|
تصویب قانون سانسور آنلاین توسط پارلمان اروپا
سرانجام پارلمان اروپا قوانین سختگیرانهای را تصویب کرد که به موجب آن محتوای برخطی که به تشخیص دولتهای عضو اتحادیه ماهیتی تروریستی دارد، باید در مدت یک ساعت از پلتفرمهای آنلاین حذف شود. گروههای حقوق بشری نسبت به تاثیر منفی این قانون هشدار داده و آن را بهانهای برای محدود کردن حق آزادی بیان عنوان کردهاند.
ارسال به دوستان
حادثه در مراسم یهودیان ارتدوکس در سرزمینهای اشغالی ۴۶ کشته و بیش از ۲۰۰ مجروح بر جا گذاشت
رقص مرگ صهیونیستها
آیا بروز رخدادهای امنیتی و اجتماعی پیدرپی، رژیم صهیونیستی را از مرحله بحران سیاسی به بحران موجودیتی میکشاند؟ شامگاه پنجشنبه گذشته، چهارمین شوک بزرگ در یک هفته به اسرائیلیها وارد شد. پیش از آن ظرف چند روز ۳ ضربه مهم در جنوب، مرکز و شمال فلسطین اشغالی، امنیت رژیم صهیونیستی را به شکل حیاتی به چالش کشیده بود؛ برخورد یک موشک «اس200» سوری به نزدیکی زرادخانه هستهای دیمونا در صحرای نقب، منفجر شدن یک موشک ماهوارهبر در پایگاه موشکی تامر در نزدیکی بیتالمقدس و نشت آمونیاک از یک کارخانه بزرگ مواد شیمیایی در بندر حیفا. این بار اما فاجعهای شهری و زیرساختی در ارتفاعات جلیله، نقصان مدیریت اجتماعی رژیم را برملا کرد.
در جریان مرگبارترین واقعه یک دهه اخیر در فلسطین اشغالی- پس از آتشسوزی کارمل در سال 2010 - فرو ریختن یک پل و ساختمان جنب آن در گذرگاه کوهستانی مرون در غرب شهر صفد در ارتفاعات شمالی جلیله در نزدیکی مرز لبنان تبدیل به مسلخی برای حدود 250 تن از یهودیان متعصب شد که در این محل تجمع کرده بودند. در نتیجه این اتفاق صدها نفر زیر دست و پا و همینطور آوار پل ماندند. آمار رسمی حکایت از مرگ 46 تن و بستری شدن بیش از 200 مجروح در بیمارستانها دارد که گفته میشود حال 18 تن از آنان وخیم است. البته برخی منابع غیررسمی آمار مجروحان حادثه فروریختن پل الحرمق کوهستان مرون را تا 400 نفر هم تخمین زدهاند که شامل چندین کودک نیز میشود.
حادثه بعد از نیمهشب پنجشنبه رخ داد؛ زمانی که انبوهی شامل جماعت حریدیها، عمدتا از شهر مرون و شهرکهای مناطق پیرامون دریاچه جلیله برای جشن مذهبی «لاگ بعومر» به این کوهستان مقدس از نگاه تورات رفته بودند تا مراسم آتشافروزی بر فراز کوه را در هجدهمین روز ماه قمری ایار مصادف با سیوسومین روز از دوره 59 روزه «شفیراتها عومر» به جا آورند که در حقیقت دوره منتهی به برداشت محصول غله سالانه همراه با پیشکش قربانی به یهوه (خدای یهودیان) است. از دیرباز این یکی از جشنهای بدنام یهودیان همراه با بدعتهای بسیار از جمله بادهنوشی و کشتن و سوزاندن غیریهودیان بویژه فلسطینیها تحت عنوان قربانی بوده است.
اگر افکار عمومی صهیونیستها ۳ رخداد قبلی را به انتقام ایران و مقاومت از تروریسم دولتی اسرائیل نسبت میدادند، این بار جشن «لاگ بعومر» برای اسرائیلیها تبدیل به یک فاجعه خونین شد و به شکلی نمادین آتشی که افروختند، دامن رهبران رژیم صهیونیستی را در بحرانیترین ادوارش گرفت.
در همین حال شبکه خبری المیادین به نقل از منابع فلسطینی گزارش داد در بین کشتهشدگان مرون، یک صهیونیست سرکرده جنایت قتل خانواده فلسطینی دوابشه در نابلس وجود دارد.
در این جنایت که تیرماه 94 به وقوع پیوست، شهرکنشینان صهیونیست به داخل منزل خانواده فلسطینی «دوابشه» در شهرک دوما در جنوب نابلس، کوکتل مولوتف پرتاب کردند که در نتیجه اعضای این خانواده از جمله نوزاد آنها به شهادت رسیدند.
فیلمهای منتشرشده از آن شب که در شبکههای اجتماعی منتشرشده نشان میدهد دهها هزار تن از یهودیان حصیدی، افراطیترین بخش یهودیان ارتدوکس (حریدیها) برای این جشن در یک میدان ورزشی نیمهکاره تجمع کرده و زیر نظر رئیس خاخامهای اسرائیل، مئیرلوا همراه با بالا و پایین پریدن به سمت یک معبد در بالای کوه مرون در حرکت بودند. به گزارش روزنامهها هاآرتص، حادثه ظرف یک ثانیه و زمانی رخ داد که چند نفر در میان ازدحام روی پلههای منتهی به پل لیز خورده و فشار را به سایرین منتقل کرده و منجر به فشرده شدن جمعیت روی یکدیگر شدند. به گزارش تارنمای روزنامه یدیعوت آحارانوت، تناقضی آشکار میان گزارش سرویس اورژانس رژیم و وزارت جنگ درباره علت حادثه وجود دارد که مشابه تناقضهایی است که در گزارشهای رسمی رژیم درباره اصابت موشک به نزدیکی دیمونا و انفجار موشک در مرکز تومر به چشم میخورد. مقامات نظامی اسرائیلی دلیل شروع کشتار را فرو ریختن یک سقف یا سکو به خاطر ازدحام بیش از حد جمعیت روی آن میدانند اما سرویس اورژانس رژیم، این حجم تلفات را صرفا ناشی از سر خوردن عدهای و فشار ازدحام روی سایرین میداند.
به گزارش وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی، این فاجعه در حالی رقم خورد که 5 هزار نیروی پلیس برای کنترل اجتماع بزرگ حصیدیهای متعصب به کوههای مرون اعزام شده بودند. البته نگرانی اصلی مقامات تلآویو، تبدیل این جشن به کانون شیوع مجدد ویروس کرونا در سرزمینهای اشغالی بود اما فاجعهای بزرگتر در کمین اسرائیلیها بود.
گزارشهای وزارت دفاع رژیم و برخی بریده فیلمها از این واقعه حاکی از آن است که برخی یهودیان افراطی پس از رسیدن نیروهای امدادی به جای کمک به آنها به حضورشان معترض شده و راه آنها را سد کرده و حتی با ماموران دولتی درگیر شدهاند.
کمتر از ۲ ماه پیش بود که یوال دیسکین، رئیس پیشین شینبت (سازمان جاسوسی خارجی اسرائیل) در مقالهای مهم در روزنامه یدیعوت آحارانوت درباره زمینههای فروپاشی اسرائیل هشدار داده و یهودیان متعصب را که مشروعیت رژیم صهیونیستی را به عنوان دولت و نظام مستقر به رسمیت نمیشناسند، یکی از زمینههای اصلی این فروپاشی برشمرده بود.
این رخداد ضربه مهلکی به آخرین ذرههای اعتبار سیاسی بنیامین نتانیاهو و تیم اجرایی حزب لیکود بین صهیونیستها زده است. او کشتار مرون را حادثهای وحشتناک خواند و یک روز عزای عمومی اعلام کرد اما کابینه او حاضر نشد مسؤولیت آن را قبول کند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی که بتازگی کابینه جدید را با دشواری تمام و باج دادن به رقبایش تشکیل داده، صبح دیروز در نخستین ساعات پس از فاجعه مرون از محل آن بازدید کرد اما یهودیان حاضر که در حال سوگواری برای همراهانشان بودند، او را هو کرده و به سویش بطری پرتاب کردند.
***
موج جدید حملات سایبری علیه اسرائیل
به رغم همه هشدارهای دستگاههای امنیتی رژیم صهیونیستی درباره احتمال تکرار حملات سایبری در آستانه روز قدس، در روزهای اخیر پایگاههای دادههای دولتی این رژیم هدف حملات هکری قرار گرفته است. روزنامه کالکاسکت گزارش داده هکرها بعد از دستیابی به بانک دادههای عمومی دولتی اسرائیل (gov.il) دستکم 100 گیگابایت از این اطلاعات را در یکی از سایتهای مربوط به هکرها بارگذاری کردند. د مارکر، روزنامه اقتصادی وابسته به روزنامه هاآرتص هم در گزارشی خبر داد ۶ ماه بعد از موج شدید حملات سایبری علیه رژیم صهیونیستی که تارنماها و سرورهای 80 شرکت را درنوردید، موج جدیدی از حملات آغاز شده است. به نوشته رایال زیف، نام یک شرکت اسرائیلی به نام وریتاس لاجیستیک در فهرست قربانیان یک گروه هکرهای سایبری در Dark Web یا شبکه تاریک (بخش فاقد پروتکل رسمی اینترنت) مشاهده میشود. هکرها با به اشتراک گذاشتن 9 گیگابایت از اطلاعات این شبکه، تهدید کردهاند در صورت عدم پرداخت باج 3 بیتکوینی، تمام اطلاعات را منتشر خواهند کرد. یک متخصص اسرائیلی حملات سایبری ضمن اشاره به قربانی شدن ۲ شرکت دیگر به همین شکل در ماه نوامبر سال گذشته، انگشت اتهام را به سوی هکرهای ایرانی گرفته است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اعلام تعداد احزاب حاضر در انتخابات عراق
کمیساریای مستقل انتخابات عراق به آخرین آمار مربوط به احزاب و ائتلافها و افرادی که مایل به شرکت در انتخابات پارلمانی هستند که قرار است 10 اکتبر آینده برگزار شود، پرداخت.
«جمانه الغلای» سخنگوی کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد: پرونده ثبتنام از نامزدهایی که در انتخابات آینده رقابت میکنند اول ماه مه بسته خواهد شد و امکان تمدید مهلت ثبتنام وجود ندارد.
وی افزود: شمار نامزدهای انتخابات تا پایان روز پنجشنبه به 1116 نفر رسیده است.
طبق آمار کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق، شمار احزاب و ائتلافهای ثبت شده 265 حزب مجاز به فعالیت است، همچنین51 حزب منتظر موافقت هستند.
طبق اعلام کمیساریای عالی انتخابات، 124 حزب تمایل خود را برای مشارکت در انتخابات اکتبر آینده اعلام کردهاند.
کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق توضیح داد تعداد ائتلافهای سیاسی مورد تایید 38 ائتلاف است که 18 ائتلاف تمایل خود را برای شرکت در انتخابات اعلام کردهاند و 11 ائتلاف منتظر پذیرش ثبت خود هستند.
***
کاخ سفید: خروج نیروها از افغانستان آغاز شده است
«کارینه ژان پیر» معاون مطبوعاتی کاخ سفید اعلام کرد روند خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان به طور رسمی آغاز شده است.
وی با اشاره به اعزام موقت نیروهای بیشتر برای خروج ایمن نیروها از افغانستان نیز گفت: در حالی که این اقدامات در ابتدا منجر به افزایش سطح نیروها میشود اما ما همچنان متعهد هستیم تا 11 سپتامبر 2021، همه نیروهای ارتش آمریکا از افغانستان خارج شوند.
«سیانان» به نقل از مقامات وزارت دفاع آمریکا نوشت کمتر از 100 نظامی این کشور و تعدادی تجهیزات نظامی از طریق هواپیما از افغانستان خارج شد تا فرمان بایدن برای آغاز روند خروج نیروها پیش از اول مه (11 اردیبهشت) عملی شود.
مقامات افزودند نیروهای قراردادی و کارکنان دولت آمریکا نیز در حال ترک افغانستان هستند و نگرانیها درباره حملات طالبان به نیروهای در حال خروج وجود دارد.
ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز خروج نیروها از افغانستان را آغاز یک روند پیچیده دانست که بدون خطر نیست. بر اساس جدول زمانی جدید دولت آمریکا برای خروج نیروها از افغانستان، روند خروج از اول مه (11 اردیبهشت) آغاز میشود و قرار است این روند پیش از بیستمین سالگرد 11 سپتامبر (20 شهریور) پایان یابد.
***
دبیرکل جهاد اسلامی خواهان برگزاری نشست فوقالعاده ملی شد
رئیس تشکیلات خودگردان بامداد دیروز به طور رسمی به تعویق افتادن انتخابات فلسطین را اعلام کرد و گفت برگزاری انتخابات منوط به امکان مشارکت قدس اشغالی در انتخابات است.
به گزارش وبگاه خبری «دنیا الوطن» در بیانیه دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین در این باره آمده است: «آنچه امروز [در فلسطین] جریان دارد، تأکید میکند جهاد و مقاومت علیه دشمن صهیونیستی، ۲ حقیقت ثابتی است که همه باید با جدیت با آن برخورد کنند و از آن دور نشوند».
زیاد النخاله افزود: «ما مردمی هستیم که همواره تحت اشغال بودهایم، بهرغم تشکیلات خیالی که نمود آن را در دستگاههای امنیتی و پلیس میبینیم؛ دستگاههایی که از صبح تا شب با دشمن در همکاری هستند آن هم با این خیال که هماهنگیهای امنیتی شاید دشمن را قانع کند به ما یک کشور بدهد.
تلاش برای همزیستی با اشغالگران از راه انتخابات گویی چنین است که ما در آزادی کامل زندگی میکنیم؛ [اما] وقایع پیشین از زمان توافق منفور اسلو ثابت کرد اینها خیالاتی دروغین است».
دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در پایان بیانیه خود تمام گروههای مردمی را به نشستی فوقالعاده دعوت کرد و در این باره گفت: «من تمام گروههای مردمی را به جای اظهارنظر و اعتراض به نشستی فوری دعوت میکنم. در برنامه کار ما تنها باید یک بند وجود داشته باشد و آن اینکه ما مردمی تحت اشغال هستیم و باید بر سر یک برنامه ملی متناسب با این درک به توافق برسیم. هر گزینه دیگری تنها به منزله تلف کردن بیشتر زمان است».
***
برنامه آمریکا برای تداوم حضور در عراق
«کنت مککنزی» فرمانده تروریستهای آمریکایی در منطقه، در مصاحبه با شبکه آمریکایی «الحره» به موضوعات مختلف از جمله حضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق پرداخت.
فرمانده سنتکام در این باره مدعی شد: «ما به درخواست دولت عراق در این کشور هستیم و به جنگ علیه داعش با همکاری ائتلاف [بینالمللی] ادامه میدهیم. این نبرد تمام نشده است».
کنت مککنزی در بخش دیگری از اظهاراتش ضمن تمجید از ارتش عراق اظهار داشت: «عراقیها خودشان میجنگند. مأموریت ما از جنگ مستقیم به حمایت بیشتر و آموزش آنها تبدیل شده است».
مککنزی درباره آینده حضور نیروهای آمریکایی در عراق نیز گفت: این مساله «از راه مذاکرات با دولت عراق» مشخص خواهد شد و «فکر میکنم که ما بزودی عراق را ترک نخواهیم کرد».
ارسال به دوستان
برآیند سخنان جو بایدن و واکنش جمهوریخواهان به آن حاکی از تشدید شکاف اجتماعی در آمریکاست
تنش و تفرقه
گروه بینالملل: با آنکه بایدن در سخنانش در سیاست داخلی مساله وجود یک شکاف عمیق اجتماعی و مباحث مالیاتی را مطرح کرد و در سیاست خارجی تمرکز خود را بر آینده روابط با چین گذاشت اما یک سخنرانی کسلکننده 6 هزار کلمهای با کمترین میزان مخاطب تلویزیونی، کلیتی بود که رسانههای آمریکایی در رابطه با سخنان بایدن در کنگره برجسته کردند. به گزارش «وطنامروز»، جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده آمریکا به مناسبت صدمین روز ریاستجمهوری خود، طی سخنرانی در جلسه مشترک کنگره پیرامون برنامه دولتش برای مواجهه با مسائل مختلف داخلی و خارجی توضیحاتی ارائه کرد.
* حضور همزمان نظامی در اقیانوس هند و آرام
رئیسجمهور آمریکا در ابتدای سخنانش درباره سیاست خارجی به موضوع چین اشاره کرد و گفت: در تماس تلفنی با شی جین پینگ، رئیسجمهور چین اطلاع دادم که آمریکا حضور نظامی قوی خود را در اقیانوسهای هند و آرام نظیر آنچه با ناتو در اروپا دارد، حفظ خواهد کرد. بایدن بارها رقابت با چین را به عنوان بزرگترین چالش سیاست خارجی که آمریکا با آن روبهرو است، توصیف کرد. وی در ادامه سخنرانیاش از قانونگذاران خواست تا لایحه ۲ حزبی را که پکن را درباره حقوق بشر تحت فشار میگذارد، به نابرابری تجاری رسیدگی میکند و بودجه لازم برای ساخت فناوریهای جدید برای رقابت موثرتر با چین را تقویت میکند، تصویب کنند. بایدن در بخش دیگری از اظهاراتش گفت «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین گفته واشنگتن در رقابت منطقهای با پکن حضور پیدا میکند اما به دنبال تنش و تقابل نیست.
«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به سخنان بایدن گفت: اینکه پکن- واشنگتن در موارد معینی با یکدیگر رقابت داشته باشند، امری عادی است اما ۲ کشور نباید مجادله را جایگزین همکاری کنند.
* تداوم تنش و همکاری با روسیه
بایدن همچنین به گفتوگویش با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اشاره کرد و گفت به وی اعلام کرده است که آمریکا خواهان تنش با روسیه نیست اما آنها باید پاسخگوی اقداماتشان باشند. بایدن توضیح داد که واشنگتن و مسکو میتوانند در حوزههای منافع مشترک از جمله تسلیحات اتمی و تغییرات اقلیمی همکاری کنند. وی در این باره اظهار داشت: «درباره روسیه، من به رئیسجمهور [ولادیمیر] پوتین، تصریح کردم همزمان که ما به دنبال تنشزایی نیستیم اما اقدامات آنها دارای پیامدهایی خواهد بود». رئیسجمهور آمریکا با ادعای اینکه پاسخ مناسب و مستقیمی به دخالت ادعایی روسیه در انتخابات این کشور و حملات سایبری داده است، افزود: «اما ما میتوانیم درباره منافع دوجانبه همکاری کنیم. همانطور که در معاهده نیو استارت درباره تسلیحات اتمی انجام دادیم و آنچه که داریم درباره تغییرات اقلیمی انجام میدهیم».
* خروج از افغانستان
او با اشاره به مرگ اسامه بنلادن، رهبر القاعده گفت وقت بازگرداندن نیروهای آمریکا از افغانستان رسیده است. بایدن گفت امروز ما سربازانی در افغانستان داریم که در همان کشوری که والدینشان خدمت کرده بودند، خدمت میکنند. ما سربازانی در افغانستان داریم که حتی در تاریخ ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به دنیا نیامده بودند. رئیسجمهور آمریکا درباره حضور گروههای تروریستی در منطقه غرب آسیا، افزود: «القاعده و داعش در یمن، سوریه، سومالی و دیگر مکانهای آفریقا و خاورمیانه و ورای آن حضور دارند».
* حمایت از خانوادهها با افزایش مالیات!
رئیسجمهوری آمریکا درباره سیاست داخلی از طرح بزرگی با عنوان نوسازی زیرساختها برای گستردهترین اصلاحات در زمینه مزایای تامین اجتماعی از دهه ۱۹۶۰ صحبت کرد. او در نطق خود سعی کرد نظر عموم را درباره ۲ مجموعه خیلی بزرگ -طرح کار و طرح خانوادههای آمریکایی- جلب کند. در حالی که کاخ سفید میگوید بودجه لازم برای هر دو طرح «به طور کامل» از طریق افزایش مالیات بر ثروتمندترین بخش جامعه و شرکتها تامین خواهد شد، منتقدان این طرح معتقدند بایدن به دنبال این است با تحمیل این مالیات بر ثروتمندان، در اقدامهای بعدی مالیات طبقه متوسط و ضعیف را نیز افزایش دهد و این یک فریبکاری است. کاخ سفید گفته بودجه مورد نیاز این طرح را با ۲ برابر کردن مالیات سود سرمایه (بر درآمد بالاتر از یک میلیون دلار) و افزایش مالیات خانوادههایی که سالانه بیش از ۴۰۰ هزار دلار درآمد دارند، تامین خواهد کرد. هفته پیش انتشار گزارشهایی از برنامه دولت برای افزایش مالیات سود سرمایه، باعث سقوط بازار سهام شد.
* برنامه اشتغال با افزایش مالیات شرکتها
بایدن در این سخنرانی همچنین طرح کار آمریکایی به ارزش 3/2 تریلیون دلار را تبلیغ کرد. این طرح که با عنوان برنامهای برای نوسازی زیرساختهای کشور معرفی میشود، قصد سرمایهگذاری در حملونقل عمومی، خط آهن، فرودگاهها، لولههای آب، اینترنت باند پهن، جادهها و پلها را دارد. کاخ سفید میگوید بودجه این طرح از طریق افزایش مالیات شرکتها از ۲۱ درصد به ۲۸ درصد و افزایش سایر مالیاتها بر شرکتهای چندملیتی تامین خواهد شد.
* اشاره به وجود شکاف اجتماعی در آمریکا
بایدن در این سخنرانی کسلکننده که با خمیازههای متعدد سناتورهای حاضر در جلسه مواجه شد، حمله ۶ ژانویه به ساختمان کنگره را یکی از روزهای تاریک در تاریخ آمریکا توصیف کرد. بایدن گفت: مردم جهان به تصاویر منتشر شده از حمله اراذل و اوباش به ساختمان کنگره به عنوان سندی دال بر غروب خورشید در آسمان دموکراسی آمریکا نگاه میکنند. ما باید به آنها ثابت کنیم اشتباه میکنند. بایدن همچنین از کنگره خواست در نخستین سالگرد درگذشت جورج فلوید، یکی از ۱۱۲۷ قربانی خشونت پلیس آمریکا در ماه آتی میلادی، لایحه مربوط به اصلاح پلیس را تصویب کند. این اظهارنظر بایدن در حالی بود که طی یک ماه گذشته و در آستانه محاکمه قاتل جورج فلوید، 3 نوجوان سیاهپوست آمریکایی در ایالتهای مختلف آمریکا به دست پلیس این کشور کشته شدند و دستکم 2 راهپیمایی بزرگ نژادپرستانه از سوی گروههای دست راستی برگزار شد.
* خارج شدن از بحران پاندمی کرونا
بایدن درباره پاندمی کرونا نیز گفت: به لطف یک برنامه واکسیناسیون موفق و یک طرح نجات به ارزش 9/1 تریلیون دلار برای مقابله با پیامدهای اقتصادی همهگیری کرونا، آمریکا سرپا شده و در حال بازیابی قدرتش است. وی افزود: همزمان با اینکه به نسبت نیازمان واکسن مازاد خواهیم داشت، ما به انباری از واکسنها برای کشورهای دیگر تبدیل خواهیم شد اما این رویداد تا زمانی که همه شهروندان آمریکایی به واکسن دسترسی پیدا نکنند، رخ نخواهد داد. این اظهارات بایدن در حالی مطرح شد که رسانههای آمریکایی حضور وی با ماسک در کنگره و پوشش حاضران در جلسه سخنرانی را بیشباهت به آنچه بایدن «بازیابی قدرت آمریکا و عبور از پاندمی» عنوان کرده، دانستهاند. نکته قابل تأمل اینکه جمهوریخواهان اینکه بایدن کل اعتبار واکسیناسیون کرونا در آمریکا را به حساب دولت خود گذاشته، خیانت و حرکت در مسیر تنش و تفرقه عنوان کردند.
با توجه به اینکه انتخابات کنگره 2 سال دیگر برگزار خواهد شد و دموکراتها در سنا از برتری فوقالعاده شکنندهای برخوردارند و در مجلس نمایندگان نیز وضعیت باثباتی ندارند به نظر میرسد بایدن تمام تلاش خود را برای به ثمر رساندن لوایح و طرحهای کلان خود در این مدت خواهد کرد و همین موضوع منشأ تنشهای جدی خواهد شد.
* جمهوریخواهان: بایدن کشور را دچار دودستگی میکند
سخنرانی بایدن با واکنش منفی شخصیتهای جمهوریخواه مواجه شد. بایدن در حالی در این سخنرانی مشغول بالیدن به کارنامه ۱۰۰ روز ابتدایی دولتش بود که «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه اقدامات بایدن در این یکصد روز را «بیثباتکننده» خواند و اکثریت جمهوریخواهان تلاش کردند تا رئیسجمهور آمریکا را به خاطر اظهاراتش درباره همکاری دوحزبی به عنوان فردی «ناآگاه و بیاطلاع» جلوه دهند. از سوی دیگر تیم اسکات، سناتور جمهوریخواه از کارولینای جنوبی وی را به ایجاد تفرقه و دودستگی در کشور متهم کرد. سناتور تیم اسکات در جریان قرائت واکنش رسمی حزب جمهوریخواه به نخستین سخنرانی جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در جلسه مشترک کنگره گفت: رئیسجمهوری ما مرد خوبی به نظر میرسد. سخنرانی او مملو از حرفهای خوب بود، او وعده داده بود کشور را متحد کند ولی کشور ما به چیزی بیشتر از حرفهای توخالی نیاز دارد. (اشاره اسکات به تشدید تفرقه و شکاف در جامعه آمریکاست.) وی افزود: با گذشت ۱۰۰ روز از زمان روی کار آمدن جو بایدن، اقدامات او و حزبش ما را بیش از پیش دچار تفرقه و دودستگی کرده است. اسکات برنامه پیشنهادی بایدن برای نوسازی زیرساختهای کشور به ارزش 3/2 تریلیون دلار و همچنین طرح مجزای خانوادههای آمریکایی با هزینهای 8/1 تریلیون دلاری را به باد انتقاد گرفت و 5 بسته مخصوص مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا را که سال گذشته با حمایت دو حزبی تصویب شده بودند، با طرح نجات آمریکا به ارزش 9/1تریلیون دلار که امسال با حمایت یک حزب تصویب شد، مقایسه کرد. وی گفت: «کووید-۱۹» کنگره را 5 بار متحد کرد اما دولت بایدن ما را دچار دودستگی کرده است. وی همچنین در صحبتهایش به دستاوردهای دولت قبلی اشاره داشت اما تنها یک بار به نام ترامپ اشاره کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|