|
واکنش ایران به تحولات اردن: با هر گونه بیثباتی داخلی و دخالت خارجی مخالفیم
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن تأکید بر اهمیت صلح و ثبات در اردن، هر گونه تنش و بیثباتی داخلی در منطقه غرب آسیا را به نفع رژیم صهیونیستی خواند و افزود: ایران با هرگونه بیثباتی داخلی و دخالت خارجی مخالف است. سعید خطیبزاده با تاکید بر روابط حسنه جمهوری اسلامی ایران با اردن اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با هر گونه بیثباتی داخلی و دخالت خارجی مخالف است و اعتقاد دارد همه امور داخلی کشورها باید در چارچوب قانون پیگیری شود.
ارسال به دوستان
نمایندگان مجلس در بیانیهای خطاب به تیم مذاکرهکننده ایران تأکید کردند هرگونه مذاکره برای تعریف گامهای متوازن با آمریکا، مغایر سیاست نظام و قانون مجلس است
پیام بهارستان به مذاکرات وین
گروه سیاسی: با نزدیک شدن به نشست حضوری روز سهشنبه کمیسیون مشترک برجام که اتفاق ویژه آن حضور هیاتی دیپلماتیک از طرف آمریکا نخستینبار پس از خروج این کشور از توافق هستهای است، تحرکات دیپلماتیک در ایران و اعضای 1+4 در کنار ایالات متحده، اتحادیه اروپایی و البته رژیم صهیونیستی افزایش یافته است.
به گزارش «وطنامروز»، نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره مذاکرات در حال پیگیری کمیسیون مشترک برجام و تاکید بر اجرای دقیق قانون مجلس شورای اسلامی بیانیهای صادر کردند.
در متن بیانیه نمایندگان درباره مذاکرات در حال پیگیری کمیسیون مشترک برجام بر اجرای دقیق قانون مجلس اینگونه تاکید شده است: مجلس شورای اسلامی در اجرای «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» لحظهای کوتاه نخواهد آمد و معتقد است تنها پافشاری بر اجرای این قانون راهبردی است که میتواند قدرت و منطق برتر جمهوری اسلامی ایران را به دشمنان دیکته کند و آنها را مجبور نماید تحریمها را به طور کامل لغو کنند تا فشار اقتصادی از مردم برداشته شود.
در ادامه بیانیه نمایندگان آمده: درباره آنچه این روزها در مذاکرات در قالب کمیسیون مشترک برجام دنبال میشود تاکید میکنیم مطابق مفاد قانون مجلس و تاکید همه مسؤولان نظام و رهبر معظم انقلاب، لغو تحریمها میبایست به طور کامل و پس از راستیآزمایی ایران - با ارائه گزارش فنی و سیاسی دولت به کمیسیونهای انرژی و امنیت ملی و سیاست خارجی و در نهایت تصویب مجلس - انجام و اعلام شود تا آمریکا بتواند به برجام بازگردد.
این بیانیه میافزاید: تحریمهای ظالمانه برجامی و غیر آن که در دولتهای اوباما و ترامپ به ملت مظلوم ایران اسلامی تحمیل شد باید یکباره و یکپارچه لغو شوند و در این مسیر، انجام هرگونه مذاکره برای تعریف گامهای متوازن با طرفهای متعاهد ۱+۴ و آمریکا، عملا ایجاد تاخیر در لغو کامل تحریمها توسط عدهای معدود بوده و به ضرر منافع ملت، غیرقابل قبول و مغایر اصول عزت، حکمت و مصلحت و سیاستهای کلی نظام و قانون مجلس تلقی خواهد شد.
* آمریکا در اضطرار
در آستانه نشست سهشنبه کمیسیون برجام در وین شبکه خبری سیانان به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی خبر داد که «راب مالی» نماینده آمریکا در امور ایران، هدایت تیم آمریکا در نشست کمیسیون مشترک برجام را که قرار است روز سهشنبه در وین اتریش برگزار شود برعهده خواهد داشت.
به گزارش «وطنامروز»، نگاهی به آخرین گفتوگوی رابرت مالی با شبکه پیبیاس نشان میدهد برخلاف روایت انحرافی و آدرس غلط حسن روحانی و تیم مذاکرهکننده ایرانی در فرصتسوزی - رئیسجمهور 11 فروردین: روز اول اسفند اگر میرفتیم ممکن بود بگویند چرا عجله؟ روز دهم اسفند میرفتیم ممکن بود بگویند عجله. دیگر در فروردین عجله تمام شد. هیچکس نمیتواند بگوید بعد از یک ماه عجله، دیگر میشود فرصتسوزی. از اول فروردین به بعد دیگر فرصتسوزی است- این آمریکا است که در اضطرار قرار دارد و زمان علیه دولت بایدن است.
رابرت مالی در این باره تصریح کرد: این (مذاکرات کارشناسی سهشنبه) نخستین گام خواهد بود. این، مسیری سخت و دشوار است، چراکه زمان زیادی از دست رفته است و بیاعتمادی دوطرفه وجود دارد اما میخواهیم با شرکای اروپایی و... خود که با ایران گفتوگو میکنند، مذاکره کنیم تا ببینیم میتوانیم گامهای بازگشت را تعیین کنیم یا نه. اگر آنها (ایران) برای بازگشت به توافق جدی باشند، ما هم جدی هستیم.
وی افزود: آنها (ایران) امروز ۱۰ برابر بیشتر از زمان مشابه در سال ۲۰۱۷ اورانیوم را غنیسازی میکنند. بنابراین با آزمایشهای ساده میتوان دریافت که امروز وضعیت ما بهتر از آنچه بودهایم، نیست و شرایط ما بدتر است. وی در پاسخ به این سوال که آیا از نظر او رسیدن به این هدف (بازگشت ایران و آمریکا به برجام) پیش از ماه ژوئن امکانپذیر است؟ اظهار داشت: بله! قطعا ممکن است. البته هر روز که میگذرد احتمال رسیدن به آن کمتر میشود اما هنوز امکانپذیر است.
نماینده دولت آمریکا در امور ایران در پاسخ به این سوال که آیا دولت بایدن آماده برداشتن ۱۵۰۰ تحریمی است که رئیسجمهور ترامپ وضع کرد، از پاسخ شفاف درباره آن طفره رفت و گفت: آنچه رئیسجمهور بایدن گفت این است که آماده بازگشت به توافق هستهای در صورتی است که ایران آماده بازگشت به پایبندی به توافق باشد.
این مقام دولت آمریکا یادآور شد: آنچه اهمیت دارد این است که به یک فهم مشترک دست یابیم که در راستای منافع ملی آمریکا است. بنابراین نمیخواهیم عجله کنیم اما در عین حال قصد نداریم منتظر نتیجه انتخابات ریاستجمهوری در ایران باشیم. هر زمان به نقطهای برسیم که برای هر دو طرف رضایتبخش است، در این صورت یک توافق حاصل خواهد شد. این توافق باید مطابق تعهداتی باشد که ایران، آمریکا و سایر طرفها در توافق هستهای داشتهاند.
* اعتراف صهیونیستها: ایران دست برتر را دارد
یک مقام اطلاعاتی ارشد پیشین رژیم صهیونیستی روز یکشنبه در اظهار نظری گفت که ایران در موضوع هستهای دست برتر را دارد. به نوشته وبگاه عاروتص شوع، «عاموس یادلین» رئیس پیشین دستگاه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی در زمینه مذاکرات آتی هستهای گفت که ایران به اهدافش با موفقیت دست مییابد. وی گفت: «ایرانیها دست برتر را دارند. آنها یک خواسته صریح دارند، اینکه آمریکاییها همه تحریمها را لغو کنند و سپس به توافق برگردند».
یادلین با اشاره به اثر تحریمهای دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا بر ایران گفت ایرانیها دیگر از این تحریمها نمیترسند. یادلین گفت که اثرگذاری اسرائیل بر مفاد توافق جدید با ایران مشکل خواهد بود و ماه عسل با ترامپ پایان یافته است. در همین حال گابی اشکنازی، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر از تماس تلفنیاش با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا خبر داد. وی در این پیام نوشته است که در گفتوگوی مهم خود با بلینکن درباره گسترش فعالیتهای هستهای ایران و سیاستهای منطقهای این کشور رایزنی کرده و همتای آمریکاییاش او را در جریان مذاکرات پیرامون توافق هستهای قرار داده است.
ارسال به دوستان
قالیباف در نطق پیش از دستور مجلس شورای اسلامی:
قانون مجلس بازی یکطرفه هستهای را تغییر داد
سند همکاری جامع ایران و چین میتوانست زودتر امضا شود
گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها قفلهای صنعت هستهای را باز کرد و سمت و سوی بازی یکطرفه را تغییر داد و باعث شد گذشت زمان به نفع ایران شود.
محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی با اشاره به محور قرار گرفتن تولید در نامگذاری سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: ما به ملت عزیز ایران تعهد میدهیم که در عمل به وظیفه تقویت تولید به جای شعار، گزارش عملکرد دهیم و به جای ادعا عمل کنیم. وی افزود: از دیگر نکات مهمی که در سال 1400 پیش روی ملت ایران است نوع مواجهه با دولت جدید آمریکا در قبال تحریمهای اقتصادی علیه ایران است. خوشبختانه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها قفلهای صنعت هستهای را باز کرد و سمت و سوی بازی یکطرفه را تغییر داد و باعث شد گذشت زمان به نفع ایران شود، به گونهای که اگر قبلا گذشت زمان به معنای پابرجا ماندن تحریمها همزمان با تعطیل ماندن صنعت هستهای بود، اکنون گذشت زمان مساوی با پیشرفت صنعت هستهای است و از طرف دیگر در قبال تأخیر باید هزینه بدهند. قالیباف خاطرنشان کرد: همین روند که بسیار پرمنفعت و با هزینه تقریبا مساوی صفر بوده گشایشهایی در امر دیپلماسی ایجاد کرده اما این گشایشها باید با اهتمام دستگاه دیپلماسی کشور در عمل به رفع کامل تحریمها و وصول منافع واقعی اقتصادی برای ملت ایران منجر شود. وی در ادامه با استقبال از امضای سند برنامه همکاری جامع ایران و چین گفت: امضای این سند اگر به معنای اعلام باور به این امر باشد که جهان در غرب خلاصه نمیشود و قرن آینده، قرن آسیاست، یک گام راهبردی محسوب خواهد شد. رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همچنین امضای این سند هشدار مهمی به آمریکاست تا بفهمد که مناسبات بینالمللی بهسرعت به ضرر آمریکا در حال تغییر است و این کشور دیگر در موقعیتی نیست که بتواند الگو، برنامه یا توافقی را به طور یکجانبه به کشورهای مستقل تحمیل کند. وی افزود: البته این سند میتوانست بسیار زودتر امضا شود و ما عقیده داریم زمان مهمی که باید برای شکل دادن به همکاریهای واقعی اقتصادی و سیاسی و همچنین مقابله مؤثر با فشارهای ظالمانه آمریکا صرف میشد، از دست رفت. با این حال باید فرصت را مغتنم شمرد و اولا این سند را با حفظ منافع ملی تبدیل به پروژهها، برنامهها و همکاریهای واقعی اقتصادی و سیاسی کرد و ثانیا مدل ارتقای روابط به سطح راهبردی باید با کشورهای دیگر بویژه همسایگان نیز طراحی و بهسرعت اجرا شود.
ارسال به دوستان
صادق خرازی با اشاره به رویکرد بایدن به انتخابات ریاست جمهوری ایران:
آمریکاییها با دولت روحانی به نتیجه نمیرسند
صادق خرازی با اشاره به رویکرد بایدن به انتخابات ریاست جمهوری ایران:
گروه سیاسی: دبیرکل حزب ندای ایرانیان گفت: زمانی را که در حال زدوبند برای بستن لیست انتخابات یا لابی برای تعیین شهردار نزدیک به خودمان برای قبضه کردن پستهای مسؤولیت بودیم، فراموش کردیم؟ آن زمان باید یادمان میبود قدرت مسؤولیت هم دارد.
سید صادق خرازی، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به اینکه عملکرد اصلاحطلبان در سالهای ۸۴ و ۹۸ بخش عمدهای از این وضعیت را رقم زده است، اظهار داشت: این سادهاندیشی است که سوار خشم و ناراحتی بحق مردم شویم و با شرکت نکردن در انتخابات فکر کنیم میتوانیم خودمان را کنار جامعه نشان دهیم. آن زمان که مسؤولیت گرفتیم، باید یادمان میبود کنار مردم قرار گرفتن را با عملکرد خوبمان باید نشان میدادیم نه با لیست ندادن و فرار از مسؤولیت. وی ادامه داد: ما باید به این سوال پاسخ جدی دهیم که چرا دوستان ما در انتخابات شرکت نکردند؟ این پرسش باید مطرح شود که در کارنامه عملکرد ما عدم مشارکت در انتخابات مجلس سالهای ۸۲، ۹۰ و ۹۸ ثبت شده است و به فاصله ۲ سال بعد از هر کدام از اینها در انتخاباتهای ریاستجمهوری ۸۴ و۹۲ شرکت کرده و احتمالا در ۱۴۰۰ نیز شرکت خواهند کرد. چه تغییری از انتخابات مجلس تا ریاستجمهوری اتفاق افتاده است که در سال ۹۸ تصمیم به عدم شرکت و در سال ۱۴۰۰ تصمیم به شرکت در انتخابات گرفتیم. این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به علل کاهش مشارکت انتخاباتی مردم در سال 98 گفت: یکی دیگر از عوامل دلسردی و عدم مشارکت مردم عملکرد دولت دوازدهم بود. این دولت حقیقتا از ابتدای دور دوم بد شروع کرد و نخستین اقدام هم در همان تابستان ۹۶ انجام شد. زمانی که شادابی و شهد پیروزی در میان مردم وجود داشت و نشاط اجتماعی از یک انتخابات پرشور ایجاد شده بود، شما ببینید چطور با تصمیمگیریهای نامتناسب با خواست مردم و چینش کابینه، آب سردی روی مردم ریخته شد. ما این مشکل را از درون دولت داشتیم تا متن جامعه، یعنی اواخر سال ۹۶ که یک بحران اجتماعی پیش آمد؛ مردم از عدم تناسب میان رفتار دولت با وعدههایی که به مردم داده شد یا از نسبت دولت با حاکمیت خیلی سرخورده شدند.
خرازی در پاسخ به سوالی پیرامون رویکرد بایدن در قبال ایران نیز اظهار داشت: در ایران اکنون یک چندصدایی وجود دارد و به نظرم این چندصدایی آنها را گیج کرده است و با شناختی که من دارم با این وضعیت چندصدایی، آمریکاییها با این دولت به نتیجه نمیرسند و تا انتخابات صبر میکنند تا با دولت آینده به نتیجه برسند.
ارسال به دوستان
اخبار
۲ مرجع قضایی با رسیدگی جداگانه، اتهامات علیه رئیس دیوان محاسبات را خلاف واقع دانستند
ادعای نادران جعلی بود
قوه قضائیه ادعاهای مطرحشده توسط الیاس نادران علیه مهرداد بذرپاش را رد کرد. ۲ مرجع قضایی با رسیدگی جداگانه، اتهام الیاس نادران علیه مهرداد بذرپاش، رئیس کل دیوان محاسبات کشور را رد کردند. شعبه 10 بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران ویژه کارکنان دولت و شعبه 4 بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه، در پی شکایتهای جداگانه نادران و ستاد امر به معروف و نهی از منکر یکی از استانها علیه رئیس کل دیوان محاسبات مبنی بر اتهام جعل و استفاده از سند مجعول، درباره هر ۲ اتهام مطرحشده علیه مهرداد بذرپاش قرار منع تعقیب صادر کردند. این آرا پس از ابلاغ به طرفین پرونده، مراحل قضایی خود را طی کرده و قطعی شده است. لازم به ذکر است پیش از این، رئیس مجلس شورای اسلامی، کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، کمیسیون اصل 90 مجلس و معاونت قوانین مجلس نیز در فواصل زمانی مختلف، ادعای نادران را رد کرده و بر طی شدن روال قانونی در انتخاب مهرداد بذرپاش برای ریاست کل دیوان محاسبات کشور صحه گذاشته بودند.
***
امیرعبداللهیان:
برخی کشورهای اروپایی خواستار امضای توافقنامه همکاری با ایران هستند
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل گفت: مطلع شدم برخی سفرای اروپایی به وزارت امور خارجه مراجعه کرده و خواستار امضای توافقنامه همکاری نظیر سند ایران- چین شدهاند. حسین امیرعبداللهیان با اشاره به امضای سند راهبردی همکاری میان ایران و چین اظهار کرد: مطلع شدم برخی سفرای اروپایی به وزارت امور خارجه مراجعه کردند و خواستار امضای توافقنامه همکاری نظیر سند ایران- چین شدند و به آنها گفته شده است که اگر پیشنهاد یا سندی دارید که منافع مشترک و ملی ما را تأمین کند، حاضریم با شما هم وارد توافق شویم. دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل تاکید کرد: کسانی که با این مساله مخالفت میکنند، امضای این سند را بخشی از اقتدار جمهوری اسلامی ایران میدانند و میخواهند با این اقتدار برخورد کنند. وی با بیان اینکه سوال من از مخالفان این سند و معاندین در خارج از کشور این است که وقتی آقای بایدن اشاره میکند من نگران هستم، اگر رابطه داشتن با چین، تأمینکننده منافع ملی ما نیست، آن هم چینی که ما در یک قاره مشترک هستیم و همچون ایران یک کشور تمدنی و تاریخی است و در حوزه اقتصاد، هوافضا و خیلی حوزههای دیگر، حرف مهمی برای زدن دارد. اضافه کرد: اگر ارتباط با این کشور و امضای یک سند چشمانداز ربع قرنی با این کشور ایراد دارد، چرا در همین شرایطی که آمریکا برای تضعیف چین تلاش میکند، حجم تبادل تجاری آمریکا و چین بیش از ۶۵۰ میلیارد دلار است؟
ارسال به دوستان
جهانگیری با حمله به مجلس و مجمع تشخیص مصلحت مدعی دخالت این نهادها در عملکرد دولت شد
گروگانگیر کیست؟
یونس مولایی: دولتمردان در آخرین ماههای حکمرانی رضایت عجیبی از حکمرانی خود دارند اما این رضایت توأم با شکایتهایی است، شکایت از دیگرانی که نگذاشتهاند دولت بیش از پیش زندگی مردم را رونق ببخشد. چند روز پیش بود که وزیر سابق مسکن و شهرسازی خبر از قحطی در صورت روی کار نبودن دولت فعلی داد، البته قبلتر از آن نیز معاون اول دولت ادعا کرده بود اگر مدیران دولت روحانی روی کار نبودند ایران به فروپاشی میرسید. اما این پایان ادعاهای جهانگیری نبود و او روز گذشته در دیدار با نخبگان، جوانان، برگزیدگان و فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان خراسان رضوی نوک پیکان حملاتش را به سمت مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام نشانه گرفت و گفت: از مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام گله داریم؛ موضوعاتی را برای حل مشکل مردم ارجاع دادهایم اما همچنان بلاتکلیف است. او خبر از دخالت دیگر نهادها در کار دولت داد و افزود: کار دولت را سلب میکنند و زندگی مردم را گروگان میگیرند، بعد مدعی هستند چرا دولت کار نمیکند. جهانگیری در ادامه حملاتش به قوه مقننه و مجمع تشخیص مصلحت نظام، اقدامات این نهادها را ناشی از خیز انتخاباتی آنها دانست و گفت: برخی در دستگاه دیگر هستند اما میخواهند جای رئیسجمهور باشند، اگر میخواهید رئیسجمهور شوید از مردم رای بگیرید. اظهارات جهانگیری و حملاتش به نهادهای دیگر و متهم کردن آنها به دخالت در کار دولت را نمیتوان موضعی جدید به حساب آورد، تلاش برای تعریف دیگر نهادهای نظام به عنوان مانعی بر سر راه دولت چیزی است که در تمام 8 سال گذشته به انحای مختلف از سوی دولتمردان پیگیری شده است. با این حال معاون اول رئیسجمهور در حالی چنین فرضی را طرح میکند که اساسا خلاصه عملکرد دولت را میتوان در قالب گروگان گرفتن زندگی مردم در مسیر پیگیری طرحهای مورد نظر دولتمردان دانست. روحانی و اعضای کابینهاش از نخستین روز روی کار آمدن بیشترین اهتمام خود را بر آن گذاشتند تا با گروگان گرفتن زندگی مردم و استفاده از این اهرم قدرت، پروژه مطلوب سیاست خارجیشان را پی بگیرند. چه زمانی که رئیسجمهور آب خوردن مردم را هم به برجام گره میزد و چه حتی زمانی که پس از خروج دولت آمریکا از این توافق تلاش میشد با بهرهبرداری از فشار تحمیلشده به مردم راهی برای ادامه تعاملات با واشنگتن پیدا شود، در هر ۲ حالت میشد رد گروگانگیری زندگی مردم را در رفتار دولتمردان مشاهده کرد. هر قدر هم که دولتمردان با طرح ادعاهای فروپاشی، قحطی و... در صورت روی کار نبودنشان تلاش دارند از عملکرد فاقد موفقیت خود دفاع کنند باز نمیتوان چشم بر این مساله بست که مردم در طول قریب به 3سالی که از خروج آمریکا از برجام میگذرد شاهد هیچگونه اقدام موثری جهت احیای وضعیت معیشتیشان نبودهاند. بر همین اساس دولتی که اساسا پروژه سیاسی خود را در قالب گروگانگیری زندگی مردم پیگیری کرده است، نمیتواند اتهام خود را به دیگرانی که تلاش بر آزادسازی گروگانها داشتهاند نسبت دهد.
ارسال به دوستان
پاسخ سفیر سابق ایران در چین به ادعای نادرست وزیر امور خارجه:
اگر FATF مانع بود، چینیها توافق را امضا نمیکردند
گروه سیاسی: سفیر سابق ایران در چین با اشاره به توافق 25 ساله ایران با این کشور، در واکنش به جوسازیهای اخیر از جمله اظهارات محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه که مشکلات FATF مانع همکاری با روسیه و چین میشود، تاکید کرد عدم پذیرش FATF نمیتواند مانعی برای اجرایی شدن این توافق باشد و اگر چنین چیزی بود، چینیها این توافق را امضا نمیکردند.
به گزارش «وطنامروز»، مهدی صفری در برنامه شنبهشب «جهان آرا» گفت: اگر شرط قبول کنوانسیون پالرمو و CFT توسط ایران برای اجرایی شدن قرارداد با چین وجود داشت، چین اصلا این قرارداد را امضا نمیکرد. وی افزود: اگر قرار بود تفاهم ایران و چین منوط به احیای برجام باشد، قطعا چینیها منتظر آن میماندند.
وی تصریح کرد: اگر قرار بود FATF در این باره مانع باشد، چرا آمریکاییها اینقدر داد و فریاد راه انداختهاند و رئیسجمهور آمریکا چرا اظهار نگرانی میکند، به جای اینکه خیالش از این بابت راحت باشد؟
صفری با اشاره به اظهارات وزیر خارجه چین اظهار داشت: ۲ شب قبل اظهارات آقای «وانگ یی» را میدیدم که بیان کرد اگر آمریکا میخواهد به برجام بازگردد باید تمام تحریمها را بردارد که این مواضع از سوی چینیها پیش از این سابقه نداشت.
اظهارات سفیر سابق کشورمان در چین در شرایطی است که محمدجواد ظریف با حضور در شبکه اجتماعی «کلاب هاوس» با هدف پاسخ به سوالات درباره سند همکاری ایران و چین تاکید کرد: «همین الان هم مشکلاتی که درباره FATF داریم مانع همکاری ما با روسیه و چین میشود، حتی اگر نگاه به شرق داشته باشیم، تحریم و FATF مانع هستند».
همچنین ۴ روز بعد از امضای سند همکاری 25 ساله ایران و چین توسط وزرای خارجه ۲ کشور، سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و از حامیان تصویب لوایح FATF در گفتوگو با سایت «انتخاب» در پاسخ به این سوال که آیا تحریمها و مساله عدم تصویب لوایح FATF از سوی ایران ممکن است مانعی بر سر راه همکاریهای آتی ایران و چین در بستر سند همکاری اخیر باشد، گفت: از آنجایی که مساله FATF مربوط به روابط بانکی در عرصه جهانی است، لذا نمیشود بدون پذیرش FATF براحتی همکاریهای اقتصادی و تجاری در عرصه جهانی داشت و ما برای تسهیل در امور خود نیازمند آن هستیم، اگرنه مشکلات به قوت خودشان باقی خواهند ماند. همچنین درباره تحریمها نیز باید گفت قطعا تحریمها بیتاثیر نخواهد بود».
عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب هم در یادداشتی در روزنامه «اعتماد» درباره سند همکاری ایران و چین نوشت: «بدون حضور در FATF آنان [چینیها] با ما همکاری نخواهند کرد. اصولا با کشوری همکاری راهبردی میکنند که در مسیر نظام بینالملل باشد... شرط لازم این همکاری ورود نسبی به ساختار نظام بینالملل است، اگر این را نمیخواهید یا نمیپذیرید، وارد همکاری راهبردی با چین نشوید که فقط اتلاف وقت است».
گفتنی است ابتدای دیماه سال گذشته مقامات دولتی و رسانههای وابسته به آنها با ادعای ارتباط عدم تصویب لوایح معروف FATF با عدم تامین واکسن، خواستار تایید این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام شدند.
علی ربیعی، سخنگوی دولت روز سهشنبه 2 دی ماه در اظهاراتی به صورت مستقیم عدم تامین واکسن را به لوایح FATF مرتبط کرد: «در مورد انتقال پول بنا بر قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله انتقال پول با مشکل مواجه شد و با موانعی روبهرو بودیم. به طور کلی نپیوستن به FATF آثار خود را نشان خواهد داد. قبلا نیز دولت دیدگاه خود را در این زمینه اعلام کرده بود. امیدواریم با راهگشاییهای مقام معظم رهبری که در مجمع تشخیص مصلحت نظام ایجاد کردند، بتوانیم مصلحت کشور را تامین کنیم».
ربیعی این اظهارات را پس از آن مطرح کرد که علی مطهری، نماینده سابق مجلس و از افراد نزدیک به دولت در توئیتی نوشت: «به خاطر اینکه در لیست سیاه FATF قرار داریم، نتوانستیم ۵۰ میلیون دلار مبلغ سهمیه ایران از واکسن کرونای سازمان جهانی بهداشت برای ۸ میلیون ایرانی را منتقل کنیم و سهمیه ایران باطل شد. مجمع تشخیص مصلحت نظام باید پاسخگو باشد». اظهارات روز سهشنبه سخنگوی دولت هم گویای این بود که نپیوستن ایران به FATF موانع جدی در مسیر خرید واکسن ایجاد کرده است. این شانتاژها تا جایی ادامه پیدا کرد که در نهایت وزیر بهداشت صراحتا اعلام کرد تصویب یا عدم تصویب لوایح FATF تاثیری بر تامین واکسن ندارد. سعید نمکی در ارتباط تلویزیونی با شبکه خبر در پاسخ به سوال مجری درباره ارتباط FATF با تامین واکسن گفت: سیاسی حرف نمیزنم، تأثیر FATF در موضوع نظام سلامت و [خرید] واکسن جدی نیست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|