
رئیس پلیس پایتخت از شناسایی تصویر افراد فاقد ماسک و جریمه آنان خبر داد. سردار حسین رحیمی در جمع خبرنگاران درباره رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی کسبه و صنوف گفت: پس از اجرای طرح محدودیتهای جدید کرونایی در پایتخت - که از اول آذرماه انجام شد - بخشهای مختلف پلیس نیز پای کار آمدند. یکی از این بخشها پلیس اماکن ما بود که با هماهنگی صنوف و اتحادیهها اقدامات قابل توجهی انجام داد به طوری که که بالغ بر ۹۵ درصد از کسبه تهران به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی و اجرای مصوبه، مغازههای خود را بستهاند و حدود ۹۰ تیم از پلیس اماکن نیز بر اصناف نظارت دارند. به گفته رئیس پلیس پایتخت، تنها صنوف دسته اول در ۲ هفته اعلامشده برای تعطیلات سراسری در تهران مجاز به فعالیت هستند و فعالیت دیگر واحدها غیرقانونی است. وی با بیان اینکه در حوزه ترافیکی نیز مردم همکاری خوبی داشتند، گفت: برابر آمارهای ما، ترددهای شهری هم روزانه حدود ۵۰ درصد و در طول شب و ساعات محدودیت نیز بیش از ۷۰ درصد کاهش داشته است. همچنین سفر به استانهای شمالی نیز حدود ۹۰ درصد کاهش داشته است. رحیمی با تاکید بر اینکه استفاده از ماسک از در منزل برای تمام شهروندان الزامی است، گفت: برابر مصوبه، افرادی که فاقد ماسک باشند توسط دوربینهای نظارتی و دوربینهای البسه پلیس شناسایی و جریمه خواهند شد. در ۲ روز گذشته نیز بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ شهروند فاقد ماسک از سوی دوربینهای پلیس مورد شناسایی قرار گرفتهاند که این افراد به نهادهای مربوط معرفی خواهند شد و سازوکار جریمه آنان مشخص خواهد شد. همچنین بیش از ۱۳۴ هزار تذکر لسانی هم به شهروندان فاقد ماسک ارائه شده است. رئیس پلیس پایتخت درباره جریمه خودروهای با سرنشین فاقد ماسک نیز گفت: خودروهای تکسرنشین جریمه نخواهند شد ولی خودروهایی که علاوه بر راننده، فرد دیگری نیز در آن باشد مشمول جریمه میشوند.
***
[نقره داغ ۵ هزار راننده در طرح ممنوعیت تردد کرونایی در جادهها]
رئیس پلیس راهور ناجا از اعمال قانون ۵ هزار راننده در طرح ممنوعیت تردد کرونایی در جادهها خبر داد. سردار سیدکمال هادیانفر درباره اعمال محدودیتهای تردد در مسیرهای بیناستانی و اقدامات پلیس راهور در این زمینه اظهار داشت: بلافاصله بعد از ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا، عوامل پلیس راهور در ساعت 24 بامداد 30 آبانماه در هزار و 181 نقطه اعم از ورودیها و خروجیهای شهرهای قرمز و نارنجی استقرار یافتند. رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه در ۲ روز اول اجرای طرح، در تمام محورها شاهد کاهش تردد بودیم، تصریح کرد: طی 48 ساعت به 156 هزار وسیله نقلیه تذکر دادیم که رانندگان 110 هزار وسیله نقلیه به این تذکرات تمکین کرده و به مبدأ خود بازگشتند. وی با اشاره به این مطلب که پلیس در این طرح با تمام توان خود در ورودیها و خروجیهای شهرها با تذکر، انجام وظیفه میکند، افزود: بر اساس مصوبات ابلاغی به پلیس راهور، در شهرها نیز دوربینها فعال هستند و از ساعت 21 تا ۴ صبح اعمال قانون میکنند. رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرد: ۷ هزار نفر از پرسنل پلیس در شهرها و مسیرهای بینشهری این مأموریت خطیر را در کنار کادر بهداشت و سلامت کشور انجام میدهند و خوشبختانه تاکنون هیچ گزارشی از تنش رانندگان و پلیس به ما واصل نشده و مردم نهایت همکاری را با پلیس دارند. سردار هادیانفر خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است که در کنار کادر بهداشت و سلامت جلوی شیوع این بیماری را بگیریم و جرائم صورتگرفته نیز اقل ممکن بوده است. رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرد: تاکنون حدود ۵ هزار جریمه در کشور ثبت شده و تلاش بر این است که با تذکرات و پیامکها اقدامات خود را انجام داده و شاهد کمترین جریمه در این رابطه باشیم.
ارسال به دوستان
اخبار
وزیر بهداشت خبر داد
برنامهریزی برای تهیه 18 میلیون دوز واکسن
وزیر بهداشت گفت: از ۳ مدل، کار تأمین واکسن کرونا را دنبال خواهیم کرد. سعید نمکی در حاشیه جلسه ملی کمیته واکسن کرونا گفت: در این کمیته به کمک دانشمندان و محققان کار واکسن کرونا را دنبال میکنیم. وی افزود: از ۳ مسیر این کار را دنبال میکنیم؛ اول خرید واکسن از منابعی است که در دنیا مورد تایید هستند و ما جزو کشورهایی هستیم که اختیار تعیین منبع با خود ماست و ۴ منبع را برای خرید انتخاب کردیم و قرار است حدود 18 میلیون دوز واکسن کرونا را خریداری کنیم و همچنین رایزنیهایی با سایر واکسنسازهای دنیا داریم که مازاد بر تولید واکسن آنها را خریداری کنیم. نمکی ادامه داد: نوع دوم مدلی است که بتوانیم در قالب قرارداد مشترک تولید داخل و همراهی دانش فنی بیرون دنبال کنیم و امروز گزارشی در این باره ارائه شد. وی اظهار کرد: مدل سوم تکیه بر دانش و تولید داخل است که 4 مورد از شرکتها در قالب وبینار به سازمان جهانی بهداشت گزارش عملکرد دادند و به ۲ مورد در کمیسیون روز چهارشنبه اجازه ورود به فاز انسانی را خواهیم داد تا حداقل یکی از آنها بتواند آزمایشات فاز انسانی را آغاز کند.
***
پرداخت وام ۵۰۰ میلیون ریالی به سربازان ماهر
مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارتآموزی سربازان نیروهای مسلح از ایجاد باشگاه ماهرسان و پرداخت وام به سربازان ماهر پس از پایان خدمت خبر داد. سردار موسی کمالی با تاکید بر اینکه تا پایان سال ۱۴۰۱ باید تمام سربازان تحت آموزش تخصصی مهارتآموزی قرار بگیرند، مقرر شد تا شرایطی فراهم شود که دستکم ۳۰ درصد از این سربازان بتوانند با استفاده از مهارت کسب شده به شغل مناسب و مورد نیاز خود برسند. وی با بیان اینکه به سربازانی که عضو باشگاه ماهرسان باشند بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان وام برای اشتغالزایی، ازدواج و خرید لوازم خانگی و تامین هزینه ازدواج داده میشود، گفت: از پایان آذرماه ۹۹ این سامانه بهروزرسانی شده و سربازان ماهر میتوانند پس از ترخیص از خدمت با کدملی به عضویت آن در بیایند.
***
سوءقصد به جان سرپرست آموزشوپرورش قرچک با اسلحه
دیروز فردی با حضور در دفتر مدیریت آموزشوپرورش قرچک، سرپرست این اداره را با اسلحه مورد هدف قرار داد که 4 تیر شلیک شده و به پا، دست و کمر فراهانی، سرپرست آموزشوپرورش قرچک اصابت کرده است. بهمن خطیبی، فرماندار قرچک با اشاره به حادثه سوءقصد به جان سرپرست اداره آموزشوپرورش شهرستان گفت: این فرد شناسایی شده و تحت تعقیب است. وی با اظهار تأسف از حادثه به وجود آمده در محل اداره آموزشوپرورش، افزود: بلافاصله عوامل امنیتی و انتظامی در محل حادثه حضور پیدا کردند. نماینده عالی دولت در شهرستان قرچک با بیان اینکه ابعاد حادثه در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: با هرگونه تعرض به جان و مال مردم به سرعت و بشدت برخورد میشود و خوشبختانه حال عمومی مضروب خوب است.
***
«استاد» دزدها دستگیر شد
رئیس پلیس پیشگیری پایتخت از دستگیری قدیمیترین موبایلقاپ تهران، بعد از آزادی از زندان و ارتکاب ۳۰ فقره سرقت خبر داد. به گزارش فارس، سرهنگ جلیل موقوفهای از دستگیری موبایلقاپ 50ساله که قدیمیترین سارق موبایل و کیف در تهران است، خبر داد. وی اظهار داشت: با توجه به وقوع چندین فقره موبایلقاپی در محدوده کلانتری 13 آبان، تیم عملیات این کلانتری نسبت به جمعآوری سرنخ و تصاویر دوربینهای مداربسته برای شناسایی و دستگیری متهم اقدام کرده و در بررسیها مشخص شد این موبایلقاپیها توسط یکی از قدیمیترین سارقان کیفقاپ و موبایلقاپ تهران در حال انجام است. این مقام انتظامی تصریح کرد: با توجه به بازداشت این سارق و سپری کردن مدت زمان حبس، مأموران احتمال دادند که وی از زندان آزاد شده و مجدداً به سرقت روی آورده که پس از اخذ دستور از مقام قضایی، ضمن مراجعه به منزل این سارق، وی را بازداشت کردند. موقوفهای با اشاره به کشف حدود 27 تلفنهمراه و تبلت مسروقه از منزل این متهم، گفت: متهم اقرار کرد که این اموال مسروقه را در چند روز اخیر در مناطقی همچون نیاوران و دربند تا 13 آبان سرقت کرده و به بیش از 30 فقره موبایلقاپی اعتراف کرد. وی افزود: او به دلیل سن بالا، بیشتر در ترک موتوسیکلت نشسته و با اغفال افراد جوان و آموزش موبایلقاپی به آنها، اقدامات مجرمانه خود را انجام میدهد، البته خود نیز در برخی موارد به تنهایی اقدام به سرقت میکند.
***
آغاز توزیع کیتهای تشخیص سریع کرونا در مراکز منتخب
مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت از توزیع کیتهای تشخیص سریع آنتیژن ویروس «کووید-۱۹» از دیروز خبر داد و گفت: این تست برای مراجعانی است که برای دریافت خدمات مراقبت به مراکز منتخب خدمات جامع سلامت مراجعه میکنند. دکتر سیامک سمیعی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه طبق دستور معاون بهداشت وزارت بهداشت، کیتهای تشخیص سریع آنتیژن ویروس «کووید-۱۹» از دیروز توزیع شد، گفت: بر این اساس تا پایان هفته تمام دانشگاههای علوم پزشکی سهمیه کیت سریع آنتیژن خود را دریافت میکنند. وی افزود: در مرحله اول مصرف تقریبی یک هفته دانشگاهها بر اساس جمعیتشان در اختیارشان قرار میگیرد. در این مرحله هدف تامین کیتهای مورد نیاز فعالیتهای دانشگاهها در گام چهارم است. سمیعی با بیان اینکه نمونهبرداری و آزمایش بر اساس پروتکلهای ابلاغی انجام میشود و هزینهای برای گیرنده خدمت ندارد، ادامه داد: این وسایل برای انجام آزمایش در آزمایشگاه نیست، بلکه برای مواردی مانند مراجعانی است که برای دریافت خدمات مراقبت به مراکز منتخب خدمات جامع سلامت مراجعه میکنند.
ارسال به دوستان
«کووید-19» جان ۴۵۳ نفر دیگر از هموطنانمان را گرفت
۵۸۱۲ کرونایی در وضعیت وخیم
روزانه بیش از 450 نفر به علت ابتلا به کرونا در کشور جان خود را از دست میدهند و کارشناسان بهداشت تاکید دارند در صورت بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی، با توجه به پیش رو بودن روزهای سرد سال که ویروسهای دیگر نیز شیوع پیدا میکند آمارها بیش از این رقم خواهد شد. به گزارش «وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۱۲۴۶۰ مورد جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور طی یک شبانهروز خبر داد و گفت: متاسفانه از ظهر یکشنبه هفته جاری تا ظهر دیروز ۴۵۳ تن جان خود را از دست دادند. سیماسادات لاری گفت: طی این بازه زمانی و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۲ هزار و ۴۶۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۷۴۴ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۸۶۶ هزار و ۸۲۱ نفر رسید. لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۴۵۳ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۵ هزار و ۲۵۵ نفر رسید. وی گفت: خوشبختانه تاکنون ۶۱۰ هزار و ۴۰۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. لاری افزود: ۵۸۱۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۵ میلیون و ۸۲۸ هزار و ۳۰۷ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. وی افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویهوبویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحالوبختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. لاری گفت: استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستانوبلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
* فقط 10 درصد
خیلیها انتظار دارند با محدودیتهای شدید اعمالشده، تعداد مرگومیرهای کرونایی حداقل 50 درصد کاهش یابد و به آمارهای تابستان نزدیک شود اما معاون کل وزیر بهداشت دیروز در اظهارات خود اعلام کرد هدفگذاری ما کاهش فقط 10 درصدی آمار فوتیهای کرونا در یک ماه آینده است. طبق محاسبه ایرج حریرچی یعنی تا یک ماه آینده 40 تا 50 فوتی از آمار روزانه جانباختگان کرونایی کاهش مییابد!
وی اظهار داشت: بررسی آثار محدودیتها زمانبر است و برای کاهش میزان بستریها به ۲ تا ۳ هفته و همچنین برای کاهش موارد فوتی حداقل یک ماه تا ۵ هفته زمان لازم است. وی گفت: به طور قطع نتیجه محدودیتها مثبت خواهد بود اما آثار حداکثری بستگی به میزان همکاری مردم و رعایت دستورالعملها در سطح خانواده و پرهیز از دورهمیها دارد. حریرچی افزود: هدفگیری ما برای محدودیتها این است که برای یک ماه یعنی تا یکم دی موارد ابتلا ۳۰ درصد کاهش یابد و موارد مرگومیر نیز ۱۰ درصد کمتر شود. تولید انبوه واکسن، زمانبر و هزینهبر است و حتی واکسنی که اکنون در شرکت فایزر در حال تولید است نیاز به یک زنجیره سرد ۷۰ درجه دارد که توزیع آن را در سطح جهان دشوار میکند. حریرچی گفت: به طور قطع تا ۲ سال آینده تولید و توزیع واکسن مؤثر برای اکثر کشورهای دنیا ممکن نیست و چارهای جز رعایت دستورالعملها نداریم. با وجود واکسن هم حداقل تا ۲ سال آینده شیوهنامههای بهداشتی باید رعایت شود. حریرچی گفت: حتی پس از تأیید واکسنها و تزریق آن به ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم، شیوهنامههای بهداشتی ضدکرونا حداقل تا ۲ سال دیگر باید رعایت شود.
* جوانان؛ ناقلان خطرناک دورهمیهای خانگی
دورهمیها و شبنشینیهای خانگی در زمستان شیوع ویروس کرونا را گسترش میدهد و مردم باید برای جلوگیری از ابتلای به این ویروس، فاصلهگذاریهای فیزیکی را رعایت کنند. رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه موج جدید بیماری «کووید-19» در کل دنیا آغاز شده و کشور ما نیز از تنشهای این موج جدید مصون نخواهد بود، بر پرهیز از دورهمیهای خانوادگی به عنوان یکی از اصلیترین کانونهای ابتلا به کرونا تاکید کرد. دکتر علیرضا زالی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بخشی از افزایش آمارهای ابتلا و فوتی کشور در همخوانی با گسترش جهانی این بیماری است، اظهار کرد: همانطور که از قبل پیشبینی میکردیم در فصل پاییز با سرد شدن تدریجی هوا، بروز بیماریهای تنفسی و بویژه با توجه به عدم امکان حضور در فضاهای غیرمسقف و باز و همچنین افزایش حضور افراد در فضاهای بسته، بار بیماری کرونا نیز افزایش یافته است. زالی با اشاره به مطالعه اخیر نیچر در رابطه با نقش مداخلات کرونایی در کاهش گسترش کروناویروس، اظهار کرد: بر اساس نتایج این مطالعه متاسفانه تجمعات کوچک و متوسط یا همان گردهماییهای کوچک، در رده اول مخاطرات اجتماعی و عامل شیوع بیماری قرار گرفته است. وی با بیان اینکه دورهمیهای خانگی کاملا در زمره این گروه پرمخاطره قرار میگیرد، عنوان کرد: در همین راستا کشورهای ایتالیا و اسپانیا یکی از دلایل افزایش بیماری در دوره جدید را تجمعات فردی و اجتماعی اعلام کردهاند. فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در رابطه با نقش موثر گردهمایهای خانگی در شیوع بیشتر بیماری کرونا گفت: با شروع فصل سرما و طولانیشدن شبها از مردم شریف تهران میخواهیم از دورهمیهای خانگی و خانوادگی که بشدت کانون ابتلای بیماری است، اجتناب کنند. وی با اشاره به یک نکته مهم در این رابطه، اظهار کرد: در تجمعات خانگی افراد جوان- که معمولا به علت کفایت سیستم ایمنی فاقد علائم بیماری هستند- نیز حضور دارند که متاسفانه این افراد ناقلان فعال و خطرناک بیماری محسوب میشوند، چرا که با شرکت در جمعهای خانوادگی میتوانند باعث انتقال بیماری شوند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|