|
ارسال اطلاعات ۷۰ هزار قمارباز به مرجع قضایی
اطلاعات ۷۰ هزار قمارباز فعال شناسایی شده توسط سامانه هوشمند کشف جرائم مالی شبکه پرداخت، به مرجع قضایی ارسال شد. مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در توئیتی نوشت: اطلاعات ۷۰ هزار قمارباز فعال شناسایی شده توسط سامانه هوشمند کشف جرائم مالی شبکه پرداخت، به مرجع قضایی ارسال شد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ عدم مدیریت در توزیع و تأمین نهادههای دامی باز هم باعث افزایش قیمت تخم مرغ شد
یک یارانه ؛ یک شانه تخممرغ
* قیمت تخممرغ از ابتدای سال جاری تاکنون 60 درصد افزایش یافته است
گروه اقتصادی: عدم مدیریت در توزیع و تامین نهادههای دامی برای مرغداران باز هم باعث به وجود آمدن رکورد جدید در قیمتها شد و بهای هر شانه تخممرغ دیروز به 45 هزار تومان رسید. به گزارش «وطن امروز»، گویا بیتدبیری و ضعف مدیریت در تامین و کنترل قیمت محصولات پرمصرف پایانی ندارد؛ یک روز بهای کره و محصولات لبنی افزایش مییابد و روز دیگر قیمت گوشت و مرغ و کالاهای اساسی. دیروز رسانهها خبر از افزایش قیمت هر شانه تخممرغ به 45 هزار تومان دادند. باشگاه خبرنگاران در گزارشی میدانی قیمت هر شانه تخممرغ را بین 43 تا 49 هزار تومان مخابره کرد. البته بررسیها نشان میدهد قیمت تخممرغ اساسا قاعده خاصی را دنبال نمیکند و فروشندگان به هر قیمتی که میخواهند آن را عرضه میکنند. برای مثال در فروشگاههای اینترنتی این کالا تا شانهای 65 هزار تومان هم فروخته میشود. در همین رابطه، ناصر نبیپور، سخنگوی اتحادیه مرغداران گفت: قیمت تمام شده هر کیلو تخممرغ هماکنون 15هزار و 500 تومان است اما پشتیبانی امور دام، سازمان حمایت و وزارت جهاد کشاورزی بر توزیع تخممرغ با نرخ مصوب همچنان اصرار میورزند و در مقابل قرار است ۱۰۰ درصد نهاده دامی را با نرخ مصوب در اختیار مرغداران قرار دهند. سخنگوی اتحادیه سراسری مرغداران میهن در واکنش به افزایش قیمت تخممرغ گفت: طی روزهای گذشته روند توزیع نهادههای دامی بهبود یافته و بازار رو به تعادل است. مرغداران هر کیلوگرم تخممرغ را با نرخ مصوب ۱۲ هزار تومان تحویل میادین میوه و ترهبار میدهند و در میادین قیمت برای مصرفکننده نهایی حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است. وی ادامه داد: در مواقعی که قیمت تخممرغ کاهش مییابد، مغازهداران این نرخ را اعمال نمیکنند، چرا که در بهار زمانی که قیمت هر کیلو تخممرغ ۶ هزار تومان معادل هر شانه ۲ کیلویی ۱۲ هزار تومان بود، مغازهداران با نرخ ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان میفروختند که این امر نشان از سودجویی مغازهداران است. نبیپور با انتقاد از بالا بودن قیمت نهادههای تولید بیان کرد: قیمت کنونی متیونین از ۲۱ تا ۲۲ هزار تومان به ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان و مکمل به ۳۰ هزار تومان رسیده است، همچنین قیمت کارتن و شانه لحظهای افزایش مییابد. این مقام مسؤول ادامه داد: قیمت نهادههایی که شامل سهمیه نیست، لحظهای افزایش مییابد که در نرخ تمامشده تولید اثرگذار است. بر اساس این گزارش، باز هم تامین نکردن نهادههای دامی از سوی دولت و با قیمت مصوب تبدیل به معضلی برای تولیدکنندهها و در نهایت افزایش قیمت مواد غذایی برای مصرفکننده شده است. به نظر میرسد دولت از سیاستهای اشتباهی برای تامین نهادههای دامی تولیدکنندهها تبعیت میکند، چرا که این موضوع ماههاست در کشور مطرح است و نهتنها رفع نشده، بلکه تشدید نیز شده است. در این شرایط دولتیها باید هر چه سریعتر نسبت به تامین نهادههای دامی با نرخ مصوب اقدام جدی کنند یا اجازه دهند تولیدکنندهها تمام نهادهها را با نرخ آزاد تهیه کنند. تامین بخشی از نهاده دامی به شکل آزاد و بخشی به صورت مصوب، موجب چندنرخی شدن تخممرغ در بازار و در نهایت دلالبازی و سودجویی شده است که شاهد این وضعیت در بازار هستیم.
* عدم تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی
با کاهش ارزش ریال و افزایش نرخ ارز به دلیل عملکرد غلط بانک مرکزی، این بانک با هدف کنترل نرخ ارز، تصمیم به مدیریت ارز تجارت خارجی گرفت. این تصمیم به دلیل ایجاد محدودیتهای زیاد، روند تجارت کشور را با کندی مواجه کرد. همچنین بانک مرکزی در حالی به بهانه مدیریت منابع ارزی، ارز ترجیحی واردات نهاده به عنوان یکی از اساسیترین کالاهای مورد نیاز کشور را کاهش داد که طبق آمارهای تفصیلی واردات کالایی، واردات کالاهای غیرضروری مانند بذر زینتی، موز، دارچین و شفتالو در ۵ ماه نخست امسال چند برابر شده است. در این باره نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس با انتقاد از نقش بانک مرکزی در رسوب کالاهای اساسی در گمرکات که منجر به افزایش قیمتها شده است، گفت: از آنجا که تنها مقداری از 4 میلیون تن کالای رسوب شده در گمرکات بتازگی ترخیص شده است، باید عملکرد بانک مرکزی را دلیل اصلی رسوب چند میلیون تنی کالاهای اساسی همچون خوراک دام، گندم، برنج، حبوبات و... در گمرکات دانست، چرا که واردکنندگان به دنبال قول و تعهد بانک مرکزی این کالاها را با ارز 4200 تومانی وارد کردهاند اما بانک مرکزی ارز آنها را نمیدهد. احمد مرادی ادامه داد: به دنبال پیگیریهای انجام شده بخشی از کالاها ترخیص شدند اما همین ترخیص اندک با اعتراض بانک مرکزی روبهرو شد، چرا که معتقدند این کار بدون هماهنگی آنها انجام شده است، هر چند اعتراض آنها غیرمنطقی و غیرقانونی است. وی بیان کرد: با آنکه کالاهای بسیاری وارد کشور شدند و این اتفاق میتوانست منجر به کاهش قیمتها شود اما بانک مرکزی با جلوگیری از ترخیص کالاها سبب گرانی قیمت آنها شد. نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی کالاها سریعالفساد هستند، به همین دلیل گمرکات قول دادهاند بدون هماهنگی با بانک مرکزی هر چه سریعتر آنها را ترخیص کنند، افزود: عدم ترخیص کالاهای دپو شده در گمرکات خسارات بسیاری برای کشور به همراه دارد.
***
مرکز آمار، تورم آذرماه را اعلام کرد
[تورم سالانه 5/30 درصد و نقطه به نقطه 8/44 درصد]
مرکز آمار ایران روز گذشته گزارش تورم آذرماه را منتشر کرد. طبق اعلام مرکز آمار، نرخ تورم سالانه آذرماه ١٣٩٩ برای خانوارهای کشور به 5/30 درصد رسید که نسبت به ماه قبل 5/1 واحد درصد افزایش نشان میدهد. همچنین نرخ تورم نقطهای در آذرماه ١٣٩٩ به عدد 8/44 درصد رسید، یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین 8/44 درصد بیشتر از آذر ١٣٩٨ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند. علاوه بر این نرخ تورم ماهانه در آذرماه سال جاری به 2 درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل 2/3 واحد درصد کاهش داشته است.
***
[گرانیای که قابل مدیریت بود]
شهریورماه ناصر نبیپور، رئیس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران گفته بود: اگر دولت در تامین خوراک دام و طیور راهکار اساسی درنظر نگیرد «تخممرغ به کیلویی ۲۳ هزار تومان و هر شانه ۵۰ هزار تومان هم خواهد رسید»؛ اتفاقی که دیروز محقق شد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» تأثیر ممنوعیت معاملات الگوریتمی بر روند بازار سرمایه را بررسی کرد
بازگشت معاملات الگوریتمی؟
گروه اقتصادی: دعوای وزارت اقتصاد و وزارت نفت بر سر عرضه صندوق سرمایهگذاری قابل معامله پالایش یکم، موجب آغاز ریزش 3 ماهه بورس شد. طولانی شدن این ریزش موجب شد سهامداران هر چند وقت یک بار به دنبال بهانهای جدید برای توجیه این ریزش بروند. معاملات الگوریتمی یکی از مواردی بود که توسط برخی سهامداران به عنوان دلیل ریزش بورس شناخته شده بود. سازوکار این نوع از معاملات که از آن با عنوان معاملات خودکار نیز یاد میشود، استفاده از برنامههای کامپیوتری به منظور ثبت سفارش، بدون دخالت انسان است. با گسترش بازار و بالا رفتن تعداد نمادها، رصد بازار و یافتن سیگنالهای مناسب سخت و زمانبرتر شده است اما الگوریتمها این کار را با سرعت و دقت بیشتری از طریق زیر نظر گرفتن کل بازار و نمادهای آن به صورت همزمان انجام میدهند و همین عامل موجب حذف هیجان و احساسات از معاملات میشود که به منطقیتر شدن معاملات کمک میکند.
* تأثیر ممنوعیت معاملات الگوریتمی بر روند بازار سرمایه
سازمان بورس در جهت پاسخ به نگرانیهای سرمایهگذاران درباره احتمال تاثیر معاملات الگوریتمی بر ادامه روند نزولی، یکم مهرماه طی اطلاعیهای این نوع از معاملات را ممنوع کرد. در این اطلاعیه، به همه شرکتهای کارگزاری اعلام شد به منظور حفظ شرایط تعادل عرضه و تقاضا در بازار و نظارت بر ورود سفارشات و معاملات، دسترسی همه مشتریان اعم از حقیقی و حقوقی (جز بازارگردانان دارای مجوز که با شناسه مشخص شده برای معاملات اقدام به ارسال سفارش میکنند) درباره امکان انجام معاملات الگوریتمی در همه نمادهای معاملاتی در بورس و فرابورس تا اطلاع ثانوی غیرفعال شود. همچنین تقسیم سفارشات به هر روشی توسط مشتریان برخط اعم از حقیقی و حقوقی در تمام نمادهای معاملاتی در سمت فروش، ممنوع شد. در همین راستا باید در اسرع وقت تنظیمات لازم در همه سامانههای برخط کارگزاران جهت جلوگیری از تقسیم سفارشات در هنگام ورود سفارش توسط مشتریان برخط و همچنین عدم استفاده از الگوریتمهای معاملاتی انجام شود. البته این اقدام تاثیری بر روند بازار نداشت و شاخص کل با ادامه روند نزولی خود، 360 هزار واحد سقوط را در یک ماه و 20 روز پس از ممنوعیت معاملات الگوریتمی تجربه کرد. 3 ماه از ممنوعیت معاملات الگوریتمی میگذرد اما با توجه به نمایان شدن عدم تاثیر ممنوعیت این معاملات بر روند شاخص کل بورس، همچنان سیگنالی برای بازگشت این نوع از معاملات به بازار سرمایه وجود ندارد.
* احتمال آزادسازی معاملات الگوریتمی برای افراد حقیقی و حقوقی بورس
مجید عبدالحمیدی، فعال حوزه معاملات الگوریتمی درباره ضرورت استفاده این معاملات با پیشرفت بازار گفت: نحوه معاملات و تعداد سهام حاضر در بورس در گذر زمان تغییرات زیادی کرده است، به نحوی که حجم سرمایه یک فرد در نحوه معاملات وی تأثیر مستقیم گذاشته و از طرفی با بزرگتر شدن بازار و افزایش تعداد سهمها، ذهن انسان به دلیل محدودیتهایی که دارد، نمیتواند همه بازار را همزمان رصد کند؛ از این رو تکنولوژی معاملات خودکار و هوش مصنوعی نیز وارد معاملات در بازارهای مالی شده است. عبدالحمیدی ادامه داد: معاملات الگوریتمی یا معاملات خودکار، یک ابزار معاملاتی بازارهای بورس است؛ به نحوی که با استفاده از آن میتوان با بهرهگیری از هوش مصنوعی و استراتژیهای مدنظر، به صورت خودکار یا نیمهخودکار و البته با استفاده از کدهای برنامهنویسی شده یا سامانههای موجود در بازار، موقعیتهای مناسب در بورس را شناسایی و آنها را در بهترین زمان موجود شکار کرد. عبدالحمیدی ادامه داد: این ابزار کمک میکند بدون درگیر شدن احساسات یا هیجانها، در بازار معامله کرد و در نهایت موجب افزایش حجم معاملات شد؛ به همین دلیل در شرایط فعلی، بازارگردانها با استفاده از این معاملات براحتی تعهداتی همچون حجم تکلیفی و خرید در منفیها، صف فروش و فروش در مثبتها و صف خرید را با سرعت بالا و بدون خطا انجام میدهند. وی اظهار داشت: تکنولوژی معاملات الگوریتمی به سرعت در حال پیشرفت است و برنامهنویسان و تحلیلگران بسیاری ۱۰۰ درصد تمرکز خود را روی هوشمندسازی برنامههای معاملات الگوریتمی گذاشتهاند؛ ضمن اینکه استفاده از این روش در بازار بورس ایران نیز رواج دارد اما در حال حاضر عده کمی قادر به استفاده از این معاملات هستند که این موضوع البته درست نیست و باعث سود بردن عدهای خاص خواهد شد. عبدالحمیدی گفت: احتمالا در آینده و با وضع قوانین جدید، امکان استفاده از معاملات الگوریتمی برای فعالان بورس تهران اعم از حقیقیها و حقوقیها نیز فراهم خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
رأی نهایی هفتتپه چهارشنبه از سوی هیأت داوری صادر خواهد شد
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: جلسه هیات داوری برای تعیین تکلیف وضعیت شرکت نیشکر هفتتپه چهارشنبه هفته جاری برگزار خواهد شد. سیدنظامالدین موسوی به جلسه هیات داوری برای تعیین تکلیف شرکت نیشکر هفتتپه اشاره کرد و گفت: پس از تلاشهای متعددی که از سوی مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای نظارتی صورت گرفت، پرونده شرکت نیشکر هفتتپه توسط رئیس سابق سازمان خصوصیسازی برای تصمیمگیری نهایی به هیات داوری ارسال شد. وی افزود: سازمان خصوصیسازی این درخواست را از هیات داوری داشته که فسخ قرارداد مالک شرکت نیشکر هفتتپه به دلیل تخلفات متعدد صادر شود و امیدواریم این هیات نیز در بررسیهای خود دیدگاههای کارشناسی و نظرات تخصصی نهادهای نظارتی کشور را لحاظ کند و حتما هم این مهم اتفاق خواهد افتاد. عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای به جلسه هیات داوری اشاره و اظهار کرد: جلسه نهایی برای تصمیمگیری درباره تعیین تکلیف مالک شرکت هفتتپه چهارشنبه هفته جاری برگزار و در آنجا رای صادر خواهد شد و امیدواریم همانگونه که بازوهای نظارتی ۳ قوه به خلع ید مالک شرکت هفتتپه اصرار دارند در اینجا نیز این خواسته رقم بخورد. وی افزود: با خلع ید مالک فعلی شرکت هفتتپه قطعا روند کشت و تولید نیشکر افزایش خواهد یافت و کارگران نیز با یک آسودگیخاطر به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
***
تأمین ۱۰۰ درصدی نهادههای دامی
دبیر ستاد تنظیم بازار اعلام کرد مشکلات توزیع نهادههای دامی حل شده و در حال حاضر ۱۰۰درصد نهادههای دامی تأمین شده و تولیدکنندگان میتوانند محصولات خود را به قیمت مصوب عرضه کنند. عباس قبادی در نشست کارگروه تنظیم بازار، روند تغییر قیمت کالاهای اساسی را باثبات توصیف کرد و گفت: گزارش بانک مرکزی از وضعیت تخصیص ارز نیمایی نیز حاکی از آن است که سقف تخصیص ارز به کمتر از یک ماه رسیده که تحول خوبی در سیستم بانکی است. وی همچنین با بیان اینکه روند ترخیص کالا از گمرکها عادی شده، اظهار کرد: خروجی کالا در بنادر زودتر به مقاصد حمل میشود و در نتیجه در هفتههای گذشته ثبات نسبی بر بازار حاکم بود. همچنین گزارشها حاکی از ثبات نسبی در عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی است. وی در ادامه با اشاره به مشکلات تامین ارز واردات برای محصولاتی از جمله کره، تصریح کرد: واردات کره از ۵۰ هزار تن به ۵ تن و واردات گوشت قرمز از بیش از ۸۰۰ هزار تن به کمتر از ۱۰۰ هزار تن در سال رسیده است که نشان از رشد تولید در کشور دارد.
***
مجلس مخالف اخذ مالیات از بخش کشاورزی است
نماینده مجلس یازدهم با انتقاد از تلاش دولت برای اخذ مالیات از بخش کشاورزی، گفت: مجلس مخالف این اقدام است، از این رو دولت در حوزه تخصیص اعتبارات باید به استانهای فعال در حوزه کشاورزی اعتبارات قابل قبولی پرداخت کند. غلامعلی کوهساری با انتقاد از رویکرد دولت در حوزه اخذ مالیات از کشاورزان، گفت: در شرایط کنونی لایحهای در کمیسیونهای اقتصادی دولت در حال بررسی است که بر اساس آن، کشاورزان و زیرمجموعه این بخش باید مالیات پرداخت کنند اما قطعا مجلس با این مساله مخالفت خواهد کرد. وی ادامه داد: در پیوست شماره یک لایحه بودجه 1400، مناطق کمترتوسعهیافته کمترین تعداد ردیفهای اعتباری و کمترین میزان اعتبارات را دارند، از طرفی بر اساس لوایح بودجه، استانهایی که بیشتر مالیات میدهند، اعتبارات بیشتری دریافت میکنند، این مساله موجب شده استانهای شمالی کشور با وجود نقش اساسی در تولید محصولات کشاورزی، اعتبارات کمی دریافت کنند.
وی بر لزوم توجه به مناطق کمترتوسعهیافته در کشور تأکید کرد و گفت: متأسفانه در بحث تخصیص بودجه به استانهایی مانند استان گلستان که نقش اساسی در تأمین مواد غذایی دارند، کمتر توجه میشود، زیرا این استانها صنعتی نبوده و مالیات کمتری به واسطه فعالیت در حوزه کشاورزی پرداخت میکنند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|