|
شهادت معلول فلسطینی به دست صهیونیستها
یک فلسطینی معلول بر اثر شدت جراحات وارده ناشی از تیراندازی نیروهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. عبدالناصر ولید حلاوه ۵۶ ساله معلول فلسطینی، ۱۶ آگوست گذشته در یکی از پستهای بازرسی قلندیا در شمال غزه هدف گلوله قرار گرفت و زخمی شد. برادر این شهید فلسطینی گفت وی دچار اختلال شنوایی و گفتاری بوده است و حدود ۲ هفته پیش مشخص شد وی علاوه بر ضعف در بدن، به دلیل آسیبدیدگی با گلوله فلج شده است.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از جبههبندی جدید در جنگ یمن که میتواند در تعیین سرنوشت نبرد تأثیرگذار باشد
شطرنج یمن و کیش و مات سعودی
* هزاران نفر از مردم تعز در مخالفت با حضور ائتلاف سعودی تظاهرات کردند
* عربستان سعودی آخرین تقلای خود برای ممانعت از شکست در برابر مقاومت یمن را با افزایش اختیارات احزاب نزدیک به ترکیه در مأرب انجام داد
گروه بینالملل: پیروزیهای مقاومت یمن در استان مأرب علیه متجاوزان سعودی، حکومت عربستان را به معامله با امارات و مزدوران آن در جنوب کشانده و آنها درصددند پس از از دست دادن مأرب، جایگاه سیاسی خود را در قالب «دولت برآمده از توافق ریاض» برای منصور هادی در جنوب یمن فراهم کنند. در این بین تحرکات جریانهای اخوانی در مأرب نیز این گمانه را تقویت کرده است که احتمالا سعودیها در صددند از ظرفیت نظامی ترکیه در برابر مقاومت یمن بهرهبرداری کنند. به نظر میرسد سعودیها با این اقدام در بلندمدت به دنبال اهداف شومی نظیر تجزیه یمن هستند که با توجه به قدرت مقاومت یمن در نبردهای اخیر این هدف عملی نخواهد شد.
* تظاهرات گسترده یمنیها در مخالفت با حضور ائتلاف سعودی
به گزارش «وطن امروز»، ساکنان استان تعز یمن در محکومیت حضور نظامی ائتلاف سعودی در این استان در جنوب غربی یمن دست به تظاهرات زدند. بنا بر این گزارش، تظاهرات یمنیهای ساکن تعز با وجود تدابیر شدید امنیتی انجام شده است. معترضان در خیابان «جمال عبدالناصر» در مرکز شهر تعز، خیمه نصب کردند و با سر دادن شعارهایی مخالفت خود را با حضور نظامی ائتلاف سعودی در کشورشان نشان دادند. تظاهراتکنندگان با سر دادن شعارهایی خواستار خروج ائتلاف سعودی از تعز و دیگر مناطق یمن شدند. در حال حاضر نیروهای ائتلاف سعودی در بخشهایی از استان مأرب در شمال یمن و همچنین مناطقی در جنوب یمن از جمله استانهای تعز و ابین حضور دارند.
* فرار منصورهادی به جنوب
عربستان سعودی ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن، فقیرترین کشور عربی آغاز کرد تا «عبدربه منصور هادی» سیاستمدار یمنی وابسته به خود را در این کشور به قدرت برساند اما علاوه بر شکستهای مکرری که در این 6 سال از مقاومت یمن خورده است، شاهد شکاف و از بین رفتن ائتلافی است که با همکاری امارات و برخی دیگر از کشورهای عربی برای تجاوز به یمن ترتیب داده بود. بر این اساس منصور هادی و نیروهای تحت حمایت عربستان در استان مأرب در شمال یمن مستقر شدند و نظامیان تحت حمایت امارات در استانهای جنوبی نظیر عدن و جزیره سقطری با نام شورای انتقالی جنوب استقرار یافتند. در این بین نیروهای مقاومت یمن از جمله انصارالله، کمیتههای مردمی و ارتش یمن در جبهههای مختلف علیه متجاوزان سعودی و اماراتی مقاومت کردند و در یک سال گذشته به پیروزیهای قابل توجهی دست یافتند که منجر به آزادسازی مناطق مهمی در این کشور شده است. در حال حاضر نیز نبرد اصلی مقاومت یمن با متجاوزان سعودی در استان مأرب (مهمترین پایگاه نظامی- سیاسی منصور هادی و عربستان در یمن) وارد مراحل نهایی شده و احتمال آزادسازی این استان از سوی مقاومت یمن در هفتههای پیش رو بسیار زیاد است. از این رو عربستان سعودی در تلاش است مقر جدیدی برای منصور هادی در مناطق جنوبی تحت اشغال اماراتیها ایجاد کند. البته این تغییر و تحول در بعد منطقهای نیز قابل تامل است و در چارچوب توافقات اخیر ترکیه و عربستان برآورد میشود.
* حزب الاصلاح یمن و بازی به نفع ترکیه
پیروزیهای مقاومت یمن در برابر دشمن متجاوز در استان مأرب سبب شده حزب اخوانی الاصلاح که ستون فقرات نظامی- سیاسی دولت منصور هادی محسوب میشود، در پی تشکیل یک شورای معارضان باشد. در همین رابطه وبگاه الخبر الیمنی، به نقل از منابع مطلع در یمن نوشت حزب اخوانی الاصلاح که قدرتمندترین تشکل سیاسی درون دولت منصور هادی محسوب میشود، در پی آن است تا به همراه افرادی که از دولت هادی کنار گذاشته شدهاند و افرادی که به جناح «قطر- ترکیه» وابسته هستند، یک شورای معارضان تشکیل دهد. این شورا پس از تشکیل درصدد خواهد بود جای دولت منصور هادی را در مناطق تحت کنترل حزب الاصلاح به دست گیرد. به گفته این منابع، «عبدالعزیز جباری» معاون سابق نخستوزیر دولت مستعفی، «احمد المیسری» وزیر کشور دولت مستعفی، «صالح الجبوانی» وزیر حملونقل سابق، «محمد صالح بن عدیو» استاندار شبوه و «رمزی محروس» استاندار سقطری، عضو این شورا هستند. علاوه بر این شخصیتهای سیاسی مطرح که به طور عمده به جریان قطر - ترکیه وابسته هستند، فرماندهان نظامی و رهبران برخی قبایل نیز در این شورا حضور خواهند داشت و به گفته منابع یمنی، پس از تشکیل دولت مدنظر ریاض و پایان مذاکرات دولت هادی و شورای انتقالی جنوب، این شورا نیز کار خود را آغاز خواهد کرد. بنا بر این گزارش، هدف حزب الاصلاح از تشکیل این شورا این است که در گفتوگوها و مذاکرات آتی بتواند با قدرت ظاهر شود و مقابل خواستههای شورای انتقالی جنوب که همسو با امارات است، بایستد. این اقدام در حالی صورت میگیرد که از میزان اعتماد کشورهای غربی به دولت منصور هادی به طور قابل توجهی کاسته شده است. تحرکات سیاسی اخوانیهای حزب الاصلاح همچنین در شرایطی است که شهر مأرب به عنوان مرکز اخوانیهای یمن، در آستانه سقوط به دست ارتش و انصارالله یمن قرار دارد و مشخص نیست سرنوشت حزب الاصلاح پس از آزادسازی این شهر چه خواهد شد.
* تداوم جنگ قدرت میان ریاض و ابوظبی
در سایه تداوم جنگ قدرت میان متحدان عربستان و امارات در جنوب یمن، یک تیپ وابسته به امارات از دستور عقبنشینی از استان جنوبی «أبین» تمرد کرد. تیپ 11 صاعقه تحت فرمان شورای انتقالی جنوب وابسته به امارات، از دستور عقبنشینی از أبین سر باز زد. فرمانده این تیپ اعلام کرد تلاشهای سعودیها برای اجرای توافق ریاض را رد میکند. این تمرد از دستور عقبنشینی از أبین در حالی است که عربستان سعودی از آغاز فعالیت کمیتههای میدانی هماهنگی برای عقبنشینی متقابل نیروهای شورای انتقالی و عبدربه منصور هادی از این استان که نزدیک به یک سال است شاهد درگیری میان ۲طرف است، خبر میدهد. این تیپ طی بیانیهای از زبان «اکرم الحنشی» فرمانده آن مدعی شد هرگونه عقبنشینی به منزله نادیده گرفتن حق آزادی و استقلال مردم جنوب یمن است و آنچه از عقبنشینیهای متقابل گفته میشود، تنها شایعه است. این در حالی است که عربستان سعودی نیز در حال اعمال فشار بر شورای انتقالی با هدف اجبار نیروهای تیپ ۱۱ صاعقه به عقبنشینی است. توافق ریاض، توافق عربستان و امارات برای تقسیم قدرت در عدن و پایان دادن به درگیری نواب یکدیگر در جنوب یمن است که پنجم اکتبر (مهرماه گذشته) میان متحدان آنان در ریاض امضا شد. از مهمترین بندهای توافق ریاض استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن در مدت 7 هفته از زمان امضای آن، استقرار نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانههای کشور و دفاع، مقابله مشترک با مقاومت یمن زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین ۱۲ وزیر از شورای انتقالی جنوب (متحد امارات) در دولت آینده از مجموع ۲۴ وزیر کابینه است.
***
[حوثی: برچسب تروریسم ابزاری برای پوشش جنایتهای آمریکاست]
با وجود جنایات جنگی انجام شده از سوی عربستان در یمن، ایالات متحده همچنان با تحریم مقامات مقاومت و دولت نجات ملی یمن به حمایت از عربستان میپردازد. در همین ارتباط «محمد علی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن در توئیتی نوشت: «اصطلاح تروریسمی که آمریکا برای برچسب زدن به دیگران استفاده میکند، پوششی برای اقدامات تروریستی خودش است. اینکه آمریکا به ملتها یا کشورها برچسب تروریسم میزند به صورت قانونی جرم است و هیچ توجیهی برای آن برای جلوگیری از فعالیت شرکتها یا تردد افرادی که آمریکا آنها را تروریست نامیده در خاک کشورهایی که قانون آمریکا را به رسمیت نمیشناسند و اساسا قانون خودشان را دارند، وجود ندارد». وی در توئیت دیگری ادامه داد: «دولت ترامپ نهتنها کسانی را که یمنیها، عراقیها و... را قتلعام کردند مجازات یا در فهرست تروریسم خود قرار نداد، بلکه از مجازات یا تروریست خواندن کسانی که در قتل جورج فلوید آمریکایی دست داشتند و به دلیل این جنایت اعتراضاتی شکل گرفت، مخالفت کرد... و این تایید میکند فهرست تروریستی آمریکا، خود تروریسم است». خزانهداری آمریکا شامگاه پنجشنبه 5 نفر مرتبط با دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی انصارالله یمن را تحریم کرد.
ارسال به دوستان
آخرین امید کمپین ترامپ برای تغییر نتایج انتخابات آمریکا هم از بین رفت
ترامپ: دیوان عالی نه خرد دارد نه شجاعت
آخرین امید کمپین ترامپ برای تغییر نتیجه اعلامشده از سوی رسانهها هم با رای دیوان عالی آمریکا ناکام ماند. بامداد دیروز دیوان عالی آمریکا درخواست ایالت تگزاس و ستاد دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای ابطال نتایج انتخابات در 4 ایالت این کشور را رد کرد. هر 3 قاضیای که از سوی ترامپ در این دادگاه منصوب شدهاند نیز همراه با اکثریت قضات دادگاه عالی آمریکا این اقدام ایالت تگزاس و ستاد ترامپ را رد کردند. ایالت تگزاس به همراه ستاد ترامپ در دادخواستی که به دیوان عالی آمریکا ارائه کرد، خواستار ابطال نتیجه انتخابات در 4 ایالت کلیدی جورجیا، میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین بودند که در همه این 4 ایالت کلیدی، بایدن پیروز انتخابات شده است. این دادخواست توسط کن پاکستون، دادستان کل تگزاس 9دسامبر (19 آذر) تنظیم شده بود.
* واکنش ترامپ
دونالد ترامپ دیروز در پیامی که در صفحه توئیتر خود منتشر کرد، دیوان عالی آمریکا را به دلیل رد درخواست ابطال نتیجه انتخابات ۴ ایالت آمریکا فاقد خرد و شجاعت خواند. ترامپ در پیامی در این باره نوشت: دیوان عالی واقعا ما را ناامید کرد. هیچ خردی ندارد، هیچ شجاعتی ندارد!
وی در پیام دیگری بار دیگر خود را پیروز انتخابات ریاستجمهوری آمریکا دانست و نوشت: بنابراین، شما رئیسجمهور ایالات متحده هستید و سپس انتخاباتی را پشت سر گذاشتهاید که بیشتر از هر رئیسجمهور فعلی در تاریخ رأی کسب کرده است اما ظاهراً باختهاید. نمیتوانید در مقابل دیوان عالی جایگاه خود را به دست آورید، بنابراین از ایالات فوقالعادهای درخواست «وساطت» میکنید که بعد از بررسی و مطالعه دقیق، به این باور میرسند شما را «دور زدهاند» و این مساله به آنها نیز آسیب زده است. به همین ترتیب، بسیاری دیگر نیز به این پرونده پیوستهاند اما در یک چشم به هم زدن، بدون آنکه حتی نگاهی به دلایل مطرح شده بیندازند، همه چیز از بین میرود. یک انتخابات تقلبی، مبارزه کنید!
ارسال به دوستان
بیانیه نخستوزیر سابق عراق درباره اتهامزنی اخیر حیدر العبادی درباره نحوه ترور شهدای مقاومت
عبدالمهدی: عراق مجوزی برای ترور به آمریکا نداد
گروه بینالملل: در چند روز گذشته اظهارات «حیدر العبادی» نخستوزیر اسبق عراق درباره مجوز دولت وقت عراق به پهپادهای آمریکایی در زمان شهادت شهدای مقاومت، خبرساز شده است. در حالی که کمتر از یک ماه به نخستین سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی و ابومهدیالمهندس مانده است، حیدرالعبادی که به نزدیکی با غرب و تلاش برای محدود کردن جبهه مقاومت مشهور است، در اظهاراتی تلاش کرد با متهم کردن دولت «عادل عبدالمهدی» در دادن مجوز ترور حاجقاسم سلیمانی و یارانش، عملا جبهه جدیدی از درگیری را میان گروههای مقاومت عراق باز کند که در این مسیر با افشاگری عادل عبدالمهدی ناکام ماند. وی دریک گفتوگوی تلویزیونی در پاسخ به این پرسش مجری تلویزیونی که از او پرسید: میگویید جنگندههایی (پهپادهایی) که وارد عراق شدند و به فرماندهان حمله کردند با موافقت عراق بوده است؟ گفت: بله! با موافقت عراق بود اما متهم نمیکنم عراقیها ماموریت جنگندهها را میدانستند.
* واکنش عادل عبدالمهدی
عادل عبدالمهدی که در آن زمان مسؤولیت دولت عراق را بر عهده داشت، در واکنش به اظهارات حیدرالعبادی، با صدور بیانیهای به بررسی ابعاد ترور شهید حاجقاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس پرداخت. نخستوزیر سابق عراق تاکید کرد مقامات کشورش در قضیه ترور شهیدان سلیمانی و مهندس با نیروهای ائتلاف آمریکا دست نداشتهاند. عبدالمهدی در این بیانیه اشاره کرده است: به طور قاطع دست داشتن مقامات عراق و صدور موافقتنامه از سوی آنان برای ترور شهیدان سلیمانی و مهندس و همراهان آنها را رد میکنیم. آمریکاییها بارها درخواستهایی مبنی بر صدور مجوز برای ورود نیروهای جدید به خاک عراق یا استفاده از پهپاد در مناطق حساس را مطرح کردهاند اما تمام این درخواستها به طور مکتوب و صریح و شفاف رد شده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: چند ساعت پیش از ترور ۲ شهید، نامهای را از فرمانده نیروهای ائتلاف بینالمللی دریافت کردیم مبنی بر اینکه باید هماهنگیهای [امنیتی] بهتری شود. مسؤولان عراقی اجازه انجام چنین اقدامی (ترور) را صادر نکردند، بلکه برعکس معاون فرمانده اتاق عملیات مشترک نامهای را به این فرمانده خارجی ارسال کرد. این بیانیه میافزاید: در متن این نامه به این فرمانده خارجی تذکر داده شد هر گونه تغییر افزایشی در تعداد نیروهای آمریکایی نیازمند کسب موافقت دولت عراق است. نامه به طور واضح توضیح داد حضور شدید نیروهای آمریکایی در عراق باعث تشدید بحران و پیامدهای مخرب سیاسی میشود که میتوان از وقوع آن جلوگیری کرد.
در ادامه بیانیه آمده است: لازم است هر چه سریعتر اطلاعات حقیقی که هر کس درباره این موضوع در اختیار دارد به مقامات قضایی ارائه دهد. تهمتزنی به طرفها و کسانی که با این موضوع هیچ ارتباطی ندارند امری اشتباه است. در پایان این بیانیه آمده است: بر اساس اسناد و مجوزهای صادرشده در آن روز، مدرکی وجود ندارد که ثابت کند پرواز پهپادهای آمریکایی مهاجم در آن ساعت با مجوز مقامات عراقی انجام شده است.
ارسال به دوستان
مکرون بازهم به لبنان میرود؛ ادامه کارشکنی در مسیر تشکیل دولت لبنان
ابلیس پاریس در راه بیروت
گروه بینالملل: امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه در شرایطی قصد دارد هفته آینده به لبنان سفر کند که علاوه بر اظهارات و اقدامات اخیرش در راستای اسلامهراسی و توهین به ارزشهای مسلمانان، در رابطه با ثبات لبنان نیز عملکرد منفی داشته است. جدا از اینکه نقشه اقتصادی او برای لبنان که پس از انفجار بیروت طرح شد، هیچ منفعتی برای لبنانیها نداشته، مداخلات سیاسی اخیر مکرون در روند تشکیل دولت حتی منجر به تداوم خلأ قدرت و پایدار ماندن وضعیت بیدولتی در لبنان شده است.
* انتقاد رسانههای فرانسه از سفر مکرون به لبنان
به گزارش «وطن امروز»، رئیسجمهوری فرانسه 22 و 23 دسامبر (2 و 3 دی) به لبنان سفر میکند. این سفر در حالی انجام خواهد شد که نقشه اقتصادی امانوئل مکرون برای لبنان که پس از انفجار بیروت طرح شد، تاکنون ماحصلی برای لبنانیها نداشته است؛ نقشه راهی که به واقع نوعی دخالت آشکار در امور لبنان و مغایر با اهداف مذاکرات لبنانی- لبنانی است. از این رو سفر مجدد مکرون به لبنان بویژه پس از حمایتش از توهین به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص) با انتقاداتی از سوی رسانهها مواجه شده است. روزنامه فرانسوی فیگارو اخیرا در گزارشی نوشت: با گذشت 4 ماه از اقدام مکرون، همه امور به بنبست رسیده است. ۲ نخستوزیر متوالی برای تشکیل دولت جدید لبنان انتخاب شدند. پس از استعفای دولت «حسان دیاب» که هنوز ریاست دولت پیشبرد امور را برعهده دارد، «مصطفی ادیب» و «سعد حریری» هر دو علنا طرح ابتکاری فرانسه را تایید کردند اما نفر اول در کمتر از یک ماه از قدرت کنار رفت و دومی با وجود گذشت بیش از یک ماه از مامور شدن به تشکیل کابینه، هنوز دولتش را تشکیل نداده است.
سعد حریری، رئیس جریان المستقبل و سیاستمدار تحت حمایت فرانسه که بیستودوم اکتبر گذشته (یکم آبانماه) به عنوان مأمور تشکیل دولت جدید لبنان انتخاب شد، تا امروز موفق نشده است کابینه خود را نهایی و نام خود را به عنوان نخستوزیر جدید این کشور تثبیت کند. واقعیت این است که هر روز بر میزان بحران اقتصادی و اجتماعی لبنان افزوده میشود و این کشور همچنان خود را اسیر دخالتهایی میبیند که مغایر با امنیت ملی آن است.
* توهم مکرون درباره لبنان
نحوه مواجهه مکرون با لبنان این گزاره را در ذهن تداعی میکند که رئیسجمهور فرانسه همچنان در توهم حکومت فرانسه بر لبنان به سر میبرد و آن را بخشی از مستعمره فرانسه قلمداد میکند اما آنچه در لبنان 2020 شاهد هستیم این است که معادلات برآمده از قدرت در لبنان تغییر ماهیت و شکل داده و اینطور نیست که همانند دهههای ابتدایی پس از جنگ دوم جهانی فرانسه بتواند به تنهایی اقدام خاص و مؤثری درباره آن انجام دهد و قطعا رفتارهای استعماری در قبال لبنان با شکست روبهرو خواهد شد. از سوی دیگر، فرانسه همچنان با حمایت از جریان مارونی لبنان سعی دارد ساختار مطلوب و مدنظر خود را در این کشور شکل دهد. یکی از مهمترین پیامدهای اقدامات بیجای فرانسه در لبنان، ناامن شدن لبنان به دلیل کارشکنی در مسیر تشکیل دولت و ایجاد مشکل در خدماترسانی به مردم است. این امر هم با نادیده گرفتن جایگاه حزبالله و مقاومت لبنان در معادلات امنیتی و سیاسی این کشور رخ میدهد. ولی آنچه مسلم است اینکه حزبالله و مقاومت واقعیتی عینی، قوی و مؤثر در معادلات لبنان است و نمیشود این نقش و حضور را نادیده گرفت و تضعیف کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
شلیک ۱۰ راکت به کابل یک کشته برجا گذاشت
در پی حمله راکتی به کابل، پایتخت افغانستان یک غیرنظامی کشته و ۲ نفر دیگر زخمی شدند. به گفته مقامات افغانستان، بامداد شنبه ۱۰ راکت به سمت کابل شلیک شد. وزارت کشور افغانستان میگوید راکتها از محله لب جر کابل شلیک شده که ۳ فروند از آنها به فرودگاه و ۵ راکت دیگر به یک محله مسکونی اصابت کرده است. هنوز هیچ گروهی مسؤولیت این حمله را بر عهده نگرفته است. این دومین حمله از این دست در یک ماه اخیر است. در حمله راکتی روز ۲۱نوامبر به مرکز کابل هم دستکم ۱۰ نفر جان خود را از دست دادند که مسؤولیت آن حمله را داعش بر عهده گرفت.
***
همکاری نظامی روسیه و سوریه در منطقه جولان
نظامیان روسیه در جنوب سوریه از همکاری با ارتش این کشور در منطقه جولان و در مجاورت جولان اشغالی خبر دادند. یک فرمانده روس در این باره به خبرگزاری ایتارتاس گفت آنها به نیروهای سوری در انجام گشتها کمک میکنند و همچنین تمرینات نظامی مشترک در نزدیکی خط براوو یا آلفا دارند. خط براوو خط حائل بین سوریه و ارتفاعات جولان اشغالی است. این خط در سوریه به براوو و در اسرائیل به آلفا معروف است. این فرمانده روس در ادامه گفت نیروهای روسیه و سوریه، عملیات انتقال گسترده غیرنظامیان و مقابله با حملات را تمرین میکنند. وی افزود: وظیفه اصلی ما نظارت بر روند آتشبس و اظهار وجود نظامی در منطقه و پشتیبانی از نظامیان روسیه است. او همچنین گفت پلیس نظامی روسیه پس از اخراج گروههای مسلح از حومه قنیطره، امنیت منطقه را به دست گرفته است و نیروهای روس تاکنون ۵ مقر دیدهبانی در نزدیکی خط حائل که نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در آنجا مستقر هستند، دایر کردهاند. شبکه روسی tvzvezda نیز روز جمعه از حرکت یک کاروان نظامی روسی به ارتفاعات جولان خبر داد. مقر دیدهبانی روسیه در بلندیهای جولان روی ارتفاعات «جبل یزید» در ارتفاع ۱۴۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد.
***
انفجار در یک مدرسه نظامی در فرودگاه بغداد
یک منبع آگاه امنیتی از وقوع انفجار در یک مدرسه نظامی در فرودگاه بینالمللی بغداد خبر داد. منبع امنیتی در گفتوگو با وبگاه «شفق نیوز» عراق، توضیح داد یک جسم عجیب، صبح دیروز میان پایگاه هوایی علا و حصار مدرسه نظامی واکنش سریع در داخل فرودگاه بغداد منفجر شد. این انفجار هیچ خسارت جانی به همراه نداشت و نیروهای مبارزه با مواد منفجره خود را به محل رساندند و در حال تحقیق درباره چرایی این انفجار هستند. یک منبع دیگر نیز با اشاره به اینکه این انفجار به حصار مدرسه نظامی مذکور خسارت وارد کرده، گفت هنوز مشخص نیست این انفجار مربوط به یک بمب صوتی است یا خیر. وی توضیح داد برخلاف آنچه در شبکههای اجتماعی منتشر شده، نه هیچ بالگرد آمریکایی بر فراز محل حادثه به پرواز درآمده و نه ستون دودی در آسمان محل حادثه مشاهده شده است. لحظاتی پس از انتشار این خبر، یک منبع آگاه امنیتی گفت انفجار در فرودگاه بینالمللی بغداد با یک بمب ساخت داخل بود که در جریان آن یک کودک زخمی شد. وی افزود: دلیل انفجار یک بمب کوچک شبیه نارنجک بود که پس از انفجار چاشنی آن، این حادثه روی داد و موجب زخمی شدن سطحی یک کودک شد. به گفته این منبع، کودک مذکور از ساکنان خانههای نزدیک حصار مدرسه نظامی واکنش سریع منطقه رضوانیه بود.
***
خنثی شدن طرح حمله تروریستی به پالایشگاه ونزوئلا
وزیر نفت ونزوئلا گفت نیروهای امنیتی این کشور توطئه حمله به یکی از پالایشگاههای کلیدی این کشور را خنثی کردهاند. طارق الاسامی گفت نیروهای امنیتی ۲شهروند ونزوئلایی را دستگیر و مواد منفجرهای را که آنها قصد داشتند در پالایشگاه آلپالیتو جاسازی کنند ضبط کردند. تلویزیون ونزوئلا تصاویری از این مواد منفجره و برخی مواد دیگر را در تأیید اظهارات وزیر نفت این کشور پخش کرد. این ۲ متهم اعتراف کردهاند از مقامهای کلمبیا دستور گرفتهاند. الاسامی از کارکنان بخش نفت ونزوئلا خواست در بحبوحه تهدیدهای کشورهای دشمن مانند آمریکا و کلمبیا برای لطمه زدن به ونزوئلا، هوشیار باشند. دولت آمریکا در تلاش است نیکلاس مادورو در ونزوئلا را از قدرت عزل کند و در این راستا اقدام به اعمال تحریمهایی علیه این کشور کرده است.
چند روز پیش مادورو از خنثی شدن طرح ترور خود در روز برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور خبر داده بود. خوان گوایدو، رهبر مخالفان ونزوئلا ژانویه سال ۲۰۱۹ با هماهنگی دولت آمریکا خود را رئیسجمهوری ونزوئلا معرفی کرد و به دنبال آن واشنگتن و گروهی از همپیمانان این کشور به سرعت او را به رسمیت شناختند.
***
نخستوزیر الجزایر: مرزهای آفریقا بیثبات است
«عبدالعزیز جراد» نخستوزیر الجزایر در سخنانی درباره تهدید جدید رژیم صهیونیستی علیه این کشور هشدار داد. در نخستین واکنش رسمی الجزایر به عادیسازی روابط میان مغرب و رژیم صهیونیستی، جراد گفت: زمانی که ما به شهروندانمان میگوییم یک عملیات خارجی برای هدف قرار دادن ثبات کشور وجود دارد، همین است. این نشانههای آن است. ما امروز شاهد بیثباتی و جنگ در همه مرزهای خود و آفریقا و مغرب در اطراف الجزایر هستیم. اکنون یک اراده و خواست حقیقی برای رسیدن رژیم صهیونیستی به نزدیکی مرزهای ما وجود دارد. به نوشته المیادین، وی تاکید کرد: امروز یک خواسته خارجی واقعی برای رسیدن صهیونیسم به مرزهای ما وجود دارد. الجزایر مورد هدف قرار گرفته است و ما باید دست در دست یکدیگر، مشکلات داخلی را میان خود حل کنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|