|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از وضعیت تعزیه به بهانه درگذشت رضا نصرالله لنکرانی
وداع با دایرهالمعارف تعزیه
رضا عزیزی، تعزیهخوان و عضو هیأتمدیره انجمن تعزیه ایرانیان: راهاندازی مدارس تعزیه در سراسر کشور راه احیای این هنر است
عباس اسماعیلگل: رضا نصرالله لنکرانی از چهرههای باسابقه و تأثیرگذار تعزیه ایران در ۹۰ سالگی چشم از جهان فرو بست.
ابراهیم گلهدارزاده، مدیرعامل انجمن تعزیه ایرانیان با اعلام خبر درگذشت رضا نصرالله لنکرانی گفت: استاد رضا نصرالله لنکرانی یکی از بزرگان تعزیه ایران بود و با وجود اینکه چند سالی بود به دلیل کهولت سن به اجرای تعزیه نمیپرداخت ولی وجودش برای همه تعزیهخوانان دلگرمی و برای تعزیهخوانهای مطرح به عنوان یک تکیهگاه بود.
وی تأکید کرد: تسلط ایشان بر نسخ تعزیه و شبیهخوانی و همچنین جنبههای دیگر تعزیه نظیر معین البکایی، موسیقی، وسایل و آکسسوار، استاد لنکرانی را به دایرهالمعارف آگاهی و معرفت تعزیه ایران تبدیل کرده بود.
گلهدارزاده در ادامه سخنان خود یادآور شد: کسانی که اجراهای استاد لنکرانی را به خاطر دارند، میدانند که در تسلط بر اجرای تعزیه بیمانند بود. ایشان بارها در مجامع دانشگاهی دعوت شد و برای توسعه شناخت و تجربه خود از تعزیه بدون هیچ حب و بغضی همه آنچه را که میدانست به اشتراک گذاشت.
مدیرعامل انجمن تعزیه ایرانیان در پایان تصریح کرد: حیف که این استاد گرانقدر دیگر در کنار ما نیست.
گلهدارزاده مدیر عامل انجمن تعزیه ایران و کارشناس تئاتر درباره تعزیه و مباحث مربوط به آن گفت: در عرصه شبیهخوانی تاکنون کارهای زیادی در قالب مکتوب صورت گرفته که عمده آنها متمرکز بر مشاهدات از تعزیه بوده است. اینکه ما تعزیه زیاد دیدهایم و اشتراکات و افتراقات آنها را بررسی کرده و تبدیل به کار مکتوب کردهایم، این اتفاق در همه دنیا مرسوم است تا سنتهای هنری را حفظ کنند اما به بحث تحلیلی با توجه به اینکه ما یکی از بزرگترین مجامع جهانی و انسانی در دنیا هستیم، کمتر پرداختهایم.
وی با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین جلوههای هنرهای نمایشی، شبیهخوانی است، توضیح داد: برای شکلگیری یک سنت هنری باید گفتوگو و دیالوگ صورت بگیرد اما آنچه امروز ما از گفتوگو میبینیم، صحیح نیست و اساسا با این روش چیزی شکل نمیگیرد. در طول تاریخ هم بخواهیم نگاه کنیم؛ نقد اجتماعی بعد از صفویه به آرامی شکل گرفته و در گوشه گوشه جهان اسلام گفتوگو صورت میگیرد که با فرهنگ اسلامی، امروز ما آن را با مذهب شیعه سازماندهی کردهایم.
گلهدارزاده همچنین افزود: اگر این روزها ایراداتی در تعزیه میبینیم، اشکال از ماست و نقد به تعزیه وارد نیست، بلکه نقد به ما وارد است. تعزیه به هیچ عنوان روی بال قدرت محفوظات تاریخی نیست و نمیخواهد مخاطبش مفاهیمی را حفظ کند. همه ایده تعزیه در چند ساعت منتقل نمیشود، بلکه به مخاطب میگوید که خردورزانه به مفاهیم دقت کند، حتی خود تعزیهخوان به مخاطب میگوید که من شبیهخوان هستم و خود شخصیت نیستم، هر چند مخاطب ساعتی به گریه میافتد اما بعد دومرتبه به مفاهیم بازمیگردد. تعزیه مدام میگوید که شما باید با خردتان با ظلمستیزی تاریخی مواجه شوید اما به جای اینکه مصادیقی به عنوان ظلمستیزی و مقاومت مطرح کند، مخاطب را عاشق ماجرا میکند؛ عاشق مسیری که انتهایش به این میرسد که پای حرف بایستی و آرمانت را با گفتن یکسری مفروضات تاریخی، با عشق ترکیب کنی و حال این مخاطب است که عاشق میشود. گلهدارزاده توضیح داد: شاید ما ندانیم کجا و چه زمانی این شیوه عزاداری و تعزیه سازماندهی شده است، هر چند مستنداتی از ما قبل تاریخ هم موجود است، حتی از ما قبل زردشت که باور به سوگ سیاوش بوده و داستان ادامه یافته است، عینا این داستان در اوستا وجود دارد که سیاوش و سوگواره هست. اگر این نزدیکترین تاریخ به ما باشد، 3500 سال پیش این شکل عزاداری در سرزمین ما موجود بوده است که البته عدد بزرگی است. وی در پایان گفت: کمترین کار ما این است که همین میراث فعلی کمرنگشده تعزیه را حفظ کنیم، اگر هم هیچ کار دیگری بلد نیستیم لااقل این میراث را نگه داریم برای مردمی که در این سرزمین بودند، چرا که این تعزیه را یک نفر نساخته بلکه یک تمدن ساخته است.
همچنین داوود فتحعلیبیگی، هنرمند پیشکسوت هنرهای نمایشی و از اعضای هیأتمدیره انجمن تعزیه ایرانیان نیز ضمن ابراز تأثر از درگذشت رضا نصرالله لنکرانی از تعزیهخوانهای باسابقه و مطرح ایران، از ثبت و ضبط نشدن تاریخ شفاهی و خاطرات تعزیهخوانهای مطرح اظهار تأسف کرد.
وی که از هنرمندان باسابقه عرصه نمایشهای آیینی و سنتی و تعزیه است در گفتوگو با مهر گفت: استاد لنکرانی یکی از تعزیهخوانان پیشکسوت ایران و پدر پیشه تعزیهخوانی بود. وی برادر ناتنی علی ترابی تعزیهخوان و زندهیاد ولیالله ترابی نقال مشهور بود. وی ادامه داد: استاد لنکرانی از دوران طفولیت در تعزیه فعالیت داشت و بعد از سالها تجربه، سبک و سیاق خاصی نیز در تعزیهخوانی به خود اختصاص داد.
فتحعلیبیگی با اشاره به آشنایی خود با زندهیاد لنکرانی از سال ۶۳، تأکید کرد: خبر درگذشت استاد لنکرانی بسیار تأسفبار بود ولی به قول معروف همه ما مسافران این راه هستیم.
این هنرمند شناختهشده نمایشهای آیینی و سنتی ضمن اظهار تأسف از ثبت و ضبط نشدن خاطرات شفاهی تعزیهخوانهای مطرح، تصریح کرد: استاد لنکرانی خاطرات بسیاری داشت که متأسفانه هیچ کدام ثبت و ضبط نشد. گردآوری تاریخ شفاهی تعزیه کار یک نفر نیست، بلکه نیازمند یک تیم و حمایت است.
وی در پایان گفت: ما تیم ثبت و ضبط تاریخ شفاهی تعزیه را داریم اما حامی نه. هر کسی نمیتواند تاریخ شفاهی تعزیه را جمع کند، زیرا این گردآوری کار افرادی است که به تعزیه آشنا باشند و بدانند که چه باید بپرسند و چه پاسخهایی بگیرند.
* ستون هنر تعزیه را از دست دادیم
رضا عزیزی، تعزیهخوان پیشکسوت و عضو هیأتمدیره انجمن تعزیه ایرانیان در گفتوگو با «وطن امروز»، درباره جایگاه مرحوم رضا نصرالله لنکرانی گفت: ایشان که در 90 سالگی به رحمت خدا رفت، حدود 85 سال در دستگاه امام حسین(ع) و در هنر تعزیهخوانی مشغول خدمت بود و اگر بخواهیم واقعبینانه درباره فقدان ایشان صحبت کنیم باید گفت ستون هنر تعزیه را از دست دادیم و یکی از بزرگان و تاثیرگذاران هنر آیینی و سنتی ایران از میان ما رفت و مسلما جای خالی ایشان به این راحتی پر نمیشود. وی درباره اینکه به چه علت لقب «دایرهالمعارف» به زندهیاد لنکرانی از سوی اهالی هنر تعزیه داده شده است، گفت: مرحوم لنکرانی صرفا یک شبیهخوان قهار نبود بلکه ایشان یکی از کارگردانهای زبده هنرهای نمایشی و یک نوازنده مسلط محسوب میشد.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای منحصربهفرد استاد لنکرانی صدای رسا و پرحجم ایشان بود؛ وی از شبیهخوانهای مطرح شخصیتهای منفی تعزیه بود که به خاطر حجم بالای صدا بدون نیاز به بلندگو به اجرای تعزیه میپرداخت و بشدت مخاطب را تحت تاثیر قرار میداد.
عزیزی در ادامه به توانایی ایشان در ایفای نقش در هنرهایی غیر از تعزیه اشاره کرد و گفت: بنده سال 70 گروه هنری «سیدالشهدا» را بنا گذاشتم و سالیان بسیاری استاد لنکرانی افتخار دادند در این گروه به عنوان بازیگر در کنار ما حضور داشتند. ایشان به همراه گروه «سیدالشهدا» به شهرهای مختلف برای اجرای برنامه سفر کردند. یکی از برنامههای ویژهای که با استاد، تجربه کردیم، جشنواره هنری «حضرت یوسف(ع)» بود. گروه ما با نمایشی، روایتگر صحنه به چاه انداختن حضرت یوسف توسط برادرانش بود که استاد لنکرانی در این نمایش با ایفای نقش «شمعون» تحسین مخاطبان و هیات داوران را برانگیخت به طوری که ایشان در آن جشنواره به عنوان چهره برگزیده جشنواره انتخاب و تجلیل شد.
این تعزیهخوان خاطرنشان کرد: استاد لنکرانی با داشتن درجه یک هنری در سالهای متمادی که در حوزه تعزیه فعالیت میکرد، شاگردان بسیاری را در حوزه تعزیه و نمایش تربیت کردند که هر کدام از این شاگردان هماکنون از پیشکسوتان تعزیه کشور محسوب میشوند.
عضو هیأتمدیره انجمن تعزیه ایرانیان در پایان تصریح کرد: متاسفانه هنر تعزیه به عنوان یک گنجینه بزرگ در حال نابودی است. این هنر که چند سال پیش در یونسکو به نام ایران عزیز به ثبت رسیده است، برای زنده ماندنش باید اقدامات اساسی انجام شود و یکی از پیشنهادات جدی که طی سالهای اخیر مطرح شده است، راهاندازی تکیههای تعزیه و همچنین تاسیس مدارس تعزیه در سراسر کشور است که امیدوارم این اتفاقات با بهرهگیری از اساتید بزرگ تعزیه هر چه سریعتر تحقق یابد تا انتقال تجربیات این اساتید با شکل و شمایلی اصولی صورت گیرد.
ارسال به دوستان
تولید «نون خ ۳» ادامه دارد
تصویربرداری فصل سوم سریال «نون خ» به کارگردانی سعید آقاخانی و تهیهکنندگی مهدی فرجی در تهران ادامه دارد. به گزارش «وطن امروز»، تصویربرداری فصل سوم «نون خ» از اواسط مهرماه با حفظ پروتکلهای بهداشتی در تهران آغاز شد و تاکنون ۶۰ درصد از این سریال تصویربرداری شده است و شقایق دهقان و علی صادقی در آن جلوی دوربین رفتهاند. هر روز قبل از آغاز تصویربرداری، عوامل و بازیگران با حضور پزشک و با دستگاههای پزشکی معاینه میشوند و میزان اکسیژن خون آنها سنجیده میشود، همچنین تمام عوامل پشت دوربین هنگام حضور در لوکیشن باید از ماسک استفاده کنند. سعید آقاخانی، اکبر عبدی، علی صادقی، شقایق دهقان، سیروس میمنت، سیدعلی صالحی، هدیه بازوند، ندا قاسمی، ماشاءالله وروایی، کاظم نوربخش و نسرین مرادی شماری از بازیگران این سریال هستند. فصل سوم سریال «نون خ» در ۱۶ قسمت برای پخش در نوروز ۱۴۰۰ از شبکه اول سیما ساخته میشود.
ارسال به دوستان
«یک چیز بیخاصیت» امروز روی آنتن شبکه مستند
مستند بلند «یک چیز بیخاصیت» در قالب مجموعهمستند «جهش تولید» امروز از شبکه مستند سیما نمایش داده میشود. به گزارش «وطن امروز»، مستند بلند «یک چیز بیخاصیت» به کارگردانی امیر یگانه و تهیهکنندگی سیدجمال عودسیمین امشب ساعت 20 روی آنتن شبکه مستند سیما میرود. مستند «یک چیز بیخاصیت» روایتی است از تلاش حجت صادقی که با تلاشهای شخصی خود توانست به کمک یک شرکت دانشبنیان محلولی بسازد که بوی پشم را از بین برده و آماده تبدیل به نخ مناسب دستگاههای فرش ماشینی کند. سازمان هنری- رسانهای اوج با همکاری شبکه مستند سیما، در قالب بستهای ویژه مستندهایی با محوریت جهش تولید و اقتصاد مقاومتی را هر هفته دوشنبهها روی آنتن شبکه مستند سیما میبرد.
ارسال به دوستان
«تو شهید نمیشوی» در ایستگاه بیستویکم
کتاب «تو شهید نمیشوی» روایتهایی از حیات جاودانه شهید مدافع حرم، شهید محمودرضا بیضایی با استقبال مخاطبان توسط انتشارات «راه یار» به چاپ بیستویکم رسید. به گزارش «وطن امروز»، روایتهای احمدرضا بیضایی برادر شهید از فراز و فرودهای یک زندگی بابرکت، کودکی و نوجوانی، مسجد و مدرسه تا دانشگاه و پادگان، تبریز تا تهران و از تهران تا شام است. «تو شهید نمیشوی»، روایتهایی از حیات جاودانه شهید مدافع حرم محمودرضا بیضایی به قلم برادرش احمدرضا است. با آغاز جنگ در سوریه از سال ۱۳۹۰، محمودرضا برای یاری جبهه مقاومت و دفاع از حریم آلالله(ع) عازم سوریه شد. او در آخرین اعزامش که دیماه ۱۳۹۲ بود، به یکی از یاران نزدیکش گفته بود این سفرش بیبازگشت است و سرانجام در ۲۹ دیماه ۱۳۹۲ همزمان با سالروز میلاد پیامبر اعظم(ص) و امام جعفرصادق(ع) در منطقه «قاسمیه» دمشق در مقابله با تروریستهای تکفیری به شهادت میرسد. چاپ بیستویکم کتاب «تو شهید نمیشوی» با قیمت 15هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» راهی بازار نشر شده است.
ارسال به دوستان
فراخوان مسابقه ایدههای نوآورانه منتشر شد
جبهه فرهنگی- اجتماعی انقلاب اسلامی، مسابقه ایدههای نوآورانه با رویکرد خدمات فرهنگی و اجتماعی مردمی را به مناسبت نخستین سالگرد شهادت سردار حاجقاسم سلیمانی برگزار میکند. به گزارش «وطن امروز»، جبهه فرهنگی- اجتماعی انقلاب اسلامی به مناسبت نخستین سالگرد شهادت شهید سردار حاجقاسم سلیمانی، مسابقه ایدههای نوآورانه با رویکرد خدمات فرهنگی و اجتماعی مردمی را برگزار میکند. فراخوان ایدههای نوآورانه «من به یاد حاجقاسم» در سطح خانوادگی، محلهای، روستایی و شهری تا نهم دیماه به جمعآوری ایدهها پرداخته و از میان ایدههای واصله به 10 نفر از شرکتکنندگان جوایز نفیسی اهدا خواهد شد. جهت ارتباط با این فراخوان مردمی میتوان به وبسایت bahamvatan.ir رجوع کرد.
ارسال به دوستان
معرفی داوران بخش صحنهای جشنواره تئاتر «مقاومت»
داوران بخش صحنهای هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت» معرفی و منصوب شدند. به گزارش باشگاه خبرنگاران، حمید نیلی، دبیر هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت طی احکام جداگانهای شهرام کرمی، مهرداد کورشنیا و علیرضا اوسیوند را بهعنوان داوران نهایی بخش نمایشهای صحنهای جشنواره تئاتر «مقاومت» معرفی و منصوب کرد. شهرام کرمی نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر و همچنین دارای نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. تاکنون آثار مختلفی از این نویسنده و کارگردان منتشر یا در مقام کارگردان توسط وی اجرا شده است. مهرداد کورشنیا، نویسندگی و کارگردانی بیش از ۱۰ اثر نمایشی را به عهده داشته که نمایش پرمخاطب «آخرین نامه» در دهه 90 از جمله آنهاست. علیرضا اوسیوند بازیگر، دوبلور و تهیهکننده باسابقه تلویزیون و تئاتر است. «رعنا»، «بچهمهندس»، «پهلوانان نمیمیرند»، «آژانس دوستی»، «کتابفروشی هدهد»، «همسایهها»، «ملکوت»، «آرام میگیریم» و «نابرده رنج» از جمله فعالیتهای وی بهعنوان بازیگر در حوزه سریالهای تلویزیونی است. هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت» از ۲۵ آذر تا ۲ دی در تهران برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
بیانیه فعالان حوزه انیمیشن در محکومیت ترور شهید فخریزاده منتشر شد
حرکت غیرقابل توقف دانشمندان ایرانی برای رسیدن به استقلال علمی
جمعی از فیلمسازان و فعالان سینمای انیمیشن، ترور دانشمند هستهای کشور شهید محسن فخریزاده را محکوم کردند. به گزارش «وطن امروز»، جمعی از فیلمسازان و فعالان سینمای انیمیشن با انتشار متنی، ترور دانشمند هستهای کشور شهید محسن فخریزاده را که هفتم آذر ۹۹ ترور شد و مظلومانه به شهادت رسید محکوم کردند. در این بیانیه آمده است: «در یک آدینه پاییزی یکی از مفاخر علمی ایران اسلامی در خون خود غلتید. شهادت محسن فخریزاده، حرکت پرفروغ دانشمندان ایرانی برای رسیدن به استقلال علمی و قلههای دانش را متوقف نخواهد کرد. فیلمسازان سینمای انیمیشن ایران ترور ناجوانمردانه این مرد عرصه جهاد و علم را محکوم کرده و یقینا تصویرگر سیمای تابناک قهرمانان آزاده این سرزمین خواهند بود».
هادی اسماعیلی، رضا ارژنگی، هدی اثنیعشری، رسول بابارضا، رسول بابازاده، سعید توکلیان، عباس جلالییکتا، صادق جوادی، حمیدرضا جلالیفرهانی، محمدجواد جنتی، حامد جعفری، شهرام حاجمیرصادقی، فاطمه حسنی، شهرام حیدریان، مصطفی حسنآبادی، محمدرضا حسنایی، شهرام خوارزمی، بیژن خوشخرام، امیر خوشخرام، منوچهر خوشخرام، جمشید خوشدل، کیانوش دالوند، امیرمحمد دهستانی، اسدالله دیانتیالفبا، سعیده ذاکری، نازیلا رجاییه، حسن زریابییکتا، سیاوش زرینآبادی، حسن ساروقی، مهری سرخیل، احمد سفلایی، اسماعیل شرعی، محسن شیری، سیدمسعود شجاعیطباطبایی، عبدالرضا صالحی، محمدعلی صفورا، روانبخش صادقی، فرنوش عابدی، کیانوش عابدی، احمد عربانی، علی عزیزی، محسن عنایتی، احمد عریانی، بهرام عظیمی، فاطمه علینژاد، فاطمه غروری منجیلی، آقای علیرضا فرمانی، مسعود قدسیه، راضیه کاظمزادهایرانشهر، احسان کاوه، محمدرضا کریمیصارمی، محبوبه کلایی، علیرضا گلپایگانی، ناصر گلمحمدی، مهدی مسعودشاهی، محسن مسعودشاهی، هدی محمدیان، ملوس مراد و وحید محرابیان از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.
تاکنون بیانیههای متعددی از سوی جامعه هنری در محکومیت این اقدام ناجوانمردانه منتشر شده است. در متن بیانیه هنرمندان و اهالی سینما که مدتی پیش منتشر شد، آمده بود: «خطاب به تویی که نمیشناختمت. خبر ترور ناجوانمردانهات را شنیدیم و افسوس خوردیم که چرا به قدر بدخواهان میهنمان تو را نمیشناختیم. کمی دیر شده ولی به پاس یک عمر تلاش علمی بیمنت و بینام و نشان برای اقتدار کشور عزیزمان ایران، به تو افتخار میکنیم».
جمعی از مستندسازان و فعالان سینمای مستند نیز چند روز پیش با انتشار متنی، ترور دانشمند هستهای کشور شهید دکتر محسن فخریزاده را محکوم کردند. در این بیانیه که چهرههای سرشناسی از سینمای مستند آن را امضا کرده بودند، آمده است: «دلتنگی عصر جمعه، هفتم آذرماه با غم سنگین از دست دادن دانشمندی وارسته توأمان شد. دست پلید ترور یک دانشمند هستهای کشور را به شهادت رساند و جهان را از نعمت وجود محسن فخریزاده، این مرد گمنام ولی سربلند محروم کرد. اینک ما، جمعی از مستندسازان و اهالی سینمای مستند آمادهایم در محکومیت ترور این مرد بزرگ، راه علمی و تلاشهای او برای صلح را به دنیا بشناسانیم».
ارسال به دوستان
جلیل سامان ساخت «زیرخاکی» را آغاز میکند
از سرگیری ماجراهای فریبرز باغبیشه
فصل دوم «زیرخاکی» به نویسندگی و کارگردانی جلیل سامان و تهیهکنندگی رضا نصیرینیا بزودی کلید میخورد. به گزارش «وطن امروز»، در حالی که پیش از این با مشکلاتی که در بازپخش «زیرخاکی» پیش آمده بود، ساخت فصل دوم این سریال در هالهای از ابهام قرار داشت و نصیرینیا، تهیهکننده این مجموعه از تلاش برای رفع مشکلات پیش روی کلید خوردن این سریال خبر داده بود، حال با حل این مسائل، تصویربرداری فصل دوم آن بزودی آغاز خواهد شد. فصل اول «زیرخاکی» با پخش در رمضان سال جاری توانست عنوان پربینندهترین سریال رمضانی را از آن خود کند و حالا با فراهم شدن شرایط، ساخت ماجراهای فریبرز باغبیشه ادامه پیدا میکند. پژمان جمشیدی، ژاله صامتی، نادر فلاح، امید روحانی و اصغر نقیزاده بازیگران اصلی و رایان سرلک بازیگر خردسال این مجموعه تولید سیمافیلم هستند و اسامی بازیگران تازهای که به پروژه میپیوندند نیز به مرور رسانهای خواهد شد. در این سری از «زیرخاکی» داوود محمدی مدیر فیلمبرداری، حسین کرمی طراح صحنه و آزاده قوام طراح لباس هستند. همچنین عباس عباسی به عنوان طراح گریم و میثم نجفی به عنوان دستیار یک کارگردان در این مجموعه همکاری میکنند.
ارسال به دوستان
آمریکای بدون نقاب را بشناسید
«جنگ خوب است» در بازار نشر
کتاب «جنگ خوب است» از مجموعه کتابهای «آمریکا بدون نقاب» با چند روایت متفاوت و مستند از مدیران و مشاوران امنیتی- اطلاعاتی آمریکا درباره ایران و آمریکا، همزمان با 16 آذر توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد. به گزارش «وطن امروز»، در کتاب «جنگ خوب است» مصاحبه مدیران و مشاوران امنیتی- اطلاعاتی و مسؤولان سیاست خارجی آمریکا را میخوانید و با تعریف جدیدی از عبارت «امنیت ملی» در آمریکا آشنا میشوید. این کتاب از درون آمریکا و به آمریکای بدون نقاب میپردازد. قرار است در این کتاب خیلی چیزها بخوانید و سر از ماجراهایی دربیاورید که حتما تعجب میکنید. چرا؟ چون تا امروز کسی درباره این مسائل حرفی نزده، تحلیلی ارائه نکرده و به نظر میرسد حتی تصمیمگیران دستگاه دیپلماسی کشورمان هم بیخبر باشند، چه رسد به اینکه من و شما را در جریان بگذارند! در این کتاب مصاحبه مدیران و مشاوران امنیتی- اطلاعاتی و مسؤولان سیاست خارجی آمریکا را میخوانید. با تعریف جدیدی از عبارت «امنیت ملی» در آمریکا آشنا میشوید. از زبان دولتمردان آمریکایی میشنوید که اولویتهای سیاست خارجی آمریکا چیست و چطور با یک استراتژی بیسروصدا و نرم، مهرههای اصلی سیاست و دفاعی کشورشان را از میان سران امنیتی این کشور انتخاب میکنند. ارسال به دوستان
از ماجرای نخستین دانشگاه جهان تا مستندی درباره واقعه 16 آذر
کنکور، دانشگاه و چند ماجرای دیگر
با فرارسیدن روز دانشجو، سامانه «عماریار»، مجموعه فیلمهای مستندی را تحت عنوان «مؤذن»، با موضوع دانشجو ارائه کرد. به گزارش «وطن امروز»، مخاطبان این چند مستند که در سامانه «عماریار» عرضه شده است، میتوانند نگاهی جامعتر به فضای دانشجویی و مسائل مرتبط با آن داشته باشند.
مستند «آذرخش»، ماجرای مخالفت دانشجویان با استکبار جهان، از معدود آثاری است که واقعه 16 آذر 32 را روایت میکند، فیلمی به کارگردانی سیامک مختاری در 35 دقیقه که در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تهیه و تولید شده است. همچنین مستند «مغزهای یخزده»، به کارگردانی محمد مختوای و نویسندگی سیدمیثم حسینی، در مدرسه اندیشه و هنر (ماه) تهیه شده است که در 40 دقیقه، رابطه دانشگاه با مسائل اصلی و مشکلات جامعه را بررسی میکند و مقایسه نسبتا جامعی بین مفهوم و جایگاه دانشگاه در ایران با آنچه در آمریکاست انجام میدهد. فیلم دیگری که میتوان در روز دانشجو به تماشای آن نشست، مستند «راه غریب» است. این اثر، داستان ماشینی شدن تدریجی دانشجویان پزشکی طی گذر سالها در بیمارستانهاست، دانشجویانی که به آرزوی دکتر قریب شدن وارد پزشکی میشوند ولی به مرور این آرزو برایشان غریب و غریبتر میشود. این مستند را که در جشنوارههایی نظیر «سلامت» و «عمار» برگزیده شده است، علیرضا کاظمیان در 74 دقیقه تهیه و کارگردانی کرده است. «غزال ایرانی»، مستندی با موضوع طراحی و ساخت خودروی خورشیدی با همین نام توسط دانشجویان دانشگاه تهران و شرکت آنها در مسابقات جهانی استرالیاست و تلاش دارد ماجرای پرفراز و نشیب مسیر 3 هزار کیلومتری این دانشجویان در این مسابقات را روایت کند. این مستند 60 دقیقهای توسط وحید فرجی کارگردانی و در مرکز مستند سوره تهیه شده است.
«یونیورسیتی»، مستندی 38 دقیقهای پیرامون دانشگاه جندیشاپور، نخستین دانشگاه جهان است. این فیلم که روایتی متفاوت از میراث نخستین دانشگاه جهان دارد، میکوشد با گریزی به جندیشاپور باستان، حکایتی بدون واسطه از این دانشگاه را که افتخارات علمی بسیاری را کسب کرده ارائه دهد.
مخاطبان برای دانلود و تماشای این فیلمها و آثار بیشتر درباره دانشگاه و دانشجو به سایت «عماریار» به نشانی
Ammaryar.ir مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|