|
آلکثیر از تماشای فینال و دستیابی به مدال هم محروم است
با توجه به حکم ابلاغی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا، عیسی آلکثیر حتی حق همراهی تیم فوتبال پرسپولیس در دوحه را نیز نخواهد داشت. حکم محرومیت عیسی آلکثیر از همراهی پرسپولیس باعث شده او نه تنها از تمرین در کنار تیم طی 6 ماه محروم بماند که اکنون طی این ابلاغ او قادر به حضور در کاروان تیم برای سفر به دوحه و بازی فینال حتی به عنوان تماشاگر نیز نخواهد بود؛ موضوعی که باعث میشود آلکثیر دستش از دریافت جایزه خالی و از تماشای بازی فینال محروم بماند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» درباره اینکه چه کسی مدیر عامل استقلال میشود
گزینههای تحمیلی
باربد بهراد: این روزها که استقلال با سرپرست اداره میشود، برخی عوامل درونی و بیرونی در تکاپوی انتخاب مدیرعاملی هستند که بتوانند به واسطه آن یا قدرتمندتر شوند یا راهی به باشگاه پیدا کنند.
مدتی است نام ۳ گزینه تحمیلی برای انتخاب مدیرعامل شنیده میشود، البته اسامی مورد پذیرش وزارت ورزش نیستند اما به هر حال هر کسی به طریقی به دنبال تحمیل گزینههای خود است.
مهدی عبدیان، عضو هیأتمدیره استقلال که خود به واسطه کمکهای مالی پایش به باشگاه باز شد و شاید اگر او کمکی به آبیها نمیکرد، هیچ وقت نشستن روی صندلی هیأتمدیره استقلال نصیبش نمیشد، حالا مخالف حضور احمد مددی، سرپرست مدیرعاملی استقلال است، او به هر طریقی میخواهد سرپرست را از باشگاه دور کند تا آنجا که حتی به برخی از خبرنگارانی که بیش از اندازه از او حمایت میکنند، خط میدهد تا اخباری کذب از جانب مددی بنویسند و حتی بگویند احمد مددی جزو گزینههای هیأتمدیره نیست. نکته جالب اینکه در تمام سالهایی که مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش ایران است، تمام عزل و نصبها با نظر مستقیم و دستور او انجام میشود و به همین دلیل انتخاب از روی لیست هیأتمدیره چندان اهمیتی نداشته است.
مهدی عبدیان، برای آنکه احمد مددی دور و دورتر شود، این روزها کمر همت بسته و سعی میکند هر خبری را طوری به خبرنگاران حامیاش القا کند که گویی تمام مشکلات استقلال گردن این مدیر است به طوری که یادشان رفته مددی از زمانی که به عنوان سرپرست انتخاب شد، توانست با مدیریت نسبتا خوب بدهیها را پرداخت، پنجره را باز و یک کارگزار قابل قبول و کاردان را انتخاب کند. او در این ۲ ماه خوب توانست مشکلاتی را که از مدیران سابق به جا مانده بود، از سر راه بردارد. در واقع مددی تا اینجای کار، مشکلات عدیدهای را رفع کرده و اینطور عناد و دشمنی با او خیانت بزرگی محسوب میشود.
عبدیان که با پندار توفیقی- معاون دوره افتخاری- شریک تجاری محسوب میشود، به فکر بازگرداندن او است تا بتواند جای پایش را در استقلال محکمتر کند. توفیقی همانی است که در زمان مدیرعاملی رضا افتخاری، با بستن قراردادهای نیمهشبی، لقب پندار تایم را از هواداران گرفت اما با فسخ یکطرفه قراردادهای ستارههای آن زمان و رفتن تیام و جپاروف، ۲ بازیکن بزرگ تیم، مورد خشم هواداران قرار گرفت. عضو هیأتمدیره استقلال میخواهد شخصی را به باشگاه بازگرداند که پس از رفتنش از این تیم گفت: من فقط درباره مسائل مربوط به نفت میتوانم صحبت کنم اما چند وقت بعد برای اینکه باز هم نامش سر زبانها بیفتد، بارها در برنامههای مختلف تلویزیونی دعوت شد و از خودش و قراردادهایی که بسته بود، تعریف کرد.
سوال اینجاست: اگر مهدی عبدیان شریک تجاری پندار توفیقی نبود، آیا این عضو هیأتمدیره اسم او را به عنوان گزینه مدیرعاملی مطرح میکرد؟
گزینه بعدی علی نظری جویباری است که این روزها برخی رسانهها به صورت عجیب از او به عنوان یکی از نفراتی که ممکن است روی صندلی مدیریت بنشیند، نام میبرند. در حالی که وزارت ورزش او را جزو گزینهها نمیداند و حتی شنیده شده استعلامهایی که از نظری جویباری گرفتهاند، منفی بوده است. اما طبق شنیدهها کاظم اولیایی، مدیرعامل سالهای دور استقلال و دیگر دوستانش این روزها نظری جویباری را به وزارت تحمیل کردهاند. اینکه چرا یک معاون و مدیر اجرایی پرحاشیه باید به عنوان گزینه مدیرعاملی باشگاه بزرگی مثل استقلال معرفی شود، بسیار عجیب است. اینکه اطرافیان او با انتخابش چه نفعی میبرند هم قصهاش مشخص است.
گزینه دیگری که درباره او صحبت میشود، علی نامداری است. نامداری همان حامی این روزهای استقلال است که به گفته اسماعیل خلیلزاده، رئیس هیأتمدیره باشگاه، ۳۷ میلیارد تومان به باشگاه «قرض» داده است. او از طریق افراد معلومالحالی که این مدت اطرافش بودند و حتی به واسطه آنها به باشگاه نزدیک شد، به دنبال مدیرعامل شدن است. البته وزارت ورزش به دنبال فردی میگردد که بتواند به باشگاه پول تزریق کند و همین امر باعث شده تا امثال نامداریها بدون هیچ شناختی جزو گزینههای تحمیلی باشند.
به هر حال در این مدت افراد متمول هم به استقلال آمدند اما پول تنها علاج دردهای آبیها نیست. مدیری که نتواند مدیریت کند و نتواند با بحرانها بجنگد، با پول هم نمیتواند راه به جایی ببرد. یک ضربالمثل داریم: پول خوشبختی نمیآورد. یعنی همه چیز پول نیست و شما باید قدرت استفاده از پول را داشته باشید.
از راهروهای وزارت ورزش هم خبر رسیده که فعلا خبری از انتخاب مدیرعامل باشگاه استقلال نیست و وزیر ورزش در نظر دارد آبیها با همین ترکیب این روزهای سخت را بگذرانند. شاید هم وزارت تصمیم بگیرد همان سرپرست را به عنوان مدیرعامل انتخاب کند. در صورت بروز این اتفاق حداقل باید درگیری و استعفای یک عضو هیأتمدیره را شاهد باشیم.
استقلال و پرسپولیس بارها با سرپرست مدت طولانی را گذراندهاند و مشکل اصلی این نیست که یک نفر سرپرست باشد یا مدیرعامل. مهم آن است که بتواند مشکلات تیم را حل کند. همانطور که مهدی رسولپناه مدتها به عنوان سرپرست باشگاه پرسپولیس کار کرد، توانست در ۲ روز با تمام بازیکنانی که در لیست سرمربیاش بودند، قرارداد ببندد و حتی بدهی سنگین برانکو را پرداخت کند. شاید اگر او آن صحبتهای داخل کوچه را نمیکرد، همچنان به کار خودش در پرسپولیس ادامه میداد، چرا که از نظر وزارت رسولپناه یکی از بهترین مدیران پرسپولیس در این دوره بوده است.
باشگاه استقلال هم با احمد مددی کارش را پیش میبرد. او تا به اینجای کار توانسته لکههایی را که به دیوارهای باشگاه چسبیده پاک کند. بدون شک آمدن افرادی که پیش از این امتحان خود را پس داده و نمره منفی گرفتهاند یا تجربه نشستن روی صندلی مدیریت را ندارند، نمیتواند استقلال را به جایگاه اصلی بازگرداند. شاید آنها به جای آنکه قدم در مسیر خوشبختی بردارند، با عقبگرد استقلال را به جهنم این سالها بازگردانند.
ارسال به دوستان
اخبار
در روز شکست گلگهر و تساوی فولاد - تراکتور
توقف استقلال مقابل نفت
هفته پنجم لیگ برتر فوتبال ایران دیروز با ۵ دیدار ادامه یافت که در مهمترین بازیها استقلال در تهران متوقف شد و گلگهر نخستین شکست فصل خود را پذیرفت. در آخرین بازی دیروز، استقلال که میتوانست از شکست صدرنشین بهترین استفاده را ببرد و خود را به صدر جدول برساند، با توقف برابر صنعت نفت ۲ امتیاز حساس را از دست داد. استقلال که یکی از شانسهای رسیدن به صدر جدول در پایان هفته پنجم لیگ برتر بود، در دیداری که عصر روز دوشنبه در ورزشگاه آزادی برگزار شد، به مصاف تیم صنعت نفت رفت و در پایان به تساوی یک - یک رسید. شاگردان محمود فکری که از دیدارهای گذشته خود صاحب ۷ امتیاز شده بودند، برای رسیدن به صدر جدول چشم انتظار شکست گلگهر بودند که این اتفاق با پیروزی پیکان رخ داد اما آبیهای تهران آنقدر در نیمه اول ضعیف و بیبرنامه بودند که نتوانستند دروازه صنعت نفت را با خطر جدی مواجه کنند و با تساوی بدون گل راهی رختکن شدند. نیمه دوم اما شرایط برای ۲ تیم متفاوت شد و ابتدا استقلال توانست در دقیقه ۵۰ توسط احمد موسوی، دروازه صنعت نفت را باز کند تا یخ بازی آب شود و ۲ تیم فوتبال زیباتری را به نمایش بگذارند. پس از این گل صنعت نفت یک بار تا آستانه باز کردن دروازه استقلال پیش رفت اما ضربه ریکانی در آخرین لحظه به بدن مدافع آبیپوشان برخورد کرد و به بیرون رفت. در دقیقه ۷۴ نفتیها روی یک ضربه ایستگاهی و توسط طالب ریکانی، دروازه استقلال را باز کردند اما داور این گل را به دلیل آفساید نپذیرفت. کادر فنی و بازیکنان تیم آبادانی اعتقاد داشتند این گل در موقعیت درست به ثمر رسیده است و داور مرتکب اشتباه شده است. به دنبال این اتفاقات روند بازی هجومی و سریعتر شد و ۲ تیم توپ را با سرعت بیشتری به گردش در آوردند. در این میان صنعت نفت صاحب فرصتهای بیشتری روی دروازه استقلال شد و چند ضربه کرنر را ارسال کرد که بالاخره در دقیقه ۸۲ محمد طیبی، مدافع پیشتاخته نفتیها با ضربهای که با روی زانو و در حالت نشسته زد، دروازه استقلال را باز کرد تا همه چیز از نو شروع شود. در دقیقه ۸۵ طالب ریکانی پس از جا گذاشتن مدافعان حریف در موقعیتی تک به تک درون محوطه جریمه قرار گرفت و این فرصت را داشت دروازه استقلال را برای بار دوم باز کند اما نتوانست از پس رشید مظاهری، دروازهبان استقلال بر آید و مظاهری به زیبایی توپ او را مهار کرد. در صحنه قبل از این اتفاق توپ درون محوطه جریمه صنعت نفت به دست مدافع آبادانی برخورد کرد اما داور اعتقادی به خطای پنالتی نداشت تا همین موقعیت تبدیل به ضدحملهای خطرناک برای تیم آبادانی شود.
* تساوی در تبریز
تراکتور پنجمین دیدار خود در رقابتهای لیگ برتر را با تساوی برابر فولاد به پایان برد. در حالی که انتظار میرفت تیمهای ۲ سرمربی استقلالی نمایش دهنده فوتبالی زیبا و تماشاگرپسند باشند اما آنها نتوانستند در نیمه اول انتظارات را برآورده کنند و موقعیت خطرناکی را روی دروازهها ایجاد نکردند. در نیمه دوم هم ۲ تیم تلاش زیادی کردند به گل برسند اما روال نیمه اول ادامه داشت و بازی در نهایت با تساوی بدون گل به پایان رسید تا یک امتیاز تاثیر زیادی در تغییر موقعیت آنها در جدول ردهبندی نداشته باشد.
* اولین باخت گلگهر رقم خورد
در یکی دیگر از بازیهای دیروز گلگهر صدرنشین برابر تیم پیکان غافلگیر شد و نخستین شکست این فصل خود را تجربه کرد. تیم فوتبال گلگهر سیرجان در هفته پنجم میزبان تیم پیکان بود که این بازی با نتیجه ۲ بر یک به سود پیکان به پایان رسید. در این بازی که از ساعت ۱۵ در ورزشگاه امام علی سیرجان آغاز شد، حسین پورامینی (۳) و علیرضا حقیقی گل به خودی (۷) برای پیکان و گادوین منشا (۳۱) برای گلگهر گلزنی کردند.
* چهارمین تساوی نارنجیپوشان
سایپا نیز در هفته پنجم لیگ برتر برابر تیم مس رفسنجان به نتیجه تساوی رسید و چهارمین تساوی خود را در این فصل رقم زد. این بازی با نتیجه صفر- صفر به پایان رسید. همچنین آلومینیوم اراک نخستین برد خود را در این فصل دشت کرد و با نتیجه ۴ بر یک از سد ماشینسازی تبریز گذشت.
***
توضیح باشگاه پرسپولیس درباره حضور تماشاگران در فینال آسیا
کنفدراسیون فوتبال آسیا در پاسخ به استعلام باشگاه پرسپولیس درباره حضور تماشاگرانش در بازی فینال در کشور قطر اعلام کرد هیچ تماشاگری نمیتواند صرفا برای تماشای فینال لیگ قهرمانان آسیا راهی کشور قطر شود. یکشنبه بود که اعلام شد فینال لیگ قهرمانان آسیا بین پرسپولیس و نماینده منطقه شرق با حضور تماشاگران در دوحه برگزار میشود. پس از آنکه اخباری مبنی بر ارائه مجوز برای حضور تماشاگران در فینال لیگ قهرمانان آسیا در ورزشگاه جنوب دوحه قطر منتشر شد، هواداران پرسپولیس سوالاتی درباره چگونگی همراهی تیم داشتند. سایت باشگاه پرسپولیس در این ارتباط نوشت: «کنفدراسیون فوتبال آسیا در پاسخ به سوالات باشگاه پرسپولیس به صورت شفاهی عنوان کرد هیچ تماشاگری از هیچ نقطه دنیا نمیتواند صرفا برای تماشای فینال لیگ قهرمانان راهی قطر شود و در صورت دریافت ویزا و ورود به این کشور، باید بین یک تا ۲ هفته در قرنطینه کامل به سر ببرد. به بیان دیگر، تنها ساکنان کشور قطر و افرادی که تستهای مربوط به کرونا را با نتیجه منفی پشت سر گذاشتهاند، آن هم در شرایط خاص مجوز ورود به ورزشگاه را دارند. با این حال پیگیری مدیریت باشگاه ادامه دارد و همچنان در انتظار ابلاغ کتبی و شرایط و ضوابط ورود تماشاگران به ورزشگاه از سوی مسؤولان برگزاری بازی هستیم. بدیهی است تنها یک کاروان از ایران متشکل از بازیکنان، اعضای کادر فنی و مسؤولان مرتبط و طبق ظرفیت اعلامی به قطر سفر خواهد کرد و از لحظه ورود به دوحه، تمام افراد حاضر در این کاروان، تا زمان بازگشت به ایران در یک حباب پزشکی و قرنطینه کامل قرار میگیرند».
ارسال به دوستان
دلیل خط خوردن یزدانی و قاسمپور از تیم اعزامی به جام جهانی
جوانگرایی یا لیگ؟
در حالی که دلیل اصلی خط خوردن حسن یزدانی و کامران قاسمپور از تیم اعزامی به جام جهانی انفرادی، جوانگرایی در تیم ملی کشتی آزاد عنوان شد اما شنیده شده تیم ایرانمال با اعزام این ۲ کشتیگیر به صربستان مخالفت کرده است.
رقابتهای کشتی قهرمانی جهان ۲۰۲۰ قرار بود از ۲۲ تا ۳۰ آذر در بلگراد، پایتخت صربستان برگزار شود اما با بدتر شدن اوضاع شیوع کرونا و انصراف تیمهایی نظیر آمریکا، ژاپن، کوبا، کانادا و قزاقستان از حضور در این رقابتها، اتحادیه جهانی کشتی سرانجام تصمیم به لغو این رقابتها گرفت.
اتحادیه جهانی کشتی سپس اعلام کرد رقابتهای جام جهانی انفرادی را با جوایز نقدی برای گرم شدن هر چه بیشتر تنور رقابتهای کشتی جایگزین این مسابقات کرده و هر کشوری که مایل باشد میتواند در همان تاریخ رقابتهای قهرمانی جهان عازم صربستان شود.
در حالی که روسها قصد دارند با نفرات عنواندار خود و با ترکیب کامل راهی این مسابقات شوند، کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد اعلام کرد تنها حسن یزدانی و کامران قاسمپور عازم این رقابتها خواهند شد؛ تصمیمی که پس از چند روز عوض شد و رحمان عموزاده خلیلی و امیرمحمد یزدانی جایگزین حسن یزدانی و کامران قاسمپور شدند.
فدراسیون کشتی دلیل اصلی تغییر در نفرات اعزامی به رقابتهای جام جهانی را بحث جوانگرایی در تیمملی اعلام کرد اما شنیدهها حاکی است به دلیل همزمانی رقابتهای جام جهانی صربستان با مرحله نیمهنهایی و فینال لیگ برتر کشتی آزاد، تیم متمول ایرانمال که چند سالی است با جذب بهترینهای کشتی ایران، عنوان قهرمانی را از آن خود میکند، اعلام کرده به یزدانی و قاسمپور نیاز دارد و موافق اعزام آنها به صربستان نیست.
حال با توجه به صعود استقلال به عنوان حریف اصلی تیم ایرانمال به نیمه نهایی لیگ برتر کشتی آزاد و نیاز مبرم این تیم به امیرمحمد یزدانی به عنوان یکی از بختهای اصلی کسب پیروزی برای استقلال، احتمال مخالفت باشگاه استقلال با اعزام این کشتیگیر به جام جهانی صربستان نیز وجود دارد و شاید دانشگاه آزاد نیز موضعی مشابه درباره رحمان عموزاده داشته باشد.
اما سازمان لیگ فدراسیون کشتی میتوانست رقابتهای لیگ را یا زودتر برگزار کند یا آن را تا بعد از جام جهانی به تاخیر بیندازد تا تداخل مسابقات تیمها را دچار مشکل نکند. در شرایط فعلی، ۲ تیم دانشگاه آزاد و استقلال هم به نداشتن کشتیگیران خود معترض خواهند شد.
ارسال به دوستان
تیر نایبرئیس «انگلیسی» به سنگ خورد
تعلیق شطرنج ایران منتفی شد
فدراسیون جهانی شطرنج ضمن حمایت از فدراسیون ایران، با انتشار متنی به تلاشهای نایبرئیس انگلیسی خود برای تعلیق شطرنج ایران پاسخ منفی داد و خواستار رفع برخی ابهامات شد.
فدراسیون جهانی شطرنج (فیده) روز یکشنبه نودویکمین مجمع عمومی خود را به صورت وبینار برگزار کرد.
فرهاد نیکوخصال، سرپرست فدراسیون شطرنج و شادی پریدر، نایبرئیس این فدراسیون در حالی به عنوان نمایندگان کشورمان در این نشست آنلاین شرکت داشتند که تعلیق شطرنج ایران و تلاشهای «نایجل شورت» نایبرئیس انگلیسی فیده در این زمینه یکی از موضوعات مطرح شده بود و حتی کشوری مثل کانادا هم در این زمینه همراه شده بود.
با این حال رئیس فدراسیون جهانی شطرنج که ریاست مجمع را بر عهده داشت با ورود بموقع به بحث مربوط به ایران و تهدید تعلیق آن، مدیریت لازم را اعمال کرد.
در این نشست فرهاد نیکوخصال با یادآوری اینکه فدراسیون شطرنج ایران ۶ ماه پیش پاسخ نامه فیده را با تاکید بر اینکه ایران تخلفی مبنی بر عدم رعایت منشور المپیک مرتکب نشده داده است، از مطرح شدن دوباره برخی مسائل در رابطه با شطرنج ایران انتقاد کرد.
سرپرست فدراسیون شطرنج ایران ضمن تاکید بر اینکه طی ماههای اخیر تلاش این فدراسیون حفظ رونق شطرنج در شرایط کرونایی بوده، اینگونه عنوان داشت که در این مدت هیچ اتفاق جدیدی در رابطه با شطرنج ایران نیفتاده است، بنابراین چرا نایبرئیس فیده مجددا نسبت به طرح موضوع اقدام کرده است.
نیکوخصال حتی به این موضوع اشاره کرد که کشورهایی مثل انگلیس و کانادا که علیه شطرنج ایران توطئه کردهاند، عضو کمیته ملی المپیک کشور خود نیستند و بهتر است به جای ورود به این مسائل برای عضویت خود و رعایت منشور المپیک در این زمینه اقدام کنند.
مهمترین اتفاق در جریان مجمع عمومی فدراسیون جهانی شطرنج بیانیهای بود که از طرف رئیس این فدراسیون تحت عنوان «پیشنهاد رئیس فیده» درباره موضوع ایران مطرح شد. اگر چه این طرح پیشنهادی با نام ایران منتشر شد اما شامل دیگر کشورهایی هم که با معضل رژیم اشغالگر مواجه هستند، میشود، چرا که طبق آنچه توسط یکی از اعضای فیده در مجمع روز گذشته مطرح شد، بازیکنان کشوری مثل عربستان هم بعضاً از رقابت با رژیم صهیونیستی امتناع میکنند اما مشخص نیست چرا نایبرئیس فیده در این زمینه فقط ایران را تهدید کرده است؟
در طرح پیشنهادی رئیس فدراسیون جهانی شطرنج درباره موضوع ایران آمده است:
«خطاب به فدراسیون شطرنج جمهوری اسلامی ایران و همه فدراسیونهای کشورهای دیگر توصیه میشود که به بازیکنان کشورشان بیاموزند که به اصول المپیک و فیده احترام بگذارند. شطرنج، ملتها، فرهنگها و سنتها را به هم متصل میکند و نباید به عنوان ابزاری برای جداسازی، بایکوت یا تحریم استفاده شود.
مجمع فدراسیون جهانی شطرنج از فدراسیون جمهوری اسلامی ایران میخواهد اطمینان حاصل کند در آینده مواردی از بایکوت بهخصوص در مسابقات رسمی فیده اتفاق نیفتد و علاوه بر آن از مسؤولان یا بازیکنان خواسته شود که از تبلیغ مثبت درباره تحریم خودداری کنند و وبسایت فدراسیون شطرنج از این پس از انتشار دیدگاههای سیاسی که با اصول فدراسیون جهانی منافات دارد اجتناب کند.
چنین مواردی میتواند به اعمال تنبیههایی از طرف فدراسیون جهانی شطرنج منجر شود که ممکن است به بازیکنان ایران آسیب برساند. همزمان که از روشهای دیپلماتیک برای حل اختلافات باقیمانده استفاده میکنیم، مجمع عمومی به هیأترئیسه تفویض اختیار میکند برای حل اختلافات باقیمانده و هر کار لازم برای اعمال هر گونه سختگیری جهت حل این موضوع اعمال نظر کند.
تمام این موارد به تمام فدراسیونهای ملی کشورها، بازیکنان و مسؤولان بدون استثنا یا تبعیض اعلام میشود».
در نهایت اینکه اعلام این طرح پیشنهادی تنها نتیجهای بود که از طرح موضوع تعلیق شطرنج ایران در مجمع جهانی به دست آمد. به این ترتیب تلاشهای نایبرئیس فیده در این زمینه بینتیجه ماند و تعلیق شطرنج ایران منتفی است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|