|
ورود محموله ۱۰ میلیونی واکسن کرونا در خرداد از طریق هلالاحمر
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلالاحمر با اشاره به ورود محموله ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونا در خرداد از طریق هلالاحمر به داخل کشور گفت: تمام محمولههای وارد شده توسط سازمان در فرودگاه تحویل وزارت بهداشت و درمان میشود. علیرضا عسکری در گفتوگو با تسنیم، تصریح کرد: خوشبختانه روند تولید واکسن داخلی در حال انجام است اما تا زمانی که واکسن در تولید انبوه قرار بگیرد و نیاز کشور را تحت پوشش قرار دهد ما باید واردات واکسن را انجام بدهیم.
ارسال به دوستان
ناتوانی مدیریت شهری در ساماندهی دستفروشان پایتخت
ضرب و جرح به جای ساماندهی بازار !
عضو سابق شورای شهر تهران در گفتوگو با «وطن امروز»: شهرداری تهران طی 4 سال اخیر از فضایی که قبلا برای ساماندهی دستفروشان هدفگذاری شده بود، استفاده نکرد
آمارهای رسمی حکایت از خروج بیش از یک میلیون نفر شاغل از بازار کار دارد. بر این اساس در یک سال گذشته نرخ مشارکت اقتصادی مردان 4/2 درصد کاهش پیدا کرده و به 7/68 درصد رسیده و نرخ مشارکت اقتصادی زنان با کاهش 1/3 درصدی، 9/13 درصد ثبت شده است. بر اساس دادههای مرکز آمار، نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سال ۹۹ این نتیجه را به نمایش میگذارد که 6/9 درصد از افراد ١٥ سال به بالا که جمعیت فعال کشور به حساب میآیند (شاغل و بیکار) بیکار بودهاند. در این میان سهم زنان در بازار بیکاری چشمگیر بوده است. بر اساس همین آمار، در سال ۹۹ سهم «جمعیت بیکار» فارغالتحصیل آموزش عالی از کل بیکاران، 9/38 درصد بوده و سهم زنان در این بین با افزایش 9/2 درصدی به 4/70 درصد رسیده است. نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله در سال ۹۹ با 3/2 درصد کاهش نسبت به سال ۹۸ به 7/23 درصد رسیده است که سهم زنان از این آمار ۳۶ درصد و سهم مردان 2/21 درصد است. حال با این وضعیت حاکم در بازار کار و افزایش یک میلیون نفری به جمعیت بیکاران کشور طی یک سال گذشته، دور از تصور نیست که بخشی از این افراد برای امرار معاش و تامین هزینههای جاری زندگی به مشاغل کاذبی همچون دستفروشی و مشاغل سیار رو آورند. اتخاذ این رویکرد برای تامین معاش یقینا تعارضاتی را با اصناف و واحدهای تجاری و فروشگاهی ایجاد خواهد کرد، چرا که واحدهای صنفی با وجود پرداخت عوارض و مالیات، در صورت مجاورت با دستفروشان با ریزش معاملات روبهرو شده و عملا دخل و خرجشان با یکدیگر همخوانی پیدا نخواهد کرد. اما در این میان شهرداری تهران به عنوان یکی از متولیان اصلی ساماندهی دستفروشان، بساطگستران و مشاغل سیار، در سالهای گذشته با وجود ضرورت ساماندهی این افراد تاکنون نتوانسته در این زمینه اقدام موثری انجام دهد و همچنان مکانهایی مناسب برای این دست از افراد تعریف نشده است. لذا عدم ورود شایسته شهرداری تهران به مقوله دستفروشان باعث شده حواشی در این زمینه افرایش یابد. این در حالی است که چندی پیش انوشیروان محسنیبندپی، استاندار تهران اعلام کرده بود در اجرای طرح ساماندهی دستفروشان، برخورد فیزیکی و انتظامی با آنها نخواهیم داشت و حتما با درک شرایط این قشر آسیبپذیر اقدام خواهیم کرد. همچنین پیروز حناچی، شهردار تهران درباره محدودیت فعالیت دستفروشان و همچنین فراهم کردن شرایط برای فعالیت این افراد در بازارهای محلی گفته بود: «در شرایط اقتصادی سخت، برای جمعآوری دستفروشان مطابق قانون، باید مابه ازای آن، راهی برای امرار معاش این افراد باز شود. طبق قانون شهرداری نسبت به سد معبر وظیفه دارد و از آن طرف نیز به دلیل انسانی وظیفه داریم که مسیری را باز کنیم و معمولا و تا قبل از شرایط کرونا اینچنین بود و وقتی که مسیری را با هدف انتظامبخشی جمع میکردیم، بازارچههای محلی باز میکردیم که البته این مساله، موضوع دائمی ماست و در حال پیگیری هستیم. از آن طرف نیز این مساله ذینفعان مختلفی دارد. شهروندان انتظار دارند که پیادهروها باز شود و ما هم وظیفه قانونی برای بازگشایی داریم. کسبه نیز مالیات و هزینههای مختلف پرداخت میکنند و انتظار بازگشایی مسیرهای پیادهروها را دارند. این مساله راه میانهای دارد و آن هم بازارهای محلی است که روزانه یا ساعت خاصی باز باشند، البته مکانهایی در تهران داریم که سالها این بازارچهها فعال هستند و جزو مواردی است که در حال پیگیری است».
* به کدامین گناه؟
برخلاف وعدههای داده شده در زمینه ساماندهی دستفروشان از سوی شهردار و استاندار که چندین ماه از آنها میگذرد، هر از چندگاهی شاهد فیلمهایی در فضای مجازی از ماموران شهرداری هستیم که حکایتگر برخوردهای نامتعارف و خارج از چارچوبهای ماموریتی آنها است. از روز گذشته فیلمی در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است که در آن ماموران شهرداری با خشنترین شکل ممکن یک دستفروش را در میدان شهرری مورد ضرب و جرح قرار میدهند. خشونت در این فیلم به حدی است که میتوان میزان درگیری در آن را با منازعات خیابانی برابر دانست.
حال سوال اینجاست که به کدامین گناه یک دستفروش آن هم به دلیل کمکاری شهرداری در ساماندهی و ایجاد فضای مناسب برای کسب و کار باید به این شکل مورد هجوم قرار گیرد؟ آیا اصولا ماموران شهرداری در شرایطی که مدیریت شهری پنجم دم از شهروندمداری میزند، اجازه چنین برخوردهای خارج از چارچوبهای قانونی و اخلاقی را دارند؟
در همین رابطه عضو شورای شهر تهران به فیلم منتشر شده از ضرب و جرح دستفروش توسط عوامل شهرداری در منطقه ۲۰ واکنش نشان داده و در توئیتر خود نوشت: برخورد خشونتآمیز با دستفروشان، قانونی و انسانی نیست؛ پیگیر برخورد با ماموران متخلف سدمعبر خواهم بود. در شرایط سخت اقتصادی ناشی از کرونا و تحریمها، برخورد با دستفروشان مورد تایید شورای شهر نیست.
* دستفروشی جرم است؟
حق دسترسی و استفاده شهروندان از معابر عمومی به منزله حق شهروندی تلقی شده و نقض آن از سوی هر شخص حقیقی و حقوقی، به منزله نقض حقوق شهروندی به شمار میرود. اگر چه، سد معبر فاقد عنوان مجرمانه بوده و در قانون مجازات اسلامی برای آن جرمانگاری نشده است و مرتکب آن نیز به تجویز اصل سیوششم قانون اساسی، اصل قانونی بودن جرائم و مجازاتها و ماده 2 قانون مجازات اسلامی، مجرم محسوب نمیشود اما ممکن است اقدام آنها در راستای «فرار مالیاتی»، «تکدیگری و کلاشی»، «اخلال در نظم عمومی» و «توزیع مواد غیرقانونی»، در صورت احراز و اثبات، ارزیابی شود که دارای ماهیت حقوقی متفاوت نسبت به دستفروشی است. با این وجود، از شهرداری برابر مفاد مقرر در بند الف ذیل ردیف 21 ماده 55 اصلاحی آن قانون به عنوان مرجع رفع سد معبر با رعایت موازین قانونی مربوط نام برده شده است.
علاوه بر این، برابر بند 17 ماده 4 قانون نیروی انتظامی، همکاری با وزارتخانهها، سازمانها، مؤسسات و شرکتهای دولتی و وابسته به دولت، بانکها و شهرداریها در حدود قوانین و مقررات مربوط، از زمره وظایف ناجا بوده که شهرداریها نیز در این ارتباط، از آنها، در صورت ضرورت، استفاده میکنند. با این وجود، ساز و کارهای اجرایی شهرداری و ضمانتهای قانونی مقرر در آن قانون، در این ارتباط کافی نبوده و منطبق با واقعیات و مشکلات مشهود زیست شهری نیست. در همین ارتباط، به تجویز تبصره مزبور از ماده 55 قانون شهرداریها، شهرداری صرفا مکلف به جلوگیری از سد معبر در معابر عمومی بوده و مجاز به ضبط وسایل دستفروشان، اخذ تعهد محضری از آنها، تشکیل پرونده برای آنها و تحویل وسایل ضبط شده به مراکز خیریه یا بهزیستی و تخریب وسایل آنها نیست! هر گونه اقدام مغایر با مراتب مزبور، در تعارض با الزامات قانونی مربوط است و مستوجب مسؤولیت قانونی شهرداری و عوامل متبوعه آن خواهد بود.
* وظیفه فراموش شده شهرداری
در شرایطی که کرونا و تحریمها کمر اقتصاد را خم کرده نباید افراد ضعیف جامعه و آن بخش از جمعیت یک میلیونی بیکار شده که برای تامین معاش به اجبار تن به دستفروشی دادهاند، با چنین برخورد قهرآمیز و غیرقانونی روبهرو شوند تا زخمی بر زخمهای دیگرشان اضافه شود. آیا غیر از این است که یکی از ماموریتهای ذاتی شهرداری، رسیدگی و سامانبخشی به دستفروشان است؟ چرا باید چوب عدم سیاستگذاری درست مدیریت شهری بر تن دستفروشان بنشیند؟ به هر صورت موضوع اشتغال و شوکهای ناشی از آن فشارهای بسیاری را به بازار کار وارد کرده و عملا در روزهای پرالتهاب کرونایی میبایست بیش از پیش دستفروشان به عنوان اقشار نیازمند به حمایت، از سوی شهرداری مورد توجه قرار گیرند. به نظر میرسد شهرداری در روزهای آخر فعالیت خود باید از فضای سیاسی دور شده و به مسؤولیتهای ذاتی خود در مدیریت شهری بپردازد. این در حالی است که شهرداری طی این سالها جایگاهی برای حضور در میدان خدمت برای خود متصور نبوده و هر آنچه داشته در میدان سیاست خرج کرده و در این بین بسیاری از نیازهای شهر و شهروندان به فراموشی سپرده شده است.
***
بیتوجهی به ساماندهی دستفروشان در دوره پنجم مدیریت شهری تهران
عضو سابق شورای شهر تهران ضمن انتقاد از برخورد فیزیکی نیروهای زیرمجموعه شهرداری با دستفروشان گفت: طبق قانون احدی حق ندارد با متهمی که احتمال دارد مجرم هم باشد برخورد فیزیکی کند، چه برسد به اینکه با افرادی که از روی ناچاری چند جفت جوراب، روسری یا زیرپوش را برای فروش بساط کردهاند تا با فروش آن نان حلال به خانه ببرند، برخورد فیزیکی شود. ابوالفضل قناعتی در گفتوگو با «وطنامروز» گفت: ساماندهی دستفروشان در تهران و کلانشهرها نیازمند یک حرکت یکپارچه ملی با سیاستگذاری درست همهجانبه است، چرا که اقدامات موقتی برای ساماندهی دستفروشان هیچ وقت جواب نداده است. وی با بیان اینکه در دوره چهارم شورای شهر تهران اقداماتی در جهت ساماندهی دستفروشان مترو، اتوبوس و بساطگسترانها در معابر عمومی انجام شد تا ضمن احترام به شغل این افراد از ایجاد ترافیک و مشکلات دیگر در معابر جلوگیری شود، افزود: برپایی بازارهای روز، محلی و هفتگی و هدایت دستفروشان به این اماکن از راهکارهای ساماندهی دستفروشان در دوره چهارم شورای شهر تهران بود که البته در دوره فعلی توجهی به این موضوع نشده است. عضو سابق شورای شهر تهران تصریح کرد: چنانچه دولت برای جوانان اشتغال ایجاد کند هیچ دستفروشی حاضر نیست در گرما و سرما اقدام به دستفروشی در فضای نامناسب کند. در دولت کنونی اقداماتی در راستای ایجاد اشتغال برای جوانان به نسبت گذشته نشد و این موضوع باعث شده است در حال حاضر خیلیها از روی ناچاری اقدام به دستفروشی برای امرار معاش خود و خانوادهشان کنند، البته باید به این نکته نیز توجه داشت که شهرداری برای حل مشکل دستفروشان طی 4 سال اخیر مدیریت خاصی نداشت و از راهکارها و فضایی که قبلا برای ساماندهی دستفروشان هدفگذاری شده بود استفاده نکرد. قناعتی در پاسخ به این سوال که بعضا دیده میشود برخی ماموران مقابله با سد معبر با دستفروشان برخورد فیزیکی میکنند، آیا چنین حرکاتی از لحاظ قانونی جرم محسوب نمیشود؟ گفت: بر اساس قوانین و مقررات شهرداری برخورد فیزیکی با سدکنندگان معابر و دستفروشان غیرقانونی و غلط است و استفاده از زور به جای منطق با هدف مجاب شدن دستفروشان بیتدبیری است که در صورت بروز چنین اتفاقاتی شخص خاطی باید پاسخگو شود. وی افزود: برخورد با دستفروشان و ممانعت از فعالیت با حفظ چارچوبها اشتباه است، چرا که برخورد با دستفروشان و عدم ساماندهی آنها بیتردید دستفروشان را ناخواسته به سمت کارهای خلاف ترغیب میکند.
ارسال به دوستان
اخبار
واکسیناسیون عمومی با واکسن «کوو ایران برکت» پس از تأیید وزارت بهداشت
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با بیان اینکه نتایج فازهای مطالعه بالینی واکسن «کوو ایران برکت» توسط وزارت بهداشت اعلام میشود، گفت: اجازه واکسیناسیون عمومی با واکسن کرونای «کوو ایران برکت» پس از تأیید وزارت بهداشت صادر میشود. محمد مخبر در گفتوگو با تسنیم، با بیان اینکه در اردیبهشتماه یک میلیون دوز واکسن تولیدشده «کوو ایران برکت» را تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد، اظهار داشت: پس از اتمام فاز یک مطالعات انسانی برای ورود به فاز دوم تست انسانی، واکسن «کوو ایران برکت» از لحاظ عوارض بررسی شد و بر اساس استانداردهایی که وزارت بهداشت تعیین کرده بود مجوز فاز دوم تست انسانی صادر شد. وی افزود: پس از اتمام فاز دوم، اجازه ورود به فاز سوم توسط وزارت بهداشت صادر شد و پس از اتمام این فاز نیز نتایج توسط وزارت بهداشت اعلام میشود تا اجازه واکسیناسیون عمومی با واکسن کرونای «کوو ایران برکت» صادر شود. مخبر ادامه داد: زمانبندی برای استفاده عمومی از واکسن کرونا توسط خود وزارت بهداشت تعیین میشود.
***
وقوع رگبار و رعد و برق در ۲۴ استان کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از وقوع رگبار و رعد و برق همراه با وزش باد شدید در ۲۴ استان کشور طی روزهای اول هفته جاری خبر داد. صادق ضیاییان در گفتو گو با ایسنا اظهار کرد: رگبار و رعد و برق طی روز شنبه ۲۵ اردیبهشت در برخی نقاط کردستان، کرمانشاه، زنجان، قزوین، البرز، تهران، ارتفاعات سمنان، لرستان، همدان، مرکزی، قم، اصفهان، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، غرب و جنوب یزد، فارس، کرمان و شمال هرمزگان ادامه خواهد داشت. وی تصریح کرد: طی روزهای یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه (۲۶، ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت) در بخشهایی از شمال غرب، غرب، مرکز و جنوب شرق کشور، ارتفاعات و دامنههای البرز و زاگرس، ارتفاعات هرمزگان و غرب یزد رگبار پراکنده همراه با رعد و برق و وزش باد پیشبینی میشود. مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با بیان اینکه تا روز سهشنبه دمای هوا در سواحل دریای خزر بین ۷ تا ۱۰ درجه سانتیگراد افزایش مییابد، گفت: به طور کلی دمای هوا از روز یکشنبه تا سهشنبه (۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت) در بیشتر مناطق کشور به طور نسبی افزایش خواهد داشت. وی درباره وضعیت جوی تهران در روزهای آینده تصریح کرد: آسمان تهران روز شنبه کمی ابری، در بعد از ظهر با افزایش ابر، گاهی وزش باد شدید همراه با رگبار و رعد و برق و با حداقل دمای ۱۸ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد و طی روز یکشنبه نیز کمی ابری، گاهی وزش باد و با حداقل دمای ۱۸ و حداکثر دمای ۲۹ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
***
تولید ۴ میلیون دوز واکسن ایران- کوبا تا پایان شهریور
رئیس انستیتو پاستور ایران از تولید یک میلیون دوز واکسن کرونا تا آخر خرداد و ۳ میلیون دوز تا پایان شهریور در صورت اخذ مجوز خبر داد. علیرضا بیگلری در حاشیه بازدید از سایت تزریق واکسن ایران- کوبا در دانشگاه علومپزشکی بابل با اشاره به اینکه این واکسن از نوع واکسنهای نوترکیب است که کمعارضه و بسیار موثر است، گفت: این امر در کوبا در کارآزمایی یک و ۲ به اثبات رسیده است و در فاز ۳ در کوبا روی ۴۵ هزار داوطلب مورد بررسی قرار گرفت که نشان داد این واکسن کارایی و ایمنی بسیار بالایی دارد. بیگلری اعلام کرد: در ایران از ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ کار در اصفهان شروع شد و در کارآزمایی ۳ یا فاز نهایی واکسن، قرار است به ۲۴ هزار نفر از هموطنان در ۸ شهر کشور تزریق شود. رئیس انستیتو پاستور ایران اذعان داشت: تا آخر خرداد یک میلیون دوز از این واکسن آماده خواهد بود و با اخذ مجوز میتوانیم تا پایان شهریور ۳ میلیون دوز دیگر تولید کنیم. بیگلری بیان کرد: ویژگی واکسن جدید انستیتو پاستور مربوط به فناوری آن است که تاکنون فقط محدود به ۴ کشور آمریکا، انگلیس، روسیه و چین بوده و ایران پنجمین کشوری است که این فناوری را دارد. وی گفت: ویژگی دیگر این واکسن جدید این است که اگر جهشهای جدیدی در ویروس «کووید-19» به وجود آید، این واکسن با سرعت بسیار زیاد در کمتر از ۲ هفته میتواند بازمهندسی شود و با جهشهای جدید مقابله کند.
***
ناپایداری ذخایر خون تهران
مدیرکل انتقال خون استان تهران با اشاره به ناپایداری ذخایر خون و فرآوردههای آن در استان تهران گفت: ذخایر خونی ما ناپایدار است و هر لحظه ممکن است به وضعیت بحرانی وارد شود و در فرآوردههای خونی دچار مشکل شویم. بر این اساس خواهشمندم مردم با اهدای مستمر و مداوم خون، ما را یاری کنند. محمدرضا مهدیزاده در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت ذخایر خون و فرآوردههای آن در تهران گفت: ما هر سال بعد از تعطیلات نوروز تا اواخر اردیبهشت با موجی از مراجعه مردم جهت اهدای خون مواجه بودیم که همیشه باعث میشد ذخایر خونی خوبی برایمان ایجاد شود اما امسال بعد از تعطیلات با موج چهارم کرونا در کشور مواجه شدیم و اواخر فروردین هم ماه مبارک رمضان را داشتیم که این موضوع باعث شد با موج اهدای خونی که هر سال شاهد بودیم، مواجه نشویم و منجر به این شد که ذخایر خونی ما مقداری کاهش یابد. وی افزود: البته در ماه مبارک رمضان مردم مراجعه خوبی به مراکز اهدای خون داشتند که از همه مراجعهکنندگان تشکر میکنیم اما مراجعه به میزانی که ذخایر خونی خوبی برایمان ایجاد کند، نبود. همه این عوامل باعث شده است که اکنون ذخایر خونی ما تقریبا بیثبات باشد، البته در حال حاضر برای تامین فرآوردههای خونی مشکلی نداریم اما اگر روند فعلی در مراجعه مردم ادامه یابد، قطعا در روزها و هفتههای آتی با مشکلات عدیدهای در زمینه تامین فرآوردههای خونی مورد نیاز ۱۶۷ بیمارستان استان تهران روبهرو خواهیم شد.
ارسال به دوستان
۲۰۲ نفر طی 24 ساعت بر اثر بیماری «کووید - 19» جان باختند
شرایط ناپایدار تهران در روزهای کاهش مرگو میر کرونایی
آمار جانباختگان ناشی از کرونا در کشور با وجود اینکه خیلی از بیماران مبتلا به این ویروس تختهای بیمارستانی را اشغال کردهاند، نزولی شده و به حدود 200 نفر در یک شبانهروز رسیده است. به گزارش «وطنامروز»، هر چند میزان مرگومیر بیماری «کووید-19» در کشور روند کاهشی را به نسبت ماه گذشته در پیش گرفته است اما کارشناسان بهداشت همچنان برعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی تا قطع تدریجی چرخش ویروس کرونا در کشور تاکید دارند و معتقدند سرعت بالای سرایتپذیری این بیماری به دلیل وجود چند نوع ویروس جهشیافته کرونا در کشور هشدار جدی برای کسانی است که نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی کمتوجهاند. این در حالی است که بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه ۱۰ هزار و ۱۴۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۱۵۴۵ نفر از آنها بستری شدند. هماکنون مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به 2 میلیون و ۷۳۲ هزار و ۱۵۲ نفر رسیده است. متاسفانه در طول 24 ساعت ۲۰۲ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۷۶ هزار و ۴۳۳ نفر برسید. همچنین خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۱۹۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۵۴۶۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» هم در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون یک میلیون و ۷۱۳ هزار و ۶۴۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۳۴۲ هزار و ۹۵۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۲ میلیون و ۵۶ هزار و ۵۹۸ دوز رسیده است. گفتنی است در حال حاضر ۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۳۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
* تهران همچنان در وضعیت ناپایدار
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: تهران در تعداد مجموع بستری جدید نسبت به روزهای گذشته با کاهش مواجه بود اما این کاهش خیلی شدید نبوده است. مجموعا تعداد موارد بستری جدید ما در تهران حدود ۱۲۰۰ مورد بوده که ۱۸۲ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدند. علیرضا زالی روز پنجشنبه تصریح کرد: مجموع بیمارانی که در حال حاضر در تهران بستری هستند، 7 هزار و ۳۵۰ بیمار است که از این تعداد ۱۹۰۰ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند. زالی همچنین گفت: نکته بسیار مهم این است که آمار مراجعان سرپایی ما که عددی بیش از ۱۰ هزار بیمار است، نشان میدهد شهر و استان تهران کماکان با شرایط ناپایدار و بیثبات مواجه است و ممکن است با هرگونه تغییر در رفتارهای ازدحامی، شاهد خیزهای جدید بیماری باشیم.
* مراقبتهای پس از تزریق واکسن کرونا
کارشناسان میگویند کسانی که واکسن کرونا تزریق میکنند باید همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. رئیس بخش عفونی بیمارستان بقیهالله(عج) گفت: برای افرادی که واکسن کرونا دریافت کردهاند نیاز به داشتن رژیم غذایی خاصی پس از تزریق واکسن نیست اما مصرف مایعات مفید است. مرتضی ایزدی در گفتوگو با فارس با بیان اینکه پس از انجام واکسیناسیون، افراد میتوانند مانند شرایط معمول فعالیت داشته باشند، گفت: برای افرادی که واکسن کرونا دریافت کردهاند نیاز به داشتن رژیم غذایی خاصی نیست اما مصرف مایعات مفید است؛ همچنین نیاز به مصرف داروی خاصی هم وجود ندارد. استحمام و ورزش کردن بعد از تزریق واکسن هم هیچ مشکلی ایجاد نمیکند. وی تاکید کرد: در صورت بروز تورم و قرمزی در ناحیه تزریق هم نیاز به اقدام خاصی مانند سرد کردن و گرم کردن محل تزریق نیست و این علائم خود به خود بهبود مییابند و نهایتا میتوانند آنتیهیستامین معمولی مصرف کنند. این متخصص عفونی خاطرنشان کرد: افراد لازم نیست قبل از شروع واکسیناسیون دارویی مصرف کنند که دچار علائم نشوند و همچنین از مصرف آسپرین بعد از تزریق واکسن شدیدا پرهیز کنند. رئیس بخش عفونی بیمارستان بقیهالله گفت: برخی افراد در پی تزریق واکسیناسیون علائمی مانند بدن درد، سردرد و تب در آنها ظاهر میشود که باز در بیش از 90 درصد موارد مشکل خاصی ایجاد نمیکند و با مصرف یک مسکن معمولی مانند استامینوفن مشکل آنها برطرف میشود. ایزدی اضافه کرد: اگر علائم پس از تزریق واکسن در فردی طولانیمدت شد، مثلا سردردی که به مسکنهای معمولی مانند استامینوفن جواب ندهد و سایر علائمی که بیش از 3-2 روز طول بکشد حتما به پزشک مراجعه کنند. وی ادامه داد: منع مطلق در تزریق نوع خاصی از واکسن وجود ندارد اما بهتر است هر واکسنی با توجه به شرایط سنی و جسمی به افراد تزریق شود. از طرفی دریافتکنندگان واکسن نیز میتوانند در صورت وجود مشکل و بیماری خاص قبل از تزریق واکسن با پزشک خود مشورت و با نامه پزشک برای تزریق واکسن اقدام کنند. ایزدی با اشاره به اینکه واکسن زدن بویژه تزریق دوز اول دلیلی بر ایمنی کامل در برابر بیماری نیست، اظهار کرد: وقتی فرد دوز اول را دریافت میکند، ایمنی بسیار محدودی در بدنش ایجاد میشود و ما تعداد زیادی بیمار داریم که پس از تزریق دوز اول واکسن، به نوع وخیم کرونا مبتلا شدهاند. رئیس بخش عفونی بیمارستان بقیهالله گفت: ۲ هفته بعد از تزریق دوز دوم واکسن، ایمنی قابل قبولی در بدن فرد ایجاد میشود اما فرد واکسینه شده تا زمانی که حداقل 70 درصد جامعه ایمن نشدهاند (بیمار شده و بهبود یافته باشند یا واکسنزده باشند) همچنان باید زدن ماسک و فاصله اجتماعی را رعایت کند.
***
تزریق واکسن به افراد دارای آلرژی بلامانع است
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه همه واکسنهای کرونا موثر و کارآمد است، تزریق واکسن برای افراد دارای آلرژی را بلامانع دانست. دکتر عابدینی، فوقتخصص ریه و مسؤول آیسییو اورژانس کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به کاهش آمار بیماران کرونایی گفت: هماکنون در پیک چهارم بیماری قرار داریم و خوشبختانه آمار بیماران بستری و مراجعهکنندگان سرپایی رو به کاهش است. به گفته وی، اگر چه تختهای بستری کرونا همچنان اشغال است اما به نظر میرسد تعداد بیماران رو به کاهش است و مطمئنا همکاری مردم، رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک، فاصلهگذاری و واکسیناسیون گروههای پرخطر به کنترل بیماری کمک میکند. عابدینی با بیان اینکه ۸۰ درصد افراد بیماری کرونا را به صورت خفیف تجربه میکنند و درگیری ریوی ندارند، گفت: در سایر افراد جامعه به علت دارا بودن ریسک فاکتورهایی نظیر دیابت، فشار خون و ضعف سیستم ایمنی بدن ممکن است شاهد درگیری ریوی، نارسایی تنفسی و حتی مرگ باشیم. وی شروع علائم تنفسی نظیر سرفههای خلطدار، بیاشتهایی، تب مداوم بیش از ۴ روز یا تب مجدد پس از چند روز بهبودی و افت اکسیژن را از نشانههای درگیری ریه عنوان کرد. عابدینی یادآور شد: بر اساس مطالعات بینالمللی و تجربیات به دست آمده، در ویروس انگلیسی درگیری ریوی شدیدتر است و مردم به صورت خانوادگی و خوشهای مبتلا میشوند. وی یادآور شد کسی که واکسن دریافت کرده ناقل بیماری نیست، زیرا با توجه به اینکه واکسنها از یک بخش پروتئینی ویروس یا ویروس کشته شده تولید شدهاند، فرد نمیتواند بیماری را منتقل کند. فوقتخصص ریه، تزریق واکسن را برای افرادی که دارای آلرژی هستند بلامانع عنوان کرد و گفت: این افراد حساسیت خود را هنگام واکسیناسیون در مراکز بهداشتی به مراقبان سلامت اعلام کرده و حداقل نیم ساعت پس از تزریق همانجا بمانند تا در صورت عوارض احتمالی تحت مراقبت قرار گیرند. به گفته عابدینی، منعی برای تزریق واکسن به بیماران مبتلا به cll وجود ندارد اما نظر پزشک معالجشان مهم است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|