|
صهیونیستها در غزه 28 نفر از جمله10 کودک را شهید و 103 تن را مجروح کردند شهرکهای صهیونیستنشین زیر غرش موشکهای مقاومت؛ دیشب در اقدامی بیسابقه موشکهای مقاومت تلآویو را مورد هدف قرار دادند
موشک در تلآویو
گروه بینالملل: تداوم موازنه موشکی مقاومت فلسطین در برابر حملات اسرائیلیها سبب شد نظامیان صهیونیستی بامداد دیروز مجبور به عقبنشینی از مسجدالاقصی شوند. این در حالی بود که پیش از این در پی نادیده گرفته شدن هشدار مقاومت فلسطین از سوی صهیونیستها، گردانهای عزالدین قسام با حمله راکتی به مناطق مختلف شهرکهای صهیونیستنشین، وحشت را به جان صهیونیستها انداختند. در همین حال بمباران مناطق غیرنظامی غزه از سوی جنگندههای صهیونیست به شهادت 28 نفر از جمله 10 کودک منجر شد. با این وجود مقاومت فلسطین اعلام کرده است به معادله بمباران در برابر بمباران ادامه خواهد داد تا زمانی که نظامیان صهیونیست علاوه بر توقف حملات خود، قدس و منطقه «شیخ جراح» را تخلیه کنند. این موازنه موشکی که بعضا از آن با عنوان آغازی برای انتفاضه سوم یاد میشود، پیش از این به عنوان یک نشانه خطر و هشدار جدی برای صهیونیستها از سوی تحلیلگران مطرح شده بود، چرا که با توجه به تراکم جمعیت در شهرکهای صهیونیستی و دقت موشکهای فلسطینی، این مساله بسیار برای صهیونیستها هزینهبر خواهد بود.
* بزرگترین حمله راکتی گروههای مقاومت به «اشدود» و «عسقلان» اشغالی
به گزارش «وطنامروز»، منابع فلسطینی بعدازظهر دیروز از حمله گسترده راکتی نیروهای مقاومت فلسطین به شهرهای «اشدود» و «عسقلان» اشغالی در شمال نوار غزه خبر دادند. در پی این حمله آژیرهای خطر در مناطق مذکور و شهرکهای اطراف نوار غزه به صدا درآمد. تصاویری که در منابع صهیونیستی منتشر شده، حاکی از آن است که تعدادی از راکتها به یک ساختمان اصابت کرده است. خبرگزاری فلسطینی «شهاب» به نقل از خبرنگار شبکه صهیونیستی «کان» گزارش داد بر اثر این حمله بیش از ۶۰ راکت از نوار غزه به سمت اشدود و عسقلان شلیک شد که گزارشهای اولیه حاکی از آن بود ۳6 نفر مجروح و ۲ نفر کشته شدهاند و به چند ساختمان نیز خسارت وارد شده است. کان همچنین با انتشار فیلمی در صفحه توئیتری خود از اصابت یک راکت به ساختمانی در عسقلان اشغالی خبر داد. خبرگزاری شهاب در ادامه گزارش خود با انتشار فیلمی، نوشت پس از اصابت راکت به یک ساختمان در اشدود، در این ساختمان آتش شعلهور شده است. این حمله راکتی سنگین درست پس از آن بود که گردانهای القسام در بیانیهای از شهادت تعدادی از رزمندگان خود در حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به نوار غزه خبر داد.
این در حالی است که گردانهای عزالدین قسام اعلام کرد اشدود و عسقلان را با 137 موشک ظرف 5 دقیقه در حملهای که شدیدترین حمله از نوع خود است، هدف قرار داده است.
«گردانهای القسام» شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در این بیانیه اعلام کرد: «در پاسخ به ادامه اقدام دشمن در هدف قرار دادن منازل و مردان مقاومت، بزرگترین حمله موشکی تا این لحظه را علیه شهرهای اشدود و عسقلان اشغالی انجام دادیم». گردانهای القسام در ادامه این بیانیه به رژیم صهیونیستی هشدار داد حملات آتی بزرگتر خواهد بود. بر اساس گزارش خبرگزاری «شهاب» فلسطین، وبگاه صهیونیستی «مفزاک درومی» خبر داده است از روز دوشنبه تا بعدازظهر سهشنبه بیش از 350 موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک شده است. وبگاه صهیونیستی «واللا» نیز گزارش داد شهرکنشینهای این منطقه به علت حملات راکتی شدید گروههای مقاومت خانههای خود را ترک کردهاند.
* نقطهزنی نیروگاه
روز گذشته، اصابت یکی از همین موشکها به نقطهای حساس در جنوب بندر عسقلان در 5 کیلومتری سرحدات شمالی نوار غزه، به نقطه عطف انتفاضه نقطهزنی تبدیل شد. این موشک به مخازن سوخت نیروگاه برق روتنبرگ برخورد کرد که در چند صد متری اسکله تجاری اشکلون، نیروگاه برق دوراد و خط لوله اروپا- آسیا قرار دارد. با وجود دروغپردازی رسانههای عبری و سانسور خبر این ضربه مهلک، تصاویر ستون آتش و دود بر فراز این مخازن (عکس صفحه) کاملا گویای قابلیت نقطهزنی موشکهای حماس و جهاد اسلامی است. همچنین فعالان اسرائیلی فضای مجازی نیز در پستهایشان به انفجار و آتشسوزی در نیروگاه مزبور اعتراف کردند. این واقعه ثابت کرد که افسانهپردازیهای صهیونیستها درباره گنبدآهنین، پوچ و بیهوده است، چرا که طی ۳ هفته اخیر، سومینبار است که این سامانه پدافندی کذایی از رهگیری و انهدام موشکهای شلیک شده از داخل و خارج سرزمینهای اشغالی به سوی اهداف راهبردی اسرائیلیها در حوالی زرادخانه هستهای دیمونا، مناطق شهری قدس اشغالی و حالا زیرساختهای دومین بندر مهم رژیم عاجز میماند. متعاقب این نقطهزنی، گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی حماس به رژیم صهیونیستی هشدار داد که اگر وحشیگریهایش در قدس و غزه را متوقف نکند، تلآویو، پایتخت رژیم را هدف قرار خواهد داد.
* معادله بمباران در برابر بمباران
پس از حملات گسترده گروههای مقاومت فلسطین به شهرکهای صهیونیستنشین، سخنگوی جنبش حماس فلسطین تأکید کرد که در برابر صهیونیستها، هیچگونه عقبنشینی درباره معادله بمباران در برابر بمباران وجود ندارد. «فوزی برهوم» سخنگوی جنبش حماس فلسطین با تأکید بر اینکه رژیم صهیونیستی عمدا منازل و کودکان و زنان را در غزه هدف قرار میدهد، گفت: کشتار زنان و کودکان نشانگر میزان جنایات و توحش رژیم صهیونیستی است؛ رژیمی که پس از ناکامی در شکست اراده و عزم مقاومت، جنگ را به سمت کودکان و منازل غزه کشانده است. وی تأکید کرد: هیچگونه عقبنشینی درباره معادله بمباران در برابر بمباران وجود ندارد؛ معادلهای که مقاومت فلسطین بر اشغالگر اسرائیلی تحمیل کرده است. برهوم تصریح کرد: مقاومت همچنان حامی ملت فلسطین باقی خواهد ماند و با قدرت، به مقابله با تجاوزات صهیونیستها ادامه خواهد داد. وی با بیان اینکه دشمن صهیونیست باید در محاسبات خود بازبینی کند و معادله را بخوبی بفهمد، از ایستادگی ملت فلسطین در برابر صهیونیستها قدردانی کرد.
* هنیه: معادله ارتباط غزه به قدس ثابت است
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز دیروز اعلام کرد تصمیم این جنبش بر این است که تا زمانی که اشغالگران همه اشکال تجاوز و تروریسم را در قدس و مسجدالاقصی متوقف نکنند، به نبرد خود ادامه دهد. به نوشته خبرگزاری فلسطینی «معا»، وی افزود: معادله ارتباط غزه به قدس ثابت است و تغییر نخواهد کرد و هر زمانی که قدس فراخواند، غزه لبیک میگوید. رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در ادامه تاکید کرد قدس یک موازنه قدرت جدید در حوزههای سیاسی، مردمی و میدانی در ۲ حوزه داخلی و خارجی ایجاد کرد و اراده ملت فلسطین پیروز میشود.
* حمله پهپادی مقاومت فلسطین
پس از حمله راکتی گسترده نیروهای مقاومت به عسقلان و اشدود اشغالی در شمال نوار غزه، منابع فلسطینی خبر دادند که گروههای مقاومت با پهپاد به گروهی از نظامیان صهیونیست حمله کردهاند. وبگاه صهیونیستی «۰۴۰۴» در این ارتباط گزارش داد یک پهپاد گروههای فلسطینی به سمت نیروهای رژیم صهیونیستی در شرق نوار غزه بمب پرتاب کرده است. این وبگاه صهیونیستی در ادامه گزارش خود خبر داد که در پی این حمله یک نظامی مجروح شده است. پایگاه خبری «نیوپرس» ضمن تأیید این گزارش، خبر داد این پهپاد گروههای مقاومت به سمت گروهی از نظامیان صهیونیست موشک شلیک کرده است.
* واکنش صهیونیستها به موشکباران عسقلان
شبکه رادیویی «گالاتز» موسوم به رادیو ارتش رژیم صهیونیستی با اشاره به زخمی شدن ۳۱ اسرائیلی در شهرک عسقلان، از انتقال آنها به مرکز درمانی «برزیلای» خبر داد. سخنگوی این مرکز درمانی اعلام کرد حال ۲ نفر از زخمیها وخیم است. رسانههای اسرائیلی نیز گزارش دادند «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی نشست اضطراری با مقامهای امنیتی و نظامی ترتیب داد. در این نشست مقامهای ارشد نظامی و امنیتی از جمله «بنی گانتس» وزیر جنگ، «آویو کوخاوی» رئیس ستاد کل ارتش و «مئیر بنشبت» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی حضور داشتند. خبرنگار شبکه «اسکاینیوز» نیز از فلسطین اشغالی گزارش داد که تلآویو تصمیم گرفته به طور موقت حرکت قطارها بین عسقلان، بئرالسبع، سدیروت و دیگر شهرکهای صهیونیستنشین را متوقف کند. این شبکه همچنین خبر داد ارتش رژیم صهیونیستی در حال استقرار تیمهای توپخانهای بیشتری در اطراف نوار غزه است.
* دستور وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای ادامه جنایات در غزه
همزمان با انتقال تعداد بیشتری از توپخانهها و تانکهای ارتش رژیم صهیونیستی به اطراف نوار غزه، بنی گانتس، وزیر جنگ این رژیم نیز طی دستوری تداوم حملات به نوار غزه و فراخواندن حدود 5 هزار نیروی ذخیره ارتش را تصویب کرد. شبکه «اسکاینیوز» گزارش داد دستورالعمل تداوم حملات ارتش اسرائیل به نوار غزه، در پی جلسه دیروز گانتس با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم و دیگر مقامات امنیتی صادر شده است. گانتس همچنین به وزارت امنیت داخلی این رژیم اجازه داد ۵ هزار نیروی ذخیره خود را برای مقابله با تظاهرات معترضان فلسطینی در بخشهای مختلف اراضی اشغالی فرابخواند. از سوی دیگر رسانههای صهیونیستی گزارش دادند شرایط جنگی حاکم بر این رژیم نهتنها بر وضعیت امنیتی اثر گذاشته، بلکه با آغاز معاملات دیروز بورس اوراق بهادار تلآویو، کاهش شدیدی در شاخص این بازار رخ داد. این رسانهها همچنین گزارش دادند که ارتش این رژیم در حال تقویت مواضع خود در اطراف نوار غزه و احتمالا آغاز عملیات زمینی علیه گروههای مقاومت فلسطینی است.
* ۲8 شهید و ۷۸۸ زخمی بر اثر حملات صهیونیستها به فلسطینیها
در پی حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف فلسطینی، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد ۲8 نفر شهید و ۷۸۸ نفر زخمی شدند. بر اساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین، این شهدا و مجروحان عموما ساکنان کرانه باختری و نوار غزه هستند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه، در بین شهدا 10 کودک نیز به چشم میخورد. تنها در حملات هوایی و بمباران شهر غزه 103 نفر مجروح شدند. خبرگزاری فلسطینی «شهاب» گزارش داد جنگندههای رژیم صهیونیستی یک باب منزل مسکونی را در اردوگاه الشاطی در غرب شهر غزه هدف قرار دادند. بر اساس این گزارش، جنگندههای صهیونیستی همچنین ۲ باب منزل مسکونی در مجتمع مسکونی 8 طبقه در اردوگاه الشاطی در غرب غزه را بمباران کردند. در حمله رژیم صهیونیستی به منطقهای در محله «المناره» در جنوب استان خانیونس واقع در جنوب نوار غزه نیز یک جوان فلسطینی به شهادت رسید.
* دیدهبان حقوق بشر: حوادث قدس بیانگر واقعیت آپارتاید علیه فلسطینیان است
مدیر دفتر سازمان دیدهبان حقوق بشر در فلسطین اشغالی روز سهشنبه تأکید کرد عملیات هدفمند تخلیه محله شیخ جراح از فلسطینیان تأکیدی بر واقعیت نظام آپارتایدی است که میلیونها فلسطینی با آن مواجه هستند. عمر شاکر افزود: عملیات تخلیه محله شیخ جراح از فلسطینیان نتیجه سیاستهای رژیم صهیونیستی برای حفظ اکثریت یهودیان در قدس است. بنا بر گزارش خبرگزاری آناتولی، شاکر همچنین از سرکوب تظاهراتکنندگان فلسطینی در قدس توسط نظامیان رژیم صهیونیستی انتقاد کرد و آن را ناشی از اقدامات سازماندهی شده این رژیم برای استفاده از زور بیش از حد علیه فلسطینیان دانست.
***
جزئیات حمله موشکی به تلآویو
شب گذشته گردانهای القدس شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین در پاسخ به حمله صهیونیستها به اماکن مسکونی در غزه، تلآویو و شهرکهای اطراف آن را با 130 راکت هدف حمله قرار داد. که در پی آن دستکم 4 صهیونیست کشته و تعداد زخمی شدند. براساس اخبار منتشر شده از رسانههای اسرائیلی، این بزرگترین حمله رگباری راکتی به تلآویو بود.
***
رونمایی حماس از موشکی جدید
«گردانهای عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که برای نخستین بار از موشک A120 برای حمله به مواضع رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی استفاده کرده است. گردانهای القسام گفته این موشکها حاوی کلاهکهای منفجره با قدرت تخریبی بالا هستند و برد آنها ۱۲۰ کیلومتر است. به گفته این گروه، این موشکها برای نخستینبار در عملیات مورد استفاده قرار گرفتهاند. گروههای مقاومت فلسطین عصر دوشنبه بعد از اتمام ضربالاجل به تلآویو حملات به مواضع رژیم صهیونیستی را با هدف قرار دادن خودروهای این رژیم در شمال نوار غزه و شلیک دهها موشک به سمت قدس اشغالی آغاز کردند. «گردانهای عزالدین القسام» در بیانیهای ضمن بر عهده گرفتن حمله راکتی به مواضع رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی اعلام کرد: «ما در پاسخ به جرائم و حملات علیه شهر قدس، یک حمله موشکی علیه آنجا انجام دادیم. موشکهای ما پیام دارد و دشمن باید این پیام را خوب بفهمد؛ اگر بازگشتید بازمیگردیم و اگر بیشتر حمله کردید، بیشتر حمله میکنیم». شبکه خبری «الجزیره» گزارش داد از ساعت ۶ عصر دوشنبه حدود ۱۵۰ راکت از نوار غزه به سمت شهرکهای صهیونیستی اطراف نوار غزه شلیک شده است. پیش از این نیز از سوی برخی محافل تصمیمساز و تحلیلگران مسائل فلسطین مطرح شده بود که در صورت شکلگیری انتفاضه سوم، موشکهای مقاومت نقش تعیینکنندهای در موازنه قدرت در برابر صهیونیستها خواهد داشت و رژیم صهیونیستی لطمات جبرانناپذیری خواهد دید؛ نکتهای که رهبر حکیم انقلاب در سخنرانی ۵ روز قبلشان به مناسبت روز قدس به آن اشاره فرمودند: «جوان فلسطینی یک روز با پرتاب سنگ از خود دفاع میکرد و امروز با پرتاب موشک نقطهزن به دشمن پاسخ میدهد».
***
هشدار موشکی حماس و عقبنشینی صهیونیستها از مسجدالاقصی
پس از هشدار شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) درباره ضربالاجل ۲ ساعته، نظامیان صهیونیست از مسجدالاقصی عقبنشینی کردند. منابع خبری روز سهشنبه گزارش دادند که نیروهای رژیم صهیونیستی از مسجدالاقصی خارج شدهاند. شبکه «الجزیره» هم گزارش داد نیروهای رژیم صهیونیستی از «المسجد القبلی» (بخشی از مسجدالاقصی) خارج و معتکفان وارد میدان بیرونی شدهاند. الجزیره در عین حال نوشت که نمازگزاران، سحرگاه سهشنبه، با فریاد الله اکبر و در نبود نظامیان اشغالگر اسرائیلی وارد گذرگاه «حطه» یکی از درهای ورودی مسجدالاقصی شدند. در ادامه این گزارش آمده است که معتکفان در مسجدالاقصی پس از خروج نیروهای اشغالگر نماز صبح را در این مسجد برپا کردند. عقبنشینی نظامیان صهیونیست پس از آن رخ داد که «ابو عبیده» سخنگوی گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، بامداد دیروز در بیانیهای کوتاه به تلآویو هشدار داد: «اگر دشمن محاصره را از نگهبانان معتکف در مسجدالاقصی بر ندارد، طی ۲ ساعت منتظر پاسخ ما باشد». ابوعبیده عصر روز گذشته نیز به تلآویو هشدار داده بود که نیروهای این رژیم باید تا ساعت 6 (به وقت محلی) مسجدالاقصی و محله شیخ جراح را ترک و زندانیان فلسطینی را آزاد کنند که در پی بیتوجهی تلآویو به این هشدار، دهها موشک از نوار غزه به سمت قدس اشغالی، جنوب تلآویو، عسقلان، و شهرکهای صهیونیستنشین اطراف نوار غزه روانه شد. «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز دوشنبهشب در سخنانی گفت: «دشمن صهیونیست تجاوز علیه قدس را آغاز کرده و در صورتی که حملات و جنایات علیه این شهر متوقف نشود، وساطت و تلاشهای سیاسی برای آرامسازی اوضاع و توقف درگیریها بیمعنی خواهد بود».
ارسال به دوستان
گذشت و رحمت بدون کبریا و قدرت خواری و ذلت است
تأملی پیرامون دعای قنوت نماز عید فطر
اشکان صدیق: عید فطر امسال نیز به دلیل محدودیتهای کرونایی، همچون سال گذشته از اقامه نماز عید فطر به امامت حضرت آیتالله العظمی خامنهای محروم هستیم اما بازاندیشی و تامل پیرامون نماز عید فطر و دعای قنوت آن که در مجموع 9 بار به خواندن آن در نماز عید توصیه شده است، میتواند ما را به مفهوم این عید بزرگ اسلامی نزدیک کند و از این رهگذر با تغییر بینش ما نسبت به ماه مبارک رمضان و عید سعید آن، اصلاحاتی در اعمال و مواضع ما به وجود آورد. در سالهای اخیر گفتمانی تحت عنوان اسلام رحمانی شکل گرفته است که سعی دارد جنبههای رحمانی و گذشت و مدارا در اسلام را بزرگنمایی کرده و ابعاد جهادی و مبارزه علیه ظلم و طاغوت را مهجور یا حتی حذف کند؛ به شکلی که رهبر حکیم انقلاب سال 94 نسبت به رشد این گفتمان غیراسلامی هشدار دادند. دعای قنوت نماز عید فطر به بهترین شکل میتواند موضع اسلام ناب محمدی را در قبال این گفتمان انحرافی نشان دهد. در ابتدای این دعا خداوند متعال را با 4 صفت از صفات حقتعالی خطاب قرار میدهیم که نیمی از آن مربوط به صفات جلال الهی و نیمی از آن مربوط به صفات جمال الهی است. به بیان روشنتر ابتدا خدا را با صفات کبریایی و جبروتی میخوانیم و پس از آن با صفات رحمانی و بخشندگی او را خطاب قرار میدهیم. در پس خواندن خداوند به این کیفیت خاص، رمز و رازی است که هر مسلمانی باید در آن تدبر کند. حضرات معصومین علیهمالسلام با تعلیم این دعا به ما بر این نکته تاکید کردهاند که فقط نباید به جنبه رحمانیت خداوند توجه کرد، بلکه باید مقام کبریایی او را نیز در نظر داشت و چه بسا پیش از توجه به رحمانیت خداوند، باید به عظمت و کبریایی او عنایت داشت. جامعه اسلامی در رفتار اجتماعی و سیاسی خود نیز باید این روش را سرلوحه کنشهای خود قرار دهد؛ همان گونه که امام موسی صدر در خطبههای نماز عید فطر در لبنان به این نکته اشاره دارد:
برادران! امروز ما پروردگارمان را نخست با خطاب «یا رازق» و «یا رحیم» و «یا کریم» صدا نمیکنیم، بلکه نخستین خطاب ما این است: «اللهم اهل الکبریاء والعظمـه» آیا در درک این معنای لطیف از این دعای مبارک با من همراهید؟ ما پیش از هر چیز نیاز داریم بزرگی و عظمت خدا را مورد خطاب قرار دهیم، زیرا ما نیازمند تکیهگاهی محکمتر از تکیهگاههای بشری و عظمتی فراتر از عظمت ماده و سلاح و انسان هستیم.
پیش از هر چیز، ما به عظمت و بزرگی و قدرت خدا نیاز داریم. نیاز داریم عفو و رحمت نسبت به ما از سوی موجودی قدرتمند و بزرگ باشد، نه موجودی خوار و ضعیف. ما خدا را به این نامها میخوانیم، زیرا میخواهیم این صفات را از او کسب کنیم. مفهوم این عبارات این است که امام و وضعکننده دین و اسلام، پیش از هر چیز میخواهد این جنبهها را در نفس ما به حرکت درآورد و به ما میگوید: ای مسلمانان! هوشیار باشید که شما نخستین نیازتان این است که پروردگارتان را با اوصاف بزرگی و عظمت و سپس بخشندگی بخوانید ولی بخشندگی نیز باید همراه جبروت و قدرت باشد. پس از آن نوبت گذشت و رحمت و تقوا و آمرزش است، چرا که گذشت و رحمت و تقوا و آمرزشی که بدون کرامت و عظمت باشد، خواری و سرافکندگی و تسلیم است. چرا دین میگوید «فَمَنِ اعْتَدَى عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَیْکُمْ» و پس از آن به عفو و گذشت و رحمت فرمان میدهد و میگوید «وَاَن تَعفُوا اَقرَبُ لِلتَّقوی»؟ چون اگر عفو و گذشت بر شما تحمیل شود، نوعی خواری و زبونی است. گذشت و مهربانی وقتی ارزشمند است که از سر قدرت باشد. بنابراین خطاب اول در دعا، این در را به روی ما میگشاید و به ما تذکر میدهد که ای کسانی که امروز را عید گرفتهاید و میخواهید از آن برکت بجویید! پروردگار خود را به نام کرامت و عظمت و کبریا بخوانید، زیرا به کبریا و بزرگی نیاز دارید: «وَلِلهِ الْعِزّه وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِینَ». پیش از آنکه به عفو و گذشت و رحمت او نیاز داشته باشید، به بزرگی و عظمت او نیاز دارید.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» بانویسنده کتاب دفاع مقدسی «اندکی بنشین که باران بگذرد»
همسرانهای ساده و صمیمی
مصطفی پورکیانی: «اندکی بنشین که باران بگذرد»، زندگینامه و خاطرات شمسی فلاحتی، همسر معلم شهید سیدامیرحسین موسوی و روایت زندگی کوتاه اما عاشقانه آنهاست که بتازگی روانه بازار نشر شده است. این کتاب که طی ۳ سال مصاحبه و گفتوگو با همسر، خانواده و دوستانش بازنویسی و نگاشته شده، فقط گوشهای از زندگی سراسر شکوه این شهید بزرگ است. این کتاب همسرانهای ساده و صمیمی است؛ روایت زندگیای کوتاه اما عاشقانه. نویسنده با حساسیت تام چندینبار همراه این خانواده به روستای ابدال، زادگاه شهید موسوی رفته و از نزدیک آنچه را که قرار است در کتاب بیاورد، دیده است. قرار گرفتن در آن خانه روستایی زیبا در نوشتن خاطرات به وی کمک فراوانی کرده است. قسمتهایی از متن به درخواست راوی حذف و جاهایی کامل بازنویسی شد تا در نهایت خاطرات به صورتی داستانگونه و روان برای مخاطب روایت شود.
داورزنی در مقدمه مینویسد: بعد از هر جلسه مصاحبه، مینشستم پای رایانه و صوتهای ضبطشده را گوش میکردم. همزمان که تایپ میکردم، سؤالات جدیدی برایم پیش میآمد که یادداشت میکردم تا در جلسه بعدی مصاحبه بپرسم. گاهی در اینترنت چرخی میزدم تا شنیدههایم را از راوی با وقایع تاریخی انقلاب و دفاعمقدس تطبیق دهم. در بعضی موارد، باهم جلسه میگذاشتیم و گفتوگو میکردیم تا به نتیجهای واحد میرسیدیم. بعد از پایان مصاحبهها، شروع کردم به نوشتن. نویسنده خطاب به راوی میگوید: چند روزی وقتم به مطالعه خاطرات گذشت. هر چه جلو میرفتم، بیشتر احساس نزدیکی میکردم. تا اینکه رسیدم به خاطرات ازدواجت. نفسم توی سینه حبس شده بود. شوکه شده بودم. آن روز، روزی که به عقد او درآمدی، روزی که با این ازدواج سرنوشتت تغییر کرد، درست روزی بود که خداوند به روح من حیات بخشید، روزی که زاده شدم. هرگز فکر نمیکردم قرار است یک روز عاشقانههای از جنس نور تو را قلم بزنم. سرنوشت این گونه بود که سالها بعد، با تو و زندگیات گره بخورم و سرنوشت خودم هم تغییر کند. عزمم را بیشتر جزم کردم و با اشتیاق پیگیر بازنویسی خاطراتت شدم اما نواقصی در آن یافتم. به همین منظور، حدود 14 جلسه با هم صحبت کردیم و یک بار دیگر تو را غرق در خاطراتت کردم؛ خاطراتت از کودکیات، مبارزات انقلابیات و آشناییات با او. جاهایی میدیدم که گل لبخند بر لبت مینشیند و گاهی شرم اجازه ادای خاطرهات را نمیدهد. گاهی هم اشکهایت سرازیر میشد اما سریع بر خودت مسلط میشدی. در همه این جلسات او را در کنار خودمان حاضر و ناظر میدیدم و در تمام لحظات نوشتن، او قلمم را همراهی میکرد. از او و تو ممنونم که مرا در این مسیر قرار دادید.
لیلا داورزنی علاوه بر این کتاب، ۲ اثر «پرواز با چشمهای مصنوعی» که مربوط به خاطرههای کوتاهی از شهدای زنجانی عملیات کربلای ۴ است و دیگری «ستارههای روحانی» که خاطرات چند طلبه شهید زنجانی است را در کارنامه دارد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
با صدای لرزان گفتم: «تو رو خدا مراقب خودت باش. من میترسم». لبخندی زد و گفت: «گریه نکن دیگه. برای بچه خوب نیست. من برمیگردم. شهادت که قسمت من نمیشه. مگه به این راحتیاست؟!» بعد مکثی کرد و گفت: «خداحافظ. حلالم کن».
لبهایم را محکم روی هم فشار میدادم که هقهقم بلند نشود. تا جلوی در دنبالش رفتم. در را که پشت سرش بست، چیزی در درونم فروریخت.
در را باز کردم و از لای در سرک کشیدم. تا از پیچ کوچه رد شود، قدمهایش را شمردم. اصلا پشت سرش را نگاه نکرد. چند لحظه همانطور ایستادم. در را بستم و همانجا پشت در نشستم و زار زدم.
این شعر مدام توی ذهنم تکرار میشد:
میروی و گریه میآید مرا
اندکی بنشین که باران بگذرد
شهدا افراد را برای این کار انتخاب میکنند
لیلا داورزنی، نویسنده کتاب «اندکی بنشین که باران بگذرد» در گفتوگو با «وطنامروز» درباره اینکه چگونه با این شخصیت آشنا شده و چه انگیزهای باعث شد شروع به نوشتن خاطرات همسر این شهید بکند، توضیح داد: اینکه ماجرا از کجا شروع شد، واقعا اتفاقی بود، البته من معتقدم افراد برای این کار به نحوی انتخاب میشوند و برای این کار سعادتی نصیب من شد.
وی افزود: یکی از دوستان من قبلا با همسر شهید یک مصاحبهای انجام داده بود که قرار شد من بازنویسی این کار را انجام دهم، چون قبلا تجربه این کار را داشتم. متن این کار را خواندم و شروع به بازنویسی کردم و در حین کار بود که به نوعی شیفته این شهید شدم؛ هر شهیدی یکسری ویژگیها دارد که آدم را جذب خودش میکند. شهید موسوی هم خصوصیات بارز و مخصوص به خودش را داشت که همه او را با این ویژگیها میشناختند؛ شهید شجاعت عجیبی داشت که حالا اگر خوانندگان این کتاب را بخوانند، متوجه منظور من خواهند شد. مهربانی او زبانزد خاص و عام بوده و با اطرافیان بویژه خانواده خود بسیار مهربان بود. به همه خانواده رسیدگی میکرد و مانند یک پدر، دلسوز فامیل و خواهر و برادرهای خودش بود.
داورزنی ادامه داد: شهید موسوی شغل معلمی داشته و قبل از انقلاب با همسرش که او نیز معلم بوده آشنا میشود و این آشنایی خردادماه 57 منجر به ازدواج آنها میشود.
من قبل از اینکه این کار را شروع کنم، دورههای خاطرهنویسی و کارگاههایی با این موضوع را گذراندم و با فن و ادبیات این حوزه آشنا شدم.
وی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند خاطرهنویسی کار آسانی است و نویسنده این کار، با پیاده کردن یکسری مصاحبه، شروع به نوشتن چنین کتابی میکند، درباره تفاوتهای خاطرهنویسی با رمان و داستان بلند میگوید: در خاطرهنویسی شما موظفید به رغم حفظ جذابیتهای نوشتاری، سعی کنید واقعیت داستان را نیز حفظ کنید و از آن تخطی نکنید، برخلاف نوشتن رمان که نویسنده یک سوژه را انتخاب کرده و آن را تبدیل به داستان میکند و با کمک گرفتن از قوه تخیل خود، به آن شاخ و برگ میدهد. در صورتی که تخیل جایی در خاطرهنویسی ندارد و بعضی وقتها راوی حتی تمایل ندارد که فلان خاطرهاش بازگو شود، درصورتی که به عقیده شما ذکر این خاطره بسیار جذاب است.
خانم شمسی فلاحتی، همسر این شهید، بسیار تودار و اصطلاحا سرسنگین و با حیا بود و همین باعث شده بود ارتباط گرفتن با ایشان و گرفتن جزئیات خاطرهها کار را برای من دوچندان سخت کند. شهید موسوی ۲ فرزند دارد که اولی پسر است و فرزند دومش که دختر است، ۲ ماه بعد از شهادت پدر به دنیا آمده است.
***
«عصرهای کریسکان» به چاپ سیزدهم رسید
«عصرهای کریسکان» اثری با موضوع دفاعمقدس نوشته کیانوش گلزار راغب که بهمنماه سال گذشته به تقریظ مقام معظم رهبری مزین شد و بیش از پیش مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت، به چاپ سیزدهم رسید.
این کتاب خاطرات امیر سعیدزاده، شهروند ساکن سردشت از زندانهای مخوف گروهکهای کومله و دموکرات در مناطق مرزی ایران و عراق است. نویسنده کتاب، کیانوش گلزار راغب که پیش از این کتاب معروف «شنام» را براساس خاطرات خودش نوشته است، در مقدمه کتاب «عصرهای کریسکان» توضیح مختصری درباره راوی این کتاب میدهد و میگوید: در دوران اسارتم به دست کومله، با شخصیتی گنگ و مرموز هماتاق بودم که تا 30 سال بعد نتوانستم زوایای پنهان شخصیت گمنامش را کشف کنم. در آن زمان، با شناختی که از رفتار و کردار او کسب کرده بودم، کمکش کردم تا از زندان کومله فرار کند...».
گلزار راغب بعد از انتشار کتاب خاطرات خود، «شنام»، سعید سردشتی را بعد از 30 سال پیدا میکند، سراغش میرود، پای خاطراتش مینشیند و کتاب «عصرهای کریسکان» حاصل این دیدار و شنیدن مشروح خاطرات امیر سعیدزاده (سعید سردشتی) از ۲ مرحله اسارت در زندانهای کومله و دموکرات و حواشی آن است. این کتاب در ۲۸ فصل تنظیم شده که راوی اصلی امیر سعیدزاده است و روایتهای محوری را بیان میکند. در چند فصل کوتاه نیز خاطراتی از زبان همسر راوی «سعدا حمزهای» بیان میشود. در تنظیم خاطرات کتاب از زبان، راوی اصلی، از فعل حال استفاده شده است. فصل آخر کتاب به نامهها، عکسها و اسناد مرتبط با موضوع اثر اختصاص یافته که در این بخش متن ۶ نامه و حدود ۴۰ تصویر از افراد مرتبط با حوادث کتاب ضمیمه اثر شده است.
چاپ سیزدهم این اثر با تیراژ 2500 نسخه و 280 صفحه از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
ارسال به دوستان
رونمایی از تولید انبوه واکسن «کووایران برکت» اولین محموله این واکسن ایرانی به میزان 300 هزار دوز به وزارت بهداشت تحویل شد
عیدی با برکت
محمد مخبر: در اردیبهشتماه حدود یک میلیون دوز واکسن تولید میکنیم در خردادماه این رقم به ۳ تا ۴ میلیون دوز
و تا شهریور به رقمی بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون دوز خواهد رسید
گروه اجتماعی: فاز نخست تولید واکسن «کوو ایران برکت» دیروز به صورت رسمی آغاز شد و قرار است تا تیرماه امسال ۱۰میلیون و تا مرداد تا 30 میلیون دوز واکسن تولید و برای تزریق عمومی به وزارت بهداشت تحویل شود. به گزارش «وطنامروز»، دیروز با افتتاح فاز نخست تولید واکسن «کوو ایران برکت»، تلاش شبانهروزی دانشمندان ایرانی برای ساخت این واکسن نتیجه داد؛ اقدام قابل تحسینی که حاصل سختکوشی نخبگان ایرانی و دستاندرکارانی است که در شرایط سخت تحریم با خودباوری و مشقت فراوان توانستند توان دانش پزشکی ایران را با افتخار به رخ دنیا بکشند؛ طوری که اعلام شد از ماه آینده واکسیناسیون عمومی با واکسن ایرانی شروع میشود. این در حالی است که در مراسم رونمایی از تولید واکسن «کوو ایران برکت»، یک محموله شامل 300 هزار دوز واکسن کرونا در حضور معاون وزارت بهداشت بارگیری و آماده تحویل شد.
* تولید واکسن «کوو ایران برکت» به ۳۰ میلیون دوز خواهد رسید
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) در مراسم رونمایی از نخستین محصول تولید شده واکسن «کوو ایران برکت» (۳۰۰ هزار دوز واکسن) در فاز یک کارخانه تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در محل شهرک دارویی برکت در البرز افزود: پیش از این، به مردم اطمینانخاطر داده بودیم که ظرف مدت ۲ الی ۳ ماه آینده یک خاطرجمعی درباره تولید واکسن در کشور ایجاد کنیم. وی اضافه کرد: بر این اساس این مهم به همت جوانان و دانشمندان داخلی به وقوع پیوست و با توجه به اینکه از اثرات مراحل یک و ۲ آزمایشی مطمئن شدیم، تولید انبوه آن را آغاز کردیم که در اردیبهشتماه حدود یک میلیون دوز واکسن را تولید و در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهیم داد. محمد مخبر گفت: با توجه به اینکه هدفمان این است تا صادر شدن مجوزها، تولیداتمان بهگونهای باشد که بتوانیم بخشی از نیاز کشور را برطرف کنیم، به همین منظور در خردادماه این رقم به ۳ تا ۴ میلیون دوز خواهد رسید. وی در ادامه با بیان اینکه خط دوم واکسن «کوو ایران برکت» تیرماه وارد مدار خواهد شد، اظهار داشت: همچنین تیرماه قادر به تولید و تحویل ۱۰ تا ۱۲ میلیون دوز واکسن خواهیم بود که این رقم تا مرداد به ۲۰ میلیون و تا شهریور به رقمی بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون دوز خواهد رسید. مخبر ادامه داد: البته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز این اطمینانخاطر را به ما باید بدهد که با توجه به اینکه این حجم از تولید ممکن است زمانی ارائه شود که امکان مصرف در داخل کشور وجود نداشته باشد، امکان صادرات به کشورهای منطقه با هدف بهرهمندی مردم این کشورها از این واکسنها فراهم شود. رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) خاطرنشان کرد: به جرأت میتوان گفت واکسن تولیدشده جزو بهترین واکسنهایی است که بیشترین اثر و کمترین عارضه را دارد. مخبر با بیان اینکه توانایی تولید واکسن فایزر در کشور نیز وجود دارد، گفت: بر این اساس آزمایشهایی روی موش، میمون، خرگوش و خوکچه انجام شده که به بهترین جوابها نیز رسیدهایم و به محض اینکه وزارت بهداشت و کمیته اخلاق اجازه دهند، تست انسانی آن را نیز شروع خواهیم کرد. وی در ادامه با بیان اینکه در کنار ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در دیگر شرکتهای دارویی از جمله رازی، سیناژن، پاستور و شرکتهای دانشبنیان زیادی این محصول در حد آزمایشگاهی تولید شده و قرار است به نتیجه برسد، خاطرنشان کرد: در حالی که در کل دنیا واکسن تنها در 6-5 کشور تولید شده و هیچ تناسبی بین تولید و تقاضا وجود ندارد اما میبینیم این موفقیت بزرگ در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به دست آمده است و صادرات نیز به امید خدا بزودی اتفاق خواهد افتاد. مخبر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه توفیقات حاصلشده در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تنها برای خدا و خدمت به مردم بوده است، گفت: هیچ کس در ستاد دنبال رسیدن به موضوع خاصی مانند مسائل مالی یا قدرت نبوده است. مخبر در ادامه با بیان اینکه آنچه با وسعت زیاد در اختیار طرح شهید سلیمانی قرار گرفت همین کیتهایی بود که توسط ستاد تولید شد، گفت: در هر جای دنیا که دارویی اثربخش بود، در ستاد اجرایی آن را تولید کردیم؛ به عنوان مثال داروی رمدسیور که در بازارهای سیاه تهران هر عدد آن حدود ۸۰ میلیون تومان خرید و فروش میشد، در کمتر از یک ماه و نیم ستاد موفق شد آن را تولید کند و با رقمی معادل ۶۰۰ هزار تومان در اختیار مردم قرار بدهد. مخبر ادامه داد: همچنین همین کارخانه قادر خواهد بود واکسنی که از طریق «دیانای» باید تولید شود را نیز تولید کند. علاوه بر اینکه تولید از ویروس کشته شده را امروز شاهد هستیم که یک خط صنعتی آن بهرهبرداری شده و نخستین تولیدش را به صورت انبوه آغاز کرده و ما نیز آماده هستیم آن را به صورت انبوه تحویل دهیم، از ۶ مسیر دیگر مانند «دیانای» و ویروس بر اساس سرخک نیز به تست انسانی رسیدهایم.
* خط تولید واکسن «کوو ایران برکت» با ظرفیت ماهانه ۳ میلیون دوز آماده شد
مدیر اجرایی طرح واکسن «کوو ایران برکت» نیز در این مراسم گفت: خط اول تولید صنعتی واکسن ایرانی کرونا به نام «کوو ایران برکت» با ظرفیت ۳ میلیون دوز در ماه آماده بهرهبرداری است. سیدرضا مظهری اظهار داشت: به محض قبول نتایج فاز سوم مطالعه کارآزمایی بالینی این واکسن توسط وزارت بهداشت، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نسبت به بهرهبرداری از نخستین فاز خط تولید واکسن «کوو ایران برکت» با ظرفیت ۳ میلیون دوز در ماه اقدام خواهد کرد. همچنین خط دوم تولید صنعتی این واکسن نیز با ظرفیت تا ۱۷ میلیون دوز در ماه در حال آماده شدن است. مظهری اظهار داشت: خط دوم تولید صنعتی این واکسن از اوایل تیرماه سال جاری راهاندازی میشود و با ظرفیت افزایش یابنده تا پایان شهریورماه، در مجموع (با احتساب ظرفیت ۳ میلیون دوز خط اول) توان عرضه ۲۰ میلیون دوز واکسن در ماه ایجاد خواهد شد.
* واکسیناسیون عمومی با واکسن برکت از خرداد
مدیر اجرایی طرح واکسن «کوو ایران برکت» با اشاره به اینکه واکسیناسیون عمومی با این واکسن از پایان خرداد ۱۴۰۰ آغاز میشود، گفت: انتظار میرود واکسیناسیون عمومی با واکسن «کوو ایران برکت» پس از اعلام نتایج فاز سوم و ارائه مجوزهای لازم توسط وزارت بهداشت، خردادماه سال جاری آغاز شود. وی اظهار داشت: در حال حاضر هم با ظرفیت تولید چند میلیون دوز واکسن میتوانیم آن را برای عموم مردم عرضه کنیم اما وزارت بهداشت مشغول بررسی مراحل کارآزمایی بالینی این واکسن است. وی افزود: این بررسیها شامل موارد پزشکی و آزمایشگاهی داوطلبان این طرح مطالعاتی است که در حال انجام است. مظهری ادامه داد: به محض تایید نتایج مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن از سوی وزارت بهداشت، واکسن تولیدی در اختیار آن وزارتخانه قرار خواهد گرفت تا با استفاده از ظرفیت شبکه بهداشت و درمان کشور نسبت به عرضه عمومی اقدام شود. در این مراسم محمدرضا شانهساز، رئیس سازمان غذا و دارو نیز با بیان اینکه حامل پیام تشکر و سپاس وزیر بهداشت برای این دستاورد بزرگ ستاد اجرایی فرمان امام درباره تولید انبوه واکسن کرونا هستم، گفت: با تلاش نهادهایی چون ستاد اجرایی فرمان امام به خودکفایی در تولید دارو رسیدهایم و اکنون ایران در جمع ۵ کشور تولیدکننده واکسن کروناست. معاون وزیر بهداشت افزود: تا چند هفته آینده محمولههای میلیونی واکسن را از تولیدکنندگان داخل از جمله شرکت شفا فارمد (تولیدکننده واکسن کوو ایران برکت) خواهیم گرفت و واکسیناسیون عمومی را با واکسن ایرانی در خردادماه آغاز میکنیم.
***
مینو محرز: مردم نگران تهیه و تزریق واکسن کرونا نباشند
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به تولید داخلی واکسن کرونا در کشور توسط شرکتهای مختلف، گفت: این اطمینانخاطر را به مردم میدهیم که در این باره نگرانی نداشته باشند. مینو محرز در مراسم رونمایی از نخستین محصول تولید شده واکسن «کوو ایران برکت» افزود: واکسن ایرانی کرونا بزودی به بازار میآید، بنده نیز همین واکسن را در مرحله اول و دوم تزریق کردم و بخوبی مصونیت و اثربخشی دارد. وی اضافه کرد: با تولید واکسن توسط شرکتهای داخلی، اینکه دیگر کشورهای خارجی به ما واکسن بفروشند یا نفروشند مهم نیست و این یک افتخار برای ایران و ایرانی محسوب میشود. محرز گفت: این تولیدات توسط جوانان این مرز و بوم و با تلاش شبانهروزی بسیاری از آنها که ماههاست حتی به خانههایشان نرفتهاند، تولید شده است. محرز گفت: بنده به شخصه واکسن «کوو ایران برکت» را تزریق کردهام و از ایمنی آن بخوبی آگاهم.
ارسال به دوستان
رئیس کل دیوان محاسبات عنوان کرد
بررسی ۹ پرونده جدید درباره خصوصیسازی
مهرداد بذرپاش، رئیس کل دیوان محاسبات کشور گفت: پرونده شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه یکی از مهمترین و رسانهایترین پروندههای واگذاریها سال گذشته بود که رسیدگی به این پرونده در اولویت کار دیوان قرار گرفت. وی ادامه داد: از نخستین روز حضور در دیوان دستور تشکیل هیات تحقیق و تفحص صادر شد که با بررسیهای 45 روزه طبق گزارش مشخص شد واگذاریها طبق قانون بدرستی انجام نشده است و گزارش مربوطه به هیات واگذاری سازمان خصوصیسازی ارجاع شد. بذرپاش افزود: در روند کار هیات داوری سازمان خصوصیسازی با گزارش ارسالی مخالفت کرد و پرونده بر اساس قانون به قوه قضائیه ارجاع شد و در شعبه 21 مورد بررسی قرار گرفت که خوشبختانه حکم واگذاری این شرکت به دولت صادر شد. وی خاطرنشان کرد: همه نهادهای نظارتی همچون سازمان بازرسی کل کشور با دیوان نسبت به بازگشت این شرکت به بیتالمال اتفاق نظر داشتند. رئیس کل دیوان محاسبات کشور یکی از مهمترین دلایل مشکلات این شرکت را پس از واگذاری به بخش خصوصی، ضمن پایین بودن قیمت در زمان واگذاری، اشکال در اهلیت خریدار دانست و اضافه کرد: از اقدامات بخش خصوصی پس از خرید شرکتها باید افزایش سرمایه، عدم فروش داراییها، حفظ تولید معقول و عدم تعدیل نیرو باشد که متأسفانه شرکت فوق این الزامات را رعایت نکرده بود و از شرایط اهلیت ساقط شد. وی در پایان یادآور شد: وظیفه دیوان محاسبات کشور نظارت کامل بر واگذاریهای اموال دولتی و نیز نظارت بر رویه مالی کشور است و دستگاههای دولتی نیز بر واگذاری اموال دولت به خریداران دارای اهلیت باید اهتمام داشته باشند. وی همچنین از بررسی 9 پرونده دیگر از واگذاریها در این دیوان خبر داد و خاطرنشان کرد رسیدگی به آنها در دستور کار جدی قرار گرفته است. ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار تصویری تشکلهای دانشجویی بر اهمیت مشارکت بالا در انتخابات 28 خرداد تأکید کردند
اولویت: مشارکتبالا
راه منحصر به فرد تحقق تحول در کشور استفاده از جوانان است
دولتی سرکار بیاید که مسؤولان بالای آن اطمینان و اعتقاد به جوانان داشته باشند
کسانی باید بر سر کار بیایند که معتقد به مردم و جوانان باشند، عنصر جوان را قدر بدانند
عملکرد انقلابی داشته باشند و حقیقتا عدالتخواه و ضدفساد باشند
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار تصویری نمایندگان تشکلهای دانشجویی با اشاره به راهبرد اساسی تحولخواهی و تحولگرایی، ایجاد حرکت جهشی و جهادی همراه با نوآوری در روشها و کارکردها در همه عرصههای حکمرانی و بخشهایی از سبک زندگی عمومی را ضروری خواندند و با تأکید بر اهمیت درجه اول مشارکت بالا در انتخابات ۲۸ خرداد و تبیین آثار مهم این مشارکت افزودند: در درجه دوم باید با انتخابی خوب و مطلوب، کسی را روی کار آورد که مؤمن، انقلابی، باکفایت، مردمی، سرشار از امید، معتقد به جوانان و توانمندیهای داخلی و حقیقتا عدالتخواه و ضدفساد باشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب با ابراز تأسف عمیق و محکوم کردن شدید ۲ حادثه بسیار تلخ و خونین اخیر در جهان اسلام یعنی در افغانستان و فلسطین گفتند: لعنت خداوند بر جنایتکارانی که غنچههای مظلوم و نوگلان بیگناه افغانستانی را پرپر کردند و به خاک و خون کشیدند و با به شهادت رساندن این دختران نوجوان، جنایت را تا این حد گسترش دادند. ایشان همچنین با اشاره به جنایات وحشیانه و ظالمانه صهیونیستها در مسجدالاقصی، قدس شریف و دیگر مناطق فلسطین گفتند: این جنایات در جلوی چشم جهانیان قرار دارد و همه باید با محکوم کردن آن، به وظایف خود عمل کنند.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای با تجلیل از بیداری، ایستادگی و عزم جزم ملت فلسطین افزودند: صهیونیستها جز زبان زور چیزی نمیفهمند، لذا فلسطینیها باید با افزایش قدرت و مقاومت خود، جنایتکاران را به تسلیم شدن و توقف اقدامات وحشیگرانه مجبور کنند. ایشان در تبیین بحث اصلیشان یعنی مساله تحولخواهی و تحولگرایی افزودند: مقصود و هدف تحول، حفظ و تقویت اصول و خطوط اساسی انقلاب است؛ البته با نوآوری در شیوهها و روشها. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به استفاده از مفهوم تحول در ادبیات کشورهای غربی مخالف ایران و سخنان کسانی که در داخل عمدتا به غرب گرایش دارند، افزودند: مقصود آنها بر خلاف مقصود و منطق ما، تحول در اصل و مبانی انقلاب است که در واقع نفی انقلاب، برگشت به عقب و ارتجاع محسوب میشود، بنابراین باید در مفهوم کلمه تحول دقت کرد.
رهبر انقلاب در تبیین علت نیاز کشور به تحولخواهی و تحولگرایی گفتند: در کنار پیشرفتها و موفقیتهای فراوان در دهههای اخیر، در زمینههایی دچار عقبماندگی و مشکلات مزمن هستیم که با حرکتهای معمولی علاج نمیشود و نیاز به تحول و حرکتی فوقالعاده دارد که این نیاز جزو مسلمات این دوره از انقلاب برای تحقق گام دوم است.
ایشان عقبماندگیها را ناشی از برخی غفلتها، غرضورزیها و فاصله گرفتنهای تدریجی از خط انقلاب در دهههای اخیر خواندند و گفتند: به همین علت، بسیاری از ظرفیتها و فرصتها معطل و مغفول مانده و به منافع ملی خسارت زده است.
ایشان با اشاره به برخی مصداقها افزودند: دیوانسالاری، کاغذبازی، مقررات غیرمفید و گاه مضر از جمله مشکلات بخشهای مدیریتی کشور است، ضمن اینکه در بخش زندگی عمومی مسائلی مانند اسراف، مسابقه تجملگرایی و اشرافیگری، بالا رفتن سن ازدواج و پیری جمعیت از جمله مشکلات جدی است. رهبر انقلاب روشن بودن منطق و هدف تحول را باعث جلوگیری از هرج و مرج ذهنی و عملی در این مسیر دانستند و گفتند: تحول باید ما را به احسنالحال برساند؛ یعنی به تقویت خطوط اساسی انقلاب و روان شدن مسیر حرکت به سمت آرمانهای اساسی نظیر عدالت، استقلال، آزادی و اسلامی شدن جامعه.
حضرت آیتالله خامنهای در همین زمینه خاطرنشان کردند: در رسیدن به این آرمانهای کلان، برخی آرمانهای خُرد مانند پیشرفت علمی، خودکفایی اقتصادی، اقتدار در سیاست خارجی و بیرون نگه داشتن کشور از شبکه انحصاری قدرتهای مستکبر وجود دارد.
حضرت آیتالله خامنهای سیاستهایی مانند اسلامی شدن دانشگاهها یا سیاست تبدیل صداوسیما به یک دانشگاه عمومی را از جمله سیاستهای بعدی برشمردند. ایشان حرکت نسل اول انقلاب به سمت مقاصد اصلی جمهوری اسلامی را که با هدایت امام(ره) انجام شد و با دشواریها و حوادث خونینی همراه بود، زمینهساز تجربهآموزی خواندند و گفتند: یکی از مسائلی که شاید در آن دوره به آن توجه کافی نمیشد، پیچیدگیها و دشواریهای حرکت به سمت آرمانها بود. رهبر انقلاب اسلامی موضوع اسلامی شدن دانشگاهها را یک نمونه از این مسائل خواندند و افزودند: دانشگاه در کشور ما در دوران تسلط و حاکمیت سیاستهای غربی و به دست عوامل دلباخته غرب و با هدف تربیت نخبگان مطیع و مصرفکننده محصولات و دانش کهنهشده غرب پایهگذاری شد و تبدیل مجموعهای با چنین مختصاتی، به یک دانشگاه اسلامی دارای پیچیدگیهایی است که تحقق آن جز با تحول امکانپذیر نیست.
حضرت آیتالله خامنهای ایجاد تحول در بحثهایی همچون جریان اقتصادی و همچنین حرکت علمی کشور را منوط به نگاهی دقیق و جامع دانستند و تأکید کردند: امروز نخبگان متدین و انقلابی کشور دارای تجربههای فراوان هستند و میتوانند با تولید فکر و ابتکار، زمینهساز تحول و همچنین مواجهه صحیح با مسائل جدید همچون فضای مجازی باشند. ایشان راه منحصر به فرد تحقق تحول را استفاده از جوانان دانستند و گفتند: جوان همه الزامات یک حرکت تحولی را که عبارت است از فکر نو، ابتکار، توان بالا و جرات اقدام، دارد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته در کنار این ویژگیهای بارز جوانان، برخی نواقص و کمبودها در جوانان وجود دارد که باید در کنار آنان، کارآزمودگان و مجربان قرار گیرند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به بیانات قبلیشان مبنی بر لزوم تشکیل دولت جوان انقلابی، خاطرنشان کردند: برخی تصور کردند منظور از دولت جوان انقلابی، دولتی است که همه اعضای آن در رده سنی ۳۰ تا ۳۵ سال باشند، در حالی که این به معنای نادیده گرفتن صاحبان تجربه و کارآزمودگان و دنیادیدگان نیست. ایشان شرط اساسی در جوانان و همچنین صاحبان تجربه را ایمان و انگیزه صادقانه و انقلابی دانستند و افزودند: دولت جوان انقلابی فقط شامل وزرا نمیشود، بلکه مجموعه وسیعی از صدها مدیر مؤثر و تعیینکننده است که همه این ردهها میتواند میزبان جوانان مؤمن و انقلابی باشد که در تصمیمسازیها و تصمیمگیریها و اجرا حضور داشته باشند. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: به نظر من استفاده از جوانان مومن و انقلابی در بخشهای مختلف مدیریتی امکانپذیر است به شرط آنکه دولتی سرکار بیاید که مسؤولان بالای آن، اطمینان و اعتقاد به جوانان داشته باشند، همانگونه که امام به جوانان اعتقاد داشت و کار را جلو برد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: اگر چنین دولتی سر کار بیاید، مشکلات در مدت زمان معقولی قابل حل خواهد بود و زمینه تحقق آرمانها نیز فراهم خواهد شد. ایشان با اشاره به نقشآفرینی و کار کارستان جوانان در پیروزی انقلاب و در شکلگیری جهاد سازندگی و در دفاع مقدس افزودند: امروز کشور از لحاظ پرورش نیروی انسانی مؤمن، انقلابی، متخصص و دارای اعتماد به نفس، نسبت به دهه اول انقلاب، دارای شرایط بسیار بهتری است که باید این نیروهای جوان شناسایی و به کارگیری شوند.
حضرت آیتالله خامنهای بحث مربوط به تحول را اینگونه جمعبندی کردند: اولا تحول لازم است، ثانیا تحول ممکن است و ثالثا راه تحقق تحول، تشکیل یک دولت معتقد به تحول و عنصر تحولآفرین یعنی جوان مؤمن و انقلابی است.
رهبر انقلاب در ادامه سخنانشان چند تذکر درباره دانشگاهها بیان کردند. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اخبار نگرانکننده از افت یادگیری و آموزش در دوران کرونا از مسؤولان آموزش عالی خواستند به این مساله توجه و از آن جلوگیری کنند. ایشان همچنین لزوم رفع عیوب و نواقص دستگاههای مورد استفاده در یادگیری مجازی را یادآور شدند و با اشاره به پدیده زشت ایجاد کانالهای تقلب در امتحانات که موجب بیاعتبار شدن امر آموزش میشود، برخورد با این پدیده را خواستار شدند.
رهبر انقلاب با اشاره به برخی تلاشها برای ناامید کردن دانشجویان یا تشویق آنها به خروج از کشور و پشت کردن به آن گفتند: دانشجو عنصر ارزشمندی برای کشور است که نباید افسرده و از کار افتاده شود، زیرا دانشجویان مؤمن و فعال، در امیدآفرینی و تقویت انگیزهها نقش مهمی دارند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین مساله اشتغال دانشجویان از دوره دانشجویی را مورد تأکید قرار دادند و درباره مساله سربازی که در سخنان دانشجویان نیز به آن اشاره شده بود، خاطرنشان کردند: مساله سربازی جزو مسائل پیچیدهای است که نمیتوان با آن به شکل شعاری برخورد کرد. البته در این زمینه طرحهایی داده شده و مجموعههایی مشغول بررسی هستند که باید با تأمل در جوانب آن به تصمیم درست رسید.
رهبر انقلاب سپس چند نکته خطاب به تشکلهای دانشجویی بیان کردند. ایشان تشکلهای دانشجویی متعدد را فرصتی بزرگ برای کشور دانستند و با تأکید بر نقشآفرینی آنها به عنوان مراکز تولید فکر و پیشران حرکتهای تحولی و جهادی در مسائل گوناگون اجتماعی و علمی گفتند: «حضور جوانان جهادی در میدان پرخطر کرونا»، «حضور فعال در قبال مسائل بینالمللی مانند قضیه نشریه موهن فرانسوی، انفجار در دانشگاه کابل و مسائل فلسطین و یمن»، «اظهارنظر و موضعگیری در قضیه افایتیاف»، «تقویت مصوبه راهبردی مجلس در موضوع هستهای» و «واکنش به مشکلات خصوصیسازیها که بعضی از آنها نیز به نتیجه رسید» از مصادیق تحسینبرانگیز اقدامهای تشکلهای دانشجویی است که اینگونه موضعگیریها هویت تشکلهای دانشجویی را نیز تقویت میکند.
حضرت آیتالله خامنهای انتظار از تشکلهای دانشجویی را تقویت بنیه دینی و انقلابی آنها و مسأله مهم تهذیب نفس خواندند و افزودند: تهذیب نفس تأثیر زیادی در مبارزات اجتماعی و انقلابی دارد و امام بزرگوار میفرمودند علت ترس افراد از آمریکا، تهذیب نفس نکردن است. رهبر انقلاب علت انحراف برخی دانشجویان و تشکلهای انقلابی دهه ۶۰ در سالهای بعد از مبانی انقلاب را ضعف فکری و ایمانی آنها برشمردند و گفتند: با وجود ایمان و تقوا، دانشجو دیگر سراغ مخالفان و دشمنان انقلاب نمیرود و در راه انقلاب استقامت میکند. ایشان ارتباط تشکلهای دانشجویی با دانشجویان در سراسر کشور را فرصتی برای اثرگذاری و باز کردن گرههای فکری و دینی دانشجویان دانستند و افزودند: البته در این زمینه مجموعههای نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها نیز وظایف مهمی دارند که باید بیشتر تلاش کنند.
حضرت آیتالله خامنهای انتخابات را عرصه دیگری برای نقشآفرینی تشکلهای دانشجویی و تشویق همگان به حضور پرشور و انتخاب مطلوب دانستند و گفتند: برخی اظهارات ممکن است از سر دلسوزی باشد اما نباید منجر به دلسرد کردن مردم از مشارکت در انتخابات شود. رهبر انقلاب مردمسالاری و انتخاب مسؤولان کشور به دست مردم را بسیار مهم خواندند و افزودند: حضور پر شور مردم در انتخابات تأثیر زیادی در قوت و تواناییهای دولت منتخب دارد و موجب افزایش آبرو، امنیت و قدرت بازدارندگی کشور میشود. ایشان پس از تأکید بر مشارکت بالا در انتخابات، «انتخاب مطلوب و خوب» را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: دولتی باید تشکیل شود که دارای کفایت و مدیریت، با ایمان، لبریز از امید و معتقد به توانمندیهای داخلی باشد، چرا که اگر مسؤولان دولتی ناامید باشند کاری از پیش نمیرود. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: فردی که معتقد است نمیتوان از لحاظ دفاعی، سیاسی، اقتصادی و تولیدی کاری در داخل انجام داد، لایق حکمرانی بر مردم نیست. ایشان افزودند: کسانی باید بر سر کار بیایند که معتقد به مردم و جوانان باشند، عنصر جوان را قدر بدانند، عملکرد انقلابی داشته باشند و حقیقتا عدالتخواه و ضدفساد باشند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: چنین دولتی پس از روی کار آمدن میتواند با گماردن صدها مدیر جوان و مؤمن در مدیریتها کار کشور را سامان دهد. رهبر انقلاب نکتهای نیز درباره نظر خود درباره حضور اشخاص در انتخابات بیان کردند و گفتند: بنده در مورد انتخاب اشخاص هیچ دخالتی نمیکنم. در دورههای گذشته افرادی که قصد کاندیداتوری داشتند، نظر من را میپرسیدند که میگفتم «نه موافقم، نه مخالفم» یعنی نظری ندارم اما در این دوره گفتم همین مطلب را نیز نمیگویم. ایشان افزودند: افرادی که بین خود و خدا، معتقدند شایستگی و شرایط قانونی را دارند، وارد شوند و مردم نیز با دیدن برنامههای آنان، انتخاب کنند.
رهبر انقلاب اسلامی در آغاز سخنانشان، جلسه را بسیار خوب و سخنان دانشجویان را در سطحی بالا خواندند و انتشار دیدگاههای دانشجویان را برای افکار عمومی مفید برشمردند. ایشان همچنین با توصیه مؤکد به حفظ آثار ماه مبارک رمضان در دیگر ایام سال گفتند: سلوک رمضانی باید در رفتارهای شخصی، عمومی، اجتماعی، دانشگاهی، سیاسی و حکومتی بروز و استمرار یابد تا باب رحمت الهی گشوده بماند.
پیش از بیانات رهبر انقلاب اسلامی، ۹ تن از نمایندگان تشکلهای دانشجویی به بیان دیدگاهها و راهکارهای خود نسبت به مسائل کشور پرداختند.
ارسال به دوستان
گزارش اولین روز ثبتنام کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری
چهرههای روز اول
گروه سیاسی: فرصت 5 روزه ثبتنام متقاضیان در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری روز گذشته در شرایطی آغاز شد که با اقدام دولت در اجرایی نکردن ابلاغیه شورای نگهبان پیرامون شرایط کاندیداها، ساختمان وزارت کشور بیش از هر چیز شاهد حضور چهرههایی صرفا خبرساز بود؛ رویهای ثابت برای ثبتنام افرادی که عملا حضور در وزارت کشور را به عنوان امکانی برای دیده شدن در رسانهها انتخاب میکنند و بدون داشتن حداقلی از تحصیلات، سابقه مدیریت و... تنها برای شهرت و حضور مقابل دوربینها در این مکان حاضر میشوند. در این میان سخنگوی شورای نگهبان دیروز در پاسخ به این پرسش که گویا نماینده شورای نگهبان در ستاد انتخابات کشور مدارک افرادی را که خارج از مصوبه این شورا اقدام به ثبتنام میکنند تحویل نمیگیرد، گفت: بله! ثبتنامهایی که فاقد مدارکی باشند که از سوی شورای نگهبان اعلام شده است اعتبار ندارند و به نمایندهمان در ستاد انتخابات کشورگفتهایم مدارک ناقص را تحویل نگیرد. وی تاکید کرد: کسانی که مدارکشان بر اساس مصوبه شورای نگهبان کامل باشد و این به تایید نماینده شورای نگهبان در ستاد انتخابات کشور برسد، ثبتنامشان نهایی میشود.
با تمام این اوصاف اما خیابان فاطمی روز گذشته روز آرامی را تجربه کرد تا همانند سنت ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری، عمده چهرههای اصلی روزهای پایانی را برای ثبتنام خود مناسبتتر ببینند. با این حال «سعید محمد» فرمانده سابق قرارگاه خاتمالانبیا و «حسین دهقان» وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که طی ماههای گذشته اخبار زیادی پیرامون حضورشان در میدان انتخابات منتشر شده بود، مهمترین چهرههایی بودند که روز گذشته برای ثبتنام در ساختمان وزارت کشور حاضر شدند.
* محمد: مردم نسبت به کارگزاران گلایهمندند نه نظام
سعید محمد پس از نامنویسی در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: برداشت من این است که مردم دارای مشکلات عدیده ناشی از سوءمدیریت و عملکرد کارگزاران نظام و دولت و بیعدالتیها هستند و لازم است یک تحول بزرگ اتفاق بیفتد. وی تصریح کرد: این تحول در حوزه برقراری عدالت است. در همه حوزهها مردم نسبت به کارگزاران نظام گلایهمند هستند نه نظام، چون از سوءتدبیرها و بیعملیها ناراحت هستند و سفره آنان هر روز کوچکتر شده است در حالی که خداوند منابع غنی به کشور عطا کرده که با آن میتوانیم مشکلات را به حداقل برسانیم. فرمانده سابق قرارگاه خاتمالانبیا با تاکید بر اینکه به دنبال تحول همهجانبه هستیم و با مشارکت جوانان سعی میکنیم این تحول را رقم بزنیم هر چند از تجربه هم استفاده میکنیم، گفت: در همه عرصههای نظام نیاز به اصلاحات با تکیه بر اصول داریم؛ رمز موفقیت ما مردمند و به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات به عنوان پشتوانه دولت سیزدهم نیاز داریم و خود مردم در صحنه باشند و از برنامه تحولی حمایت کنند. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر آیتالله سیدابراهیم رئیسی وارد انتخابات شود به نفع وی کنارهگیری میکنید یا خیر؟ بیان داشت: فعلا آقای رئیسی اعلام کاندیداتوری نکرده است، اگر اعلام کاندیداتوری کند سپس اعلام نظر میکنم. فرمانده سابق قرارگاه خاتمالانبیا(ص) تصریح کرد: بنده به صورت مستقل وارد انتخابات شدم و به هیچ جریانی تعلق خاطر ندارم و معتقدم همین دوقطبی اصلاحطلبی و اصولگرایی به جامعه ضرر زده است. محمد درباره اینکه گفته میشود مذاکرات درباره برجام در دولت بعد هم ادامه خواهد داشت و اگر مذاکرهای با آمریکا نیز اتفاق بیفتد شما چگونه عمل خواهید کرد، خاطرنشان کرد: توصیه من این است که طرف مقابل به میز مذاکره برگردد در آن صورت ما با همه کشورها تعامل خواهیم کرد اما این را نیز باید بگویم بنده دور زدن و خنثی کردن تحریمها را بلد هستم و کاری خواهیم کرد که تحریمها برداشته شود.
* دهقان: انتخابات جای سلبریتیهای سیاسی نیست
حسین دهقان نیز پس از نامنویسی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: چیزی که در کشور ما معنی ندارد زمان است. زمان، حلال مشکلات کشور ما است. من حسین دهقان همانطور که گفته بودم روز اول ثبتنام آمدم. وی ادامه داد: عرصه انتخابات جای سلبریتیهای سیاسی نیست. مردم ما شایسته زندگی بهتر از این هستند. باید با مردم روراست بود. مشکلات کشور ناشی از عدم شفافیت است، آن هم شفافیت دایمی نه در انتخابات. با داشتن برنامه برای حل مشکلات جامعه پا به عرصه انتخابات گذاشتهام و در این مسیر بعد از عنایت خداوند به یاری مردم چشم دوختهام. دهقان افزود: دولت من دولت شهروندان قدرتمند ایرانی است. دولت من دولتی سازنده است که صرفا بر اساس شایستگی افراد ساخته میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|