|
سند ۲۰۳۰ همچنان ردیف بودجهای میگیرد
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی از پیشبینی ردیف بودجه برای اجرای سند ۲۰۳۰ انتقاد کرد. به گزارش ایسنا، حجتالاسلام محمدتقی نقدعلی دیروز در مجلس گفت: در لایحه بودجه در بخش ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت عنوانی به اسم مشارکت فعال در اجرای برنامهها و تعهدات جهانی بویژه اهداف توسعه پایدار و آموزش سند ۲۰۳۰ پیشبینی شده است. ملت ایران بدانید که آقای روحانی هنوز از سند ۲۰۳۰ دست برنداشته است، چرا هنوز این سند بودجه میگیرد؟
ارسال به دوستان
گزارش وطنامروز از قانون تعرفهگذاری پرستاری که 14 سال است اجرا نمیشود
دغدغههای پرستاران
وزیر بهداشت: امسال ۲۰ هزار پرستار با اولویت پرستاران بخشهای کرونا استخدام میشوند
گروه اجتماعی: دیروز به مناسبت سالروز ولادت حضرت زینب و روز پرستار، مقام معظم رهبری برای تقدیر از این قشر زحمتکش و جاننثار طی سخنانی ضمن تبریک این روز به همه پرستاران، پرستار را «فرشته رحمت بیمار» عنوان و بر لزوم اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری تاکید کردند؛ دغدغهای که پرستاران سالهاست منتظر تحقق آن هستند.
به گزارش «وطن امروز»، اهمیت کار پرستاران در ایام کرونا به وضوح هویدا شد و ایثار این قشر زحمتکش تحسین همگان را برانگیخت. 60 هزار پرستار در این روزها کرونایی شدند و بیش از 100 پرستار در راه خدمت به مردم به شهادت رسیدند. در دوران شیوع کرونا به علت مخاطرات ارتباط کادر درمان با دیگر افراد، بسیاری از پرستاران حتی از حمایت عاطفی خانواده نیز برخوردار نبودند. مسؤولان وزارت بهداشت اعلام کردند بسیاری از پرستاران حتی قراردادشان تعیین تکلیف نشده، با این وجود خدمترسانی را رها نکردند. به عبارت بهتر در سختترین روزهای مبارزه با کرونا، بسیاری از پرستاران با قراردادهای ۸۹ روزه برای مبارزه با کرونا خالصانه فداکاری کردند که باید هر چه سریعتر روند تبدیل وضعیت استخدامی آنان تسهیل یابد. همچنین مهمترین دغدغه پرستاران اجرای قانونی است که ۱۴ سال است از تصویب آن میگذرد اما اجرا نمیشود؛ تعرفهگذاری خدمات پرستاری. موردی که مقام معظم رهبری هم به آن اشاره کرد و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» اعلام کرد بیانات رهبر انقلاب اتمام حجت با دولت بود و دولت باید فرمان تعرفهگذاری خدمات پرستاری را اجرا کند. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سختتر و پراضطرابتر شدن کار پرستاران در دوران کرونا بهدلیل احتمال ابتلا و خطر واگیر، گفتند: مجاهدتی که پرستاران در این مدت انجام دادند، آنها را در چشم مردم، عزیزتر و شرافتمندتر از همیشه کرد.
* لحاظ 50 درصد فوقالعاده ویژه برای پرستاران
وزیر بهداشت دیروز با اشاره به حماسهآفرینی جامعه بهداشت و درمان کشور در بحران کرونا، در عین حال از لحاظ ۵۰ درصد فوقالعاده ویژه برای پرستاران از یکشنبه 30 آذر و همچنین استخدام ۲۰ هزار پرستار طی امسال با اولویت پرستاران شرکتی و فعال در بخشهای ویژه «کووید-19» خبر داد. سعید نمکی در مراسم بزرگداشت روز پرستار، گفت: امروز دلم نمیآید از آنچه درباره مسائل مادی برای این عزیزان دنبال میکنیم، حرفی بزنم، چرا که مبادا خدایی نکرده مطالبات اقتصادی و دنیوی این عزیزان باعث شود معنویت و علو درجات این قشر عزیز را نادیده بگیریم. آنچه جامعه پزشکی، پرستاری و بهداشت و درمان کشور در این ایام خلق کرد با هیچ معیار مادی نمیتوان پاسخ داد. اما به هر حال زندگی خرج دارد و متاسفانه گاهی کرامت انسانی درگیر این مسائل مادی و دنیوی میشود. ما تلاش کردیم در این ایام و در سال قحطی منابع، اقدامی انجام دهیم. متاسفانه ما یکی از بدترین ایام تاریخ این مملکت را از نظر شرایط اقتصادی داریم مدیریت میکنیم. ما در این سال سخت تلاش کردیم بیشترین افزایش سنواتی را برای پرسنل بهداشت و درمان کشور رقم بزنیم. در حالی که چنین پدیدهای را در تاریخ سالهای گذشته و افزایشی در این سطح را برای حقوق و مزایای این افراد نداشتیم؛ به طوری که نسبت به آخرین ماه سال ۱۳۹۸ حدود ۱۰۰ درصد افزایش یافت که بار مالی سنگینی هم تحمیل کرد. نمکی افزود: برای جامعه شریف پرستاری هم از امروز ۵۰ درصد فوقالعاده ویژه را در احکام لحاظ خواهیم کرد. در عین حال به معاونان توسعه، درمان و پرستاری ابلاغ کردم که برای پرستارانی که در بخشهای کرونا کار میکردند، علاوه بر کارانه از ابتدای سال، فوقالعاده ویژه دیگری را به عنوان سختی کار لحاظ کنیم که اگرچه رقمها بالا نیست اما سعی کردیم در وسع خودمان از این عزیزان قدرشناسی کنیم. وی افزود: ضمن اینکه امسال ۲۰ هزار مورد استخدام در جامعه پرستاری داریم که بعد از سالهای بعد از انقلاب نخستینبار در کشور چنین اقدامی را انجام میدهیم و اولویتمان هم با پرستارانی است که به عنوان شرکتی و قراردادی در مجموعههای وزارت بهداشت بویژه در بخشهای کرونا زحمت میکشند. هر چند باز هم میدانیم که این اقدامات کافی نیست و امیدواریم بتوانیم قدمهای دیگری را برای قدردانی مادی و معنوی از این قشر عزیز برداریم. وی با بیان اینکه به همه شهدا اعم از شهدای دفاعمقدس، مدافع سلامت و بویژه شهدای پرستاری که در این راه جانشان را نثار کردند، درود میفرستم، گفت: امیدوارم با عزیزان مورد وثوق حق تعالی همنشین و همراه باشند.
* هدیه 5/8 میلیاردتومانی بنیاد مستضعفان به پرستاران
رئیس بنیاد مستضعفان از هدیه 5/8 میلیاردتومانی بنیاد مستضعفان به پرستاران و کادر درمان همزمان با روز پرستار خبر داد. به گزارش مهر، سیدپرویز فتاح در دیدار سعید نمکی که با حضور تعدادی از معاونان بنیاد مستضعفان و مسؤولان وزارت بهداشت در محل وزارتخانه بهداشت و درمان انجام شد، با تبریک فرارسیدن سالروز ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار، با اشاره به حضور بنیاد مستضعفان در کنار مردم و کادر درمان از ابتدای شیوع کرونا و حمایت ۲۵۰۰ میلیاردتومانی این بنیاد طی ۱۰ ماه گذشته همزمان با شیوع این بیماری، گفت: ما از همان روزهای اول شیوع کرونا در کشور، آمادگی خود را برای خدمترسانی و کمک به کادر درمانی اعلام کردیم و در نخستین گام، امکانات در اختیارمان همچون هتلها را برای اسکان کادر درمانی درگیر کرونا و همچنین تأمین وعدههای غذایی پرسنل بیمارستانی به کار گرفتیم. فتاح در ادامه در اختیار قرار دادن آمبولانسهای تجهیز شده برای کمک به سیستم بهداشت و درمان، تجهیز تعدادی از بیمارستانها به دستگاههای اکسیژنساز و تأمین ونتیلاتور برای برخی بیمارستانهای کشور را از دیگر اقدامات بنیاد مستضعفان در حمایت از ستاد کرونا و وزارت بهداشت و درمان برشمرد و افزود: ما در این مدت سعی کردیم هیچ درخواستی را از سوی وزارت بهداشت و بیمارستانهای مختلف کشور بیپاسخ نگذاریم و حتما این مسیر را تا انتهای این مبارزه ادامه خواهیم داد. به گفته فتاح، بنیاد مستضعفان به مناسبت ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار، با هدف تقدیر از تلاشها و مجاهدت پرستاران و کادر درمان، هدیه 5/8 میلیاردتومانی برای پرستاران و کادر درمان در نظر گرفته است. سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز در ادامه این جلسه با اشاره به عملکرد بموقع و سریع بنیاد مستضعفان در حمایت از بیمارستانهای درگیر کرونا، از اقدامات و همراهی بنیاد مستضعفان تقدیر کرد.
***
[رئیس کمیسیون بهداشت: حجت تمام شد؛ دولت مصوبه تعرفه پرستاری را اجرا کند]
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در توجه به زحمات بیدریغ پرستاران و کادر پزشکی در دوران پرمشقت کرونا و دشواری و اضطرابی که آنها در این مدت دیدهاند، گفت: احترام به جایگاه پرستاران تا جایی است که مقام معظم رهبری شخصا از آنها تقدیر میکنند و پیگیر مطالبات آنها و رفع مشکلات این قشرند. حسینعلی شهریاری با بیان اینکه سالهاست از مصوبه تعرفهگذاری خدمات پرستاری میگذرد اما توجهی به این موضوع مهم نمیشود، گفت: امروز رهبر انقلاب حجت را بر همه تمام کردند تا اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاران که مدتهاست در مجلس هشتم تصویب شده اما دولت تاکنون آن را اجرا نکرده است، برای اجرا مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تا یک سال اخیر خیلیها جایگاه پرستار را بخوبی نمیشناختند، گفت: در ایام کرونایی مردم بخوبی دیدند که پرستاران در چه شرایط سختی کار میکنند و برای حفاظت از بیماران حتی از جان خود نیز میگذرند. در چنین شرایطی است که مقام معظم رهبری شخصا از زحمات طاقتفرسای این ایثارگران بیادعا قدردانی میکنند. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا طی 10 ماه اخیر در کشور بیش از 100 نفر از جامعه پرستاری و حدود 150 نفر از کادر پزشکی و چندین نفر از نیروهای خدماترسان در بیمارستانها و مراکز درمانی شهید شدند، گفت: دادن لقب فرشته به پرستاران از سوی رهبر انقلاب به همین خاطر است که پرستاران برای خدمترسانی به بیماران و حفظ سلامت جان آنها هفتهها و حتی ماهها از اعضای خانواده خود دور هستند تا وظایف انسانی خود را انجام دهند، در حالی که از کمترین حقوق و مزایا به نسبت کاری که میکنند برخوردارند. شهریاری به کمبود 100 هزار نیروی پرستار در سراسر کشور در پی توسعه زیرساختهای بیمارستانی و مراکز درمانی اشاره کرد و اظهار داشت: ما 2 سال پیش در فصل بودجه اعلام کردیم که بودجه برای استخدام پرستار تخصیص یابد اما دولت همراهی نکرد. این در حالی است که خستگی مفرط و فرسودگی کادر پزشکی و پرستاری کشور ناشی از کمبود نیروی پرستاری و استخدام آنهاست که دولت در مسیر تامین بودجه برای استخدام پرستاران تاکنون همراهی نکرده است. وی افزود: جامعه کارآزموده و حرفهای پرستاری کشور بسیار وسیع است، خیلی از آنها با دارا بودن مدارک تحصیلی بالا اما بیکار در خانه به امید استخدام نشستهاند، از طرفی آن گروه از پرستارانی که به استخدام درآمدهاند نیز با مشکلات عدیده مالی و... مواجهند. حال با توجه به تاکید معظمله مبنی بر حل مشکلات استخدامی و معیشتی پرستاران و اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات آنها و همچنین استخدام پرستاران، بیتردید یأسها به امید تبدیل میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
نامه رئیس سازمان نظام پزشکی به وزیر بهداشت برای خرید واکسن کرونا
رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نامهای به وزیر بهداشت ضمن اشاره به اهمیت زمان در مقابله با همهگیری «کووید-۱۹»، تهیه واکسن این بیماری در مقطع زمانی مشخص را خواستار شد و گفت: سازمان نظام پزشکی نیز در این خصوص اقدامات خود را با تشکیل کمیتهای آغاز کرده است. در متن نامه محمدرضا ظفرقندی خطاب به سعید نمکی آمده است: همانگونه که استحضار دارید طولانی شدن اپیدمی بیماری «کووید-۱۹» در جهان و کشورمان ایران، صدمات جبرانناپذیری را به حوزه سلامت و معیشت مردم وارد ساخته است. طبیعتا رهایی از این بیماری و آثار مخرب آن، جزو خواستههای عموم و مسؤولان کشور است. ضمن ارج نهادن بر تلاشهای دانشمندان عزیز کشورمان برای تولید واکسن کرونا، عنصر زمان برای مقابله با این بیماری بسیار مهم و سرنوشتساز است. با توجه به تولید و شروع استفاده از واکسن در کشورهای مختلف به نظر میرسد لازم است همه تلاشها بر خرید هر چه سریعتر واکسن و شروع واکسیناسیون مردم عزیز کشورمان در یک بازه زمانی مشخص متمرکز گردد. سازمان نظام پزشکی به عنوان نهاد مرجع صنفی بر اساس بند «ت» ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی برای تهیه و ارائه خدمات واکسیناسیون به مردم و کادر درمان اعلام آمادگی مینماید. همچنین این سازمان برای پیگیری ویژه تهیه واکسن، کمیتهای را تعیین نموده تا با هماهنگی وزارت بهداشت و دولت و در راستای فعال کردن دیپلماسی عمومی، اقدام عاجل در این زمینه به عمل آورد.
***
ایران موفق به ساخت «کیتهای تشخیص سرطان» شد
انواع کیتهای تشخیص طبی سرطان و عفونت از نوع «الایزا» توسط یک شرکت دانشبنیان داخلی تولید شد. به گزارش تسنیم، یک شرکت دانشبنیان کشورمان از سال 84 فعالیت خود را در حوزه تولید کیتهای تشخیص طبی از نوع الایزا آغاز کرد. این کیتها در 2 نوع کیتهای 96 و 192 تستی به بازار عرضه شد و در مدت کوتاهی به دلیل کیفیت بالا جایگاه خود را در بازار پیدا کرد. به گفته افشین تاجدین، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، کیتهای تشخیص طبی این شرکت با سرعت بالایی جانشین محصولات مشابه خارجی شد و در حال حاضر بیش از 70 نوع کیت تشخیصی الایزا برای شناسایی بیماریهای مختلفی در این مجموعه فناور تولید میشود. وی افزود: کیتهای تولیدی مجموعه ما برای تشخیص انواع بیماریهای عفونی، ناهنجاریهای هورمونی، مارکرهای سرطانی و... تولید شده است و در بیمارستانها و مراکز درمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
***
سرگردانی معلمان و دانشآموزان به خاطر ناهماهنگیها
گروه اجتماعی: ناهماهنگی بین وزارت آموزشوپرورش و ستاد مقابله با کرونا موجب سرگردانی معلمان و دانشآموزان شد. به گزارش «وطن امروز»، روز شنبه مسعود ثقفی، سخنگوی آموزشوپرورش تهران اعلام کرد روزهای یکشنبه و دوشنبه 30 آذر و اول دیماه روزهای بدون تلفن همراه، تبلت و رایانه و همراهی با پرستاران تعیین شد و دانشآموزان باید در این ۲ روز با مراقبت از عدم برگزاری دورهمیها و رعایت پروتکلهای بهداشتی، گزارشی از روند برنامههایشان را تهیه و بهصورت تصویری برای معلمان سهشنبه صبح ارسال کنند. این دستورالعمل شامل تمام مدارس دولتی و غیردولتی بوده و لازمالاجراست و در ارزیابی مدیران و مؤسسان لحاظ میشود. با وجود این اظهارات، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا شنبهشب در تلویزیون اعلام کرد آموزش مجازی تعطیل نیست. تعطیلی آموزش مجازی جزو مصوبات ما نیست و هیچ مجوزی از طرف ستاد ملی کرونا نبوده است. بازگشایی مدارس تا ۲ هفته آینده در کمیتههای در نظر گرفته شده تعیینتکلیف میشود.
این عدم هماهنگی میان آموزشوپرورش تهران و ستاد مقابله با کرونا دیروز موجب سرگردانی دانشآموزان و معلمان شد و آخر هم مشخص نشد آیا آموزش مجازی باید انجام میشد یا خیر؟
***
احتمال رخداد زلزلهای قویتر در تهران شدت گرفته است
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به تکرار چندباره زلزله در تهران گفت: مکانیزم فعالیت گسل به گونهای است که این لرزشها میتواند احتمال رخداد زلزلهای قویتر را هم بالا ببرد.
رضا کرمیمحمدی در گفتوگو با ایلنا در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه سامانه هشدار سریع این سازمان در زلزله روز شنبه تهران چگونه عمل کرد؟ گفت: سامانه هشدار سریع ساعت 3:05 وقوع زلزله را اعلام کرد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا در زلزله روز شنبه تهران نیازی به قطع برق و گاز وجود داشت یا خیر؟ گفت: شدت این زلزله حدود ۴ ریشتر بود و در حدی نبود که نیاز به قطعی باشد. اقدامات پیشگیرانه عموما برای زلزلههای بیش از ۵ ریشتر برای شهر مهم هستند. او ادامه داد: اما اینکه گسل مشاء فعالیت دارد و این مساله در ماههای اخیر چند بار تکرار شده، حساسیتها را بالا میبرد، چراکه در گذشته اینگونه نبود و با این تناوب زیاد زلزلههای ۴ ریشتر و حتی ۵ ریشتر را نداشتیم و لذا حساسیتها در این زمینه بالا رفته است. کرمیمحمدی با تاکید بر اینکه باید همه کشور به این موضوع توجه داشته باشند، درباره علت افزایش حساسیت ناشی از تکرار زلزله در تهران گفت: مکانیزم فعالیت گسل به گونهای است که این لرزشها میتواند احتمال رخداد زلزلهای قویتر را هم بالا ببرد. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: لذا به طور کلی میتوان گفت احتمال وقوع زلزله بزرگتر نسبت به قبل بالاتر رفته است.
ارسال به دوستان
خطر ابتلا به کرونا با آلودگی هوا تشدید میشود
کرونا دودی!
گروه اجتماعی: آلودگی هوا حتی در روزهایی که محدودیتهای متنوع کرونایی وجود دارد، دست از سر کلانشهرها برنداشته تا بیش از پیش عدم مدیریت آلودگی هوا توی چشم بزند.
به گزارش «وطن امروز»، غبار صبحگاهی در ابتدای پاییز جای خود را به آلودگی شدید هوا داده و در دورانی که کرونا به معضل اول کشور تبدیل شده است، در کلانشهرها این مشکل قوز بالا قوز شده.
همواره در پاییز و زمستان بحث آلودگی هوا و مدیریت آن مطرح میشود اما کمتر دولت و مدیریت شهری است که توانسته باشد از شدت این معضل بکاهد. به گفته کارشناسان، آلودگی هوا خطر ابتلا و مرگ را در ایام کرونا بشدت افزایش میدهد و رسیدگی به آن در این روزها ضروریتر از سابق است.
* ۳۷ روز تنفس هوای آلوده در تهران طی پاییز
پایتختنشینان پاییز امسال ۳۷ روز به دلیل افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون هوای آلوده تنفس کردند. تهرانیها از ابتدای پاییز تاکنون ۵۳ روز هوای قابل قبول و ۳۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس - بهدلیل افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون - داشتهاند. هوای تهران در حالی طی پاییز ۳۷ روز آلوده بود که در این بین سهم آذرماه از آلودگی هوا ۱۹ روز گزارش شده، این یعنی آذرماه آلودهترین ماه پاییز امسال بوده است. بررسی آمارها نشان میدهد کیفیت هوای تهران در پاییز سال گذشته با درصدی تفاوت، کموبیش مشابه امسال بود. پاییز ۹۸ تهران ۵۸ روز هوای قابل قبول و ۳۲ روز هوای آلوده داشت که از این بین سهم هوای ناسالم برای گروههای حساس ۲۹ روز و سهم هوای ناسالم برای همه ۳ روز بود. بر اساس این گزارش مهمترین علت آلودگی هوا در ماههای سرد سال افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون است. بر اساس آخرین سیاهه انتشار شهر تهران، سهم منابع متحرک مانند تاکسیها، خودروهای شخصی، اتوبوسها و... در تولید ذرات معلق ۶۰ درصد است که در این بین خودروهای دیزلی پررنگترین نقش را دارند. ذرات معلق یکی از خطرناکترین آلایندههای موجود در هوا هستند و میتوانند بیماریهای قلبی و ریوی را تشدید کنند و در مواجهه طولانیمدت سبب حملات قلبی و آسم شوند.
رئیس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران با اشاره به اینکه تهران به مدت ۳ روز دچار پدیده «مهدود» بوده است، از استانداری تهران درخواست کرد جلسات کارگروه آلودگی هوا را به صورت هفتگی برگزار کند. سیدآرش حسینیمیلانی در جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکری درباره منابع آلایندگی و منابع ثابت در اطراف تهران به اداره کل صنعت، معدن و تجارت و شرکت پخش فرآوردههای نفتی استان تهران اظهار داشت: شاخص آلودگی هوای شهر تهران در یک هفته اخیر در بسیاری مواقع در مرز ۱۵۰ (ناسالم برای همه گروههای حساس) قرار داشته و عملا شهر با وجود بارندگی روز پنجشنبه به مدت ۳ روز متوالی دچار پدیده «مهدود» بوده که بسیار هشداردهنده است. وی ادامه داد: با وجود برقراری قرنطینه نسبی در ۲ هفته اول آذرماه ۹۹، همچنان ۹ روز ناسالم برای گروههای حساس و 6 روز قابل قبول بوده است. در نیمه دوم آذرماه نیز ۱۰ روز هوای ناسالم را برای گروههای حساس داشتهایم. حسینیمیلانی با اشاره به وضعیت شاخص So۲ در ۳ منطقه ۱۸، ۱۹ و ۲۰ تصریح کرد: غلظت So۲ در ۳ منطقه ۱۸، ۱۹ و ۲۰ در آذرماه نسبت به مدت زمان مشابه سال ۹۸ از 8 پیبیبی به 7/11 پیبیبی رسیده که به معنای افزایش ۴۵درصدی است. وی با بیان اینکه از استانداری میخواهم جلسات کارگروه آلودگی هوای استان را به صورت هفتگی برگزار و به صورت دقیق شرایط را در دیماه رصد کند، تصریح کرد: از شهرداری تهران میخواهم شاخص وضعیت ترافیک (TQI) را برای اطلاعرسانی وضعیت ترافیک به تفکیک مرکز شهر، محدوده طرح کاهش و کل شهر به صورت منظم و ترجیحا روزانه منتشر کند.
* واکنش محیطزیست تهران به انتقاد از اعلام نشدن شرایط اضطرار آلودگی هوا در پایتخت
در پی مطرح شدن برخی انتقادات نسبت به تشکیل نشدن کمیته اضطرار آلودگی هوا در پی تداوم آلودگی هوای تهران، معاون نظارت و پایش محیطزیست استان تهران گفت: کمیته اضطرار آلودگی هوا به صورت مجازی، هماهنگیهای لازم را انجام داده اما بهدلیل همپوشانی تصمیمات و محدودیتهای کرونایی با تمهیداتی که در شرایط اضطرار آلودگی هوا اتخاذ میشود، به اتخاذ تصمیم یا اعمال محدودیتهای جدیدی در این زمینه نیاز نبوده است. محمد رستگاری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طبق قانون هوای پاک در پی استمرار آلودگی هوا و پیشبینی پایداری جوی از سوی سازمان هواشناسی، پیشبینی تداوم آلودگی هوا به وزارت بهداشت اعلام میشود. در صورت تشخیص و اعلام شرایط اضطرار از سوی وزارت بهداشت، هماهنگیهای لازم بین اداره حفاظت محیطزیست استان تهران با استانداری برای تشکیل جلسه صورت میگیرد. وی ادامه داد: با این حال کمیته اضطرار آلودگی هوا به صورت مجازی هفته گذشته هماهنگیهای لازم را انجام داد اما تمام تصمیمات و محدودیتهایی که ستاد ملی مقابله با کرونا اعمال کرده بود با تصمیماتی که در کمیته اضطرار آلودگی هوا گرفته میشود، همپوشانی داشت. از این رو هماهنگیهای لازم با اداره کل بحران انجام شد و دیگر نیازی نبود تصمیم جدیدی در این زمینه گرفته شود، چرا که بیشتر تمهیدات و محدودیتهایی که در شرایط اضطرار آلودگی هوا اتخاذ و اعمال میشود، از پیش در محدودیتهای کرونایی لحاظ شده بود.
ارسال به دوستان
۱۷۷ فوتی و ۶۳۱۲ ابتلای جدید کرونا در کشور
اهمیت تداوم محدودیتهای کرونایی
آمار جانباختگان بیماری «کووید-19» در کشور مدتی است همچنان زیر 200 نفر در هر 24 ساعت گزارش میشود. این کاهش آمار به گفته مسؤولان بهداشتی و کارشناسان این حوزه به شرطی ادامهدار خواهد بود که مردم همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. به گزارش«وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۶۳۱۲ مبتلا به «کووید-19» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز شنبه تا ظهر دیروز بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۳۱۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۸۰۵ نفر از آنها بستری شدند. وی ادامه داد: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۱۵۸ هزار و ۳۸۴ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: متاسفانه در این مدت زمان، ۱۷۷ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۳هزار و ۶۲۵ نفر رسید. وی افزود: خوشبختانه تاکنون ۸۸۵ هزار و ۵۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. لاری گفت: ۵۵۶۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. به گفته وی، تاکنون ۷ میلیون و ۴۶ هزار و ۴۴۷ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، ۲۰۵ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲۴۳ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
* اهمیت تداوم محدودیتهای کرونایی
فوقتخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری تهران با اشاره به تاثیر محدودیتها و مداخلات بر کاهش آمار مبتلایان و قطع زنجیره شیوع کرونا، گفت: هر نوع اعمال محدودیت با هدف کاهش ترددها میتواند میزان مبتلایان به کرونا و در نهایت چرخش ویروس را کمتر کند. دکتر محمدرضا هاشمیان گفت: انجام مداخلات سختگیرانه و اعمال محدودیتها برای کاهش و قطع زنجیره شیوع کرونا راهحل مناسبی برای کنترل بیماری است و ای کاش این نوع محدودیتها از همان ماههای اول که بارها از سوی متخصصان درخواست شده بود به صورت ساعتی، هفتگی یا در انتهای هفتهها اعمال میشد. این عضو هیات علمی دانشگاه با تاکید بر اینکه تداوم محدودیتها در روزها و ماههای آینده کمککننده خواهد بود، ادامه داد: در کل دنیا ثابت شده هر نوع اعمال محدودیت با هدف کاهش ترددها میتواند میزان مبتلایان به کرونا و در نهایت چرخش ویروس را کمتر کند. هاشمیان همچنین با تاکید بر ضرورت تداوم محدودیتهای کرونایی در روزهای آینده، اظهار کرد: محدودیتها باید به گونهای تداوم داشته باشد که نه افراد از نظر اقتصادی متضرر شوند و نه سلامت جامعه مجددا به خطر بیفتد، چراکه لغو ناگهانی محدودیتها میتواند مجددا به شیوع بیشتر و افزایش بار اپیدمی منجر شود. فوقتخصص ICU با بیان اینکه خطر کرونا همچنان ادامه دارد، گفت: مردم و مسؤولان نباید کاهش بار بیماری را به منزله اتمام خطر و عادی شدن شرایط تلقی کنند، چرا که در این صورت قطعا زمستان سختی را پیش رو خواهیم داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|