|
وضعیت قرمز کیفیت هوای تهران در روزهای کرونایی
کیفیت هوای پایتخت دیروز با میانگین ۱۱۲ در شاخص ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون، در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت و کیفیت هوا در ۱۴ ایستگاه تهران در شرایط ناسالم برای همه افراد گزارش شد. بر اساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی، آلودگی هوا در کلانشهرها از جمله تهران کماکان ادامه دارد، از این رو توصیه میشود افراد از ترددهای غیرضرور خودداری کنند.
ارسال به دوستان
وزارت بهداشت برای جلوگیری از آغاز موج جدید شیوع کرونا محدودیتهای جدید پیشنهاد کرد
منع رفت و آمد یلدایی - کرونایی
گروه اجتماعی: ستاد ملی مقابله با کرونا امروز محدودیتهای جدید برای شب یلدا را به تصویب خواهد رساند که طی آن عبور و مرور درونشهری از ساعت 19 ممنوع خواهد شد.
به گزارش «وطن امروز»، وزارت بهداشت از چند روز گذشته هشدار داد امکان دارد به خاطر دورهمیهای شب یلدا، موج جدید شیوع کرونا آغاز شود و تمام دستاوردهای محدودیتهای آذرماه از بین برود. با اعمال محدودیتهای شدید و تعطیلیهای نصفه و نیمه در نیمه اول آذرماه، تعداد مرگومیرهای کرونایی در کشور به نصف کاهش یافت و حالا موضوع شب یلدا به نگرانی مسؤولان تبدیل شده است. مسؤولان برای جلوگیری از ایجاد موج جدید کرونا قصد دارند ساعات منع تردد شهری را افزایش دهند.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره آخرین تصمیمات ستاد کرونا برای انجام محدودیتها توضیح داد: موضوع محدودیتها در ایام شب یلدا در ستاد کرونا مطرح شد و تصمیم بر آن شد که روزهای شنبه و یکشنبه 29 و 30 آذر ساعت فعالیت اصناف تا ساعت 18 باشد و پس از این ساعت اصناف تعطیل باشند، البته این محدودیتها شامل مشاغل گروه یک نخواهد بود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: محدودیتهای تردد درون شهری از ساعت 19 اعمال خواهد شد و از این ساعت منع تردد درونشهری خواهیم داشت؛ این موضوع فردا (امروز پنجشنبه) در ستاد مطرح میشود و به تصویب خواهد رسید.
* نگرانی فعلی ما «شب یلدا» است
وزیر بهداشت بیش از همه از موضوع شب یلدا نگران است. سعید نمکی در این باره گفته است: نباید برای ایام خوشگذرا به دام روزهای سخت بیفتیم. نگرانی فعلی ما شب یلدا است. مردم این هشدار خدمتگزار کوچک را بسیار جدی بگیرند و بدانند شب یلدا و دورهمیها خطرناک است. بیش از ۶۵ درصد ابتلا در استان خراسان جنوبی به دلیل این گردهماییهای خانوادگی بود.
وی افزود: نگذارید گذر شب یلدا برای کوتاه کردن این شب طولانی زمستان؛ بدل شود به اندوه طولانی برای خانوادهها و خدایی نکرده بزرگ و پیری را از دست دهیم و مدتها سیاهپوش لحظههای غفلتمان شویم.
وی با اشاره به شعری از حافظ، گفت: حافظ که شب یلدا به اشعار او تفال میزنید، میفرماید: «در خلاف آمد عادت بطلب کام که من/ کسب جمعیت از آن زلف پریشان کردم».
همانطور که سیزده به در را امسال در خانه نشستیم، شب یلدا را هم باید در خانه با جمعیت اندک بنشینیم تا هم شما در سلامت باشید و هم همکاران من در آرامش خیال باشند.
* نگرانی از تشدید وضعیت بیماری به دنبال میهمانیهای شب یلدا
معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران هم اعلام کرده از دورهمیهای شب چله وحشت دارد. امیر توکلی با تاکید بر لزوم فرهنگسازی برای رعایت نکات بهداشتی اظهار کرد: با آغاز فعالیت بیشتر مشاغل و برداشته شدن محدودیتها، حجم حملونقل درونشهری هم افزایش یافته است و بهرغم اینکه در ۲ هفته اخیر کاهش ۴۰ درصدی آمار کرونا را شاهد بودیم اما چند روزی است که روند ثابت شده و کاهشی در آمار نداشتهایم؛ این در حالی است که شرایط شکنندهای داریم و اگر اوضاع کنترل نشود و میهمانیهای شب یلدا هم به آن اضافه شود قطعا روند بدتری را تجربه خواهیم کرد. معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران اظهار کرد: قطعا مردم باید شب یلدا در منزل خودشان بمانند، البته پیشنهاد محدودیت و منع تردد از ساعت ۱۸ عصر تا ۴ صبح احتمالا اجرایی خواهد شد.
وی افزود: نگرانی عمده ما بویژه برای شب یلدا افراد دیابتی، سالمند، بیماران مزمن و... هستند. اکثر مرگومیرهای کرونا در بین افراد بالای ۶۵ سال است و باید در ارتباط با آنها دقت بیشتری داشته باشیم تا مبتلا نشوند.
توکلی در پاسخ به این سوال که افزایش جریمه تخلفات کرونایی تا چه اندازه در رعایت پروتکلها موثر خواهد بود، تصریح کرد: قطعا تا حدودی موثر است اما تنها با این موضوع نمیتوان اپیدمی را کنترل کرد و نباید از بعد فرهنگسازی غافل شد.
همچنین فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه دورهمیهای پیش روی شب یلدا، نگرانی شیوع بیشتر کرونا را دامن میزند، مداخلات بیشتر و برقراری اعمال محدودیتهای جدید را با هدف کنترل اپیدمی خواستار شد.
علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران از سیر نزولی آمار مبتلایان به کرونا خبر داد و گفت: بر اساس شاخصهای آماری جمعیت و میزان شیوع کرونا، شرایط تهران باید به دلیل تراکم جمعیت، توزیع خدمات و سایر موارد متفاوتتر دیده شود. وی با اشاره به اینکه دورهمیهای پیش روی شب یلدا، نگرانی شیوع بیشتر کرونا را دامن میزند، مداخلات بیشتر و برقراری اعمال محدودیتهای جدید را با هدف کنترل اپیدمی خواستار شد.
زالی تقلیل ساعات کاری مشاغل و ادارات را با هدف پیشگیری از برگزاری دورهمیهای یلدایی به منظور قطع زنجیره انتقال کرونا ضروری ذکر کرد.
***
یک روز قبل از شب یلدا محدودیتهای شدید اعمال شود
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره نگرانی از شیوع گسترده کرونا به دلیل دورهمیها و میهمانیهای شب یلدا به «وطن امروز» گفت: سیر نزولی آمار فوتیها و بستریشدگان کرونا چند هفته است شروع شده و این روند با شیب ملایمی همراه است، حال چنانچه شب یلدای امسال بدون دورهمی، میهمانی و دید و بازدیدها برگزار شود، میتوان از این پیچ خطرناک بخوبی عبور کرد اما اگر مردم به این موضوع بسیار مهم بیتوجه باشند، قطعا باید منتظر بازگشت همهگیری گسترده و رشد بالای مرگومیر و ابتلا به این بیماری مرگبار در کشور باشیم. مینو محرز با تاکید بر اینکه مسؤولان دولتی و تصمیمگیران باید از یک روز قبل از شب یلدا، محدودیتهای شدیدی را برای جلوگیری از ترددهای درونشهری و بینشهری اعمال کنند، افزود: چند روزی است کادر پزشکی و پرستاران زحمتکش در بیمارستانها به دلیل کاهش میزان مراجعه کروناییها تا حدی توانستهاند نفسی راحت بکشند و امیدها به گسسته شدن زنجیره انتقال این بیماری در کشور زیاد شده است، در چنین شرایطی نباید یکشبه با برگزاری مراسم شب یلدا، تمام امیدها به یأس تبدیل شود و زحمات کادر پزشکی به هدر رود. عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا تصریح کرد: با توجه به در پیش بودن زمستان و احتمال شیوع بیماریهای ویروسی همچنین فعال شدن کرونا در فصل سرد سال، دورهمیهای شبانه بویژه در شب یلدا بیتردید تهدیدی برای میزبانان و میهمانان این دورهمیهاست. محرز خاطرنشان کرد: درست است اکنون آمار جانباختگان کرونایی افت کرده و از طرفی مراجعه مبتلایان به کرونا به مراکز درمانی و بیمارستانی کم شده است اما کرونا همچنان برای گرفتن جان شهروندانی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند کمین کرده است. عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اظهارداشت: خیلی از بیماران کرونایی اکنون در بیمارستانهای کشور در شرایط بسیار بد بیماری قرار دارند و اگر مردم با کاهش آمار جانباختگان نسبت به رعایت اصول بهداشتی کمتوجه شوند، شیوع دوباره و افزایش آمار مبتلایان به این ویروس دور از انتظار نیست.
ارسال به دوستان
اخبار
مدیرکل آموزشوپرورش استان خوزستان مطرح کرد
ترک تحصیل ۴۵۰۰ دانشآموز
مدیرکل آموزشوپرورش استان خوزستان درباره ترک تحصیل دانشآموزان این استان گفت: از میان ۹ هزار دانشآموز ترک تحصیلی ۴ هزار و ۵۰۰ نفر به تحصیل بازگشتهاند. کورش مودت در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که کمبود ابزارهای آموزشی چقدر موجب تشدید بازماندگی از تحصیل در استان خوزستان شده است؟ گفت: در سنوات قبل در مناطق روستایی، حاشیهای و عشایری بازمانده از تحصیل داشتهایم، به عنوان مثال در سال گذشته تقریبا تعداد ۱۱ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل داشتیم که ۵ هزار و ۳۰۰ نفر آنها شناسایی شدند و از این تعداد بیش از ۲۷۰۰ نفر تحت پوشش قرار گرفتند. مودت درباره آمار دانشآموزان خوزستانی که ترک تحصیل کرده بودند، گفت: از میان ۹ هزار دانشآموز ترک تحصیلی، ۴ هزار و ۵۰۰ نفر به تحصیل بازگشتهاند. بازماندگی از تحصیل و ترک تحصیل عوامل متعددی دارد و همیشه علت آن عدم دسترسی به تجهیزات نیست، به عنوان مثال شرایط فرهنگی، صعبالعبور بودن مسیرها از خانه به مدرسه و... در این باره تاثیرگذار است.
***
نامگذاری ۲ خیابان در پایتخت به نام پیشکسوتان استقلال و پرسپولیس
رئیس کمیته ورزش شورای اسلامی شهر تهران از نامگذاری ۲ خیابان در پایتخت به نام ۲ تن از پیشکسوتان تیمهای فوتبال پرسپولیس و استقلال خبر داد. به گزارش مهر، حجت نظری در حاشیه جلسه شورای شهر تهران در این باره گفت: با تصویب اعضای شورای شهر تهران، خیابان روشنایی در منطقه یک شهرداری تهران که در مجاورت منزل زندهیاد منصور پورحیدری، از بزرگان ملیپوش و پیشکسوت باشگاه استقلال قرار دارد، تغییر نام یافت. وی ادامه داد: همچنین اعضای شورای شهر، با تغییر نام بلوار گلستان در منطقه 8 شهرداری تهران، به نام زندهیاد جعفر کاشانی دیگر ملیپوش خوشنام و از پیشکسوتان باشگاه پرسپولیس نیز موافقت کردند. دلیل این نامگذاری قرار گرفتن باشگاه شاهین در این خیابان است که مرحوم کاشانی زحمت زیادی برای آن متحمل شد. نظری از نصب تندیس این ۲ پیشکسوت نیز خبر داد.
***
حمل و نقل عمومی تهران در آستانه تعطیلی
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با انتقاد از عدم توجه دولتها به حملونقل عمومی در کلانشهرها بویژه کلانشهر تهران طی ١٠ سال اخیر، گفت: در حوزه عمرانی مترو در لایحه بودجه سال آینده ٦٢ میلیارد تومان لحاظ شده که تنها برای ساخت ۴۸ متر مترو کافی است. سیدمناف هاشمی همچنین با اشاره به مصوبه اعطای ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس که توسط رئیسجمهور در ستاد ملی کرونا اعلام شده است، گفت: انتظار میرود با توجه به فرسودگی ناوگان حملونقل عمومی در تهران، ٥٠ درصد از این تعداد اتوبوس سهم شهر تهران شود. وی تصریح کرد: در حال حاضر از مجموع نزدیک به ٥٦٠٠ دستگاه اتوبوس شهر تهران، تعداد٣٤٠٠ دستگاه آن یعنی رقمی حدود ۶۱ درصد از کل ناوگان شهر تهران عمری بالای ١٢ سال داشته و فرسوده است که در صورت عدم نوسازی و توسعه ناوگان موجود، افزایش بیش از پیش سن ناوگان حملونقل عمومی و در نتیجه کاهش بهرهوری و افزایش هزینههای جاری و در نهایت از رده خارج شدن اتوبوسها را شاهد خواهیم بود. شهر تهران بر اساس اسناد بالادستی به حداقل۹۰۰۰ دستگاه اتوبوس نیاز دارد. برای دستیابی به این هدف لازم است در یک برنامه میانمدت حدود ۶۰۰۰ دستگاه اتوبوس نوسازی و حداقل ۳۰۰۰ دستگاه اتوبوس جدید نیز به ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران افزوده شود که البته با توجه به فرسودگی شدید ناوگان، نوسازی ۳۰۰۰ دستگاه تا پایان سال ١٤٠٠ امری اجتنابناپذیراست. وی در ادامه با بیان اینکه تهران به ۲۵۰ کیلومتر دیگر مترو نیاز دارد، گفت: ساخت ۲۵۰ کیلومتر مترو و تامین ۱۵۰۰ واگن برای خطوط متروی تهران ۲۵۰ هزار میلیاردتومان اعتبار نیاز دارد و نکته اینجاست که چنانچه به مترو توجه نشود در آیندهای نهچندان دور، مترو را نیز مانند اتوبوسرانی باید تعطیل کرد.
***
ابتلای بیش از ۴۵ هزار پرستار به کرونا
معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره آمار پرستاران مبتلا به کرونا و تعداد شهدای سلامت در این حوزه اظهار کرد: در طول مدت شیوع بیماری کرونا در کشورمان بیش از ۴۵ هزار پرستار به کرونا مبتلا شده و به مرخصی استعلاجی رفتهاند و در حال حاضر به سر کار برگشتهاند. اکنون ۴۰ پرستار در قرنطینه هستند و ۲۱ پرستار نیز مرخصی استعلاجی دارند. در این دوره شیوع بیماری ۲۰۰ هزار پرستار پای کار بودند و شاید ۳ تا ۴ نفر ترک خدمت کردند. درباره آمار شهدای مدافع سلامت باید گفت به دستور وزیر بهداشت کمیتهای تشکیل شد که این کمیته زیر نظر معاونت توسعه فعالیت میکند و آنها باید آمار را ارائه دهند. مریم حضرتی درباره وضعیت استخدام پرستاران نیز گفت: امروز مهمترین معضل جامعه پرستاری کمبود نیرو است و مشکلات زیادی در این زمینه داریم. اگر برخی قوانین را نمیتوانیم درست اجرا کنیم، به دلیل کمبود نیرو است. اگر قانون ارتقای بهرهوری را نمیتوانیم به طور صحیح اجرا کنیم، به دلیل کمبود نیرو است اما خوشبختانه از سال ۹۸ تا ۹۹ حدود ۱۰ هزار نیرو جذب کردهایم؛ تلاش مستمر و پیگیریهای وزارت بهداشت و نظام پرستاری موجب شد بتوانیم این ۱۰ هزار نیرو را جذب کنیم که البته این میزان نمیتواند کمبود ما را جبران کند. بر همین اساس مجوز استخدام ۳۰ هزار نیرو گرفته شد که توسط معاونت توسعه روند جذب انجام میشود.
ارسال به دوستان
۲۱۳ فوتی جدید کرونا در کشور
نمودار خوب کرونا
گروه اجتماعی: آمارهای کرونایی در کشور نشان میدهد تعداد مرگومیر و بیمارهای بدحال روزانه کرونا، ارتباط مستقیم با میزان محدودیتهای کرونایی دارد. به گزارش «وطن امروز»، با فشار کارشناسان و رسانهها سرانجام دولت تصمیم گرفت از ابتدای آذرماه محدودیتهای شدید کرونایی و تعطیلی مشاغل گروههای 2 تا 4 را در شهرهای قرمز کرونایی اعمال کند که ۲ هفته بعد از آغاز این محدودیتها تعداد مرگومیرهای روزانه کرونا کاهش چشمگیر یافت. البته آن زمان حسن روحانی اعلام کرد نیازی به تعطیلی نیست و این تعطیلیها فقط برای این است که به مردم بگوییم رعایت پروتکلها الزامی است. در حال حاضر تعداد مرگومیرهای روزانه کرونا به کمترین میزان خود در 50 روز اخیر رسیده و حتی در آستانه رسیدن به زیر 200 نفر در روز است. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز طبق روال هر روز تازهترین آمار کرونا در کشور را اعلام کرد. سیماسادات لاری گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، در 24 ساعت گذشته ۷ هزار و ۶۰۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران به یک میلیون و ۱۳۱ هزار و ۷۷ نفر رسید. متأسفانه از ظهر سهشنبه تا ظهر امروز چهارشنبه، ۲۱۳ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۲ هزار و ۸۸۳ نفر رسید. وی همچنین تاکید کرد: خوشبختانه تاکنون ۸۴۴ هزار و ۴۳۰ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه افزود: ۵۶۷۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون نیز ۶ میلیون و ۸۴۶ هزار و ۷۸۱ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. لاری اظهار داشت: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۸۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۴۸ شهرستان نیز در وضعیت زرد بیماری قرار دارند و شهرستانهای زریندشت در استان فارس، بافت در استان کرمان، گمیشان در استان گلستان، آستارا، بندر انزلی، رودسر و تالش در استان گیلان و آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه و نکا در استان مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند.
* آمارها نزولی شده است
آمارهای نزولی حاصل فعالیت جامعه سلامت و جامعه پزشکی است. سعید نمکی، وزیر بهداشت درباره وضعیت قرمز کرونا گفت: وضعیت کل کشور در هفتههای قبل همه جا گُر گرفته و آتش گرفته بیماری بود و امروز این آتش سرخ التهاب به دمسردی نارنجی و زرد بدل شده است. این نقشهها معمولا هر شنبه بهروز میشود، برآورد این لکههای قرمزها که در روزها و هفتههای گذشته بیشتر بود، اکنون به کمترین سطح، تنزل یافته و برآورد من آن است در شنبه آتی لکههای قرمز کمتری هم داشته باشیم که این برآورد با همراهی و همسویی مردم در رعایت پروتکلها و شیوهنامهها عملی خواهد شد. وزیر بهداشت تاکید کرد: این فراز و فرودی که از وضعیت بیماری در کشور چه ابتلا و چه مرگومیر ملاحظه میکنید، بشدت نزول یافته است. برای مثال استان کرمان را به تصویر میکشیم که این قابلیت با تیم مجربی که شکل گرفته فراهم شده و به لحظه میتوانیم همه چیز را در طول ۲۴ ساعت رصد کنیم و من به عنوان وزیر هر شب تا پاسی از نیمهشب با همین سامانه بیماری را رصد میکنم و اطلاعات لحظهای دارم. ما میدانیم در نقطه قرمز استان کرمان شهری که گرفتار است، کجاست و میتوانیم به روز، به لحظه و به ثانیه از آن اطلاع داشته باشیم. وی در ادامه افزود: آنچه حاصل این حرکت بزرگ ملی است، این است که همه در کنار هم در بسیج، هلالاحمر، صداوسیما، ناجا و دستگاههای مردمنهاد و همکاران پرتلاش من در شبکه بهداشتی- درمانی اعم از بهورزان تا سایر علوم آزمایشگاهی و... با کمک هم توانستند با فشار سنگین کاری منحنی ابتلا را خم کنند.
* روند کرونا در تهران دیگر کاهشی نیست
مسؤولان وزارت بهداشت اعلام کردهاند وضعیت نارنجی تهران مانند وضعیت قرمز سایر نقاط کشور است و این یعنی پایتخت حال خوبی ندارد. نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با اشاره به روند ثابت کرونا در تهران، گفت: پس از مدتی که شاهد روند کاهشی آمار بودیم، اکنون روند ثابت شده و دیگر نزولی نیست، البته در شرایط شکننده فعلی نگران عدم کنترل اوضاع و شب یلدا هستیم. وی در گفتوگو با ایسنا ضمن انتقاد به شیوه بازگشاییها و لغو محدودیتها، گفت: مشکل اصلی این نوع بازگشایی این است که مردم موضوع عدم تردد از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح را بدرستی رعایت نمیکنند؛ این در حالی است که بر اساس پروتکلها در مناطق نارنجی باید ترددها کم شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|