|
نیروی دریایی ارتش به کلکسیونی از موشکهای هوشمند تجهیز شده است
امیر خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به بومیسازی ناوشکنها در این نیرو، خاطرنشان کرد: نیروی دریایی ارتش با تلاش بیوقفه کارکنان توانسته به کلکسیونی از تجهیزات از جمله انواع موشکهای هوشمند مجهز شود؛ با این وجود هنوز در آغاز راه هستیم و با تلاش مضاعف میتوانیم به جایگاه ممتاز و مناسب ایران اسلامی در جوامع بینالمللی دست یابیم.
ارسال به دوستان
وزیر خارجه آمریکا: تا زمانی که ایران به توافق هستهای بازنگردد پولهای بلوکه ایران در کرهجنوبی آزاد نمیشود
دنباله ترامپ !
گروه سیاسی: دولت بایدن یک گام دیگر در شفافسازی این موضوع که واشنگتن در نظر ندارد اقدام مهمی درباره بازگشت به تعهدات کامل برجامی خود و لغو تحریمها انجام دهد، برداشت. وزیر خارجه آمریکا در تازهترین موضعگیری خود بار دیگر به شرطگذاری برای ایران این بار به خاطر منابع ارزی بلوکه کشورمان در کره پرداخت. «آنتونی بلینکن» با اشاره به موضوع اموال بلوکه ایران در کرهجنوبی مدعی شد تا زمانی که ایران به توافق هستهای بازنگردد، این پولها آزاد نمیشود. به گزارش «وطنامروز»، وزیر خارجه ایالات متحده بامداد پنجشنبه بار دیگر از تهران خواست ابتدا به توافق هستهای پایبند شود و گفت: «اگر ایران به تعهداتش بازگردد، ما هم همان کار را میکنیم». به نوشته شبکه الجزیره، بلینکن همچنین موضوع گسترش برجام به دیگر موضوعات را نیز تکرار کرد: «ما از آن (بازگشت به برجام) برای ساختن توافقی طولانیتر و قویتر استفاده میکنیم». وی با ابراز تأسف از پاسخ منفی ایران برای حضور در نشست غیررسمی گروه 1+5 در اروپا برای بررسی بازگشت به برجام، مدعی شد: «به نظرم اکنون توپ در زمین ایران است و باید دید که آنها چقدر [برای بازگشت به برجام] جدی هستند». وزیر خارجه آمریکا ضمن اشاره به خروج دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق این کشور از توافق هستهای، افزود: «زمانی که ما از توافق خارج شدیم، ایرانیها هم از آن عقبنشینی کردند اما هدف ما این است که ایران را [به پایبندی] به توافق بازگردانیم». این اظهارات از سوی وزیر خارجه آمریکا کافی بود تا واکنش همتای ایرانیاش را در پی داشته باشد. محمدجواد ظریف در پیامی توئیتری پس از آنکه بشدت از اظهارات بلینکن درباره ادامه ممانعت این کشور از دسترسی ایران به پولهای بلوکه خود در کرهجنوبی انتقاد کرد، برای چندمینبار طی روزهای گذشته تاکید کرد دولت بایدن هم سیاستهای ضدایرانی ترامپ را ادامه میدهد. وزیر امور خارجه در این راستا نوشت: «ایالات متحده ادعا میکند که از دیپلماسی حمایت میکند و نه از سیاست شکستخورده «فشار حداکثری» اما با این وجود، آنتونی بلینکن، وزیر خارجهاش مفتخر است که مانع از انتقال پولهای خودمان از کره [جنوبی] به کانال سوییس میشود؛ کانالی که فقط برای مواد غذایی و دارویی است. تکرار همان سیاست قدیمی (فشار حداکثری) نتایج جدیدی نخواهد داشت. تنها راه این است: تعهد، اقدام، جلسه».
در همین حال، وزیر خارجه آمریکا همچنین در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان اطمینان داد دولت بایدن هیچ امتیازی به تهران واگذار نخواهد کرد. بلینکن به سوال قانونگذاری که پرسید آیا میتوانید به ما اطمینان دهید که فقط برای دیدار با ایران به این کشور امتیاز نخواهید داد، گفت: «بله میتوانم». وزیر خارجه آمریکا همچنین تأیید کرد که پیشبینی دولت بایدن این است که ایران قبل از اقدام آمریکا در رفع تحریمها به برجام پایبند خواهد شد. او در پاسخ به سوال «براد شرمن» قانونگذار آمریکایی مبنی بر اینکه آیا انتظار دولت بایدن این است که جمهوری اسلامی ایران قبل از اقدام آمریکا در رفع تحریمها به برجام پایبند شود یا اینکه در مسیر مذاکره برای پایبندی قرار بگیرد، گفت: «بله».این در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم موضع وزیر خارجه این کشور در نشست مجلس نمایندگان را تکرار کرد. «ند پرایس» گفت: «همانطور که وزیر خارجه بلینکن دیروز تأکید کرد ما برای ترغیب ایرانیها برای آمدن به میز مذاکره هیچ حرکت و مشوق یکجانبهای به آنها پیشنهاد نخواهیم کرد». وی اضافه کرد: «اگر برداشت ایرانیها این است که بدون انجام هیچ اقدامی از سوی آنها در جهت پایبندی کامل به برجام ما امتیازها یا گامهای یکجانبهای به آنها پیشنهاد خواهیم کرد دچار سوءبرداشت شدهاند». زیادهخواهیهای دولت بایدن در شرایطی است که برخی اظهارات خلاف منافع ملی از سوی رئیسجمهور و دستگاه سیاست خارجی برای واشنگتن آدرس غلط ارسال میکند. حال آنکه کشورمان با برخی تصمیمات بازدارنده نظیر اقدام متناسبی که مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها انجام داد، روند گذشت زمان به ضرر ایران را معکوس کرد و طرف بدعهد غربی را در مسیر امتیاز دادن قرار داد. در یکی از این اظهارات نسنجیده، رئیسجمهور روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت اعلام کرد: همه شرایط برای اینکه همه 7 کشور به تعهدات خود برگردند، آماده است. آمریکا از آنجا که در شکستن پیمان پیشقدم بوده باید در بازگشتن به پیمان هم پیشقدم باشد. آمریکا بداند ما برای اجرای پیمان آمادهایم. برای اجرای کل با کل آمادهایم و برای اجرای جزء با جزء هم آمادهایم. برای عمل به همه تعهد در برابر همه تعهد آمادهایم و برای عمل به بخشی از تعهد در برابر بخشی از تعهد باز هم آمادهایم. این اظهارات روحانی مبنی بر آمادگی برای اجرای جزء با جزء تعهدات با ایالات متحده در حالی است که سیاست رسمی و اعلام شده کشور لغو کامل و یکباره تحریمها از سوی آمریکا و راستیآزمایی ایران است.
گفتنی است «وطنامروز» 17 اسفند با پیشبینی ترفند دموکراتها طی گزارشی با عنوان حقه دموکراتها نوشت: آنچه مشخص است کشورهای غربی همچنان برگزاری نشست غیررسمی 1+5 با ایران را به عنوان یک راهبرد اصلی دنبال میکنند؛ راهبردی که میتوانند از طریق آن وعده نقد لغو تحریمها را تبدیل به نسیهای کنند که در نهایت محقق شدن آن نیز مشخص نباشد. البته اروپا و آمریکا برای رسیدن به نتیجه موردنظر خود یعنی برگزاری نشست 1+ 5 زمان کمی را در اختیار دارند. بر اساس توافق ایران و آژانس، کشورهای غربی ۳ ماه فرصت دارند با ایران درباره لغو تحریمها توافق کنند، در غیر این صورت ایران تعهدات باقیمانده نظارتی مورد توافق با آژانس از جمله ضبط و فیلمبرداری از تاسیسات هستهای را کنار میگذارد. ایران همچنین طی ۲ ماه گذشته و در نتیجه اجرای قانون هستهای مجلس، سطح غنیسازی اورانیوم را به 20 درصد افزایش داده، سرعت غنیسازی با نصب ماشینهای پیشرفته IR2M و IR6 افزایش پیدا کرده و همچنین راهاندازی مجدد نیروگاه اراک را در دستور کار دارد. در بخش دیگری از گزارش «وطنامروز» آمده بود: بنابراین کشورهای غربی علاوه بر اینکه از کاهش بیشتر تعهدات نظارتی ایران در آینده نزدیک هراس دارند، از افزایش ذخایر اورانیوم 20 درصد و 5 درصد یا گسترش تاسیسات هستهای ایران نیز بیمناکند و به دنبال یافتن راهی هستند که هر چه زودتر شرایط را به زمان برجام بازگردانند، البته به گونهای که تحریمها همچنان علیه ایران باقی بماند! در چنین شرایطی احتمال دارد کشورهای غربی از برگه تکراری خود استفاده کنند؛ پیشنهاد آبنبات به ایران و ستاندن دُر غلتان. برگهای که غربیها بارها در مواجهه با ایران بهره بردند و در سالهای اخیر نیز نتایج حداکثری از این سیاست به نفع خود به دست آوردند. وعدهها و امتیازات کوچک در قبال تعطیلی صنعت هستهای ایران در نتیجه توافق برجام نمونه بارز و مشهود بهکارگیری این سیاست توسط کشورهای غربی است.
* گفتوگوی روحانی با جانسون
پس از انصراف تروئیکای اروپایی از صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس، تحرکات دیپلماتیک این سه کشور تا موعد نشست بعدی شورای حکام در خرداد 1400 شدت گرفته است. در همین احوال، حسن روحانی در تماس تلفنی «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلستان گفت: همکاریهای بینالمللی در نتیجه سیاستهای ترامپ، آسیب دیده و متأسفانه سازمان ملل و شورای امنیت نیز در این مدت عملکرد شایسته و بیطرفانهای نداشتند و اکنون زمان آن فرا رسیده که با کمک هم این نقیصه را رفع کنیم.
رئیسجمهور سیاست قطعی ایران در برجام را عمل در برابر عمل برشمرد و اظهار داشت: عمل نکردن طرفهای اروپایی به تعهدات برجامی، تنها موجب سلب اعتماد مردم به اروپا و تنگتر شدن فضای دیپلماسی شد. روحانی تاکید کرد: دولت آمریکا در حالی مدعی علاقهمندی به بازگشت و اجرای برجام است که تاکنون هیچ اقدام عملی در این عرصه نداشته و این در حالی است که آنها با مذاکره خارج نشدند که برگشتشان مستلزم مذاکره باشد. رئیسجمهور اقدام انگلستان و ۲ کشور دیگر اروپایی در پس گرفتن قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تصمیم درستی دانست و گفت: چنین اقداماتی تنها مسیر را دشوار و شرایط را پیچیدهتر میکند. روحانی با بیان اینکه «ایران نمیتواند و نباید تنها طرف پرداختکننده هزینه برای حفظ برجام باشد»، اظهار داشت: تمام اقداماتی که ایران تاکنون انجام داده است در چارچوب برجام و برای اعاده توازن به آن و با هدف حفظ توافق بوده است.
رئیسجمهور در ادامه با تاکید بر اینکه «تحریمها و سنگاندازیهای آمریکا و متحدانش در دسترسی ایران به منابع مالی خود در خارج، مشکلات کرونایی و درمانی مردم را دوچندان کرد»، گفت: جامعه بینالمللی نشان داد آماده رویارویی متمدنانه با بحران نیست و تمایلات حمایتگرایانه و تبعیضآمیز را دنبال میکند و بیتردید این یک شکست اخلاقی برای جامعه بینالمللی است. روحانی همچنین به موضوع بدهیهای چندین ساله انگلستان به ایران در ارتباط با خریدهای دفاعی اشاره کرد و گفت: در حالی که شاهدیم عمده کشورهای بدهکار به ایران در حال رهاسازی منابع مالی بلوکه یا بازپرداخت بدهیهای خود هستند، بسیار عجیب است که در روند بازگرداندن طلب دفاعی چهل و چند ساله ایران هنوز پیشرفت عملی حاصل نشده است. روحانی اظهار داشت: بیتردید تسریع در بازپرداخت طلبهای ایران، در رفع مشکلات دیگر روابط نیز موثر است. بوریس جانسون نیز در این گفتوگوی تلفنی گزارشی را از اقدامات کشورش برای عمل کردن همه طرفهای برجام به انجام تعهداتشان ارائه کرد. نخستوزیر انگلستان گفت: ما و همه طرفین برجام خواهان حفظ این توافق هستیم و همگی برای یافتن راهحلهایی برای بازگشت اعضای برجام به تعهداتشان باید تلاش کنیم و در این باره حسن نیت نشان دهیم. جانسون افزود: ما همگی علاقهمندیم و آمادگی داریم از این روند حمایت کنیم. در این گفتوگوی تلفنی همچنین نخستوزیر انگلستان بر بازپرداخت بدهیهای این کشور به ایران تاکید کرد. نخستوزیر انگلستان همچنین در این گفتوگو بر نقش ایران در ایجاد صلح و ثبات در منطقه تاکید کرد. همچنین دفتر نخستوزیری انگلیس در بیانیهای اعلام کرد جانسون در تماس تلفنی با رئیسجمهور «حسن روحانی» گفته کشورش به برجام پایبند است اما ایران باید «نقض توافق» را متوقف کند. در این بیانیه همچنین آمده نخستوزیر انگلیس در این گفتوگوی تلفنی مسأله نازنین زاغری و دیگر دوتابعیتیهای ایرانی - انگلیسی را مطرح کرده و خواستار آزادی فوری آنها شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
مخالفت رهبر انقلاب با برگزاری جلسه بزرگداشتمعظمله
رهبر حکیم انقلاب اسلامی پس از اطلاع از تلاش برای برگزاری جلسهای با عنوان «بزرگداشت علمای ربانی؛ پیرامون شخصیت اخلاقی- عرفانی رهبر معظم انقلاب» از سوی یکی از حوزههای علمیه، با انجام این جلسه مخالفت کردند و این برنامه لغو شد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، جلسهای با عنوان «بزرگداشت علمای ربانی؛ پیرامون شخصیت اخلاقی- عرفانی رهبر معظم انقلاب» از سوی یکی از حوزههای علمیه در آستانه برگزاری بود که پس از اطلاع رهبر انقلاب و اعلام مخالفت ایشان، این برنامه لغو شد.
این نشستها تحت عنوان «سلسله بزرگداشتهای علمای ربانی» برگزار میشد که سومین جلسه این نشست قرار بود پیرامون شخصیت حضرت آیتالله العظمی خامنهای باشد. پیش از این نیز در موارد متعدد، رهبر انقلاب درباره چنین مراسمهایی یا استفاده از عناوین مبالغهآمیز درباره خودشان گله کرده بودند. از جمله در خرداد ۱۳۹۰ بود که پس از اظهارات تمجیدآمیز یکی از حضار در حضور ایشان، فرمودند: «اینجور بیانات، هم به ضرر من است، هم به ضرر گوینده. نبایستی این بیانات به این شکل بیان شود... اینجور تعبیرات، تعبیراتی نیست که انسان را خوش بیاید یا کمکی به کار پیشرفت انسان بکند. ما همگی بندگان خدا هستیم و انشاءالله خدمتگزاران مردم هم باشیم».
***
حمله تروریستی به کشتی تجاری ایران در دریای مدیترانه
علی غیاثیان، سخنگوی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: به دنبال اصابت شیء انفجاری به کشتی کانتینربر ایران شهرکرد که چهارشنبه ۲۰ اسفندماه در آبهای بینالمللی در دریای مدیترانه رخ داد، بخشی از بدنه کشتی دچار آسیب شد.
به گزارش فارس، وی گفت: این شناور که متعلق به شرکت حملونقل کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی است، از ایران به مقصد اروپا در حرکت بوده است. غیاثیان خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش دریافتشده، پس از اصابت شیء انفجاری به بدنه کشتی، آتشسوزی مختصری در محل انفجار رخ داده که با تلاش بموقع فرمانده و خدمه کشتی آتش بلافاصله مهار شده است. او افزود: در این حمله تروریستی خوشبختانه به هیچیک از خدمه شناور تجاری ایران آسیبی وارد نشده است.
غیاثیان گفت: کشتی ایران شهرکرد پس از بررسی میزان آسیبدیدگی و ترمیم خسارتهای واردشده به مسیر خود ادامه خواهد داد. سخنگوی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی با اشاره به اقداماتی که برای شناسایی منشأ حمله به کشتی تجاری ایران آغاز شده است، گفت: اینگونه اقدامات تروریستی که مصداق راهزنی دریایی است، برخلاف قوانین بینالمللی درباره امنیت کشتیرانی تجاری بوده و پیگیریهای حقوقی برای شناسایی عاملان آن از طریق نهادهای ذیربط بینالمللی انجام خواهد شد.
***
برنامه هستهای ایران محور گفتوگوی ریولین در سفر به ۳ کشور اروپایی
دفتر رئیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد برنامه هستهای ایران از موضوعات مورد گفتوگو در سفر هفته آینده او به ۳ کشور اروپایی خواهد بود. به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل، رووین ریولین، رئیس رژیم صهیونیستی هفته آتی به ۳ کشور آلمان، فرانسه و استرالیا سفر میکند تا با سران این کشورها درباره آنچه تهدید رو به افزایش برنامه هستهای ایران خوانده شده است و تصمیم دیوان بینالمللی دادگستری درباره آغاز تحقیقاتی درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی رایزنی کند. دفتر ریوولین در بیانیهای اعلام کرد او از طرف سران این ۳ کشور دعوت شده است و آویو کوخاوی، رئیس ستاد کارکنان ارتش رژیم صهیونیستی نیز در این سفر همراه ریوولین خواهد بود و توضیحاتی درباره مسائل امنیتی به سران این کشورها ارائه خواهد داد. طبق آنچه در این بیانیه آمده است، آنها درباره «شدت یافتن» برنامه هستهای ایران، تصمیم دیوان بینالمللی دادگستری و آنچه خطر گروه حزبالله لبنان عنوان شده است، گفتوگو خواهند کرد.
***
اولین جلسه مشورتی آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره ایران برگزار شد
مقامات ارشد آمریکایی و صهیونیستی در ویدئوکنفرانسی بر سر مسائل امنیتی از جمله ایران به گفتوگو پرداختند. به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، مقاماتی از آمریکا و رژیم صهیونیستی پنجشنبه گذشته در ویدئوکنفرانسی به گفتوگو درباره چالشهای امنیتی در منطقه و همچنین برنامه دولت بایدن برای ازسرگیری تعامل با ایران بر سر تسلیحات هستهای پرداختند. جیک سالیوان و مئیر بنشبات، مشاوران امنیت آمریکا و رژیم صهیونیستی در نخستین نشست امنیتی دوجانبه میان آمریکا و رژیم صهیونیستی از زمان روی کار آمدن جو بایدن شرکت کردند. آمریکا و رژیم صهیونیستی چندی پیش تصمیم گرفتند بار دیگر کارگروه مشترک درباره ایران را راه بیندازند.
این کارگروه محرمانه سال ۲۰۰۹ در اوایل دوران اوباما پس از دیدار نتانیاهو از کاخ سفید تشکیل شده بود. کارگروه مذکور محل اصلی برنامهریزی برای اعمال فشار علیه ایران در دوره اول ریاستجمهوری اوباما بود و در دوره دوم دولت اوباما محلی برای طرح اختلافات بر سر مساله هستهای ایران شده بود. در دوره ترامپ از این کارگروه برای گفتوگو درباره خروج آمریکا از توافق هستهای و هماهنگسازی «فشار حداکثری» استفاده شد.
ارسال به دوستان
در جریان سفر وزیر کشور به قم مطرح شد
گلایه مراجع تقلید از سوءمدیریت دولت
آیتالله العظمی مکارمشیرازی: این تصور وجود دارد که دولت میخواهد قیمت ارز را بالا نگه دارد تا مشکلات خود را حل کند
گروه سیاسی: مراجع عظام تقلید در دیدار وزیر کشور از وجود مشکلات معیشتی و نابسامانی اقتصادی انتقاد کردند.
عبدالرضا رحمانیفضلی، پنجشنبه گذشته در جریان سفر به قم با برخی مراجع عظام تقلید دیدار کرد که در جریان آن مراجع تقلید از مشکلات اقتصادی گلایه و از عدم نظارت بر بازار انتقاد کردند.
در همین راستا آیتالله العظمی مکارمشیرازی در دیدار وزیر کشور، مسؤولان را به تلاش و همت بیشتر برای حل مشکلات مردم بویژه مساله گرانی و رفع معضلات اقتصادی توصیه اکید کرد و گفت: امروز نابسامانیهای اقتصادی و مشکلات معیشتی بشدت مردم را رنج میدهد. یکی از این مشکلات که همه از آن دم میزنند، مساله دلالهاست. داد همه از دست این دلالان بلند است اما در عین حال کسی نمیتواند جلویشان را بگیرد. این مرجع تقلید افزود: اینها چه کسانی هستند که زور دستگاه قضا و دولت به آنها نمیرسد. این مساله برای مردم و افکار عمومی تبدیل به معما شده است. به عقیده ما اگر محکم با آنها برخورد شود، در کاهش گرانیها موثر خواهد بود. آیتالله مکارمشیرازی در بخش دیگری از سخنان خود به نابسامانی وضعیت ارز در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از نکتههایی که باعث بدبینی شده، تصور این موضوع است که دولت میخواهد قیمت ارز را بالا نگه دارد تا از این طریق مشکلات خود را حل کند و تا زمانی که مساله ارز و گرانی آن حل و ساماندهی نشود، مشکل ارزاق و مایحتاج مردم نیز حل نخواهد شد. وی تصریح کرد: دولت باید با بهرهگیری از نظرهای کارشناسان به این مساله توجه کرده و برای رفع آن برنامهریزی کند. آیتالله مکارمشیرازی در بخش دیگری از سخنان خود موضوع بدعهدی غربیها و آمریکاییها در موضوع برجام را مورد توجه قرار داد و گفت: ترامپ در حالی از یک توافق بینالمللی خارج شد که جمهوری اسلامی ایران به همه تعهدهای خود عمل کرده بود. وی ادامه داد: سوال این است که چرا دولت، وزیران و مسؤولان ما از خارجیها و آمریکاییها این موضوع را با جدیت مطالبه نمیکنند که حالا آنها از موضع طلبکار با ما برخورد میکنند و به دنبال گرفتن امتیازهای بیشتر هستند؟!
* مسؤولان به مردم پاسخگو باشند
دیدار با آیتالله العظمی نوریهمدانی یکی دیگر از برنامههای وزیر کشور در جریان سفر به قم بود. در این دیدار، مرجع تقلید شیعیان با ذکر این مطلب که مسؤولان نباید فراموش کنند اصل، همین مردم هستند، افزود: فراموش نمیکنیم این مردم بودند که 8 سال جنگ را اداره کردند و این مردم هستند که فردا در انتخابات باید حضور پیدا کنند، پس تا میتوانید خدمت کنید. این مرجع تقلید با اظهار ناراحتی و نگرانی از وضع معیشتی مردم عنوان کرد: فراوانی نعمت و مدیری خیرخواه لازمه هر جامعه خوب است و فقر و ظلم و جهل نیز آفات هر کشور و حکومت است. آیتالله نوریهمدانی مسؤولیت را امانت دانست و گفت: امروز کسانی که دارای منصب هستند باید در مقابل مردم پاسخگو بوده و فقط به فکر خدمت به مردم باشند. آیتالله نوریهمدانی تصریح کرد: مسؤولان باید در مقابل نقشههای دشمن بویژه آمریکا و صهیونیستها و عربستان به عنوان صحنهگردانان هوشیار باشند.
* دست دلالها را از چرخه اقتصادی قطع کنید
آیتالله العظمی جوادیآملی نیز در دیدار رحمانیفضلی با بیان اینکه حفظ سرمایه و مدیریت در جلوگیری از دزدیها و همچنین قطع دست دلالها از اهم امور است، گفت: پشتوانه پول ما، کار ما است. وی با بیان اینکه نباید در مدیریت، تولید و جلوگیری از دزدیها کوتاهی کرد، اظهار داشت: امانتی که در آیه «إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَهَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ» آمده است، همین مال است که به دست هر کسی داده شد نباید در آن خیانت کند. استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: حفظ سرمایه و مدیریت در جلوگیری از دزدیها و همچنین قطع دست دلالها از اهم امور است. دلال غده سرطانی است و اینگونه مشکلات داخل کشور باید هر چه زودتر حل شود. وی در پایان بیان کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی با حق میگردد؛ کسی که با حق است، همیشه پیروز است. پایگاه ما حق است و دشمنان با تکیه بر باطل، هیچ جایگاهی ندارند.
ارسال به دوستان
ایران و ۱۶ کشور دیگر ائتلاف حفاظت از منشور ملل متحد را تشکیل دادند
گام عملی بلو تحریمیها
گروه سیاسی: ایران، روسیه، کرهشمالی، چین، فلسطین، الجزایر، آنگولا، بلاروس، بولیوی، کامبوج، کوبا، اریتره، لائوس، نیکاراگوئه، سنتوینسنت و گرنادینها، سوریه و ونزوئلا به دنبال انعقاد ائتلافی برای مقابله با تحریمهای یکجانبه اقتصادی هستند. به گزارش «وطنامروز»، تحریم به عنوان یکی از استراتژیهای ثابت دولت آمریکا در برابر دولتهای مستقل در دهههای اخیر بوده است. به انزوا کشاندن موقعیت اقتصادی دولتها با نیت ایجاد نارضایتی عمومی و در نهایت وادار کردن کشورها به تسلیم در برابر زیادهخواهیهای آمریکا نقشه آشنایی است که در کشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران تجربه شده است. در این میان افزایش پیدا کردن تعداد کشورهایی که در قالب این سناریو تحت سنگینترین فشارهای اقتصادی گرفتهاند، باعث شده ایده تشکیل یک ائتلاف میان کشورهای تحریمی برای شکاندن این محاصره در سالهای اخیر بارها مورد بحث و ارزیابی قرار گیرد؛ ائتلافی که بر اساس آن کشورهای تحریمی ضمن تعریف بستری برای تبادلهای خارج از تحریمها با یکدیگر مقدمات شکلگیری یک بلوک برای بیاعتبار کردن محاصره اقتصادی تحمیلی از سوی آمریکا را فراهم کنند. پیش از این در ابتدای سال جاری پس از آنکه نفتکشهای ایرانی حامل بنزین از آبهای ایران راهی سواحل ونزوئلا شدند تا با مبادله بنزین و طلا در عین برطرف کردن نیاز یک طرف، اسباب صادرات سوخت را برای طرف مقابل فراهم آورند، بسیاری از رسانههای جهان این اقدام را مقدمهای برای به چالش کشیدن تحریمهای آمریکا از سمت کشورهای تحریم شده دانستند. پیش از این «وطنامروز» در گزارشی با عنوان «برد- برد واقعی در بلوک تحریمیها» به امکان تحقق این ایده پرداخته و نوشته بود: «تلاش غیرقابل انکار آمریکا برای سرکوب هر گونه دولت مستقل در آمریکای لاتین در راستای حفظ این حیاط خلوت برای پیشبرد اهداف استکباری آن باعث شده تیغ تحریمهای آمریکایی به تن این کشورها نیز اصابت کند. در چنین موقعیتی وجود رابطه نزدیک اقتصادی و سیاسی میان ایران و دولتهای مستقل آمریکای لاتین میتواند فراتر از نتایج سیاسی خود و تضعیف هژمونی آمریکا برای دیگر دولتها، واجد تاثیرات و مواهب اقتصادی نیز باشد». علاوه بر مصداق پرسروصدای عزیمت نفتکشهای ایرانی به سمت ونزوئلا، انتشار اخباری مبنی بر انعقاد توافقهایی میان کشورهای تحت تحریم آمریکا از جمله برخی گمانهزنیها پیرامون توافقنامه 25 ساله میان ایران و چین نشان از عزم کشورها برای شکستن نظم تحریمی آمریکا دارد.
اما به صورت رسمی این ایده برای نخستینبار با گسترش یکجانبهگرایی آمریکا علیه برخی کشورها همچون ایران، روسیه، کوبا، کرهشمالی، ونزوئلا، فلسطین و سوریه مطرح شد و بهمنماه 1397 «خورخه آرائاسا» وزیر خارجه ونزوئلا به همراه سفرای روسیه، ایران، سوریه، چین، فلسطین (به عنوان رئیس گروه 77)، بولیوی، کشورهای آفریقایی و آسیایی در برابر شورای امنیت اظهار کرد: امروز اعلام میکنیم یک گروه مهم از اعضای سازمان ملل متحد که بر احترام به اصول این سازمان تاکید دارند، تشکیل شده است.
وی ادامه داد: این گروه خواستار حفاظت از وظیفه همه کشورها برای جلوگیری از تهدید به استفاده از زور علیه کشور دیگر، احترام به تمامیت ارضی و استقلال سیاسی همه دولتهای عضو و عدم مداخله در امور داخلی کشورهاست.
در این میان خبرگزاری رویترز خبر از رصد نامهای داده است که ایران و ۱۶ کشور دیگر به دنبال یافتن حمایت برای گسترش ائتلافی به منظور محافظت از منشور ملل متحد در برابر تهدید یا استفاده از زور و تحریمهای یکجانبه هستند. بر اساس این گزارش، نام این ائتلاف «گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل» است و در نامه معرفی آنها آمده: «چندجانبهگرایی تحت حملات بیسابقهای قرار دارد که این مساله تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی محسوب میشود». در بخشی از این نامه با اشاره به فلسفه شکلگیری سازمان ملل متحد و منشور آن تاکید شده است: این سازمان در طول تاریخ خود، دستاوردهای قابل توجهی را در زمینه صلح و امنیت و همکاریهای بینالمللی به ثبت رسانده است که مشارکت در حقوق بشر، استعمارزدایی، اقتصاد پایدار و توسعه اجتماعی، ریشهکنی بیماریها و خلع سلاح قابل توجهترین آن است. ما باید از طریق صلح و همکاری با چالشهای پیچیده و نوظهور و تهدیدهای بشریت روبهرو شویم. یکی از عناصر اصلی برای اطمینان از تحقق ۳ رکن سازمان ملل و آرزوی مردم ما، همچنین یک صلح و سعادت جهانی و یک نظم عادلانه جهانی، اطمینان از انطباق دقیق اهداف و اصول مندرج در منشور ملل متحد است. اعضای این ائتلاف شامل ایران، روسیه، کرهشمالی، چین، فلسطین، الجزایر، آنگولا، بلاروس، بولیوی، کامبوج، کوبا، اریتره، لائوس، نیکاراگوئه، سنت وینسنت و گرنادینها، سوریه و ونزوئلا هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|