|
اعلام برگزیدگان جشنواره ۳۹ فیلم فجر
پرواز یدو با 5 سیمرغ
گروه فرهنگ و هنر: در آیین اختتامیه سیونهمین جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بهترین فیلم و بهترین کارگردانی به فیلم «یدو» اهدا شد.
آیین اختتامیه سیونهمین جشنواره فیلم فجر عصر چهارشنبه ۲۲ بهمنماه در مرکز همایشهای برج برگزار شد و در نهایت فیلم «یدو» با دریافت 5 سیمرغ بلورین و یک دیپلم افتخار بیشترین جوایز این دوره از جشنواره را دریافت کرد. این فیلم دفاع مقدسی توانست ۲ سیمرغ مهم بهترین فیلم و بهترین کارگردانی را از آن خود کند.
محمدرضا مصباح، تهیهکننده «یدو» پس از دریافت جایزه بهترین فیلم جشنواره گفت: این جایزه را در وهله اول به شهدای امنیت و سلامت تقدیم میکنم. این جایزه را همچنین به مردم مقاوم آبادان تقدیم میکنم. ما 13 نامزدی داشتیم اما یکی از این نامزدیها برایمان لذتبخش بود که آن هم نامزدی «میلاد صویلوی» بازیگر نوجوان و با استعداد نقش یدو بود.
همچنین ستاره پسیانی که برای ایفای نقش در فیلم «یدو» از هیأت داوران دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن را گرفت، درباره این فیلم گفت: از آقای جعفری (کارگردان) ممنونم که فیلم انسانی «یدو» را ساختند و امیدوارم این فیلم به حقش برسد. اما یکی دیگر از سیمرغهای مهم جشنواره هم به یک فیلم دفاع مقدسی دیگر اختصاص یافت و آن سیمرغ بهترین فیلم از نگاه ملی بود که به «تکتیرانداز» به کارگردانی علی غفاری و تهیهکنندگی ابراهیم اصغری رسید.
ابراهیم اصغری پس از دریافت این سیمرغ گفت: از خانواده سردار شهید عبدالرسول زرین تشکر میکنم که اجازه ساخت این فیلم را دادند. از هیات داوران هم تشکر میکنم که بیشتر از اینکه این فیلم را ببینند، شنیدند.
علی غفاری هم گفت: تشکر ویژهای دارم از مجموعه روایت فتح و انجمن سینمای دفاع مقدس که قدم بلندی برای ساخت این فیلم برداشتند. از مدیران فرهنگی هم خواهش میکنم سینمای دفاعمقدس را بیشتر دریابند؛ حق شهدا و خانواده آنها از پرده سینما بیش از اینهاست، خواهش میکنم قهرمانان برجسته ما را تشویق کنید.
گفتنی است، گرامیداشت چهرههایی چون علی انصاریان، چنگیز جلیلوند و پرویز پورحسینی از بخشهای ابتدایی مراسم اختتامیه سیونهمین جشنواره فیلم فجر بود.
ارسال به دوستان
ماجرای پیگیری حاج قاسم برای ساخت ۳ اثر
احسان محمدحسنی، رئیس سازمان هنری- رسانهای اوج با حضور در برنامه «سلام صبح بخیر» شبکه ۳ به ارائه توضیحاتی درباره ارتباط حاجقاسم با هنرمندان پرداخت. به گزارش «وطن امروز»، محمدحسنی درباره یکی دیگر از خاطرات خود درباره حاجقاسم، گفت: خیلی از فرماندهان و نزدیکان حاجقاسم درباره او خاطره دارند، دوست دارم ابتدا آنها حرف بزنند. اما باید بگویم حاجقاسم ملاقاتهای زیادی با هنرمندان داشت، مثلا ابراهیم حاتمیکیا، مجید مجیدی، رضا میرکریمی و... از این دسته بودند. حاجقاسم قبل از ساخت «پایتخت ۵» به من گفت دوست دارد تیم «پایتخت» را ببیند؛ بازدید او از پشت صحنه «۲۳ نفر» هم جالب بود، اصلا باید بگویم ساخت «به وقت شام»، «پایتخت ۵» و «۲۳ نفر» حاصل پیگیریهای او بود. اگر «پایتخت ۵» را با قسمتهای قبل و بعدش مقایسه کنید، متوجه تفاوتها میشوید، چون آن «پایتختی» بود که نفس حاجقاسم به آن دمیده شده بود. وی ادامه داد: یادم است در پشت صحنه «۲۳ نفر» حاجقاسم بعد از ملاقات به عوامل انگشتری هدیه داد اما بعد از ملاقات متوجه حضور خانمی شد که از عوامل بود، حاجقاسم خواست با آن خانم صحبت کند به طوری که حتی آن خانم هم تعجب کرد. آن خانم به لحاظ ظاهری تفاوتهایی داشت که حاجقاسم گفت: دخترم شما فکر میکنید ما شما را دوست نداریم؟ اینطور نیست. ما همه شما را خیلی دوست داریم. سپس حاجقاسم خودش پیگیری کرد تا هدیهای به او بدهند.
ارسال به دوستان
ضبط اجراهای جشنواره موسیقی فجر آغاز شد
سیدمجتبی حسینی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد اللهیاری، مدیرکل دفتر موسیقی از ضبط اجراهای سیوششمین جشنواره موسیقی فجر بازدید کردند. به گزارش «وطن امروز»، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از ضبط اجراهای جشنواره، گفت: کرونا در کنار اینکه تهدید بزرگی علیه زندگی مرسوم انسانی است، فرصت بهرهبرداری از جهان و فضای مجازی را بیشتر کرده است. حسینی ادامه داد: طبیعتا الان زمان کوتاهی است برای اینکه کارشناسان و برنامهریزان درباره ارائه آثار هنری در فضای مجازی، داوری قابل توجهی داشته باشند ولی روندی که تاکنون پیش رفته نشان میدهد فضای مجازی دسترسپذیری هنر را فراوانتر میکند. رخدادهایی که در طول ۱۱ ماه گذشته به صورت مجازی برگزار شده، نشانه افزایش مخاطبان است ولی در عین حال این موضوع میتواند یک آسیب نیز باشد. پس باید تمهیدی اندیشیده شود که شکل اجرای زنده آثار هنری و مواجهه هنرمند و مخاطب پس از رفع کرونا به فراموشی سپرده نشود تا هر دو ظرفیت یعنی اجرای زنده آثار و اجراهای هنری و به صورت مجازی در کنار هم استمرار یابد. معاون هنری وزارت ارشاد در ادامه گفت: از نظر مهارت، تکنیک اجرا و نحوه ارائه پیشرفت گروهها دیده میشود و نکات دیگری مانند ادبیات بهعنوان محور مولد و پیشران هنر نیازمند این است که به آن توجه بیشتری شود و ادبیات میتواند این چرخه را به گردش بهتری سوق دهد.
ارسال به دوستان
راهیابی«خورشید» به فهرست نامزدهای اسکار
«خورشید» مجید مجیدی در فهرست نامزدهای فیلمهای خارجی اسکار 2021 جای گرفت. به گزارش «وطن امروز»، آکادمی علوم و هنرهای سینمایی بامداد دیروز فهرستی متشکل از ۱۵ فیلم را که به رقابت بهترین فیلم بینالمللی اسکار راه یافتند، اعلام کرد. «خورشید» ساخته مجید مجیدی نماینده ایران نیز در کنار ۱۴ فیلم دیگر در این فهرست حضور دارد. علاوه بر خورشید، دیگر فیلمهای حاضر در این بخش عبارتند از: «یک دور دیگر» ساخته توماس وینتربرگ از دانمارک، «روزهای بهتر» ساخته درک سانگ از هنگکنگ، «شارلاتان» ساخته آگنیشکا هولاند از جمهوری چک، «جمعی» ساخته الکساندر ناناو از رومانی، «رفقای عزیز» ساخته آن دری کونچالوفسکی از روسیه، «من دیگر اینجا نیستم» ساخته فرناندو فریاس دلاپارا از مکزیک، «امید» ساخته ماریا سودهال از نروژ، «زن گریان» ساخته خایرو بوستامنته از گواتمالا، «مأمور نفوذی» ساخته مایته آلبردی از شیلی، «شب شاهان» ساخته فیلیپ لاکوت از ساحل عاج، «کجا میروی، آیدا؟» ساخته یاسمیلا ژبانیچ از بوسنی و هرزگوین، «ما دو نفر» ساخته فیلیپو منهگاتی از فرانسه، «یک خورشید» ساخته چانگ مونگ-هونگ از تایوان، «مردی که پوستش را فروخت» ساخته کوثر بنهنیه از تونس، در مرحله بعد ۵ نامزد نهایی از این میان انتخاب و فهرست نهایی ۱۵ مارس ۲۰۲۱ (۲۵ اسفند) اعلام میشود. برندگان اسکار ۲۵ آوریل ۲۰۲۱ (دوشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰) معرفی میشوند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|