|
مادورو خواستار برادری و اتحاد در ونزوئلا شد
رئیسجمهور ونزوئلا در پیام ویژه خود برای کریسمس، خواستار برادری و اتحاد در این کشور شد. به گزارش پرنسا لاتینا، نیکلاس مادورو در پیام خود به مناسبت کریسمس، با بیان اینکه «ما قلبهای خود را برای دریافت عشق و مهربانی باز کردهایم»، خواستار اتحاد و برادری در این کشور شد. مادورو همچنین در پیامی توئیتری بر فراخوان ترویج روند گفتوگوی ملی برای بازگرداندن تعادل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به جامعه تاکید کرد.
ارسال به دوستان
انفجار در ایالت تنسی آمریکا و سؤالات جدی درباره ابعاد و ماهیت این بمبگذاری
معمای نشویل
کارشناسان معتقدند شیوه بمبگذاری نشان از حرفهای بودن عامل یا عاملان دارد و این انفجار میتواند یک پیام باشد و ممکن است وقایع دیگری به دنبال داشته باشد
گروه بینالملل: انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در نشویل به واقع مهمترین حادثه روز کریسمس برای آمریکا بود. سوالات مهمی درباره این حادثه وجود دارد که هنوز بیجواب مانده است؛ اینکه چرا بمبگذار پیش از انفجار وجود بمب را به پلیس گزارش داده یا اینکه چرا بمبگذار، شهر نشویل را که یکی از ملتهبترین شهرهای آمریکا در رابطه با تنشهای نژادی است برای این کار انتخاب کرده است. آنچه مسلم است انفجار نشویل که اکنون به عنوان معمای نشویل مطرح شده، چه با انگیزههای سیاسی باشد و چه با انگیزههای نژادی، حاوی پیام مهمی است و آن اینکه جامعه آمریکا از بسیاری از خطوط قرمز عبور کرده و احتمالا این قبیل اقدامات ادامهدار خواهد بود.
* انتشار تصویر ون منفجر شده
به گزارش «وطن امروز»، یک روز پس از انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در شهر نشویل ایالت تنسی آمریکا هنوز جزئیات رسمی و مشخصی از این انفجار مخابره نشده است. شاید تنها مورد رسمی انتشار تصویری از خودروی بمبگذاری شده از سوی پلیس نشویل است. پلیس شهر نشویل تصویری از خودروی ون مسافرتی را که روز کریسمس در این شهر منفجر شد، منتشر کرد. پلیس از مردم خواست در صورت داشتن اطلاعات درباره آن، با پلیس تماس بگیرند. در همین حال پلیس فدرال تحقیقات درباره این حادثه را آغاز کرده و از همه کسانی که اطلاعاتی درباره این انفجار دارند، خواسته است برای روشن شدن ابعاد این حادثه با پلیس تماس بگیرند. رسانههای محلی گزارش دادهاند ۱۵ دقیقه قبل از انفجار در شهر نشویل ایالت تنسی آمریکا از ون مسافرتیای که در این حادثه منفجر شد پیامی با مضمون هشدار برای تخلیه منطقه پخش شده است. در این پیام ضبط شده گفته شده است: «این منطقه باید همین الان تخلیه شود. اگر این پیام را میشنوید همین الان اینجا را تخلیه کنید». پلیس گفته در این پیام ضبط شده هشدار داده شده که تا ۱۵ دقیقه دیگر بمبی منفجر خواهد شد. همزمان پلیس گزارشی از وقوع تیراندازی در این منطقه دریافت کرده بود. نیروهای پلیس عازم محل بودهاند که انفجار رخ داده است.
* کشف یک جسد
پیدا شدن بقایای یک جسد در نزدیکی محل انفجار به عنوان نخستین مورد از تلفات این بمبگذاری گزارش شده است. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات پلیس نشویل با اعلام کشف بقایای جسد انسان در مجاورت محل انفجار نوشت هنوز مشخص نیست بقایای این جسد متعلق به عامل، مسؤول انفجار یا قربانی این حادثه است. تحقیقات پلیس فدرال و سایر ماموران اجرای قانون ادامه دارد و جزئیات بیشتری از این حادثه جز انتشار یک فیلم پیش و پس از انفجار منتشر نشده است. در این فیلم که از دوربین مدار بسته یکی از ساختمانهای محل حادثه به دست آمده است، صدایی پخش میشود که میگوید «اگر صدای مرا میشنوید، محل را تخلیه کنید». مقامات امنیتی معتقدند این انفجار عمدی بوده است اما به عامل یا عاملان احتمالی آن اشارهای نکردهاند. با این حال روزنامه تنسی گزارش میدهد چندین نفر برای بازجویی به حوزه مرکزی اداره افبیآی منتقل شدهاند اما پلیس از ارائه جزئیات بیشتر درباره این افراد خودداری کرده است.
* انفجاری به مثابه یک روند
آنچه تاکنون مشخص شده اینکه این انفجار منجر به تخریب و وارد آمدن خسارت به بیش از 41 ساختمان و واحد تجاری شده است. در همین ارتباط شبکه خبری سیانان به نقل از کارشناسان آمریکایی خبر داد حجم مواد منفجره به کار برده شده در انفجار نشویل، در داخل آمریکا بیسابقه است. «جیمز گاگلیانو» (James Gagliano) مامور ویژه سابق پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) درباره این انفجار به سیانان گفت: همه شواهد مربوط به این انفجار در حقیقت در خود این انفجار نابود شده است، در نتیجه هنوز نمیتوان به ماهیت این بمب پی برد که تا چه میزان پیچیده بوده و این خود معمایی است. این مامور سابق افبیآی افزود: زمان این انفجار نیز جای پرسش دارد، چنانچه مسبب یا مسببان این انفجار خواستار انفجاری پرتلفات بودند، ساعت ۵:۳۰ بامداد به وقت مرکز آمریکا نمیتوانسته زمان درستی برای این منظور باشد. این مامور ویژه سابق افبیآی گفت: بنا بر تجربیاتی که طی سالها در صحنههای جنایی یا صحنههای تروریستی داشتهام، زمان و مکان این انفجار نمیتوانسته نه تلفات سنگین و نه مکان مهمی را هدف قرار داده باشد، این گمان میرود که این انفجار میتواند یک پیام بوده و ممکن است وقایع دیگری به دنبال داشته باشد.
* واکنش کاخ سفید و بایدن به انفجار نشویل
عمده خبرها درباره انفجار نشویل که اکنون از آن با عنوان معمای نشویل یاد میشود، معطوف به تحلیلهای کارشناسان و گزارش رسانههاست. هنوز هیچ فرد یا افراد مشکوکی درباره این حادثه وجود ندارد و انگیزه عامل یا عاملان این انفجار نامشخص است. در این بین سکوت کاخ سفید نسبت به انفجار این بمب بحثبرانگیز شده است. تنها واکنش کاخ سفید به این انفجار مربوط به خبری بود که ساعاتی پس از حادثه منتشر و در آن اعلام شد رئیسجمهور آمریکا در زمین بازی گلف خود در فلوریدا اقامت دارد و از حادثه انفجار مطلع شده است. شبکه تلویزیونی «سیبیاس» هم به نقل از دفتر جو بایدن خبر داد بایدن گزارشی درباره انفجار شهر نشویل دریافت کرده است. «جان کوپر» شهردار شهر نشویل هم درباره این انفجار گفت: این حادثهای دور از انتظار در داخل آمریکا بود.
***
[ارتباط نشویل با شکاف اجتماعی در آمریکا]
انفجار خودروی بمبگذاری شده صبح روز کریسمس در شهر نشویل علاوه بر اینکه لرزه بر اندام ساکنان این شهر انداخت، افکار عمومی و کارشناسان را هم در شوک فرو برده است. اینکه تاکنون اطلاعات مشخصی از جزئیات این انفجار منتشر نشده، احتمالات درباره اهمیت این حادثه را دوچندان کرده است. شهر نشویل به عنوان مرکز ایالت تنسی از پایگاههای مهم ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری بود، با این حال در سالهای گذشته بویژه در دوران ریاستجمهوری ترامپ بارها صحنه درگیری بین مخالفان و حامیان ترامپ بود. یکی از آخرین موارد این درگیریها نیز مربوط به درگیری مخالفان ترامپ با گروههای نئونازی و دست راستی حامی ترامپ در سال 2018 بود. با این حساب به نظر میرسد این انفجار میتواند همسو با رویکرد ترامپ، انگیزههای نژادپرستانه هم داشته باشد. اگر چه این نکته را نیز نباید نادیده گرفت که جریان رقیب ترامپ هم سعی در افزایش بیاعتباری ترامپ و نمایش ناتوانی دولت وی در حفظ امنیت دارد. با توجه به اینکه جزئیات مواد منفجره و اقلام مربوط به آن بر اثر انفجار به طور کلی نابود شده اما به نظر میرسد این بمبگذاری حرفهای و دقیق انجام شده است. آنچه مسلم است این انفجار چه با انگیزههای سیاسی مثل کمک به ترامپ برای برپایی حکومت نظامی طرحریزی شده باشد یا با انگیزه اعلام هشدار به اقلیتهای نژادی در این شهر، حادثه کوچک و کماثری نیست. به نظر میرسد شکاف موجود در جامعه آمریکا که در 4 سال گذشته آشکارتر شده، با پایان دوره ترامپ عمیقتر خواهد شد.
***
شکست امنیتی آمریکا در ماجرای نشویل
غلامحسین یوسفی*: آمریکا تاکنون اطلاعات دقیقی درباره اتفاقی که جمعهشب در نشویل افتاد منتشر نکرده است. آنچه در نشویل اتفاق افتاد از نظر حجم و کیفیت انفجار در نوع خود بیسابقه ارزیابی شده و سبب بهت و حیرت مقامات آمریکایی شده است. آنچه امروز سبب نگرانی مقامات آمریکایی است اینکه ممکن است این قبیل انفجارها ادامهدار باشد و همین موضوع در شرایط کنونی آمریکا به دغدغه اصلی مقامات امنیتی این کشور تبدیل شده است.
نکته مهمی که باید در تحلیل انفجار نشویل به آن اشاره داشت این است که عاملان این انفجار با خبر دادن به پلیس قبل از انفجار صرفا به دنبال ایجاد رعب و وحشت بودهاند و احتمالا قصدی برای کشتهسازی نداشتهاند. با توجه به غالب بودن جریان سفیدپوستان نژادپرست در نشویل، گمانهزنیهایی درباره انتساب این انفجار به این جریان انجام شده است. بعد مهم حادثه نشویل که نباید از آن غفلت کرد شکست امنیتی سازمانهای عریض و طویل اطلاعاتی این کشور است. آمریکاییها همواره ادعا میکنند بر اوضاع امنیتی این کشور و دنیا مسلط هستند ولی در قضیه نشویل دستگاههای امنیتی آمریکا به وضوح از میدان جا ماندند و حتی با وجود اطلاعرسانی 15 دقیقهای عاملان انفجار نتوانستند بموقع وارد عمل شده و موفق باشند. حالا در آستانه عید کریسمس که طبیعتا باید مجالی برای آسایش و آرامش روانی جامعه آمریکا بعد از یک سال پرهیاهو باشد، آرامش روانی جامعه آمریکا برهم خورده و تحتالشعاع این تهدیدات قرار گرفته است. آنچه در نشویل اتفاق افتاد را در تحلیلی کلانتر میتوان به بحث افول آمریکا هم مرتبط دانست. افول آمریکا پدیدهای گسترده است که در حال رخ دادن است. آمریکا بعد از جنگ سرد و فروپاشی شوروی بر این باور بود که میتوان دنیا را با نظام تکقطبی اداره کرد. با شروع هزاره سوم اما افول آمریکا رقم خورد. به این نکته باید توجه کرد که تا قبل از این آمریکاییها در هر کجای دنیا که اراده میکردند تغییر دولت اتفاق میافتاد. این موضوع افسانه نیست و واقعیتی انکارناپذیر است. ولی شما ببینید از سال 2000 میلادی که چپگراها در ونزوئلا به قدرت رسیدند آمریکا تلاش فراوانی کرد تا این کشور را دوباره بخشی از حیاط خلوت خود کند اما نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه بعد از درگذشت چاوز و بویژه از سال 2017 میلادی آمریکا شدیدترین تحریمهای ممکن علیه ونزوئلا را اعمال کرد تا بتواند دولت این کشور را ساقط کند و جریان غربگرا را بر سر کار آورد. در این حوزه همه دنیا شاهد شکست مفتضحانه آمریکا هستند. انتخابات اخیر آمریکا هم شاهد دیگری بر فروپاشی بنیانهای نظام لیبرال- دموکراسی است که دوگانههای عجیب و غریب انتخابات آمریکا میان ترامپ و بایدن آن را به همه دنیا نشان داد.
*استاد دانشگاه و کارشناس مسائل آمریکا
ارسال به دوستان
بامداد دیروز جنگندههای رژیم صهیونیستی یک بیمارستان کودکان و یک مرکز توانبخشی معلولان را هدف قرار دادند
حمله نیمهشب صهیونیستها به بیمارستان کودکان غزه
گروه بینالملل: توحش صهیونیستها اگرچه موضوع تازهای نیست و بارها در گزارشهای حقوق بشری از آن سخن گفته شده است اما هربار اشغالگران قدس به سبک تازهای سبب غافلگیری جهان میشوند. یکی از این موارد بامداد دیروز بود که جنگندههای این رژیم یک بیمارستان تخصصی کودکان و یک مرکز توانبخشی معلولان را هدف قرار دادند. صهیونیستها البته طبق روال سابق خود ادعا کردهاند یک سایت تولید موشک را هدف قرار دادهاند. همچنین صدای انفجاری در نزدیکی مسجدی در غرب نوار غزه هم شنیده شد. صدای انفجاری نیز در منطقه التفاح در نوار غزه شنیده شده است. بر اساس گزارش رسانهها، این انفجار ناشی از شلیک موشکی از یک پهپاد بوده و 3 موشک نیز از یک جنگنده به این منطقه شلیک شده است. شبکه خبری العالم نیز گزارش داد توپخانه رژیم صهیونیستی اقدام به بمباران یک نقطه بازرسی نیروهای مقاومت در شرق شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه کرده است.
تا عصر دیروز خبر دقیقی از تلفات حملات صهیونیستها توسط رسانههای مرتبط با حماس مخابره نشد اما از شدت واکنش مقامات مرتبط با جبهه مقاومت مشخص است حمله ناجوانمردانه صهیونیستها تلفات و صدمات زیادی داشته است. گفتنی است جنگندههای رژیم صهیونیستی جمعهشب و به گزارش برخی رسانهها بامداد دیروز نوار غزه را هدف حملات گستردهای قرار داده و اقدام به بمباران پایگاهها و برجهای دیدهبانی مقاومت در شمال، شرق و مرکز این باریکه کردند. در این حملات هوایی، خسارتهای سنگینی به این منطقه وارد شده و ۲ جوان و کودک فلسطینی نیز زخمی و برای مداوا به بیمارستانی در غزه منتقل شدند.
* واکنش حماس
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) حمله بامداد دیروز رژیم صهیونیستی به یک بیمارستان کودکان و مرکز توانبخشی معلولان در غزه را محکوم کرد و آن را یک جنایت وحشیانه خواند. به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، حازم قاسم، سخنگوی حماس در بیانیهای مطبوعاتی گفت: بمباران نوار غزه با هواپیماهای جنگی موجب ایجاد رعب و وحشت در میان غیرنظامیان شده و در این حملات یک بیمارستان کودکان و یک مرکز توانبخشی معلولان آسیب دیده است. قاسم افزود: این جنایتها هرگز عزم و اراده ملت فلسطین را تضعیف نمیکند، بلکه موجب پافشاری هرچه بیشتر بر ادامه مبارزه و گرفتن حقوق مشروع خود خواهد شد.
* غافلگیری جدید برای صهیونیستها
حملات وحشیانه صهیونیستها به غزه و بمباران بیمارستان کودکان در حالی است که گروههای مقاومت بزودی رزمایش بزرگی برگزار میکنند. در همین ارتباط محمد البریم (ابومجاهد)، سخنگوی کمیتههای مقاومت فلسطین اعلام کرد: رزمایش مشترک گروههای مقاومت در نوار غزه، غافلگیریهای جدید و پیامهای متعددی برای دشمن صهیونیستی و ملت فلسطین دارد. بر اساس گزارش گروه اطلاعرسانی الاعلام الحربی شاخه فلسطین، البریم افزود: رزمایش مذکور این پیام اطمینان را برای ملت فلسطین دارد که مقاومت در میدان متحد است و ملت طی روزهای آینده پیشرفت تواناییهای مقاومت و اتحاد سران آن را خواهند دید. ابومجاهد در ادامه گفت: انجام این رزمایش به هیچوجه به این معنا نیست که مقاومت، ارتشی نظامی است، بلکه این رزمایش تأکید میکند مقاومت، ارتشی متحد و معتقد به اتحاد میدانی در مقابله با دشمن صهیونیستی دارد. وی تصریح کرد: پیام رزمایش مذکور به دشمن این است: هر حمله اسرائیل علیه ملت ما با پاسخ و تصمیم واحد از اتاق عملیات مشترک گروههای فلسطینی روبهرو خواهد شد. ابومجاهد درباره حمله بامداد دیروز جنگندههای رژیم صهیونیستی به نوار غزه هم گفت: روش و خوی رژیم اشغالگر، انجام جنایت است و مقاومت هر بار سازوکار خود را برای پاسخ دارد. بر اساس این گزارش، این رزمایش به نام «الرکن الشدید» سهشنبه ۹ دی آغاز خواهد شد.
ارسال به دوستان
فرمانده بازداشت شده توسط دولت به حشدالشعبی تحویل داده شد
پایان تنش دولت عراق با عصائب اهل الحق
گروه بینالملل: جایگاه متزلزل آمریکا در جامعه عراق سبب شده آمریکاییها با کاهش نفوذ نظامی خود در مناطق مرکزی، به استقرار نیرو در مناطق شمالی عراق که به زعمشان امنیت بیشتری برای نیروهایشان به همراه دارد، مبادرت ورزند. از این جهت در یک سال گذشته تحرکات امنیتی جدی در اربیل داشتهاند. اکنون نیز اخباری از برپایی استحکامات جدید آمریکایی در اربیل مخابره شده است. این امر هر چند در نگاه اول میتواند به منزله خروج آمریکا از بغداد تلقی شود اما نباید نسبت به اقدامات توطئهآمیز پس از آن هم بیتفاوت بود.
* تحرکات بیسابقه نیروهای آمریکایی در اربیل
به گزارش «وطن امروز»، یک منبع آگاه امنیتی روز گذشته از تحرکات بیسابقه نیروهای آمریکایی در پایگاه نظامی «الحریر» در شهر اربیل واقع در منطقه کردستان عراق خبر داد. این منبع در گفتوگو با پایگاه خبری المعلومه تصریح کرد: نیروهای آمریکایی در پایگاه الحریر در حال انجام تحرکات جدید و ساخت استحکامات هستند و کنسولگری آمریکا در ناحیه «عینکاوه» در اربیل نیز شاهد ایجاد استحکامات جدید است. همچنین نیروهای حفاظتی و امنیتی جدیدی در جاده منتهی به کنسولگری مستقر شدهاند. وی افزود: چند روزی است تدابیر امنیتی در پایگاه الحریر تشدید شده و یک گروه از نیروهای نظامی که از شمال سوریه آمدهاند، در این پایگاه مستقر شدهاند. نیروهای آمریکایی همچنین با استفاده از هواپیماهای خود عملیاتهای شناسایی شبانه را از بیش از یک هفته پیش آغاز کردهاند. در چند ماه اخیر برخی رسانهها ادعا کردند سفارت آمریکا نیروهای خود را به شهر اربیل منتقل کرده است اما سفارت این خبر را تکذیب میکند. به نظر میرسد اعتراضات ادامهدار مردم و جریانهای سیاسی بویژه مقاومت عراق در یک سال اخیر عرصه را به شکل جدی بر آمریکاییها تنگ کرده است. در این مدت آنها به محدودسازی دایره استقرار نیرو در پایگاههای نظامی خود در عراق مبادرت ورزیدهاند و اکنون به نظر میرسد عمده تحرکات آنها مربوط به پایگاه عینالاسد و اربیل شود.
* پایان تنش میان عصائب اهل الحق و دولت عراق
دبیرکل عصائب اهل الحق از پایان بحرانی که میان این جنبش و دولت عراق در پی بازداشت یکی از رهبران این گروه به وجود آمده بود، خبر داد. قیس الخزعلی در توئیتی نوشت: تنشی که بعد از بازداشت یکی از اعضای حشدالشعبی با دولت به وجود آمد، با عقل و درایت حل شد. ما مجددا بر پایبندی خود به دولت و نهادهای آن و در عین حال حق مقاومت برای پایان دادن به حضور نیروهای آمریکا با حفظ قدرت دولت و عدم هدف قرار دادن مراکز دیپلماتیک تأکید میکنیم. پیش از این در پی انتشار خبر بازداشت یکی از فرماندهان این گروه، شایعاتی مبنی بر مستقر شدن نیروهای آن در خیابانهای بغداد منتشر شده بود که محمود الربیعی، سخنگوی دفتر سیاسی جنبش عصائب اهل الحق عراق آن را تکذیب کرد.
* ادامه واکنش جامعه عراق به عفو قاتلان مردم توسط ترامپ
دستور رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر عفو ۴ نیروی شرکت آمریکایی «بلک واتر» که ۱۴ شهروند عراقی از جمله ۲ کودک را سال ۲۰۰۷ میلادی در خاک عراق به قتل رساندند، خشم جامعه عراق را برانگیخته است. بر همین اساس وزارت خارجه عراق و نمایندگان پارلمان عراق از فراکسیونهای مختلف نظیر الفتح، الصادقون، النصر، سائرون، دولت قانون و عراقیون به این دستور واکنش نشان دادند. علاوه بر این گروههای مقاومت عراقی «کتائب حزبالله» و «عصائب اهل الحق» نیز این تصمیم ترامپ را محکوم و تاکید کردند: آمریکا در توهم به سر میبرد و ما از حق خود در مطالبه قصاص قاتلان دست نخواهیم کشید. در همین ارتباط «علی التمیمی» کارشناس عراقی امور حقوقی، تصمیم ترامپ را مغایر با توافقنامه میان بغداد و واشنگتن و قطعنامههای شورای امنیت دانست.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تیراندازی در پایتخت آلمان
مقامهای آلمانی از زخمی شدن 4 نفر بر اثر تیراندازی در پایتخت این کشور خبر دادند. خبرگزاری رویترز صبح دیروز در خبری فوری به نقل از مقامهای آلمان گزارش داد در پی تیراندازی در برلین ۳ نفر زخمی شدند. طبق این گزارش، اداره آتشنشانی برلین اعلام کرد در ساعتهای اولیه بامداد روز شنبه در نتیجه تیراندازی در برلین ۳ نفر زخمی شدند که حالشان وخیم گزارش شد و به بیمارستان منتقل شدند. یک سخنگوی پلیس آلمان نیز با تایید خبر تیراندازی بامداد دیروز در پایتخت این کشور اعلام کرد این تیراندازی در منطقه «کروزبرگ» برلین صورت گرفت. این مقام پلیس به جزئیات بیشتری از تیراندازی در برلین اشاره نکرد. ساعاتی پس از انتشار این خبر، شبکه «دویچه وله» آلمان در گزارشی تکمیلی درباره تیراندازی در برلین، از زخمی شدن ۴ نفر خبر داد. طبق گزارش این رسانه، تیراندازی در نزدیکی دفتر حزب «سوسیال- دموکرات» رخ داد. به گفته سخنگوی پلیس آلمان، تاکنون نشانهای درباره وجود انگیزه سیاسی برای این تیراندازی دیده نشده اما وضعیت هنوز مبهم است. طبق گزارش دویچه وله، حال 3 نفر از ۴ زخمی تیراندازی دیروز در برلین وخیم است. مقامهای آلمانی از اعزام نیروهای پلیس به محل تیراندازی خبر دادند و شاهدان عینی نیز حضور و گشتزنی بالگرد پلیس در محل حادثه را تایید کردند.
***
جولان کرونای انگلیسی در ۸ کشور اروپایی
شمار مبتلایان «کووید-۱۹» در سراسر جهان با ۸۰ میلیون نفر فاصله اندکی دارد، حال آنکه سازمان جهانی بهداشت نیز از ورود کرونای انگلیسی به ۸ کشور اروپایی خبر میدهد. شناسایی گونه جدیدی از ویروس «کووید-۱۹» که به کرونای انگلیسی شهرت یافته، هراس از شیوع موج جدیدی از ابتلا را بشدت افزایش داده است. طبق اعلام «هانس کلوج»
مدیر بخش اروپایی سازمان جهانی بهداشت، این گونه جدید که در مقایسه با انواع قبل ۷۰ برابر سریعتر منتشر شده و کودکان و جوانان را هم درگیر میکند، به ۸ کشور اروپایی راه یافته است. وی اشارهای به نام این کشورها نکرد. این در حالی است که مقامات وزارت بهداشت فرانسه، ابتلای یکی از شهروندان این کشور به کرونای انگلیسی را تایید کردهاند.
***
کمین داعش برای کویت
منابع آگاه از برنامه جدید داعش برای هدف قرار دادن کویت خبر میدهند. روزنامه «العرب» چاپ لندن با انتشار یادداشتی در اینباره نوشت: کویت از روز پنجشنبه گذشته (۲۴ دسامبر) در حالت هشدار و آمادهباش امنیتی قرار دارد و این امر شامل استقرار نیروهای ویژه، گشتزنیهای نیروهای پیاده با تمام تجهیزات در مجتمعها و مراکز خرید میشود. این اقدام با هدف برقراری نظم و قانون صورت میگیرد. براساس توئیتی که منسوب به «ثامر العلی» وزیر کشور کویت است، هیچ اشارهای به دلیل اصلی این آمادهباش امنیتی نشده است اما این اقدام همزمان با اخبار منتشر شده در رسانههای محلی درباره برنامه داعش برای اجرای یک طرح خونین با استفاده از نوجوانان کویتی در کشور انجام میشود.
***
سال 2021؛ سال علم و فناوری در روسیه
رئیسجمهور روسیه سال 2021 را سال «علم و فناوری» نامگذاری کرد. بر اساس فرمان ولادیمیر پوتین، این نامگذاری با هدف پیشبرد توسعه علمی و فناوری بیشتر در فدراسیون روسیه انجام شده است. رئیسجمهور روسیه دولت خود را موظف کرد تا یک کمیته سازمانی برای سال علم و فناوری ایجاد کرده و دیمیتری چرنیشنکو، معاون نخستوزیر و آندری فورسنکو، معاون ریاستجمهوری را در رأس این کمیته قرار داد. در دستور پوتین آمده است: دولت روسیه باید طرحی را تهیه و به تایید برساند که بر اساس آن رویدادهای اصلی در چارچوب سال علم و فناوری مشخص شده باشد. پوتین تصمیم خود برای نامگذاری سال 2021 به عنوان سال علم و فناوری را در جریان حضور روز پنجشنبه خود در نشستی در دانشگاه دولتی مسکو اعلام کرد.
***
سفر اعلام نشده وزیر دفاع ترکیه به لیبی
رسانههای لیبیایی دیروز گزارش دادند حلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه وارد طرابلس پایتخت این کشور شده است. پایگاه خبری شبکه اسکاینیوز به نقل از رسانههای لیبیایی در این باره گزارش داد که ورود آکار به طرابلس از پیش اعلام نشده است. شبکه ترکیهای تیآرتی نیز لحظاتی پس از گزارش رسانههای لیبیایی، خبر داد آکار به همراه یاشار گولر رئیس ستاد کل ارتش ترکیه و فرماندهان ارتش این کشور به لیبی رفته است. از سوی دیگر، این گزارش در حالی منتشر شده است که نمایندگان پارلمان ترکیه اخیرا لایحه تمدید مدت حضور نظامیان ترکیه در لیبی را به مدت ۱۸ ماه در راستای توافق نظامی و امنیتی با دولت طرابلس به تصویب رساندند. این اقدام ترکیه در حالی بود که مطابق با آتشبسی که زیر نظر سازمان ملل از ماه اکتبر میان گروههای درگیر در لیبی برقرار شد، تمام نظامیان و مزدوران خارجی باید طی ۳ ماه از این کشور خارج میشدند. ترکیه از حامیان دولت وفاق ملی لیبی است؛ دولتی که سازمان ملل آن را به عنوان دولت مشروع این کشور به رسمیت میشناسد. دولت وفاق ملی لیبی و دولت شرق لیبی (تحت امر نیروهای خلیفه حفتر) چند سال است که بر سر قدرت در لیبی جنگ دارند. آنها پس از یک سال درگیری شدید که منجر به پیشرویهای دولت وفاق به پایتختی طرابلس شد، مرداد ماه گذشته آتشبس اعلام کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|