|
اروپا در کنار آمریکا در نقض برجام شریک است
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره بیانیه وزارت خارجه فرانسه مبنی بر اینکه اروپا به تعهداتش پایبند نبوده، درست نیست، بیان کرد: وزیر امور خارجه ایران خیلی دقیق و روشن موارد مورد نظر خود را در نشست غیررسمی وزرای خارجه باقیمانده در برجام گفت. در آن جلسه روشن کردیم تعهدات طرف مقابل چه بوده و چه کارهایی باید انجام میداده که انجام نداده است. در آن جلسه آقای ظریف روشن کرد اروپا در کنار آمریکا در نقض برجام شریک بوده است.
ارسال به دوستان
امروز یازدهمین سالگرد یومالله 9دی است؛ روزیکه هویت دینی و تعلقات مذهبی موجب همبستگی مردم و سد محکمی در برابر انشقاق و چندپارگی داخلی شد
ملتامامحسین
گروه سیاسی: «مطمئن باشید روز نهم دی امسال هم در تاریخ ماند»، این تعبیری بود که رهبر حکیم انقلاب تنها 10روز بعد از حماسه شکوهمند مردم در نهم دیماه سال 88 بیان کردند. تعبیر یومالله 9 دی به عنصری ماندگار در تاریخ، هر چند نشان از اهمیت آن روز در بستر زمانی خود دارد اما فراتر از آن نمایانگر امتداد تاریخی این روز در تقویم سیاسی مردم ایران است. با این اوصاف، اکنون 11سال پس از تیر خلاص مردم به کالبد فتنه، در 9دی 99 چگونه میتوان به این عنصر ماندگار تاریخی نگریست؟ آیا 9 دی صرفا یادواره و نشانی محدود از یک صفحه تاریخ ایران معاصر در برابر توطئه دشمنان آن است یا فراتر از آن باید ردپای این حماسه را در سایر صفحات تاریخ معاصر ایران یافت؟ آیا نسبت تفکیکناپذیر میان خروش مردمی در 9 دی و ایام عزاداری سید و سالار شهیدان، امام حسین(ع) نشان از یک قاعده ثابت در رفتار سیاسی مردم دارد یا آن را باید در قالب یک استثنای پررنگ دید؟
یافتن پاسخ این سوالات پیش و بیش از هر چیز نیازمند شناخت و بازخوانی دقیق حوادثی است که از ماههای منتهی به انتخابات سال 88 آغاز شد و تا حادثه ننگین عاشورای آن سال که تبدیل به سند رسوایی فتنهگران حرمتشکن شد، ادامه یافت؛ مجموعه حوادثی که به تعبیر رهبر انقلاب باعث غبارآلود شدن فضای سیاسی توسط جبهه نفاق با نیت دشوار کردن قدرت تصمیمگیری برای مردم شد. ایشان در نخستین سخنرانی خود پس از یومالله 9 دی با توصیف شرایط فتنه گفتند: «در شرایط فتنه، کار دشوارتر است؛ تشخیص دشوارتر است. البته خدای متعال حجت را همیشه تمام میکند؛ هیچ وقت نمیگذارد مردم از خدای متعال طلبکار باشند و بگویند تو حجت را برای ما تمام نکردی، راهنما نفرستادی، ما از این جهت گمراه شدیم. در قرآن مکرر این معنا ذکر شده است. دست اشاره الهی همه جا قابل دیدن است؛ منتها چشم باز میخواهد. اگر چشم را باز نکردیم، هلال شب اول ماه را هم نخواهیم دید؛ اما هلال هست. باید چشم باز کنیم، باید نگاه کنیم، دقت کنیم، از همه امکاناتمان استفاده کنیم تا این حقیقت را که خدا در مقابل ما قرار داده است، ببینیم. مهم این است که انسان این مجاهدت را بکند. این مجاهدت به نفع خود انسان است؛ خدای متعال هم در این مجاهدت به او کمک میکند. 19 دی مردم قم در سال 56 از این قبیل بود، نهم دی امسال آحاد مردم کشور- که حقیقتا این حرکت میلیونی فوقالعاده مردم حرکت عظیمی بود- از همین قبیل است، و قضایای گوناگونی که ما در طول انقلاب از این چیزها کم نداشتیم. این مجاهدت، راه را به ما نشان میدهد».*
بر این مبنا بهرغم گذشت 11سال از حماسه مردمی 9 دی و خروش خیابانی عزاداران حسینی، کماکان باید نسبت به بازخوانی عوامل شکلگیری فتنه 88 و چگونگی خنثی شدن آن تمرکز ویژهای داشت.
* استراتژی تردید
یکی از مهمترین گزارههایی که نقش انکارناپذیری در شکل دادن به فتنه 88 داشت، اصل «تردید» به عنوان یک راهبرد ثابت از سوی جریان فتنه بود. بر این مبنا اساسا ایجاد تردید و تشکیک نسبت به اصول تثبیت شده، تبدیل به یک استراتژی برای پیگیری اهداف جریانات ضدانقلاب شد.
نگاه اجمالی به سیر حوادث سال88 بخوبی مبین این امر است که دستگاه تبلیغاتی جریانات ضدانقلاب داخلی و خارجی در تمام ماههای منتهی به انتخابات و ماههای پس از آن بیشترین سرمایهگذاری را برای تقویت تردیدهای جامعه کرده بود؛ تردیدهایی که- در مصداق و ادعای «تقلب» انتخاباتی بیش از سایر موارد به چشم آمد- به شکل هدفمند به دنبال تضعیف دالهای مرکزی و از میان برداشتن مرجعیتهای تثبیت شده با نیت به بنبست کشاندن جامعه و نظام در میانه یک بحران فراگیر بود.
تردید نسبت به اصل نتیجه انتخابات، برگزارکنندگان و ناظران آن، اصول انقلابی تثبیت شده همانند ولایت فقیه، استکبارستیزی، حمایت از جبهه مقاومت و... بخشی از مشهورترین مصادیق جریان فتنه در سال88 است.
شعارهایی که فتنهگران در خیابانها و رسانههای خود تکرار میکردند بیش از هر چیز نماد و نمودی از یک تلاش جمعی برای ایجاد تردید نسبت به باورهایی بود که در طول 3 دهه پیش از آن مانع به هدف خوردن تیرهای دشمنان انقلاب شده بود. در همین راستا هر قدر تردیدها گسترده و اعتبار اصول و نهادهای انقلابی تضعیف میشد، جریان فتنه برای پیگیری اهداف خود با امکانهای بیشتری مواجه میشد. در چنین فضایی قیام مردمی 9 دی را میتوان نقطه پایانی بر تردیدها دانست. باور عمیق و خللناپذیر مردم ایران (با سلایق مختلف) نسبت به ارزشهای دینی و به طور خاص حادثه عاشورا، باعث شد تا در مواجهه با صحنههای حرمتشکنانهای که در عاشورای سال 88 رخ داد تردیدهای خود را کنار بگذارند و معیار حق و باطل را بر اساس نسبت جریانات با قیام تاریخی سرور و سالار شهیدان بسنجند. بر این مبنا هر چند فتنهگران با ایجاد تردیدهای گسترده نسبت به برخی اصول و نهادهای انقلابی به موفقیت نسبی در ایجاد یک بحران علیه جمهوری اسلامی رسیدند اما در برابر سد محکم اعتقادات حسینی مردم بیاعتبار شدند.
* شکافهای اجتماعی و هدفگیری وحدت ملی
یکی از مهمترین بسترهای شکلگیری فتنه 88، فضای دوقطبی جامعه ایران در آستانه دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری و متعاقب عملیات رسانهای گسترده برای تقویت و دوام بخشیدن به این دوپارگی اجتماعی با نیت تثبیت نزاعهای اجتماعی بود. به عبارت دیگر هر چند به اقتضای رقابتهای انتخاباتی بخشی از جامعه رای و نظر خود را در نفی رای و نظر بخش دیگری میجوید و لاجرم یکی از طرفین در نهایت پیروز رقابتها میشود اما انتخابات سال 88 موقعیتی متمایز در نسبت با سایر انتخاباتها داشت و دوقطبی انتخاباتی فارغ از نظر متفاوت رایدهندگان پیرامون کاندیداهای مورد نظرشان زیربنایی اجتماعی نیز داشت؛ برای نمونه تضاد آشکار میان نسبت آرای کاندیداها در مرکز و حاشیه شهرها و... نشاندهنده تراکم آرای ثابت در طبقات و اقشار مختلف بود.
در چنین موقعیتی ادعای تقلب انتخاباتی به عنوان اسم رمزی برای یک آشوب خیابانی و به بنبست کشاندن نظام اسلامی قدرت آن را داشت تا بخشی از جامعه را به طور کامل در برابر بخش دیگری قرار دهد (امری که در نمازجمعه 29 خرداد 88 توسط رهبر انقلاب نیز مورد تذکر قرار گرفت). دگریسازی یک جامعه از سلایق مخالف خود در بلندمدت میتوانست به شکاف جبرانناپذیر اجتماعی تبدیل شود که فرصت نزاعآفرینیهای اجتماعی را دارا باشد. با این حال پرچم وحدتبخش عاشورایی که 9 دی برافراشته شد با طرح یک دال مرکزی باعث تضعیف این دوپارگی و تعریف شدن اکثریت جامعه ذیل یک هویت مرکزی واحد شد. مشاهده تکثر بافتهای اجتماعی حاضر در راهپیمایی باشکوه 9 دی سال 88 باعث شد تا بخش غالبی از جامعه با تعریف کردن خود در یک میدان مشترک مانع تقویت و دوام یافتن دوقطبیهای پیشین شود. از همین رو 9 دی فراتر از تاثیر مقطعی بر مناسبات سیاسی زمان خود تبدیل به یک مدل مشهود از چگونگی انسجامبخشی امور دینی و معنوی بر رفتار اجتماعی و سیاسی مردم شد. چنانکه اگر این عنصر هویتبخش که حائز بیشترین میزان تعیینکنندگی برای جامعه ایران است نبود، امکان تصور آیندهای روشن را در برابر شکافهای فعال شده در جامعه ایران نمیشد تصور کرد.
* راه بیپایان 9 دی
گذشت 11سال از یومالله 9 دی و شکلگیری تجارب جدید در این مدت باعث شده است تا جامعه ایران موارد بیشتری از دامهای دشمنان خود را مشاهده کند. در چنین فضایی بهرهگیری حداکثری از عوامل پیروزیهای پیشین میتواند به دفع فتنههای نوین و نیرنگهای جدید دشمنان منتهی شود. بر این مبنا 9 دی را میتوان به مثابه نمونه کاملی از یک الگوی رفتار سیاسی در مواجهه با بحرانهای سیاسی به شمار آورد؛ نمونهای که خود مثال نقض آشکاری بر پایان اثربخشی ادبیات و گفتمان دینی در عرصه سیاسی جدید به حساب میآمد.
تاریخ معاصر ایران به گواه روزهای زیادی از جمله 9 دی اثبات کرده است تقویت هویت عاشورایی و سرمایهگذاری بر این منبع وحدتبخش میتواند تبدیل به عامل اصلی دفع فتنهها و خنثیسازی نقشههای بدخواهان امت اسلامی و مردم ایران باشد.
............................................................................................................................
*بیانات در دیدار مردم قم در سالگرد قیام نوزدهم دیماه 88
ارسال به دوستان
چگونه فتنه 88 با تغییر دستگاه محاسباتی دولت آمریکا، آنها را به اعمال تحریمهای فلجکننده علیه ایران سوق داد؟
آتش تهیه تحریم
گروه سیاسی: انتخابات پرشکوه 22 خرداد سال 88 با مشارکت 85 درصدی میرفت به عنوان یک مولفه پرقدرت، تبدیل به نقطه اوجگیری و سکوی پرتاب ایران در صحنه جهانی شده و وزن کشورمان در مناسبات جهانی را بالا ببرد اما فتنه 88 با اسم رمز تقلب به تنهایی برای ضربه زدن به این جشن ملی کافی بود.
به گزارش «وطن امروز»، تا پیش از اینکه فتنهگران این دستاورد بزرگ مردمی را مخدوش کنند، اقتدار کشور موجب شده بود دولت وقت آمریکا به ریاست باراک اوباما تلاش کند مسیر مستقیمی برای گفتوگو با تهران باز کند، بر این مبنا بود که اوباما به مقام معظم رهبری نامه نوشت تا از آمادگی ایالات متحده برای حل مشکلات فیمابین خبر دهد اما فتنه 88 در این میان یک فرصت طلایی برای دولت آمریکا در تغییر فاز برای فشار به ایران را در اختیار آنها قرار داد و آمریکاییها هم این خدمت فتنهگران را بیپاسخ نگذاشتند.
بنابراین یکی از خیانتهای جریان فتنه به منافع ملی همین بود که دستگاه محاسباتی دشمنان ایران را تغییر داد و با تحریک آمریکاییها در حرکت به سمت تحریمهای فلجکننده، ضربهای جبران ناشدنی به اقتدار ملی وارد آورد. اگر چه کارزار فشار حداکثری عبارتی است که در دولت ترامپ رایج شد اما نقطه شروع این راهبرد به فتنه سال 88 و تحریمهای فلجکننده آمریکا بازمیگردد. در همین زمینه باراک اوباما در کتاب خاطرات خود؛ «سرزمین موعود» که بتازگی انتشار یافته با اشاره به وقایع ایران پس از انتخابات ریاستجمهوری سال 88 مینویسد: با توجه به جواب منفی ایران به تلاشهای ما برای گفتوگو و نیز آشوب و سرکوب بیشتر در داخل، گام دوم راهبردمان را پیش گرفتیم؛ متحد کردن جامعه بینالمللی برای وضع تحریمهای سخت و چندجانبه اقتصادی به منظور آوردن ایران پای میز مذاکره. پیش از آن، شورای امنیت سازمان ملل طی چند قطعنامه از ایران خواسته بود غنیسازی را متوقف کند. این قطعنامهها همچنین در کنار تحریمهایی محدود علیه ایران، گروه 1+5 را به این امید که بتواند مقامات ایران را راضی به تبعیت از پیمان منع اشاعه کند، تشکیل داده بود.
رئیسجمهور سابق آمریکا ادامه میدهد: مشکل اینجا بود که این تحریمها کماثرتر از آن بود که بخواهد تاثیرگذار باشد. حتی شرکای آمریکا مانند آلمان به تجارت خود با ایران ادامه میدادند و تقریبا همه کشورها نفت ایران را میخریدند. دولت بوش تحریمهای دیگری را هم به صورت یکجانبه وضع کرده بود اما این تحریمها، بیشتر نمادین بود، چرا که تجارت شرکتهای آمریکایی با ایران از سال ۱۹۹۵ ممنوع شده بود. افزایش قیمت نفت در کنار رشد اقتصادی باعث شده بود ایران از مذاکرات متعدد و بدون فایده با 1+5 که تنها ثمرهاش تعهد برای برگزاری دور بعدی گفتوگوها بود، خوشحال باشد.
اوباما میافزاید: برای اینکه بتوانیم توجه ایران را جلب کنیم، باید دیگر کشورها را ترغیب میکردیم که فشار را بیشتر کنند و این به معنی کسب رضایت کشورهای قدرتمند و از نظر تاریخی دشمن ما بود که تحریم را به عنوان یک اصل اساسی قبول نداشته و در عین حال روابط تجاری و دیپلماتیک خوبی با تهران داشتند و البته به اندازه تهران، نسبت به اهداف آمریکا بدبین بودند.
گفتههای اوباما البته به نوعی تکمیلکننده همان نکتهای است که هیلاری کلینتون، وزیر وقت خارجه آمریکا در دولت اول اوباما در کتاب خاطراتش آورده است. کلینتون در کتاب خاطراتش؛ «تصمیمهای دشوار» خاطرنشان کرده است راهبرد اجتناب از اظهارنظر علنی را «مرتبطان دولت آمریکا در ایران» به آنها گوشزد کردهاند. در کتاب هیلاری کلینتون آمده است: «مرتبطان ما در ایران اصرار داشتند تا جایی که ممکن است در این باره سکوت کنیم، نگران بودند اگر آمریکا در حمایت از تظاهرکنندگان صحبت کند، یا آشکارا سعی کند خود را وارد مساله کند، حکومت فرصت پیدا کند با اعتراضات به عنوان یک توطئه خارجی برخورد کند. بسیاری از تحلیلگران اطلاعاتی و کارشناسان حوزه ایران ما هم با این نظریه موافق بودند».
افزون بر آن، یکی از ایمیلهای «هیلاری کلینتون» که سال گذشته از وضعیت محرمانه خارج شده، حاوی اطلاعات جدیدی درباره نقش فتنه سال ۱۳۸۸ در تشدید تحریمها علیه ایران و توسل واشنگتن به راهبرد استفاده از دیپلماسی در کنار تحریمها برای زنده نگاه داشتن شعله اغتشاشات داخلی پس از حوادث انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۸۸ است. این ایمیل را «سیدنی بلومنثال» از نزدیکان «هیلاری کلینتون» و یکی از نفرات دخیل در شکلدهی به تصمیمات او به تاریخ ۱۷ فوریه سال ۲۰۱۰ برابر با چهارشنبه ۲۸ بهمنماه سال ۱۳۸۸ برای وی ارسال کرده است. وزارت خارجه آمریکا ۳۱ آگوست سال ۲۰۱۵ (۹ شهریورماه سال ۱۳۹۴) این سند را از حالت طبقهبندی خارج کرد. موضوع ایمیل «ایران و عربستان سعودی» است و «بلومنثال» آن را برای گزارشدهی درباره دیداری که با «یوشکا فیشر» وزیر اسبق خارجه آلمان داشته، ارسال کرده است.
ارسال به دوستان
اخبار
حجتالاسلام محمدیگلپایگانی به نمایندگی از رهبر انقلاب از آیتالله مصباحیزدی عیادت کرد
دعای رهبر انقلاب برای آیتالله مصباح
پس از بستری شدن آیتالله محمدتقی مصباحیزدی، رئیس مؤسسه علمی- پژوهشی امام خمینی(ره) در تهران، صبح دیروز حجتالاسلام محمد محمدیگلپایگانی به نمایندگی از رهبر حکیم انقلاب، از ایشان عیادت کرد. محمدیگلپایگانی در حاشیه عیادت از آیتالله مصباح یزدی در جمع خبرنگاران گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند سلام مرا به آیتالله مصباح یزدی برسانید و بگویید من هر شب برای شما دعا میکنم. وی با بیان اینکه آیتالله مصباح یزدی، شخصیت بزرگ، شناختهشده و از محصولات بزرگ حوزه علمیه قم است، اظهار داشت: اخلاص، تواضع و ولایتمداری آیتالله مصباحیزدی زبانزد است. رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب ادامه داد: با اینکه آیتالله مصباحیزدی مراتب بالای علمی دارند، نسبت به مقام ولایت بیاندازه متواضع، فروتن و مطیع بوده و هستند. محمدیگلپایگانی یکی از صفات بارز آیتالله مصباحیزدی را صراحت لهجه دانست و گفت: ایشان آنچه را تشخیص میدهند حق و درست است، با آن مراتب علمی بالای خود، بدون مجامله و ملاحظه بیان میکنند و از هیچکس هم واهمه ندارند. گفتنی است آیتالله مصباحیزدی مدتی است از بیماری گوارشی رنج میبرد.
***
قالیباف: باید به خنثیسازی تحریم اولویت دهیم
رئیس مجلس شورای اسلامی دیروز در جلسه سران قوا که به میزبانی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: مسائل تحریمی یکی از مباحث این نشست بود و باید به خنثیسازی تحریم اولویت دهیم و به همین دلیل گفتوگوهای سران قوا برای رفع تحریمها تأثیرگذار است. محمدباقر قالیباف با اشاره به تقدیم لایحه بودجه به مجلس گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۰ تقدیم مجلس شده و هماکنون در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است؛ بودجه یک سند مالی سالانه است و واقعیتی که وجود دارد، این است که این سند، سند حکمرانی است که هم سیاستهای مالی و وضعیت هزینه و درآمدی دولت و هم سیاستهای پولی یعنی زندگی مردم را رقم میزند. قالیباف درباره اولویتهای بودجه ۱۴۰۰ گفت: مباحث مربوط به معیشت، سلامت و رسیدگی به قشر مستضعف و محرومیتزدایی و همچنین بحث تولید اولویتهای اساسی سال آتی است. آیتالله رئیسی نیز در حاشیه نشست سران قوا اظهار کرد: امروز وحدت و انسجام بین قوا و تمام نهادهای حاکمیتی یک ضرورت و راهبرد اساسی است. به گزارش میزان، رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه برای رفع مشکلات معیشتی مردم و موضوع کرونا باید با همکاری همه دستگاهها اقدام کرد، افزود: یقین داریم ما میتوانیم و این ما میتوانیم را از شهید قاسم سلیمانی و شهدا آموختیم. آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: شهدا و مجاهدان این میدان و ابتکارات و خلاقیتها در حوزههای مختلف نشان داده است امکان فائق آمدن بر همه این مشکلات و خنثیسازی تحریمها وجود دارد و این راهبرد را باید دنبال کرد.
***
صدور قریبالوقوع قرار قضایی برای عاملان ترور شهید سلیمانی
عضو ناظر بر مرکز اطلاعرسانی شورای عالی قضایی عراق خبر داد طی روزهای آینده درباره متهمان و عاملان حادثه ترور شهیدان سلیمانی و المهندس، قرارهای قضایی مناسبی صادر خواهد شد. «حیدر علی نوری» عضو ناظر بر مرکز اطلاعرسانی شورای عالی قضایی عراق با انتشار بیانیهای، به تشریح آخرین وضعیت پرونده شهادت سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، نایبرئیس سازمان حشدالشعبی پرداخت. خبرگزاری «الرای العام» ضمن نقل این بیانیه گزارش داد: «دستگاه قضایی عراق در تحقیق درباره این حادثه، وارد مراحل پیشرفتهای شده است و قصد دارد آن را به صورت قطعی به پایان برساند». نوری تصریح کرد: دادگاه ویژه تحقیق، جوانب امر را تکمیل و همه ادله را با ثبت اظهارات شهود، گردآوری و شهادت شاهدان حادثه مانند کارکنان فرودگاه بغداد و نیروهای امنیتی حاضر در آن را ثبت کرده است. وی در ادامه خاطرنشان کرد همچنین اظهارات مسؤولان فرودگاه بغداد و برخی کارکنان شرکت «G4S» انگلیس که در محل حادثه حضور داشتند، به همراه اظهارات نماینده قانونی وزارت خارجه عراق و نماینده قانونی سفارت تهران در بغداد، ثبت شد. این مسؤول عراقی گفت: نتایج بررسیهای کمیته تحقیقات که به موجب دستور نخستوزیر عراق تحت نظارت قاضی ویژه تحقیقات به دست آمده و بازبینی فیلمها و بیانیههای رسمی دونالد ترامپ رئیسجمهور مستقر آمریکا، در حال تکمیل است. وی در پایان خبر داد به محض تکمیل تحقیقات، طی روزهای آینده درباره متهمان و عاملان این ترور، قرارهای قضایی مناسبی صادر خواهد شد.
* شناسایی و تعقیب ۴۸ متهم در ارتباط با پرونده سردار سلیمانی
علی باقری، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در ارتباط با پرونده ترور شهید حاجقاسم سلیمانی ۴۸ متهم شناسایی شدند و اقدامات لازم برای تحت تعقیب قرار دادن آنها انجام شده است. وی افزود: از کشورهایی که به نوعی دخیل و درگیر در این جنایت ترور بودند، درخواست شده اطلاعات و مستندات را در اختیار دستگاه قضایی ایران قرار دهند. دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران گفت: آخرین کشور آلمان بود؛ اخبار و اطلاعاتی به دست ما رسید که پایگاه آمریکاییها (رامشتاین) در آلمان در تبادل اطلاعات میان پهپادهای آمریکایی که در جنایت ترور شهید سلیمانی درگیر بودند دخیل بوده است.
ارسال به دوستان
فرمانده کل سپاه در مراسم طرح تکمیلی مقابله با ویروس کرونا:
طرح شهید سلیمانی فرمول کنترل کروناست
مراسم طرح تکمیلی مقابله با ویروس کرونا (طرح سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی) صبح دیروز با حضور سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه، سعید نمکی وزیر بهداشت و سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد.
به گزارش «وطن امروز»، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح دیروز (دوشنبه) در نشست دستاوردهای طرح تکمیلی مقابله با ویروس کرونا تحت عنوان «طرح شهید سلیمانی»، اظهار داشت: ما توانستهایم از ارزشهای اعتقادیمان به زیبایی کمک بگیریم تا آن را در ساختار و سازوکار مدیریت یک بحران ملی مثل کرونا مداخله بدهیم و از آن، تاثیرات شگفتانگیزی بسازیم. فرمانده کل سپاه با بیان اینکه ساختار نظام اجتماعی ما به گونهای است که مردم در مسائل بزرگ نقش اول را ایفا میکنند، گفت: البته محور اصلی تاثیرات حرفهای این قضیه در اختیار پزشکان و پرستاران و کادر مدیریتی وزارت بهداشت و درمان است که باعث شده تا به امروز ما حتی یک بیمار رها شده در پشت در بیمارستانها یا کوچه و خیابان نداشته باشیم. اما چون این موضوع را فقط نمیتوان با فرمولهای درمانی درمان کرد حتما نیازمند یک حرکت اجتماعی بزرگ هستیم. سرلشکر سلامی تاکید کرد: در طرح غربالگری خانه به خانه شهید سلیمانی که محصول تفکر مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین است و الحمدلله نقطه اصلی این ابتکار عمل جدید است، آمارها مبین این است که وقتی این حرکات میان دستگاههای مختلف همراستا میشود، آن وقت ما حتما موفقیت را تجربه میکنیم. وی با تاکید بر اینکه شروع خوبی برای طرح شهید سلیمانی ثبت شده و بسیار افتخارانگیز است، عنوان کرد: اما ادامه این وضعیت مهمتر است و مادامی که وضعیت به حال خود رها شود روند بیماری به سرعت شتاب و اوج میگیرد که نیازمند این است تجربههای موفق را رها نکنیم و آنقدر استمرار پیدا کند تا بتوانیم همه چیز را کنترل کنیم. فرمانده کل سپاه با بیان اینکه وضعیت امیدبخش است و این مساله نشان میدهد ما فرمولهای غلبه را پیدا کردهایم، گفت: رهیافت و رویکردهایی که میتواند بدون اینکه ما به واکسن برسیم شیب ابتلا را در مسیر نزولی قرار دهد پیدا شده و طرح شهید سلیمانی میتواند نقطه مرکزی این یافته جدید کشور ما باشد که منحصر به فرد در جهان است.
* کاهش 60 درصدی مرگومیر در نتیجه اجرای طرح شهید سلیمانی
سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز در حاشیه همایش بررسی آخرین وضعیت طرح مدیریت و کنترل اپیدمی «کووید-۱۹» به شیوه محله و خانواده محور (طرح سردار شهید سلیمانی) که با حضور فرمانده کل سپاه پاسداران و حضور مجازی روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و فرماندهان سپاه برگزار شد، اظهار داشت: به محض ورود ویروس کرونا به کشور، با عزیزان در سپاه و بسیج جلساتی داشتیم و با کمک آنها در فروردین و اردیبهشتماه امسال توانستیم مرگومیر روزانه بیماران را به کمتر از 40 مورد در روز برسانیم و «کووید-۱۹» را به شکل قابل توجهی مهار کنیم. وی افزود: در طرح بسیار ارزنده شهید حاجقاسم سلیمانی، کار مشترکی را از 20 آبان با سازمان بسیج در سراسر کشور آغاز کردیم و با گذشت حدود 40 روز از آغاز این طرح با وجود اینکه هدفگذاری کرده بودیم که میزان مرگومیر روزانه بیماران 10 درصد و میزان بستری بیماران 30 درصد کاهش پیدا کند، با افتخار میگوییم خدا به این حرکت، برکت داد و امروز شاهد کاهش حداقل 60 درصدی مرگومیر بیماران و همچنین کاهش 70 درصدی بستری بیماران هستیم. وزیر بهداشت یادآور شد: خوشبختانه روند بیماری و مرگومیر بیماران در کشور رو به کاهش و تنزل است و این از افتخاراتی است که در اوج التهاب جهانی و سرکشی کرونا برای جهان اما در جمهوری اسلامی ایران با همدلی و وفاق بین وزارت بهداشت، بسیج، دستگاههای مختلف و همراهی مردم به دست آمد و امیدواریم با این وفاق و همدلی و سرمایهگذاری عظیم ملی که شکل گرفته بتوانیم تا انتهای مهار ویروس، گامهای موثرتری برداریم. نمکی تاکید کرد: در طرح شهید سلیمانی در ۳ حوزه اقدام میکنیم؛ مراقبت، حمایت و نظارت. در هر ۳ حوزه دستاوردهای چشمگیری در کشور داشتهایم. در بخش مراقبت توانستهایم با مراقبت خانه به خانه و مراقبت در مراکز سرپایی که بشدت گسترش پیدا کرده، ویروس را هدف قرار دهیم. در طرح شهید سلیمانی، تعداد تستهای روزانه را بالا بردیم و بیماریابی را فعال و تقویت کردیم. وی ادامه داد: در حوزه نظارت غیر از سازمان بسیج، برخی دستگاههای دیگر از جمله هلالاحمر در کنار وزارت بهداشت بودند و توانستیم با نظارت بیشتر، اجرای پروتکلها را در خیلی از مناطق به بیش از 90 درصد و در کشور به طور متوسط بین 84 تا 85 درصد برسانیم. وزیر بهداشت در پایان اظهار داشت: در طرح شهید سلیمانی، تعداد قابل توجهی از خانوارهای دارای بیمار که نیازمند بودند، در منزل و اقامتگاهها مورد حمایت قرار گرفتند که ارقام این حمایتها بسیار چشمگیر و قابل توجه است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|