|
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از مستند «قاسم» که دیروز از شبکههای تلویزیونی روی آنتن رفت
از عقل سرخ تا خون سبز
گروه فرهنگ و هنر: سالها پیش درباره یکی از قهرمانها و شخصیتهای بزرگ کشور که مرگ خیلی قشنگی داشت - در واقع شهید شد - از یکی از دوستان هم دورهاش اینطور شنیدم که فلانی در دورهای که هنوز به «افسانه» تبدیل نشده بود هم، برای ما که دوستانش بودیم، یک «معما» بود. مثل یک راز که فقط وقتی فاش میشود که حیاتش تغییر کند و عالمش عوض شود. آنطور که شهید آوینی، سید شهیدان اهل قلم گفت: در عالم رازی هست که جز به بهای خون فاش نمیشود.
واقعیتش برای ما و خیلی از دوستداران حاجقاسم سلیمانی، او خیلی قبلتر از شهادتش و زمانی که رازش فاش شود، معما بود؛ معمایی که 13 دیماه 98، ساعت 1:20 دقیقه بامداد، در فرودگاه بغداد فاش شد ولی هنوز ناشناخته مانده است. «معما» بود. یک راز بود و بعد از شهادتش تازه شناخته میشود. انگار تازه تازه داریم میشناسیمش.
«قاسم» یکی از نخستین کارهای مستندی است که به طور خاص تلاش کرده روایتی از تولد تا شهادت حاجقاسم سلیمانی ارائه دهد؛ روایتی که دارای یک پیرنگ پررنگ است و آن جایگاه مدیریت و رهبری قاسم از کودکی تا لحظه شهادت است؛ مدیریتی عقلانی که رگههای پررنگی از احساسات در آن دیده میشود؛ احساساتی که در کمتر نیروی نظامی، آن هم در سطح حاجقاسم، برجسته میشود اما شهید حاجقاسم سلیمانی، انسان خارقالعادهای است که شبیه هیچ کس نیست.
قاسم، مستندی است که باید شبیهش را بیشتر ببینیم؛ مستندی با اطلاعات خاص که واقعا جنبه مستندگونگی دارند، با تصاویری کمتر دیده شده یا دیده نشده، و دقیقا چیزی که از یک مستند انتظار داریم و روایتی که در عین سرراستی و عامه فهم بودن، جنبه پژوهشی پررنگی دارد؛ پژوهشی که مستند از آن اعتبار میگیرد.
پخش مستندهایی نظیر قاسم، البته باید زودتر از اینها اتفاق میافتاد. قاسم علاوه بر روایت مختصری از زندگی و زمانه شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی، مساله «دفاع» را نیز برجسته میکند، بویژه دفاع از ایران، آن هم کیلومترها دورتر از مرزهای ایران. استراتژی امنیتسازی که به تعبیر خود مستند، حتی در میان مسؤولان کشور نیز آنچنان که باید فهم نمیشد. دیدار سال 79 نیروهای سپاه قدس با مسؤولان اقلیم کردستان، تصاویری خاص و ویژه از شهید سلیمانی از دوران دفاعمقدس تا مجاهدت در جنوب شرق کشور، تصاویری از ماموریتها، مبارزات و فرماندهیهای حاجقاسم در افغانستان، لبنان، عراق، سوریه و حتی تصاویری از نیروهای مجاهد فلسطینی، مجموعه آرشیوهای دیده نشده و کمتر دیده شدهای بود که در قاسم از آنها به نحو خوبی در جهت روایت استفاده شده است. به نظر میرسد هنوز ساعتها و ساعتها میشود درباره شهید سلیمانی حرف زد.
***
مرتضی شعبانی، تهیهکننده مستند «قاسم» در گفتوگویی کوتاه درباره این اثر گفته است: در این فیلم مستند تلاش شده است زندگینامه سردار دلها، حاجقاسم سلیمانی از تولد تا شهادت به تصویر کشیده شود، البته محور اتفاقات فیلم، فرماندهی در منطقه و فعالیت آن شهید در میدان است. وی اضافه کرد: در این مستند تصاویری از کودکی، نوجوانی، حضور ایشان در 8 سال دفاعمقدس و... به نمایش درآمده است اما تمرکز اصلی ما فرماندهی ایشان در محور مقاومت است که در چند سال اخیر با مبارزه با داعش در عراق، حضور در لبنان و جنگ 33 روزه و... به اوج خود رسید. همه تلاشمان این بود که زحمات چند ساله این شهید را بتوانیم مرور کنیم. شعبانی بیان داشت: بسیاری از تصاویری که در مستند «قاسم» به نمایش درمیآید، دیدهنشده و جدید است، البته نکته مهمتر این است که این تصاویر جدید در جای درست خود آورده شده که قطعا تأثیرگذاری آنها را بالاتر برده است. تهیهکننده مستند «قاسم» درباره زمان پخش این مستند گفت: در ابتدا قرار بود این فیلم در ایام سالگرد شهادت سردار سلیمانی پخش شود اما بنا بر دلایلی این اتفاق رخ نداد که البته با توجه به اتفاقات اخیر، به نظرم خیریتی در آن وجود داشته است. ما این مستند را در جواب به هیچ موضوع خاصی نساختهایم اما فکر میکنم زمان پخش آن در این روزها بسیار مبارک و همراه با خیریت باشد. این مستندساز درباره تصاویر این مستند گفت: بخش زیادی از تصاویر این مستند ضبطشده توسط کارگردانان و تصویربرداران مرکز مستند حقیقت است که در زمان حیات شهید سلیمانی در پروژههای مختلف همراه ایشان بودند، بنابراین اکثرشان تولیدی است، علاوه بر این، تصاویر آرشیوی نیز از لشکر 41 ثارالله، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس و آرشیوهای شخصی جمعآوری شده است. گفتوگوهایی که در این مستند میبینید نیز تولیدی است. وی در پایان گفت: این مستند تاکنون از شبکه یک و شبکه مستند سیما پخش شده است و بزودی از شبکه ۳ سیما نیز بازپخش خواهد شد. فیلم همراه با زیرنویس عربی نیز آماده شده و بزودی از شبکههای خارجی عرب پخش میشود.
***
ادای دین به حاج قاسم
مهدی فارسی*: مستند «قاسم» با محوریت شهید بزرگوار حاجقاسم سلیمانی این روزها از شبکههای مختلف سیما روی آنتن رفته است و امیدوارم مورد توجه قرار گیرد. بهتر است صحبت درباره جزئیات مستند «قاسم» به زمانی مناسب موکول شود اما درباره تولید این مستند باید بگویم مستند «قاسم» ادای دین کوچکی است به حاجقاسم و تمام شهدای مدافع حرم زیرا بدون شک امنیت و آسایش کشور را مدیون فداکاریها و اقدامات شهید قاسم سلیمانی و شهدای مدافع حرم هستیم؛ شهدایی که بدون هیچ چشمداشتی در راستای اهداف متعالیشان جان خود را فدای اسلام و کشورمان کردند. درباره شأن و جایگاه شهید قاسم سلیمانی باید گفت به طور حتم نسلهای بعد از ما بخوبی میفهمند که حاجقاسم چه کسی بود و چه کارهای بزرگی انجام داد. همانطور که گفته شد معتقدم فعلا خیلی زود است که متوجه جایگاه واقعی حاجقاسم و اهمیت فعالیتهای وی شویم. هر چه زمان بیشتر میگذرد، بیشتر از گذشته به جایگاه واقعی حاجقاسم پی میبریم و جنبههای متفاوتی از اهمیت اقدامات گسترده حاجقاسم برای همگان روشن خواهد شد. شاید با گذشت زمان بهتر و دقیقتر بتوان درباره حاجقاسم نظر داد و عمده فعالیتها و اقدامات جهادگونه وی به طور شفافتری رونمایی شود اما این مسائل دلیل بر این نمیشود نسل فعلی که شاهد اقدامات جهادگرانه حاجقاسم و در نهایت به شهادت رسیدن وی بوده است، هیچ وظیفهای در قبال ایشان نداشته باشد بلکه وظیفه اصلی که در این ایام به دوش همه ما است این موضوع است که باید تمام تلاش خود را بکنیم یاد و راه حاجقاسم و شهدای مدافع حرم را زنده نگه داریم تا فرزندان ما بخوبی بدانند این امنیتی که اکنون داریم را مدیون چه بزرگانی هستیم.
*کارگردان مستند «قاسم»
***
روایتی از دستپروردههای حاجقاسم در خاک سوریه
«همسایههای خانمجان» روایتی است از مدافعان و نوکران حرم و حریم حضرتزینب سلامالله علیها که زیر سایه فرماندهی حاجقاسم سلیمانی 7 سال در خاک سوریه جهاد کردند. دستپروردههای حاجقاسم برای این حرم و همسایگانش هر چه توانستند انجام دادند؛ از اسلحه دست گرفتن تا خدمات اجتماعی و رساندن آب و نان به دست مردم سوریه. خدماتی که مردم در دوران سیطره داعش رنگش را هم ندیده بودند. «همسایههای خانمجان» روایت پرستار احسان جاویدی است از 4 ماه حضورش در بیمارستان البوکمال سوریه. در صفحات این کتاب، مخاطب همراه راوی به سوریه سفر میکند. از دمشق و کنار ضریح حضرت زینب (سلامالله علیها) تا حمص و تدمر و المیادین و دیرالزور و ۸۰۰ کیلومتر دورتر از دمشق، روستایی به نام الهری و ماجراهایش. خواننده کتاب، میان کوچه پسکوچههای خاطرات نقش بسته بر صفحات کتاب، میخندد، میدود، گریه میکند، خوشحال میشود، غصه میخورد، خسته میشود و مهمتر از همه میبیند و لمس میکند. چه چیزی را؟ روی دیگر جنگ را که میان دود آتش و انفجار و وحشیگریهای داعش کمتر دیده شده است؛ رویی که فقط در جبهه حق دیده میشود و همین شده فرق میان جبهه حق و باطل.
این اثر حفاری ظریفی است به لایههای زیرین جنگ سوریه و الفبای جدید جهاد دستپروردههای حاجقاسم؛ آنها که تا زنان و بچههای البوکمال از شهر خارج نشدند، پایشان را در شهر نگذاشتند.
آبانماه ۱۳۹۶. البوکمال آخرین پایتخت داعش در یک قدمی سقوط است. سردر همه خانهها پرچم سفید تسلیم، سرش را پایین انداخته و آویزان است. همه منتظر دستورند. هم آنها که پرچم به سردر خانههایشان نصب کرده، هم آنها که تا چند ساعت دیگر شهر را فتح میکنند. همه منتظر دستور حاجقاسم. بالاخره بیسیمها خشخش میکند و دستور صادر میشود. کوتاه و قاطع:«تا همه زنها و بچهها سالم از شهر خارج نشدهاند، نیروها اجازه ورود به شهر را ندارند».
برشی از کتاب را میخوانیم: نگاهم به پرچم ایران روی پشتبام میافتد. برای رسیدن این پرچم به اینجا خون دادهایم. بغض گلویم را مشت میکند. همسایههای خانمجان صبحبهصبح به امید این پرچم دست بچههایشان را میگیرند و به بیمارستان میآیند. بروم بگویم اشتباه آمدهاید؟ بگویم دستمان از دارو خالی است؟ بگویم شرمنده، به خانههایتان برگردید؟ جواب این مادران را هم بتوانم بدهم، جواب شهدا را چه بدهم؟ این مادرها دارو میخواهند، خون نمیخواهند که سخت باشد. قسمت سختش را شهدا دادهاند. پرچم ایران بالای این ساختمان باشد و مردم ناامید بازگردند؟ چشم به پرچم که سوز سرد تنش را تکان میدهد، زار میزنم. دستبهدامن جواد میشوم؛ راهی جلوی پایم بگذارد. یاد حاجاحمد متوسلیان میافتم، میخواست این پرچم را در انتهای افق به زمین بکوبد. کف دستهایم را به پرچم و شهدایی که دورش جمع شدهاند نشان میدهم. خالی است. دست خالی که نمیشود کار کرد...
همسایههای خانمجان؛ روایت پرستار احسان جاویدی به قلم زینب عرفانیان (نویسنده ۲ اثر تحسینشده «مربعهای قرمز» و «درگاه این خانه بوسیدنی است») در قطع رقعی و 268 صفحه توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر(عج) با محوریت قدس شریف
دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر(عج) در آستانه روز جهانی قدس با محوریت مقاومت و آزادسازی قدس شریف رونمایی شد. به گزارش «وطنامروز»، دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) در آستانه روز جهانی قدس با محوریت مقاومت و آزادسازی قدس شریف به همت خانه طراحان انقلاب اسلامی رونمایی شد. طرح جدید دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) با شعار «قدس خون بهایت» رونمایی شد. این طرح با محور شهدای مقاومت و آزادی قدس شریف و با شعار «قدس خون بهایت» تولید شده است.
ارسال به دوستان
تلویزیون
پخش «روزهای آبی» از عید فطر
پرویز امیری، تهیهکننده مجموعه تلویزیونی «روزهای آبی» از نزدیک شدن به پایان تصویربرداری این سریال در امامزاده هاشم خبر داد و تأکید کرد: فیلمبرداری سریال «روزهای آبی» در شمال کشور ادامه دارد و تقریبا از مرز 80 درصد تصویربرداری گذشت؛ کاری پربازیگر که برای بهار 1400 آماده میشود. به گزارش «وطنامروز»، «روزهای آبی» درباره خانوادهای است که در شرایط مالی سخت قرار میگیرند و مجبور میشوند در روستایی ساکن شوند و ارتباط آنها با اهالی روستا ماجرایی کمدی و تا حدودی فانتزی را پدید میآورد. اکبر عبدی در کنار امیر غفارمنش و فریبا متخصص در جدیدترین اثر محمدرضا حاجیغلامی، کارگردان سریال «پدرپسری» حضوری ویژه دارند. شنیدهها حاکی از آن است که این کار پربازیگر در صورت آماده شدن مراحل فنی، به پخش در ایام عید سعید فطر برسد. همزمان با قرار گرفتن این پروژه تلویزیونی در مراحل پایانی تولید، موسیقی این اثر نیز توسط بابک زرین ساخته شد. «روزهای آبی» به کارگردانی محمدرضا حاجیغلامی، در 26 قسمت 40 دقیقهای برای پخش از شبکه 5 سیما آماده میشود.
***
پخش فیلمهای سینمایی ویژه ناشنوایان
شبکه سلامت سیما در هفته جاری پخش چند فیلم سینمایی فاخر و مناسبسازی شده را برای تماشای جمعیت ناشنوای کشور آغاز کرده است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سیما، شبکه سلامت سیما فیلمهای سینمایی «پدر آن دیگری»، «طلا و مس»، «امروز»، «خداحافظی طولانی» و «۲۱ روز بعد» برگزیده جشنواره فیلم فجر را با استفاده از رابط ناشنوایان برای پخش مناسبسازی کرده است. این شبکه پخش این فیلمهای مناسبسازی شده را از یکشنبه آغاز کرده که تا پنجشنبه ادامه دارد. این فیلمهای سینمایی که ویژه ناشنوایان و کمشنوایان بود و مناسبسازی شدهاند، ساعت ۱۷ روی آنتن شبکه سلامت میروند. مدیر شبکه سلامت پیش از این از آمادهسازی فیلمهای سینمایی برای جامعه ناشنوایان با استفاده از رابط ناشنوا خبر داده بود. این در حالی است که شبکه سلامت سیما تاکنون فیلمها و مستندهای حوزه سلامت را با زیرنویس برای این عزیزان تولید و پخش کرده است.
ارسال به دوستان
نگرانی از مهاجرت انیمیشنسازان جدی است
کارگردان سریال انیمیشنی «روبی و جوجهها» اعلام کرد در حال حاضر شرکتهای تولیدی انیمیشن با موانع زیادی در زمینه تامین نیروی انسانی ماهر مواجه هستند. به گزارش مهر، بابک نکویی، کارگردان سریال انیمیشنی «روبی و جوجهها» و مدیر آموزشی مدرسه هنری «ویستا» درباره جزئیات بورسیه هنرجویان انیمیشن بیان کرد ما در مدرسه هنری ویستا علاوه بر تمرکز بر آموزش درست مهارت انیمیشنسازی، با فراهم کردن امکان کارآموزی در ۲ استودیو پویانمایی «هنر پویا» و «گنبدکبود» تلاش میکنیم راه جدیدی برای پرورش نیروهای حرفهای در صنعت انیمیشن ایران باز کنیم. مؤسس استودیو انیمیشنسازی گنبدکبود اضافه کرد: در حال حاضر شرکتهای تولیدی انیمیشن با موانع زیادی در زمینه تامین نیروی انسانی ماهر مواجه هستند. با توجه به پیشرفتهای سالهای اخیر صنعت انیمیشن کشور، پروژههای زیادی در دست تولید است اما در سالهای اخیر متناسب با این رشد نیروی کار ماهر پرورش پیدا نکرده است. کارگردان سریال «روبی و جوجهها» گفت: تعداد زیادی از نیروهای ماهر این صنعت به دلیل درآمدهای بسیار بالاتری که در خارج از ایران خواهند داشت به کشورهایی مثل مالزی، کانادا، ترکیه و... مهاجرت میکنند و این موضوع بحران نیروی انسانی در حوزه انیمیشن را جدیتر میکند.
ارسال به دوستان
زندگی طیب حاجرضایی سریال میشود
نگارش طرح اولیه سریال «زنگی» به نویسندگی مجید آسودگان و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی به پایان رسید.
به گزارش «وطنامروز»، نگارش سیناپس اولیه فیلمنامه سریال «زنگی» به تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی و نویسندگی مجید آسودگان با محوریت روایت زندگی شهید طیب حاجرضایی به پایان رسید.
تحقیقات پیرامون ساخت این سریال به همراه یک تیم پژوهشی از سال ۱۳۹۸ آغاز شد و در ۲ مقطع به صورت تاریخ شفاهی و مکتوب صورت گرفت. در نهایت، پاییز سال ۱۳۹۹ نگارش طرح این سریال آغاز و اسفند سال گذشته، سیناپس نهایی «زنگی» تحویل گروه فیلم و سریال شبکه ۳ سیما شد.
این ملودرام اجتماعی که در اوایل دهه ۴۰ در جنوب شهر تهران سپری میشود در بستر تاریخ به وقایع سالهای آخر زندگی طیب حاجرضایی و افراد تاثیرگذار در آن مقطع میپردازد. بزودی کارگردان این اثر که مجری طرح آن، مؤسسه فرهنگی- هنری وصف صباست نیز مشخص و معرفی خواهد شد.
در خلاصه داستان این سریال آمده است: قدم، برای گرفتن انتقام گذشته سراغ طیب خان میآید اما گرفتار حرمت نون و نمک میشود و سپس دل به دختری میسپارد و در کار عشق نیز از تیغ و خنجر باک نیست... .
مجید آسودگان، فیلمنامهنویس سینما و تلویزیون است که پیش از این نگارش فیلمنامه سریالهایی چون «راه و بیراه» و «همه خانواده من» و فیلم سینمایی «حس هفتم» را بر عهده داشته است.
طیب حاجرضایی، فردی جوانمرد با منش لوطی و مشتیگری بود و کارش بارفروشی بود. مرحوم طیب حاجرضایی به اتهام مشارکت و همکاری در قیام ۱۵ خرداد در تهران دستگیر و زندانی و سرانجام اعدام شد و به شهادت رسید.
ارسال به دوستان
«آفتاب در محراب» به شب قدر رسید
«آفتاب در محراب» برشهایی کوتاه از زندگی امیرالمومنین علیهالسلام در قالب داستان کوتاه توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار نشر شد. ماه مبارک رمضان ماه عزیز و گرانقدری است، نه فقط برای اینکه در این ماه قرآن نازل شده، که حتما نزول قرآن به شرافت این ماه میافزاید، نه فقط برای اینکه ماه میهمانی خداست و ماهی است برای عبادت و... که غیر از تمام این فضایل، ماه مبارک رمضان ماه به خون نشستن آفتاب است. ماهی است که در آن خورشید شکافته شد و عالم در سوگ امیرمومنان نشست.
از این رو است که قطعا یکی از پرفضیلتترین اعمال این ماه آشنایی با زندگی و فضایل حضرت علی بن ابیطالب علیهالسلام است. «آفتاب در محراب» سومین جلد از مجموعه «چهارده خورشید، یک آفتاب» است که همزمان با سالروز شهادت حضرت امیرالمومنین منتشر شده است.
این کتاب از یکصد داستانک با زبانی ساده و روایتی اجمالی و جذاب تشکیل شده است؛ داستانهایی از زمان ولادت تا امامت و شهادت و سیره و سبک زندگانی امام اول شیعیان که در نوع خود کمنظیر است.
در برشی از کتاب میخوانیم: امیرالمومنین علیهالسلام که از اتاق بیرون آمد، پرسیدیم: پیامبر چه گفتند؟ فرمود: آن حضرت هزار در از علم را برایم گشود که از هر در هزار در دیگر گشوده میشود و وصیتی کرد که انشاءالله به آن عمل میکنم. باور کردنی نیست، هزار در از علم که درون هر کدامش هزار در دیگر از علم بود... .
«آفتاب در محراب»؛ برشهایی کوتاه از زندگی امیرالمومنین علیهالسلام در قالب داستان کوتاه، در قطع رقعی و 108صفحه و به قلم بهزاد دانشگر به رشته تحریر در آمده و همزمان با سالروز شهادت حضرت علی علیهالسلام توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار شد.
ارسال به دوستان
فعالیت بیسابقه سینمای چین در پاندمی کرونا
انیمیشن پرفروش ژاپنی پس از آنکه هفته پیش نتوانست جایگاه اول فروش آمریکا را از آن خود کند، این هفته صدر باکس آفیس را به تصرف خود درآورد. ورایتی نوشت: انیمیشن اکشن ژاپنی «دیو کش: قطار موگِن» که هفته پیش گیشههای فروش آمریکا را به «مورتال کمبت» واگذار کرد، این هفته با فروش 4/6 میلیون دلاری که از جمعه تا یکشنبه به دست آورده است، پرفروشترین فیلم سینماهای آمریکا شد. در حالت عادی این فروشی ناامیدکننده برای سینماهای آمریکاست اما در دوران پاندمی نتیجه وحشتناکی محسوب نمیشود. هنوز سوالهایی جدی برای بازگشت سینماها به وضعیت عادی مطرح است و همه منتظر فیلمهای پرفروشی که باید تابستان امسال اکران شوند از جمله «یک جای کاملا ساکت ۲» و دنبالههای «بیوه سیاه» و «سریع و خشمگین» هستند تا جانی به سینماها بدمند. گفته شده اکنون ۵۷ درصد سالنهای سینماهای آمریکا فعال هستند. سینماهای آمریکا به حالت عادی بازنگشتهاند و این در حالی است که سینماهای چین خوب میفروشند. تریلر جاسوسی ژانگ ییمو در تعطیلات آخر هفته و روز کارگر، با فروش 7/37 میلیون دلار کارش را شروع کرد. به گزارش ورایتی، «کیلف واکرز» یا «صخرهنوردان» نخستین فیلم ژانگ ییمو در ژانر جاسوسی هر چند با اقبال زیادی روبهرو شد اما حریف یک داستان محلی عاشقانه نشد و فیلم «عشق من» که داستان یک عشق جوان را با بازی بازیگران تایوانی - گرگ هسو و ژانگ رونان - روایت میکند و جمعه کارش را شروع کرد، در ۳ روز به فروش 1/65 میلیون دلاری رسید. این فیلم ساخته هان تیان است و بازیگر آن هسو ماه مارس (اسفند) با حمایت از تحریم مارکهای مد خارجی، نام خود را سر زبانها انداخت تا با کارزار نسلکشی اویغورها توسط چین که از سوی آمریکا طرح شده، مقابله کرده باشد. پیشبینی میشود فروش این فیلم تا ۱۳۷ میلیوندلار برسد. در همین حال «کلیف واکرز» در مکان دوم پرفروشها نشست. داستان این فیلم که یک روز پس از اکرانش در چین در آمریکا نیز راهی سینماها شده است، در دهه ۱۹۳۰ میگذرد و داستان چهار چینی را روایت میکند که در شوروی آموزش دیدهاند تا به کشورشان برگردند اما ... . ارسال به دوستان
صدرنشینی عصر جدید و دورهمی در نظرسنجی تلویزیون
پربینندهترین برنامهها و سریالهای تلویزیونی در زمستان ۱۳۹۹ اعلام شد که شامل «عصر جدید» شبکه ۳ و «دورهمی» و «کودک شو» شبکه نسیم است. به گزارش «وطنامروز»، بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی از مخاطبان سیما در فصل زمستان 99، شبکههای ۳ سیما (52 درصد)، آیفیلم معاونت برونمرزی (46 درصد) و یک سیما (5/44 درصد) به ترتیب در رتبههای اول تا سوم پرمخاطبترین شبکههای تلویزیونی قرار گرفتند و مشخص شد شبکه آیفیلم معاونت برونمرزی با 1/10 درصد، شبکه آموزش سیما با 2/6 درصد و شبکه تماشا با 2/5 درصد، بیشترین رشد میزان مخاطب را نسبت به زمستان 98 داشتهاند.
«خانه امن» از شبکه یک، «دادستان» از شبکه ۳ و «پایتخت 5» از شبکه آیفیلم در رتبههای اول تا سوم پربینندهترین سریالهای فصل زمستان 99 قرار گرفتند.
«خانه امن» با 6/44 درصد در شبکه یک، «دادستان» با 5/38 درصد در شبکه ۳، فصل پنجم «پایتخت» با 6/32 درصد در آیفیلم، «با خانمان» با 30 درصد در شبکه ۳، «بیگانهای با من است» با 4/27 درصد در شبکه ۲، فصل چهارم «پایتخت» با 7/26 درصد در آیفیلم، «روزهای ابدی» با 4/23 درصد در شبکه یک و «شرم» با 1/22 درصد در شبکه ۳ پربینندهترین سریالهای زمستان 99 بودند.
در میان برنامههای شاخص شبکهها هم «عصر جدید 2» از شبکه ۳ و «دورهمی» و «کودک شو» از شبکه نسیم در رتبههای اول تا سوم پربینندهترین برنامههای شاخص فصل زمستان 99 قرار گرفتند که عصر جدید با 1/43 در شبکه ۳ و دورهمی با 3/39 در شبکه نسیم پربینندهترین برنامهها بودند.
بیشترین دلیل بینندگان برای تماشای برنامههای سیما در این فصل، «سرگرمی و تفریح» (9/45 درصد) و سپس «کسب خبر و اطلاع» (4/42 درصد) بود.
از نظر 1/47 درصد مردم در فصل زمستان، تلویزیون محبوبترین رسانه بوده است و پس از آن اینترنت با 9/24 درصد، شبکههای اجتماعی با 9/11 درصد، رادیو 8/6 درصد و روزنامه و مجلات با 2/2 درصد در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|