|
رشد 23 هزار و 548 واحدی شاخص بورس
در پایان معاملات دیروز، شاخص کل بورس با افزایش 23 هزار و 548 واحدی به رقم یک میلیون و 390 هزار و 797 واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز 6399 واحد رشد کرد و به رقم 401 هزار و 531 واحد رسید. معاملهگران دیروز در بورس تهران بیش از 2/18 میلیارد برگه سهام را به ارزش 16 هزار و 633 میلیارد تومان داد و ستد کردند. در پایان، ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 5 میلیون و 445 هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از ۷ برابر شدن قیمت مسکن در دولت روحانی
بیتدبیری 7 ریشتری
* متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران به 27 میلیون تومان رسید
* تعداد معاملات واحدهای مسکونی در آبانماه نسبت به ماه قبل با کاهش نزدیک به ۵۰ درصدی مواجه شد
گروه اقتصادی: بانک مرکزی بتازگی گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در آبانماه سال جاری را منتشر کرد. بانک مرکزی اعلام کرده متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی معاملهشده شهر تهران در آبانماه به حدود 27 میلیون و 193 هزار تومان رسیده است. این رقم نسبت به مهرماه معادل 8/1 درصد و نسبت به آبانماه سال 98 معادل 2/118درصد افزایش یافته است. در واقع قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران طی یک سال گذشته حدود 2/2 برابر شده است. 7 سال پس از شعارها و وعدههای دولت برای تامین مسکن مردم و حملات بیپایه و اساس دولتمردان و رسانههای آنان به مسکن مهر، اکنون تامین مسکن برای مردم از همیشه سختتر شده است.
***
به گزارش «وطن امروز»، بانک مرکزی بتازگی گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در آبانماه سال جاری را منتشر کرد. طبق گزارش بانک مرکزی تعداد کل معاملات مسکن شهر تهران در ماه گذشته به 4466 فقره رسید که نسبت به مهرماه افزایش 9/9 درصدی را نشان میدهد. جدول یک جزئیات معاملات مسکن شهر تهران بر حسب سن بنا را نشان میدهد.
گزارش بانک مرکزی همچنین نشان میدهد منطقه 5 با 1/12 درصد از معاملات، بیشترین سهم از معاملات را در بین مناطق بیستودوگانه شهر تهران داشته است.
بخش اصلی گزارش بانک مرکزی اما به تغییر قیمت واحدهای مسکونی معامله شده مربوط میشود. بانک مرکزی اعلام کرده متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی معامله شده شهر تهران در آبانماه به حدود 27 میلیون و 193 هزار تومان رسیده است. این رقم نسبت به مهرماه معادل 8/1 درصد و نسبت به آبانماه سال 98 معادل 2/118 درصد افزایش یافته است.
بررسی قیمت مسکن در 7 سال گذشته نشان میدهد قیمت مسکن از ابتدای آغاز به کار دولت روحانی تاکنون 7 برابر شده است. رشد 7 برابری قیمت مسکن شهر تهران در دولت روحانی اما تامین مسکن برای بخش زیادی از مردم را سختتر از همیشه کرده است. دولت تدبیر از آغاز به کار خود در مردادماه سال 92 انتقادات گستردهای را نسبت به طرح مسکن مهر مطرح کرد. وزیر مستعفی راهوشهرسازی دولت روحانی اما در حمله به مسکن مهر، گوی سبقت را از سایر دولتمردان ربود. وی در حالی مسکن مهر را مورد انتقاد قرار میداد که تقریبا هیچ اقدام خاصی برای تامین مسکن مردم انجام نداد. افت شدید ساختوساز در کشور پس از آغاز به کار عباس آخوندی باعث کاهش شدید عرضه در این بازار و زمینهساز تشدید تورم در بخش مسکن شد. پس از استعفای آخوندی، محمد اسلامی مسؤولیت وزارت راهوشهرسازی را بر عهده گرفت. وی بر خلاف آخوندی، طرح اقدام ملی مسکن را طراحی و اجرای آن را آغاز کرد. انتخاب اسلامی از سوی دولت و اجرای پروژه مسکنسازی توسط دولت به وضوح نشاندهنده بازگشت دولت از سیاستهای پیشین خود در حوزه مسکن است. دولتی که تا پیش از این، ساخت مسکن توسط دولت را بشدت نفی میکرد، اکنون به طور مستقیم وارد حوزه ساختوساز شده تا بلکه با الگوگیری از طرح عظیم مسکن مهر بتواند بخشی از نیاز اقشار کمدرآمد در تامین سرپناه را پاسخ دهد.
* تبعات گران شدن مسکن
رشد افسارگسیخته قیمت مسکن، تامین سرپناه را برای مردم بیش از همیشه سخت کرده است. از همین رو بسیاری از مردم برای تامین سرپناه، مجبور به رو آوردن به واحدهای مسکونی با سن بالا و کوچک هستند. تدابیر دولت هم با توجه به تعلل 7ساله، تاثیر چندانی بر آرامش بازار مسکن ندارد. تابستان امسال بود که دولت پس از بالا گرفتن انتقادات از افزایش قیمت مسکن و اجارهبها، اقدام به تعیین سقف برای افزایش اجارهبها کرد. با این حال آمارهای بانک مرکزی از بازار مسکن نشان داد بازار مسکن به دستورات دولت اعتنایی نکرده است. بسیاری از مردم برای جبران ناتوانی خود در تامین یک واحد مسکونی مناسب برای سکونت، ناچار به انتخاب واحدهای بسیار کوچک و البته قدیمیساز هستند. از همین رو است که خرید و فروش واحدهای نقلی در تهران این روزها بسیار رونق گرفته است. آش آنچنان شور شده که اخیرا حتی برخی مسؤولان شهر تهران از طرحی برای ساخت خانههای 25 متری سخن گفتند. اعلام این طرح نشان میدهد بخشی از مسؤولان به جای حل مساله، به فکر سازگار کردن جامعه با تبعات ناکارآمدیهای خود هستند. در واقع به جای آنکه مسؤولان تلاش و همت خود را برای حل مسائل مردم بیشتر کنند، مسائل پیش آمده را عادیسازی کرده و مردم را به سازگاری با این شرایط دعوت میکنند.
ارسال به دوستان
یخ تجارت کشور در آبانماه باز شد
اولین تراز مثبت تجاری پس از کرونا
سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران روز گذشته با ارائه آمار تجارت کشور در آبانماه، از مثبت شدن تراز تجاری در ماه گذشته خبر داد. این خبر نشان میدهد اقتصاد کشور پس از شیوع کرونا دوران رکود را طی کرده و به آرامی در حال عبور از این شرایط و دستیابی به رونق است.
سیدروحالله لطیفی اظهار داشت: کارنامه تجارت خارجی کشورمان در آبانماه 6 میلیارد و 302 میلیون دلار بوده است که سهم صادرات در این ماه ۳ میلیارد و 210 میلیون دلار و واردات نیز ۳ میلیارد و 92 میلیون دلار بوده است که با سبقت گرفتن صادرات از واردات، تراز تجاری آبانماه مثبت 118 میلیون دلار شده است.
وی افزود: در آبانماه صادرات کشور از لحاظ وزنی 10 میلیون و 248 هزار تن و واردات ۲ میلیون و 549 هزار تن بوده است که وزن صادراتی کشور در این ماه 4 برابر واردات است.
سخنگوی گمرک درباره کشورهای صادراتی گفت: کشورمان در ۸ ماه نخست سال، 19میلیون و 348 هزار تن کالا به ارزش ۵ میلیارد و 353 میلیون دلار کالا به عراق صادر کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی 8/24 درصد رشد داشته است. میزان صادرات 8 ماهه به عراق 5/25 درصد وزن کل صادرات و 25 درصد ارزش کل صادرات کشور را دربرمیگیرد. صادرات کشور به عراق در آبانماه 498 میلیون دلار بوده است که در میزان و ارزش صادراتی 8 ماهه در رتبه نخست کشورهای خریدار کالای ایرانی است اما در آبانماه رتبه دوم را داراست.
وی افزود: کشور چین نیز 18میلیون و 190 هزار تن کالا از ایران به ارزش 5 میلیارد و 351 میلیون دلار وارد کرده که 24درصد وزن و 25درصد ارزش صادراتی ایران را به خود اختصاص داده است، این کشوردر آبانماه با خرید 912 میلیون دلار کالای ایرانی، رتبه دوم 8 ماهه و رتبه نخست آبانماه را در مقاصد صادراتی به دست آورده است.
لطیفی درباره سومین مقصد کالاهای صادراتی گفت: سومین مقصد کالاهای صادراتی کشورمان در 8 ماه نخست امسال، امارات متحده عربی با 9 میلیون و 956 هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و 725 هزار تن بوده که صادرات کشور به آن 4/28 درصد از لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه رشد داشته است و این کشور 13 درصد وزن و 7/12 درصد کل ارزش صادراتی کشور را از ابتدای سال به خود اختصاص داده است. امارات در آبانماه 452 میلیون دلار از ایران کالا وارد کرده است.
سخنگوی گمرک تصریح کرد: 7/6 درصد وزن و 5/7درصد ارزش صادرات کشور به ترکیه با 5 میلیون و 59 هزار تن و به ارزش یک میلیارد و 618 میلیون دلار بوده است که 42درصد کاهش را نسبت به مدت مشابه 8 ماهه سال 98 نشان میدهد. ترکیه در 8 ماهه چهارمین مقصد صادراتی کالاهای ایرانی و با 129 میلیون دلار در آبان پنجمین مقصد در این ماه به شمار میرود. افغانستان نیز با 4 میلیون و 744 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 518 میلیون دلار و سهم 2/6 درصدی وزنی و 7 درصد ارزش صادرات 8 ماهه با رشد 2/15 درصدی از لحاظ وزن و 3/1 درصدی از لحاظ ارزش نسبت به مدت مشابه مواجه بوده است که در 8 ماهه، مقصد پنجم کالاهای صادراتی ایران به شمار میآید و با واردات 193 میلیون دلاری کالا از ایران در آبانماه، چهارمین مقصد کالاهای صادراتی در این ماه بوده است.
لطیفی در پایان افزود: کل صادرات کشور در 8 ماه نخست امسال 75 میلیون و 821 هزار تن کالا به ارزش 21 میلیارد و 448 میلیون دلار بوده است که سهم این ۵ کشور با 57 میلیون و 297 هزار تن و ارزش 16 میلیارد و 565 میلیون دلار، 5/75 درصد وزن و 77 درصد ارزش کل صادرات کشور بوده است.
ارسال به دوستان
اخبار
ترخیص نشدن کالاهای اساسی از گمرک، نتیجه تخصیص نیافتن ارز
معاون فنی گمرک ایران در گفتوگو با صداوسیما با بیان پیگیری بحث دپو و ترخیص کالا از طرف گمرک و سایر سازمانها، افزود: به دنبال نخستین مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در تیرماه سال جاری ترخیص کالا به صورت کامل اجرا نشد. مهرداد جمال ارونقی اظهار داشت: گمرک مکلف شد نسبت به ترخیص کالاها در اسرع وقت اقدام کند. ارونقی درباره کالاهای اساسی با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی ترجیحی گفت: ابتدا وزارت صنعت، معدن و تجارت اولویت خود را اعلام و سپس بانک مرکزی تامین ارز و گمرک نسبت به ترخیص کالا اقدام میکند. وی افزود: نگرانی واردکنندگان از تخصیص نیافتن ارز، یکی از مهمترین مشکلات ترخیص نشدن کالاهای اساسی از گمرک است.
***
ونزوئلا به رغم تحریمهای آمریکا صادرات نفت به چین را از سر گرفت
کاراکاس بعد از وقفهای یک ساله به دلیل تحریمهای ایالات متحده، تحویل مستقیم نفت به چین را از سر گرفته است.
رویترز با استناد به ردیابی دادههای رفیتیو ایکون و اسناد داخلی شرکت نفت دولتی ونزوئلا گزارش داد کاراکاس بعد از وقفه حدود یک ساله به دلیل تحریمهای ایالاتمتحده، تحویل مستقیم نفت به چین را از سر گرفته است. به گفته این رسانه، شرکت دولتی نفت چین و پترو چاینا، از ماه آگوست ۲۰۱۹ بعد از گسترش تحریمهای ایالات متحده علیه ونزوئلا که هر شرکت خارجی که با PDVSA سروکار دارد را هدف قرار میداد، بارگیری محمولههای نفتی از بندرهای ونزوئلا را متوقف کرده بودند. بر اساس گزارش سرویس نظارت تانکر ترکرز، نخستین نفتکش که تحویل محموله مستقیم نفت خام به چین را از سر گرفته است، نفتکش کیوتو است که در پایان ماه آگوست 8/1میلیون بشکه نفت در بندر خوزه ونزوئلا بارگیری کرد.
طی ۵ سال گذشته، ایالات متحده مجموعهای از تحریمها را علیه ونزوئلا بویژه شرکت نفتی دولتی PDVSA اعمال کرده است. این تحریمها شامل مسدود شدن حسابهای ونزوئلا در اروپا و مسدود کردن داراییهای شرکت نفتی PDSVA در ایالات متحده و همچنین منع معاملات با آنهاست.
***
قیمت پای مرغ از نرخ مصوب مرغ بیشتر شد
در حالی که حداکثر قیمت مصوب مرغ در بازار 20400 تومان است، هر کیلوگرم پای مرغ در میدان میوه و ترهبار تهران 27700 تومان و بالاتر از نرخ مصوب خود مرغ به فروش میرسد. در حال حاضر هر بسته پای مرغ 400 گرمی در میادین میوه و ترهبار تهران 11100 تومان به فروش میرسد، در حالی که قیمت این محصول پیش از گرانی مرغ 6 هزار تومان بود اما همزمان با افزایش قیمت مرغ در بازار قیمت پای آن نیز افزایش یافته است.
***
سبدگردانی صندوق پالایشی یکم توسط سازمان خصوصیسازی
معاون وزیر نفت در امور برنامهریزی درباره اینکه آیا برای بازارگردانی سهام صندوق پالایشی یکم، اقدامی از سوی وزارت نفت (شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی) انجام شده یا خیر، به مهر گفت: پیگیری وضعیت صندوق پالایشی یکم در اختیار سازمان خصوصیسازی است و وزارت نفت مسؤولیتهای خود درباره ثبت صندوق که شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی پیگیر انجام آن بود را انجام داده است. هوشنگ فلاحتیان در پاسخ به اینکه آیا وزارت نفت برای بازارگردانی این صندوق برنامهای ندارد، اظهار داشت: وزارت نفت وظیفهای در این زمینه ندارد و تمام اختیارات لازم را به سازمان خصوصیسازی سپردهایم.
***
واریز وجه سهام عدالت برای 3 میلیون و 236 هزار نفر
مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار درباره آخرین وضعیت سهام عدالت از سوی سهامداران گفت: بر اساس آخرین آمار، 4 میلیون و 31 هزار نفر سفارش فروش سهام عدالت خود را تکمیل کردند که از این میزان، 3میلیون و 236 هزار نفر وجه خود را دریافت کرده و مابقی نیز در فرآیند فروش قرار دارند. حسین فهیمی افزود: همچنین با امکان جدیدی که برای سهامداران عدالت فراهم شده است، 248 هزار نفر سفارش فروش خود را لغو کردهاند اما باید گفت که در مجموع از ابتدای آزادسازی سهام عدالت، 13 هزار و 291 میلیارد تومان وجه فروش سهام عدالت به حساب سهامداران واریز شده است. 4 میلیون و 31 هزار نفر سفارش فروش سهام عدالت خود را تکمیل کردند که از این میزان، 3 میلیون و 236 هزار نفر وجه خود را دریافت کرده و مابقی نیز در فرآیند فروش قرار دارند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|