|
تدوین برنامه دولت سیزدهم با حضور میدانی
سعید جلیلی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما گفت: در آستانه انتخابی بزرگ برای عبور از نارساییهای کنونی هستیم؛ نه فقط عبور از نارساییها بلکه جهشی بزرگ در شأن ملت ایران. وی ضمن اشاره به اینکه در 8 سال گذشته با تیمی تخصصی برنامهای تدوین کرده است، تاکید کرد: این طور نبوده که این برنامه را صرفا در جلسات بررسی کرده باشیم، بلکه در میدان حضور یافتیم و به ۳۱ استان، شهرستانها، روستاها و شهرکهای صنعتی رفتیم و مسائل را از نزدیک بررسی کردیم و به جمعبندی رسیدیم.
ارسال به دوستان
حجتالاسلام رئیسی در نخستین روز برنامههای انتخاباتی خود علاوه بر نشست با فعالان اقتصادی به میان بازاریان تهران نیز رفت
توسعه در سایه تعاون
گروه سیاسی: حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری صبح روز گذشته در نخستین برنامه انتخاباتی خود که در نشست اتاقهای سهگانه و فعالان اقتصادی در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، اظهار داشت: جمع اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف جمع بسیار خوب و ارزشمندی است. اینها مجموعه بخش خصوصی و فعالان عرصه اقتصادی، کارآفرینی و سرمایهگذاری را در بر دارند. طبیعتا دیدگاهها و نظرات شما نسبت به مسائل اقتصادی برای هر دولتی موثر خواهد بود، زیرا شما میداندار هستید و به تعبیر معروف کف بازار اقدامات و فعالیتهای اقتصادی هستید. رئیسی عنوان کرد: امروز استفاده از دیدگاهها و نظرات شما برای پیشرفت اقتصادی یکی از مسائل مهم کشور و از مهمترین دغدغههای مردم عزیز ما است. با نگاهی که مردم دارند و نگاهی که باید به دغدغه مردم داشت، امروز مسأله اقتصاد و نظام مسائل اقتصادی مورد توجه است. امروز در مسائل اقتصادی ابتدا شناخت مساله و دوم شناخت راهحل و راهکارهای حل مساله و سوم تعیین اولویتها و چهارم در میدان عمل و اقدام، میدانداری کردن مطرح است. در اتاق در بسته و در اتاقهای جلسه نشستن و با کسانی که در این میدان حضور دارند، همراه بودن مهم است. کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با تاکید بر اینکه ما ایران قوی میخواهیم و برای ایران قوی زمینه و بسترها در کشور موجود است، تصریح کرد: ذخایر مادی و معنوی، نیروی انسانی کارآمد و دلسوز و ذخایر، معادن و گنجینههای خداوندی به کشور عنایت شده و آنچه در این میان حلقه مفقوده است، مسأله مدیریت کارآمد قوی و جهادی است که بتواند تمام این امکانات و ذخایر را به قدرت و قوتی در حوزه اقتصاد تبدیل کند. رئیسی با بیان اینکه دولت قوی بدون اقتصاد قوی شکل نمیگیرد و اقتضای آن تشکیل مدیریت کارآمد و قوی اقتصادی در دولت است، خاطرنشان کرد: تیم اقتصادی در دولت باید بسیار قوی، هماهنگ و کارآمد با یکدیگر باشند و هر کدام یک آهنگ ساز نکنند. برای انجام کار اقتصادی قوی در دولت باید کارشناسی قوی شود. کار باید مبتنی بر کار کارشناسی باشد. کار فنی قوی، کارشناسی میخواهد و تصمیمات خلقالساعه لحظهای اقتصاد کشور را دچار مشکل میکند و ثبات بازار و تولیدکننده در تولید و بازاریابی و عرضه کالا در بازار را میگیرد، لذا تصمیمات باید از ثبات برخوردار باشد و این اقدام از مسائل بسیار مهمی است که باید در دولت شکل گیرد. وی ادامه داد: من خودم ذاتا یک مدیر میدانی هستم. در همه عرصهها به هر استانی وارد شدم، نخستین نشستی که داشتم با تولیدکنندگان و کارآفرینان بوده است. وقتی تولید مسأله مهم یک کشور و شعار سال میشود، منِ دستگاه قضایی نمیتوانم از این شعار مستثنا باشم. شعار تولید هم برای دیپلماسی وزارت امور خارجه مسأله اول میشود، چون دیپلماسی اقتصادی همیشه مسأله مهمی بوده است. کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری اضافه کرد: همه کشور باید متاثر از این شعار باشد. وقتی این شعار مسأله اول میشود، من هم به دادستانها و قضات میگویم هر موردی را خواستید دنبال کنید، بدانید تولیدمحور است و نباید آن را دچار وقفه کنید. ما میگوییم هیچ کارخانهای نباید دچار وقفه شود و حتی رسیدگیها نباید وقفه در تولید کارخانهای ایجاد کند.
رئیسی عنوان کرد: معتقدیم اصل ۴۴ باید به عنوان یک سیاست در کشور اجرا شود. یعنی اینکه دولت متصدی خوبی برای اقتصاد نیست و اقتصاد باید به بخش خصوصی واقعی نه خصولتی داده شود. اصل ۴۴ سیاست مصوب نظام است که بر اساس قانون اساسی رهبری ابلاغ کردهاند و باید اجرا شود. اشکالی که در برخی واگذاریها داریم، اشکال مصداقی است و در چند مورد گزارش شده که در روند واگذاری دچار مشکلات قانونی شده است، لذا اصل خصوصیسازی باید ادامه پیدا کند. کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه نظارت وظیفه دولت است، گفت: هدایت، حمایت و نظارت کار دولت است و بخش خصوصی باید فعال باشد و تمام آن مواردی که فعالیت بخش خصوصی را کند میکند باید برداشته شود. برای مثال تجدیدنظر در مجوزها امری بسیار ضروری است و باید انجام شود اما نباید به کند شدن بخش خصوصی بینجامد. ما معتقدیم این مسائل حتما حلشدنی است.
* ارزپاشی در بازار و از طرفی اعلام اینکه «خزانه خالی است» غلط است
رئیسی با طرح این سوال که کنترل نرخ ارز چگونه ممکن است؟ بیان کرد: یک روز ارز پاشیدن در بازار و روز دیگر اعلام کردن که خزانه کشور خالی است، هر دو غلط است. مدیریت ارز اینگونه است که باید به بازار نقش داد که در تصمیمگیری و اجرا هر دو دخیل باشد. ارتباط بین بازار و نظام تصمیمگیری و تصمیمسازی یک ضرورت است. حتی معتقدم ارتباط بین بازار، تولید، اقتصاد، صنعت و دانشگاه یک ضرورت است. دانشگاه نظریههای بسیار عالی میدهد و این نظریهها برای اجرایی شدن نیازمند آن است که میان اقتصاد و تولید و دانشگاه ارتباط برقرار شود.
* در واگذاریها باید ظرفیت تعاونی را مدنظر قرار دهیم
رئیسی با تاکید بر لزوم ارتباط اقتصاد با دیپلماسی تصریح کرد: بازار ایجاد کردن برای تولید داخلی از اقدامات مهم دیپلماسی ما است. درصد حضور ما در منطقه چقدر است؟ سهم ما در منطقه، اقتصاد و صادرات منطقه، سهم ایران بزرگ و فعال است؟ ما ۱۵ کشور در منطقه داریم و با عموم آنها میتوانیم ارتباط خوبی بویژه در زمینه صادرات داشته باشیم. ایجاد یک بازار، وظیفه نظام دیپلماسی است. آنچه باید بگویم این است که برای اینکه بتوانیم به نحوی عمل کنیم که روزی جوجهها زنده زنده کشته نشوند و جوجهکشی راه نیفتد و یک روز هم مردم در صف مرغ نباشند، نیاز به تنظیم و مدیریت داریم. وی ادامه داد: اینکه یک روز پیاز و گوجه و هندوانه از بین نرود و یک روز با قیمت چندبرابر به مردم عرضه نشود، نیازمند مدیریت است. در کشور ما همه چیز وجود دارد اما به مدیریت نیاز دارد و اگر این مدیریت درست اعمال شود، ذخایر به حد نیاز موجود است. کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با تاکید بر اینکه در هر امری باید منفعت مردم مدنظر باشد، افزود: اقدامات باید کاملا مردمی باشد و منافع مردم در هر مسألهای باید دیده شود و هر تصمیمی قرار است گرفته شود، نگاه شود که مردم با آن چه وضعیتی دارند. رئیسی بیان کرد: نکتهای درباره بخش تعاونی وجود دارد؛ توسعه پایدار متاثر از اجرای قوانین و مقررات است. بخش تعاونی، قوانینی دارد، چرا اجرا نمیشود؟ ما حتما این مقررات را اجرا میکنیم. توسعه تعاون نیاز به سند دارد و سند توسعه تعاون مصوب است و وجود دارد و باید اجرایی شود. در واگذاریها باید ظرفیت تعاونی را مدنظر قرار دهیم. ظرفیت تعاونیها در تولید و تامین و توزیع کالا بسیار اهمیت دارد و باید مورد توجه باشد. بخش تعاون میتواند هم در تولید و هم در توزیع نقش مهمی ایفا کند. کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری اظهار کرد: در مجلس قانونی تحت عنوان بهبود فضای کسبوکار وجود دارد و تصویب شده است و قانون باید اجرا شود. مجری قانون باید قانون را اجرا کند. نزدیکترین امر به اجرای عدالت، اجرای قانون در کشور است. ما یکی از محورهای مهم کشور را قانونمداری میدانیم و معتقدیم کشور ما کشور انتخابات و کشور ناظر به رای مردم برای شکلگیری تمام نهادها در کشور است. اگر کشور بر پاشنه قانونمداری و مدار قانون نچرخد، دچار مشکل خواهد شد. به قانونمداری به عنوان یک محور باید توجه کرد و انشاءالله قانون بهبود فضای کسبوکار را اجرایی خواهیم کرد.
* حضور حجتالاسلام رئیسی در بازار تهران
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری همچنین پس از نشست با فعالان بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی، با حضور سرزده در بازار تهران، به میان بازاریان و کسبه رفت و ضمن گفتوگوی رودررو با مردم، صحبتهای کسبه و بازاریان را در مورد فضای کسب و کار و مشکلات آنها را در این خصوص شنید.
ارسال به دوستان
اخبار
باید مردمسالاری اقتصادی را احیا کنیم
محسن رضایی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: آمدهام با کنار گذاشتن هر ملاحظهای، با اراده یکایک ملت ایران، اقتصاد و معیشت مردم را نجات دهیم.
محسن رضایی نوشته است: «ملت بزرگ ایران! برای ساختن آینده روشن و آرام و کشوری جذاب در جهان، با تمسک به خون همرزمان شهیدم و تمام شهدای تاریخ این مرز و بوم که پاسدار این میراث بودهاند، با شما پیمان میبندم تمام تلاش خویش را جهت احیای اقتصاد و خروج کشور از دور باطل مدیریت ناکارآمد به کار گیرم. نگهبانان دائمی ایران و انقلاب، مردم هستند. مردمسالاری به معنای احساس مثبت ملت به صندوق رأی و انتخابات است. در کنار آن، باید مردمسالاری اقتصادی را احیا کنیم و کشور را از شر تبعیض و فقر نجات دهیم. آمدهام تا دولت مردم را تشکیل دهم و رئیسجمهور همه شما باشم نه یک جناح خاص. ملت بزرگ ایران شاهدند بیش از 20 سال است درباره معیشت مردم و آینده اقتصاد ایران هشدار میدهم. در تدوین و ابلاغ سیاستهای اقتصادی کشور مشاوره دادم. دولتها کاری نکردند. این بار آمدهام با کنار گذاشتن هر ملاحظهای، با اراده یکایک شما ملت ایران، اقتصاد و معیشت مردم را نجات دهیم».
***
اعلام قوانین جدید برای مناظرههای انتخاباتی
عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری گفت: با توجه به کرونا و جلوگیری از تجمعات تصمیم گرفته شد هر نامزد انتخاباتی با هر استانی گفتوگو با دوربین داشته باشد. سیداحسان قاضیزادههاشمی درباره زمان مناظره زنده نامزدها خاطرنشان کرد: مناظره بین نامزدهای انتخاباتی هر کدام به مدت ۳ ساعت است و این مناظره از تلویزیون پخش زنده خواهد شد. علاوه بر این اگر نامزدی به نامزد دیگر توهین کرده یا تهمت و افترا بزند و زمان آن فرد برای پاسخ دادن به این تهمتها به اتمام رسیده باشد، با نظر کمیسیون به او برای دفاع از خود وقت داده میشود. عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری افزود: بنابراین اگر در مناظره نامزدی فکر کند وقت دارد و هیچ کس نمیتواند پاسخ دهد، صحیح نیست، بلکه به نامزدی که به وی تهمت و افترا وارد شده، زمان داده میشود، حتی چنانچه نسبت سوئی به افراد خارج از مناظره داده شود، ۲ برابر وقت به آن فرد حقیقی یا حقوقی داده میشود که برنامه او به صورت ضبط شده پخش خواهد شد. قاضیزادههاشمی ادامه داد: البته مناظره رادیویی میان نماینده نامزدهای انتخاباتی در رادیو اقتصاد برگزار میشود. در پیشنهادات بحث مستندات تولیدی و فیلمهای تبلیغاتی نامزدها ۲ مستند ۳۰ دقیقهای بود که بر اساس این پیشنهاد مستنداتی که توسط ستادهای تبلیغاتی خود نامزدها تولید میشود، پخش میشود. ابتدا قسمت اول مستند همه نامزدها پخش میشود و سپس قسمتهای بعدی. علاوه بر این بحث گفتوگوی کاندیداها با استانها نیز مطرح است به این ترتیب که هر نامزد انتخاباتی با هر استانی گفتوگو با دوربین خواهد داشت که با توجه به کرونا و جلوگیری از تجمعات این تصمیم گرفته شده است. این کار جدید و به ازای آن، دشوار است اما شورآفرینی جدی و جدیدی را به همراه خواهد داشت.
***
امیدواریم ثمره انتخابات پیش رو تشکیل دولت جوان حزباللهی باشد
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور اظهار امیدواری کرد ثمره انتخابات پیش رو تشکیل دولت جوان حزباللهی و تقویت نور امید در بین مردم باشد. حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری در نخستین اجلاس مشترک نمایندگان ولیفقیه، ائمه جمعه و فرماندهان نیروی انتظامی با تبیین ابعاد و ویژگیهای انتخابات پیش رو، اظهار امیدواری کرد این رویداد ملی، پرشورتر از همیشه و در کمال سلامت و امنیت برگزار شود و ثمره آن، تشکیل دولت جوان حزباللهی و تقویت نور امید به افق روشن پیش رو در قلب مردم شریف باشد.
***
کارخانه رشت الکتریک در اختیار بیتالمال قرار گرفت
پیرو گزارش سازمان بازرسی کل کشور و دستور رئیس قوه قضائیه در سفر به استان گیلان درباره کارخانه الکتریک ایران- رشت، با تکمیل پرونده و اقدامات قضایی توسط دادگستری استان گیلان، سهام این شرکت به صندوق بازنشستگی کشوری بازگشت. به گزارش ایسنا به نقل از سازمان بازرسی کل کشور، در پی گزارش مستند و مبسوط بازرسی کل استان گیلان درباره واگذاری ناموفق شرکت الکتریک ایران-رشت و تعطیلی و توقف تولید و اشتغال در این کارخانه بزرگ و دستور مؤکد رئیس قوه قضائیه و پیگیری و نظارت مستمر مسؤولان قضایی گیلان، اخیرا سهام این شرکت و اراضی و املاک کارخانه بالغ بر 5/8 هکتار در داخل شهر رشت به ارزش بالغ بر هزار میلیارد تومان اقاله و این اموال به بیتالمال بازگردانده شد. شرکت الکتریک ایران- رشت به عنوان یکی از تولیدکنندههای اصلی محصولات الکتریکی و دارای ۲ هزار کارگر، سال ۸۲ به بخش خصوصی واگذار شده بود ولی خریداران به رغم توافق اولیه واحد تولیدی را تعطیل کرده و به فروش گذاشته بودند. طی سفری که سیدابراهیم رئیسی بهمن سال گذشته به استان گیلان داشت، پس از بازدید از کارخانه رشت الکتریک دستور رسیدگی فوری به وضعیت این کارخانه را صادر کرد که در نهایت این واگذاری با توافق طرفین فسخ شد.
ارسال به دوستان
قالیباف با رأی 230 نماینده برای یک سال دیگر به ریاست مجلس انتخاب شد
احراز کارآمدی
گروه سیاسی: آخرین نشست اجلاسیه نخست مجلس یازدهم با تعیین هیاترئیسه مجلس و انتخاب محمدباقر قالیباف به عنوان رئیس قوه مقننه برای سال دوم توسط نمایندگان به کار خود پایان داد. به گزارش «وطن امروز»، نشست انتخابات هیاترئیسه مجلس برای اجلاسیه دوم که برای نخستینبار به صورت الکترونیک انجام شد، صبح روز گذشته با حضور ۲۴۲ نماینده مجلس آغاز شد. برای تصدی پست ریاست مجلس فریدون عباسیدوانی، نماینده کازرون و محمدباقر قالیباف، نماینده مردم تهران کاندیدا شده بودند که در نهایت محمدباقر قالیباف با ۲۳۰ رأی نمایندگان مجلس، رئیس مجلس یازدهم برای اجلاسیه دوم شد. همچنین با انتخاب نمایندگان علی نیکزادثمرین با ۲۰۶ رای به عنوان نایبرئیس اول و عبدالرضا مصری با ۲۰۵ رای به عنوان نایبرئیس دوم مجلس انتخاب شدند. علی نیکزاد و عبدالرضا مصری ۲ کاندیدای پست نایبرئیسی بودند که به ترتیب ۲۰۶ و ۲۰۵ رأی کسب کردند. بر این اساس عبدالرضا مصری جایگزین قاضیزادههاشمی شد. در ادامه جلسه نیز روحالله متفکرآزاد با ۲۰۶ رای، سیدمحسن دهنوی با ۱۸۴ رای، کریمی فیروزجایی با ۱۸۲ رای، جلال رشیدی با ۱۸۱ رای، مجتبی یوسفی با ۱۶۸ رای و حسینعلی حاجیدلیگانی با ۱۶۸ رای به عنوان ۶ دبیر انتخاب شدند. در همین راستا حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات با 141 رای، سیدنظامالدین موسوی نماینده تهران با 156 رای و محسن پیرهادی نماینده تهران با 189 رای هم به عنوان ناظران مجلس یازدهم در اجلاسیه دوم انتخاب شدند.
گفتنی است محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز، علی رضایی نماینده کنگاور، علیرضا سلیمی نماینده محلات، سیدنظامالدین موسوی نماینده تهران و محسن پیرهادی نماینده تهران داوطلبان انتخاب ناظران مجلس در اجلاسیه دوم بودند. با این اوصاف 4 تغییر در ترکیب هیأترئیسه مجلس در اجلاسیه دوم رخ داد؛ مصری جایگزین سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، محمد رشیدی جایگزین احمد امیرآبادیفراهانی، مجتبی یوسفی جایگزین حجتالاسلام سیدناصر موسویلارگانی و سیدنظامالدین موسوی جایگزین محمدحسین فرهنگی شد. در نهایت اعضای هیأترئیسه با قرار گرفتن در جایگاه هیأترئیسه سوگند یاد کرده و متن آن را به این شرح قرائت کردند: «من به عنوان عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی در برابر قرآن مجید به خداوند قادر متعال سوگند یاد میکنم که حداکثر توان خود را برای اجرای آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی با مراعات بیطرفی کامل در انجام وظایف به کار گیرم و از هرگونه اقدام مخالف آییننامه اجتناب نمایم».
خاطرنشان میشود در نشست روز دوشنبه مجمع عمومی فراکسیون مردمی انقلاب اسلامی برای تصمیمگیری درباره انتخاب هیأترئیسه ۲۲۶ نفر از اعضا از مجموع 250 عضو حاضر، محمدباقر قالیباف را به عنوان گزینه فراکسیون برای ریاست مجلس انتخاب کرده بودند.
* وظیفه اصلی مجلس؛ رفع نیازهای متراکم باقیمانده
محمدباقر قالیباف در جلسه علنی روز گذشته مجلس در نطق پیش از دستور خود گفت: با مراسم تحلیفی که برگزار شد، مجلس یازدهم وارد سال دوم فعالیت کاری خود شد. رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: گزارش فعالیت مجلس یازدهم را بزودی برای استحضار موکلان خود ارائه خواهیم کرد. وی افزود: در این فرصت به ولینعمتان خود عرض میکنم ما نمایندگان شما در سال گذشته با همه فراز و نشیبها، همت و توان خود را جهت پیگیری مسائل شما در حدود اختیارات و ظرفیتهای مجلس به کار گرفتیم و بهرغم اذعان به برخی نقاط ضعف نسبت به کارنامه یکساله خود، در محضر خداوند متعال و شما مردم عزیز ایران خود را روسفید احساس میکنیم. قالیباف خاطرنشان کرد: وجود نقاط ضعف برای هر نهادی بهخصوص مجلس با 290 تصمیمگیر با دیدگاهها و سلیقههای مختلف طبیعی است اما واقعیت این است که بهرغم موانع و محدودیتهای موجود مخصوصا وجود ساختارها و رویههای ناصوابی که طی سالهای متمادی در تار و پود قوه مقننه شکل گرفته است، مجلس یازدهم در سال اول فعالیت خود توانست در مسائل اساسی کشور وظایف اصلی خود را بدرستی انجام دهد که خروجی آنها یا به عنوان قانون نهایی شده و یا با جدیت و پیگیری در حال انجام کار کارشناسی و نهایی شدن در کمیسیونهای تخصصی مجلس است. رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سرمایه ما تجربه تلاشهای سال گذشته ماست و وظیفه پیش روی ما برطرف کردن نیازهای متراکم باقیمانده پس از سالها عقبماندگی است. وی افزود: مردم عزیز ایران! ما خود را به شما متعهد میدانیم که روزهایمان را برای حل مسائل شما به شب برسانیم و شبها با دغدغه مشکلات شما سر بر بالین بگذاریم. امیدواریم با استعانت از خداوند متعال و با تدبیر و عقلانیت انقلابی و همچنین با ریلگذاری درست برای اقدامات دولت آینده، گرهها را از دست و پای مسؤولان اجرایی کشور باز کنیم و بتوانیم در حدود اختیارات و وظایف مجلس شورای اسلامی در حل مشکلات موجود، کمک کنیم تا اندکی از وظیفه خود را نسبت به مردم نجیب و صبور ایران ادا کنیم. قالیباف خاطرنشان کرد: در پایان از نمایندگان محترم مجلس که با خطاپوشی خود بار سنگین ریاست قوه مقننه را بر دوش اینجانب گذاشتند تشکر میکنم و از همه اعضای هیأترئیسه پیشین مجلس که برای انجام درست مسؤولیت در سال گذشته یارانی همراه بودند، کمال تشکر را دارم.
***
نمایندگان مجلس امروز با رهبر انقلاب دیدار میکنند
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب، صبح امروز پنجشنبه (۶ خرداد) در نخستین سالگرد آغاز به کار مجلس یازدهم از طریق ارتباط تصویری با صحن مجلس شورای اسلامی، با نمایندگان مردم سخن خواهند گفت. در این جلسه، رئیس مجلس گزارشی از عملکرد یکساله مجلس یازدهم شورای اسلامی را ارائه خواهد کرد. این دیدار امسال نیز همچون سال گذشته به دلیل رعایت دستورالعملهای بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا از طریق ارتباط تصویری برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
وزرای خارجه آمریکا و انگلستان در سفر به سرزمینهای اشغالی و رایزنی با مقامات رژیم صهیونیستی بر هماهنگی با تلآویو درباره توافق هستهای تأکید کردند
تعهد به برجام گستردهتر
گروه سیاسی: همزمان با نزدیک شدن به پایان مذاکرات برجامی در وین برای بازگشت آمریکا به توافق هستهای، تحرکات و رفت و آمدهای دیپلماتیک ایالات متحده و تروئیکای اروپا برای متقاعد کردن رژیم صهیونیستی درباره توافق احتمالی شدت گرفته است.
به گزارش «وطنامروز»، پس از سفر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به سرزمینهای اشغالی، وزیر خارجه انگلیس هم به فلسطین اشغالی سفر کرد. «دومینیک راب» با «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و همتای صهیونیست خود «گابی اشکنازی» دیدار و گفتوگو کرد. ملاقاتهایی که وزیر خارجه انگلیس درباره آن گفت: «بر تعهد به اهمیت یک توافق هستهای قویتر با ایران و تعهد خود به امنیت اسرائیل تأکید کردم».
در این زمینه بنی گانتس طی توئیتی با اشاره به صحبتهایش با راب درباره ایران و برنامه هستهای، افزود: «بر اهمیت وجود مکانیسمهای نظارتی در هرگونه توافق هستهای با ایران تاکید کردم. لازم است مؤلفههایی وارد عمل شود که از نظارت دقیق و مؤثر بر برنامه هستهای ایران مطمئن شویم».
گفتنی است ایران از اسفند 99 اقدام به توقف اجرای پروتکل الحاقی طبق قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» کرده؛ با این حال با آژانس به یک تفاهم موقت فنی دست پیدا کرد تا دوربینهای این سازمان در تاسیسات هستهای به طور آفلاین بر فعالیتهای هستهای نظارت داشته باشد اما در عین حال آژانس حق دسترسی به آرشیو این دوربینها را ندارد. این تفاهم روز دوشنبه برای یک ماه دیگر تا تیرماه تمدید شد.
دومینیک راب همچنین روز چهارشنبه با گابی اشکنازی، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی دیدار و رایزنی کرد. وزیر خارجه انگلیس در پیامی که بعد از دیدار با اشکنازی در توئیتر خود منتشر کرد، نوشت: «در دیدار امروز با گابی اشکنازی بر تعهد به اهمیت یک توافق هستهای قویتر با ایران و تعهد خود به امنیت اسرائیل تأکید کردم».پیش از این هم بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن در فلسطین اشغالی درباره تحولات جاری مذاکرات وین گفت: «هنوز مشخص نیست آیا ایران قادر به اتخاذ تصمیمات لازم جهت بازگشت به پایبندی کامل به برجام است یا خیر». وزیر خارجه آمریکا افزود: «ایالات متحده آمریکا و اسرائیل در این گزاره که هرگز نباید به ایران اجازه دستیابی به سلاح هستهای داده شود، کاملا متحد هستند». بلینکن همچنین اذعان کرد آمریکا متحدانش از جمله اسرائیل را کاملا در جریان پیشرفت مذاکرات وین قرار داده است. او گفت: «ما هدف یکسانی داریم. اجازه دهید ببینیم طی چند هفته آینده چه اتفاقی میافتد اما یک بار دیگر میتوانم به شما بگویم کاملا با شرکایمان در خاورمیانه در تعاملیم تا اطمینان حاصل کنیم آنها کاملا از آنچه انجام میدهیم خبر دارند».
* به سیستم راستیآزمایی بسیار قوی در قبال ایران نیاز است
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگویی با روزنامه فایننشالتایمز گفت: به دلیل پیچیدهتر شدن برنامه هستهای ایران طی ۲ سال گذشته، وضعیت «بسیار نگرانکننده» شده است. گروسی در این گفتوگو درباره غنیسازی اورانیوم در ایران گفت: اینکه کشوری تا ۶۰ درصد غنیسازی انجام دهد، موضوعی بسیار جدی است. وی مدعی شد: فقط کشورهایی که بمب تولید میکنند تا این سطح غنیسازی انجام میدهند. 60 درصد تقریبا نزدیک به سطح تسلیحات است. غنیسازی تجاری 3-2 درصد است. مدیر کل آژانس در ادامه گفت: این «حق مسلم» ایران است که برنامه هستهایاش را توسعه دهد اما « این درجهای است که نیاز به هوشیاری و مراقبت دارد».گروسی ادامه داد: وقتی بدانید چطور باید کاری را انجام دهید، دیگر میدانید، تنها راه بررسی آن هم از طریق راستیآزمایی است. برنامه هستهای ایران رشد داشته و پیچیدهتر شده است، بنابراین بازگشت خطی به توافق هستهای دیگر امکانپذیر نیست. کاری که میتوان انجام داد، نگه داشتن فعالیت آنها در سطحی پایینتر از شاخصهای تعیین شده در توافق هستهای است. گروسی تمدید یک ماهه تفاهمنامه میان ایران و آژانس را برای تداوم نظارتها و راستیآزماییهای آژانس از تاسیسات ایران به روال قبلی، یک «پل» تلقی کرد اما در عین حال گفت این وضعیت در نهایت پایدار نخواهد بود. مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این زمینه گفت: در حال وارد شدن به مرحلهای هستیم که هفتهای یک بار باید صبر کنیم و ببینیم روند دیگر، [مذاکرات احیای توافق هستهای در وین] چطور پیش میرود. واضح است با برنامهای[هستهای] با این سطح از پیچیدگی که ایران دارد، به یک سیستم راستیآزمایی بسیار قوی و بسیار مستحکم نیاز است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|