|
ناوگروه هفتادودوم نداجا به آبهای بینالمللی اعزام شد
آیین استقبال از هفتادویکمین ناوگروه نیروی دریایی ارتش در منطقه یکم نیروی دریایی بندرعباس برگزار شد. ناوشکن البرز که در قالب هفتادویکمین ناوگروه رزمی اطلاعاتی نیروی دریایی ارتش عازم ماموریت شده بود، با بیش از ۷۷ روز ماموریت در آبهای بینالمللی و طی مسافتی بیش از 8 هزار مایل، در منطقه یکم نیروی دریایی بندرعباس با استقبال فرماندهان پهلو گرفت و ناو پشتیبانی خارک به منظور ادامه ماموریت محوله به همراه ناوشکن شهید بایندر به عنوان ناوگروه هفتادودوم به آبهای بینالمللی اعزام شد.
ارسال به دوستان
ظریف: بایدن همچنان سیاست ترامپ را دنبال میکند
اذعان ظریف به آمریکا آمریکاست
گروه سیاسی: برخلاف خوشبینیهای اولیه وزیر امور خارجه نسبت به سیاستهای برجامی دولت جدید آمریکا و تمایل جو بایدن به بازگشت به برجام، حالا محمدجواد ظریف با صراحت بیشتری از اشتراکات بایدن و ترامپ صحبت میکند و رئیسجمهور فعلی آمریکا را ادامهدهنده سیاستهای ضدایرانی ترامپ میداند.
به گزارش «وطنامروز»، رئیس دستگاه دیپلماسی در گفتوگو با شبکه پرستیوی با تأکید بر اینکه هیچ تغییری در سیاستهای ایالات متحده آمریکا ایجاد نشده است، گفت: «هیچ چیز تغییر نکرده است، بایدن مدعی شد که سیاست «فشار حداکثری» ترامپ، «شکست حداکثری» بوده است، بلینکن نیز اخیراً تأکید کرد که آن سیاست شکست خورده است اما عملاً آنها همان سیاست را در پیش گرفتهاند. حقیقت این است که آمریکا به تحریم اعتیاد پیدا کرده است... به فشار و قلدری اعتیاد پیدا کرده است». وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه هیچ تغییری در سیاست آمریکا در قبال ایران ایجاد نشده است، گفت: «رئیسجمهور بایدن همچنان سیاست ترامپ را دنبال میکند و به ایران اجازه خرید غذا و دارو نداد، به صندوق بینالمللی پول اجازه نداد به ایران برای خرید داروی «کووید-19» پول بدهد. به کرهایها (سئول) اجازه نداد پولی را که ما در آنجا داشتیم بدهند. آمریکاییها پولهای ما را در کشورهای دیگر مسدود کردهاند... . این سیاست باید تغییر کند. ایران تنها زمانی وارد گفتوگو میشود که تحریمها لغو شود و ایالات متحده رفتار خود را تغییر دهد». ظریف در ادامه با تأکید بر اینکه در صورت عدم بازگشت کامل ایالات متحده به تعهدات برجامی، ظرف ۲ ماه ایران میزان اورانیوم با درصد غنای ۲۰ را افزایش میدهد، گفت: این اقدامی اصلاحی در راستای برجام است.
این اظهارات نزدیک به واقعیت از سوی مسؤول ارشد سیاست خارجی کشور در شرایطی بیان میشود که ظریف پیش از انتخابات آمریکا، پروسه بازگشت آمریکا به برجام را بسادگی یک صدور فرمان اجرایی از سوی جو بایدن ارزیابی میکرد. اما از زمان استقرار دولت دموکرات در کاخ سفید، بایدن و تیم سیاست خارجی و امنیت ملیاش، هیچگونه صحبتی از اراده دولت جدید آمریکا برای بازگشت به برجام به میان نیاورده و به اظهارات پراکنده و مبهمی اکتفا کردهاند که رمزگشایی از آنها نشان میدهد منظور طرف آمریکایی صرفا بازگشت به میز مذاکرات برای حصول توافقی دیگر است! در آخرین مورد از این راهبرد، با وجود موجسازی خبری که طی روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته مدعی بود بایدن بازگشت آمریکا به توافق هستهای را در اجلاس مونیخ رسما اعلام میکند اما رئیسجمهور آمریکا در اولین موضعگیری رسمی خود درباره ایران نه از بازگشت به برجام گفت و نه صحبتی از لغو تحریمها کرد و صرفا از تمایل ایالات متحده برای گفتوگو در چارچوب 1+5 درباره کشورمان خبر داد و البته ایران را عامل بیثباتی منطقه خواند.
* بررسی حضور آمریکا در نشست هستهای توسط وزارت امور خارجه
در همین حال معاون سیاسی وزارت امور خارجه شنبهشب در گفتوگوی ویژه خبری شبکه 2 به بیان آخرین مواضع هستهای ایران و خروج از پروتکل الحاقی پرداخت. عباس عراقچی در بخشی از این گفتوگو درباره اظهارات «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی نیز بیان کرد: الان آقای بورل اعلام کرده آمادگی دارد از اعضای فعلی برجام یعنی ۱+۴ و ایران برای یک جلسه غیررسمی و از آمریکا به عنوان میهمان برای تدوین نقشه راه آینده دعوت کند. وی با بیان اینکه بورل با موضع ایران کاملا آشناست، افزود: ما در حال بررسی این پیشنهاد بورل هستیم و با بقیه دوستان و شرکای خود مثل چین و روسیه در حال مشورت هستیم ولی علیالاصول تصور میکنیم بازگشت آمریکا به برجام و اجرای تعهداتش و لغو تحریمها به مذاکرهای نیاز ندارد.
این دیپلمات ارشد خاطرنشان کرد: ما به صورت اصولی نیاز به گفتوگو نداریم. ممکن است برخی گفتوگوهای فنی و ترتیبات عملیاتی نیاز باشد و تشکیلات بورل میتواند ترتیبات آن را بدهد. به صورت اصولی احتیاجی به گفتوگو نیست. ما در حال بررسی پیشنهاد بورل هستیم و بعد از بررسی اعلام میکنیم.
ادعای بررسی پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در حالی است که آمریکا اردیبهشتماه 97 به صورت رسمی از برجام خارج شده و به مشارکت خود در برنامه جامع اقدام مشترک پایان داده است و دیگر عضوی از برجام به حساب نمیآید. دونالد ترامپ هنگام خروج کشورش از برجام از کلمه Withdraw استفاده کرد اما مقامات آمریکایی سعی دارند با زیرکی در قالب جلسات 1+5، موضوع هستهای ایران را پیش بکشند ولی همانطور که حسن روحانی، تیم مذاکرهکننده ایرانی و برخی کشورها پس از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام اعلام کردند جلسات هستهای میان 1+4 و ایران در قالب نشست کمیسیون مشترک برجام خواهد بود، بنابراین جلسه 1+5 و ایران درباره موضوع هستهای و برجام اساسا دیگر موضوعیتی ندارد، اگر قرار شود جلسات با محور موضوع هستهای بار دیگر در قالب 1+5 و ایران برگزار شود، این آمریکاست که در قدم نخست باید به صورت رسمی و علنی بازگشتش به برجام را اعلام کند و واضح است که اعلام رسمی دولت بایدن مبنی بر بازگشت به میز مذاکره از نظر ایران به معنای بازگشت این کشور به توافق هستهای نیست که تهران با آن موافقت کند. ایران همانطور که رسما اعلام کرده زمانی حضور آمریکا در میز مذاکرات را به رسمیت میشناسد که کاخ سفید «لغو تحریمها» را به صورت مؤثر اجرایی کند، بنابراین تا آن زمان یعنی ارزیابی و راستیآزمایی تهران از لغو تحریمهای آمریکا، مقامات ایرانی نباید در هیچ یک از جلسات 1+5 شرکت کنند و این جلسات را به رسمیت بشناسند. با این وصف پیشنهاد جوزپ بورل مبنی بر تشکیل جلسه غیررسمی با حضور آمریکا به عنوان میهمان برای تدوین نقشه راه آینده حتی محلی برای بررسی ندارد و تشکیل نشست برجام با یک نام و نشان دیگر است. این همان مسالهای است که مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه با «کریستین امانپور» مجری شبکه سیانان گفت. «جیک سالیوان» در این باره اظهار کرد: دیپلماسی باید بخشی از تلاشها برای حل مشکلات با ایران باشد. سالیوان با اشاره به این موضوع که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا از آنها خواسته تا با دعوت اتحادیه اروپایی برای آغاز مباحث پیرامون ایران موافقت کنند، گفت: فکر میکنم دستیابی به یک راهحل دیپلماتیک امکانپذیر است؛ مساله این است که پشت یک میز بنشینیم اما این فقط شروع یک مرحله است. باید با کشورهای عضو دائم شورای امنیت به اضافه آلمان بحث کنیم که چگونه میتوانیم ایران را به تعهداتش ذیل برجام بازگردانیم. وی در ادامه افزود: در نهایت این به تصمیم ایران بستگی دارد که چگونه بخواهد به دنیا نشان دهد برنامه هستهای این کشور صلحآمیز است. سالیوان در ادامه اضافه کرد، آنچه ما بارها گفتهایم این است که هر زمان ایران به تعهداتش در چارچوب توافق برگردد واشنگتن آماده است همان کار را انجام دهد. چیزی که در حال حاضر نگرانکننده است این است که ایران در حال حرکت به سمت اقدامات بیشتر برای عدم همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
* دیدار گروسی با ظریف و صالحی
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که به درخواست خودش و به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات ایرانی به تهران سفر کرده، در ادامه رایزنیهایش بعدازظهر یکشنبه با حضور در محل وزارت امور خارجه با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد و به گفتوگو نشست.
وی دیروز همچنین با حضور در محل سازمان انرژی اتمی با علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار کرد و به گفتوگو پرداخت. «کاظم غریبآبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین و نماینده ایران در آژانس، در توئیتی با اشاره به مذاکرات یکشنبه رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی در تهران نوشت: ایران و آژانس گفتوگوهای مفیدی را بر اساس احترام متقابل داشتند که نتایج آن منتشر خواهد شد.
***
دولت حق ندارد اجرای قانون لغو تحریمها را به تأخیر بیندازد
۲۲۶ نماینده مجلس در بیانیهای با استناد به طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» یادآور شدند مسؤولان دولتی ایران در صورت عدم رفع تحریمها باید از ۵ اسفندماه اجرای پروتکل الحاقی را متوقف و بازرسیهای آژانس بینالمللی را صرفا محدود به نظارتهای پادمان کنند. متن بیانیه ۲۲۶ نماینده مجلس درباره طرح مجلس به این شرح است: «بعد از توافق برجام در سال ۹۴ امید میرفت طرفهای غربی از جمله آمریکا و کشورهای اروپایی با صداقت با ملت ایران برخورد کرده و به تعهدات خود عمل کنند. بهرغم اینکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی در فواصل مختلف ۱۵ بار تاکید کرده که ایران به تعهدات برجامی خود به صورت کامل عمل کرده است متاسفانه شاهد بودیم که دشمنان ملت ایران به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرده و با اینکه قرار بود در روز اجرا یعنی ۲۷ دی ۱۳۹۴ تحریمهای بانکی و نفتی برداشته شود متاسفانه بر مقدار تحریمها افزوده شد. روند آسیب به ملت ایران و افزایش تحریمها به بهانههای مختلف که از زمان اوبامای دموکرات آغاز شده بود منجر به خروج ترامپ جمهوریخواه از برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷ شد. متاسفانه اجرای تعهدات یکطرفه از سوی مسؤولان وطنی به مدت ۵ سال ادامه یافت تا اینکه مجلس انقلابی در دفاع از منافع ملت ایران تصمیم گرفت طرح مهم اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را با ۲۵۱ رای مثبت در ۱۱ آذرماه ۹۹ تصویب کند. در راستای دفاع از حقوق هستهای و با وادار کردن دشمنان ملت به برداشتن تحریمهای ظالمانه و به تبع آن گشایش اقتصادی مقرر شده است که غنیسازی ۲۰ درصدی آغاز و نیز با اعطای مهلت ۲ ماهه به آمریکا و ۳ کشور اروپایی برای برداشتن تحریمها در صورت عدم صداقت و عدم انجام تعهدات ملت ایران در راستای اجرای بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و بند ۱۳ قطعنامه ۲۲۳۱ اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند. بنابراین همه مسؤولان از جمله مدیران دولتی موظفند در صورت عدم رفع تحریمها اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را از اسفندماه ۹۹ متوقف و بازرسیهای آژانس را صرفا محدود به نظارتهای سازمان نمایند. ما نمایندگان ملت ایران اطمینان میدهیم که در دفاع از حقوق مردم کوتاه نیامده و بدون رفع تحریمها که قابل راستیآزمایی از سوی ملت ایران باشد ایران سربلند و قوی گامهای پیشرفته صنعتی و هستهای خود را متوقف نخواهد کرد».
ارسال به دوستان
اخبار
اگر رهبری امر کنند، آماده جهاد و حضور در میدان هستیم
آیتالله العظمی نوریهمدانی تأکید کرد اگر رهبری امر کنند، علما و روحانیون با همان عشق و اشتیاق اوایل انقلاب، در جبههها حضور پیدا میکنند. حضرت آیتالله نوریهمدانی از مراجع تقلید در پیامی به آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی، دفاعمقدس و مقاومت که دیروز در سالن اجتماعات دارالشفاء برگزار شد، با اشاره به اینکه کار علم و فقاهت و کار جهاد و حضور در میادین جنگ از جانب خدای متعال برای صیانت از اسلام در نظر گرفته شده است، گفت: گاهی انسان باید با عمل به آیه شریفه «نفر» برای فقاهت هجرت کند و گاهی نیز باید برای دفاع از کیان اسلام به میادین جنگ و جهاد برود. وی با بیان اینکه فقها و علمای راستین دین هیچگاه در برابر دشمن سر خم نکرده و در برابر مصائب و مشکلات سست نشدند، ادامه داد: مقاومت در برابر سختیها نیازمند صبر و تحمل و عزم راسخ است و علما در این زمینه پیشگام بودهاند. آیتالله نوریهمدانی با بیان اینکه اسلام همواره میخواهد مردم را در میدان رزم و حماسه نگه دارد، عنوان کرد: امام راحل این مهم را بخوبی دریافت کرد و با نهضت خودش مردم را به صحنه آورد و استبدادزدگان را بیدار و مجهز کرد. وی افزود: امروز هم اگر رهبری امر کنند، علما و روحانیون با همان عشق و اشتیاق اوایل انقلاب، در جبههها حضور پیدا میکنند. امام راحل در منشور روحانیت فرمودند سلام خدا بر حماسهسازان همیشه جاوید روحانیت که رساله علمیه و عملیه خود را با مرکب خون نوشتند. حوزه امروز نیز آماده جهاد است و ما آمادگی خود را برای این کار اعلام میکنیم.
***
تجمع دانشجویان در اعتراض به سفر رافائل گروسی به ایران
جمعی از دانشجویان دانشگاههای تهران در اعتراض به سفر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران تجمع کردند. دانشجویان در این تجمع که دیروز در مقابل سازمان انرژی اتمی برگزار شد، با در دست داشتن دستنوشتههایی اعتراض خود را به بدعهدیهای آمریکا و اروپا در برجام اعلام کردند. تجمعکنندگان همچنین با سر دادن شعارهایی همچون «مرگ بر آمریکا»، «بایدن، ترامپ، اوباما؛ قاتل ملت ما» و... انزجار خود را به جنایات و اقدامات خصمانه آمریکا نسبت به ملت و نظام نشان دادند. دانشجویان همچنین با سر دادن شعارهایی خواستار اخراج بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از کشور شدند. علی ریاحیپور، مسؤول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران طی سخنانی در این تجمع از دولت خواست به موقع و به صورت واقعی به مصوبه مجلس شورای اسلامی در قبال بازرسان آژانس عمل کند. وی همچنین به انفعال آژانس در مقابل ترور دانشمندان هستهای و بیتعهدی آمریکا اعتراض کرد.
***
امروز، خاکسپاری پیکر آیتالله حسینیزابلی در امامزاده صالح
مراسم وداع و تغسیل آیتالله سیدمحمدحسین حسینیزابلی، از اساتید مبرز اخلاق حوزه علمیه، دیشب در آستان مقدس امامزاده صالح(ع) برگزار شد. مراسم تشییع این استاد اخلاق نیز امروز از ساعت ۱۵ در آستان مقدس امامزاده صالح(ع) تجریش برگزار میشود و پیکر ایشان در این آستان آرام خواهد گرفت. این استاد اخلاق شامگاه جمعه، اول اسفندماه در بیمارستان میلاد بر اثر بیماری قلبی و دیابت درگذشت. ایشان از شاگردان حضرت امام(ره)، آیت الله خویی(ره) و آیت الله سیستانی بود.
***
رأیالیوم:
راهبرد مقاومت به پیروزی ایران منجر شده است
روزنامه رایالیوم با اشاره به تحرکات دیپلماتیک اخیر در ارتباط با روابط ایران- آمریکا، در یادداشتی آورده است: راهبرد صبر ایران جواب داده و قطریها اکنون همانند عمانیها در سال ۲۰۱۵، به دنبال وساطت میان ایران و آمریکا هستند. حسن مرهج، نویسنده و تحلیلگر فلسطینی در یادداشتی در روزنامه رایالیوم با اشاره به تحرکات اخیر میان ایران و جامعه بینالملل نوشت: ایران با توجه به قدرتی که در زمینههای مختلف دارد از یک «فاصله امنیتی» محافظت کرد و همچنان از آن محافظت میکند که میتواند مسیر جدیدی برای توافق هستهای باشد و میتوان عنوان آن را «پیروزی ایران» نامید. وی نوشت: در ابتدا تمام تحرکات چند روز گذشته را میتوان دیپلماسی نرم نامید و آن هم نقشه راه هستهای است و همه میدانند که سخت است یک مذاکره سختتر در رابطه با توافق هستهای ایران شکل بگیرد. این نویسنده در بخشی از یادداشت خود آورده است: ایران خواهان بازگشت بدون شرط واشنگتن به برجام، برداشتن تمام تحریمها و عدم ورود کردن به برنامه موشکی و منتفی بودن موضوعات منطقهای در توافق هستهای است. وی نوشت: ایران تاکنون با اتخاذ راهبرد صبر و مقاومت توانسته است مشکلات را پشت سر بگذارد، بویژه اینکه تمام تحریمهای سیاسی و اقتصادی علیه تهران نتوانسته است مانع پیشرویهای هستهای ایران شود. این نویسنده تاکید کرد: آمریکا و اتحادیه اروپایی بخوبی میدانند ایران امروز در موضع قدرت است و به یک بازیگر مهم و قوی در منطقه تبدیل شده است. به طور عملی همه از ۲ نظر به ایران نیازمند هستند؛ اولی رویکرد هستهای و قدرت ایران در این زمینه و دیگری تسلط ایران بر گذرگاههای آبی و حیاتی مهم در اقتصاد بینالملل. همه این امور به ایران قدرت ژئوپلیتیک میدهد و منافع واشنگتن و اروپا و تمام کشورهای خاورمیانه به طور مستقیم و غیرمستقیم به ایران بستگی دارد، بنابراین ماهیت قدرت ایران همین مساله است.
ارسال به دوستان
استقبال گسترده کاربران شبکههای اجتماعی از تیتر «وطنامروز» در واکنش به مواضع اخیر بایدن
# بفرمایید _جو ترند توئیتر فارسی
گروه سیاسی: تیتر نسخه روز شنبه «وطنامروز» با واکنش گسترده افکار عمومی و مخاطبان روزنامه همراه شد. در چند ماه گذشته و بویژه در هفتههای منتهی به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، بسیاری از رسانههای غربگرا در داخل تلاش کردند با ساختن تصویری منجیگونه از کاندیدای حزب دموکرات، رای آوردن بایدن را بهمثابه نقطه پایانی بر تحریمهای آمریکا علیه کشورمان توصیف کنند. با این حال از زمان آغاز به کار دموکراتها در کاخ سفید، بار دیگر اثبات شد که اساسا رویکرد بایدن، نامزد حزب دموکرات آمریکا چیزی جز ادامه همان رویکرد ترامپ در پوششی دیگر نیست؛ سخنان جمعهشب بایدن در اجلاس امنیتی مونیخ به شکلی واضح پرده از یکسانی رویکرد بایدن و ترامپ برداشت. در این شرایط تیتر «بفرمایید جو» شماره شنبه روزنامه با استقبال غافلگیرکننده مخاطبان «وطنامروز» روبهرو شد. تا جایی که شنبه و یکشنبه هزاران توئیت با استفاده از هشتگ «بفرمایید جو» در شبکههای اجتماعی منتشر و حتی در ساعاتی از روز شنبه نیز تبدیل به ترند نخست توئیتر فارسی شد. پیش از این و در جریان انتشار شماره 3000 «وطنامروز» بود که مخاطبان روزنامه، هشتگ «وطنامروز» را تبدیل به ترند نخست توئیتر فارسی کردند. کاربران شبکههای اجتماعی با استفاده از هشتگ «بفرمایید جو» به تحلیل رفتار دولت جدید آمریکا در قبال ایران پرداخته و آن را نشان ماهیت ثابت کاخ سفید در دوره زمامداری رؤسایجمهور مختلف این کشور دانستند.
یکی از کاربران با انتشار تصویر صفحه نخست شماره شنبه «وطنامروز» نوشت: «۳ امتیاز خود فن، ۳ امتیاز هم زیبایی اجرای فن».
برخی از توئیتهایی که با این هشتگ منتشر شدهاند به شرح ذیل است: «در اینکه بایدن همان سیاستهای ترامپ را اجرا میکند شکی نیست، اینکه باز هم برخی در داخل از این سیاست دست مخملین سردمداران آمریکا عبرت نمیگیرند باید شک کرد. البته همه باید بدونیم که سگ زرد برادر شغاله»، «جو بایدن نشان داده دقیقا مسیر ترامپ را با ادبیات دیگری در پیش گرفته است»، «این هم از دولت بایدن که میگفتید اگه بیاد مشکلات حل میشه مگه بایدن فرشته نجاته، اگه هست بفکر مردم خودش باشه»، «دولت روحانی، آیا هنوز برای شما واضح و روشن نیست که آمریکا دشمن قسم خورده ملت ایران است، هیچگاه دلسوز مردم ما نبوده و نخواهد بود»، «متهم کردن ایران به بیثباتی در منطقه از یک سو، لغو مکانیسم ماشه از سوی دیگر و پذیرفتن پیشنهاد میانجیگری تروئیکای اروپایی بدون هر گونه اقدام عملی برای لغو تحریمها، همگی نشان از این است که بایدن نیز مانند ترامپ به تحریم غیرانسانی و مکانیسم فشار حداکثری اعتقاد دارد»، «مواضع آمریکاییها در چند روز اخیر و بویژه سخنرانی بایدن در کنفرانس مونیخ مؤید این امر است که کاخ سفید در حال مطرح کردن ایده ترامپ در قالبی جدید است. آنها کماکان از تحریم به عنوان ابزار غیرانسانی آمریکاییها علیه ملت ایران استفاده خواهند کرد»، «بایدن همان اوباما است!! یادمان نرود رژیم تحریمهای جدید علیه ایران دستپخت دولت اوباماست که جو بایدن در آن دولت معاون بود»، «یادمان نرفته قرارداد ننگین برجام توسط دولت دموکراتها بسته شد و بایدن معاون اوباما بود. این شوی رسانهای جدید جو بایدن یه ترفند نخنما شده است که همیشه نزدیک انتخابات ایران اتفاق میافتد، دموکراتها خوب میدانند برای اجرای برنامههای خود در ایران به یه دولت همسو احتیاج دارند» و... یقینا اعتماد و استقبال مخاطبان «وطنامروز» از تیتر «بفرمایید جو» در روزگاری که بسیاری مدعی به پایان رسیدن دوره رسانههای مکتوب هستند، بزرگترین مشوق برای تحریریه این روزنامه به شمار میرود. رسالت جریان انقلابی در شرایط حساس کنونی ایجاب میکند رسانههای انقلابی و بدنه مردمی جریان انقلابی بیشترین روشنگری را برای اعتبارزدایی از گزارههای جریان غربگرا داشته باشند و مانع تکرار تجربههای پرهزینه و شکستخوردهای شوند که در سایه اعتماد به آمریکا به مردم ایران تحمیل شده است.
ارسال به دوستان
سرلشکر باقری از دستور رهبر انقلاب برای برگزاری مانور نظامی در روزهای پایانی دولت ترامپ خبر داد
خنثی سازی تهدیدات لحظهآخری
گروه سیاسی: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به تحرکات صورتگرفته در منطقه در ماههای پایانی دولت ترامپ گفت: در این بازه زمانی ۱۰ رزمایش نظامی در سراسر کشور برگزار شد.
سرلشکر باقری در جریان سفر به قم و دیدار با آیتالله العظمی نوریهمدانی، با اشاره به تحرکات صورتگرفته در منطقه در ماههای پایانی دولت ترامپ، گفت: در این بازه زمانی به امر فرماندهی معظم کل قوا، نیروهای مسلح نسبت به برگزاری ۱۰ رزمایش در سراسر کشور اقدام کردند و با وجود اینکه برنامهریزی قبلی برای برگزاری این رزمایشها وجود نداشت ولی شاهد بودیم که این رزمایشها پس از ابلاغ با قدرت برگزار شدند. وی در ادامه با بیان اینکه این رزمایشها در حوزههای مختلف موشکی، هواپیماهای بدون سرنشین، دریایی و پدافند هوایی برگزار شد، تاکید کرد: برگزاری این رزمایشها سبب شد شیطنتهای دشمن در منطقه پایان یابد و آنها مجبور به ترک منطقه شوند. سرلشکر باقری با تاکید بر اینکه با مدیریت رهبر معظم انقلاب اسلامی انشاءالله با کاهش تحریمها و عقبنشینی دشمن روبهرو خواهیم شد، خاطرنشان کرد: ملت ایران همچون گذشته به برکت خون شهیدان سربلند و سرافراز در مسیر دفاع از آرمانهای خود ایستاده است. وی یادآور شد: آمریکاییها امروز به دنبال این هستند که با حداقل امتیاز به برجام بازگردند و این مساله نشاندهنده اقتدار چشمگیر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
سرلشکر پاسدار محمد باقری با بیان اینکه نیروهای مسلح در ۲ سال اخیر با فشارهایی از سوی دشمن و مواردی چون خروج از برجام، تشدید تحریمها و به تناوب، تشدید فشارهای نظامی و دفاعی مواجه بودهاند، بیان کرد: با فرماندهی رهبر معظم انقلاب اسلامی و تلاشهای صورتگرفته، شاهد این هستیم که دشمنان نظام اسلامی با خفت منطقه را ترک کرده و آرزوهای آنها نقش بر آب شد. وی با بیان اینکه وظیفه نیروهای مسلح در کنار دفاع و امنیت در یک سال اخیر، مقابله با شیوع ویروس کرونا بوده است، تصریح کرد: پذیرش بیماران در ۵۸ بیمارستان و ایجاد قرنطینه از جمله اقدامات این نیرو برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری بوده است.
سرلشکر باقری در ادامه اجرای «طرح غربالگری سپهبد شهید قاسم سلیمانی» را مورد توجه قرار داد و گفت: در این طرح ۸۰ درصد مردم غربالگری شدهاند و اجرای این طرح توسط بسیجیان، کنترل بیماری را به دنبال داشته است. وی یادآور شد: اگر اجرای چنین طرحی در دستور کار نبود امروز شاهد کاهش میزان فوتیها از ۵۰۰ نفر در روز به کمتر از ۸۰ نفر نبودیم و شاید تعداد تلفات به اعداد بسیار بالا رسیده بود.
ارسال به دوستان
سخنگوی شورای نگهبان:
زیرساختهای فنی انتخابات الکترونیک فراهم نشده است
گروه سیاسی: سخنگوی شورای نگهبان در ارتباط با الکترونیکی شدن انتخابات ریاستجمهوری که در ماههای اخیر موضوع آن مطرح شده بود، گفت: ما مخالفتی با انتخابات الکترونیک نداشته و نداریم، فقط لازم است زیرساختهای فنی آن آماده شود و هر زمان این زیرساختها مهیا شود، آماده انجام آن هستیم. عباسعلی کدخدایی در اختتامیه ایدهنگاری بحران کرونا و مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، در جمع خبرنگاران گفت: مشارکت حداکثری و حضور پرشور مردم همیشه یکی از مسائل مهم نزد مسؤولان بوده است. با توجه به اینکه یک سال درگیر ویروس کرونا بودهایم، لازم است اقدامات پیشگیرانه برای مبارزه با ویروس کرونا انجام شود. وی در ادامه افزود: در شورای نگهبان با توجه به اینکه سلامتی مردم برای ما اهمیت دارد، تصمیم گرفتیم از مردم و نخبگان نظرخواهی کنیم و ببینیم چه راهکارهایی پیشنهاد میدهند. ۳ گروه از نخبگان امروز ایدههای خوبی داشتند و امیدوار هستیم مسؤولان در آینده نیز از این راهکارهای نخبگان استفاده کنند. سخنگوی شورای نگهبان در ارتباط با عملیاتی شدن این ایدهها گفت: اجرای راهکارهای عملی این ایدهها به وزارت کشور برمیگردد و ما نیز در شورای نگهبان اقدامات لازم را انجام خواهیم داد. کدخدایی در رابطه با الکترونیکی شدن انتخابات تصریح کرد: بحث الکترونیکی شدن انتخابات بحث فنی میان شورای نگهبان و وزارت کشور است و هر زمان به جمعبندی برسیم و بستر فراهم شود انجام خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: ما مخالفتی با انتخابات الکترونیک نداشته و نداریم، فقط لازم است زیرساختهای فنی آن آماده شود و هر زمان این زیرساختها مهیا شود، آماده انجام آن هستیم. البته هنوز زیرساختهای انتخابات الکترونیک فراهم نشده است.
گفتنی است وزیر کشور نیز روز گذشته در جریان نشست ویدئوکنفرانسی با استاندار، فرمانداران و بخشداران استان اردبیل، گریزی به انتخابات 1400 زد و از لزوم مشارکت گسترده عمومی در این میدان گفت. رحمانیفضلی با بیان اینکه امنیت، معیشت، سلامت و انتخابات 4 اولویت این وزارتخانه در ماههای آتی است، گفت: هنوز فضای عمومی جامعه در بحث انتخابات مشارکتجویانه نشده است و هنوز افکار عمومی حساسیت زیادی به آن نشان ندادهاند. گروهها و احزاب نیز حرکت متقنی نسبت به این موضوع نداشتهاند. البته با فرمایشات مقام معظم رهبری و درایت و حکمت ایشان در این زمینه که تصمیم خوبی اتخاذ و ابلاغ کردند، باید همه دستگاهها و نهادها، عوامل مشارکتجویانه از جمله تشویق به رقابتی شدن انتخابات را پیگیری کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|