|
عزل سوءاستفادهکنندگان از واکسن کرونای پاکبانان آبادانی
در پی سوءاستفاده برخی مدیران و کارمندان شهرداری آبادان در راستای تخصیص سهمیه واکسن به پاکبانان، وزیر بهداشت در نامهای به رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان، دستور عزل فوری معاون بهداشتی و مدیران ناظر بر اجرای برنامه ایمنسازی را صادر کرد.
ارسال به دوستان
روحانی در اظهارنظری عجیب درباره واکسن، انگشت اتهام را به سمت جامعه پزشکی گرفت
علیه جامعه پزشکی!
طی 24 ساعت ۲۱ هزار و ۳۱۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و ۳۱۹ نفر جان خود را از دست دادند
مصطفی خدابخشی: موج چهارم کرونا در شرایطی کشور را دربر گرفت که پیش از نوروز 1400 بسیاری از کارشناسان و متخصصان حوزه پزشکی ترددهای بینشهری را عاملی مهم برای انتقال و انتشار ویروس کرونا میدانستند. با وجود مستندات علمی در این زمینه و تاکید وزارت بهداشت بر عدم انجام سفرهای نوروزی، ستاد ملی مقابله با کرونا مهر تایید بر سفرهای نوروزی زد تا ثمره این تصمیم، افزایش میزان آمار ابتلا و فوتیهای ناشی از کرونا باشد.
با این حال، دولت بدون توجه به عادیانگاری صورتگرفته از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره سفرهای نوروزی، علت اصلی گسترش بیماری را عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم و ترددهای مرزی با کشور عراق دانست. این در حالی است که با وجود گذشت یک ماه از سفرهای نوروزی، دولت از موضع خود پایین نیامده و همچنان مردم را مقصر اصلی گردش ویروس در کشور میداند و نه مجوز صادر شده برای سفرها.
با گسترش ویروس کرونا در سراسر کشور و شکلگیری موج جدیدی از این بیماری، این بار دولت دست روی واکسن گذاشته تا پرونده جدیدی را در اختلاف خود با وزارت بهداشت باز کند. رئیسجمهور در این موضوع نیز به مانند عامل شیوع موج چهارم کرونا که دیگران را مقصر نامید، انگشت اتهام را به سمت جامعه پزشکی نشان گرفت و گفت: روزی که برای تهیه واکسن از روسیه و چین اقدام کردیم، برخی در فضای مجازی در این زمینه فضاسازی و تزلزل ایجاد کردند و فردی از یک تریبون اعلام کرد که «من این واکسن را نمیزنم».
از طرفی کادر پزشکی این روزها شرایط سخت و طاقتفرسایی را سپری میکند، چرا که تختهای بیمارستانی مملو از بیماران کرونایی است و لحظه به لحظه بر تعداد مبتلایان این بیماری افزوده میشود. حسن روحانی در جلسه دیروز ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه «با ویروس جدید انگلیسی در کشور مواجه هستیم که قدرت سرایتش 70 درصد بیشتر از ویروس قبلی است»، اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد شرایط در ۲ ماه گذشته نگرانکننده بوده و در این مدت، هر هفته سرایت ویروس ۲ برابر شده و حتی کشورهایی که کمتر با این بیماری مواجه بودند، با مشکلات زیادی مواجه شدند.
سخنان رئیسجمهور به نقل از سازمان جهانی بهداشت در حالی است که به عقیده کارشناسان بهداشت و جامع پزشکی، مسبب اصلی شیوع گسترده این بیماری در کشور بیتوجهی و سهلانگاریهای ستاد ملی مقابله با کرونا و در رأس آن شخص رئیسجمهور است که اواخر سال گذشته مجوز ترددهای نوروزی را بدون محدودیت صادر کرد تا این ویروس پرجنب و جوش در سراسر ایران به گردش درآید. اما رئیسجمهور به جای چارهاندیشی برای جلوگیری از افزایش شمار قربانیان کرونا و قطع تدریجی انتقال این ویروس کشنده با راهکارهای خاص کارشناسانه به برخی اظهارنظرها، واکنش نشان میدهد تا خود را از اتفاق فاحشی که بانی آن است، مبرا کند. وی افزود: معمولا در شرایط آرامش و زمانی که تعداد مرگومیرها کاهش مییابد، یک مسابقه شروع میشود؛ هر فرد میگوید «من کار درستی انجام دادم» و هر مسؤولی، نام دستگاه متبوع خود را میبرد و وقتی که شرایط سخت میشود، هر کسی میخواهد این را گردن دیگری بیندازد و هر مسؤولی میگوید «من درست عمل کردم و بخشهای دیگر بخوبی عمل نکردند»؛ وقتی مشکلی پیش میآید، همه باید دست به دست یکدیگر دهیم. ممکن است یک بخش مشکل درست کرده باشد اما باید به یکدیگر کمک کنیم؛ باید در تریبونها هم هشدار و هم آرامش باشد و نباید آرامش جامعه مختل شود.
روحانی خاطرنشان کرد: ما از آغاز مقابله با این بیماری تاکنون ۳ موج داشتیم و از ۳ موج هم عبور کردیم. بهگونهای نبوده است که این موجها سنگینتر از موجهای اروپا و دیگر مناطق باشد؛ ما در این عرصه تجربه داریم و البته موج چهارم سختتر است و باید از تجارب استفاده کرد تا از این شرایط عبور کنیم. هفتهای که در آن هستیم هفته سختی است، البته همه باید مراعات کنیم و واقعا رعایت پروتکلها به 90 درصد برسد.
رئیسجمهور گفت: روزی که برای تهیه واکسن از روسیه و چین اقدام کردیم، برخی در فضای مجازی در این زمینه فضاسازی و تزلزل ایجاد کردند و فردی از یک تریبون اعلام کرد که «من این واکسن را نمیزنم» و به دفتر من نیز نامههایی از سوی برخی پزشکان فرستاده شد و برخی میخواستند از روسیه و چین واکسن نخریم. امروز همان افراد میگویند چرا واکسن کم خریدهاید؟ تأکید کردم و خوشبختانه وزیر بهداشت هم تأیید میکند اگر شرکت معتبری که مورد تایید وزارت بهداشت ما است و توان خرید واکسن با قیمت نیمایی را دارد، مشکلی نداریم. اگر بیمارستان خصوصی، شرکت و نهادی هست که میتواند واکسن بیاورد، مشکلی ندارد اما باید نوع واکسن و چارچوب از سوی وزارت بهداشت تأیید شود.
روحانی با بیان اینکه توان خود را متمرکز میکنیم تا واکسن داخلی زودتر به نتیجه برسد، اضافه کرد: برای ما مهم است که روی پای خود بایستیم و خیلی هم امید داریم تابستان از واکسن داخلی خود استفاده کنیم. باید در ۲ ماه اول فصل بهار که روزهای پایانی آن هستیم هر چه میتوانیم از خارج واکسن بخریم و بیاوریم؛ همچنین باید 16 میلیون کوواکس را بیاوریم و همچنین از کشورهایی که با آنها قرارداد بستیم.
وی گفت: خوشبختانه تا پایان هفته جاری نزدیک به یک میلیون و 400 هزار واکسن تزریق میشود؛ گروه اولی که برای ما خیلی مهم بود واکسن را دریافت میکنند و وارد گروه دوم میشویم. اگر بتوانیم برای حدود 9 میلیون نفر که سن بالای 65 سال دارند واکسن تزریق کنیم، شرایط متفاوت خواهد شد.
* واکسن کالای تجاری نیست
در حالی این بار روحانی جامعه پزشکی را مقصر افزایش ابتلا به ویروس کرونا به دلیل جلوگیری از ورود واکسن کرونا معرفی میکند که وزیر بهداشت چند روز پیش در نشست ستاد استانی کرونا در کرمانشاه گفت: برخی فکر میکنند واکسن در جهان به حراج گذاشته شده است، در حالی که این خبرها نیست.
وی ادامه داد: ما میدانستیم که واکسن کرونا جدی خواهد بود و میدانستیم واکسن یک کالای بهداشتی یا تجاری نیست، بلکه در رابطه با کرونا، این کالا یک ابزار سیاسی در اختیار دولتها خواهد شد. به همین دلیل اقدامات خود را خیلی زود آغاز کردیم. وی درباره ورود بخش خصوصی به واردات واکسن، بیان کرد: بخش خصوصی الان در حال واردات داروی بیماران خاص است اما واکسن بهمراتب پیچیدهتر از دارو است. واکسن فرآوردهای حساس و بیولوژیک است و افراد متخصص باید آن را وارد کنند.
وزیر بهداشت افزود: ماستفروش و سیمانفروش و پلاسکوفروش میخواهد واکسن بیاورد. من در سازمان غذا و دارو بساط دلالان را جمع کردم.
* احتمال تقلب در واردات واکسن توسط بخش خصوصی
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین میگوید در شرایط فعلی، دشوار به نظر میرسد بخش خصوصی بتواند در حوزه واردات گسترده واکسن به کشور کمک کند. «مجیدرضا حریری» در گفتوگو با ایسنا گفت: در شرایط فعلی، دشوار به نظر میرسد بخش خصوصی بتواند در حوزه واردات گسترده واکسن به کشور کمک کند. وی بیان داشت: حتی در کشورهایی مانند ایالاتمتحده، انگلستان و کانادا که مظهر اقتصاد آزاد و فعالیت بخش خصوصی هستند، در حوزه واکسن، دولتها نقش محوری را ایفا میکنند. رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تاکید کرد: واکسن موضوعی تخصصی است که با سلامت مردم ارتباط دارد و شرکتها و افرادی باید به آن ورود کنند که تجربه و صلاحیت علمی لازم را داشته باشند، در غیر این صورت احتمال کلاهبرداری و دریافت کالای نامرغوب وجود دارد.
* روحانی به بهانه رعایت پروتکلها در مجلس حاضر نشد اما مردم را به مسافرت فرستاد!
موج چهارم کرونا با شیوعی گسترده اکنون کشور را فرا گرفته است. سرعت بالای انتقال ویروس جهشیافته در حالی است که چراغ سبز ستاد ملی مقابله با کرونا درتعطیلات نوروز، آحاد جامعه را به سفر ترغیب کرد تا این ویروس کشنده در سراسر ایران به چرخش درآید. نماینده خمین در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی رئیسجمهور حاضر نیست به صحن علنی مجلس در موضوعات مختلف بیاید و دلیل این کار را مصوبات ستاد ملی کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی میداند، چرا اجازه داد مردم در ایام نوروز و پیش از آن به سفر بروند؟
علیرضا نظری در گفتوگو با فارس اظهار داشت: موج چهارم کرونا خسارتهای زیادی را در ادامه این شرایط به کشور تحمیل خواهد کرد اما در چرایی این موضوع مسائل زیادی مطرح است و برخی اخبار حکایت از این دارد که در پایان سال 1399 جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست شخص رئیسجمهور و مسؤولان مربوط برگزار میشد و نظرات کارشناسان اینگونه بود که باید برای جلوگیری از انتقال ویروس کار اساسی کرد اما با این حال رئیسجمهور با برخی اظهارات مبنی بر اینکه از پیک کرونا عبور کردهایم، عملا فضا را به سمتوسویی هدایت کرد که مردم خودشان رعایتکننده پروتکلهای بهداشتی باشند و زمینه مسافرت مردم به سایر نقاط فراهم بود. نماینده خمین در مجلس گفت: با اعلام نظرات رئیسجمهور در ستاد ملی کرونا در پایان سال 99 عملا مردم به مسافرت تشویق شدند و نتیجه آن موج چهارم کروناست.
* فوت 319 هموطن دیگر
شمار جانباختگان و مبتلایان به بیماری «کووید-19» در کشور رو به افزایش است. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، از 27 تا ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۱ هزار و ۳۱۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۱۷۶ نفر از آنها بستری شدند. بنابراین مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۲ میلیون و ۲۱۵ هزار و ۴۴۵ نفر رسید. همچنین متاسفانه در طول ۲۴ ساعت (ظهر جمعه تا ظهر شنبه)، ۳۱۹ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۶ هزار و ۳۲۷ نفر در کشور رسید. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، ۴ هزار و ۶۹۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» نیز بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. گفتنی است در حال حاضر ۲۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۲۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۵۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
* وضعیت فاجعه است
طبق پیشبینی جامعه پزشکی، میزان مرگومیر کرونا در روزها و هفتههای آینده از میزان فعلی هم بهمراتب بیشتر میشود و واقعا وضعیت بسیار خطرناک است. عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا هشدار داد وضعیت شیوع کرونا در کشور فاجعهآمیز است، همه تختهای کرونایی بیمارستانها پر شده و آمار مرگومیر بشدت رو به افزایش است. مسعود مردانی افزود: متاسفانه روند رو به تزاید بیماری «کووید-۱۹» در کشور چشمگیر است، موارد جدید مبتلا به ویروس کرونا به میزان خیلی زیاد بیشتر شده و موارد بستری و مرگومیر به سرعت روزانه رو به افزایش است و تقریبا همه تختهای بیمارستانی و «آیسییو»های کرونا پر است.
وی درباره رنگبندی سیاه کرونایی هم گفت: رنگ سیاه در رنگبندی کرونایی شهرها تعریف نشده و اگر یک نفر چنین صحبتی را کرد نباید دیگران آن را تکرار کنند و به آن دامن بزنند، وزیر بهداشت هم اعلام کرد که رنگبندی سیاه نداریم اما میتوانیم بگوییم وضعیت بسیاری از شهرهای کشور فوق قرمز و بسیار بسیار خطرناک و فاجعهآمیز است. عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا ادامه داد: با توجه به وضعیت کنونی و شواهد موجود میزان مرگومیر کرونا در روزها و هفتههای آینده از میزان فعلی هم بهمراتب بیشتر میشود و واقعا وضعیت بسیار خطرناکی است. وقتی تختهای «آیسییو» بیمارستانها پر میشود معنای آن این است که تعداد بیماران دارای شرایط وخیم بیماری زیاد شده است. از بین کسانی که لوله تراشه برای تنفس مصنوعی به حلقشان میگذارند حدود ۸۰درصد فوت میکنند و این یعنی فاجعه.
***
انجام واکسیناسیون سریع در کشور با استفاده از واکسن «کوو ایران برکت»
واکسن ایرانی «کوو ایران برکت» در حال تولید انبوه است و با اتمام فاز چهارم مطالعاتی آن و تولید انبوه این واکسن در کشور، عملیات واکسیناسیون به شکل گستردهای در کشور انجام میشود. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، آخرین وضعیت این بیماری در کشور و اقدامات انجامشده جهت تامین و تولید واکسن را تشریح کرد. دکتر علیرضا رئیسی در حاشیه شصتوپنجمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: خوشبختانه تولید داخلی به مراحل خوبی رسیده است. واکسن شفافارمد یا همان واکسن «کوو ایران برکت» در آستانه ورود به فاز سوم است و انشاءالله اگر با موفقیت به اتمام برسد، میتوانیم از این شرکتها واکسن را به طور کامل دریافت کنیم و واکسیناسیون سریع انجام شود. رئیسی ادامه داد: واکسن مؤسسه رازی در آستانه ورود به فاز ۲ و واکسن وزارت دفاع هم که به اسم میلاد دارو نور تولید میشود در آستانه ورود به فاز 2 است. از طرفی واکسن تولید مشترک انستیتو پاستور در آستانه ورود به فاز ۳ است. واکسن سیناژر هم در مرحله اخذ تاییدیه کمیته بالینی است. این خبر خوبی است که نشاندهنده مراحل امیدوارکننده واکسن تولید داخل است و امید داریم سازمان غذا و دارو تاییدیه لازم را بر اساس کارآزمایی بالینی بدهد. امیدواریم یک یا ۲ واکسنساز از تیرماه به شکل انبوه واکسن در اختیار ما بگذارند. وی درباره میزان واکسنهای وارداتی، اظهار کرد: تاکنون حدود ۴۲۰ هزار دوز از روسیه، ۶۵۰ هزار دوز از چین، ۱۲۵ هزار دوز از هندوستان -که البته قرار بود ما از این کشور ۵۰۰ هزار دوز واکسن بگیریم که تاکنون ۱۲۵ هزار دوز تحویل داده شده است- و همچنین از کشور کرهجنوبی حدود۷۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا تحویل گرفتهایم. مجموعا یک میلیون و ۸۹۵ هزار دوز واکسن در اختیار ما قرار گرفته است و چون واکسنها ۲ دوزی تزریق میشود تاکنون برای قریب به ۵۰۰ هزار نفر واکسیناسیون را انجام دادهایم و امیدواریم طی یک هفته تا ۱۰ روز آینده واکسیناسیون فاز اول شامل کادر درمان، گروهی از بیماران صعبالعلاج، سرطانی و افراد خانه سالمندان را بتوانیم انجام داده و تمام کنیم و از اواسط اردیبهشتماه وارد فاز دوم واکسیناسیون شویم. رئیسی در ادامه درباره وضعیت کرونا در ایران، گفت: همه با نگاه به اطرافیانمان میبینیم که یک یا ۲ نفر به این بیماری مبتلا هستند و این نشاندهنده بالا بودن سرعت گسترش کروناست و لازم است که مراقبتهای شدیدی در این باره داشته باشیم.
ارسال به دوستان
اخبار
توزیع 5/1 میلیون بسته افطاری بین نیازمندان توسط بنیاد مستضعفان
معاون بنیاد مستضعفان از توزیع 5/1 میلیون وعده غذایی در قالب بستههای افطاری ساده و تامین برنج بیش از ۲ میلیون پرس وعده غذایی گرم در میان خانوارهای نیازمند خبر داد. به گزارش فارس، محسن منصوری، مدیرعامل بنیاد علوی با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به جمع شدن سفرههای افطاری در مساجد، هیأتها و محلات به دلیل شیوع کرونا، بنیاد مستضعفان با همکاری گروههای جهادی و با هدف حفظ سنت افطاری دادن به نیازمندان و محرومان، 5/1 میلیون وعده غذایی را در قالب بستههای افطاری ساده و با رعایت پروتکلهای بهداشتی، در میان خانوادههای نیازمند و محروم توزیع میکند. مدیرعامل بنیاد علوی با بیان اینکه ارزش کل این بستههای افطاری بیش از 21 میلیاردتومان است، افزود: بنیاد مستضعفان علاوه بر تامین و توزیع 5/1 میلیون بسته افطاری ساده میان نیازمندان، تامین برنج برای 2 میلیون پرس وعده غذایی گرم را نیز عهدهدار شده است. وی ادامه داد: بر همین اساس 400 تن برنج مرغوب ایرانی به منظور تامین 2 میلیون پرس وعده غذایی گرم برای نیازمندان، با ارزشی بالغ بر 9 میلیارد تومان در اختیار گروههای جهادی و مردمی قرار خواهد گرفت.
***
تکلیف 13 میلیون یورو ارز دریافتی واکسن آنفلوآنزا روشن شود
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: هلالاحمر مجوز واردات واکسن کرونا را 14 فروردین از سازمان غذا و دارو دریافت کرده است. سیدحیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در گفتوگو با فارس، درباره برخی ادعاها درباره مخالفت وزارت بهداشت برای واردات واکسن کرونا توسط هلالاحمر توضیح داد: هلالاحمر مجوز واردات واکسن کرونا را 14 فروردین از سازمان غذا و دارو دریافت کرده است. وی با بیان اینکه هلالاحمر نیز این موضوع را تایید کرده است، افزود: مقرر شده بود شرکت سها کیش در مدت ۲ هفته واردات واکسن را انجام دهد که هنوز این اتفاق نیفتاده است. مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: هلالاحمر 13 میلیون یورو ارز برای واردات واکسن آنفلوآنزا دریافت کرده که یک عدد واکسن هم تاکنون وارد نکرده است. محمدی با بیان اینکه هلالاحمر باید تکلیف ارزهای دریافتی را روشن کند، اظهار داشت: وزارت بهداشت امیدوار است هلالاحمر هر چه زودتر نسبت به واردات واکسن کرونا اقدام کند.
***
حبس از 6 ماه تا یک سال برای مخدوش کردن پلاک
رئیس پلیس راهور ناجا درباره پدیده مخدوش کردن پلاک خودرو گفت: طبق قانون هر فردی در ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه موتوری زمینی، آبی یا کشاورزی تغییر ایجاد کند یا پلاک وسیله نقلیه موتوری دیگری را به آن الصاق کند، برای آن پلاک تقلبی به کار برد یا چنین وسایلی را با علم به تغییر یا تعویض پلاک تقلبی مورد استفاده قرار دهد به حبس از 6 ماه تا یک سال محکوم خواهد شد. سردار سیدکمال هادیانفر در گفتوگو با ایسنا، گفت: افرادی که به طور آگاهانه اقدام به این عمل کنند دیگر یک تخلف رانندگی مرتکب نشده، بلکه مرتکب جرم و تخلف توأمان شدهاند و قانونگذار نیز برای مجرم مجازاتی علاوه بر جریمه رانندگی در نظر گرفته است. هادیانفر ادامه داد: در همین راستا ماموران پلیس راهور با حضور در معابر شهری تمام کشور چه در طول روز و چه در طول شب با هرگونه پوشاندن پلاک و تغییر در اعداد و ارقام پلاک، برخورد جدی خواهند داشت. رئیس پلیس راهور ناجا درباره یک نگرانی پیرامون جریمه اشتباه با تغییر ارقام پلاک نیز گفت: در حال حاضر با توسعه هوشمندسازی در پلیس راهور و اقداماتی که انجام دادهایم امکان اینکه با تغییر پلاک جریمه برای فرد دیگری صادر شود وجود ندارد. هادیانفر گفت: زمانی که خودرویی شمارهگذاری میشود، رنگ، نوع، مدل و یکسری دیگر از مشخصات آن نیز در سامانه پلیس ثبت میشود. به عنوان مثال پلیس قابلیت تشخیص این موضوع را دارد که یک پلاک متعلق به خودروی پژو ۲۰۶ با رنگ و سال تولید مشخص و... است. هادیانفر اضافه کرد: علاوه بر این و برای اطمینان بیشتر اخیرا نیز پلیس راهور یک ربات رایانهای را طراحی کرده که قابلیت تطبیق سریع شماره پلاک با مشخصات خودرو را داراست و تاکنون اطلاعات بیش از۷۵۰ هزار دستگاه خودرو را بدون خطا تطبیق داده است. وی افزود: رانندگانی که دست به انجام این اقدام مجرمانه بزنند، از سوی پلیس شناسایی شده و به مراجع قضایی تحویل داده میشوند.
***
افزایش ۸۴ درصدی جانباختگان تصادفات در نوروز ۱۴۰۰
سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد که در نوروز ۱۴۰۰ روزانه به طور متوسط بیش از ۴۷ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با متوسط تلفات روزانه تصادفات در مدت مشابه سال قبل رشد ۸۴ درصدی داشته است. سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد که در ایام نوروز امسال با وجود شرایط شیوع کرونا در کشور شاهد افزایش چشمگیر حجم سفرها و ترددهای بینشهری نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم و همین موضوع آمار تلفات حوادث رانندگی را با رشدی قابل توجه مواجه کرده است. مطابق آمارهای اولیه جمعآوری شده در سازمان پزشکی قانونی کشور، در نوروز امسال یعنی از ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ تا ۱۵ فروردین سال جاری، ۹۹۹ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۷۷۷ نفر مرد و ۲۲۲ نفر زن بودند. این در حالی است که آمار تلفات تصادفات در نوروز سال گذشته در همین بازه زمانی، به دلیل محدودیتهای اعمال شده بر سفرها و نیز همراهی هموطنان، کمترین رقم طی سالهای گذشته بود و ۵۱۷ مورد گزارش شده بود. همچنین از آنجا که سال گذشته کبیسه بود، مقایسه آمار اولیه تلفات تصادفات با مدت مشابه سال قبل بر اساس متوسط مرگومیر روزانه در بازه زمانی مشابه ۲ سال انجام شده است. بر این اساس متوسط تعداد جانباختگان در حوادث رانندگی نوروز امسال 6/47 نفر بوده که در مقایسه با متوسط تلفات روزانه تصادفات در نوروز گذشته که 9/25 نفر بود، ۸۴ درصد بیشتر شده است.
ارسال به دوستان
با دستور رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام انجام شد
امدادرسانی و ارسال اقلام ضروری به سیلزدگان کرمان
بارش شدید باران، طغیان رودخانه و جاری شدن سیلاب طی روزهای گذشته در برخی روستاهای شهرستان شهداد کرمان، خسارتهایی را به زیرساختها و منازل مسکونی این منطقه وارد کرد. به گزارش «وطنامروز»، پس از وقوع این حادثه با دستور رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، نخستین محموله امدادی و غذایی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، به مناطق سیلزده کرمان ارسال شد. در پی بارندگیهای اخیر و طغیان رودخانه و وقوع سیل در برخی روستاهای استان کرمان، با دستور محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، ضمن اعزام نیروهای امدادی این ستاد برای کمک به مردم این مناطق، بستههای اقلام ضروری شامل چادر، پتو، کنسرو، آب معدنی و کفکش از قرارگاه امدادی جهادی ستاد در استان سیستانوبلوچستان به مناطق آسیبدیده ارسال شد. این اقلام توسط نیروهای جهادی همکار ستاد اجرایی بین مردم آسیبدیده توزیع میشود. گفتنی است جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه در سحرگاه روز جمعه به برخی منازل و تأسیسات روستاهای استان کرمان خسارت وارد کرد و موجب آبگرفتگی معابر و خانههای مردم و همچنین مسدود شدن برخی راهها در شرق و شمال این استان شد.
* لزوم چارهاندیشی برای پیشگیری از وقوع سیلاب
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سیلاب به ۹ واحد مسکونی روستای پشوییه شهداد خسارت جدی وارد کرده است، گفت: باید جهت پیشگیری از بروز سیلاب در آینده به منظور جبران خسارتهای مردم در این روستا تدابیری اندیشیده شود. محمدرضا پورابراهیمی در بازدید از روستای سیلزده پشوییه شهداد به بارش شدید باران طی این روزها و جاری شدن سیل در این روستا اشاره کرد و اظهار داشت: جاری شدن سیلاب به ۱۸ کیلومتر مسیر جاده خاکی و ۸ کیلومتر جاده آسفالت این منطقه آسیب وارد کرده است. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس گفت: سیلاب به شبکه برقرسانی روستای پشوییه نیز با شکست چند تیر برق خسارت وارد کرده است. وی با اشاره به ورود بسیج به رفع مشکلات ناشی از جاری شدن سیلاب در روستای پشوییه بیان کرد: انتظار میرود فرماندار و مدیران حوزه حوادث، راهکار مناسبی به منظور جلوگیری از ورود سیل به روستای پشوییه که سالهاست درگیر سیلاب است، بیندیشند. وی تصریح کرد: جا دارد از هلالاحمر، بسیج، دهیاری، بخشداری، امام جمعه و سایر دستگاهها و نهادهای مرتبط که از ساعات اولیه وقوع سیلاب در روستای پشوییه حضوری فعال داشتهاند تشکر کنیم. پورابراهیمی گفت: امیدواریم شرایط این روستا به حالت عادی بازگردد و خسارتی که باید به مردم پرداخت شود توسط دستگاههای اجرایی تامین شود و با انجام اقدامات پیشگیرانه، سال آینده همزمان با بارش باران شاهد جاری شدن سیلاب در این روستا نباشیم. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی پیشگیری از وارد آمدن خسارت به وسیله سیلاب را مهم ارزیابی و تصریح کرد: باید از بروز سیلاب در آینده با توجه به شرایط منطقه پیشگیری کرد.
***
ساخت 1000 مدرسه جدید برای جایگزینی با مدارس کانکسی
بنیاد برکت علاوه بر اینکه مشغول ساخت صدها دستگاه ساختمان برای تامین مسکن نیازمندان در مناطق محروم سراسر کشور است و اقدامات فراوانی را نیز در راستای ایجاد اشتغال، توانمندسازی ساکنان مناطق دورافتاده و تکمیل زیرساختها انجام میدهد، اکنون در حال ساخت هزار مدرسه جدید است تا بساط مدارس کانکسی و کپری در کشور برچیده شود. به گزارش «وطنامروز»، مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام از ساخت ۳۰ مدرسه برکت سردار شهید سلیمانی در مناطق محروم و روستایی کشور خبر داد. امیرحسین مدنی ضمن بیان این مطلب افزود: ۳۰ مدرسه برکت سردار شهید سلیمانی در مناطق محروم و روستایی استانهای خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، سیستانوبلوچستان، فارس، کرمان، گلستان، لرستان، مرکزی و هرمزگان ساخته شد است. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، سرمایهگذاری این بنیاد برای مدارس برکت سردار شهید سلیمانی ۲۱۰ میلیارد ریال است. مدنی خاطرنشان کرد: این ۳۰ مدرسه با ۲۱۰ کلاس درس تحویل وزارت آموزشوپرورش شده تا در اختیار دانشآموزان مناطق محروم و کمتر توسعهیافته این استانها قرار گیرد. وی تصریح کرد: مدرسهسازی، یکی از بنیادیترین و ماندگارترین اقدامات بنیاد برکت در مناطق محروم و کمبرخوردار کشور است. مدنی ادامه داد: بنیاد برکت در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و سیاستهای ابلاغی از سوی ستاد اجرایی فرمان امام، نهضت مدرسهسازی را به منظور توسعه فضاهای آموزشی، توزیع عادلانه امکانات تحصیلی و برقراری عدالت اجتماعی در مناطق محروم و روستایی کشور راهاندازی کرده است. مدیرعامل بنیاد برکت درباره فعالیتهای مدرسهسازی این بنیاد در مناطق محروم توضیح داد: بنیاد نسبت به ساخت ۲ هزار مدرسه با ۱۰ هزار و ۷۵۰ کلاس درس متعهد است که از این تعداد، یکهزار و ۴۸۰ مدرسه با ۷ هزار و ۸۵۰ کلاس درس و ظرفیت پذیرش ۲۳۰ هزار دانشآموز، به بهرهبرداری رسیده است. وی میزان سرمایهگذاری بنیاد برکت برای ساخت مدارس در مناطق محروم را ۱۰ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: ۳ هزار روستای محروم در سراسر کشور تحت پوشش فعالیتهای مدرسهسازی بنیاد قرار دارند. مدنی با اشاره به ساخت هزار مدرسه برکت اظهار کرد: اخیرا تفاهمنامهای میان بنیاد برکت و سازمان نوسازی مدارس برای ساخت یکهزار مدرسه جدید و جایگزینیشان با مدارس کانکسی کشور به امضا رسیده است. مدیرعامل بنیاد برکت خاطرنشان کرد: مدارس برکت بر اساس آخرین استانداردهای مدرسهسازی دنیا و با رعایت استانداردها و الزامات آموزشی و ضوابط فنی و زیربنایی ساخته میشوند و از بالاترین کیفیت برخوردارند. مدنی از ساخت ۲۵۰ مدرسه برکت در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: تا زمانی که کشور نیاز به فضای آموزشی داشته باشد، نهضت مدرسهسازی را ادامه خواهیم داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|