|
حسن روحانی با اعلام مجدد مخالفت خود با قانون هستهای مجلس تأکید کرد این قانون را تفسیر به رأی میکند
تمرد از قانون؟
گروه سیاسی: نشست خبری روز گذشته رئیسجمهور با خبرنگاران داخلی و خارجی نمایانگر این مساله بود که حسن روحانی در ماههای آخر حکمرانی دولت خود نیز، هیچ نشانی از تغییر رویه بروز نمیدهد و اصرار به طی همان مسیری دارد که در 7 سال و نیم گذشته پیموده است.
به گزارش «وطن امروز»، اظهارات روز گذشته رئیسجمهور نشان داد دولت دوازدهم با سکانداری حسن روحانی همچنان در دور باطل اهانت به منتقدان دولت و اتهام همسویی و همکاری آنان با مخالفان نظام(!) و همچنین موکول کردن حل مشکلات داخلی کشور به تحولات بیرون از مرزهای ایران بویژه تغییرات در ساکنان جدید کاخ سفید، قرار دارد.
حسن روحانی که به وضوح بعد از انتخابات سوم نوامبر آمریکا به امیدها و آرزوهای پیشین خود در رفع تحریمهای اقتصادی بازگشته است، در سخنان مقدماتی خود گفت: عدهای میخواهند پایان تحریم به تأخیر بیفتد. دولت نخواهد گذاشت عدهای پایان تحریم را به تأخیر بیندازند. ما یک دقیقه و یک ساعت هم رضایت نخواهیم داد و در مقابل آنها خواهیم ایستاد. تحریم باید بشکند و آمریکا باید به همه تعهدات خود برگردد و اگر همه برگردند به تعهدات کامل خود، ما هم برخواهیم گشت.
نگاهی به مسیر 7 سال گذشته و شکست فاحش دولت تدبیر در رفع تحریمها که دال مرکزی گفتمان حسن روحانی در انتخابات سال 92 و آغاز مذاکرات برجام بود، روحانی و ظریف را در جایگاه نازلی برای طرح دوباره ادعاهایی نظیر خاتمه تحریمهای آمریکا از مسیر دیپلماسی و میز مذاکره قرار داده است.
تمام هنر دیپلماتیک روحانی و ژنرالهای سیاست خارجیاش، انعقاد توافقنامهای موسوم به برجام با متنی پر از ایرادهای فاحش و سازوکار بیسابقه حل اختلاف موسوم به اسنپبک یا مکانیزم ماشه شد که علاوه بر آب رفتن و کوچک شدن امتیازهای اقتصادی ایران در این توافق - از توافق ژنو در آذر 92 تا توافق نهایی وین در تیرماه 94 - دولت ترامپ را وسوسه کرد تنها با چرخش یک قلم از آن خارج شود تا کشورمان از همان امتیازات محدود هم محروم شود و تحریمها هم به تبدیل به جنگ تمامعیار اقتصادی تغییر ماهیت دهند!
حسن روحانی تمام این اتفاقات را که برد- برد مینامید هفته گذشته اینگونه تفسیر کرد: آن کمسواد تاجرمسلک (ترامپ) کاغذ را خطخطی کرد و از برجام خارج شد! با این وجود پس از خطخطی کردن دستاورد بزرگ روحانی- ظریف توسط ترامپ، آنها گفتمان برد-برد را با باخت- باخت تعویض کردند. رئیسجمهور و وزیر امور خارجه که قول لغو تمام تحریمها در پی برجام را داده بودند، پس از خروج ترامپ از این توافق، دستاورد برجام را شکست اخلاقی آمریکا در جهان و شکست پروژه امنیتیسازی ایران جا زدند، بدون اینکه به روی خود بیاورند برای این دستاوردها(!) نیاز نبود برنامه هستهای کشور چند سال به عقب رانده شود و 10 هزار کیلو اورانیوم غنیسازی اکسید شده و به خارج فرستاده شود و شدیدترین بازرسیها و نظارتهای تاریخ آژانس انرژی اتمی به کشور تحمیل شود.
* در مسیر قانونگریزی
روحانی در بخش دیگری از نشست خود به این پرسش که «طرح مجلس برای لغو تحریمها به اعتقاد بسیاری از کارشناسان میتواند موثر و مفید باشد و این طرح برای اعمال فشار به طرف غربی و برای لغو تحریمها تأثیر دارد و اگر دولت آن را جدی نگیرد نهتنها تحریم برداشته نمیشود بلکه ممکن است تشدید شود. شما بارها گفته بودید دوست دارید تحریمها ترک بردارد، حال بفرمایید دولت در اجرای آن چقدر همراه خواهد بود؟» طی اظهاراتی عجیب و خلاف منافع ملی گفت: دولت این قانون را مفید نمیداند و قبل از اینکه به تصویب نهایی برسد من نظرم را صریحا اعلام کردم، البته این نظر شخص من نیست و در دولت اتفاق آرا وجود دارد و دولت به اتفاق آرا این قانون را برای کشور مفید نمیداند. روحانی همچنین ادامه داد: اینکه به طرف مقابل فشار بیاوریم، همه این اقدامات را قبلا انجام دادیم و در 5 مرحله تعهداتمان را کاهش دادیم. با این حال من به معاونان مربوط دستور دادم آییننامه اجرایی این قانون را فراهم کنند. امیدوارم تا پایان این هفته یا اوایل هفته بعد این آییننامه در دولت مطرح شود. وقتی آییننامه تصویب شود در چارچوب آییننامه اجرایی خواهد شد.
روحانی اضافه کرد: تفسیری که ما از این قانون برای اجرا داریم این است که این قانونی است که میخواهد تحریم را بردارد نه قانونی که بخواهد تحریم را به تاخیر بیندازد. من بعید میدانم نمایندگان مجلس هم دنبال چنین چیزی باشند. البته شکستن تحریم عامل اصلی آن مقاومت ملت ایران است و هیچ تردیدی هم نیست که اگر مردم ما در این 3 سال این همه مشکلات را تحمل نمیکردند قطعا باعث خوشحالی دولت ترامپ بود و آنها هم همین را میخواستند به این معنا که مردم ما تسلیم شوند. ایستادگی، مقاومت و صبر مردم ما باعث پیروزی شد و اگر هم روزی ما تحریم را لغو کنیم کاری است که مردم انجام دادند و ما به نمایندگی از مردم این کار را انجام دادیم. من امیدوارم همه ما؛ مجلس، دولت و همه قوا دست به دست هم بدهیم. شکستن تحریم حق مردم ایران است، تجارت آزاد با دنیا و فروش نفت حق مردم ایران است.
گذشته از اینکه گامهای دولت در کاستن از تعهدات برجامی تاکنون نتوانسته طرفهای غربی دولت در برجام را از مسیر نقض توافق منصرف کند و حتی در چند نوبت مقامات آمریکایی و اروپایی این گامها را بازگشتپذیر و نمادین توصیف کردهاند، اظهارات روحانی در حالی است که مصوبه مجلس- اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران- مراحل لازم را در شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیسجمهور طی کرده و به تایید شورای نگهبان رسیده است بنابراین دولت ملزم به اجرای کامل و بدون نقص این قانون که بخشی از مراحل انتقام ترور دانشمند شهید هستهای کشور محسن فخریزاده محسوب میشود، است. این ادعا از سوی رئیسجمهور که دولت این قانون را به شیوه خود تفسیر کرده و متناسب با آن آییننامه اجرایی تنظیم کند به معنای خنثی کردن اثرات این مصوبه و استنکاف از اجرای قانون توسط رئیسجمهور است که نهادهای نظارتی مربوط باید به طور جدی به این قانونشکنی واکنش نشان داده و بر اجرای صحیح این مصوبه نظارت داشته باشند.
گفتنی است محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس هفته گذشته به علت عدم ابلاغ قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها از سوی دولت، این قانون را برای چاپ در روزنامه رسمی ابلاغ کرد. دولت مکلف بود این قانون را تا 17 آذرماه جاری به مجریان و همچنین به روزنامه رسمی ابلاغ کند اما از این امر استنکاف کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی سهشنبه گذشته با ارسال نامهای خطاب به مدیرعامل روزنامه رسمی کشور ضمن ابلاغ قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» از وی خواست این قانون در روزنامه رسمی چاپ شود. قالیباف در این نامه که خطاب به مجید اکبرپور، رئیس هیأتمدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور صادر شده، خاطرنشان کرد: «با توجه به انقضای مهلت مقرر در ماده یک قانون مدنی و در اجرای تبصره ذیل ماده یک قانون مذکور، «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» برای چاپ و انتشار در روزنامه رسمی ابلاغ میگردد». رئیس مجلس چهارشنبه هفته گذشته بعد از تایید شورای نگهبان، قانون «اقدام راهبردی برای مقابله با تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران» را به دولت ابلاغ کرد. طبق قانون، دولت 5 روز وقت داشت این قانون را برای چاپ به روزنامه رسمی ابلاغ کند.
* چه کسی با آمریکا همسو است؟
حسن روحانی در بخش دیگری از نشست خبری خود با بازگشت به روزهای اوج خود در توهین به منتقدانش اظهار کرد: عدهای مداوم دنبال این هستند که مشکل ایجاد کنند، به غیر از مشکلات ساختاری و مدیریتی و جنگ اقتصادی، همسویی و همکاری مخالفان دولت با مخالفان جهانی علیه نظام است! در جایی که آمریکا دارد دولت ایران را تضعیف میکند یک عده بدخواه هم مشغول تضعیف دولت هستند، این همصدایی خیلی بد است.
در این قسمت از گفتههای روحانی قابل ذکر است که این روزها اتفاقا این روحانی و ظریف هستند که با دولت ترامپ در همسویی آشکار قرار دارند، به عنوان نمونه پس از حملات رئیسجمهور و وزیر امور خارجه به مصوبه هستهای مجلس، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا طی بیانیهای در واکنش به مصوبه مجلس ایران برای لغو تحریمها، این تصمیم مجلس را بشدت محکوم کرد.
***
دولت بایدن نیامده، مواضع ضدایرانی خود را نشان داد
مقام ارشد منصوب «جو بایدن» به بهانه محکوم کردن اعدام «روحالله زم» از مواضع ضدایرانی این دولت رونمایی کرد. «جیک سالیوان» که از سوی جو بایدن به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت آینده آمریکا منصوب شده است، در پیامی توئیتری ضمن مداخله در امور داخلی ایران نوشت: دولت بایدن در برابر «اقدامات ضدحقوق بشری رژیم ایران» خواهد ایستاد.
به گزارش فارس، سالیوان سابقه فعالیت به عنوان مشاور ارشد سیاست خارجی ستاد انتخاباتی «هیلاری کلینتون» در سال ۲۰۱۶ و معاونت دستیار باراک اوباما رئیسجمهور سابق را دارد.
بایدن چندی قبل هنگام معرفی اعضای تیم امنیت ملی دولت آینده خود ادعا کرد سالیوان رهبری مذاکرات اولیهای را که به حصول برجام منتهی شده بر عهده داشته است.
سالیوان در پیام توئیتری بامداد دیروز دوشنبه خود (به وقت تهران) ادعا کرد: «اعدام روحالله زم روزنامهنگاری(!) که از دادرسی قانونی محروم و به دلیل استفاده از حقوق جهانی خود محکوم شد، یکی دیگر از موارد وحشتناک نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران است. ما به شرکای خود خواهیم پیوست و در برابر اقدامات ناقض [حقوق بشر توسط] ایران خواهیم ایستاد».
ارسال به دوستان
نباید اجازه دهیم ترور شهید فخریزاده برای جنایتکاران بدون هزینه باشد
علی باقری، معاون امور بینالملل قوه قضائیه با اشاره به ترور شهید فخریزاده گفت: نباید اجازه دهیم این جنایت بدون هزینه برای جنایتکاران و کسانی که به نوعی با سکوتشان تروریسم را ترویج میکنند، باشد. وی افزود: کشورهای غربی باید در مراجع سیاسی، مراجع حقوقی، مراجع حقوق بشری و بینالمللی پاسخگوی سکوت، انفعال، بیتفاوتی، چندگانگی، چندپهلو موضع گرفتن و احیانا گستاخی در حمایت از تروریسم باشند.
ارسال به دوستان
نفتکش «ان دروس» از ناوگان نفتکشهای جدید ایران که راهی ونزوئلا شده بود در ساحل این کشور پهلو گرفت
دربست کاراکاس
گروه سیاسی: نخستین نفتکش از ناوگان نفتکشهای ایرانی که به سمت ونزوئلا راهی شده بود در یکی از بندرهای این کشور پهلو گرفت.
به گزارش «وطن امروز»، مبدأ و مقصد تهران- کاراکاس بیش از هر زمان دیگری محل تردد نفتکشهای تحریمشکن شده است. اردیبهشتماه سال جاری بود که خبر نزدیک شدن 5 نفتکش ایرانی حامل سوخت به آبهای ونزوئلا خبرساز شد؛ خبری که حکایت از آغاز مسیری جدید در روابط میان جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا به عنوان ۲ کشور تحریمشده داشت. در همان برهه زمانی و پیش از پهلوگیری تکتک این نفتکشها در آبهای ونزوئلا برخی رسانهها از احتمال ورود مستقیم آمریکا به این تبادل و جلوگیری از موفقیت آن سخن گفتند اما گذر زمان و پهلوگیری 5 نفتکش ایرانی در کاراکاس تمام این اما و اگرها را بیاعتبار کرد. ایران برای تامین بنزین به کمک ونزوئلایی شتافته بود که یک دهه قبل در برههای که احتمال تحریم بنزین ایران میرفت، به عنوان یک متحد استراتژیک کنار کشورمان ایستاده بود. ایده تبادل سوخت در برابر طلا، از سوی ۲ کشور در حالی پیگیری میشد که اخبار و شواهد نشان از آغاز سلسله همکاریهای اقتصادی 2 طرف داشت؛ تعمیر پالایشگاه ونزوئلا از سوی ایران، تاسیس فروشگاه محصولات ایرانی در کاراکاس با نام مگاصیص و گمانهزنیها پیرامون نقش ایران برای به فروش رساندن نفت خام فوقسنگین ونزوئلا بخشی از این شواهد بود.
با این همه، چند ماه پس از پهلوگیری 5 نفتکش ایرانی در سواحل ونزوئلا، بار دیگر اخباری مبنی بر حرکت 4 نفتکش دیگر به سمت آبهای این کشور منتشر شد؛ اخباری که حکایت از مصمم بودن طرفین برای این مبادله فارغ از فشارها و تهدیدهای آمریکا داشت. در این میان اواسط آذرماه بود که خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع مطلع گزارش داد 10 نفتکش ایرانی حامل محصولات نفتی راهی ونزوئلا شدهاند. افزایش تعداد نفتکشها به عدد 10 آن هم در شرایطی که دولت آمریکا همواره نارضایتی خود را نسبت به این مبادلات بیان داشته بود، نشان از عزمی راسخ برای ادامه این مسیر میداد.
در همین زمینه روز گذشته خبر پهلوگیری نخستین نفتکش از ناوگان نفتکشهای ایرانی که به سمت ونزوئلا راهی شده بودند منتشر شد. خبرگزاری بلومبرگ با اشاره به اسنادی که مدعی مشاهده آنها شده بود، نوشت: کشتی نفتکش «ان دروس»Ndros) ) که شرکت ملی نفت ایران آن را رزرو کرده است، به سواحل ونزوئلا رسید و با عمیق شدن روابط بین این ۲ کشور که هر ۲ تحت تحریم آمریکا هستند، انتظار میرود نفت خام ونزوئلا را بارگیری کند. اسامی شرکت ملی نفت ایران به عنوان مشتری و شرکت ملی نفت و گاز ونزوئلا به عنوان ارسالکننده، فهرست شده است. طبق برنامهریزیها، نفتکش «ان دروس» قرار است 9/1 میلیون بشکه نفت خام صادراتی «مری-16» را در بندر خوزه که تحت کنترل دولت ونزوئلاست، بارگیری کند. تثبیت جایگاه ایران در مبادلات سوختی با ونزوئلا، فارغ از دستاوردهای اقتصادی برای کشورمان، تبدیل به مانور اقتداری نیز در فضای بینالمللی مقابل ستیزهجوییهای آمریکا شده است. پیش از این در زمان حرکت 5 نفتکش ایرانی به سمت آبهای ونزوئلا، واشنگتنپست در گزارشی با همین موضوع نوشته بود: ایران چشمانداز و مرکز نفوذ جدید خود را در امتداد دریای کارائیب فراهم میکند. به نوشته این روزنامه آمریکایی، سفرهای دریایی از ایران به ونزوئلا آزمایشی است که نشان میدهد دولت ترامپ تا کجا نزدیک شدن روابط 2 کشوری را که دشمن خود میداند، برمیتابد.
در چنین شرایطی تقویت روابط اقتصادی ایران با آمریکای لاتین را میتوان به عنوان یکی از پادزهرها در برابر تحریمهای آمریکا به حساب آورد. تعلل و بیاشتیاقی دولت روحانی در بهرهبرداری حداکثری از آمریکای لاتین در شرایطی رقم خورد که او و دولتمردانش تمام پیشفرضهای خود را بر تقویت مناسبات با آمریکا و اروپا تطبیق داده بودند و از همین رو تا پیش از خروج آمریکا از برجام و تجربه تحریمهای پسابرجامی، گام موثری در زمینه بهرهبرداری از این روابط برنداشتند.
پیش از این «وطن امروز» در گزارشی تحلیلی با عنوان «برد- برد واقعی در بلوک تحریمیها» از لزوم تقویت ارتباط با آمریکای لاتین و سنگاندازیهای جریان غربگرا در برابر این سیاست نوشته و یادآوری کرده بود: «تبدیل آمریکای لاتین به یک فرصت ناب را تنها نباید محدود به جنبه اقتصادی دانست و نمیتوان چشم بر متغیرهای دیگر یعنی سیاست خارجی، استکبارستیزی و وجود دولتهای مستقلی که مغضوب ایالاتمتحده آمریکا هستند، بست. غضب آمریکا بر دولتهای ونزوئلا، کوبا، بولیوی، نیکاراگوئه و... که در دهههای اخیر تجربه سیاستهای مستقل و ضداستکباری داشتهاند، باعث شده پرونده تحریم و کودتا برای براندازی این دولتها و روی کار آوردن دولتهای دستنشانده، همواره برای آمریکا باز باشد. در چنین فضایی میزان استفاده از ظرفیت بالقوه آمریکای لاتین، به عنوان یک شریک سیاسی و اقتصادی که در عین نقشآفرینی متقابل در عرصه انرژی، میتواند یک بازار مصرف بزرگ نیز به شمار رود را میتوان یکی از شاخصهای سنجش سیاست خارجی هر دولت و جریان سیاسی به شمار آورد».
***
بازگشایی مجدد سفارت بولیوی در تهران
وزیر خارجه بولیوی یکشنبهشب به وقت تهران از احیای روابط با ونزوئلا، مکزیک، کوبا، آرژانتین، نیکاراگوئه و ایران خبر داد. به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری کوبایی پرنسالاتینا، «روگیلو مایاتا»، وزیر خارجه بولیوی قصد احیای روابط با ونزوئلا، مکزیک، کوبا، آرژانتین، نیکاراگوئه و ایران را دارد. به گفته وی، این روابط در زمان «جینین آنز» رئیسجمهوری سابق بولیوی به سردی گراییده بود. وی گفته بولیوی باید در چارچوب احترام به حاکمیت کشورها، در پی بهبود روابط با کشورهای دیگر باشد و در این مسیر بهبود روابط با ونزوئلا در حال انجام است. مایاتا گفت: ضرورت دارد با کشورهای منطقه متحد شویم و به همین دلیل باید با همه کشورها گفتوگو کنیم. رئیس دستگاه دیپلماسی بولیوی درباره روابط با ایران نیز گفت کشورش در پی بازگشایی سفارتخانه خود در تهران است و این اقدام یکی از مهمترین اقدامها در مخالفت با سیاستهای دولت آمریکاست. چندی قبل دولت جدید بولیوی به ریاست «لوئیس آرسه» از تجدید روابط دیپلماتیک با تهران و کاراکاس خبر داد. آرسه فقط ۳ روز بعد از به دست گرفتن قدرت در بولیوی، ضمن پذیرش استوارنامههای سفرای جدید ایران و ونزوئلا، نشان داد قصد تغییر مسیر این کشور را دارد. بر این اساس، دولت جدید بولیوی با صدور بیانیهای گفت میخواهد روابط دیپلماتیکی را که توسط دولت موقت قبلی به ریاست جینین آنز مخدوش شده و آسیب دیده بود، مجددا برقرار کند. وی درباره سفیر جدید ایران نیز گفته بود: آنها (ایرانیها) همیشه در بولیوی مورد استقبال هستند. ما به تقویت پروژههای مشترک در جهت منفعت مردمان خود ادامه میدهیم.
ارسال به دوستان
اخبار
مقاومت راهبرد قطعی ایران در برابر آمریکا و اروپاست
رئیس قوه قضائیه با رد برخی آمار مطرح شده درباره ورودی پروندههای قضایی گفت: اینکه برخی رقم پروندههای ورودی به قوه قضائیه را ۱۷ میلیون پرونده عنوان کردهاند، درست نیست و مجموع پروندههای وارده به شوراهای حل اختلاف و دادگستریها ۹ میلیون فقره است. رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با ابراز خرسندی از اعلام پیروزی مردم کشورهای مختلف منطقه بر عناصر تکفیری ساخته و پرداخته آمریکا و اروپا و رژیم صهیونیستی گفت: این پیروزی غرورآمیز، ثمره مجاهدتها و خون پاک حاجقاسم سلیمانی و هزاران شهید جبهه مقاومت است. وی درس بزرگ پیروزی جبهه مقاومت بر تکفیریها و عناصر تروریست داعش را «پیروزی گفتمان مقاومت» عنوان کرد و گفت: مقاومت راهبرد و سیاست قطعی جمهوری اسلامی در برابر آمریکا و اروپا و دشمنان است و هزینه ایستادگی کمتر از سازش و تسلیم خواهد بود.
***
روایت تذکر درسآموز رهبر انقلاب به هاشمی
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام روایت جالبی را از احتجاج رهبر معظم انقلاب با مرحوم آیتالله هاشمیرفسنجانی درباره مناسبات ایران با آمریکا یادآوری کرده است. اظهارات «سیدمرتضی نبوی» در مصاحبه اختصاصی با تسنیم به این شرح است: در سال ۹۱ که دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام بود، همه اعضا خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدیم. بعد از آنکه جلسه رسمی تمام شد، از آنجایی که پیش از آن، آقای هاشمی در مصاحبهای با یک فصلنامه مواضعی درباره مذاکره و رابطه با آمریکا گرفته بودند که موجب سوءاستفاده در داخل و خارج شده بود، حضرت آقا در آن جلسه تذکر دادند و خطاب به آقای هاشمی فرمودند این موضع شما سبب سوءاستفاده دشمن شد. آقا در این جلسه با تاکید ضمنی بر ضرورت مواجهه عقلانی و هوشمندانه با آمریکا، فرمودند: این روزها درباره صحبتهای آقای هاشمی بحثهایی پیش آمده که خواستم در این جلسه عرض کنم برای این کار(صحبتهای آقای هاشمی) بدترین وقت ممکن انتخاب شد. آقا گفتند که البته ما درباره نظریه مذاکره یا عدم مذاکره با آمریکا با آقای هاشمی سالهاست بحث داریم و از زمان ریاستجمهوری ایشان در این زمینه بحث میکردیم. اما اظهاراتی که آقای هاشمی اخیرا کردند نبایستی انجام میشد، چرا که الان آمریکاییها در مقابل ما جبهه گرفتهاند، اقدامات و تحریمهایشان را تشدید کردند و امید آنها این است که این تحریمها ما را به عقبنشینی وادار میکند. در واقع آقا در ضمن بیاناتشان به آقای هاشمی تذکر دادند که اینطور دم از ضرورت مذاکره و رابطه با آمریکا زدن، سیگنال چندپارچگی و انشقاق در طرف ایرانی و همچنین ضعف و استیصال ایران را به طرف مقابل میفرستد و باعث میشود روحیه دشمن تقویت و به کسب امتیازات زیاد از ایران امیدوارتر شود و نفعی برای ایران در این بین نباشد. لذا این اصولاً خلاف مقتضای تشخیص مصلحت است. به عبارت روشنتر، در این نحو موضعگیری، مصلحتی برای ملت و کشور نیست. البته جالب اینجاست که خود آقای هاشمی در این دیدار اذعان میکرد و البته جای دیگری هم گفته است که با امام(ره) درباره -فکر میکنم- ۷ موضوع صحبت کردم و گفتم این مسائل باید در زمان حیات شما حل شود. مثلا درباره عربستان و جنگ و... بود. خود آقای هاشمی میگوید امام به بقیه موضوعات اعتنا کردند اما درباره رابطه با آمریکا کاری نکردند یعنی تغییر موضع ندادند. البته با ارجاع به بقیه مواضع و فرمایشات امام(ره) کاملا مشخص است که نظر امام(ره) خلاف نظر آقای هاشمی بوده است.
رهبر معظم انقلاب در این دیدار به آقای هاشمی گفتند که نباید این حرفها را میزدید. مقام معظم رهبری در ادامه نکته بسیار مهمی گفتند که به نظرم تعیینکننده است. ایشان اشاره کردند که درباره مساله نحوه مواجهه با آمریکا از همان دوران ریاستجمهوری آقای هاشمی مباحثاتی وجود دارد. آقا اشاره کردند که در زمان ریاستجمهوری آقای هاشمی این بحث در شورای عالی امنیت ملی -که خود آقای هاشمی ریاستش را بر عهده داشت- مطرح شده بود. صورت مذاکرات برای آقا میآید که در آن منافعی در رابطه با آمریکا قید شده بود. آقا گفتند که با آقای هاشمی در این باره جلسات متعددی صحبت شده و حتی صدای آقای هاشمی هم همانطور که خودش میداند ضبط است که در شورای عالی امنیت ملی گفتهاند آیتالله خامنهای در رد مواضع ما در زمینه نحوه عمل در برابر آمریکا استدلالهایی دارد که ما جواب آن استدلالها را نداریم. آقای هاشمی در همین جلسه این نقل قول آقا را تایید کردند. یعنی گفتند که بله! من این حرف را زدهام [که جوابی به استدلالهای شما نداریم]. آقا بر همین اساس ادامه دادند پس مشخص است که این حرفهای ما بر مبنای استدلال است نه بر مبنای عصبیت و عصبانیت و پایبندی به امور موهوم و این را خود آقای هاشمی هم میدانند.
***
کسانی که به اشک زارعی خندیدند در دام پوزخند دشمن گرفتار شدند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم یادبود مرحوم دکتر علیاصغر زارعی گفت: ویژگی مرحوم دکتر زارعی آن بود که زندگی ایشان بر مبنای صدق رفتار شکل گرفته بود. سعید جلیلی در این مراسم با اشاره به ماجرای اشک ریختن مرحوم زارعی در مجلس پس از تصویب برجام، اظهار داشت: وقتی فضا تشخیص داده نشد، افرادی مثل مرحوم زارعی فریاد زدند، روشنگری کردند و حتی اشک ریختند تا مسیر روشن بماند. این اشک، اشک ایستادگی در برابر جوسازیها و جوگیریها بود. اشک کسانی بود که این دغدغه را داشتند تا اجازه ندهند بزک دشمن مصالح کشور را به بازی بگیرد.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان تصریح کرد: کسانی که به این اشک خندیدند، بعدا در دام پوزخند دشمن گرفتار شدند. اشک غیرتی که بر صورت زارعی بود، باید عرق عبرت بر پیشانی کسانی بنشاند که لبخند دشمن را باور کردند. جلیلی افزود: اشکی که این عزیز ما از سر غیرت در مجلس ریخت، حقیقتا در این دنیا و در سرای آخرت، برای او آبرو خواهد بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|