|
محمدعلی الحوثی: بایدن فقط حرف زده است
«محمدعلی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن گفت: ارتش و کمیتههای مردمی یمن همزمان آماده صلح و جنگ هستند. وی افزود: «ما فعلا موضع بایدن را در حد حرف میدانیم و منتظر توقف جنگ و پایان محاصره هستیم و انتظار این است واشنگتن جلوی حملات سعودی و امارات به عنوان کشورهای تابع آمریکا به یمن را بگیرد».
ارسال به دوستان
رکورد جدید آمار فوتیهای کرونا در آمریکا در یک هفته گذشته بیش از 23 هزار نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا از بین رفتند
رقصنده با کرونا
گروه بینالملل: کرونا به واقع مهمترین و بزرگترین چالشی است که دولت بایدن در ۴ سال آینده با آن روبهرو خواهد بود. سیر صعودی مبتلایان و آمار خیرهکننده فوتیها، آمریکا را از زمان شیوع کرونا در رتبه نخست میزان ابتلا و فوتیهای ناشی از کرونا در جهان قرار داده است. در این بین عملکرد ناامیدکننده ۲ واکسن آمریکایی مدرنا و فایزر در واکسیناسیون جامعه آمریکا هم سبب شده نگرانیها درباره آینده نحوه مقابله با این بیماری در آمریکا افزایش یابد. علاوه بر این موارد 2 موضوع افزایش شمار بیکاران و رشد منفی اقتصاد نیز سبب شده بایدن در اظهار نظری صریح اعلام کند: «من درد عظیمی را در این کشور میبینیم، بسیاری از افراد گرسنه ماندهاند». اعتراف به این وضعیت از سوی رئیسجمهوری آمریکا نشان میدهد جامعه این کشور همچنان باید با نگرانی فزایندهای در انتظار تحولات آتی باشد.
* 460 هزار فوتی ناشی از کرونا در آمریکا
به گزارش «وطن امروز»، طبق جدیدترین آمار دانشگاه جان هاپکینز، با مرگ دستکم ۴ هزار و 941 مورد جدید، شمار قربانیان کروناویروس در ایالات متحده به ۴۵۹ هزار و ۳۵۶ نفر افزایش یافت. با ابتلای دستکم ۱۲۹ هزار و ۷۹۸ مورد جدید، مجموع مبتلایان به کروناویروس در ایالات متحده آمریکا هم تا روز شنبه به ۲۶ میلیون و ۸۰۷ هزار و ۲۰۲ نفر رسید. از طرف دیگر پایگاه اطلاعرسانی «ورلد اُ میترز»، مجموع مبتلایان به کروناویروس در آمریکا را ۲۷ میلیون و ۴۰۷ هزار و ۳۲۴ نفر و مجموع قربانیان «کووید-۱۹» در این کشور را ۴۷۰ هزار و ۷۰۵ نفر گزارش کرده است. از سویی پایگاه اطلاعرسانی «کووید یواسای» که آمار مربوط به شیوع کرونا را در آمریکا تجزیه و تحلیل میکند، برآورد کرده است شمار کلی مبتلایان به کروناویروس در آمریکا ظرف یک ماه آینده به ۲۹ میلیون و ۴۲۶ هزار و ۹۴۰ و شمار قربانیان آن به ۵۶۱ هزار و ۸۸۳ نفر برسد.
* وضعیت وخیم کرونا در ایالتهای مختلف آمریکا
بحران کرونا در بسیاری از شهرهای آمریکا به قدری جدی شده که حتی اکثر سردخانهها مملو از اجساد شده است به طوری که اخیرا روزنامه انگلیسی گاردین گزارش کرد بحران کرونا در لسآنجلس به حدی وخیم شده که صنعت کفن و دفن در آن فروپاشیده و سردخانهها و مراکز تدفین مملو از اجساد است و خانوادهها به جای عزاداری برای عزیزانشان باید راهی برای به خاک سپردن آنها پیدا کنند. بر همین اساس وبگاه آمریکایی «کووید یواسای» در گزارشی نوشت ایالت کالیفرنیا که در هفتههای اخیر از نظر تعداد مبتلایان به کرونا عموما در رتبه اول قرار گرفته است، در حال حاضر نیز با بیش از ۳ میلیون و ۳۹۴ هزار و ۳۰۱ مورد ابتلا و ۴۳ هزار و ۵۳۸ مورد فوتی، کانون بیماری کرونا در آمریکاست و ایالت تگزاس هماکنون با ۲ میلیون و ۴۷۸ هزار و ۶۳ مورد ابتلا و ۳۸ هزار و ۸۹۳ مورد فوتی به رده دوم انتقال یافته است. ایالت نیویورک نیز که زمانی کانون «کووید-۱۹» در آمریکا بود، هماکنون با یک میلیون و ۴۵۸ هزار و ۸۰۹ مورد ابتلا در رده چهارم ایالات آمریکا با بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا ویروس قرار دارد. نیویورک با ۴۴ هزار و ۴۶۶ مورد فوتی، همچنان بیشترین تعداد قربانیان کرونا در آمریکا را به خود اختصاص داده است.
* سیر صعودی مبتلایان با وجود واکسیناسیون در آمریکا
رکوردشکنی تازه آمریکا در ابتلا و تعداد فوتیهای ناشی از کرونا در حالی است که ۲ شرکت آمریکایی «فایزر» و «مدرنا» تأییدیه واکسنهای ضدکرونایی خود را دریافت و میلیونها دوز از آنها را در سراسر ایالات متحده و کشورهای دیگر از جمله انگلیس توزیع کردهاند. با این حال، بر اساس گزارشهایی که در سامانه فدرال «گزارش عوارض جانبی واکسن» در آمریکا ثبت شده، ۶۰ نفر در این کشور بعد از دریافت یکی از واکسنهای «فایزر» یا «مدرنا» جان باختهاند و صدها نفر دچار عوارض بعضا تهدیدکننده حیات شدهاند. در نخستین جلسه ستاد مقابله با کرونای دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور ایالاتمتحده، برآورد شد در 4 هفته آینده دستکم ۹۰ هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست میدهند. از طرف دیگر «آنتونی فائوچی» مدیر موسسه ملی بیماریهای عفونی و آلرژی نیز اخیرا گفته است گونه جدید ویروس کرونا که از آن با نام کرونای انگلیسی یاد میشود تا اواسط بهار به گونه غالب در آمریکا تبدیل خواهد شد. طبق آخرین آمار دانشگاه جان هاپکینز، دستکم ۱۰۵ میلیون و ۳۶۴ هزار و ۵۶۶ نفر از مردم سراسر جهان به کروناویروس آلوده شدهاند و ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار و ۱۸۸ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند و دستکم ۵۸ میلیون و ۵۵۷ هزار و ۸۹۹ نفر بهبود یافتهاند. آمریکا همچنان بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا و قربانیان این ویروس در جهان را دارد و پس از آن هند با ۱۰ میلیون و ۸۱۵ هزار و ۲۲۲ مورد ابتلا و ۱۵۴ هزار و ۹۵۶ مورد فوتی و برزیل با ۹ میلیون و ۴۴۹ هزار و ۸۸ مورد ابتلا و ۲۳۰ هزار و ۱۲۷ مورد فوتی در ردههای دوم و سوم کشورهای جهان با بیشترین تعداد مبتلایان به «کووید-۱۹» قرار دارند.
* نرخ ۲ برابری مرگومیر برای بومیان آمریکا
یکی از نکات قابل توجه درباره افزایش آمار فوتیها و مبتلایان این است که کرونا با سرعت بیشتری در حال گرفتن جان بومیان آمریکایی نسبت به دیگر جوامع آمریکاست. در همین رابطه روزنامه گاردین در گزارشی نوشت از زمان آغاز همهگیری، یک نفر از هر ۴۷۵ آمریکایی بومی فوت کرده است. طبق تحلیل آزمایشگاه تحقیقاتی APM که به طور اختصاصی با گاردین در میان گذاشته شده، آمریکاییهای هندی و بومیان آلاسکا با نرخ ۲ برابر نسبت به آمریکاییهای سفیدپوست در حال مردن بر اثر «کووید-۱۹» هستند. در سراسر ایالات متحده و از آغاز همهگیری، از هر ۴۷۵ بومی آمریکا یکی بر اثر کووید کشته شده است. این در حالی است که در همین بازه زمانی، از هر ۸۲۵ آمریکایی سفیدپوست یک تن و از هر ۶۴۵ آمریکایی سیاهپوست یک تن قربانی کرونا شده است. آمریکاییهای بومی در هر ۱۰۰ هزار نفر متحمل ۲۱۱ مرگ شدهاند، در حالی که ۱۲۱ آمریکایی سیاهپوست در هر ۱۰۰ هزار نفر دچار مرگ بر اثر کرونا شدهاند.
* بایدن و اقتصاد کرونازده آمریکا
همزمان با تلفات چشمگیر کرونا در آمریکا نگرانیهای جدی در بین مقامات کاخ سفید از جمله رئیسجمهوری آمریکا درباره آینده اقتصاد این کشور مطرح میشود. بامداد شنبه جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا طی سخنانی در کاخ سفید گفت: گزارشها از اشتغالزایی ضعیف، فوریت جدیدی را برای ارائه هر چه زودتر بسته حمایتی 9/1 تریلیون دلاری ایجاد کرده است و من امیدوار به جلب حمایت جمهوریخواهان، لایحه بسته حمایتی را به تأخیر نخواهم انداخت. بایدن با اشاره به وضعیت اسفناک اقتصاد آمریکا در دوران کرونا گفت: «من درد عظیمی را در این کشور میبینم؛ بسیاری از افراد بیکار شدهاند و بسیاری گرسنه ماندهاند». در همین راستا وزارت کار آمریکا روز جمعه گزارش داد تنها در ماه ژانویه (دی/ بهمن) دولت توانسته ۴۹ هزار شغل ایجاد کند، این در حالی است که در آمریکا همچنان ۱۰ میلیون نفر به علت شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر اقتصاد، بیکارند. شبکه «سیانان» روز جمعه نوشت: گزارش تنها ۴۹ هزار شغل در ژانویه نشان میدهد بهبود بازار کار در آمریکا به کندی طی میشود و بازار کار برای برونرفت از این بحران به اخبار خوبی نیاز دارد. با توجه به شرایط بد اقتصاد آمریکا، دفتر بودجه کنگره هفته گذشته پیشبینی کرد تعداد کارگران شاغل در ایالات متحده تا سال ۲۰۲۴ به سطح قبل از همهگیری خود باز نخواهد گشت. در همین ارتباط مشاوران ارشد اقتصادی کاخ سفید در مخالفت با دفتر بودجه کنگره خواهان اقدام فوری برای جلوگیری از خطر بیکاری شدید و بلندمدت در اقتصاد آمریکا شدند.
«جرد برنستین» و «هیتر بوشی» ۲ نفر از اعضای انجمن ۳ نفره مشاوران اقتصادی کاخ سفید، هشدار دادند پیشبینی بیکاری ۷ میلیون آمریکایی در سال ۲۰۲۱ جدی است. این کارشناسان در یادداشتی که نخستینبار توسط رویترز گزارش شد، هشدار دادند: هزینه اقدام نکردن بسیار بیشتر از هزینه یک مداخله مالی بزرگ است. ما نباید چندین سال به انتظار ریکاوری اقتصاد و بازگشت سطح اشتغال به سطح قبل از پاندمی بنشینیم.
***
7 سال تا واکسیناسیون جهانی
خبرگزاری بلومبرگ با اشاره به روند واکسیناسیون انجام شده در کشورهای مختلف برای مقابله با «کووید-۱۹» نوشت: اینکه چه زمان همهگیری کرونا پایان میپذیرد، سوالی است که پاسخ آن تقریبا همه چیز را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار داده است اما پاسخ این سوال را میتوان در سرعت واکسیناسیون دریافت. برخی چهرههای علمی مانند «آنتونی فائوچی» رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا بر این باورند در صورتی که واکسیناسیون برای ۷۰ تا ۸۵ درصد کل جمعیت انجام گیرد، میتوان انتظار داشت شرایط به حالت عادی بازگردد. در این میان، با توجه به میزان جمعیتی که تاکنون در آمریکا واکسن دریافت کردهاند، این کشور در بهترین حالت سال ۲۰۲۲ میلادی میتواند ۷۵ درصد جمعیت خود را واکسینه کند، لذا با در نظر گرفتن روند سریعتر واکسیناسیون در بعضی کشورها نسبت به دیگر کشورهای جهان، با سرعت کنونی 7 سال طول میکشد زندگی در کره زمین به حالت عادی بازگردد. بر اساس تخمینهایی که زده شده، باید بیثباتیها در آغاز روند واکسیناسیون را هم در نظر گرفت؛ به عنوان مثال تاریخ هدف در نیویورک این هفته به دلیل توفان زمستانی به تعویق افتاد. در کانادا هم روند واکسیناسیون در پی تاخیر در ارسال واکسن، با پیشبینیهایی که پیش از این شده بود، جور درنیامده است.
ارسال به دوستان
رأی دادگاه لاهه، مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی را در وحشت از بازداشت در سفرهای خارجی فرو برده است
دیپلماسی ترامپی دولت بایدن
رای دادگاه لاهه به صلاحیت قضایی این دادگاه جهت رسیدگی به دستاندازی رژیم صهیونیستی به آن سوی مرزهای فلسطینی تعیین شده در سال 1967 میلادی، نه تنها خشم مقامات اسرائیلی را در پی داشت، بلکه دولت جدید آمریکا را هم به واکنشهای ترامپی واداشته است. پس از آنکه قضات دادگاه کیفری بینالمللی در لاهه جمعهشب رأی مزبور را صادر کردند، شاهد واکنشهای مشابهی ضد این حکمیت بینالمللی از سوی طبقات سیاسی اسرائیلی و رسانههای عبری بودیم که ماهیت ضدبشری صهیونیستها را برملا کرد. از طرف دیگر تشکیلات خودگردان فلسطین و بخشی از اهالی کرانه باختری این حکم را یک دستاورد تاریخی دانسته و آن را جشن گرفتند. وزارت خارجه تشکیلات رامالله با ابراز امیدواری نسبت به اینکه رای دادگاه لاهه سرآغاز تحقیقات و تعقیب قضایی بینالمللی درباره مقامات صهیونیست به خاطر جرائم و جنایاتشان باشد، برای همکاری با دادگاه کیفری بینالمللی اعلام آمادگی کرد.
در مقابل بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی که آشکارا از حکم دادگاه لاهه به خشم آمده است، بار دیگر ادعاهایش درباره سیاسیکاری این دادگاه را تکرار کرد و رسانههای اسرائیلی نیز با عناوینی همچون مبالغهآمیز و حتی خطرناک، رای مزبور را خطری برای موجودیت اسرائیل توصیف کردند. نتانیاهو با یادآوری اینکه رژیم اسرائیل در دادگاه کیفری بینالمللی عضویت ندارد، مدعی شد این دادگاه یک نهاد قضایی نیست و سیاسی عمل میکند و همزمان جنایات جنگی واقعی را نادیده میگیرد. رادیو دولتی تلآویو نیز به نقل از نخستوزیر رژیم صهیونیستی خبر داد او به وزرای کابینه خود توصیه کرده هیچ مصاحبهای با رسانهها درباره رأی دادگاه لاهه انجام ندهند. این خشم و سراسیمگی در عین حال نشان از نگرانی عمیق صهیونیستها از تبعات این حکم دارد. گابی اشکنازی، وزیر خارجه این رژیم نیز ادعایی مشابه نتانیاهو کرد اما روزنامه هاآرتص منتقد دولت نتانیاهو، دیروز در گزارشی جامع نوشت حقیقت چیز دیگری است.
در همین حال ژنرال بازنشسته 4 ستاره «عاموس یادلین» رئیس پیشین بخش اطلاعات نظامی ارتش عبری به انتقاد از مقامات تلآویو پرداخته و آنها را به اهمالکاری متهم کرده است که چرا در شرایطی که کابینه نتانیاهو سرش به کرونا و سیاست داخلی گرم بود، دادگاه کیفری بینالمللی این ضربه سخت دیپلماتیک را به اسرائیل وارد کرده است.
به گفته یادلین که هماکنون ریاست «مرکز پژوهشهای امنیت داخلی اسرائیل» را بر عهده دارد، دادگاه کیفری بینالمللی از آن جهت برای اسرائیلیها خطرناک است که میتواند با تکیه بر رأی روز جمعه، درباره جنایات جنگی رخ داده در جنگ ۲۰۱۴ غزه و همچنین درگیری سربازان صهیونیست با اهالی غزه در خلال راهپیماییهای بازگشت که ۲۱۵ شهید و ۱۹۱۷۳ زخمی بر جا گذاشت و همچنین عملیاتهای نظامی و امنیتی در کرانه باختری تحقیق کند.
در چنین شرایطی رفتار دولت جدید واشنگتن نیز قابل تأمل است. وزارت خارجه آمریکا درست همانند دوره مایک پمپئو واکنشی منفی و مغایر با اجماع بینالمللی به رأی دادگاه لاهه داشت.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای همان ادعاهای مقامات صهیونیست در این باره را تکرار کرد که دادگاه کیفری بینالمللی صلاحیت لازم را برای دولتهایی که عضو این دادگاه نیستند، ندارد.
او گفت: «ما بشدت از تلاش دادگاه کیفری بینالمللی برای تأیید صلاحیت قضایی خود برای [رسیدگی به پرونده] اسرائیلیها نگرانیم».
رسانههای جریان اصلی آمریکا نزدیک به اتاق فکر دموکراتها دیروز حتی در نشست مطبوعاتی وزارت خارجه، این موضوع را مطرح کردند که ممکن است جو بایدن همچون ترامپ، دادگاه لاهه را تحریم کند.
ترامپ تابستان گذشته در واکنش به آغاز تحقیقات دیوان بینالمللی کیفری درباره جرائم ارتش تروریست آمریکا در افغانستان، با امضای یک فرمان اجرایی این دیوان را تحریم کرده بود. آن زمان پمپئو، وزیر خارجه آمریکا گفته بود «دیوان بینالمللی کیفری حقی برای تحقیق از سربازان ما در افغانستان ندارد و ما عضو اساسنامه رم نیستیم».
اما روزنامه هاآرتص فاش کرد مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی رای دادگاه لاهه را جدی گرفتهاند و در حال تهیه یک لیست مخفی از ۳۰۰ مقام صهیونیست هستند که به آنها توصیه میشود به خارج از سرزمینهای اشغالی سفر نکنند تا مبادا بازداشت شوند. بر این اساس نخستوزیر و وزرای امنیتی فعلی و پیشین و رؤسای ستاد مشترک ارتش فعلی و سابق و رؤسای سازمان امنیت داخلی (شاباک) به علاوه افسران عالیرتبه جزو این لیست هستند.
ارسال به دوستان
استراتکام آمریکا: احتمال جنگ هستهای با روسیه یا چین واقعی است
مرکز فرماندهی راهبردی پنتاگون بیسابقهترین هشدار طی ۳ دهه سپری شده از زمان جنگ سرد را مبنی بر احتمال وقوع جنگ هستهای آمریکا با دشمنان بینالمللیاش صادر کرد.
رئیس مرکز فرماندهی راهبردی دستگاه نظامی آمریکا DOD که زیرمجموعه نیروی هوایی آمریکا اما مهمترین مرکز بررسی چشمانداز راهبردی در میان 11 مرکز فرماندهی نظامی مستقل آمریکا در سراسر جهان محسوب میشود و مقر آن در نبراسکا واقع شده، بشدت درباره رفتارهای تهاجمی و بیثباتکننده روسیه و چین، ۲ رقیب اصلی آمریکا هشدار داد و اذعان کرد آمریکا به هیچ وجه نمیتواند به سطح بازدارندگی هستهای فعلی درباره تهدیدات این رقبا خوشبین باشد. به گزارش شبکه روسی آرتی، در جدیدترین شماره ماهنامه داخلی نیروی دریایی آمریکا مقالهای از ژنرال چارلز ای ریچارد، رئیس استراتکام منتشر شده که در مهمترین فراز آن آمده است: «احتمالی واقعی وجود دارد که یک بحران فرامنطقهای میان آمریکا با روسیه یا چین به سطح تقابل با سلاح هستهای گسترش یابد». ریچارد نوشته است احتمال وقوع جنگ اتمی با توجه به پیشرفتهای روسیه و چین در ظرفیتهایشان و ادامه حضورشان در سطح جهانی افزایش یافته است، بویژه که ارتش آمریکا ۲ دهه است ضمن بیاعتنایی به بعد اتمی، بر مقابله با تروریسم تمرکز کرده و پنتاگون دیگر به جنگ سرد فکر هم نمیکند و آن را پشت سر گذاشته است.
* برنامه روسیه برای افزایش تسلیحات دوربرد با دقت بالا
در نشستی که توسط سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه برگزار شد، درباره محمولههای اضافی تسلیحات دوربرد مافوق صوت و دقیق صحبت شد. به گزارش خبرگزاری تاس، شویگو اظهار کرد: موضوع ساخت و سفارش تسلیحات دوربرد با دقت بالا تحت نظارت ویژه رئیسجمهور فدراسیون روسیه قرار دارد. ما باید ماه آوریل درباره پیشرفت این حوزه به رئیسجمهور گزارش دهیم. به گفته وزیر دفاع روسیه، خرید اضافی تسلیحات دوربرد مافوق صوت و دقیق براساس محاسبات ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت صنعت و تجارت سازماندهی شده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
ارائه گزارش محرمانه قتل خاشقجی به کنگره
«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید روز جمعه در جمع خبرنگاران از آمادگی دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا برای انتشار گزارش محرمانه قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد عربستان برای کنگره خبر داد. بنا بر گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: «این قانون است و ما قانون را دنبال میکنیم. ما قطعا از عربستان سعودی انتظار داریم که سابقه خود را در زمینه مسائل حقوق بشری ارتقا دهد و این امر شامل آزادی زندانیان سیاسی همچون حامیان حقوق زنان از زندانهای عربستان میشود». اول بهمنماه، «آوریل هینس» مدیر اداره اطلاعات ملی اعلام کرده بود دولت بایدن قصد دارد گزارش اطلاعاتی درباره قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی را از حالت محرمانه خارج سازد. تصمیم دولت جو بایدن برای خارج کردن گزارشات مربوط به قتل خاشقجی از طبقه اسناد محرمانه به مفهوم آن است که ظاهرا ایالات متحده قصد دارد رسما «محمد بنسلمان» ولیعهد عربستان را به عنوان مقصر قتل بیرحمانه خاشقجی تعیین کند.
خاشقجی، روزنامهنگار سعودی روزنامه آمریکایی واشنگتنپست و از ساکنان ایالات متحده که مقالات انتقادی درباره ولیعهد عربستان مینوشت، اکتبر ۲۰۱۸ به دست عوامل سعودی در داخل کنسولگری عربستان در ترکیه به طرز وحشتناکی به قتل رسید.
***
وزیر دفاع افغانستان:
با ماندن نیروهای خارجی مخالفیم
وزیر دفاع افغانستان دیروز اعلام کرد با ماندن نیروهای بیگانه در کشورش مخالف است. به گزارش الجزیره، اسدالله خالد، وزیر دفاع افغانستان تصریح کرد: ما تمایلی به ماندن نیروهای خارجی در کشورمان نداریم، افغانستان باید به مردم خود متکی باشد. وی افزود: ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی در افغانستان ماندهاند. نیروهای ما به تنهایی میتوانند ماموریتهای خود را اجرا کنند. اسدالله خالد عنوان داشت: تمام نشانهها حکایت از این دارد که طالبان به توافق دوحه و آتشبس پایبند نیست. طالبان روند حملات خود را بیشتر کرده تا دستاوردهایی را در مذاکره به دست آورد. این در حالی است که زندانیان وابسته به طالبان آزاد شدهاند.
***
نماینده سوری:
بایدن در حال احیای داعش است
نماینده پارلمان سوریه از تلاشهای دولت جدید آمریکا برای احیای مجدد تشکیلات تروریستی داعش در عراق و سوریه خبر داد. به گزارش المعلومه، «علی الصطوف» گفت: دولت بایدن در پشتپرده درگیریهای تروریستی در سوریه و عراق قرار دارد. از نظر این نماینده سوری، اقدامات اخیر ارتش تروریست آمریکا در حمایت از هستههای داعش در مناطق الجزیره، الحسکه، القامشلی و صحرای سوریه با هدف بازگرداندن گروه تروریستی داعش به منظور تکمیل پروژههای تجزیه خاورمیانه است. او در عین حال با اشاره به لزوم پایداری و مقاومت در برابر توطئههای آمریکا، مقاومت را تنها راهحل خلاص شدن از حضور آمریکا در منطقه دانست.
***
دولت حریری معطل سفرهای خارجی
به گزارش روزنامه الجمهوریه، منابع آگاه از روند تشکیل دولت در لبنان گزارش دادند که شمارش معکوس برای آغاز فعالیتهای جدی جهت تشکیل دولت بعد از بازگشت «سعد حریری» نخستوزیر مکلف لبنان از خارج طی ۲ روز آینده آغاز خواهد شد. این منابع گزارش دادند دور دوم سفرهای خارجی سعد حریری شامل قاهره، ابوظبی و بویژه پاریس است که این روزها با هماهنگی ایالات متحده وارد روند بحران لبنان شده است. منابع مذکور خاطرنشان کردند دولت آینده متشکل از وزیران متخصص خواهد بود و اولویت این دولت اقدام به اجرای برنامهها و اصلاحاتی است که مورد تایید جامعه جهانی برای حمایت از لبنان باشد. همچنین احتمالا انتخابات زودهنگام پارلمانی مه 2022 برگزار شود. از سوی دیگر منابع دیپلماتیک فرانسه درباره سفر قریبالوقوع نماینده «امانوئل مکرون» رئیسجمهوری فرانسه به بیروت صحبت کردهاند اما تاریخ سفر وی هنوز مشخص نشده است. اطلاعات حاکی از آن است که نماینده رئیسجمهور فرانسه منتظر پایان سفر حریری به پاریس مانده که انتظار میرود امروز بعد از اتمام سفر وی در قاهره و ابوظبی انجام شود. برخی منابع لبنانی نیز گزارش دادند سفر حریری به فرانسه همزمان با تصمیم امانوئل مکرون برای سفر به عربستان سعودی و دیدار با «سلمان بنعبدالعزیز» پادشاه این کشور و «محمد بنسلمان» ولیعهد عربستان صورت میگیرد. منابع دیپلماتیک غربی در ریاض اعلام کردند امانوئل مکرون قصد سفر به عربستان در نیمه ماه جاری میلادی و دیدار با سلمان بنعبدالعزیز پادشاه سعودی را دارد.
***
سازمانهای بینالمللی به وعدههای خود درباره کشمیر عمل کنند
«عمران خان» نخستوزیر پاکستان گفت: امیدوارم روزی فرا برسد که مردم کشمیر، پاکستان را به جای هند انتخاب کنند و ما به آنها این حق را خواهیم داد که یا مستقل بمانند یا بخشی از پاکستان شوند. نخستوزیر پاکستان در راهپیمایی عمومی به مناسبت روز همبستگی کشمیر در منطقه کوتلی آزاد شرکت و سخنرانی کرد. وی در این اجتماع به جامعه بینالملل یادآوری کرد به وعدههای خود در زمینه برگزاری همهپرسی در کشمیر عمل کرده و به کشمیریها فرصت دهند با توجه به قطعنامههای سازمان ملل درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرند. خان ابراز امیدواری کرد روزی فرا برسد که مردم کشمیر، پاکستان را به جای هند انتخاب کنند و ما به آنها این حق را خواهیم داد که یا مستقل بمانند یا بخشی از پاکستان شوند. وی خطاب به مردم جامو و کشمیر گفت: پاکستان از ظلمی که در این منطقه توسط هند علیه آنها اعمال میشود، آگاه است و ما همچنان صدای کشمیریها در همه مجامع جهانی خواهیم بود. عمران خان بار دیگر از هند دعوت کرد بر اساس قطعنامههای شورای امنیت بر سر میز گفتوگو و حل اختلاف کشمیر حاضر شده و به کشمیریها حق تعیین سرنوشت خود را بدهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|