|
آرایش ائتلافهای سیاسی عراق در ماههای منتهی به انتخابات
در فاصله 5 ماه تا انتخابات پارلمانی عراق، روز گذشته ائتلاف انتخاباتی «سیدعمار حکیم» و «حیدر العبادی» به طور رسمی در عراق اعلام موجودیت کرد و قرار است ۲ حزب کردی «اتحادیه میهنی کردستان» و «جنبش تغییر» نیز دومین ائتلاف رسمی اعلام شده در عراق در آینده نزدیک باشند. در همین حال ۲ گروه سیاسی «مجلس اعلای اسلامی عراق» و جنبش جهادی - سیاسی «الجهاد و البناء» انصراف از ائتلاف «الفتح» (هادی العامری) را تکذیب کردند تا این ائتلاف همچنان بزرگترین شانس پیروزی در انتخابات آینده باشد.
ارسال به دوستان
تظاهرات جهانی روز کارگر در فرانسه بسیار گستردهتر از دیگر کشورها برگزار شد
همه علیه مکرون
گروه بینالملل: تظاهرات روز کارگر با وجود محدودیتها و فاصلهگذاری اجتماعی سفت و سخت دوران کرونا در چند کشور اروپایی برگزار شد و در فرانسه به درگیریهای گسترده میان معترضان و نیروهای امنیتی انجامید.
در بسیاری از کشورهای غربی، اول ماه مه و تظاهرات روز جهانی کارگر موسوم به «می دی» برای رهبران سندیکاها، اصناف و اتحادیههای کارگری آزمونی بزرگ در جهت بسیج کارگران و اعمال فشار به دولتها در میان بحرانها و آشفتگیهای عمیق اقتصادی است. به گزارش یورونیوز، این روز فرصتی است تا کارگران صدای خاموش شده خود را به رغم شرایط حاد بهداشتی در کف خیابانها به گوش دولتمردان برسانند. امسال حتی در کشورهای آسیایی مثل ترکیه، اندونزی و فیلیپین نیز به خاطر بیکاریهای شدید دوران همهگیری کرونا شاهد تظاهرات بیسابقه روز کارگر بودیم.
به گزارش «وطن امروز»، روز شنبه، هزاران نفر در شهرهای مختلف فرانسه به خیابانها آمدند تا علاوه بر سر دادن شعارهایی در طلب عدالت اقتصادی و اجتماعی، مخالفت خود را با طرحهای دولت امانوئل مکرون برای تغییر قوانین و مستمری بیکاری اعلام کنند. بیش از 300 تظاهرات و راهپیمایی نه فقط در پاریس، بلکه در شهرهایی چون مارسی، لیون، نانت، لیل و تولوز برگزار شد.
ویژگی مهم این رخداد ائتلاف همه نیروهای سیاسی و اجتماعی علیه سیاستهای مکرون بود. اعضای جنبش جلیقهزردها نیز که از ۳ سال گذشته تظاهرات هفتگی خود را روزهای شنبه برگزار کردهاند، در اعتراض علیه سیاستهای دولت فرانسه به اتحادیههای کارگری و تجاری پیوستند.
همچنین ۲ سندیکای عمده کارگری در فرانسه یعنی «نیروی کارگران» و «کنفدراسیون عمومی کار» که از سال ۲۰۱۶ تاکنون هرگز همزمان در راهپیماییهای روز جهانی کارگر شرکت نکرده بودند، این بار به هم پیوستند. در پاریس تظاهراتکنندگان به دعوت 4 اتحادیه عمده صنفی و جنبشهای حامی جوانان از ساعت ۱۴ به وقت محلی در میدان جمهوری تجمع و سپس حرکت خود را به سوی میدان ملت آغاز کردند. مهمترین سندیکای کارگری در فرانسه شمار شرکتکنندگان را ۱۷۰ هزار نفر در کل کشور و ۲۵ هزار نفر در پایتخت برآورد کرده است، در حالی که وزارت کشور فرانسه از حضور بیش از 106 هزار نفر در سراسر کشور از جمله 17 هزار نفر در شهر پاریس خبر داده است. جناح چپ جدید فرانسه به رهبری ژان لوک ملانشون و ملیگرایان جبهه ملی به رهبری مارین لوپن که هر دو رقبای سرسخت مکرون رئیسجمهور حاکم، در انتخابات سال آتی هستند در تظاهرات روز کارگر فرانسه حضوری پررنگ داشتند.
معترضان فرانسوی که اکثر آنها با رعایت تدابیر بهداشتی، ماسک بر صورت داشتند، خواستار اجرای قوانین عادلانه اقتصادی و اجتماعی شدند. یکی از شعارهای پرطرفدار خطاب به مقامات رژیم فرانسه این بود: «ما میخواهیم زندگی کنیم، نه اینکه زنده بمانیم!»
این تظاهرات بویژه در پاریس با دخالت بیش از 5 هزار نیروی پلیس به خشونت کشیده شد و معترضان سطلهای زباله را به آتش کشیدند و شیشه بانکها را شکستند. پلیس نیز 46 نفر را در پاریس و 56 نفر را در سراسر کشور دستگیر کرد، در حالی که 6 مامور پلیس نیز زخمی شدند.
آلمان، بریتانیا، ایتالیا، اتریش و اسپانیا نیز از دیگر کشورهای اروپایی شاهد تظاهرات بزرگداشت روز جهانی کارگر بودند، اگر چه قوانین سختگیرانه فاصلهگذاری و محدودیت تردد، از شمار شرکتکنندگان کاسته بود. تنها در برلین، پایتخت آلمان بیش از 20 تظاهرات مختلف توسط گروههای ضد واکسن، حامیان اتحادیههای تجاری، ضدسرمایهداری، حامیان فلسطین، افراطگرایان دست راستی و حتی حامیان گروههای موسیقی برگزار شد که برخی از آنها به درگیری با پلیس و خسارت به خودروهای داخل خیابانها انجامید.
تظاهرات روز جهانی کارگر در ترکیه نیز که دچار بحران اقتصادی است ابعاد بیشتری نسبت به سالهای گذشته داشت. با وجود اینکه دولت اردوغان درست قبل از این تظاهرات قرنطینه عمومی و تعطیلی کسبوکارها را اعلام کرده بود اما بویژه در آنکارا و استانبول هزاران تن به خیابانها ریختند. در آنکارا 170 معترض دستگیر شدند و پلیس استانبول نیز دهها نفر را که سعی داشتند خود را به میدان تقسیم و خیابان استقلال برسانند دستگیر کرد.
فیلیپین دیگر کشور آسیایی بود که کارگران قوانین منع آمد و شد عمومی را برای اعتراض به شرایط اسفناک کار و حقوقشان نادیده گرفته و روز شنبه دست به راهپیمایی زدند.
روز جهانی کارگر در اندونزی، بزرگترین اقتصاد آسیای جنوب شرقی نیز فرصتی برای ابراز خشم هزاران نفر نسبت به قانون جدید اشتغال بود. معترضان ضمن مطالبه حقوق صنفی و قانونی خود بشدت مقررات جدید اشتغال در کشورشان را محکوم و به نشانه ناامیدی نسبت به وضع موجود اجسامی به شکل سنگ مزار در کف خیابان نصب کردند.
منتقدان معتقدند قانون جدید اشتغال سبب کاهش حقوق و غرامت پایان کار، کاهش محدودیتها برای کارگران خارجی، افزایش برونسپاری و لطمه وارد کردن از طرق مختلف به کارگران میشود و این در حالی است که اندونزی در پی جذب سرمایهگذاریهای بیشتر است.
کنفدراسیون اتحادیههای کارگری اعلام کرده انتظار میرود ۵۰ هزار کارگر از ۳ هزار شرکت و کارخانه در 200 شهر این کشور دست به تظاهرات زده باشند.
ارسال به دوستان
پوشکوف: نظم آمریکایی در حال زوال است
یک مقام ارشد سنای فدراسیون روسیه ضمن زیر سوال بردن ادعای حمایت ایالات متحده از نظم بینالمللیای که صلح جهانی را به همراه داشته باشد، اذعان کرد نظم مورد نظر آمریکاییها در حال زوال است. آلکسی پوشکوف، عضو ارشد کمیته سیاست اطلاعاتی شورای فدراسیون یا همان سنای روسیه به تفسیر ادعای مزبور آمریکاییها پرداخت و گفت: «قواعد مورد نظر واشنگتن تاکنون عامل مناقشات بینالمللی و جنگهای بسیاری بود و دیگر در حال از بین رفتن است». به گزارش خبرگزاری نووستی، پوشکوف در کانال تلگرام خود به نقد ادعاهای آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در جریان سفر به اروپا و در مذاکراتش با مقامات بروکسل پرداخت و نوشت: نظریه «therules-basedworld» که آمریکا و متحدانش در اروپا بر آن اصرار دارند، هیچ تطابقی با منشور سازمان ملل و حقوق بینالملل ندارد. این مساله قواعد مورد نظر مقامات واشنگتن است و تنها بهانه ایدئولوژیکی است که به کشورهای غربی اجازه میدهد مدعی سلطهگری در جهان باشند. این نظریه صلح بینالمللی را تأمین نمیکند و دروغی بیش نیست. دقیقا اجرای چنین نظم جهانیای است که تاکنون مناقشات جهانی و جنگهای منطقهای را به وجود آورده که از جمله مهمترین آنها، به وجود آمدن گروه تروریستی داعش است. پوشکوف افزود: «واقعیت این است که نظم جهانی مورد علاقه غربیها از هماکنون نابود شده و در واقع، در حال از بین رفتن است». پیش از این جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپایی در دیدار با وزرای خارجه روسیه و چین به آنها توصیه کرده بود با یکدیگر در جهت مقابله با جهان غرب متحد نشوند، چون چنین اقدامی به نفع تقویت امنیت جهانی نیست.
ارسال به دوستان
چشم بستن غرب بر نازیهای اوکراین
رسانههای شرکتی غربی اخبار راهپیمایی نازیهای اوکراین را به طور کامل سانسور کردند. چهارشنبه گذشته صدها فاشیست اوکراینی با یونیفرم ارتش این کشور در خیابانهای مرکز شهر کییف جمع شدند و با افراشتن نمادها و حتی تصاویر سربازان آلمان نازی، سالگرد تشکیل لشکر چهاردهم اساس موسوم به گالیسیا را در زمان اشغال اوکراین توسط هیتلر جشن گرفتند. به شکلی باورنکردنی برخی مقامات دولتی و نظامی و نمایندگان پارلمان اوکراین به حمایت ضمنی از راهپیمایی نازیها در کییف پرداختهاند که نشانهای از چرخش این کشور به سمت فاشیسم است. آمریکا و سازمان ناتو شامل انگلیس، فرانسه، ایتالیا و کشورهای اسکاندیناوی در ماههای گذشته به بهانه مقابله با تهدیدات روسیه، کمکهای نظامی و لجستیکی فراوانی به اوکراین کردهاند. با این حال جز برخی مقامات دولت آلمان و رژیم صهیونیستی، هیچ یک از کشورهای اروپایی و آمریکایی که مدعی هولوکاست و در مخالفت با نازیسم و فاشیسم هستند، این رویداد را محکوم نکردند. از آن بدتر اما سانسور کامل این رویداد بدون کوچکترین نقد یا محکومیتی در انبوه شبکهها، تارنماها و روزنامههای غربی بود که در حالت عادی به طور دستهجمعی و هماهنگ با تمام توان به راستهای افراطی حمله میکنند. تشکیل لشکر چهاردهم اساس در اوکراین سال 1943 متعاقب اشغال این جمهوری شوروی سابق توسط ارتش نازی آلمان رقم خورد. نازیها عنوان منطقه گالیسیا در غرب اوکراین را که حامیان نازیها در آن بیشتر بودند بر این لشکر گذاشتند. ارسال به دوستان
کدام هزینه جنگ را دادند؛ افغانها یا آمریکاییها؟
گروه بینالملل: گزارشهای منتشرشده از هزینه ۲۰ سال تهاجم آمریکا به افغانستان، از صرف بیش از ۲ تریلیون دلار و کشته شدن نزدیک به ۱۲۰ هزار نفر حکایت دارد. در همین حال بررسی وضعیت جاری افغانستان نشان میدهد دولت دستکم کنترلی بر 50 درصد خاک افغانستان ندارد.
به گزارش «وطنامروز»، همزمان با خروج نخستین گروه نظامیان آمریکایی از افغانستان، شبکه خبری ایبیسی نیوز آمریکا با انتشار گزارشی درباره هزینههای 2 دهه تجاوز نظامی آمریکا به افغانستان نوشت: افغانها در این زمینه بالاترین هزینه را پرداخت کردهاند. بنا به این گزارش، بر پایه پروژه «هزینههای جنگ» در دانشگاه براون که هزینههای پنهان جنگهای پس از ۱۱ سپتامبر را مستند میکند، از سال ۲۰۰۱ تا اواسط آوریل امسال حداقل ۴۷ هزار و ۲۴۵ غیرنظامی در جنگ کشته شدهاند. این درگیریها همچنین به کشته شدن ۷۲ روزنامهنگار و ۴۴۴ امدادگر منجر شده است. دولت افغانستان برای جلوگیری از تضعیف روحیه، تعداد سربازان کشتهشده خود را مخفی نگه میدارد اما تحقیقات پروژه «هزینههای جنگ» تخمین میزند در این جنگ ۶۶ تا ۶۹ هزار سرباز افغان کشته شدهاند. سازمان ملل اعلام کرده است این جنگ 7/2 میلیون افغان را مجبور به فرار به خارج از کشور، عمدتا ایران، پاکستان و اروپا کرده است. ۴ میلیون نفر دیگر نیز در داخل کشور آواره شدهاند. طبق اعلام وزارت دفاع آمریکا، از سال ۲۰۰۱ میلادی ۲ هزار و ۴۴۲ سرباز آمریکایی در جنگ کشته و ۲۰ هزار و ۶۶۶ نفر زخمی شدهاند. تخمین زده شده است بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ پیمانکار امنیتی خصوصی ایالات متحده هم کشته شدهاند که پنتاگون مرگ آنها را پیگیری نمیکند. این جنگ همچنین باعث کشته شدن یکهزار و ۱۴۴ پرسنل ائتلاف از ۴۰ کشور عضو ناتو شده است که طی این سالها در افغانستان به بهانه آموزش نیروهای افغان حضور داشتهاند. بنا بر پروژه «هزینههای جنگ»، ایالاتمتحده در مجموع 26/2 تریلیون دلار را برای اقدامات گیجکننده هزینه کرده است. بر خلاف درگیریهای دیگر در تاریخ آمریکا، ایالات متحده برای تأمین بودجه جنگ در افغانستان وام زیادی گرفته و حدود ۵۳۰ میلیارد دلار سود پرداخت کرده است. همچنین ۲۹۶ میلیارد دلار برای خدمات درمانی و سایر مراقبتهای انجامشده از نظامیان مجروح پرداخت شده است.
* میزان کنترل دولت بر مناطق مختلف افغانستان
پس از گذشت ۲ دهه از حمله آمریکا به افغانستان، نیروهای خارجی در حالی روند ترک این کشور را آغاز کردهاند که ۶۷ درصد شهرهای افغانستان تحت کنترل طالبان یا تحت درگیری قرار دارد و دولت افغانستان تنها بر 32 درصد از خاک افغانستان کنترل دارد. بر اساس آمارهای منتشر شده توسط «لانگوار ژورنال»، از مجموع شهرهای افغانستان، 127 شهر در کنترل دولت، 193 شهر تحت درگیری و 77 شهر نیز در کنترل طالبان است. این گزارش میافزاید 43 درصد جمعیت افغانستان در مناطق تحت کنترل دولت، 43 درصد در مناطق تحت درگیری و 14 درصد نیز در مناطق تحت کنترل طالبان زندگی میکنند. «بیل راجیو» سردبیر لانگوار ژورنال در تشریح نقشه وضعیت افغانستان میگوید: دولت در بسیاری از شهرهایی که در طبقهبندی تحت درگیری قرار گرفته، تنها مراکز را تحت کنترل دارد. فکر میکنم وضعیت نقشه باید بدتر از این باشد. ۲ دهه حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان برای این کشور امنیت به همراه نداشت و حتی پایتخت بشدت محافظت شده افغانستان نیز امن نیست.
ارسال به دوستان
همه سناریوهای احتمالی برای تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی
2 روز تا پایان مهلت نتانیاهو
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی که از سوی روون ریولین، رئیس این رژیم مامور تشکیل کابینه جدید شده است، تنها 2 روز دیگر فرصت دارد این ماموریت را به سرانجام برساند. هنوز مشخص نیست آیا نتانیاهو میتواند از حادثه اخیر سقوط پل در فلسطین اشغالی- که طی آن ۴6 نفر کشته و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند- استفاده کند و وقت بیشتری بخرد یا اینکه از تشکیل کابینه انصراف خواهد داد. در صورتی که رئیس رژیم صهیونیستی با درخواست مهلت بیشتر موافقت نکند «یائیر لاپید» رئیس حزب «آیندهای هست»، بیشترین شانس را بعد از نتانیاهو برای مامور شدن برای تشکیل کابینه دارد.
* 3 احتمال برای تشکیل کابینه
به گزارش «وطنامروز»، روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت در گزارشی با اشاره به مهلت 2 روزه نتانیاهو برای تشکیل کابینه نوشته است: مهمترین سوال در شرایط کنونی این است که اگر نتانیاهو مهلت بیشتری بخواهد، ریولین طبق قانون، ۲ هفته دیگر به او برای تشکیل کابینه جدید فرصت خواهد داد؟ این یکی از سناریوهایی است که اکنون مطرح است اما این احتمال تنها به این بستگی دارد که آیا در لحظات پایانی ممکن است تغییر مثبتی اتفاق بیفتد که به دادن مهلت بیشتر به نتانیاهو برای تشکیل کابینه منجر شود؟ پیشتر رسانههای صهیونیستی اعلام کردند رئیس این رژیم قصد دارد در صورت شکست خوردن نخستوزیر کنونی در تشکیل کابینه، به جای محول کردن این مأموریت به کنست، آن را به رقبای او بسپرد. بر اساس این گزارش، سناریوی دوم این است که یائیر لاپید، رهبر حزب «یش عتید» به تشکیل کابینه جدید مکلف شود، بویژه اینکه اعضای کنست پس از نتانیاهو، بیشترین رای را برای تشکیل کابینه به او دادهاند. در این صورت، بازی سیاسی دست جناح مخالف نتانیاهو خواهد بود و آنها میتوانند شانس خود را برای تشکیل کابینه جدید امتحان کنند. بر اساس گزارش یدیعوت، سناریوی سوم نیز این است که مأموریت تشکیل کابینه به «نفتالی بنت» رئیس حزب «یمینا» واگذار شود. منابع سیاسی اسرائیلی در گفتوگو با «وای نت» تاکید کردند 2 روز باقیمانده بسیار پیچیده و دراماتیک خواهد بود. آنها گفتهاند جناح تغییر نتانیاهو در تلاش برای دستیابی به توافقاتی در بین خود است تا به محض پایان مهلت نتانیاهو و مکلف شدن لاپید به تشکیل کابینه، بتواند این ماموریت را در اسرع وقت با موفقیت به پایان برساند. بر پایه این گزارش، در چنین شرایطی، دیدگاههای یائیر لاپید و نفتالی بنت متفاوت خواهد بود، چراکه لاپید تلاش خواهد کرد در مهلت قانونی داده شده به توافق برای تشکیل کابینه دست یابد اما در طرف مقابل بنت تاکید دارد هر چه سریعتر توافق بر سر طرح و برنامههای سیاسی حاصل شود و قبل از پایان مهلت داده شده، کابینه تشکیل شود. یدیعوت آحارانوت افزود طی روزهای اخیر گفتوگوهایی طولانی بین تیمهای مذاکرهکننده لاپید و بنت انجام شده اما هنوز اختلافات زیادی بین آنها بر سر برخی مسائل مهم و سرنوشتساز از جمله در رابطه با احزاب حریدی یا پایبندی به برخی پستهای وزارتی معین وجود دارد.
* آتشسوزی در نزدیکی فرودگاه بنگوریون
در سلسله حوادث انفجار و آتشسوزی در فلسطین اشغالی، روز گذشته منابع رسانهای اسرائیل از آتشسوزی گسترده در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بنگوریون در سرزمینهای اشغالی خبر دادند. مقامات اطفای حریق رژیم صهیونیستی از ترس گسترش دامنه این آتشسوزی در صدد تخلیه ساکنان این مناطق برآمدند. پایگاه خبری عبریزبان 0404 اعلام کرد آتشسوزی گستردهای در منطقه «موشان زیتان» در نزدیکی منطقه «اللد» به وقوع پیوسته است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آخرین میخ بر تابوت «توافق ریاض» کوبیده میشود؟
پس از تشکیل دولت برآمده از توافق ریاض (این توافقنامه تحت فشار شدید عربستان در 5 نوامبر 2019 به امضا رسید و از آنجا که طرفین توافق در خلال نشستهای مربوط به مذاکرات دور یک میز جمع نشدند اعتمادی بین آنها شکل نگرفت) با هدف پایان دادن به اختلافات نیروهای نیابتی عربستان و امارات عربی متحده در جنوب یمن یعنی نیروهای وابسته به «عبد ربه منصور هادی» رئیسجمهور فراری یمن (تحت حمایت عربستان) و شبهنظامیان شورای انتقالی جنوب (تحت حمایت امارات)، درگیری میان ۲ طرف در قالب یک جنگ نظامی واقعی همچنان ادامه دارد که ممکن است نوید ناکامی جدیدی در توافق ریاض را بدهد. توافقنامه ریاض که در پایتخت عربستان امضا شد تاکنون تنها روی کاغذ بوده و بندهای آن به شکل واقعی اجرا نشده است. کارشناسان علت اصلی شکست توافق ریاض را اجرا نشدن بند دوم آن که مربوط به مسائل امنیتی و نظامی است میدانند، چرا که معتقدند بند سیاسی توافقنامه مذکور تنها در صورت اجرای بند نظامی و امنیتی قابل تحقق است. در مرحله کنونی بار دیگر پس از آغاز درگیریهای مسلحانه میان نیروهای منصور هادی و شورای انتقالی جنوب، تنش در روابط میان ۲ طرف برگشته است. 5 آوریل سال جاری میلادی سرهنگ « محمد العوبان» فرمانده نیروهای ویژه وابسته به دولت مستعفی یمن در درگیری با نیروهای کمربند امنیتی وابسته به شورای انتقالی در استان ابین کشته و 3 تن از نیروهای آن نیز زخمی شدند.
***
سفر هیأت عالیرتبه آمریکایی به خاورمیانه
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد هیاتی بلندمرتبه از مقامهای ایالات متحده به ۴ کشور خاورمیانه سفر کرده است. این هیات قرار است به بررسی روابط دوجانبه و اوضاع در منطقه خاورمیانه بپردازد. این هیات شامل «درک چولت» مشاور وزارت خارجه و «برت مکگورک» هماهنگکننده شورای امنیت ملی در امور خاورمیانه و شمال آفریقا به همراه «جویی هود» دستیار موقت وزیر خارجه در امور خاور نزدیک و «دانا استرول» معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور خاورمیانه است. وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود آورده است: این هیات در ابوظبی، امان، قاهره و ریاض توقف دارد و با مقامهای ارشد دولتهای این کشورها دیدار و بر روابط امنیتی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دیرپا بین آمریکا و این کشورها تاکید میکند. مقامهای آمریکایی قرار است با هدف تقویت شراکت استراتژیک خود با امارات به این کشور سفر کنند و به بررسی مسائل منطقهای و همچنین اقدامات مشترک درباره مقابله با تغییرات آب و هوایی و پیشبرد انرژی پاک بپردازند. این هیات آمریکایی در اردن روی مسائل مشترکی که منشأ نگرانی ۲ طرف است و همچنین دستور کار اصلاحات اقتصادی در این کشور تمرکز دارد. توقف بعدی در مصر است و هیات آمریکایی در دیدار با عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهوری این کشور به بررسی روابط دوجانبه، امنیت منطقه، همکاری اقتصادی و حقوق بشر به گفتوگو میپردازد. در عربستان نیز که آخرین مرحله سفر این هیات است، آنها درباره درگیریهای یمن و همچنین تلاشهای ریاض برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصادش گفتوگو میکنند.
***
احتمال تغییر ۵ تا ۸ وزیر در کابینه عراق
برخی منابع رسانهای عراق به نقل از مقامهای نزدیک به دفتر نخستوزیر این کشور میگویند مصطفی الکاظمی در روزهای آینده ترکیب کابینه خود را تغییر خواهد داد. نشریه عراقی «المدی» با اعلام این خبر نوشت ۵ یا حداکثر ۸ وزیر در کابینه ۲۲ نفره الکاظمی تغییر خواهند کرد. نخستوزیر عراق سهشنبه گذشته در نشست کابینه گفت در حال بررسی عملکرد وزیران و مقامهای دولت است. وی تاکید کرد که «تصمیمهای سختی» برای اصلاح اوضاع خواهد گرفت. در همین حال پایگاه خبری میدلایست نیوز پیشبینی کرد وزرای برق، صنایع و بهداشت در معرض تغییر قرار دارند. در پی وقوع حادثه بیمارستان ابن الخطیب، نخستوزیر عراق دستور تعلیق وزیر بهداشت را تا زمان مشخص شدن نتیجه تحقیقات صادر کرده بود. از سوی دیگر، ادامه معضل قطعی برق در بسیاری از استانهای عراق همزمان با گرم شدن هوا نیز موجب تظاهرات اعتراضی در تعدادی از مناطق عراق شده و انتقادها از عملکرد وزیر برق را شدت بخشیده است. منابع نزدیک به دفتر الکاظمی میگویند او در نظر ندارد وزرای تازهای معرفی کند و وزارتخانههایی که مسؤولانشان تغییر میکنند با سرپرستی وزرای باقیمانده اداره خواهد شد، زیرا زمان چندانی تا انتخابات پیش از موعد نمانده است. این منابع افزودهاند که به احتمال قوی این تغییرها در تعطیلات عید فطر انجام خواهد شد. الکاظمی در اظهارات روز سهشنبه خود در هیات دولت گفته بود اجازه تبدیل شدن وزارتخانهها به کارزارهای انتخاباتی را نمیدهد.
***
خطونشان کرهشمالی برای بایدن
کرهشمالی روز یکشنبه با صدور چند بیانیه از ایالاتمتحده و متحدش، کرهجنوبی انتقاد و تاکید کرد صحبتهای اخیر از سمت واشنگتن اثباتی بر سیاست خصمانه آنها و نیازمند یک واکنش مقتضی از سوی پیونگیانگ است. این بیانیهها که در خبرگزاری دولتی کرهشمالی موسوم به «کیسیانای» منتشر شد، پس از آن بود که روز جمعه کاخ سفید گفت مقامهای آمریکایی بعد از چند ماه بررسی سیاست خودشان در قبال کرهشمالی را به پایان رساندهاند و در ادامه به چالشهای پیش روی جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا اشاره داشت که به دنبال فاصله گرفتن از شکستهای دونالد ترامپ است. در یکی از بیانیهها یک سخنگوی وزارت خارجه کرهشمالی، واشنگتن را به اهانت به شأن رهبر کرهشمالی از طریق انتقاد از وضعیت حقوق بشری این کشور متهم کرد. این سخنگو که نامی از او نیامده است، گفت انتقاد حقوق بشری دستاویزی است که نشان میدهد ایالات متحده خود را برای رویارویی همهجانبه با کرهشمالی آماده میکند بنابراین پاسخی درخور دریافت خواهد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|