|
حماس: کرانه باختری نیازمند مقاومت است
نایبرئیس دفتر سیاسی حماس اعلام کرد جنبش فتح در مذاکرات اخیر قاهره خواهان برگزاری انتخابات شورای قانونگذاری سپس ریاستی بود و با برگزاری همزمان آنها مخالفت کرد. موسی ابومرزوق گفت: کرانه باختری نیازمند مقاومت است و این تنها مقاومت است که میتواند شهرکسازی را متوقف کند و مانع عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی شود.
ارسال به دوستان
در آستانه تسلط کامل مقاومت یمن بر استان مأرب، رایزنیها با رهبران قبایل برای مقابله با اشغالگران اماراتی در جنوب آغاز شد
نقشه راه شکست سعودی در یمن
گروه بینالملل: در ۳ ماه گذشته مقاومت یمن با اجرای عملیاتهای دقیق و راهبردی آبی، خاکی و هوایی، تحولاتی جدی در موازنه قدرت در صحنه نبرد با ائتلاف سعودی ایجاد کرده است که نشان از برنامه مدون و دقیق برای بازپسگیری مناطق اشغالی دارد. این حملات که ابتدا با حمله موشکی به فرودگاههای شرقی عربستان در اواخر تابستان آغاز شد، با حمله قایقهای انفجاری به بنادر نفتی سعودی در یک ماه اخیر و پیشروی در استان مأرب و تسلط بر پایگاه استراتژیک «ماس» توجه تحلیلگران را به خود جلب کرد و حالا در پی حمله موشکی مقاومت یمن با موشک «قدس 2» به تاسیسات نفتی عربستان در غرب این کشور در استان مهم جده، پیامهای این حمله در قالب قدرت سخت و نرم به متحدان سعودی مخابره شده است. مقاومت یمن با اعلام اینکه هدف نهایی این موشک تازه عملیاتی شده شهر بندری ایلات در سرزمینهای اشغالی است، نشان داد دست برتر را در معادلات یمن خواهد داشت و از مقابله با هیچ قدرتی در این راه واهمه ندارد. اکنون به نظر میرسد در دور جدید نبرد با اشغالگران، مقاومت یمن ۲ هدف عمده را در دستور کار خواهد داشت؛ اول آنکه تکلیف خود را با متحدان سعودی و به شکل مشخص کشورهای عربی منطقه و رژیم صهیونیستی روشن کرده و پایان حملات را منوط به پایان تجاوزکاری سعودیها اعلام کرده است. هدف دوم مقاومت نیز در ادامه تثبیت هدف اول، مقابله با اشغالگران اماراتی در جنوب یمن و ایجاد یک پیمان نظامی با فرماندهان نظامی و رهبران گروههای مخالف اشغالگران در جنوب است. طبیعتا به همان اندازه که پیشروی در مرکز برای مقاومت یمن مهم است، آزادسازی مناطق جنوبی بویژه در عدن و جزیره راهبردی سقطری از اهمیت بالایی برخوردار است. چه اینکه امارات و رژیم صهیونیستی در ماههای اخیر در این جزیره همکاریهای امنیتی داشتند و آزادسازی این جزیر به معنای تقابل با رژیم صهیونیستی هم محسوب میشود.
* مقاومت یمن در آستانه آزادسازی مأرب
به گزارش «وطن امروز»، تحولات میدانی و امنیتی استان مأرب حاکی از آن است که ائتلاف سعودی برای تسلیم این استان به نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن آماده میشود. تازهترین اخبار و گزارشها درباره وضعیت نبرد در استان مأرب یمن که سرشار از منابع نفتی و گازی است و مهمترین مرکز حضور حزب اخوانی «الاصلاح» -پیادهنظام دولت مستعفی عبدربه منصور هادی - است، بیانگر تشدید درگیریها در برخی جبهههای غربی این استان و تداوم پیشروی نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن است. در این میان نیروهای هادی و ائتلاف سعودی به شیوههای مختلف در تلاشند زمان بیشتری برای خود بخرند تا دستکم مانع آن شوند که نیروهای انصارالله، تجهیزات نظامیشان را به غنیمت بردارند، به همین دلیل کاروانهای متعدد کامیونهای سعودی در حال انتقال تجهیزات و ابزارآلات نظامی از پایگاههای نظامی به خارج از استان مأرب هستند. نزدیک به یک هفته است با پیشرویهای مستمر ارتش یمن در جبهههای مختلف نبرد آزادسازی مأرب از دست متحدان ائتلاف سعودی، این شهر در یک قدمی آزادی قرار گرفته و شکافها و چنددستگیهای عمیقی در صفوف متجاوزان ایجاد شده است. پایگاه خبری «یمانیون» به نقل از منابع محلی نوشت ائتلاف سعودی همچنان در حال انتقال تجهیزات نظامی سنگین خود به خارج از استان مأرب است. بر اساس این گزارش، کاروان جدیدی از کامیونهای سعودی برای انتقال تجهیزات نظامی سنگین وارد پادگان «تداوین» از مهمترین پایگاههای نظامی سعودی - اماراتی در این استان نفتی شد تا تجهیزات و تسلیحات نظامی موجود در این پایگاه را به خارج از استان مأرب انتقال دهد.
* استقبال ساکنان مأرب از مقاومت یمن
در همین حال پایگاه خبری یمنی «الخبر» به نقل از منابع میدانی در استان مأرب نوشت ساکنان استان مأرب بر دیوارهای برخی خیابانها، شعارهای اختصاصی جنبش انصارالله را نوشتهاند و این اقدام در استقبال از ورود نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن به این استان و آزادسازی آن از دست نیروهای هادی و ائتلاف سعودی - اماراتی انجام شده است. بر اساس پژوهش اخیر اندیشکده «کارنگی»، افکار عمومی در استان مأرب بشدت تحت تاثیر پیروزیها و پیشرویهای نیروهای صنعا و جنایات ائتلاف سعودی در حق خود قرار گرفته و همین امر موجب تغییر رویکرد و گرایش ساکنان این استان به سوی صنعا شده است.
* انصارالله: عربستان متجاوز است، نه قربانی
سخنگوی انصارالله یمن هشدار داد عربستان تا زمانی که تجاوزات را متوقف و محاصره را لغو نکرده، تنها باید منتظر پاسخ و دفاع مشروع از سوی یمن باشد. محمد عبدالسلام در توئیتی تاکید کرد: «رژیم سعودی - بهرغم تلاش برای ایفای نقش قربانی- چیزی جز متجاوز علیه یمن نیست». وی افزود: «همه دنیا میدانند رژیم سعودی تجاوز به یمن و همزمان، محاصره را آغاز کرد و همچنان هم به آن ادامه میدهد و تا زمانی که این تجاوز و محاصره ادامه دارد، نباید منتظر چیزی جز دفاع مشروع باشد». این توئیت در پی واکنش سعودیها به حمله دقیق موشکی بامداد دوشنبه انصارالله به تاسیسات نفتی آرامکو در جده منتشر شد. عربستان پس از این حمله با ارسال نامهای به شورای امنیت این حمله را اقدامی در جهت اخلال در امنیت انرژی دانست و از این شورا خواست در برابر انصارالله موضعگیری کند. این نامهنگاری در حالی است که یک روز قبل از این حمله، دبیرکل سازمان ملل از بروز فاجعه انسانی در یمن در پی حمله ائتلاف سعودی به این کشور و بمباران و هدف قرار دادن غیرنظامیان و کودکان خبر داده بود.
* اعلام آمادگی دولت نجات ملی یمن برای مقابله با اشغالگران در جنوب
همزمان با پیشروی ارتش یمن در مناطق مرکزی، «عبدالعزیز بن حبتور» نخستوزیر دولت نجات ملی یمن از تماس بین این دولت و رهبران یمنی در جنوب این کشور برای مقابله با اشغالگران خبر داد. این مقام یمنی گفت شرایط در شهر عدن (جنوب غربی یمن) و استانهای جنوبی «فاجعهبار» است و این شرایط میطلبد اهالی و جوانان در برابر اشغالگران قیام کنند. بنحبتور گفت: «ما خواهان تماس با رهبران ضداشغالگری در عدن بوده و به دنبال این هستیم در رابطه با سازوکار مقابله با اشغالگران هماهنگی شود». دولت قانونی یمن در این سالها پیشرویهای قابل توجهی در میدان نبرد علیه ائتلاف عربی بویژه نیروهای تحت حمایت عربستان سعودی داشته و شهرهای مهمی از جمله مأرب را از اشغال متجاوزان مزدور وابسته به منصور هادی خارج کرده است. از این رو در حال حاضر در تلاش است با آزادسازی مناطق جنوبی که تحت اشغال نیروهای وابسته به امارات است، علاوه بر آنکه شکست سنگینی را به آنها تحمیل کند، مناطق جنوبی یمن را که جایگاه استراتژیکی در معادلات منطقه دارد، آزاد کند. بیش از ۲ سال است شبهنظامیان یمنی مورد حمایت امارات موسوم به شورای انتقالی (جنوب) یمن، استانهای جنوبی این کشور مانند عدن، ابین، شبوه و جزیره سقطری را به اشغال خود درآوردهاند و حتی توافق ریاض برای پایان دادن به درگیریهای خونین بین این شورا و دولت مستعفی یمن نتوانسته اختلافات در جنوب یمن را حل کند.
***
[شکست راهبرد سعودیها در جی20]
برگزاری اجلاس گروه ۲۰ در ریاض که سعودیها رویای زیادی برای آن داشتند، همزمان با باز شدن پروندههای حقوق بشری در این کشور، نتوانست کمکی به بهبود چهره عربستان در مجامع جهانی کند. این اقدامات با هدف فرار از انتقادات درباره جنگ 6ساله یمن انجام شد که یکی از بزرگترین بحرانهای بشری در جهان را ایجاد کرده است. مقامات سعودی و نزدیکان «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی امیدوارند با وجود انتقادات از سیاستهای ریاض، «جو بایدن» عربستان را یک همپیمان سیاسی مطابق با سیاست بلندمدت آمریکا بداند. در همین راستا عربستان سعودی در تلاش بود برای بهرهبرداری از برگزاری اجلاس گروه 20 در این کشور و برای بهبود چهره و جایگاه خود در زمینه آزادیهای مربوط به حقوق بشر برنامههای مهمی برگزار کند تا شاید بتواند نگاه جهانیان را درباره رژیم سعودی از منفی به مثبت تغییر دهد اما شیوع ویروس کرونا برنامه سعودیها را برهم زد. در حالی که سعودیها میخواستند عکس یادگاری خود با سران گروه 20 را بر دیوارهای آثار تاریخی در ریاض بیاویزند، تصویر ۳ نفر از فعالان زن سعودی یعنی «لجین الهذلول»، «نسیمه ساده» و «سمر بدوی» بر دیوارهای لوور پاریس جایگزین این عکس شد. وضعیت اسفناک این زنان و سایر زندانیان زن در عربستان موضوع گزارشی بود که بتازگی توسط «بارونس هلنا کندی» وکیل اسکاتلندی تهیه و در آن به بسیاری از قوانین و توافقنامههای بینالمللی و سعودی که هنگام بازداشت این زنان توسط مقامات عربستان نقض شده بود، اشاره شده است. بر اساس این گزارش ۲ نفر از نزدیکان «محمد بنسلمان» ولیعهد سعودی به طور مستقیم در شکنجه فعالان زن عربستان در زندانهای این کشور دخیل بودند؛ شکنجههایی که شامل ضرب و شتم، شوک برقی و آزار و اذیت جنسی و تهدید به کشتن اعضای خانواده زندانیان میشود. یکی از این افراد «سعود القحطانی» مشاور سابق ولیعهد سعودی که در ترور جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی در ترکیه نیز نقش داشت و دیگری «خالد بنسلمان» برادر کوچک محمد بنسلمان است. یکی از فعالان زن که پیش از این در زندانهای سعودی بوده اعلام کرد سعود القحطانی چندین بار به شکل فردی یا گروهی لجین را آزار داده و تهدید به تجاوز کرده است. وی گفت شخصا چندین بار شاهد بوده که القحطانی اقدام به تجاوز به چندین نفر از فعالان زن از جمله لجین الهذلول کرده است.
ارسال به دوستان
وزیر خارجه روسیه، آمریکا را عامل تهدیدهای تروریستی سوریه و عراق دانست
پاسخ پدافند هوایی سوریه به رژیم صهیونیستی
گروه بینالملل: صبح دیروز رسانههای خبری از تهاجم هوایی رژیم اشغالگر قدس به منطقهای در حومه دمشق و مقابله پدافند هوایی سوریه با آن خبر دادند. بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی سوریه، حملات اسرائیل به استانهای ریف دمشق و قنیطره بوده است. تلویزیون دولتی سوریه نیز ویدئوکلیپی منتشر کرد که پدافند دفاع هوایی سوریه را در حال دفع حملات اسرائیل در حوالی جبلالمانی در حومه دمشق نشان میدهد. این دومین مرتبه در یک هفته اخیر است که رژیم صهیونیستی دست به چنین اقدامی میزند. آخرین حمله این رژیم به سوریه چهارشنبه ۱۸ نوامبر بود که منجر به کشته شدن 3 سرباز، زخمی شدن یک سرباز و خسارات مادی شد.
* لاوروف: آمریکا عامل تهدیدهای تروریستی در عراق و سوریه است
وزیر خارجه روسیه دیروز در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با فواد حسین همتای عراقی خود در مسکو گفت: آمریکا با تهدیدهای تروریستی که در عراق، لیبی و سوریه به وجود آورده است، مبارزه میکند. لاوروف ادامه داد: روسیه از تلاشهای بغداد در برقراری ثبات و خنثی کردن تهدیدات تروریستی در این کشور استقبال میکند. وی گفت: تلاشهای ترامپ برای عادیسازی روابط میان کشورهای عربی و اسرائیل نباید جایگزین حلوفصل عادلانه مساله فلسطین شود.
* نتانیاهو هفته آتی به بحرین و امارات میرود
شبکه «کان» رژیم صهیونیستی اعلام کرد بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم نخستین سفر علنی خود را به کشورهای شورای همکاری خلیجفارس طی چند روز آینده آغاز خواهد کرد. وی هفته آینده از یکشنبه تا چهارشنبه به بحرین سفر میکند. همچنین قرار است گابی اشکنازی، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی پنجشنبه هفته آینده بعد از سفر نتانیاهو، به بحرین برود. شیمون آران، فعال رسانهای اسرائیلی هم در توئیتی نوشت: نتانیاهو بزودی به امارات و بحرین میرود و به نظر میرسد این سفر هفته آینده باشد. مقدمات اتخاذ شده و هماهنگیها انجام شده اما هنوز جزئیات نهایی این سفر مشخص نشده است. بحرین و امارات ۱۵ سپتامبر با نظارت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا توافق صلح با رژیم صهیونیستی امضا کردند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
در آستانه روز شکرگزاری در آمریکا رخ خواهد داد
عفو ترامپ برای فلین
گروه بینالملل: همزمان با روز شکرگزاری در آمریکا که نماد آن بخشش ۲ بوقلمون توسط رئیسجمهور است، دونالد ترامپ در هفتههای پایانی ریاستجمهوری خود در تلاش است با عفو نزدیکان و افراد وفادار به خود از فشارهای آتی بر خود ناشی از پیگیری اعمال مجرمانه این افراد بکاهد.
به گزارش «وطن امروز»، به گفته یک منبع آگاه، دونالد ترامپ به متحدانش گفته در نظر دارد «مایکل فلین» مشاور سابق امنیت ملی خود را که به دروغ گفتن به افبیآی در تحقیقات درباره پرونده ادعای دخالت روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا اعتراف کرده بود، مورد عفو قرار دهد. به گزارش «هیل»، این منبع در سخنان روز سهشنبه خود گفت البته ممکن است رئیسجمهور آمریکا تصمیمش درباره عفو فلین را تغییر بدهد. این خبر را ابتدا پایگاه خبری «آکسیوس» گزارش داد. بنا بر این گزارش، اگر ترامپ با این عفو موافقت کند، از زمان روی کار آمدن وی، فلین بالاترین مقامی خواهد بود که مورد بخشش رئیسجمهور آمریکا قرار گرفته است. فلین، ژنرال بازنشسته ارتش در سال ۲۰۱۷ به دروغگویی به افبیآی درباره تعاملات خود با سفیر روسیه در آمریکا در هفتههای قبل از روی کار آمدن ترامپ اعتراف کرد. او از آن زمان تلاش کرده از خود رفع اتهام کند و گفته دادستانها حقوق او را نقض کردند و او را برای بیان این اعتراف فریب دادند. او یکی از چند تن از دستیاران ترامپ بود که پایشان در تحقیقات «رابرت مولر» بازرس ویژه پرونده دخالت ادعایی روسیه در انتخابات آمریکا برای تقویت نامزدی ترامپ به میان کشیده شد. مایکل فلین در آغاز ریاستجمهوری دونالد ترامپ تنها ۲۴ روز مشاور امنیت ملی او بود و بعد از آن اخراج شد. پیشتر «اندرو ویسمن» معاون بازرس سابق رسیدگی به تخلفات رئیسجمهور آمریکا گفت احتمالا او در صورت شکست در انتخابات، خود و خانوادهاش را مورد عفو قرار خواهد داد.
***
تحرکات عجیب و جدید ترکیه در شمال عراق
علی ورهان، عضو اتحادیه میهنی کردستان عراق، دیروز از حضور شمار زیادی از نیروهای ترکیه در منطقه حاج عمران در استان اربیل خبر داد. وی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه»، تصریح کرد نیروهای ترکیه تحرکات عجیب خود را از دیروز در منطقه کردستان آغاز کردهاند که شامل بازاستقرار و ترددهای مختلف در پایگاههای نظامی مختلف خود در استانهای این منطقه بود. ورهان بدون اشاره به هدف اصلی آنکارا از این اقدام، افزود: نیروهای ترکیه در حال احداث پادگانهای نظامی جدید در نوار مرزی و استقرار سامانههای نظارتی و پایشی هستند و همزمان با آن، نیروها و تجهیزات جدیدی به این مقرها وارد میشوند. تمام این تحرکات به تنهایی و به دور از هرگونه هماهنگی با دولت منطقه کردستان یا نیروهای گارد مرزی مستقر در منطقه انجام میشود. از اواسط ژوئن ۲۰۲۰، ترکیه تحت عنوان ۲ عملیات گسترده با نام «پنجه عقاب» و «پنجه ببر»، حملات گستردهای را علیه عناصر حزب کارگران کردستان (پکک)، در داخل خاک عراق در شمال این کشور آغاز کرده که تاکنون موجب خسارات مالی و جانی متعدد و تخلیه بسیاری از روستاهای مرزی منطقه کردستان عراق شده است. این امر با اعتراض و محکومیت اربیل و دولت مرکزی عراق همراه شد و بغداد حتی سفیر ترکیه را فراخواند اما آنکارا تاکنون عملیات نظامی خود در خاک عراق را متوقف نکرده است.
***
نظامیان آلمانی شمال افغانستان را ترک میکنند
آلمان اعلام کرد نیروهای این کشور از ولایت قندوز خارج میشوند. ارتش آلمان اعلام کرد این کشور حضور نظامی خود را در ولایت شمالی قندوز که از سوی ناتو در کابل در بهار امسال برنامهریزی شده بود، کاهش میدهد. سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک آلمان گفت این کاهش واکنشی به اعلام هفته گذشته ایالات متحده مبنی بر کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان از 4500 به 2500 نفر نیست. وی افزود: آلمان 1000 نفر از سربازان خود را از اردوگاهی در قندوز به پایگاهی بزرگتر در مزارشریف اعزام میکند. آلمان با 1200 سرباز، پس از آمریکا دومین کشوری است که بیشترین نیروی نظامی را در افغانستان دارد.
***
خنثیسازی نقشه تروریستی داعش در مسکو
رسانههای روسی دیروز از خنثیسازی طرح عملیات تروریستی گروه داعش در شهر مسکو خبر دادند. سرویس امنیت فدرال روسیه در بیانیهای گفت: تروریستهای آسیای مرکزی در حال برنامهریزی برای انجام حملاتی در مسکو بودند. بر این اساس، نیروهای امنیتی روسیه پیش از آغاز عملیات، این هسته تروریستی را شناسایی، متلاشی و یک نفر را نیز تاکنون بازداشت کردهاند؛ از محل استقرار او بمب دستساز کشف شده است. در این بیانیه آمده است: یک دستگاه انفجاری دارای مؤلفههای قابل توجه، وسایل و اسناد دیگر در محل اختفای بنیادگرایان افراطی کشف و ضبط شد. شخص مظنون در منطقه ولادیمیر بازداشت شده و سرویس امنیت فدرال روسیه اطلاعاتی در اختیار دارد که این هسته تروریستی، افراد دیگری را نیز استخدام کرده و مشغول کسب منابع مالی برای عملیاتهای خود بوده است. بر این اساس، الکساندر بورتنیکوف رئیس این سرویس میگوید طی ۱۰ سال گذشته، بیش از ۱۵۰ طرح عملیات تروریستی را در روسیه خنثی کردهاند.
ارسال به دوستان
ارتش آذربایجان کلبجار را به عنوان دومین منطقه از ۳ منطقه مورد توافق 9 نوامبر تحت کنترل درآورد
استقرار ارتش آذربایجان در کلبجار
گروه بینالملل: ارتش آذربایجان روز گذشته با استقرار در کلبجار، دومین منطقه مهم آزاد شده پس از توافق آتشبس قرهباغ، کنترل این منطقه را بر عهده گرفت. این درحالی است که نارضایتیهای مردمی در ارمنستان علیه این توافق همچنان ادامه دارد اما نخستوزیر این کشور با وجود مخالفتهای مردمی و فشار نهادهای حکومتی همچنان از آتشبس 9 نوامبر حمایت میکند.
* ارتش جمهوری آذربایجان وارد منطقه کلبجار شد
جمهوری آذربایجان بامداد دیروز چهارشنبه اعلام کرد نیروهای مسلح این کشور وارد منطقه «کلبجار» که تحت اشغال ارمنستان قرار داشت، شدهاند. به گزارش «وطن امروز»، کلبجار دومین منطقه از ۳ منطقهای است که طبق توافق آتشبس، ارمنستان موافقت کرد آن را به باکو تحویل دهد. جمعه گذشته نیز جمهوری آذربایجان اعلام کرد کنترل منطقه آغدام را از ارمنستان تحویل گرفته است. بر اساس توافق 10بندی 9 نوامبر که بین ارمنستان و آذربایجان با میانجیگری روسیه منعقد شد، منطقه آغدام و اراضی جمهوری آذربایجان در منطقه قازاخ که پیش از این در اختیار جمهوری ارمنستان بود، از تاریخ ۲۰ نوامبر (۳۰ آبان) به آذربایجان واگذار شد. جمهوری ارمنستان منطقه کلبجار و منطقه لاچین را تحویل جمهوری آذربایجان خواهد داد و کریدور لاچین را تا عرض ۵ کیلومتر پشت سر خواهد گذاشت. همچنین جمهوری ارمنستان ارتباطات حملونقلی بین مناطق غربی جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان را فراهم میکند.
* اظهارات تأملبرانگیز نخستوزیر ارمنستان
با وجود اعتراضات مردمی و نهادهای حکومتی در ارمنستان به امضای توافق آتشبس از سوی نخستوزیر این کشور و درخواست انحلال دولت از سوی رئیسجمهوری این کشور، نخستوزیر ارمنستان روز گذشته در حمایت از توافق صورتگرفته گفت: با توجه به طولانی بودن درگیریهای منطقه «قرهباغ کوهستانی»، حضور ۵ ساله نیروهای حافظ صلح روسیه در این منطقه کافی نیست. «نیکول پاشینیان»، نخستوزیر ارمنستان در مصاحبهای با خبرگزاری روسی «تاس»، حضور ۵ ساله نیروهای حافظ صلح روسیه در منطقه مورد مناقشه «قرهباغ کوهستانی» را ناکافی دانست. پاشینیان در این باره گفت: «خب! شاید ۵ سال برای تضمین امنیت و ثبات در منطقه [قرهباغ] کافی باشد اما درگیریهای قرهباغ طولانیمدت است، بنابراین من معتقدم حضور نیروهای حافظ صلح روسیه به یک دوره ۵ ساله محدود نمیشود».
بر اساس توافق آتشبس، روسیه نیروهای حافظ صلح خود را در منطقه قرهباغ کوهستانی و در امتداد خطوط تماس مستقر کرده است و این نیروها بناست به مدت ۵ سال در این منطقه مستقر شوند و در صورتی که لازم باشد این دوره تمدید خواهد شد.
* پوتین: نهادهای بینالمللی تخصصی در حل بحران قرهباغ مشارکت کنند
«ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه هم در تازهترین اظهاراتش درباره قرهباغ از تثبیت اوضاع در این منطقه صحبت کرد و خواستار مشارکت فعالتر نهادهای تخصصی بینالمللی در قره باغ شد. رئیسجمهوری روسیه در این باره گفت: «وضعیت در قرهباغ به طور کلی در حال تثبیت است و مرکز پاسخگویی روسیه برای امور بشردوستانه کار خود را برای ارائه کمک به ساکنان مناطق آسیبدیده، احیای زیرساختها و ایجاد شرایط برای یک زندگی عادی و آرام آغاز میکند. ما انتظار داریم نهادهای بینالمللی متخصص، در این اقدامات نقش اساسی داشته باشند».
جمهوری آذربایجان و ارمنستان بعد از ۴۴ روز درگیری در قرهباغ کوهستانی با وساطت روسیه بامداد سهشنبه (۲۴ آبان) از توافق آتشبس در منطقه قرهباغ کوهستانی خبر دادند. بر اساس این توافق، ارمنستان موظف است اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در آغدام، کلبجار و لاچین را تا یکم دسامبر تخلیه کرده و کریدوری زمینی از نخجوان به آذربایجان ایجاد کند. در مقابل، جمهوری آذربایجان نیز متعهد شده است ضمن توقف عملیاتها، کریدور لاچین را برای اتصال قرهباغ به خاک ارمنستان تضمین کند. شهر آزاد شده شوشا به همراه همه مناطق آزادشده طی ۴۴ روز گذشته هم به جمهوری آذربایجان واگذار شده است. روسیه نیز نیروهای حافظ صلح خود را در منطقه قرهباغ کوهستانی و در امتداد خطوط تماس مستقر کرده و طبق گزارشهایی، آتشبس در این منطقه همچنان برقرار است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|