|
برای پشتیبانی از مردم مظلوم فلسطین لحظهای درنگ نمیکنیم
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ایران برای پشتیبانی همهجانبه از مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین لحظهای درنگ نخواهد کرد. محمدباقر قالیباف در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «فرزندان قهرمان امت ابراهیم(ع) و محمد(ص) در فلسطین مظلوم، بینی صهیونیستها را که بزرگترین دشمنان خداوند و انسانیت در زمانه ما هستند، به خاک مالیدند. ایران برای پشتیبانی همهجانبه از مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین لحظهای درنگ نخواهد کرد. از امروز به بعد کل فلسطین، غزه خواهد بود».
ارسال به دوستان
جهانگیری با انتشار توئیتی ضمن اعلام عدمدفاع از عملکرد دولت روحانی، از برنامهاش برای اعلام عوامل ایجاد بحران در کشور خبر داد
من دولت نیستم!
اصلاحطلبان در حالی برای فتح مجدد پاستور خیز برداشتهاند که تا پیش از این دولت را نهادی فاقد اختیار و تشریفاتی توصیف میکردند
یونس مولایی: «به قصد افقگشایی آمدهام»؛ این عبارتی بود که یکی از متقاضیان حضور در انتخابات ریاستجمهوری در یکی از توئیتهای انتخاباتیاش استفاده کرد. البته اشتباه نکنید، کاندیدای مذکور هیچکدام از چهرههای منتقد دولت نیست، حتی از کاندیداهایی که صرفا همسویی سیاسی با دولت دارند هم نیست، این عبارتی بود که معاون اول رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم در انتهای توئیت تندش به کار برد. اسحاق جهانگیری با حمله به صداوسیما و متهم کردن این نهاد به تحریف و تخریب دولت، نوشت: «دفاع از عملکرد دولت را رئیسجمهور و وزرا انجام میدهند. من میخواهم از عواملی بگویم که مسبب بحرانهای امروز ایران هستند و از برنامههایی که برای مقابله با آنها دارم. به قصد افقگشایی آمدهام».
به گزارش «وطنامروز»، این نخستینباری نیست که چهرههای دولتی به جای پاسخگویی به مطالبات عمومی و دفاع از عملکرد خود بهترین دفاع را حمله میبینند؛ قاعدهای که از نخستین روزهای روی کار آمدن حسن روحانی تا حالا که آخرین روزهای عمر دولت در حال سپری شدن است در میان دولتیها وجود داشته است. در این میان حتی روحانی به عنوان رئیس دولت نیز از این قاعده مستثنا نیست و هر گاه احساس کرده مطالبات عمومی پیرامون وعدههای عملنشدهاش بالا گرفته، سعی کرده به منتقدان خود حمله کند. تیرماه سال گذشته بود که حسن روحانی با حمله به منتقدانی که دولت را بابت عمل نکردن به وعدههای انتخاباتی مورد شماتت قرار داده بودند، وعدههای دولت را وعدههایی برای شرایط سال 95 دانست و عملی نشدن آن وعدهها در سال 99 را طبیعی دانست(!) البته این پایان کار نبود و رئیسجمهور اسفندماه سال گذشته از عمل کردن به وعدههایش خبر داد و گفت: دولت به این تعهد خود که هم سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ اقتصاد کشور، هر روز عمل کرده است و امروز اقتصاد ما بهتر از گذشته میچرخد و دهها هزار میلیارد تومان طرح و پروژه در هر هفته به بهرهبرداری میرسد و از طرف دیگر سانتریفیوژها هم بهتر و با کیفیت بالایی میچرخد. جهانگیری نیز البته به سبک و سیاق رئیس خود همواره با دفاع از عملکرد دولت با ترسیم شرایطی به مراتب دشوارتر، عدم وقوع آن شرایط را به عنوان شاهدمثالهایی از مدیریت ناب دولتمردان میدانست. برای نمونه آبانماه سال گذشته بود که جهانگیری در توصیف عملکرد دولت، جلوگیری از فروپاشی ایران را به عنوان مهمترین دستاورد دولت مورد اشاره قرار داد.
* افقگشایی؛ از 96 تا 1400
وعده «افقگشایی» از سوی جهانگیری چیز عجیبی نیست، او بهتر از دیگران از موقعیت دولت در افکار عمومی آگاهی دارد و میداند هر قدر جامعه او را در نسبت با دولت ببیند اقبال کمتری برای طرح کردن خود دارد، از همین رو چندان عجیب نیست که با برونسپاری وظیفه دفاع از عملکرد دولت به رئیسجمهور و وزرای کابینه، از قرار گرفتن در معرض قضاوت جامعه شانه خالی کند. با این حال جهانگیری هر قدر هم که برای ایجاد فاصله فرضی میان خود و وضعیت موجود تلاش کند باز هم بیش از هر چیز در حافظه جمعی مردم با مناظرات انتخاباتی سال 96 بازنمایی میشود. از همین رو شاید بازپخش نطق او در دومین مناظره انتخاباتی 4 سال پیش بزرگترین ضربهای باشد که میتوان به وی وارد کرد. عبارت مشهور «مردم ایران یادتان هست؟» تبدیل به بخشی از برند سیاسی او شده است که حتی با وعده «افقگشایی» و نادیده گرفتن نقش کلیدی او در دولت روحانی قابل رتوش نیست. جهانگیری در بخشی از آن مناظره گفته بود: «مردم عزیز ایران! هوشیار باشید! میخواهید فردای شما و فرزندان شما چگونه باشد؟ توسعه میخواهید یا آشفتگی؟ عزت بینالمللی میخواهید یا انزوای بینالمللی؟ تنش میخواهید یا آرامش؟ یک لحظه رأی میدهید آینده کشورتان رقم میخورد. مردم عزیز! یادتان میآید وضع اقتصادی ما چه بود؟ دارو پیدا نمیشد؟ بیماران خاص و سرطانی چه عذابی میکشیدند از بیدارویی؟ کره، شیر و شیرخشک پیدا نمیشد؟ سیلوهای گندم خالی بود؟ یادتان میآید؟ مردم عزیز! یادتان میآید مردم شبها در صف بانکها میخوابیدند که صبح بتوانند چند سکه خرید کنند؟ تهدیدهای بزرگ علیه کشور بود».
قیاس همین عبارات او در سال 96 با وضعیتی که مردم در سالهای اخیر تجربه کردهاند بخوبی بر این واقعیت گواه میدهد که تجربه مجدد روزهایی که جهانگیری مردم را از تکرارش میترساند تبدیل به آرزوی بخش زیادی از طبقات محروم و متوسط جامعه شده است.
* چالش مسؤولیتپذیری
اما فارغ از گذشته جهانگیری و دیگر کاندیداهای همسو با دولت که سعی در ادامه ریل فعلی سیاستگذاری و مدیریت برای 4 سال دیگر دارند نباید چشم بر چالش کلیدی دیگری بست. غربگرایان به همان راحتی که وعدههای بزرگ میدهند استعداد شانه خالی کردن در برابر وعدههای خود را دارند. مصادیقی که پیش از این به یادآوری آنها پرداختیم تنها مشتی نمونه خروار تغییر مواضع رئیس دولت و معاون اول او در جریان انتخابات و پس از پیروزی در انتخابات بوده است.
اصلاحطلبان در 4 سال گذشته بویژه پس از عیان شدن عمق مشکلات ناشی از مدیریت زیانبار دولتیها سعی کردند با تشریفاتی و فاقد اختیار توصیف کردن قوه مجریه بار این مشکلات را بر شانه نهادهای دیگر بیندازند. در یک نمونه، بهزاد نبوی از اصلاحطلبان شناختهشده که در زمره مهمترین حامیان روحانی نیز شناخته میشد سال گذشته در گفتوگویی با اشاره به فقدان اختیارات برای قوه مجریه گفت: «در دوره اول ریاستجمهوری آقای خاتمی، من در گفتوگویی با روزنامه سلام گفتم طبق قانون اساسی، دولت در بهترین شرایط 15-10 درصد اختیارات اداره کشور را در دست دارد. دولت یازدهم و دوازدهم حتی آن 15-10 درصد را هم نداشته و ندارد». این ادبیات البته در درون دولت هم به اشکال مختلفی با طرح گزارههایی همانند «دولت پنهان» بازتولید شد.
در چنین شرایطی سوالی که جهانگیری پیش از پرداختن به عملکرد 8 ساله دولت باید پاسخگوی آن باشد نسبتش با «مسؤولیت» ریاست دولت است. استاندارد دوگانه و قدیمی اصلاحطلبان که پیش از به دست آوردن قدرت وعدههای بزرگ را مطرح میکنند و پس از رسیدن به قدرت خود را فاقد اختیار برای عملی کردن وعدههایشان توصیف میکنند باید در میدان رقابتها و مقابل افکار عمومی به پرسش گرفته شود. آنها باید به این پرسش پاسخ بدهند که آیا قوه مجریه به عنوان عالیترین نهاد اجرایی کشور را نهادی مهم و تعیینکننده میدانند یا خیر؟ اگر جواب این سوال مثبت باشد پس باید پاسخگوی نسبت وضعیت موجود با وعدههای انتخاباتی در سالهای 92 و 96 باشند و اگر پاسخ منفی است علت حضورشان در صحنه رقابت چیست!!
واقعیت آن است که اصلاحطلبان از سال76 و تجربه پیروزی در هفتمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تاکنون همواره تلاش کردهاند «در قدرت» باشند اما از جایگاه «بر قدرت» سخن بگویند؛ مسالهای که شاهد مثال آن را میتوان در اظهارات چهرههای دولتی و از جمله آنها معاون اول رئیسجمهور در ماههای پایانی عمر 8 ساله دولت مشاهده کرد. جریانی که 8 سال با کمسابقهترین اختیارات و بیشترین همراهی از سوی دیگر نهادها سکاندار امور اجرایی کشور بوده است و اکنون بدون اینکه کوچکترین پاسخی پیرامون عملکرد خود بدهد با حمله به دیگران برای تصرف دوباره پاستور خیز برداشته، چگونه میتواند متضمن این باشد که پس از انتخاب مجدد رویه پیشین را تکرار نکند؟ بر همین اساس شاید اولویتدارترین پرسشی که باید از کاندیداهای دولتی حاضر در انتخابات پرسید حدی است که برای قدرت دولت به عنوان عالیترین قوه اجرایی کشور قائلند؛ پاشنه آشیلی که ضمن باز کردن دست آنها در برابر افکار عمومی باعث ناکامی سناریوهای احتمالی برای فرار از پاسخگویی در زمینه وضعیت موجود کشور نیز میشود.
ارسال به دوستان
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده کل سپاه بر استراتژی دائمی ایران در حمایت از مقاومت فلسطین تأکید کردند
نابودی اسرائیل دستور کار دائمی نیروهای مسلح
گروه سیاسی: در پی پیروزی مقاومت فلسطین در جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح پیام تبریکی خطاب به مردم و نیروهای مقاومت اسلامی فلسطین صادر کرد.
متن این پیام به شرح ذیل است:
بسمالله الرحمن الرحیم
نبرد و رویارویی گروههای مجاهد فلسطینی برابر اشغالگران قدس که پس از 12 روز منجر به اعلام آتشبس یکجانبه صهیونیستها و پیروزی و پایکوبی مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین در جغرافیای انتفاضه شده است، این حقیقت را آشکار ساخت که در یک معادله معکوس، شیشه عمر و حیات ننگین اشغالگران تحت اراده مجاهدان فلسطینی قرار گرفته است و این مقاومت اسلامی است که سرنوشت میدان را تدبیر کرده و رقم میزند. حوادث روزهای اخیر در فلسطین اشغالی و کشتار بیرحمانه و وحشیانه مردان، زنان و کودکان بیگناه فلسطینی، که عملیات «شمشیر قدس» حکم به فرجام آن داد، آیینهای تمامنما برای یادآوری شکستهای رژیم جبار صهیونیستی در جنگهای 33 روزه، 22 روزه، 8 روزه و 51 روزه است که پیامی جز اقتدار و سربلندی مقاومت فلسطین و خفت و شکست صهیونیستهای غاصب نداشته و نویدبخش آینده درخشان و روزی است که خورشید پرفروغ فتح و پیروزی «فلسطین از بحر تا نهر» طلوع کند.اطمینان داریم شمارش معکوس برای تحقق وعده برچیده شدن بساط رژیم جابر، جلاد و جنایتکار صهیونیستی به صفر نزدیک میشود و فلسطین قهرمان با شتاب فزاینده، قدرتمندتر از هر عصر و دورهای اراده پولادین و راستین خود را بر غاصبان زبون قدس تحمیل و آنان را در موضع ضعف و ناتوانی قرار داده است.
به رزمندگان غیور و مجاهدان غیرتمند فلسطینی که با فداکاری در نبرد حماسی و ناهمتراز 12 روزه و فروپاشی سپر دفاعی پوشالی موسوم به گنبد آهنین، عرصه را بر صهیونیستها تنگ ساختند، درود میفرستیم و به حامیان رژیم پلید صهیونیستی و حاکمان منفور و فاسد برخی کشورهای عربی که با عادیسازی روابط خود با اسرائیل آشکارا به آرمان فلسطین خیانت کردند، هشدار میدهیم با ژرفاندیشی به رصد و تحلیل رخدادهای اخیر و محاسبه آینده پیش رو پرداخته و هرچه سریعتر دست از همراهی و شراکت با صهیونیستها بردارند، تا مبادا روزی هدف آتش انتقام و خشم مقدس ملت فلسطین و مجاهدان مومن عالم قرار گرفته و به جهنم سوزان واصل شوند.
با صدای رسا اعلام میداریم نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نیز در کنار آحاد ملت عظیمالشأن ایران و سایر ملل مسلمان و ظلمستیز جهان، با اقتدا به رهبر حکیم، شجاع و ژرفاندیش انقلاب اسلامی حضرت امام خامنهای مدظلهالعالی، حمایت از فلسطین و قدرتافزایی برای انتفاضه را تکلیفی تعطیلناپذیر و پیشران آزادی قدس شریف و پاکسازی سرزمینهای اشغالی از لوث وجود پلید اشغالگران دانسته و این راه مقدس را بدون هیچ شک و تردیدی، هوشمندانه و هوشیارانه دستور کار دائمی خود میدانند. با تبریک این پیروزی فرخنده و تاریخی به مردم و مجاهدان سلحشور فلسطینی، از خداوند قادر متعال طلب میکنیم با پیروزی نهایی فلسطین و آزادی قدس شریف، توفیق اقامه نماز شکر در مسجدالاقصی و برپایی جشن استقرار حکومت فلسطینی را همراه با مجازات غاصبان سفاک و تروریست سرزمینهای اشغالی را به همه رهروان قدس و انتفاضه عنایت فرماید.
* تا فروپاشی اسرائیل غاصب همراه فلسطین هستیم
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در گفتوگوهای تلفنی جداگانه با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و زیاد نخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام مقاومت بویژه سردار شهید حاجقاسم سلیمانی و تبریک این پیروزی بزرگ به مردم مقاوم و عزتمند و مجاهدان شجاع و غیور فلسطینی، بر همراهی با مقاومت تا زوال و فروپاشی اسرائیل غاصب و تنها نگذاردن ملت فلسطین تاکید کرد. سرلشکر سلامی در این گفتوگوهای تلفنی از پیروزی مقاومت فلسطین به عنوان معجزه الهی و احیاکننده شرف و کرامت انسانی نام برد و اظهار کرد: شکست اسرائیل غاصب تنها شکست صهیونیستها نبود، بلکه شکست آمریکا، انگلیس و رژیمهای حقیری بود که در فرآیند عادیسازی روابط با این غده سرطانی سبقت میگرفتند. فرمانده کل سپاه ظهور و شکلگیری فلسطین جدید، بزرگ، جهانی و با دستهای برتر را ثمره این حماسه و رخداد عظیم برشمرد و اظهار کرد: در عرصه پیروزی اخیر مقاومت فلسطین همگان شاهد اسرائیلی رو به زوال، شکستپذیر، محوشدنی، سست و آماده فروپاشی بودند. اسماعیل هنیه رئیس دفتر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز در این گفتوگوی تلفنی از مواضع قاطع و همراهی جمهوری اسلامی ایران با ملت فلسطین قدردانی و تشکر کرد. رئیس دفتر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پیروزی فلسطین را پیروزی امت اسلام و سرآغاز تحولات مثبت ارزیابی کرد و گفت: به طور قطع وضعیت رژیم صهیونیستی هرگز مانند گذشته نخواهد بود حتی اگر همه همپیمانانش آنان را کمک و همراهی کنند. زیاد نخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی نیز در گفتوگو با فرمانده کل سپاه بر اینکه مردم فلسطین همواره بر تحقق این پیروزی اطمینان داشته و در این راه ثابت قدم بودهاند تاکید کرد. دبیرکل جنبش جهاد اسلامی با قدردانی از حمایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و پاسداشت یاد و خاطره شهدای مقاومت و قدس شریف گفت: باید از تلاشهای صورتگرفته در این پیروزی بزرگ بویژه مجاهدتهای شهید حاجقاسم سلیمانی که دائما در کنار ما بودند یاد کنیم؛ برادرانی که تمام تلاششان را در حمایت و تثبیت مستمر این پیروزی به کار بستند.
ارسال به دوستان
رژیم صهیونیستی چرا ناچار به آتشبس شد؟
حامد هلالات: پس از گذشت 7 سال باز هم یک جنگ تمامعیار بین رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت صورت گرفت؛ جنگی که منجر به شهادت 232 فلسطینی اعم از زن و کودک و پیر و جوان شد و در نهایت پس از ۱۲ روز، بامداد جمعه (31 اردیبهشتماه) ساعت 2 با میانجیگری مصریها آتشبس اعلام شد؛ آتشبسی که با درخواست رژیم صهیونیستی همراه بود. جنگ ۱۲ روزه ناتوانی نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در برابر عضو کوچک محور مقاومت نشان داد. آتشبسی که عجز و ناتوانی و شکست رژیم صهیونیستی را برای صهیونیستها و یهودیهای ساکن سرزمینهای اشغالی به ارمغان آورد و اسرائیل که ادعا میکند دارای قویترین و مجهزترین ارتش منطقه است(!) بار دیگر شکست خورد و حالا صهیونیستهای ساکن سرزمینهای اشغالی بیش از پیش به این میاندیشند که بهشت برین و سرزمین آرماگدونی که به آنها وعده داده شده بود، خیالی بیش نیست و دیگر نمیتوانند عمر خود را در پناهگاهها سپری کنند. «دیوید میدان» رئیس سابق موساد در گفتوگو با شبکه 11 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعتراف کرد: چارهای جز دستیابی به تفاهم با حماس نیست، توسل به زور و قدرت فایدهای نداشت، حماس تسلیم نخواهد شد و ما باید این واقعیت را بپذیریم. «تمار زادنبرگ» عضو کنست رژیم صهیونیستی از حزب میرتس هم اذعان کرد: هیچ راهحل نظامی درباره غزه جوابگو نیست. این دیگر غیرقابل تحمل است، سالهاست که ما در همین وضعیت به سر میبریم. تنها راهحل، دستیابی به توافق با غزه و موافقت دولت با آن است. اذعان به شکست، ناامنی، ترس و تلاش برای زنده ماندن بخشی از واقعیتهای موجود در سرزمینهای اشغالی است و صهیونیستها که خود را در برابر حماس و جهاد اسلامی شکستخورده میبینند، دیگر سودای جنگ با شمال (حزبالله) را در سر نمیپرورانند. معادله جنگ در سرزمینهای اشغالی عوض شده است و دیگر طرف شرطگذار رژیم صهیونیستی نیست و رژیم پوشالی و خانه عنکبوتی باید به شروط مقاومت فلسطینی تن دهد. براساس آمار مرکز پژوهش و آموزش «آلما» در اسرائیل، حماس نزدیک به ۳۵ هزار عضو دارد که ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر از آنها جنگجویان مسلح هستند. یکسوم مبارزان، در گروه جنگجویان حرفهای موسوم به واحدهای «النخبه» طبقهبندی میشوند. بر اساس آمار همین مؤسسه، حماس زرادخانهای با ۱۵هزار موشک در اختیار دارد که شامل راکتهای کوتاهبرد (۱۵ کیلومتری) قسام و قدس، موشکهای گراد سجیل با برد ۵۵ کیلومتر و موشکهای فجر J80 یا M75 با برد حدود ۱۰۰ کیلومتر است.
اخیرا موشکهای با برد ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلومتر، توان عملیاتی حماس را بالاتر برده است.
بر اساس آمارهای همین مؤسسه پژوهشی، جنبش جهاد اسلامی ۱۰ هزار نیروی عملیاتی و ۱۰ هزار راکت، عمدتا با برد ۴۵ کیلومتری در اختیار دارد. رسانههای اسرائیلی به نقل از نتایج مرکز پژوهشهای آلما گزارش میکنند حماس میتواند هر روز ۴۰۰ تا ۵۰۰ موشک شلیک کند. جهاد اسلامی در همین بازه زمانی قادر به شلیک ۱۵۰ راکت در روز است و در نهایت جنگ 12 روزه آوردهای جز تخریب ساختمانها و کشتن زنان و کودکان بیگناه برای نتانیاهو و ارتش صهیونیستی نداشت و در نهایت با قبول شکست در مقابل مبارزان فلسطینی تن به آتشبس دادند.
ابعاد نبرد 12 روزه در سطوح داخلی، منطقهای، بینالمللی
الف- بعد داخلی
در بعد داخلی در سرزمینهای اشغالی این جنگ آوردهای برای اسرائیل نداشت؛ اسرائیل نتوانست جلوی بمباران روزانه سرزمینهای اشغالی توسط حماس و جهاد اسلامی را بگیرد. سامانه گنبد آهنین بار دیگر ناکارآمدی خود برای صهیونیستها را نشان داد. ترس و ناامیدی بخشی از زندگی صهیونیستها شده است. روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت: جنگ غزه بیفرجامترین جنگ در تاریخ اسرائیل است. هاآرتص با انتشار مقالهای به تصمیمسازان اسرائیلی به دلیل ادامه جنگ علیه غزه حملهور شده و این جنگ را بدترین شکست در تاریخ [جعلی] «اسرائیل» توصیف کرد. در این مقاله تاکید شده جنگ کنونی علیه غزه برخی نشانههای شکست ارتش «اسرائیل» که به عدم آمادگیها و عملکرد آن بازمیگردد را نمایان کرد؛ همچنان که این جنگ حاکی از اختلاف در دولت «اسرائیل» و ناتوانی آنهاست. به جای وقتکشی و مخفی شدن در پس تصویر ساختگی از پیروزی نتانیاهو باید جنگ را فورا متوقف کرده و سامان دادن به این شرایط را به یکی دیگر از رهبران «اسرائیل» واگذار کرد. شکست «اسرائیل» در این جنگ بسیار وسیعتر از شکست آن در جنگ 2006 لبنان و جنگهای 2008، 2012 و 2014 غزه است و جنگ کنونی نتیجهای جز ویرانی و کشتار در غزه و مختل شدن روند زندگی عمومی در «اسرائیل» نداشته است. هاآرتص به دلیل عملکرد نهچندان مطلوب ارتش صهیونیستی، خواستار تحقیق و تفحص داخلی از آن شد. در بعد سیاسی، رژیم جعلی صهیونیستی بار دیگر در تشکیل دولت شکست خورد و صهیونیستها باید برای پنجمین بار انتخابات برگزار کنند. موج مهاجرت معکوس در سرزمینهای اشغالی افزایش پیدا کرده به طوری که برای نخستینبار از زمان اعلام تشکیل دولت یهود در سال 1948، این رژیم با نرخ مهاجرتی منفی مواجه شده است. صهیونیستها سرزمین اشغالی را جای مناسبی برای هجرت و زندگی مناسب نمیدانند. بسیاری از یهودیهای ساکن سرزمینهای اشغالی ترجیح میدهند فرزندانشان برای تحصیل به خارج از اسرائیل بروند و هیچگاه بازنگردند. بیش از 50 درصد جوانان یهودی در سرزمینهای اشغالی، فلسطین را مکانی مناسب برای زندگی نمیدانند و به دنبال مهاجرت از فلسطین هستند. اکثر شهرکنشینهای اطراف غزه همانند عسقلان ترجیح میدهند از منطقه درگیری مهاجرت کنند و بسیاری از منازل مسکونی در این منطقه خالی شده است و با وجود وعده و وعید دولت اسرائیل اما حاضر به بازگشت نیستند. روزنامه عبریزبان هاآرتص تاکید کرد دولت صهیونیستی تمام آرزوهای ساکنان شهرکهای مجاور غزه را نقش بر آب کرد و اکنون بسیاری از آنها در حال فرار از این شهرکها و رفتن به مناطق دیگر هستند.
عدم احساس هویت مشترک و تعلق داشتن به یک مکان در سرزمینهای اشغالی در سالهای گذشته بویژه در روزها و ماههای گذشته افزایش پیدا کرده است. تا جایی که در مناطق صهیونیستنشین، بسیاری از جوانان خود را با هویت دینی خود معرفی نمیکنند بلکه هویت خود را کشور مبدأ میدانند و فلسطین را صرفا یک مکان برای زندگی میدانند که روزی به وطن خود یعنی همان مبدأ باز خواهند گشت. با وجود فضای رسانهای و ادراکسازی اما بیش از 50 درصد صهیونیستها، فلسطین را وطن خود نمیدانند و دنبال بازگشت به سرزمینهای مادری خود هستند. در بعد امنیتی و ناکامی در جبهه داخلی، صهیونیستها به این مساله اذعان میکنند که دیگر فلسطین فرقی با یمن، افغانستان و سوریه نمیکند. ترس و نگرانی از آینده نامشخص و نداشتن امنیت جانی بخشی از روال طبیعی صهیونیستها شده است. تا جایی که هیچ منطقه و شهرکی در سرزمینهای اشغالی دور از دسترس موشکهای حماس و جهاد اسلامی نیست. صهیونیستها دیگر بین خود و مردم ساکن غزه و کرانه باختری فرقی نمیبینند، زیرا ترس و ناامنی و مرگ را با شلیک هر راکت از غزه جلوی خود میبینند. دیگر نه تلآویو و نه حیفا و نه بئر السبع مناطق امن نیستند و اسرائیل به ناامنترین منطقه تبدیل شده است.
ب- بعد منطقهای
در بعد منطقهای این مساله به وضوح دیده شد که اسرائیل توانایی رویارویی با محور مقاومت را ندارد. مردم و افکار عمومی منطقه با وجود دولتهای سازشگر خود با رژیم جعلی، سودای برپایی نماز در مسجدالاقصی را در سر میپرورانند. کاربران اجتماعی در فضای مجازی در سراسر منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا همبستگی خود را با مردم غزه، کرانه باختری و سرزمینهای اشغالی 1948 اعلام کردند. در همین زمینه نیویورکتایمز از وقوع انقلابی جدید در اعتراضات ضداسرائیلی در دنیا خبر میدهد. روزنامه نیویورکتایمز آمریکا در گزارشی به گسترش احساسات ضداسرائیلی در دنیا و بروز انقلاب در نحوه ابراز آن پرداخته است. این نشریه در این تحلیل که روز پنجشنبه (30 اردیبهشت) منتشر شد، اذعان کرد اعتراضات جدید علیه اسرائیل به صورت «آنلاین، جهانی و رو به گسترش» هستند. این اعتراضات جایگزین تظاهراتهای خیابانی در کشورهای عربی برای ابراز مخالفت با اقدامات رژیم اسرائیل میشوند. این روزنامه با اشاره به عملیاتهای رژیم صهیونیستی در غزه، تصریح کرده این عملیاتها موجب گسترش حمایتها از فلسطین در فضای مجازی شده است. نیویورکتایمز نوشته است: «موج صداها، شعارها و ویدئوهای حامیان فلسطین در فضای مجازی به ایجاد وضعیتی کمک کرد که چندین دهه تظاهرات در کشورهای عربی، تحریم اسرائیل و تشدید خشونتها قادر به ایجاد آن نشده بود: سوق دادن آرمان فلسطین به سمت گفتمان جریان اصلی سیاست که تا همین چند ماه پیش معطل مانده بود. حالا ارزش کار رسانهای و مجازی برای فلسطین و اثر آن در مقابله با صهیونیستها ملموستر میشود». ویژگی دیگر جنگ غزه، تظاهرات گسترده آوارگان فلسطینی ساکن اردوگاههای لبنان و اردن در مرزهای این ۲ کشور با اسرائیل است. تظاهرات در مرزهای لبنان و اردن طی جنگ 12 روزه افزایش پیدا کرده بود و تیراندازی سربازان اسرائیلی به سوی معترضانی که سعی میکردند از مرز ۲ کشور بگذرند، دستکم یک شهید بر جای گذاشت. در کشورهای تونس، الجزایر، مراکش و سایر کشورهای منطقه مردم با وجود ویروس کرونا به خیابانها آمدند و انزجار خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کردند. در عراق گروههای مقاومت عراقی آمادگی خود را برای پیوستن به مبارزان فلسطینی اعلام کردند. در منطقه دیگر کسی جز رهبران چند کشور مرتجع به دنبال معامله قرن نیست. اما شاید بزرگترین دستاورد منطقهای طی جنگ 12 روزه این باشد که برای همگان روشن شد جمهوری اسلامی با وجود مشکلات داخلی و تحریم و حوادث امنیتی در نیروگاههای هستهای و ترور شهید فخریزاده و شهید سلیمانی هنوز هم توانایی خود را دارد و قدرتش افزایش پیدا کرده است و میتواند شیطنتهای رژیم صهیونیستی را با بهترین روش پاسخ دهد. جمهوری اسلامی هیچگاه و تحت هیچ شرایطی دوستان خود را رها نخواهد کرد؛ به وضوح ثابت شد جمهوری اسلامی بعد از شهادت سردار سلیمانی ضعیف نشده است و توانایی ضربه زدن را در هر سطحی به دشمنان خود دارد.
پ- بعد بینالمللی
در بعد بینالمللی در بیشتر کشورهای اروپایی و غربی با وجود گسترش ویروس کرونا، مردم این کشورها به خیابانها آمدند و حمایت خود را از مردم فلسطین و غزه اعلام کردند. بیشترین موج اعتراض به سیاستهای رژیم آپارتاید صهیونیستی در انگلیس، آلمان و ایالت میشگان آمریکا بوده است. بسیاری از ورزشکاران بویژه در دنیای فوتبال بعد از اتمام هر بازی با در دست داشتن پرچم فلسطین حمایت خود را از مردم بیگناه فلسطین اعلام کردند. بسیاری از مردم آمریکا به سیاست آپارتاید رژیم صهیونیستی معترض و خواستار توقف شهرکسازی و عدم بیرون راندن فلسطینیها از مناطق خود هستند. آنها خواستار فشار بیشتر دولت آمریکا به اسرائیل هستند. طبق نظرسنجی گالوپ، اکثر مردم آمریکا معتقدند دولت ایالات متحده باید فشار بیشتری به اسرائیل وارد کند. همچنین اکثر آمریکاییها معتقدند قانونگذاران آنها بیشتر از مردم آمریکا، به منافع اسرائیل توجه میکنند. در بعد سیاسی به رغم تلاشهای آمریکا در نشستهای شورای امنیت برای جلوگیری از تصویب قطعنامه یا محکوم کردن رژیم صهیونیستی ولی دولت بایدن خواستار پایان تنش با حماس شد. بسیاری از اعضای کنگره آمریکا در فضای مجازی و گفتوگوهای خبری خود سیاستهای رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. در بعد امنیتی و نظامی در آغاز حملات موشکی و راکتی حماس و جهاد اسلامی، آمریکا 150 نیروی نظامی خود را از سرزمینهای اشغالی خارج کرد. همچنین بهرغم اینکه دولتهای اروپایی از حق دفاع رژیم صهیونیستی سخن میگویند ولی فشارهای دیپلماتیک به این رژیم وارد میکنند. در نهایت باید گفت صحنه بینالمللی و افکار عمومی دیگر رژیم صهیونیستی را دارای حقانیت نمیدانند و از سیاست آپارتاید این رژیم حمایت نمیکنند و دنبال پایان تنش با فلسطینیها و تشکیل ۲ دولت- به زعم خود- هستند.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام تقدیر دبیرکل جهاد اسلامی به رهبر انقلاب
از شما و فرمانده نیروی قدس که در هدایت نبرد کنار ما بودند تشکر میکنم
دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در پیامی ضمن تقدیر از رهبر حکیم انقلاب، از هدایت و فرماندهی سردار قاآنی در نبرد شمشیر قدس تشکر و قدردانی کرد.
به گزارش تسنیم، پس از پیروزی مقاومت فلسطین در جنگ 12 روزه با رژیم صهیونیستی، «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در نامهای به حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای ضمن تشکر از حمایتهای جمهوری اسلامی در این نبرد، پیروزی مقاومت فلسطین را به رهبر انقلاب تبریک گفت. متن نامه دبیرکل جنبش جهاد اسلامی به این شرح است:
بسماللهالرحمنالرحیم
«وَاذْکُرُوا إِذْ أَنْتُمْ قَلِیلٌ مُسْتَضْعَفُونَ فِی الْأَرْضِ تَخَافُونَ أَنْ یَتَخَطَّفَکُمُ النَّاسُ فَآوَاکُمْ وَأَیَّدَکُمْ بِنَصْرِهِ وَرَزَقَکُمْ مِنَ الطَّیِّبَاتِ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ»
الحمدلله ربالعالمین، الحمدلله الذی أمرنا بالإسلام، والصلاه والسلام على سید المرسلین سیدنا و قائدنا محمد، و على آل بیته و من والاه إلى یومالدین
محضر مبارک رهبر انقلاب اسلامی آیتالله سیدعلی خامنهای ادامالله حضوره و برکاته
السلام علیکم و رحمهالله و برکاته
با افتخار و سربلندی به نمایندگی از طرف خود و برادرانم در فرماندهی و رزمندگان جنبش جهاد اسلامی و گروهانهای قدس، پیروزی ملت فلسطین و مقاومت سرافراز و دلاورشان را علیه دشمن صهیونیستی و استکبار و طغیان این رژیم، به شما تبریک عرض مینمایم.
حمایتها و پشتیبانیهای دائمی، مستمر و آشکارتان در همه عرصهها، بزرگترین و برجستهترین نقش را در نبرد «سیفالقدس» و دستاوردهای ناشی از آن ایفا کرد. رزمندگان مقاومت به رغم برتریهای نظامی که دشمن در دست داشت، با تمام قدرت، اقتدار، شجاعت و دلاوری در این نبرد پا به میدان گذاشتند. ایستادگی و پیروزی ملت فلسطین جز با یاری و تأیید خداوند امکانپذیر نبود؛ یاری خداوند باعث شد امکانات ناچیز ما پرتوان شود و کسانی را که از مردم بر خود ترسان بودند که مبادا آنها را از روی زمین برچینند، در چشم دشمنان بزرگ و توانمند کرد. ملت و مقاومت فلسطین در صحنهای که همه مؤمنان جهان را خشنود کرد، بینی دشمنان را به خاک مالید و رژیم صهیونیستی را بار دیگر سستتر از خانه عنکبوت، جلوه داد. در این لحظات تاریخی از شما و برادرانمان در نیروی قدس بسیار تقدیر و تشکر میکنم که در سالهای طولانی گامبهگام همراه ما بوده و هر توانایی، علم و کمکی را که در دست داشتند، با اخلاص بینظیر خود به ما تقدیم کردند؛ تا اینکه چنین روز عزیز و پربرکتی به ارمغان آمد.
لازم میدانم شهید عزیز و فرمانده محبوبمان حاجقاسم سلیمانی را به یاد آورم که با شهادت خود مقام و منزلت بزرگی را به دست آورد؛ بدرستی که در این لحظات تاریخی جای خالی ایشان برای ما احساس میشود.
دوستان و برادران شهید (سلیمانی) خصوصا حاجاسماعیل قاآنی و همکاران ایشان، همواره در هدایت و فرماندهی این نبرد، لحظه به لحظه در کنار ما بودند و به راستی که حضورشان برای ما پربرکت و بسیار مثمر ثمر بود. از خداوند میخواهم شما را محفوظ بدارد و همواره ما را از وجود پربرکت شما بهرهمند سازد. ما همچنین برای حفظ جمهوری اسلامی ایران و سربازان دلاور آن دعا میکنیم.
***
مدیریت مصرف انرژی باید در اختیار خود مردم قرار گیرد
در ادامه جلسات روایت موضوعات مختلف در صفحات مجازی متعلق به سعید جلیلی، داوطلب انتخابات ریاستجمهوری، بخشی از برنامه روایت «معیشت» به ارائه طرح پیشنهادی این نامزد انتخابات ریاستجمهوری درباره یارانههای حوزه انرژی اختصاص یافت. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه وظیفه رئیسجمهور اجرای قانون اساسی است، خاطرنشان کرد: طبق این وظیفه، عدالت باید در مناسبات جامعه جاری باشد، این حرف باید تبدیل به یک سری طرحهای مشخص عملیاتی شود و مردم آن را در زندگیشان احساس کنند. وی افزود: چرا باید در کشوری که منابع انرژی دارد آحاد جامعه از حقشان محروم باشند؟ چرا فردی به خاطر اینکه خودرو ندارد از سهم انرژی برخوردار نباشد و کسی که استخر خانگی دارد یا آنکه دارای چند خودرو است، از این منابع سهم چند برابری دریافت کند؟ باید هر ایرانی سهم برابر با دیگری داشته باشد و اگر نمیخواهد استفاده کند، معادل آن را دریافت کند.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: دولت باید برنامههایی را دنبال کند که اولا عدالت را افزایش دهد، ثانیا اصلاح الگوی مصرف را در پی داشته باشد و ثالثا موجب بهبود معیشت خانوارها شود. باید مردم احساس کنند از اجرای طرحهای مربوط نهتنها ضرر نمیکنند، بلکه منتفع میشوند. جلیلی با اشاره به ارائه طرح وان به سران قوا، عنوان داشت: دوستان ما در دولت سایه از سال 97 طرحهایی را دنبال کردند که این ویژگیها را داشته باشد. همین بحث مصادف شد با طرح بنزینی دولت. ما گفتیم طرح دولت اشکالات زیادی دارد و میتوان به جای آن طرحی را اجرا کرد که مردم نهتنها معترض نشوند، بلکه از آن استقبال کنند. چرا باید طرحی اجرا کنیم که موجب ناراحتی و اعتراض مردم شود؟
وی ادامه داد: حق برخورداری از این واحد انرژی را به صورت برابر به افراد جامعه میدهیم و مدیریت مصرفش را در اختیار مردم قرار میدهیم. مردم میتوانند مصرف کنند یا به افرادی که مصرف بیشتری دارند بفروشند. این میشود هم توزیع عادلانه، هم اصلاح الگوی مصرف و هم دولت برخلاف طرحهای مشابه، پولی از جیب خودش نمیدهد. اختیار دادن به مردم بالاترین مصداق احترام به مردم است. عضو شورای عالی امنیت ملی در ادامه خاطرنشان کرد: در این صورت مردم نسبت به مصرفشان هم بیتفاوت نخواهند بود و میگویند اگر مصرف برقمان را مدیریت کنیم و گاز را بهینه مصرف کنیم، میتوانیم واحد انرژیمان را بفروشیم و مبلغ اضافهاش در جیبمان میرود. اگر نیاز به مصرفش هم دارند، اکثریت جامعه مانند گذشته میتوانند بدون فشار جدید و اضافی به مصرف معقولشان ادامه دهند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|