|
هشدار پلیس راهور درباره لغزندگی جادهها
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا با توجه به تداوم بارندگیها و احتمال لغزندگی جادهها به هموطنان هشدار داد با احتیاط کامل و رعایت سرعت مطمئنه در جادهها تردد کنند. سرهنگ احمد شیرانی افزود: افراد در صورت انجام سفر حتما تجهیزات زمستانی خودرو بویژه زنجیر چرخ همراه داشته باشند و قبل از سفر از سالم بودن سیستم گرمایش خودرو و برف پاککن مطمئن شوند، چرا که در خیلی از جادهها شاهد بارش برف و باران هستیم.
ارسال به دوستان
رفتار مدیریتشهری پایتخت درباره دستگیریهای اخیر شعار اتاق شیشهای اصلاحطلبان را به چالش کشید
شیشههای دودی شهرداری
گروه اجتماعی: مدیریت و پارلمان شهری تهران از 24 دیماه سال جاری درگیر موضوعی به نام دستگیری و احضار مدیران خود توسط دستگاههای نظارتی است. در اخبار اولیه ارائه شده از این رویداد مهم اسم «مهناز استقامتی» در قامت «شهردار منطقه8» و «حسن رحمانی» به عنوان «شهردار منطقه 2» در لیست بازداشتشدگان جای گرفت و حدود یک ماه بعد اخباری مبنی بر احضار یک عضو شورای شهر و بازداشت تعدادی از مدیران فروشگاه زنجیرهای شهروند نیز به گوش رسید. این رویداد در مدیریت شهری سوالهای بزرگی را در لایههای مختلف افکار عمومی ایجاد کرد و این شک و تردید بزرگ را با خود به همراه آورد که هماکنون در مدیریت کلانشهر تهران چه میگذرد؟با وجود آنکه ۳ سال و نیم از عمر شورای پنجم شهر تهران گذشته و کارایی این شورا و میزان تاثیرگذاریاش در بهبود شرایط زندگی شهروندان در حوزههای مختلف خدماتی و عمرانی برای مردم محل انتقادات بسیار است، انتشار اخباری مبنی بر دستگیری مدیران شهری آن هم به دلیل مسائل مالی، کارایی آن را بیش از پیش زیر سوال برده و این نکته را نمایان میکند که پای سیستم نظارتی در شورای شهر و شهرداری بشدت لنگ میزند.
* داستان سریال دستگیریها
هنوز جزئیات و چند و چون پرونده این ۲ مدیر ارشد شهری با وجود گذشت بیش از یک ماه از دستگیریشان در دست نیست و مراجع قضایی تاکنون اطلاعات چندانی از وضعیت پرونده آنان ندادهاند اما بر اساس گفته «غلامحسین محمدی» مشاور شهردار و رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران، «این بازداشتها به ماجرای پروژهای در منطقه ۲۱ تهران برمیگردد».
اما نکته جالب توجه درباره دستگیریهای صورتگرفته، رویکرد منفعلانه و نشأتگرفته از تدبیر سیاسی محسن هاشمی به عنوان رئیس شورای شهر تهران است که در ابتدا خبر دستگیری شهرداران را تکذیب و در نهایت اعلام کرد: «ماجرا در حد احضار بوده و جزئیاتی درباره علت این موضوع هنوز به دستمان نرسیده است». در همین حال پیروز حناچی، شهردار تهران در ۲ توئیت جداگانه مواضع خود را درباره بازداشت ۲ مدیر شهرداری و ضرورت مبارزه با فساد چنین اعلام کرد: «مدیریت فعلی شهرداری همواره در برخورد با فساد پیشتاز و پیشقدم بوده است و همانگونه که بارها اعلام کردهایم در صورت کشف اسناد فساد یا دلایلی مبنی بر تخلف یا ارائه مستندات از سوی نهادهای ذیصلاح، شهرداری تهران تابع قانون است و سریعا وارد عمل خواهد شد. معتقدم فساد در هر دوره مدیریتی و توسط هر شخص مذموم است و مردم نباید احساس کنند در برخورد با آن تبعیضی وجود دارد. تأکید دارم خدمات صادقانه خانواده شهرداری و تلاشهای مدیران در این شرایط نباید تحتالشعاع این موارد قرار گیرد». با وجود اینکه حناچی در این موضعگیری تاکید بسیاری بر برخورد با فساد در سیستم تحت مدیریتش داشت اما نتوانست افکار عمومی را با خود همراه کند، به طوری که هماکنون بعد از گذشت بیش از یک ماه هنوز فضای مجازی و رسانهها متأثر از بازداشت این ۲ مدیر شهری به انتشار اخبار و تحلیلهایی در این زمینه میپردازند.
* برخورد با فساد؛ «سریع، قاطع و بدون تبعیض»
در حالی که در موضوع برخورد با فساد مردم چشمانتظار برخورد شایسته از سوی شورای شهر هستند، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: «برخورد با فساد باید سریع، قاطع و بدون تبعیض باشد». «علی اعطا» با اشاره به دستگیری شهرداران مناطق ۲ و ۸ تهران بر ضرورت برخورد جدی با انحرافات و سوءجریانات در مجموعه عریض و طویل شهرداری تاکید کرد و افزود: «جهتگیری فسادستیز شورای پنجم و شهردار منتخب آن چه در شیوه اداره شهر و چه در انتصابات، امر پوشیدهای نیست». سخنگوی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه از هر گونه برخورد سریع، قاطع و بدون تبعیض با فساد استقبال میکنیم، گفت: همواره باید سریع، قاطع و بدون تبعیض با فساد برخورد کرد تا هم اعتماد عمومی بازگردد و هم سلامت نظام اداری شهرداری افزایش یابد؛ چرا که اگر رسیدگی سریع و قاطع صورت نگیرد، برخورد با فساد کماثر میشود و اثربخشی کافی در افزایش سلامت سازمان نخواهد داشت».
* عضویت شهردار دستگیرشده در هیأت رسیدگی به تخلفات اداری(!)
یکی از نکات مورد توجه در زمینه این مدیران بازداشتی تقدیرها و انتصاباتی است که درباره آنها صورت گرفته است. در یک نمونه شهردار منطقه ۲ در مراسمی با حضور شهردار تهران، رئیس شورای شهر، معاون برنامهریزی و توسعه شهری شهردار تهران و اعضای شورای شهر به عنوان مدیر نمونه شهرداری پایتخت در سال جاری انتخاب شد. از سوی دیگر شهردار منطقه ۸ با حکم شهردار تهران به عضویت هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان شهرداری تهران منصوب شده بود. همین تقدیرها و انتصابات این سوال را ایجاد میکند که آیا عملکرد و رویکردهای مدیران در ساختار شهرداری به صورت نوبهای مورد ارزیابی قرار میگیرد یا خیر؟
* حناچی: نمیتوانیم قسم بخوریم دیگر دستگیری نداریم
کشوقوسها در زمینه پرونده شهرداران بازداشتشده ادامه داشت تا اینکه پس از یک ماه یعنی 25 بهمن، حناچی، شهردار تهران در یک نشست خبری سکوت خود را پس از اظهارات اولیهاش درباره فساد رخ داده در مجموعه شهرداری شکست و گفت: «شهرداری سازمان طویلی با 30 هزار میلیارد تومان بودجه است و نمیتوانیم قسم بخوریم که دیگر دستگیری به دلیل فساد نباشد، البته ما خودمان در شناسایی فساد جلوتریم و اگر این قضیه رخ دهد برخورد خواهیم کرد». درست یک روز بعد از این سخنان آقای شهردار، انتشار خبر بازداشت تعدادی از مدیران فروشگاه شهروند درباره مناقصه بیمه، شوک سنگین دیگری به ساختار مدیریت شهری وارد کرد تا این بار هم به مانند قبل محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران از این مورد ابراز بیاطلاعی کند و بگوید: «شورای شهر تهران درباره این موضوع هنوز هیچ اطلاعی ندارد و گزارشی به ما واصل نشده است». در همین حال روابط عمومی شهروند درباره خبر بازداشت تعدادی از مدیران خود اطلاعیهای صادر کرد و در آن آورد: «در حال حاضر هیچ یک از مدیران شرکت شهروند بازداشت نیستند و صرفا برخی مدیران جهت شفافسازی در امور اجرایی برای توضیحات به مراجع ذیربط فراخوانده شدهاند». زهرا نژادبهرام، عضو هیأترئیسه شورای شهر تهران نیز روز بعد از انتشار خبر بازداشت مدیران شهروند (27 بهمنماه) خبر از آزاد شدن مدیران دستگیرشده فروشگاه شهروند داد. وی چنین اظهار داشت: «به دلیل انجام مناقصهای درباره بیمه فروشگاههای شهروند دادستانی تعدادی از مدیران را احضار کرده بود. این مناقصه دارای ابهاماتی بوده و همین ابهامات سبب دستگیری و احضار آنها شده بود. دادستانی برای ۲ نفر از این افراد درخواست وثیقه کرده بود که این موضوع محقق و در حال حاضر همه افراد دستگیرشده، آزاد شدهاند».
* ضرورت پاسخگویی مسؤولان در برابر انحراف
سیستم مدیریت شهری باید از شفافیت و ابزار لازم جهت جلوگیری از هر گونه فساد برخوردار باشد، چرا که هر گونه اخلال در نظام اداری در این سیستم میتواند تبعات منفی بسیاری با خود در فضای عمومی جامعه به همراه داشته باشد. هماکنون که جامعه از سوءتدبیرها در فضای اقتصادی رنج میبرد، هر گونه تغییر مسیر پارامترها از روند صحیح به سمت انحراف میتواند باری بر دوش کشور اضافه کرده و بازخوردهای آن را در سطوحی کلانتر به نمایش بگذارد. بر همین اساس ضرورت دارد هر گونه فساد با برخورد جدی روبهرو شده و مدیران شهری در زمینه تخلفات صورتگرفته در زیرمجموعه خود تمامقد در جایگاه پاسخگویی برآیند و صرفا مسؤولیت خود را در اظهار بیاطلاعی خلاصه ندانند.
***
عملکرد شهرداری تهران شفاف نیست
عضو سابق شورای شهر تهران درباره عدم شفافیت عملکرد شهرداری تهران و نیز تلاش مدیران شهری نسبت به مخفی نگه داشتن بروز برخی اتفاقات و تخلفات در این نهاد، گفت: قول و فعل مدیران شهری در شفافسازی عملکرد شهرداری یکی نیست، چرا که در این دوره اعلام شد همه اطلاعات و فعالیتهای شهرداری پشت شیشه گذاشته میشود اما اینگونه نشد. ابوالفضل قناعتی در گفتوگو با «وطن امروز» درباره شفافیت عملکرد شهرداری با بیان اینکه چنین اظهاراتی از سوی مدیران شهری چیزی جز شعارهای پوپولیستی نیست، اظهار داشت: عدم استفاده از روشهای سیستماتیک ارزیابی ارزش و کارکرد در شهرداری تهران و نبود نرمافزارهای تعریفشده در این زمینه باعث شد شاهد تخلفات و دستگیری برخی شهرداران و مدیران این نهاد باشیم. وی اضافه کرد: به عنوان مثال هر گونه تخریب یا مقابله با ساختوساز غیرمجاز باید طبق ماده 100 شهرداری انجام شود اما بیتوجهی به قانون و نبود شفافیت در عملکرد شهرداریها موجب شده است تصمیماتی برای قلعوقمع برخی بناها یا طبقات غیرمجاز گرفته شود اما بعضا چنین اقدامی عملی نشود. این عضو سابق شورای شهر تهران در ادامه گفت: متاسفانه اکنون در شهرداری مرکزی تحت عنوان کمیسیون توافقات وجود دارد که در چنین مواقعی چنانچه مالک ساختمان به طور غیرقانونی اقدام به ساختوساز کند به جای اجرای قانون، وی را مجاب به پرداخت عوارض یا جریمه به شهرداری میکنند که البته پس از راضی شدن مالک، بعضا پشتپرده ساختوپاختهایی با وی انجام میگیرد، این در حالی است که طبق قانون در چنین شرایطی تصمیمات باید مطابق نظر شهرداری، نماینده شورای شهر و دادستانی گرفته شود تا در عمل شبههای در کار نباشد. وی تصریح کرد: در قانون آمده است برای شفافیت موضوع فردی که در ساختوساز دچار تخلف میشود یا باید اقدام اجرایی همچون تخریب سازه صورت گیرد یا اینکه مالک جریمه شود اما بعضا دیده میشود که در تصمیمگیریها کماکان تخلفاتی از سوی شهرداری دیده میشود. یعنی اگر بیش از 4 طبقه ساختوسازی انجام شود باید تخریب شود اما معمولا در پشت پرده اتفاقات دیگری رخ میدهد. چنین موضوعاتی شفافیتی را که مدیران شهرداری در ابتدا دم از آن میزدند زیر سوال ببرد. وی به دستگیری ۲ شهردار و مدیران شهروند اشاره کرد و افزود: شهرداری و شورای شهر نباید در برابر این تخلفات سکوت کنند، بلکه باید تخلفات را در هر رده و جایگاهی، به صراحت بازگو کنند تا علاوه بر رفع ابهامات و شایعات، درس عبرتی برای دیگر مدیران شود.
ارسال به دوستان
توسط بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) انجام میشود
پرداخت خسارت 20 میلیون تومانی به زلزلهزدگان سیسخت
بنیاد برکت علاوه بر تامین غذای گرم و امدادرسانی بیوقفه به زلزلهزدگان سیسخت، 20 میلیون تومان خسارت به آنها پرداخت میکند. به گزارش «وطنامروز»، نیروهای امدادی و ستادی ستاد اجرایی حضرت امام از همان ساعات اولیه وقوع زلزله سیسخت در کنار مردم این منطقه در حال خدماترسانی هستند. به گفته استاندار کهگیلویهوبویراحمد، 1200 واحد مسکونی در سیسخت 100 درصد تخریب شده و بیش از 3 هزار واحد مسکونی نیازمند تعمیرات اساسی هستند. در این باره مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام از پرداخت خسارت به خانوارهای روستایی آسیبدیده در زلزله سیسخت خبر داد. امیرحسین مدنی با اعلام این خبر افزود: به ۵ هزار و ۹۷۱ خانوار در ۵۲ روستای منطقه دنا و شهرستان سیسخت استان کهگیلویهوبویراحمد که دچار آسیب زلزله شدهاند تا سقف ۲۰ میلیون تومان خسارت پرداخت میشود. وی تصریح کرد: این خانوارها تحت پوشش بیمه حوادث برکت قرار داشتهاند و با احتساب ۲۰ میلیون تومان سقف در نظر گرفته شده، در مجموع ۱۱۶ میلیارد تومان به آنها خسارت پرداخت خواهد شد. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، خانوارهای آسیبدیده از زلزله پس از برآورد خسارت از سوی کارشناسان، میتوانند تا سقف ۲۰ میلیون تومان از پوشش بیمهای استفاده کنند. مدنی با اشاره به حادثهخیز بودن کشور، اظهار کرد: بر اساس همین نیاز، ستاد اجرایی فرمان امام با همکاری استانداریها اقدام به بیمه حوادث بیش از یکمیلیون خانه در روستاهای ۱۶ استان کشور از جمله کهگیلویهوبویراحمد کرده است.
* پخت غذای گرم برای زلزلهزدگان توسط کارگزاران حج
کارگزاران و خادمان حج و زیارت، پخت و توزیع بخشی از غذای گرم زلزلهزدگان سیسخت در کهگیلویهوبویراحمد را بر عهده گرفتند. محمد آزاد، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت با اعلام این خبر گفت: به طور متوسط روزانه ۲۷۰۰ پرس غذای گرم آماده میشود و به صورت بستهبندی کاملا بهداشتی در اختیار زلزلهزدگان قرار میگیرد. او با اشاره به استفاده از ظرفیتهای سازمان حج و زیارت، کارگزاران و خیران برای کمکرسانی به زلزلهزدگان سیسخت، اظهار کرد: با توجه به شرایط کرونایی، غذاها مطابق دستورالعملهای بهداشتی پخته، بستهبندی و بین زلزلهزدگان توزیع میشود. در هر وعده ناهار ۱۵۰۰ و در هر وعده شام ۱۲۰۰ پرس غذا آماده میشود. وی ادامه داد: خدمترسانی به مردم زلزلهزده این مناطق به مدت ۱۰ روز ادامه مییابد، ضمن آنکه بخشی از کمکهای غیرنقدی از جمله پتو و والور و مواد غذایی و... که از دفاتر کارگزاری و مدیریتهای حج و زیارت استانها فرستاده میشود با هماهنگی ستاد مدیریت بحران استان بین خانوارهای زلزلهزده توزیع خواهد شد. آزاد گفت: هزینه این خدمترسانی از محل کمکهای کارگزاران، پرسنل سازمان حج و زیارت و خیران تامین میشود.
* سپاه برای رفع مشکل زلزلهزدگان دنا تا آخر پای کار است
علاوه بر خدماترسانی ستاد اجرایی و سایر نهادهای خدماترسان به زلزلهزدگان سیسخت، رئیس سازمان بسیج مستضعفان هم در این باره گفت: تا روزی که مشکلات زلزلهزدگان حل نشود سپاه و بسیج با تمام وجود برای کمک به مردم زلزلهزده دنا در کنار آنها خواهند بود. سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفان در حاشیه بازدید از شهر زلزلهزده سیسخت درباره خدماترسانی به مردم این منطقه، اظهار داشت: در حد توان جهت تامین داروی مورد نیاز مردم زلزلهزده کمک میکنیم. سردار سلیمانی بیان کرد: خدماترسانی سپاه در حوزههای مختلف بویژه درمان در مناطق زلزلهزده تداوم مییابد. وی با تاکید بر اینکه سپاه تا بهبود شرایط در کنار مردم خواهد بود، گفت: عبور از این بحران نیازمند حفظ آرامش مردم است.
ارسال به دوستان
اخبار
پلیس فتا هشدار داد
کلاهبرداری به بهانه صدور کارت هوشمند سلامت
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا گفت: صدور کارت هوشمند سلامت دستمایه مجرمان برای کلاهبرداری از مردم شده است. سرهنگ دوم علیمحمد رجبی اظهار کرد: کلاهبرداران و مجرمان سایبری تلاش دارند با روشهای مختلف، مخاطبان را قانع کنند که برای استفاده از تخفیفهای ویژه خدمات درمانی با واریز چند صد هزار تومان در طرح کارت هوشمند سلامت ثبتنام کنند. وی خاطرنشان کرد: مجرمان در تماس با شهروندان و با اعلام اینکه کارگزار بیمه هستند و دادن اطلاعات اولیه از شهروندان، از آنان میخواهند برای دریافت کارت هوشمند سلامت اقدام کنند و در صورت اهمال در این باره بیمه آنها قطع میشود. رجبی یادآور شد: کارت هوشمندی که بعدا از طریق پیک برای این افراد ارسال و هزینه آن هم دریافت میشود، جعلی است و ارزشی ندارد. وی تاکید کرد: مردم توجه کنند چنانچه با بیمهشدگان تماس تلفنی گرفتند و خود را نماینده یا کارگزار بیمه معرفی و مشخصات آنان را اعلام کردند و از آنان خواستند برای دریافت کارت بیمه سلامت اقدام کنند و هزینه آن را هم که رقم زیادی نیست پرداخت کنند، این تماس از سوی کلاهبرداران و شیادان است.
***
مرزهای شلمچه و چذابه به روی مسافران بسته شد
استاندار خوزستان از بسته شدن ۲ مرز شلمچه و چذابه در این استان به روی مسافران عراقی به مدت یک هفته خبر داد. قاسم دشتکی ضمن تشریح اقدامات برای مقابله با گسترش موج جدید کرونا در استان خوزستان اظهار کرد: ۲ مرز چذابه و شلمچه در استان به منظور ایجاد زیرساختهای لازم برای انجام تستهای سریع و ایجاد اقامتگاههای موقت به مدت یک هفته - جز فعالیتهای صادرات و واردات کالا- بسته و تعطیل شده است. وی با اشاره به تشکیل قرارگاه اجرایی ستاد مدیریت بیماری کرونا در خوزستان بیان کرد: این قرارگاه بر چگونگی اجرای مصوبات ستاد کرونا در استان نظارت میکند. دشتکی با اشاره به اینکه این قرارگاه باید پیش از این در استان تشکیل میشد، افزود: این قرارگاه باید گزارشهای خود را درباره چگونگی اجرای مصوبات ارائه دهد. وی با اشاره به اینکه تمام ادارات و دستگاههای اجرایی موظف به کمک و حمایت از قرارگاه محلهمحور شهید سلیمانی هستند، ادامه داد: این قرارگاه ۳ وظیفه شناسایی بیماران، تستگیری از افراد مرتبط با بیماران و حمایت و مراقبت از بیماران زمینهای و مادران باردار را بر عهده دارد. استاندار خوزستان بیان کرد: هماکنون ۱۱ شهر اهواز، آبادان، دزفول، شوشتر، خرمشهر، رامهرمز، شادگان، هویزه، کارون، دشت آزادگان و ماهشهر در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند و به علت شیوع ویروس کرونای انگلیسی شاهد افزایش مبتلایان در استان هستیم.
***
آغاز طرح «سلامت نوروزی» اورژانس از ٢٥ اسفند
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از آغاز طرح «سلامت نوروزی» سال ١٤٠٠ از ٢٥ اسفندماه سال جاری خبر داد و گفت: با ۳۰۰۰ پایگاه اورژانس، ۵۵۰۰ دستگاه آمبولانس، ۶۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۴٧ فروند بالگرد اورژانس و 5شناور دریایی تلاش میکنیم طرح «سلامت نوروزی» را آغاز کنیم. مجتبی خالدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به طرح «سلامت نوروزی ١۴٠٠» و چگونگی اجرای آن اظهار کرد: طبق دستور دکتر نمکی، وزیر بهداشت، امسال مسؤولیت طرح سلامت نوروزی برای دکتر کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور ابلاغ شده است و با توجه به شرایط کرونا انتظار سفرها را نداریم اما به جهت اینکه باید آمادگیهای لازم در این حوزه وجود داشته باشد، طرح سلامت نوروزی را از ٢۵ اسفندماه آغاز میکنیم و این طرح تا ١۴ فروردینماه سال ١۴٠٠ ادامه خواهد داشت. سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این طرح در تمام حوزههای مرتبط با سلامت در وزارت بهداشت و در سازمانهای همکار ما انجام خواهد شد، طبیعتا یکی از سازمانهایی که به صورت ویژه باید در این زمینه برنامهریزی کند اورژانس پیشبیمارستانی است.
***
تخصیص پلاکهای قدیمی فک شده به متقاضیان
رئیس پلیس راهور ناجا چگونگی تخصیص پلاکهای قدیمی فکشده به متقاضیان در مراکز تعویض پلاک و شمارهگذاری خودرو را تشریح کرد. به گزارش فارس، سردار سیدکمال هادیانفر به موضوع واگذاری پلاکهای قدیمی فک شده پرداخت و اظهار داشت: سالانه بیش از 5/5 میلیون خدمات شمارهگذاری به مردم ارائه میشود که 5/3 میلیون از این خدمات ویژه نقل و انتقال وسایل نقلیه است. وی به پیشنهاد پلیس راهور در این باره اشاره کرد و بیان داشت: در کمیسیون زیربنایی دولت پیشنهادی ارائه کردیم مبنی بر اینکه پلاکهایی که روی وسایل نقلیه نصب نیست و بیش از یک سال از فک شدن آن میگذرد با حفظ سوابق پلاک فرد اولیه به افراد دیگر واگذار شود که با تصویب هیأت وزیران، طرح ابتدا به صورت آزمایشی در شیراز انجام شد و هماکنون در سراسر کشور در حال انجام است. وی افزود: در حال حاضر 32 میلیون شماره و پلاک آزاد شده است که به صورت رندوم بین متقاضیان توزیع میشود.
***
اعمال محدودیت سفر به خوزستان
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از اعمال محدودیت سفر به استان خوزستان در پی قرار گرفتن ۱۱ شهر این استان در وضعیت قرمز کرونا خبر داد و گفت: جزئیات این موضوع دوشنبه (امروز) اعلام خواهد شد. مهندس محسن فرهادی در گفتوگو با ایسنا، گفت: بر اساس رنگبندی شهرها بر مبنای ۲ سناریو در حال تصمیمگیری هستیم ولی هنوز به تصمیم نهایی نرسیدهایم. در صورتی که میزان بیماری و ابتلا و بستری ناشی از آن افزایش یابد تمام برنامهریزیها منتفی میشود. وی افزود: بر اساس تصمیماتی که در جلسات روز شنبه (۲اسفندماه) داشتیم، مقرر شد محدودیت سفر به استان خوزستان با جدیت اعمال شود و کسانی که کار ضروری در این استان ندارند باید کار خود را به تعویق اندازند.
ارسال به دوستان
قائممقام وزیر بهداشت: یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر تا پایان سال واکسینه میشوند
خوزستان در محاصره کرونا
62 مورد ابتلا به کرونای انگلیسی تاکنون در کشور شناسایی شده و 7 نفر نیز بر اثر عوارض این بیماری کشنده، جان خود را از دست دادهاند. به گزارش «وطنامروز»، کرونای انگلیسی همچنان به صورت خزنده در کشور در حال گردش است و با اینکه محدودیتهایی در برخی شهرهای مرزی غرب کشور و استان خوزستان اعمال شده اما همچنان نگرانیهایی از بابت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط برخی افراد وجود دارد که مبادا این بیماری به صورت گسترده کشور را فرا گیرد. معاون وزیر بهداشت درباره آخرین وضعیت مبتلایان به کرونای انگلیسی در ایران گفت: تاکنون ۶۲ مورد مبتلا داشتیم و 7 نفر را نیز از دست دادهایم که ۴ نفرشان در اهواز بودهاند. علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: پس از گذشت یک سال از گردش ویروس کرونا شاهد جهشهای خطرناک آن هستیم. تاکنون این جهشها خیلی بیماریزا و کشنده نبودند اما در حال حاضر با ویروس انگلیسی مواجهیم که درصد سرایت و کشندگی بالایی دارد. رئیسی افزود: ویروس انگلیسی تاکنون بیعلامت بوده اما در حال حاضر در بین کودکان و نوجوانان، علامتدار شده و باعث بستری آنها شده است. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه گفت: متاسفانه درصد رعایت دستورالعملها در کشور افت کرده و از ۸۶ به ۷۰ درصد رسیده است. رئیسی همچنین گفت: شرایط بسیار شکننده است. تعداد بیماران سرپایی در حال حاضر افزایش داشته و این بیماران سرپایی ممکن است هفته آینده بستری شوند و احتمالا در چند هفته بعد شاهد افزایش مرگومیر خواهیم بود. در خوزستان اکنون با سیر انفجاری ابتلا و مرگومیر مواجه هستیم و این سیر صعودی میتواند خیز سوم ویروس در این استان باشد. وی ادامه داد: در استان خوزستان یک کودک یکساله و یک کودک ۹ساله به دلیل ابتلا به کرونای انگلیسی فوت کردهاند و در حال حاضر ۴ مورد فوت مبتلایان به کرونای انگلیسی هم در این استان ثبت شده است. پس از مشاهده نخستین مورد ابتلا به کرونای انگلیسی در اهواز، ما بررسی و رهیابیهایی را در طرح شهید سلیمانی انجام دادیم. رئیسی درباره آخرین وضعیت مبتلایان به کرونای انگلیسی در ایران گفت: تاکنون ۶۲ مورد مبتلا داشتیم و ۷ نفر را از دست دادهایم که ۴ نفر در اهواز بودند، ۲ نفر در تهران و یک نفر هم در همدان. همچنین در اهواز، البرز، قزوین، لارستان و هرمزگان هم موارد ابتلا به کرونای انگلیسی مشاهده شده است. رئیسی درباره واردات واکسن کرونا نیز گفت: تاکنون حدود ۱۰۰ هزار واکسن «اسپوتنیک وی» وارد کشور شده است و امیدواریم تا پایان همین هفته حدود ۲۵۰ هزار واکسن سینوفارم نیز از چین به دست ما برسد. همچنین امیدواریم تا پایان اسفند 2/4 میلیون دوز واکسن آسترازنکا از سوئد به ما برسد. او گفت: طبق هدفگذاری ما، یک میلیون و 300 هزار نفر تا پایان سال ۹۹ از اقشار آسیبپذیر جامعه مانند کادر بهداشت و درمان، افراد سالمند و افراد مستعد بیماریهای زمینهای واکسینه خواهند شد. رئیسی درباره واکسن «کوو ایران برکت» هم گفت: این واکسن زیرساختهای بسیار مناسبی آماده کرده و میتواند تقریبا از تیرماه ماهانه ۱۵ میلیون دوز واکسن به ما بدهد.
مینو محرز، مسؤول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای «کوو ایران برکت» نیز با اشاره به اجرای فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن «کوو ایران برکت» بیان داشت: فاز اول کارآزمایی بالینی این واکسن که مربوط به مصونسازی بود به ۵۶نفر در ۲ نوبت تزریق شد. وی ادامه داد: در افراد شرکتکننده در کارآزمایی بالینی هیچ عارضه مهمی تا اینجا نبوده است. استاد بیماریهای عفونی با اشاره به رعایت استانداردهای بینالمللی در تولید این واکسن، گفت: میخواهیم به مردم ایران بگوییم که واکسن ساخت ایران را با خیال راحت استفاده کنند و ضرری ندارد.
* یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر تا پایان سال واکسینه میشوند
قائممقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا پایان سال یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر واکسینه خواهند شد. ایرج حریرچی در جمع خبرنگاران در حاشیه اختتامیه رویداد ایدهنگاری بحران کرونا و مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، درباره واکسن مشترک ایران و کوبا اظهار کرد: واکسن مشترک ایران و کوبا جلوتر از بقیه واکسنها به نتیجه خواهد رسید و جلوتر از همه واکسنها مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و ممکن است قبل از اردیبهشت وارد فاز اجرایی شود. وی با بیان اینکه تمام واکسنهایی که در کشور تولید یا وارد میشود، مطابق دستورالعمل از پیش تعیین شده ستاد ملی مبارزه با کرونا برای گروههای هدف توزیع خواهد شد، اضافه کرد: هیچگونه تبعیض و تقدم و تأخر برای توزیع واکسن «کووید-۱۹» وجود نخواهد داشت و براساس معیارهای علمی و عادلانه، واکسیناسیون اجرا میشود. حریرچی با بیان اینکه تا پایان سال گروه اول که حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند، واکسینه خواهند شد، گفت: بخش قابل توجهی از گروه ۲ ممکن است تا پیش از انتخابات واکسینه شوند.
***
۷۴ فوتی و ۷۹۳۱ مبتلای جدید «کووید - 19» در کشور
آمار جانباختگان کرونا همچنان زیر 100 نفر در یک شبانه روز است. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۷هزار و ۹۳۱ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۹۳۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۵۷۴ نفر از آنها بستری شدند. وی ادامه داد: متاسفانه در طول این مدت، ۷۴ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۹ هزار و ۴۸۳ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۴۴ هزار و ۷۹۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. وی افزود: 3 هزار و ۶۸۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. لاری گفت: در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۵۲ شهرستان نارنجی، ۲۱۷ شهرستان زرد و ۱۶۸ شهرستان آبی هستند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|