|
آمریکا سفیر ایران در یمن را تحریم کرد
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد سفیر ایران در یمن را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرده است. در این بیانیه آمده «حسن ایرلو» به دلیل حمایت از فعالیتهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یمن در فهرست تحریمها قرار گرفته است. سفیر ایران در پاسخ به تحریم خود در توئیتی نوشت: در راه آزادی ملتهای منطقه از بند جنایات آمریکا و صهیونیسم نه از تحریم هراسی داریم، نه از شهادت، بلکه به آن افتخار میکنیم.
ارسال به دوستان
آیتالله محمد یزدی، فقیه مبارز و انقلابی، ملازم امام و یار رهبری روز گذشته دعوت حق را لبیک گفت
امین امامین
گروه سیاسی: آیتالله حاج شیخ محمد یزدی، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو مجلس خبرگان رهبری روز گذشته دار فانی را وداع گفت. به گزارش «وطن امروز»، آیتالله یزدی از مبارزان باسابقه قبل از انقلاب و از یاران دیرین امام و رهبری در ۸۹ سالگی دعوت حق را لبیک گفت. او از شاگردان برجسته امام خمینی(ره) و آیتالله العظمی بروجردی(ره) بود که در درسهاى فقه و اصول امام خمینى(ره) شرکت داشت. آیتالله یزدی از همراهان استوار و ثابتقدم مبارزات انقلابی امام خمینى(ره) علیه ظلم و فساد و کفر و استکبار بود و از وی تالیفات زیادی در علوم دینی و فقهی به یادگار مانده است.
روز گذشته همچنین مراسم تشییع و خاکسپاری آیتالله یزدی با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با حضور مراجع تقلید، علما و شخصیتهای برجسته حوزوی و عموم مردم برگزار شد. آیات شبزندهدار، حسینیبوشهری، مقتدایی، اعرافی، عبداللهی، کعبی، اراکی، غروی، بهشتی، طبسی، فقیهی و مسؤولان و شخصیتهای حوزوی در این مراسم حضور داشتند.
همچنین نمایندگانی از سوی دفتر مقام معظم رهبری، بیوت مراجع تقلید، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شورای نگهبان و مجلس خبرگان رهبری در این مراسم حاضر بودند. پیکر حضرت آیتالله یزدی پس از تشییع و اقامه نماز توسط آیتالله العظمی جعفر سبحانی در حرم کریمه اهلبیت(ع) به خاک سپرده شد.
* فعالیتهای انقلابی
آشنایی آیتالله یزدی با مسائل سیاسی و شکلگیری شخصیت سیاسی وی، به سالهای ابتدایی ورود به قم و آشنایی با حرکت ضدطاغوتی فداییان اسلام، به رهبری شهیدان نواب صفوی، واحدی و دیگر فداییان اسلام و مطالعه نخستین کتاب منتشر شده توسط آنان (حکومت اسلامی) بازمیگردد و با شرکت در جلسات آنان، بر این آگاهی میافزود. اما وی از ارشادات مستقیم و غیرمستقیم امام خمینی، بیشترین تأثیر را پذیرفت. ارتباط آیتالله یزدی با امام خمینی(ره)، به سالهای شرکت در بحث اصول امام در مسجد سلماسی قم بازمیگردد. وی و دیگر شاگردان بارز امام، بعد از پایان یافتن درس، گرد شمع نورانی امام حلقه میزدند و ضمن پرسش و پاسخهای علمی، به مسائل سیاسی نیز میپرداختند و امام نیز به وظایف افراد، در بخشهای مختلف سیاسی اشاره و مبانی سیاسی خود را برای ایشان تبیین میکردند. آیتالله یزدی با تأثر از رهنمودهای مستمر امام خمینی، معتقد بود در ایام تبلیغی محرم، صفر، فاطمیه و ماه مبارک رمضان، باید ضمن بیان معارف دینی، مسائل سیاسی نیز بیان شود تا پرده از مفاسد حکومت پهلوی برداشته شود. از اینرو، در ایام تبلیغ، علیه حکومت ستمشاهی پهلوی به سخنرانی میپرداخت و از امام خمینی به عنوان تنها رهبر نجاتدهنده مردم از زیر سلطه طاغوت، یاد میکرد.
* تقدیر امام خمینی از آیتالله یزدی
آیتالله یزدی در پی افشاگریها و رهبری حرکتهای ضدرژیم ستمشاهی، بارها در قم، اهواز، چالوس، خمین و کرمانشاه بازداشت و در زندانهای قزل قلعه تهران، کرمانشاه و بوشهر، زندانی شد و بارها نیز به شهرهای دوردست و بد آب و هوا تبعید شد. کنگان، بوشهر، اسلامآباد غرب و رودبار گیلان، از شهرهایی بودند که آیتالله یزدی در آنها به حالت تبعید زندگی کرد.
ممنوعالمنبری، زندانی شدن و تبعید، هیچکدام نتوانست او را از راهی که در پیش گرفته بود، باز دارد.
امام خمینی که خود به نجف اشرف تبعید شده بود، از برنامههای مبارزاتی آیتالله یزدی آگاهی داشت و بهصورت شفاهی و گاهی با ارسال نامه، وی را تشویق به استقامت و امر به پایداری میکرد. امام در خرداد ۱۳۵۷ شمسی خطاب به آیتالله یزدی چنین نوشت: «پس از اهدای سلام و تحیت، مرقوم شریف واصل، سلامت و سعادت جنابعالی را از خداوند تعالی خواستارم. بحمدالله تعالی، شما پیشتازان نهضت اسلامی، به وظایف خطیر خود عمل کرده و میکنید و مایه سرفرازی حوزههای علمیه هستید و قطع عذر کسانی که در این موقع خطیر یا با سکوت از زیر بار مسؤولیت شانه خالی کرده یا علاوه بر آن، امر به سکوت هم میکنند، نمودهاید. هنیئا لکم». امام خمینی(ره) در قسمتی دیگر از نامه خود خطاب به آیتالله یزدی مینویسد: پایداری فضلای محترم حوزه علمیه قم و صبر بر شدائد طبقه جوان، موجب کمال امیدواری به بقای عظمت آنهاست. قیام مردان حق از اعصار قبل از اسلام و از بدو اسلام، توأم با مشکلات عظیمه بوده است که گرفتاریهای شما آقایان محترم و فشارهای دستگاه جبار، در قبال آنها سهل است. مع ذلک، با ملاحظه ظروف و مشکلات داخل و خارج، باید از این پایداری تشکر کنم...».
* معتمد امامین انقلاب
به گزارس رسا نیوز، آیتالله یزدی تا پیروزی انقلاب اسلامی همواره با کوشش و تحمل زحمات طاقتفرسا در کنار عالمان و مردم ظلمستیز ایران، رسالت الهی خویش را به بهترین شکل انجام داد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همچون سربازی فداکار، خالصانه یار ولایت فقیه بود و در این راستا، مسؤولیتهای فراوانی را از طرف امام خمینی پذیرا شد و بعد از رحلت امام نیز مناصب متعددی را به فرمان حضرت آیتالله العظمی خامنهای برعهده گرفت. پیشینه فعالیتهای سیاسی و اجتماعی آیتالله یزدی، نشان از اعتقاد راسخ و باور محکم وی نسبت به لزوم تحقق حکومت اسلامی و ایجاد نظام اسلامی است. او در عمل نیز بر این باور صحه گذاشته، از هیچ کوششی در راه پیشبرد اهداف مقدس نظام جمهوری اسلامی دریغ نکرد و همواره بار مسؤولیتهای گوناگونی را به دوش کشید تا جایی که امام خمینی او را متعهد به انقلاب و دردآشنای اسلام و انقلاب معرفی کرد؛ همانطور که در حکم انتصاب وی به عضویت فقهای شورای نگهبان چنین آمده است: «جنابعالی را که از افراد متدین، مورد وثوق و دردآشنای اسلام و انقلاب میباشید، بهعنوان یکی از فقهای شورای نگهبان منصوب مینمایم».
ورود امام خمینی به قم در سال ۱۳۵۷ شمسی و سکونت در منزل آیتالله یزدی، نشان از عمق اعتماد امام نسبت به او و گویای قرب و منزلت ویژه وی نزد امام است و این، جایگاهی بس بزرگ است که نصیب هر کس نمیشود. آیتالله یزدی سال 68 با حکم رهبر حکیم انقلاب به عنوان رئیس قوه قضائیه منصوب شد. پس از 10 سال ریاست وی بر قوه قضائیه، با حکم رهبر معظم انقلاب به عنوان عضو فقهای شورای نگهبان منصوب شد و تا 9 آبان سال جاری این سمت را برعهده داشت که به دلیل کهولت سن و بیماری در این تاریخ از این سمت استعفا کرد.
* مناصب پس از انقلاب اسلامی
برخی از مناصب آیتالله یزدی بعد از انقلاب عبارتند از:
۱- مدیریت استقبال از امام خمینی در سال ۱۳۵۷
۲- مسؤول دفتر امام در قم در سال ۱۳۵۷
۳- رئیس دادگاه انقلاب اسلامی قم
۴- نمایندگی مجلس شورای اسلامی (دورههای اول و دوم)
۵- عضو فقهای شورای نگهبان
۶- امام جمعه موقت شیراز، بعد از شهادت آیتالله دستغیب
۷- نماینده مجلس خبرگان رهبری (دوره دوم) از استان تهران
۸- عضو هیات بررسی پیشنویس قانون اساسی
۹- نمایندگی امام برای حل مشکلات سیاسی و اجتماعی برخی شهرها
۱۰- رئیس قوه قضائیه
۱۱- امام جمعه موقت تهران
۱۲- عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
۱۳- رئیس مجلس خبرگان رهبری
۱۴- رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
***
پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی در پی درگذشت آیتالله یزدی
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت عالم مجاهد و پارسا آیتالله حاجشیخ محمد یزدی را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم مجاهد و پارسا آیتالله آقای حاجشیخ محمد یزدی رضواناللهعلیه را به حوزه علمیه معظم قم و مراجع عظام و علمای عالیمقام و جامعه محترم مدرسین و به شاگردان و دوستان و ارادتمندان آن مرحوم و به طور ویژه به خاندان گرامی و فرزندان مکرم ایشان تسلیت عرض میکنم. سوابق انقلابی و مبارزات دوران طاغوت در کنار حضور پیوسته و همیشگی در همه دورانهای انقلاب و اشتغال به مسؤولیتهای بزرگ در اداره کشور همچون ریاست قوه قضائیه و عضویت در شورای نگهبان و مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، و در کنار فعالیت علمی و فقهی، شخصیتی جامع و اثرگذار از این عالم جلیل پدید آورده بود. ایمان راسخ به مبانی انقلاب و استقامت در این راه و غیرت دینی و انقلابی، نشانههای بارز دیگری از این شخصیت مکرم بود. امید است این وزن سنگین ذخیره معنوی مایه علو درجات ایشان باشد. از خداوند متعال رحمت و مغفرت و رضوان الهی را برای آن مرحوم مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای/ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
*** پیام تسلیت سران 3 قوه در پی رحلت آیتالله یزدی
سران ۳ قوه با صدور پیامهایی، رحلت آیتالله یزدی را تسلیت گفتند. آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه در پیام تسلیت خود تصریح کرد: آیتالله یزدی به عنوان نخستین رئیس قوه قضائیه بعد از بازنگری قانون اساسی، خدماتی ارزشمند و ماندگار بر جا گذاشت. مرحوم یزدی که رسالت فقیه را علاوه بر درس و بحث، حضور فعال در مناسبات و مسائل مهم روز میدانست، با وجود ریاست بر تشکل ریشهدار جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و شورای عالی حوزههای علمیه کشور، یکی از چهرههای تاثیرگذار در عرصههای سیاسی کشور و یکی از استوانههای استوار و قابل اتکا در دفاع از رکن ولایت فقیه و مقام ولایت بود و از بذل هیچ هزینهای برای دفاع از انقلاب اسلامی دریغ نکرد تا جایی که آماج حملههای بدخواهان انقلاب قرار گرفت.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: این عالم عامل، به عنوان نخستین رئیس قوهقضائیه بعد از بازنگری قانون اساسی در مدت 10 سال تلاش و خدمت مستمر به دستگاه قضا خدماتی ارزشمند و ماندگار بر جا گذاشت که نتیجه آن شکلگیری و قوام ساختار قوه قضائیه بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با صدور پیامی در گذشت آیتالله یزدی را تسلیت گفت.
در متن پیام محمدباقر قالیباف آمده است: آیتالله یزدی از شخصیتهای مورد اعتماد و وثوق حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری بودند و در مسؤولیتهای متعدد و خطیر با اخلاص و دلسوزی به انجام امور اهتمام داشتند که کارنامه درخشان ایشان در سمتهای متعدد از جمله ریاست شورای عالی جامعه مدرسین، دبیری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ریاست و نمایندگی مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی، ریاست قوه قضائیه و عضویت در شورای نگهبان، بیانگر شایستگی ایشان در خدمتگزاری به نظام جمهوری اسلامی و ملت شریف ایران است.
همچنین در پیام تسلیت حسن روحانی، رئیسجمهور نیز آمده است: این عالم مجاهد و انقلابی که از سابقون نهضت امام خمینی بود، در تمام مراحل حساس و خطیر نظام اسلامی نقشآفرین بود و با حضور مؤثر در سنگرهای مختلف خدمتگزاری از جمله مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، قوه قضائیه و شورای نگهبان، عمر شریف خود را در دفاع و صیانت از آرمانهای نظام اسلامی سپری کرد و خدمات ارزشمندی به یادگار گذاشت که یقینا در خاطر مردم قدرشناس ایران باقی خواهد ماند.
ارسال به دوستان
اخبار
۲۰۰ شکایت دولت علیه اشخاص حقیقی و حقوقی
در پی اطلاعیه روابط عمومی معاونت حقوقی ریاستجمهوری مبنی بر ارسال نامههای اعلام گذشت رئیسجمهور از خبرنگاران به دادسرای تهران، مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد ۲۰۰ مورد شکایت دولت از افراد حقیقی و حقوقی در دولت فعلی وجود دارد که طبق استعلام صورت گرفته، نامههایی مبنی بر اعلام گذشت از شکایات مطروحه علیه خبرنگاران به قوه قضائیه، دادسرای تهران و دادسرای فرهنگ و رسانه که متولی رسیدگی به این موضوع است تا صبح دیروز واصل نشده است.
این اطلاعیه میافزاید: لازم به ذکر است تنها یک نامه مربوط به اعلام گذشت از یک فعال رسانهای از سوی معاونت حقوقی رئیسجمهور در تاریخ 10/9/99 به دادستانی تهران واصل شده است که درباره همان پرونده در تاریخ 28/5/99 قرار نهایی دائر بر منع تعقیب صادر شده بود و اعلام رضایت رئیسجمهور محترم با توجه به صدور قرار منع تعقیب تاثیری در روند پرونده نداشته است.
بدیهی است با توجه به تعداد شکایت دولت، اعلام رضایت از تنها یک فعال رسانهای آن هم فردی که قبلا قرار منع تعقیب برای او صادر شده بود، حتما ارتباطی با خبر اعلامی هفته گذشته و ورود رئیسجمهور محترم ندارد.
از سوی دیگر معاونت محترم حقوقی ریاستجمهوری در نامه مربوط به فردی که قبلا قرار منع تعقیب وی صادر شده خطاب به دادستانی تهران تصریح داشته است که این اعلام گذشت شامل سایر اشخاص نمیگردد.
مرکز رسانه قوهقضائیه افزوده است: علیایحال بهتر است معاونت محترم حقوقی ریاستجمهوری به جای جوابیه عجولانه، به دنبال سرنوشت نامههای اعلام گذشت رئیسجمهور از خبرنگاران باشند و با ارسال آن به قوه قضائیه همانطور که اعلام کردند موجبات امید و آرامش اصحاب رسانه را فراهم سازند.
***
مسکو: آمریکا تحریمهای غیرقانونی نفتی علیه ایران را لغو کند
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه تحریمهای آمریکا علیه بخش نفتی ایران را «غیرقانونی» خواند و خواستار لغو آنها و بازگشت شرایط عادی به بخش تولید و صادرات نفت ایران شد. به گزارش فارس، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه گفت: آمریکا باید تحریمهای غیرقانونی علیه بخش تولید نفت ایران را لغو کند. وی افزود: مسکو هنوز شاهد اقدامی در این جهت از سوی آمریکا نیست. به گزارش خبرگزاری ریانووستی، این مقام روس گفت: ایالات متحده باید تحریمهای غیرقانونی خود را که مانع فعالیت طبیعی بخش نفتی ایران و کل بخش انرژی این کشور است، بردارد. ما هیچ نشانهای دال بر اینکه واشنگتن آماده این کار است، شاهد نیستیم. ریابکوف افزود: بیایید امیدوار باشیم که در این بخش هم سال آینده دستکم به صورت نسبی شاهد شرایط عادی باشیم.
ارسال به دوستان
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با رئیس جمهور و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد
تأکید ایران بر ضرورت جلوگیری از کانونهای ناامنساز در قفقازجنوبی
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان که به تهران سفر کرده است، روز گذشته با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و پیرامون مسائل دوجانبه و آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی با او گفتوگو کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، شمخانی با بیان اینکه روابط تهران- باکو باید به بالاترین سطح ممکن ارتقا یابد، تصریح کرد: اتمام پروژههای مشترک و اجرای توافقات فیمابین و شروع همکاریهای جدید در حوزههای گوناگون نیازمند اهتمام جدیتر است.
وی همچنین علاقهمندی کشورمان برای مشارکت در بازسازی مناطق آزاد شده و آسیبدیده از جنگ را با توجه به تجارب و توانمندیهای فنی و مهندسی اعلام کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود با تبیین اقدامات شرارتآمیز مثلث جنگافروز و تروریستی آمریکایی - صهیونیستی - داعشی، حضور آنان در هر نقطهای از جهان بویژه منطقه غرب آسیا را خسارتبار و بحرانآفرین و خروج آنان از منطقه را موجب ثبات و آرامش عنوان کرد و افزود: کشورهای منطقه باید با حسن همجواری و اشتراک مساعی از ایجاد کانونهای جدید ناامنساز و نگرانکننده جلوگیری کنند.
شمخانی با اشاره به برخی فضاسازیهایی که از سوی رسانههای مشکوک با هدف بدبین کردن شهروندان ۲ کشور نسبت به یکدیگر صورت میپذیرد، خاطرنشان کرد: لازم است اینگونه اقدامات غیرسازنده و تفرقهآفرین با جدیت و حساسیت بیشتری مورد توجه قرار گرفته و متوقف شود.
در این دیدار جیحون بایراماف، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با تشکر از سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران قرهباغ از مواضع حکیمانه حضرت آیتالله خامنهای در حمایت از پایان اشغالگری و بحران قدردانی کرد.
همچنین رئیسجمهور روز چهارشنبه در دیدار وزیر خارجه جمهوری آذربایجان از پایان جنگ و آزاد شدن مناطق اشغالی آذربایجان و برقراری آتشبس ابراز خشنودی کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حسن روحانی با اشاره به توافقات قبلی ۲ کشور از جمله پروژه راهآهن رشت- آستارا بر تسریع در اجرایی و عملیاتی شدن توافقات تاکید کرد و گفت: شرایط برای اجرای پروژههای مشترک همکاری توافق شده بین ۲ کشور از جمله سد خداآفرین و احداث نیروگاه فراهم است و ۲ کشور میتوانند همکاریهای خود را در حوزههای صنعتی، علمی، داروسازی و دیگر بخشها بیش از پیش توسعه دهند. وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نیز با اشاره به آزادسازی مناطق اشغالی این کشور و احیای 132 کیلومتر مرز مشترک با ایران، خاطرنشان کرد: مرزهای آذربایجان با ایران، مرز دوستی و توسعه است و بر این باور هستیم که احیای این مرزها میتواند پروژههای همکاری جدیدی برای ۲ کشور ایجاد کند.
ارسال به دوستان
نگاهی به مواضع آیتالله یزدی در فتنه 88
خار چشم سران فتنه
صراحت و شجاعت آیتالله محمد یزدی، رئیس سابق و فقید مجلس خبرگان رهبری و رئیس اسبق قوه قضائیه، از جمله ویژگیهای برجسته این مبارز نستوه و استاد برجسته حوزه علمیه قم بود. فتنه ۸۸ یکی از مقاطع حساس انقلاب بود که ضد انقلاب با همراهی عوامل خود در داخل کشور و با استفاده از غبارآلود کردن فضای کشور، درصدد سقوط نظام جمهوری اسلامی ایران بود. سکوت و مواضع دوپهلوی برخی خواص در آن ایام نیز بر غبارآلودگی فضا افزوده بود؛ تا جایی که رهبر معظم انقلاب صریحاً فرمودند خواص شفاف باشند و دوپهلو موضع نگیرند. در این میان، آیتالله محمد یزدی با مواضع به موقع و صریح خود، به بصیرتافزایی در جامعه و کنار رفتن غبارهای فتنه کمک کرد. پس از انتخابات ریاستجمهوری و در حالی که نصایح دلسوزانه رهبر انقلاب و خطبههای فصلالخطاب ایشان در فتنهگران اثر نکرده بود، آیتالله یزدی باز هم وارد عرصه شد و گفت: میرحسین موسوی دارد جوهره خود را معرفی میکند و نظام موظف نیست درباره سلامت انتخابات وی را قانع کند و مردم ما به اجبار به کسی رای ندادهاند و رای همه مردم اختیاری بوده است... آقای موسوی هنوز زمانی که صندوقها باز نشده بود، اعلام پیروزی کرده است و این کار خلاف قوانین بود.
رئیس فقید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه تعدادی اندک از آدمهایی که از هویت درستی برخوردار نیستند به اسم آشوب و فتنه قصد جان نظام را کردهاند، تصریح میکند: البته این فتنهها نیز مثل دهها فتنه کوچک و بزرگ تاریخ ۳۰ ساله انقلاب با حضور ملت مقتدر ایران خنثی میشود.
* چه کسی جز هاشمی بذر تردید را افکند؟
۲۷ تیر ۸۸ در حالی که نمازجمعه مرحوم رفسنجانی، کانون حضور عناصر وابسته به فتنه شده بود و صحنههایی زننده برای نخستینبار در تاریخ نمازجمعه ثبت شد، آیتالله یزدی یک روز بعد به روشنگری پرداخت: «ایشان گفتند بذر تردید در این انتخابات افشانده شد و این یکی از ویژگیهای انتخابات این دوره بود. چه کسی بود که نخستین بذر تردید را افشاند؟ قبل از انتخابات چه کسی به مقام معظم رهبری نامه نوشت و گفت در خیابانها آتش فتنه ایجاد شده و دود آن به چشم این و آن میرود. چه کسی جز خود ایشان (رفسنجانی) بذر تردید را افشاند؟ مساله خیانت و تقلب در انتخابات را چه کسی مطرح کرد و کجا مطرح شد؟ در زمانی که هنوز نتیجه انتخابات اعلام نشده بود! این چه معنا دارد؟ بذر تردید را چه کسی افشاند؟ باید با آنها برخورد شود. چه گروههایی کمک کردند تا این بذر آبیاری شود و این همه فساد و فتنه در خیابانها ایجاد شده و امنیت کشور را زیر سوال بردند. بعد از انتخابات و فتنهها و سخنرانی رهبری، سکوت معنادار آقای هاشمی یعنی چه؟ آیا این تنها فقط یک سکوت است؟ این سکوت نوعی حمایت و طرفداری از جبهه مخالف و تایید صحنههای خیابانی است. من میپرسم: رئیس مجلس خبرگان! چرا سکوت کردید و نگفتید نباید به خیابان بیایید و شیشهها را بشکنید؟ در حالی که شما در سطح بالایی هستید».
* هرگاه نظرات ما همخوانی نداشت، ولایت راهگشاست
فتنه کماکان ادامه پیدا میکند تا اینکه دیماه ۸۸ فرامیرسد. آیتالله یزدی که کماکان مشغول روشنگری درباره فتنه هستند، با تاکید بر اینکه ولایت فصلالخطاب است و هر گاه نظرات ما همخوانی نداشت، ولایت راهگشاست، میگوید: در همین قضایای اخیر خدمت ایشان عرض کردیم فرمایشات شما با صحبتهای برخی مسؤولان جمع نمیشود و نمیدانیم باید چه کار کنیم اما ایشان با درایت راه درست را نشان دادند.
آیتالله یزدی با تاکید بر اینکه انسان در زندگی مانند کاغذ شطرنجی در هر لحظه سر یک چهارراه قرار دارد، اینطور ادامه میدهد: «خط مستقیم یکی بیشتر نیست و امکان ندارد ۲ خط راست باشد اما در سر چهارراهها عواملی درونی و بیرونی وجود دارد که انسان را به این سو و آن سو میکشاند و بر همین اساس در قضایای اخیر، دیدیم عدهای حکم رهبری را نشنیده گرفتند».
* مواضع هاشمی از ۳ پهلو هم گذشته است
انتقادات این مبارز روزهای سخت انقلاب به هاشمیرفسنجانی به این مورد ختم نمیشود. ایشان ۵ بهمنماه ۸۸ در دیدار مسؤولان صدا و سیما، به سخنرانی هاشمیرفسنجانی در جمع اعضای حزب اعتدال و توسعه اشاره و اظهار میکنند: «به نظر من سخنان هاشمی با آن نوع بیان به جای اینکه احترام به رهبری باشد، نوعی توهین و جسارت به آیتالله خامنهای بود. فرمایشات مقام معظم رهبری را که میشنویم بسیار روشنگرانه و حاوی مطالب مهمی است اما در مقابل هاشمی با اظهارات دوپهلو معلوم نیست چه هدفی دارد. من این نوع اظهارات را نمیفهمم؛ شما با حکم رهبری مسؤولیت گرفتهاید آن وقت این طوری صحبت میکنید. هر چه با خودم مباحثه کردم نتوانستم خودم را نسبت به مواضع هاشمی قانع کنم... کسانی که در مقابل حکومت قرار دارند، از نظام جدا هستند، آن وقت شما میگویید افرادی معتدل از ۲ جناح باید در کنار رهبری مشکلات را حل کنند؟ بگویید افراد معتدل جناح مخالف چه کسانی هستند؟ سخنان هاشمی از دوپهلو صحبت کردن هم بدتر است، معتقدم سخنان هاشمی از سهپهلو هم گذشته است. رهبری بارها و بارها بر خودداری خواص از دوپهلو حرف زدن تاکید کردهاند و ایشان در سخنان خود بارها خواستهاند هاشمی به آغوش نظام بازگردد، ولی هاشمی با موضعگیریهای خود هر روز از نظام دورتر میشود».
آیتالله یزدی، وفاداری خود به رهبر انقلاب را اینطور مطرح میکند: در هر جا که آیتالله خامنهای بروند ملت و ما دنبال ایشان خواهیم بود اما آقای هاشمی! این را بدانید که دنبال شما نمیآییم.
***
آنچه آیتالله یزدی ۳۰ سال پیش درباره مرجعیت آیتالله خامنهای گفت
آیتالله محمد یزدی که دیروز به رحمت حق پیوست، ۳۰ سال قبل درباره مرجعیت رهبر معظم انقلاب نوشت: حضرت آیتالله حاج سیدعلی خامنهای، رهبر انقلاب و جمهوری اسلامی ایران «دامظله الشریف» فقیهی والامقام و مجتهدی عالیرتبه هستند که بر علوم مؤثر در استنباط تسلطی در حد بسیار بالا دارند.
متن این دستنوشته به شرح زیر است:
بسمه تعالی
حضرت آیتالله حاج سیدعلی خامنهای، رهبر انقلاب و جمهوری اسلامی ایران دامظله الشریف فقیهی والامقام و مجتهدی عالیرتبه هستند که بر علوم مؤثر در استنباط تسلطی در حد بسیار بالا دارند؛ زائد بر لغت و ادبیات و اصول و حدیث و تفسیر، حتی در رجال و درایه که در استحکام فتوا نقشی بسزا دارد، خود استاد و عالمی هستند و در استنباط و رد فروع بر اصول و فتوا مبانی محکمی دارند و در مسائل مستحدث و جدید مورد نیاز جامعه اسلامی با اطلاعات وسیع و نظرات دقیق فتاوای جالبی دارند. همین مزایا و دیگر فضایل علمی و اخلاقی ایشان ملاک انتخاب فقهای محترم و مجتهدشناسان اعضای محترم مجلس خبرگان بوده است. خداوندا تو شاهدی اگر ایشان در سمت و مقام و مسؤولیت سنگینی که به عهده دارند نبودند، من به عنوان یک طلبه کوچک با اطلاع محدود خود همین شهادت را میدادم.
محمد یزدی 27/۳/1369
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|