|
هیچ راهپیمایی مردمی در ۲۲ بهمن برگزار نمیشود
معاون امنیتی - انتظامی استاندار تهران با تاکید بر برگزاری رژه موتوری و خودرویی در ۲۲ بهمن، گفت: هیچگونه راهپیمایی مردمی در روز ۲۲ بهمن برگزار نمیشود. حمیدرضا گودرزی گفت: طبق دستورالعمل شورای امنیت کشور، ستاد ملی کرونا و ستاد استانی، در یومالله ۲۲ بهمن فقط رژه موتوری و خودرویی برگزار میشود. وی افزود: هیچگونه راهپیمایی مردمی در روز ۲۲ بهمن برگزار نمیشود و به فرمانداران استان تهران تاکید شد در اجرای مصوبات جدیت داشته باشند.
ارسال به دوستان
اعضای کادر درمان از هفته جاری واکسن کرونای «اسپوتنیکوی» دریافت میکنند
آغاز واکسیناسیون
حسن روحانی: برای واکسیناسیون سراسری به واکسن داخلی هم نیاز داریم؛ یکی دو روزه نمیتوان واکسیناسیون را تمام کرد
گروه اجتماعی: واکسیناسیون کرونا از هفته جاری آغاز میشود و همزمان تلاشها برای واردات واکسنهای بیشتر و ساخت واکسن داخلی کرونا در کشور ادامه دارد. به گزارش «وطن امروز»، آخر هفته گذشته 500 هزار دوز واکسن «اسپوتنیک وی» وارد کشور شد و قرار است با اولویت کادر درمان، واکسیناسیون کرونا در کشور آغاز شود. وزارت بهداشت این واکسن را تایید نهایی کرده و با توجه به اینکه درصد موفقیت اسپوتنیک بسیار بیشتر از واکسنهایی مانند فایزر بوده، مسؤولان وزارت بهداشت امیدوارند کادر درمان که در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند به طور کامل واکسینه شوند. بعد از کادر درمان بیماران صعبالعلاج و سالمندان در صف واکسیناسیون قرار میگیرند اما واکسیناسیون سراسری از سال آینده آغاز خواهد شد. با توجه به برنامهریزیهای وزارت بهداشت و تلاش شرکتهای دانشبنیان، پیشبینی میشود واکسیناسیون سراسری از خرداد 1400 آغاز شود. البته حسن روحانی دیروز اعلام کرد مرحله اول واکسیناسیون هفته جاری آغاز خواهد شد. وی در جلسه دیروز ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اگر قرار بود روند رسیدن به واکسن سیر طبیعی خود را طی کند احتمالا باید یک یا ۲ سال دیگر هم صبر میکردیم اما به خاطر تلفات این ویروس، سازمان جهانی بهداشت مجوز اضطراری داد. الان ۶ تا ۷ واکسن معروف در دنیا ساخته شده است که مصرف میشوند اما ۸ میلیارد نفر را در دنیا بخواهیم واکسن بزنیم مدتها طول میکشد. حتی اگر در هر کشور ۸۰ درصد مردم بخواهند واکسن بزنند نیز باز کاری بزرگ و طولانی است و مشکلات خود را دارد. ما هم در ایران جمعیت ۸۰ میلیونی داریم و نیاز به عدد قابل ملاحظهای واکسن داریم. رئیسجمهور با بیان اینکه امکانات تزریق واکسن به گونهای نیست که در یکی دو روز کار واکسیناسیون انجام شود، تصریح کرد: اگر بر فرض واکسن آماده باشد هم یکی دو روزه نمیتوان کار واکسیناسیون افراد را تمام کرد. این امر نیاز به شاید 6 ماه زمان دارد. روحانی با بیان اینکه از این هفته واکسیناسیون در کشور آغاز میشود، گفت: قبل از ۲۲ بهمن و در همین هفته و طبق اولویتهای وزارت بهداشت کار واکسیناسیون با کادر درمان و بعد افراد دارای بیماری زمینهای و مسن آغاز میشود. بخشی از محموله واکسن ماه فوریه و بخشی دیگر نیز ماه مارس به دست ما خواهد رسید که امیدواریم تا اوایل فروردین این واکسیناسیون انجام شود. همچنین امیدواریم تا فصل بهار و تابستان واکسنهای ایرانی هم آماده شوند و به دست عموم برسند اما حتی اگر این واکسیناسیون انجام شود ما باز هم باید بدانیم که لازم است تا یک سال آینده پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم، چرا که تاثیرگذاری واکسن صد درصد نیست و همچنان باید مراقبتها انجام شود. امر واکسیناسیون نباید موجب شود ما در برابر کرونا دچار عادیانگاری شویم و بگوییم الحمدالله واکسن رسید و یکی دو ماه دیگر نوبت ما میشود و دیگر لازم نیست رعایتی انجام دهیم.
* آغاز واکسیناسیون کرونا بر اساس اولویتبندی
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به موضوع واکسیناسیون کرونا اظهار کرد: در زمینه واکسن نخستین محموله وارد کشور شد و قرار است بر اساس اولویتبندیای که در سند ملی واکسیناسیون کشور در ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شده، تزریق را شروع کنیم. بر این اساس افرادی که در آیسییوها کار میکنند و در بخش مراقبت ویژه مستقیما با بیماران ارتباط دارند، در اولویت تزریق هستند. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: محمولههای بعدی هفتههای آینده به دست ما خواهد رسید. خوشبختانه واکسنی که وارد کشور شده، کاملا مورد تایید است و بسیاری از کشورهای دیگر هم خواهان این واکسن هستند. وی گفت: واکسن تولید داخلی هم با موفقیت در حال طی مراحل است و امیدوارم مراحل کیفی آن مورد تایید کارشناسان قرار گیرد و بتوانیم در چند ماه آینده آن را داشته باشیم.
***
۳ استان در صدر موارد مرگومیر کرونا در کشور
برخلاف هفتههای گذشته، 36 شهر در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفتند و سفر به این شهرها ممنوع خواهد بود. با وجود روند ثابت مرگومیر کروناییها اما میزان مراجعه به مراکز درمانی افزایش یافته و شهرهای زیادی از وضعیت آبی به وضعیت زرد و از وضعیت زرد به نارنجی بدل شدهاند.
سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز گفت: نمودار موارد بستری روزانه در برخی استانها متاسفانه روند صعودی دارد و در هفته گذشته شاهد افزایش بروز هفتگی موارد مثبت بستری کشور نسبت به هفته ماقبل بودیم. در هفته گذشته بیشترین میزان بروز موارد مثبت بستری به ترتیب در استانهای مازندران، گیلان و سمنان بوده است. همچنین بیشترین میزان بروز موارد مرگومیر ناشی از کرونا در استانهای مازندران، گیلان و گلستان گزارش شده است. وی افزود: متاسفانه به دلیل عادیانگاری شرایط و سهلانگاری در عمل به توصیههای بهداشتی، تعداد شهرستانهای دارای وضعیت نارنجی از ۱۸ شهرستان در هفته قبل به ۳۶ شهرستان در هفته جاری و تعداد شهرستانهای زرد از ۱۳۰ شهرستان در هفته قبل به ۱۷۸ شهرستان رسیده است. همچنین در حال حاضر ۲۳۴ شهرستان کشور در وضعیت آبی هستند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین تحلیلها، ۳۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۷۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳۴ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند. وی همچنین گفت: شهرستانهای عجبشیر در آذربایجان شرقی، اردستان در اصفهان، اسفراین در خراسان شمالی، گرمسار در سمنان، بافت در کرمان، پاوه در کرمانشاه، بندرگز و کردکوی در گلستان، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، رشت، رودبار، رودسر، صومعهسرا و لاهیجان در گیلان، آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، قائمهشر، محمودآباد، نکا و نوشهر در مازندران، بستک، بندرلنگه و قشم در هرمزگان، بهار، تویسرکان و رزن در همدان و ابرکوه در یزد در وضعیت نارنجی قرار دارند.
* آخرین آمار مرگومیر
با وجود آمار کم مرگومیر کرونایی اما همچنان آمار ابتلا و بستریها در حال افزایش است.
سخنگوی وزارت بهداشت دیروز در این باره گفت: از جمعه تا ظهر شنبه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۹۸۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۴۹۸ نفر از آنها بستری شدند.
وی افزود: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به یک میلیون و ۴۵۹ هزار و ۳۷۰ نفر رسید.
لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۶ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۸ هزار و ۴۱۲ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۲۴۷ هزار و ۳۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
لاری گفت: ۳۸۰۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
وی افزود: تاکنون ۹ میلیون و ۶۱۲ هزار و ۳۳ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
***
پاسخ پزشکی به حاشیههای مرگ میناوند و انصاریان
درگذشت مهرداد میناوند و علی انصاریان ۲ فوتبالیست پیشکسوت کشورمان بر اثر کرونا حواشی بسیاری داشت اما خیلیها نمیدانند چرا با وجود اینکه بیش از 90 درصد مبتلایان به کرونا بهبود یافتند، این ۲ پیشکسوت جوان براحتی درگذشتند.
پیام طبرسی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا دیروز در تلویزیون در این باره توضیحاتی داد که قابل تأمل است و به بسیاری از ابهامات در این باره پاسخ داد.
وی گفت: من شخصا هنوز در شوک این اتفاقات هستم و درگذشت این بزرگواران و همه عزیزان از دست رفته را تسلیت عرض میکنم. در ارتباط با حاشیههایی که در فضای مجازی ایجاد شده باید اشاره کنم درباره واکسن بحث زیاد است، حرفهای زیادی زده میشود. موجی در کشور راه افتاده که باعث نگرانی مردم میشود مبنی بر اینکه اگر واکسن بود این اتفاقات برای این عزیزان نمیافتاد. تاکنون در بریتانیا ۱۰ میلیون نفر واکسن زدهاند، با این حال همین دیروز ۱۵۰۰ نفر فوت کردند، آیا واکسن توانست جلوی مرگ این افراد را بگیرد؟
فوقتخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: اینکه بخواهیم با این بحثها داغ خانوادههای این عزیزان را بیشتر کنیم و آن را به مباحث غیرعلمی ربط دهیم کار درستی نیست، حتی در صورت واکسیناسیون هم تزریق واکسن اولویتبندی دارد، حتی گاهی شائبهای ایجاد میشود که برخی از این سلبریتیها میخواهند خودشان را در اولویت بالاتر برای واکسن قرار دهند، چون در حال حاضر بحث تولید و وارد کردن واکسن مشخص شده است. وی یادآور شد: این را هم باید تأکید کنم که واکسیناسیون هم به تنهایی منجر به کاهش مرگومیر نمیشود و این وضعیتی که ما الان پیدا کردهایم و رعایتها بسیار کم شده، خطرناک است. حرف من این است که واکسیناسیون ربطی به این موضوعات ندارد و ربط دادن برخی مسائل بیربط میتواند حاشیهسازی کرده و مردم را نگران کند. چنانکه فوت این ۲ عزیز استرس بسیار زیادی به بیماران وارد کرده و واقعا همه بیماران ترسی در چهره دارند، بنابراین باید جو روانی جامعه را آرام کنیم که این استرس به بیماران وارد نشود.
عضو کمیته علمی واکسن کووایران همچنین اعلام کرد: خبر خوب این است که امروز به ۲ نفر آخر در مرحله اول واکسن کووایران را تزریق میکنند، یعنی ۵۶ نفر دوز اول را زدند و ۳۰ نفر هم دوز دوم را دریافت کردند و خوشبختانه واکسن بدون هیچ عارضهای بوده و حتی اثربخشی آن تا این حد قابل انتظار نبود، لذا این موفقیتها برای ما افقها را برای ورود به واکسیناسیون عمومی روشن کرده است.
وی در پایان اظهار کرد: به هر حال هر میزان واکسن خارجی وارد شود باز به همه جمعیت کشور نمیرسد و ما نیازمند واکسن داخلی هستیم، حتی دیروز بنده، خانم محرز به عنوان مجری اصلی طرح و دکتر صالحی پیشنهاد دادیم اگر وزارت بهداشت مجوز صادر کند ما هم خودمان این واکسن را تزریق خواهیم کرد، چون به آن اعتماد کامل داریم و امیدوارم روزی در همین برنامه خبر دهیم کرونا در ایران ریشهکن شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
طرح تست رایگان کرونا در مترو سراسری میشود
معاون فرهنگی - اجتماعی شرکت بهرهبرداری متروی تهران گفت: بزودی در همه ایستگاههای مترو با اولویت مناطق کمبرخوردار، تست رایگان کرونا انجام میگیرد. سیدمجتبی تقوینژاد در گفتوگو با فارس گفت: در اوایل شیوع کرونا، کمبود کیت تشخیصی وجود داشت ولی در حال حاضر با همکاری برخی دانشگاههای علوم پزشکی از جمله دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی البرز و شرکت شهر سالم نسبت به انجام تست رایگان کرونا در برخی ایستگاهها مانند ایستگاه شوش و علیآباد اقدام کردهایم. همچنین تست رایگان کرونا در ایستگاههای محمدشهر، کرج و گلشهر هم صورت گرفت و انشاءالله با رایزنیهایی که در حال انجام است، ۵ ایستگاه دیگر نیز به ایستگاههایی که تست رایگان کرونا انجام میدهند، افزوده خواهد شد که اولویت با مناطق کمبرخوردار و محروم است. وی اضافه کرد: در حال حاضر هزینه تست کرونا در بخش خصوصی 300 تا 600 هزار تومان است، در حالی که تست کرونا در این ایستگاههای مترو به صورت رایگان و با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی انجام میشود.
***
ورود ۴ شرکت به حوزه تولید انسولین
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به مشکلات تامین ارز برای واردات انسولین، گفت: امیدواریم با ورود ۴ شرکت به حوزه تولید انسولین، نگرانی و مشکلی در تامین این داروی حیاتی نداشته باشیم. سیدحیدر محمدی در گفتوگو با فارس، با اشاره به اینکه در حال حاضر شرایط ما عادی نیست، مطرح کرد: تحریمهای ظالمانه آمریکا و متحدانش، راههای انتقال مواد اولیه، دارو و ارز را بشدت محدود و تامین برخی اقلام دارویی را با مشکل مواجه کرده است. وی با بیان اینکه در برههای از زمان، تامین انسولین بشدت با چالش روبهرو بود، عنوان کرد: در حال حاضر با تمهیدات اندیشه شده توسط سازمان غذا و دارو، موجودی انسولین را به یک ماه رساندیم، هر چند این شرایط، مطلوب ما نیست و موجودی ایدهآل ما باید به ۳ ماه برسد. محمدی درباره انسولین تولید داخل گفت: در سال جاری تولید انسولین داخلی را در کشور آغاز کردیم اما مقدار آن محدود بود. امیدواریم تا اوایل یا اواسط سال آینده تعداد تولیدکنندگان انسولین قلمی به ۴ شرکت برسد و بخش گستردهای از نیاز کشور را تامین کند. وی شرایط موجود و وضعیت فعلی انسولین در کشور را پایدار دانست و عنوان کرد: اگر چه در نیمه دوم سال با بحران کمبود انسولین مواجه شدیم اما شرایط فعلی پایدار است.
***
زلزله 3/3 ریشتری شرق تهران را لرزاند
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به وقوع زلزله در شریفآباد پاکدشت، گفت: تاکنون گزارشی از خسارت در این زلزله نداشتهایم. منصور درجاتی در گفتوگو با ایسنا گفت: ساعت ٨:٠١ دقیقه صبح (دیروز شنبه) زلزلهای به بزرگی 3/3 ریشتر در عمق ١٩ کیلومتری زمین، شریفآباد پاکدشت در استان تهران را لرزاند. وی افزود: در پی این حادثه نیروهای امدادی در آمادهباش کامل قرار گرفتهاند. تاکنون گزارشی از خسارت نداشتهایم اما بررسیها ادامه دارد که به محض احصا اعلام خواهد شد.
***
جلوگیری از ورود غیربومیها به ١٠ استان
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا از بارش برف و باران در محورهای مواصلاتی ١١ استان خبر داد. سرهنگ احمد شیرانی دیروز در گفتوگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: شاهد بارش برف در برخی محورهای استانهای کشور هستیم، توصیه میشود رانندگان تجهیزات زمستانی، بویژه زنجیر چرخ را به همراه داشته باشند و به علت لغزندگی جادهها با احتیاط کامل و رعایت سرعت مطمئنه رانندگی کنند. وی اظهار کرد: برابر مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا از امروز (دیروز شنبه) ورود خودروها با پلاک غیربومی به استانهای گیلان، مازندران و گلستان و همچنین شهرهای مشهد، اصفهان، شیراز، بندرعباس، بوشهر، جزیره قشم و کیش ممنوع است. وی ادامه داد: محدودیت تردد شبانه از ساعت ۲۱ تا ۳ بامداد در شهرهای گروه قرمز، نارنجی، زرد و آبی نیز اجرا میشود.
***
تداوم واگذاری اسناد املاک غصبشده توسط خاندان پهلوی به مردم
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: بخشی از املاک این بنیاد با اجازه یا بیاجاره در دست افراد یا ارگانهایی است. اشخاصی که اجارهنامه برای این املاک ندارند باید آنها را به بنیاد بازگردانند و از آن کوتاه نمیآییم. راهکار ما قوه قضائیه است که در این راستا حدود ۱۱۰۰۰ پرونده به قوه قضائیه ارسال کردهایم. به گزارش ایسنا، سید پرویز فتاح در آیین اهدای صدهزارمین سند از املاک غصب شده توسط خاندان پهلوی به مردم، اظهار کرد: در ابتدا تصور میکردیم اهدای این اسناد به مردم اگر به ۱۰۰ هزار سند برسد، تمام میشود اما اینچنین نیست و تا هر کجا بشود پیش خواهیم رفت. حق باید به حقدار برسد و رضایت مردم باید جلب شود. فتاح درباره ارزش صدهزارمین سند از املاک غصب شده، گفت: ارزش تجمعی هر ساله اسناد ۳۰۰۰ میلیارد تومان بود اما ارزش امروز آن بیش از ۱۰۰۰۰ میلیارد تومان است که فدای سر مردم و منتی برای آن نیست. فتاح گفت: وضع مردم و مشکلات مردم تعریفی ندارد. بنیاد مستضعفان باید با تمام توان در خدمت محرومان باشد و هست. بنا بر این گزارش، مراسم اهدای صدهزارمین سند از املاک غصب شده توسط خاندان پهلوی به مالکان اصلی در شهر ایلام و به طور همزمان در ۴ استان آذربایجان غربی، گلستان، قزوین و خراسان شمالی برگزار شد.
ارسال به دوستان
اجرای ناقص طرح نسخهنویسی الکترونیکی و حذف دفترچههای درمانی دردسرساز میشود
طرحی بزرگ با زیرساختهای !
اسدالله خسروی: طرح حذف دفترچههای درمانی در حالی قرار است از ماه آینده شکل عملی به خود گیرد که خیلی از کارشناسان و نمایندگان مجلس معتقدند تا زمانی که زیرساختهای این طرح به طور کامل ایجاد نشود، اجرای آن جز آزار و اذیت مردم و کادر درمانی نتیجهای نخواهد داشت. به گزارش« وطن امروز»، دولت چند سالی است در فکر اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیکی است. این اقدام هر چند راهکاری درست در مسیر کاهش هزینهها و تسهیل امور است اما آنگونه که مشخص است هنوز زیرساختهای آن تمام و کمال فراهم نیست. حذف دفترچههای درمانی و ارائه خدمات در بستر الکترونیک رویکردی است که دولت در مسیر آن گام برمیدارد تا با این شیوه علاوه بر کاهش هزینههای تهیه و تولید کاغذ دفترچههای درمانی، تحولی در نظام سلامت کشور ایجاد شود؛ تحولی که معلوم نیست مردم را به دردسر میاندازد یا اینکه امور خدماترسانی را تسهیل و تسریع خواهد کرد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در بخشنامهای، جزئیات حذف دفترچه درمانی از ابتدای اسفندماه امسال را به تمام واحدهای اجرایی ستادی و استانی این سازمان ابلاغ کرد. به گزارش ایسنا، با توجه به فراهم شدن امکان ارائه خدمات (ویزیت، تجویز دارو، پاراکلینیک شامل آزمایشگاه تشخیص طبی، تصویربرداری، فیزیوتراپی و...) در بستر الکترونیک برای تمام پزشکان و ارائهکنندگان خدمات تشخیصی و درمانی، با صدور این بخشنامه چاپ دفترچههای درمانی جدید از اول اسفندماه سال ۱۳۹۹ متوقف میشود. بر اساس این بخشنامه، از اول اسفندماه سال ۱۳۹۹ صدور دفترچه درمانی در تمام شعب و کارگزاریهای سازمان تامین اجتماعی متوقف خواهد شد و تمام افراد تحت پوشش این سازمان میتوانند با ارائه کارت ملی، شناسنامه یا جلد دفترچه درمانی در اختیار خود از خدمات تشخیصی و درمانی مورد تعهد سازمان برخوردار شوند و در زمان مراجعه به پزشک و موسسات تشخیصی و درمانی الزامی به ارائه دفترچه درمانی از سوی بیمار نیست. تمام بیمهشدگان و مستمری بگیران اصلی و تبعی برای تسهیل دریافت خدمات درمانی میتوانند با مراجعه به سایت این سازمان به نشانی eservices.tamin.ir نسبت به ایجاد حساب کاربری و تکمیل مشخصات هویتی و درج شماره تلفن همراه (موبایل) خود در درگاه مذکور اقدام کنند.
در این میان تمام بیمهشدگان و مستمریبگیران اصلی و تبعی قبل از مراجعه به مراکز درمانی میتوانند نسبت به استعلام استحقاق درمان از طریق یکی از روشهای زیر اقدام و از پوشش بیمه درمان خود اطمینان حاصل کنند:
۱- مراجعه به سایت medical.tamin.ir، وارد کردن کدملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان
۲- شمارهگیری #۱۴۲۰*۴*، انتخاب گزینه یک (استعلام اعتبار درمانی)، وارد کردن کدملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان
۳- شمارهگیری #۱*۱۴۲۰*۴*، وارد کردن کدملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان
۴- استفاده از اپلیکیشن موبایل، مراجعه به سایت pwa.tamin.ir، وارد کردن کدملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان
۵- شمارهگیری #۱۶۶۶*، انتخاب گزینه یک (استحقاقسنجی)، وارد کردن کدملی و مشاهده وضعیت پوشش بیمه درمان
در مواردی که بیمهشده بر اساس نتایج دریافتی از روشهای یادشده یا اعلام مراکز درمانی، فاقد استحقاق درمان است، در صورت اعتراض میتواند موضوع را از طریق سامانه ۱۴۲۰ پیگیری کند. همچنین تمام بیمهشدگان در صورت ایجاد حساب کاربری میتوانند خلاصه سوابق درمانی خود را با مراجعه به سامانه eservices.tamin.ir در پنجره (منوی) مخصوص بیمهشدگان ملاحظه کنند. علاوه بر این، تمام پزشکان اعم از طرف قرارداد و غیرطرف قرارداد، میتوانند با ثبتنام در سامانه نسخه الکترونیک این سازمان(ep.tamin.ir) و دریافت نام کاربری، نسبت به نسخهنویسی الکترونیک اقدام کنند. پزشکان و مؤسسات طرف قرارداد پس از احراز هویت فرد (رویت کارت ملی، شناسنامه یا جلد دفترچه درمانی) و استعلام برخورداری بیماران از استحقاق درمان (پوشش بیمه درمان) از روشهای اعلامی سازمان، نسبت به نسخهنویسی و ارائه خدمات تشخیصی و درمانی در بستر الکترونیک و در صورت قطع بودن سیستم مکانیزه با استفاده از سرنسخه مخصوص مطب پزشک یا سرنسخه متعلق به موسسه درمانی به جای برگ دفترچه درمانی بیمار اقدام کنند. چنانچه از تاریخ ۱/۱۲/۱۳۹۹ و بعد از آن، برخی بیماران با دفترچه درمانی خود به پزشک مراجعه کنند، پزشک میتواند در صورت عدم امکان نسخهنویسی الکترونیک، همانند روال سابق از دفترچه درمانی بیماران برای تجویز خدمات پزشکی استفاده کرده و برگ مخصوص پزشک را کمافیالسابق به مدیریت درمان استان ارسال کند.
دکتر معصومه پاشاییبهرام، نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس یازدهم درباره اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیکی و حذف دفترچههای درمانی به «وطن امروز» گفت: طبق گزارشهای موجود، خیلی از مطبها به نسخهنویسی الکترونیکی مجهز شدهاند اما برخی پزشکان در اجرای آن مقاومت میکنند و خواهان مشوقهای لازم هستند، بنابراین این مشکل باید قبل از اجرای طرح حلوفصل شود و پزشکان مکلف به اجرای قانون شوند. وی با بیان اینکه هنوز زیرساختهای پرونده الکترونیکی سلامت کاملا در کشور فراهم نیست و این موضوع در اجرای طرح حذف دفترچههای درمانی و نسخهنویسی الکترونیکی مشکلساز خواهد شد، افزود: مراکز تصویربرداری حدود 50 درصد به نسخهنویسی الکترونیکی وصل هستند و خدمات بیمه سلامت نیز در این زمینه صد درصدی نیست، بنابراین رفع مشکلات موجود قبل از عملیاتی شدن طرح ضروری است. این پزشک متخصص و نماینده مجلس با بیان اینکه دولت نباید تا مرتفع شدن مشکلات و نواقص، طرح را اجرا کند، گفت: اجرای طرح ناقص دردسرساز میشود، زیرا زوایای این طرح هنوز در بخش بیمه شفاف نیست، البته کل دنیا در این مسیر گام برداشتهاند تا سرانه درمان در کشور کنترل شود، در تمام دنیا پزشکان به نسخهنویسی الکترونیک وصل شدهاند، حال در چنین شرایطی رونمایی با پیشرفت 70 تا 80 درصدی مشکلساز خواهد شد.
***
اجرای طرح نصفه و نیمه کارساز نیست
نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» درباره اجرای طرح حذف دفترچههای درمانی گفت: هر طرحی برای اجرا باید دارای زیرساختهای کامل باشد، بویژه طرح حذف دفترچههای درمانی که ارتباط مستقیم بیمار با مراکز درمانی، بیمارستانی، داروخانهها و مطبها را فراهم میکند. در چنین شرایطی اگر بستر نسخهنویسی الکترونیک فراهم نباشد، اجرای چنین طرحی مردم را گرفتار میکند و باعث سردرگمی عوامل نظام سلامت نیز خواهد شد. علیاصغر باقرزاده با بیان اینکه اگر بستر اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیک در کشور فراهم است همه داروخانههای کشور نیز باید زیرساخت خدماترسانی به بیماران را داشته باشند، افزود: شیوه توسعه نظام سلامت با ایجاد پرونده الکترونیکی بیمار رویکردی درست و تکلیفی قانونی است که باید به آن عمل شود اما اینکه چه زمان و چگونه شکل اجرایی به خود گیرد، نیازمند تکمیل زیرساختهاست تا مانعی اجرای طرح را تهدید نکند. نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: خدماترسانیهای درمانی در بستر الکترونیک نباید نصفه و نیمه انجام شود، به طور مثال، اینگونه نباشد که برخی داروخانهها ابزار و امکانات خدماترسانی الکترونیکی فروش دارو را داشته و برخی نداشته باشند، این اقدام باعث خواهد شد تا مردم سرگردان شوند و دردسرهایی برای بیماران ایجاد شود. وی خاطرنشان کرد: بیماری که برای درمان به مراکز درمانی رجوع میکند به دنبال هر چه سریعتر انجام شدن فرآیند درمان و رفع بیماری است، حال چنانچه زیرساختهای الکترونیکی طرح نسخهنویسی الکترونیکی و حذف دفترچههای درمانی بخوبی فراهم نباشد و این طرح کلید بخورد، علاوه بر تحمل رنج بیماری، مشکلی از این جهت نیز بر بیماران تحمیل میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|