|
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» به بهانه «طرح بهاره کتاب» و فرصتها و چالشهای پیش روی اهالی نشر در دوران کرونا
بهار به نفع کتاب
عباس اسماعیلگل: یک سال و اندی است همه فعالیتهای فرهنگی - هنری متأثر از شیوع ویروس کرونا در کشور، شرایطی بحرانی را سپری میکند و بدون شک حوزه نشر و کتاب یکی از آسیبپذیرترین حوزههای فرهنگی و هنری کشور در این مدت بوده است زیرا ناشران و کتابفروشان تا پیش از شیوع ویروس کرونا هم با مشکلات بسیاری همچون پایین آمدن سرانه مطالعه، گرانی کاغذ، هزینههای سنگین چاپخانهها و... دست و پنجه نرم میکردند که با شیوع ویروس کرونا این مشکلات چند برابر شد و به زعم بسیاری از کارشناسان فرهنگی وضعیت نشر کشور در دوران کرونا به فاجعهبارترین شرایط خود در سالهای اخیر رسیده است. از سوی دیگر از همان روزهای نخست شیوع ویروس کرونا، ناشران خصوصی و فعالان حوزه نشر تمام چشم امیدشان به برپایی نمایشگاه سالانه کتاب تهران در اردیبهشتماه سال 99 بود تا طبق وعده هر ساله بتوانند نفسی تازه کنند و از خطر ورشکستگی تا مدتی فاصله بگیرند اما بنا بر دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با کرونا برپایی نمایشگاه کتاب تهران طبق روال هر ساله مقدور نبود و عملا اردیبهشت سال 99 خبری از برپایی نمایشگاه کتاب تهران نشد. مسؤولان برپایی نمایشگاه از همان زمان هر چند وقت یک بار اعلام میکردند منتظر بهبود شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور هستند تا نمایشگاه کتاب تهران را طبق روال چند سال اخیر در مصلای تهران برگزار کنند اما این اتفاق تا پایان سال 99 رخ نداد که تنها علتش هم پیچیدهتر شدن شرایط کرونایی در کشور بوده است.
اما از همان اواسط سال 99 بسیاری از مسؤولان حوزه فرهنگ و فعالان حوزه نشر به این باور رسیدند که شرایط کرونایی کشور پیچیدهتر از آن است که امکان برپایی فیزیکی نمایشگاه کتاب در سال 99 وجود داشته باشد و از سویی هر چه میگذشت شرایط کسبوکار ناشران سختتر از قبل میشد، بنابراین مسؤولان نمایشگاه کتاب تهران صحبت از برپایی نمایشگاه مجازی کتاب به میان آوردند و آن را یکی از گزینههای جدی برای جایگزینی نمایشگاه سالانه کتاب تهران عنوان کردند؛ اتفاقی که با توجه به غیرقابل پیشبینی بودن وضعیت کرونا در ایران با استقبال ناشران و مخاطبان حوزه کتاب مواجه شد. اعلام برپایی مجازی نمایشگاه کتاب تهران در آن ایام تنها گام نخست این اتفاق محسوب میشد، زیرا همه بخوبی به این موضوع آگاه بودند که بسترسازی برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران به صورت مجازی سختترین مرحله برپایی نمایشگاه مجازی برای پرمخاطبترین رویداد فرهنگی کشور به شمار میرود.
به هر حال با همه فراز و نشیبها، نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اواخر سال 99 برگزار شد و همانطور که قابل پیشبینی بود، سایت میزبان نمایشگاه مجازی کتاب در روزهای نخست با کندی شدید یا قطعی در برخی مواقع مواجه بود اما به هر حال پس از گذشت چند روز کارکرد سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران روی غلتک افتاد و تقریبا تا پایان برپایی نمایشگاه با کمترین مشکلات ساختاری، پذیرای مخاطبان و ناشران بود؛ حال بماند که پس از پایان نمایشگاه مجازی کتاب تهران بسیاری از مخاطبان همچنان منتظر دریافت آثار خریداری شده خود از ناشران بودند که این مشکل به خاطر حجم بالای سفارشات مخاطبان و مشکلات ساختاری اداره پست تا حدودی قابل هضم است. به هر حال نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با همه حرف و حدیثهایش با رضایت نسبی مخاطبان و ناشران به کار خود پایان داد و حالا همگی منتظر تعیین تکلیف نمایشگاه کتاب 1400 هستند. تا به امروز که به خردادماه سال 1400 رسیدهایم، هنوز هیچ خبری از برپایی نمایشگاه فیزیکی کتاب تهران در سال جاری به بیرون درز نکرده است. انگار باید امسال هم به برپایی مجازی نمایشگاه کتاب دل ببندیم و امیدوار باشیم تا مسؤولان مرتبط با رفع اشکالات نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران، دومین دوره این نمایشگاه را به بهترین شکل ممکن و با کمترین باگ ساختاری برای مخاطبان و ناشران برگزار کنند.
نکته امیدوارکننده حوزه نشر در دوران کرونا آنجاست که برخی نویسندهها، شاعران و ناشران کشور تصمیم گرفتند در این شرایط سخت بهجای خانهنشینی، تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کنند و جدیدترین آثار خود را به هر شکلی که هست و با هر زحمت و سختی که با آن دستوپنجه نرم میکنند، روانه بازار نشر کنند. در راستای این فعالیتها، فعالان حوزه کتاب به ابزارهای مناسب و ویژهای نیاز دارند که طرحهای فصلی فروش کتاب بهترین فرصت برای نویسندگان و ناشران است؛ با این مزیت که در این طرح، کتابفروشیهایی هم که در یکی، دو سال اخیر به خاطر محدودیتهای اجتماعی متضرر شده بودند هم با فروش مجازی یا حضوری در قالب طرحهای فصلی فروش کتاب جانی تازه میگیرند. باید دید با «آغاز فصل بهاره کتاب»، ناشران و کتابفروشان تا چه اندازه از این وضعیت بهره خواهند برد.
بنا بر این گزارش، این طرح در واقع پانزدهمین دوره طرح توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشیها به مخاطبان است که مسلما طرح «بهاره کتاب 1400» به لحاظ اوضاع کرونایی کشور از یک حال و هوای متفاوتی برخوردار است و کتابفروشان سراسر کشور که در این طرح بزرگ مشارکت دارند، از تمام ظرفیت خود استفاده خواهند کرد تا در حد ممکن از ابزارهای مختلف برای فروش مجازی آثار استفاده کنند.
طرح بهاره کتاب با حضور پرشور مخاطبان، ناشران و کتابفروشها میتواند اتفاقهای خوبی را در حوزه نشر رقم بزند، زیرا با رونق این طرح هم کتابفروشهای فعال سراسر کشور به لحاظ مادی و معنوی در دوران سخت کرونا سود میبرند و هم نویسندهها و ناشران در این روزهای سخت کرونایی نفسی تازه میکنند، زیرا چرخه فروش کتاب بر این اصل استوار است که بخش اعظمی از سود حاصل از فروش کتابها در کتابفروشیها به ناشران بازمیگردد.
درباره نحوه خرید مخاطبان در «طرح بهاره کتاب» هم باید گفت مخاطبان به ۲ روش حضوری و مجازی میتوانند از کتابفروشیها آثار مورد نظر خود را خریداری کنند. طبق اعلام مسؤولان معاونت فرهنگی وزارت ارشاد به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی در شرایط شیوع و گسترش ویروس کرونا و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، خریدهای غیرحضوری نیز با ثبت اطلاعات مربوط در پنل از سوی کتابفروشیها فراهم شده است به طوری که اسامی و مشخصات کتابفروشیهای عضو طرح «بهاره کتاب 1400» به تفکیک هر استان روی سایت tarh.ketab.ir قابل مشاهده است و مخاطبان سراسر کشور میتوانند با ورود به این سایت، نسبت به خرید آثار مورد علاقه خود از نزدیکترین کتابفروشی به محل زندگی خود اقدام کنند.
همچنین طرحهای فصلی کتاب طی سالهای اخیر، مخاطبان و مشتریان خاص خود را پیدا کرده است و اطلاعات تماس مشتریان فصلهای قبلی کتابفروشان در اختیار کتابفروشان قرار گرفته است تا شرایط خریدهای غیرحضوری را تا آنجا که میشود فراهم کنند.
از سوی دیگر در برخی موارد شاهد خریدهای حضوری در «طرح بهاره کتاب» هستیم که مسلما با توجه به دستورالعملهای ابلاغی، کتابفروشان تمام پروتکلهای بهداشتی را برای پذیرایی از مشتریان خود رعایت میکنند تا در خرید حضوری مردم در قالب این طرح کمترین مشکلی برای سلامتی کتابفروشان و مخاطبان به وجود نیاید.
***
بهارانه کتاب در خرداد ۱۴۰۰
مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری هفدهمین طرح فصلی کتاب در بهار امسال خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، علیرضا اسماعیلی، مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری طرح بهاره کتاب در سال 1400 گفت: کتابفروشیها در جایگاه پاتوقهای فرهنگی نقش مهمی در حلقه نشر و گسترش فرهنگ دارند و طرح بهاره کتاب که هفدهمین طرح فصلی کتاب است، در راستای سیاستهای معاونت امور فرهنگی برای حمایت از حلقههای نشر بویژه کتابفروشان برگزار میشود. در طرح حمایتی از کتابفروشیهای سراسر کشور که به شکل فصلی برگزار میشود، این بار نیز وزارت ارشاد با تخصیص اعتبار از این قشر از صنف نشر حمایت میکند. وی درباره زمان برگزاری طرح فصلی کتاب گفت: این طرح از 17 خرداد در کتابفروشیهای سراسر کشور آغاز میشود و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت. اسماعیلی سقف اعتبار در نظر گرفته شده برای بهارانه را مانند دورههای گذشته دانست و در ادامه خاطرنشان کرد: سقف مجاز خرید برای هر خریدار ۲۰۰ هزار تومان است و خریداران میتوانند با مراجعه به کتابفروشیهای عضو طرح، کتابهای عمومی، کودک و نوجوان و کتب دانشگاهی را با یارانه ۲۵ درصدی تهیه کنند. وی تاکید کرد: طرح فصلی بهارانه کتاب در سال ۱۴۰۰ خردادماه و با اعتبار حدود ۴ میلیارد تومان برگزار خواهد شد. این مسؤول ادامه داد: تاکنون بیش از 16 طرح فصلی کتاب برگزار شده است و در آخرین دوره نیز تعداد 936 کتابفروشی از سراسر کشور در این طرح مشارکت داشتند. پیشتر «محسن جوادی» معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگویی اعلام کرده بود در تلاشیم پس از اتمام نمایشگاه مجازی قرآن، طرح فصلی بهارانه را اجرایی کنیم. طرحهای فصلی کتاب اغلب با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی و رونقبخشی به بازار کتاب و نشر برگزار میشود. بنا بر این گزارش، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور رونق بخشیدن به بازار کتاب و ترویج کتابخوانی، تسهیلاتی را در قالب یارانه خرید کتاب از طریق کتابفروشیهای سراسر کشور به طور مستقیم به خریداران کتاب پرداخت میکند. در این طرح کتابفروشیهایی که شرایط لازم را دارا باشند، پس از ثبتنام میتوانند کتابهای خود را که با شرایط تعیینشده مطابقت داشته باشد به خریداران بفروشند.
ارسال به دوستان
دهقانکار در گفتوگو با «وطنامروز»: در نمایشگاه مجازی به گردش مالی 64 میلیارد تومانی رسیدیم
ایوب دهقانکار، مدیرعامل خانه کتاب درباره برپایی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران در سال 99 به «وطنامروز» گفت: اواخر شهریورماه سال گذشته که از سوی اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران مامور برپایی مجازی نمایشگاه شدم تمام تلاش خود را کردم که از همه ظرفیتهای داخلی برای هر چه بهتر برپا شدن این نمایشگاه استفاده کنم. در این باره دایره انتخاب خود را فراتر از محدوده وزارت ارشاد قرار دادیم تا درباره مسائل فنی نمایشگاه مجازی بهترین انتخابها را داشته باشیم که خدا را شکر تا اندازهای در این باره توانستیم موفق عمل کنیم، البته از آنجا که این اتفاق نخستین تجربه جدی در حوزه کتاب در وسعت گسترده بود با مشکلات و موانعی روبهرو بودهایم که امیدوارم در برپایی دور دوم این نمایشگاه با بهره گرفتن از تجربه نخست، موفقتر عمل کنیم. وی در ادامه درباره هزینههای نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: ما در سیودومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که به صورت فیزیکی برگزار شد، موفق به کاهش تعداد عوامل اجرایی از 1500 به 900 نفر شدیم اما توانستیم نمایشگاه مجازی کتاب تهران را با تنها 80 نفر کادر اجرایی به سرانجام برسانیم و عملا با صرفهجویی بالایی در هزینهها مواجه شدیم زیرا دیگر خبری از هزینههایی چون اجاره مکان نمایشگاه، برپایی غرفهها و... در نمایشگاه مجازی کتاب تهران نبود و در مجموع باید گفت در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با حدود 90 درصد کاهش هزینه نسبت به آخرین دوره برپایی فیزیکی نمایشگاه کتاب تهران مواجه شدیم. دهقانکار خاطرنشان کرد: ما هر ساله در نمایشگاه کتاب تهران با محدودیت تعداد عناوین کتابها مواجه بودیم که با برپایی مجازی نمایشگاه کتاب تهران این محدودیت رفع شد و تعداد عناوین کتابها به شکل عجیبی در نمایشگاه مجازی افزایش یافت، در کنار این موارد با ارائه تخفیف 20 درصدی قیمت پشت جلد و همچنین ارسال بدون هزینه کتاب به تمام نقاط ایران، این نمایشگاه با بیشترین استقبال ممکن برگزار شد. مدیر عامل خانه کتاب درباره آخرین آمار مربوط به نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: درباره آمار فروش باید گفت 757 هزار و 127 مرسوله در ایام برپایی نمایشگاه مجازی به مخاطبان سراسر کشور ارسال شد و در آخر هم با ترسیم نمودار فروش به چشمانداز مناسبی از وضعیت قیمتها و استقبال مخاطبان رسیدیم به طوری که اطلاعات خریداران، گزارش تفصیلی مخاطبان، وضعیت کتابهای موجود و پرفروشترین ناشران بخشی از اطلاعات جامعی محسوب میشد که به خاطر نمایشگاه کتاب تهران به صورت مجازی توانستیم به آن دست پیدا کنیم، از سوی دیگر باید گفت با هزینه 10 درصدی نمایشگاه مجازی کتاب تهران نسبت به نمایشگاه فیزیکی در نخستین تجربه مجازی به گردش مالی 64 میلیارد تومانی دست پیدا کردیم به طوری که تا قبل از آن بیش از 30 دوره نمایشگاه کتاب تهران به صورت فیزیکی برگزار شده بود اما مسؤولان فرهنگی کشور، چشمانداز روشنی از تخصیص یارانهها به فعالان حوزه نشر نداشتند ولی در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران این اتفاق رخ داد. وی در پایان گفت: این موضوع را طی چند وقت اخیر بارها گفتهام که معتقدم نمایشگاه مجازی کتاب تهران برای نخستینبار شرایطی را برای عدالت فرهنگی در کشور رقم زد، زیرا در اوج دوران کرونا بسیاری از هموطنانمان امکان سفر به تهران را برای خرید کتابهای خود از ناشران و کتابفروشان نداشتند که با برپایی مجازی نمایشگاه کتاب تهران فضایی برای رسیدن به عدالت فرهنگی در کشور فراهم شد، همچنین بستر مناسبی برای دیپلماسی فرهنگی فراهم شد که در اوج کرونا از ناشران 5 کشور دنیا میهمان در نمایشگاه مجازی داشتیم. ارسال به دوستان
اخبار
پیام سامی یوسف برای حمایت از کودکان غزه
سامی یوسف، خواننده و آهنگساز در پیامی خواستار این شد تا طرفدارانش در برابر کشته شدن کودکان در غزه واکنش نشان دهند. به گزارش «وطنامروز»، سامی یوسف، خواننده مطرح مسلمان در پیامی اینستاگرامی به کشته شدن کودکان در غزه اعتراض کرد. وی گفت: ۶۱ کودک در ۱۰ روز در غزه کشته شدند. آنها تروریست نبودند. سرباز نبودند. بچه بودند. وی افزود: ادم التنانی یکی از آنها بود. او ۴ سال داشت. آنها دیگر بیدار نمیشوند اما ما باید این روند را متوقف کنیم. سامی یوسف در ادامه گفت: اسمشان را تکرار کنیم و به دیگران هم بگوییم.
این پیام با حمایت هواداران وی روبهرو شده است.
***
نهمین «سریع و خشن» رکورد دوران کرونا را شکست
نهمین قسمت از سری فیلم «سریع و خشمگین» با موفقیت در نخستین فرصت عرضه در بازارهای بینالمللی به کارش ادامه میدهد. ددلاین نوشته است: نهمین قسمت از مجموعه فیلمهای «سریع و خشمگین» که با عنوان «F۹» منتشر شده، چهارشنبه فروش خود در بازارهای بینالمللی را با نمایش در کره و هنگکنگ و همچنین روسیه و چند کشور در خاورمیانه آغاز کرد و در ۲ روز اول بیش از ۱۰ میلیون دلار فروخت. همچنین تخمینزده میشود فروش نخستین اکران فیلم در چین در نیمهشب پنجشنبه به مبلغی حدود 2/9 میلیون دلار رسیده باشد که به این معنی خواهد بود که فروش بینالمللی فیلم پیش از رسیدن به روزهای آخر هفته یعنی شنبه و یکشنبه به بیش از ۲۰ میلیون دلار رسیده است. فیلم «F9» رسما کارش را در چین آغاز کرده و در حال حاضر تخمینزده میشود پیشفروش آن تا یکشنبه به حدود ۳۵ میلیون دلار برسد. این مبلغ تقریبا هم اندازه پیشفروش فیلم سال ۲۰۱۷ «سریع و خشمگین» است.
***
داستانهای هزار و یک شب در رادیو
نمایش رادیویی «هزار افسان» به کارگردانی میکائیل شهرستانی، هر شب از رادیو نمایش پخش میشود. به گزارش رادیو نمایش، نمایش رادیویی «هزار افسان» را سمیرا عباسی شکوهی بر اساس داستانهای هزار و یک شب به صورت رادیویی تنظیم کرده است. در این نمایش رادیویی تعداد زیادی از بازیگران اداره کل هنرهای نمایشی رادیو به ایفای نقش پرداختهاند. نمایش رادیویی «هزار افسان» به کارگردانی میکائیل شهرستانی، تهیهکنندگی محمد مهاجر، صدابرداری علی حاجینوروزی و افکتوری نرگس موسیپور، از شنبه اول خرداد، ساعت ۰۰:۳۰ بامداد از رادیو نمایش پخش میشود.
***
«نامیرا» به شبکه 2 رسید
مستند «نامیرا» به کارگردانی علی تهرانی و روایت کامران تفتی روانه آنتن شبکه ۲ شد. به گزارش روابط عمومی شبکه ۲ سیما، «نامیرا» مستندی است روایی از گذر لحظات ویژهای که خانوادههای اهداکننده و گیرنده عضو تجربه کردهاند. این مستند در ۳ قسمت به بیان داستانهایی ویژه از خانوادههایی میپردازد که رفتن عزیزانشان آغازی برای دیگران شده است. گفتوگو با والدین اهداکنندگان و دریافتکنندگان عضو، بخشهایی از این مستند است که با مشارکت انجمن اهدای عضو ایرانیان در شبکه ۲ سیما تولید شده است. «نامیرا» به تهیهکنندگی هادی خدادی و کارگردانی علی تهرانی از جمعه ۳۱ اردیبهشت ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه ۲ سیما روانه آنتن شد.
***
«دیوارکش» به نمایش درمیآید
امروز شنبه حوزه هنری، مستند «دیوارکش» از آخرین تولیدات مرکز مستند «سفیر فیلم» را برای فعالان فضای مجازی اکران خواهد کرد. به گزارش «وطنامروز»، سیدمهدی دزفولی، تهیهکننده مستند «دیوارکش» گفت: این مستند بزودی در دسترس همگی علاقهمندان قرار خواهد گرفت اما پیش از انتشار عمومی آن، این اثر برای طیفهای مختلف فرهنگی اعم از فعالان فضای مجازی، برخی اساتید دانشگاهها و چهرههای فرهنگی و هنری و همچنین برخی از مستندسازان اکران خواهد شد تا اگر ایراد و ابهامی در کار وجود دارد برطرف شده و بازخوردهای کار را بسنجیم و با رفع ایرادات و شبهات، مستند را به صورت عمومی منتشر کنیم. دزفولی تاکید کرد: مخاطب اصلی این مستند توده جامعه ایران است که در فرآیندهای اجتماعی و سیاسی اثرگذار هستند و امیدواریم که بتوانیم با این مستند بر این توده مردم تاثیرگذار باشیم. محسن آقایی، کارگردان «دیوارکش» هم با بیان اینکه این اثر مستندی است که حرفهای اجتماعی و سیاسی متفاوتی را میزند، ابراز امیدواری کرد جدیدترین مستندی که تولید کرده است همانند ۲ مستند قبلی او با نامهای «پرزیدنت آکتور سینما» و «ایکسونامی» دچار حواشی ناخواسته نشود و این بار بتواند بخوبی اثرگذار شده و دیده شود. این مستندساز همچنین درباره درونمایه مستند گفت: ارتباط مسائل سیاسی با حوزه مسائل جنسی از موضوعات مهم در ایران و غرب است که در این مستند به بررسی همین موضوع پرداختهایم. این مستند طوری ساخته شده است که هم مخاطب با آن همراهی کند و هم ما بتوانیم حرفهای خود را به صورت ساده و همهفهمی بزنیم. مستند «دیوارکش» بزودی در بسترهای پخش عماریار و فیلمگردی و همچنین در سایت موسسه «سفیرفیلم» برای عموم در دسترس و قابل مشاهده خواهد بود.
ارسال به دوستان
معرفی آثار «سینمای سعادت» در جشنواره جهانی فیلم فجر
۱۵ فیلم بلند و ۱۵ فیلم کوتاه ایرانی و خارجی در بخش سینمای سعادت سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر رقابت میکنند.
به گزارش «وطنامروز»، ۳ فیلم بلند ایرانی و ۱۲ فیلم بلند خارجی و ۳ فیلم کوتاه ایرانی و ۱۲ فیلم بلند خارجی در بخش سینمای سعادت (مسابقه سینمای بینالملل) سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به رقابت خواهند پرداخت.
در بخش فیلمهای بلند سینمای سعادت ۳ فیلم ایرانی «میجر» به کارگردانی احسان عبدیپور، «شهربانو» به کارگردانی مریم بحرالعلومی و «گیسوم» به کارگردانی نوید بهتویی حضور دارند.
دیگر فیلمهای بلند راهیافته به این بخش از جشنواره سیوهشتم عبارتند از «کوهستان جادویی» ساخته اورشولا آنتونیاک از هلند، «ما اینجاییم، ما نزدیکیم» ساخته رومن بالایان از اوکراین، «جزیره دروغ» ساخته پائولا کونس از اسپانیا، «عوامل انسانی» ساخته رونی تروکر از آلمان، «بنبست» ساخته وینکو میدرندورفر از اسلوونی، «حافظ برادر» ساخته فریت کاراهان از ترکیه، «گذار؛ آخرین روزهای سامورایی» ساخته تاکاشی کوئیزومی از ژاپن، «اگر باد بایستد» ساخته نورا مارتیروسیان از ارمنستان، «هلن» ساخته آنتی یوکینن از فنلاند، «نور طبیعی» ساخته دنژ ناگ از مجارستان، «معجزه» ساخته بیونگ هونمین از کرهجنوبی و «بهداشت اجتماعی» ساخته دنی کوته از کانادا.
در بخش فیلمهای کوتاه «سینمای سعادت» نیز فیلمهای کوتاه «وضعیت اورژانسی» به کارگردانی مریم اسمیخانی، «پاندای کوچک، پاندای بزرگ» به کارگردانی سحر خوشنام و «یوشید» به کارگردانی سحر خوشچشمان ۳ نماینده سینمای ایران هستند.
«داداش ولگرد» ساخته پیتر تایموفیف از روسیه، «اجازه شرفیابی» ساخته نیکلاس نیوهولد محصول مشترک لوکزامبورگ و آلبانی، «فیبوناچی» ساخته توماس هوباچک از جمهوری چک، «گودال» ساخته جیمز سولومون از نیوزیلند، «ملک ما» ساخته لوییز کاستا از پرتغال، «چوبدستیها» ساخته ایریدا باگلانیا از یونان، «دیوار سفید» ساخته آندرا بروشا و مارکو اسکوتوزی از ایتالیا، «چه اتفاقی برای خانم جوراببلند افتاد» ساخته جیمی اولسون از سوئد، «بابا» ساخته یوستاس رامانوسکاس از لیتوانی، «طلا آدمها را میخورد» ساخته ژیا سو از چین، «پیلار» ساخته جنیس جوی اپینگ، دیانا ون هوتن و انیو بولی از هلند و «سلول ۳۶۴» ساخته زویی روسیون و ماتیلده بابو محصول فرانسه و آلمان ۱۲ فیلم کوتاه بینالمللی راه یافته به بخش سینمای سعادت جشنواره سیوهشتم هستند.
سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیهکننده سینما در تهران برگزار میشود.
***
نمایش ۳ مستند ایرانی در جشنواره
مستندهای ایرانی «ایساتیس»، «روزگار بلور» و «زمزمههای گمشده در دوردست» در بخش مستند زیر ذرهبین سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر روی پرده میرود.
به گزارش «وطنامروز» مستندهای بلند «ایساتیس» به کارگردانی علیرضا دهقان، «روزگار بلور» به کارگردانی امیر فرضالهی و «زمزمههای گمشده در دوردست» به کارگردانی منصور فروزش ۳ مستند بلند ایرانی هستند که در بخش مستند زیر ذرهبین جشنواره جهانی فیلم فجر حضور خواهند داشت.
«ایساتیس» به کارگردانی علیرضا دهقان، روایتی ۷۵ دقیقهای از دستهای مردمانی است که از خاک کیمیا ساختند و از نیستی به هستی رسیدند. داستانی کهن از منزلت حقیقی آب؛ از اندیشههای نو در رانش آب. داستان پرفراز و نشیب شهری که قرنهاست چون عقیق بر دل خاک خشک و خالی کویر میدرخشد. داستان گفتوگوی مهربان ادیان و عطر ایمان و سفری به درازای هزاران سال در دل کویر این سرزمین کهن؛ روایتی که راویانش آب، باد، آتش و خاکند.
«روزگار بلور» به کارگردانی امیر فرضالهی هم روایتی ۹۰ دقیقهای از زندگی حرفهای محمد بلوری، روزنامهنگار پیشکسوت و پدر حوادثنویسی در مطبوعات ایران است.
«زمزمههای گمشده در دوردست» به کارگردانی منصور فروزش، مستندی ۶۰ دقیقهای است که در آن گروهی از پناهجویان ایرانی و افغانستانی راجع به وضعیت خود در کمپ صربستان سخن میگویند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|