|
رئیس اداره شهرسازی کرمان و معاونش دستگیر شدند
رئیس اداره راهوشهرسازی شهرستان کرمان و معاون وی به اتهام دریافت رشوه دستگیر شدند. این افراد که در قبال انجام امور اداری به صورت شبکهای از ارباب رجوع رشوه دریافت میکردند در پی رصد بازرسان بازرسی کل استان با اقدام قاطع دادسرای عمومی و انقلاب کرمان و تلاش نیروهای پلیس امنیت اقتصادی بازداشت شدند. بازرس کل استان کرمان با هشدار به بعضی کارکنان که در صدد سوءاستفاده از وضعیت موجود هستند اعلام کرد دستگاه قضایی و نظارتی استان و نیروهای پلیس امنیت اقتصادی با هرگونه فساد مالی بشدت برخورد خواهند کرد.
ارسال به دوستان
رکورد تزریق واکسن کرونا در کشور دیروز در حالی شکسته شد که طبق پیشبینیها در هفتههای آینده واکسیناسیون با سرعت بیشتری انجام خواهد شد
به سلامتی ایران
اسدالله خسروی: رکورد تزریق واکسن کرونا در کشور دیروز با تزریق 184 هزار دوز در یک روز شکسته شد و طبق پیشبینیها در هفتههای آینده واکسیناسیون با حجم گستردهتری انجام میشود.
به گزارش« وطنامروز»، واکسیناسیون کرونا در کشور با واکسن «اسپوتنیک وی» روسی ۲۱ بهمنماه سال گذشته با تزریق واکسن به «پارسا نمکی» فرزند وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز شد. سپس به طور همزمان واکسیناسیون کرونا برای پرستاران، پزشکان و نیروهای خدمات بخشهای مراقبت ویژه ۶۲۵ بیمارستان شروع شد. طبق برنامهریزیها پس از آن، واکسیناسیون سایر گروههای آسیبپذیر همچون افراد بالای ۶۵ سال و افراد دارای بیماریهای زمینهای مورد توجه قرار گرفت تا پوشش واکسیناسیون در سطح وسیعی در کشور در نیمه نخست سال 1400 هدفگذاری شود. بنابراین در ادامه فاز یک واکسیناسیون علیه بیماری «کووید-۱۹» و به دنبال آغاز واکسیناسیون کادر درمان، هفتم اسفند 99 واکسیناسیون سالمندان، جانبازان و کارکنان آسایشگاهها در آسایشگاه سالمندان کهریزک عملا آغاز شد. در مرحله بعد، از 7 اردیبهشت سال جاری واکسیناسیون جمعیت بالای 80 سال شروع و یک هفته بعد فراخوان برای واکسیناسیون گروه سنی بالای 75 سال نیز در سراسر کشور داده شد که 18 اردیبشتماه عملیات واکسیناسیون این گروه سنی شکل اجرایی به خود گرفت. همچنین نوبت واکسیناسیون کرونا برای افراد بالای 70 سال نیز از یکم خردادماه اعلام شد که در حال اجراست تا جایی که دیروز روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد رکورد تزریق واکسن کرونا در کشور با تزریق ۱۸۴ هزار دوز در یک روز شکسته شد. بر اساس اطلاعیه مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۲ میلیون و ۸۴۴ هزار و ۶۳۹ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۴۸۵ هزار و ۶۷۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۳ میلیون و ۳۳۰ هزار و ۳۰۹ دوز رسیده است. تاکنون در ایران با واکسنهای وارداتی از کشورهایی نظیر چین، روسیه، هند و کرهجنوبی شامل واکسنهای سینوفارم، اسپوتنیکوی، بهارات و آسترازنکا واکسیناسیون انجام شده است. به گفته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تا زمان در دسترس قرار گرفتن واکسنهای ایرانی برای واکسیناسیون عمومی همچنان واردات واکسن خواهیم داشت، چرا که برای واکسیناسیون گروه هدف کشور به به 120 میلیون دوز واکسن نیاز است. پیشبینی این است که 40 درصد واکسنها وارداتی باشد و رایزنیها در حال انجام است و قراردادهایی با کشورهای سازنده واکسن موجه هم بسته شده است. وی ادامه داد: بنابراین ترکیبی از واکسن خارجی و داخلی را در دستور کار قرار دادهایم و برای تهیه بیش از 70 تا 80 میلیون دوز واکسن قرارداد بستهایم.
* چگونگی رکوردشکنی واکسیناسیون
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفتوگو با «وطنامروز» درباره چگونگی رکوردشکنی تزریق واکسن کرونا در کشور گفت: اقدامات خوبی برای واکسیناسیون عمومی کرونا انجام شده است، از جمله واکسیناسیون گروههای هدف که از طرق مختلف و بدون ازدحام، طبق برنامهریزیهای از پیش تعیین شده در حال انجام است. وی با بیان اینکه روند تزریق واکسن کرونا به افراد بالای 70 سال هماکنون در سراسر کشور و با سرعت بالایی در حال انجام است، گفت: توسعه پایگاههای تجمیعی، مراکز روباز و خودرویی کمک کرده است فرآیند واکسیناسیون بخوبی پیش رود. وی ادامه داد: فعالسازی سامانه ثبتنام واکسیناسیون موجب شده است عملیات واکسیناسیون براحتی در کشور انجام شود، چرا که گروههای هدف پس از ثبتنام در سامانه و دریافت پیامک، براحتی برای تزریق به مراکز تعیین شده مراجعه میکنند. انتظار این است که با تامین واکسنهای مورد نیاز در هفتههای آینده شاهد رکوردزنیهای ۲ برابری نسبت به امروز باشیم و انشاءالله بزودی همه افراد بالای 60 سال در برابر این بیماری واکسینه شوند. وی به تولید واکسن داخلی کرونا در کشور هم اشاره کرد و گفت: به یاری خدا از اواخر خرداد و اوایل تیر واکسنهای ساخت داخل پس از تایید نهایی در کنار واکسنهای وارداتی به وزارت بهداشت میآیند تا روند واکسیناسیون همانطور که وعده دادهایم انجام شود. سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: واردات واکسن کرونا نیز همچنان از کشورهای مطمئن ادامه دارد و قرار است کوواکس حدود یک میلیون و 400 هزار دوز واکسن را تا پایان خردادماه به ایران بدهد. در چنین شرایطی جای نگرانی بابت کمبود واکسن کرونا برای واکسیناسیون عمومی در ماههای آینده نیست. جهانپور افزود: راهکارهای خاصی نیز برای تزریق واکسن وجود دارد و همه افراد بالای 60 سال بزودی در کشور واکسینه میشوند و انشاءالله از اواخر ماه جاری واکسیناسیون عمومی نیز در کشور شروع خواهد شد.
* سالمندانی که هنوز پیامک واکسن دریافت نکردهاند، چه کنند؟
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تعیین تکلیف سالمندانی که برای واکسن کرونا ثبتنام کردهاند اما پیامک نوبتدهی را دریافت نکردهاند، تمهیدات پیشبینی شده برای انتخابات پیش رو، ماجرای واکسیناسیون کارکنان صداوسیما و... توضیحاتی ارائه داد.
دکتر علیرضا رئیسی دیروز در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره افراد اولویتدار تزریق واکسن که با وجود ثبتنام در سامانه، هنوز پیامک دریافت نکردهاند، گفت: قبلا اعلام کردیم کسانی که با آنها تماس نگرفتند، بیایند و ثبتنام کنند اما در حال حاضر این روش را در پیش گرفتیم که همه ثبتنام کنند و بعد ما بر اساس ثبتنام به آنها نوبتدهی میکنیم. خوشبختانه از دیروز (سهشنبه) روند خیلی خوب شده و بالای ۹۰ درصد رشد داشته است. افرادی که ثبتنام کردهاند، حتما منتظر باشند.
وی افزود: کسانی که ثبتنام کردهاند و به آنها پیامک نزدهاند، تا پایان این هفته صبر کنند که قطعا به آنها پیامک زده میشود، زیرا بر اساس نوبتدهی است و اگر چنانچه به آنها پیامکی زده نشد، بویژه اگر بالای ۷۵ سال هستند، میتوانند روز شنبه به یکی از مراکز تشریف ببرند و واکسنشان را دریافت کنند.
رئیسی در پاسخ به سوالی دیگر درباره انتقادات مطرح شده در زمینه واکسیناسیون برخی کارکنان صداوسیما و در عین حال زمان واکسیناسیون سایر خبرنگاران، گفت: ما واکسیناسیون خبرنگاران را حدود ۴ هفته دیگر شروع میکنیم؛ یعنی هفته اول تیرماه خبرنگارانی که مورد تایید بوده و فعال هستند، برایشان واکسن تزریق میکنیم. این هم جزو سند ملی است به طوری که ما از تیرماه گروه در معرض خطر از جمله خبرنگاران را واکسینه خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در زمینه صداوسیما ما یک مصوبه در ستاد ملی مقابله با کرونا داریم مبنی بر اینکه دستاندرکاران انتخابات را واکسینه کنیم. این مصوبه ستاد ملی است. تعداد کارکنان صداوسیما بسیار زیاد است اما عدهای که واقعا درگیر انتخابات هستند، تعدادی هستند که بر اساس مصوبه ستاد ملی قرار شد واکسینه شوند و آنها هم در این راستا واکسینه شدهاند. اصلا ۳۰۰۰ نفری که گفته میشود؛ واکسینه نشدند، بلکه در نوبت هستند و مطمئن باشید نوبت به واکسیناسیون تمام خبرنگاران میرسد. این بحثها به این دلیل است که اکنون واکسن کم است. همه افراد باید واکسینه شوند و حتما به مرحلهای میرسیم که همه واکسینه شوند و کشور ایمن شود.
رئیسی درباره چگونگی حفظ زنجیره سرد واکسن به دنبال قطع برق نیز گفت: ما نخستینبار نیست که میخواهیم در کشور واکسن توزیع و تزریق کنیم. مراکز بهداشتی ما حتی در سطح روستاها برای نگهداری واکسنها در یخچال و برای برقهای اضطراری فکر کردهاند. حتی اگر در روستایی برق و ژنراتور نباشد، از «کلد باکس» استفاده میشود که همیشه آماده است. در سطح مراکز شهرستانها و استانها سردخانههای نگهداری واکسن داریم. برای توزیع واکسن نیز انبارهای بزرگ و مجهز داریم که حتی اگر برق برود، چندان مشکلی نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: در ۱۰ قطب کشور واکسن توزیع میشود و آنها به مراکز دیگر توزیع میکنند. در مراکز استانها هم محلهای نگهداری واکسن داریم و پس از توزیع به شهرستانها این واکسن بر اساس نیاز مراکز به صورت روزانه یا ۲ روز یک بار ارسال میشود. به طور کلی پس از موضوع قطع برق، دستورالعمل جدیدی نوشته شد ولی در عین حال هر نوع قطعی برق میتواند برای ما ایجاد مشکل کند، زیرا فرض کنید اگر بیش از ۵ ساعت برق برود، ما دچار مشکل میشویم که البته تاکنون این اتفاق نیفتاده است. واکسنها در یخچال نگهداری میشود و حتی مهم است در کدام طبقه نگهداری شود. در کنار واکسنها دماسنج وجود دارد و اگر دما کمتر از حد مورد نظر برسد، یک هشدار خواهد بود.
رئیسی افزود: واکسنها بسته به نوع خود شرایط نگهداری متفاوتی دارند. برخی واکسنها مثل سینوفارم و آسترازنکا درجه حرارتی متفاوت از اسپوتنیک دارند. واکسن اسپوتنیک باید زیر ۱۸ درجه باشد اما واکسن سینوفارم در دمای یخچال میماند.
***
روزانه ۱۶۰ هزار دوز واکسن تزریق میشود
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ضمن تشریح آخرین اخبار تولید واکسنهای ایرانی کرونا، در عین حال درباره اختلال در فرآیند ساخت واکسن با وجود قطع برق و بار مالی ناشی از آن توضیح داد. دکتر مصطفی قانعی تاکید کرد: تا الان 6/5 میلیون دوز واکسن وارداتی داشتهایم. اگر در نظر بگیریم که سبد کوواکس کامل شود و 6/14 میلیون دوز واکسن باقی مانده هم به دستمان برسد و تولید داخل هم رخ دهد و مجوزها سر موعد ارائه شود، حالت مطلوب برای ما این است که واکسیناسیون روزانه به بالای ۵۰۰ هزار دوز برسد و بتوانیم ۱۶ میلیون نفر با ریسک بالا را واکسینه کنیم و برای ۶۲ میلیون نفر نیز با برنامهریزی پیش برویم. در حال حاضر روزانه حدود ۱۶۰ هزار دوز واکسن تزریق میشود. وی در ادامه اظهار کرد: ما پیشبینیهایی درباره واکسن تولید داخل داشتهایم، اگر شفافارمد (واکسن کوو ایران برکت) طبق قولی که داده است وارد عرصه تحویل شود، پیشبینی میکنیم بتواند خردادماه ۳ میلیون دوز واکسن تحویلمان دهد؛ البته در صورتی که فاز سوم مطالعات با موفقیت به اتمام برسد. از طرفی اگر با فرض وجود این ۳ میلیون دوز، یک میلیون دوز واکسن هم انستیتو پاستور در اختیار ما بگذارد، باید تیرماه بتوانیم ۴ میلیون دوز واکسن داشته باشیم.وی افزود: بر اساس پیشبینیها اگر از مهرماه ۲۰ میلیون واکسن در دسترس داشته باشیم و همه واکسنسازها از مهرماه در حال تولید باشند، ما در ۶ ماه ۱۵۰ میلیون دوز واکسن در دسترس داریم و پیشبینی میکنیم آذر و دیماه واکسیناسیون گروههای بالغین و افراد پرخطر به اتمام برسد. قانعی همچنین درباره تاثیر برق بر روند زنجیره سرد و تولید واکسن تاکید کرد: اگر قطعی برق طول بکشد و دما از حد مشخصی در یخچال کاهش یابد، دیگر آن واکسن قابل استفاده نیست، الان قطعی برق به شکل تنظیم شده است که زنجیره سرد دچار مشکل جدی نشود اما در تولید مساله متفاوت است. در تولید باید زنجیره کاملا رعایت شود و اگر وسط تولید، ماشین خاموش شود، دیگر آن تولید به درد نمیخورد و باید از ابتدا تولید را آغاز کرد و ممکن است میلیونها دلار آسیب به تولیدکنندگان وارد شود تا زنجیره ساخت را کامل کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
درخواست تجدیدنظر درباره سفر عتبات
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت با اشاره به احتمال برگزاری مراسم اربعین، از ستاد ملی مبارزه با کرونا خواست درباره منع سفرهای زیارتی عتبات تجدیدنظر کند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب در وبینار مسؤولان استانی کمیته فرهنگی - آموزشی اربعین، با اشاره به احتمال برگزاری مراسم اربعین، اظهار کرد: برنامههای فرهنگی و آموزشی اربعین بسیار مهم و تاثیرگذار است، از اینرو مسؤولان بعثه مقام معظم رهبری در استانها به منظور اجرای آن برنامهریزی لازم را انجام دهند.
او تحول و پویایی در برنامهها را بسیار مهم دانست و با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره این موضوع، اظهار کرد: رمز موفقیت هر مجموعهای، پویایی در برنامهها و تحولخواهی است، از این رو مسؤولان با ابتکار عمل برای توسعه و تقویت فعالیتهای فرهنگی اربعین، برنامههای کاربردی و تاثیرگذار را پیگیری و اجرایی کنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به تزریق واکسن کرونا به شماری از مردم یادآور شد: سفرهای زیارتی و اجرای برنامههای معنوی در روحیه مردم و جامعه تاثیر فراوانی دارد و سبب تقویت باورهای دینی و افزایش انرژی مثبت در افراد میشود، بنابراین با توجه به تزریق واکسن به شماری از هموطنان، پیشنهاد میشود ستاد ملی مبارزه با کرونا زمینه انجام سفرهای زیارتی را در قالب کاروانهای اعزامی سازمان حج و زیارت برای این دسته از عاشقان اهل بیت فراهم کند.
***
نحوه دریافت کارنامه الکترونیکی دانشآموزان
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزشوپرورش جزئیات و نحوه دریافت کارنامه الکترونیکی دانشآموزان را تشریح کرد. محمود حبیبی جزئیات دریافت کارنامه دانشآموزان به صورت الکترونیکی را اعلام و اظهار کرد: ارائه کارنامه به صورت الکترونیکی در این ترم تحصیلی برای همه مقاطع تحصیلی صورت میپذیرد و منحصر به پایه تحصیلی خاصی نیست.
وی افزود: به این ترتیب پایههایی که آزمونهایشان زودتر تمام میشود زودتر اقدام به ورود نمرات میکنند، به عنوان مثال ارزشیابی پایههای ابتدایی زودتر به اتمام میرسد و دانشآموزان میتوانند کارنامه خود را زودتر دریافت کنند.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه به محض اینکه معلمان مدارس، ورود اطلاعات به سامانه سیدا را انجام دهند 24 ساعت بعد از آن کارنامه فعال میشود و در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد، درباره نحوه ورود به سامانه و دسترسی دانشآموزان به کارنامه گفت: ما در ترم تحصیلی قبل هم ارائه کارنامه به صورت الکترونیکی را به صورت آزمایشی اجرا کرده بودیم و بسیاری از دانشآموزان نام کاربری و رمز عبور ورود به درگاه پادا به نشانی pada.medu.ir را در اختیار دارند و با همان دسترسی که از قبل برای درگاه پادا داشتند میتوانند مراجعه کنند. حبیبی ادامه داد: اما در صورتی که به نام کاربری و رمز عبور ورود به درگاه پادا دسترسی نداشتند نیازی به مراجعه حضوری به مدرسه نیست و از طریق شاد یا مکانیسمهای ارتباطی دیگری که با مدرسه دارند باید نسبت به اخذ آن اقدام کنند.
وی اضافه کرد که دریافت الکترونیکی کارنامه هیچ پیشنیاز و شرطی ندارد و فقط با دریافت نام کاربری و رمز عبور ورود به درگاه پادا از مدرسه، امکانپذیر خواهد بود. همانطور که گفته شد بسیاری از دانشآموزان این رمز را اختیار دارند.
***
هشدار درباره طغیان سرخک در ایران
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر اعلام کرد تاکنون 25 مورد ابتلا به بیماری سرخک در استانهای سیستانوبلوچستان، خراسان رضوی، هرمزگان، تهران و آذربایجان شرقی مشاهده شده است. محمدمهدی گویا در نامهای خطاب به معاون بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خواستار ارتقای پوشش واکسیناسیون واکسنهای روتین در تمام مناطق شد. متن این نامه به شرح زیر است: درباره هشدار بروز طغیان به استحضار میرساند که شاهد افزایش روزافزون موارد تایید شده سرخک در کشور هستیم و موارد بیماری تاکنون در استانهای سیستانوبلوچستان، خراسان رضوی، هرمزگان، تهران و آذربایجان شرقی مشاهده گردیده است. خواهشمند است دستور فرمایید نسبت به ارتقای پوشش واکسیناسیون واکسنهای روتین از جمله واکسن MMR در تمام مناطق اقدام کرده به نحوی که هیچ کودکی تاخیر در دریافت واکسیناسیون نداشته باشد. وضعیت کیفیت واکسیناسیون از نظر نحوه نگهداری واکسن، آمادهسازی و تزریق صحیح نیز پایش شود؛ مناطق پرخطر شناسایی و اقدامات لازم در بیماریابی و واکسیناسیون تکمیلی به عمل آید. شناسایی سریع موارد مشکوک بیماری با هوشیار کردن مطبها و پزشکان و کادر مراکز درمانی سرپایی و بستری در اولویت قرار گیرد و چنانچه موارد بستری در بیمارستانها مشاهده شد نسبت به جلوگیری انتقال بیمارستانی از طریق جداسازی بیماران، واکسیناسیون تکمیلی پرسنل و موارد در معرض تماس اقدام شود.
ارسال به دوستان
زالی: قطع برق مشکلاتی را در عرصه بهداشت و درمان ایجاد کرده است
قطع برق نفس بیماران را به شماره انداخت
اگر چه قطع برق مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده است اما تداوم آن حیات بیماران بیمارستانی را تهدید و باعث اختلال روند درمان در مراکز پزشکی- درمانی شده است. به گزارش «وطنامروز»، مدتی است برق در مواقعی از شبانهروز در تهران و خیلی از استانها قطع میشود که این موضوع باعث شده نفس خیلی از بیمارانی که با اکسیژن تنفس میکنند به شماره بیفتد؛ اقدامی که تبعات سختی چون مرگ بیماران، اختلال روند درمان و... را در این شرایط کرونایی به دنبال دارد.
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، درباره قطع برق و مشکلات ناشی از آن در حوزه بهداشت و درمان گفت: قطع برق نگرانیهایی را در عرصه بهداشتی و درمانی ایجاد کرده است، چرا که تعداد قابل توجهی از بیماران نیازمند استفاده از دستگاههای اکسیژنساز هستند که این موضوع فشار مضاعفی را به بیمارستانها تحمیل میکند. وی ادامه داد: اتاقهای عمل و بخشهای اورژانس نیز در حیطه بخشهای پرخطر در مواجهه با نوسانات برقی هستند. برخی دستگاهها نیز که قیمت گرانی دارند در نوسانات برق دچار مشکل میشوند. وی گفت: علاوه بر اینها در حوزه واکسیناسیون، زنجیره سرد از اهمیت بسزایی برخوردار است که همین موضوع موجب نگرانیهایی شده است؛ این نگرانیها از طریق استاندار تهران به مسؤولان حوزه برق انتقال داده خواهد شد.
البته محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) درباره تأثیر قطع برق بر واکسنهای دپو شده، گفت: قطع شدن برق در روزهای اخیر تأثیری بر واکسنهای انبار شده ندارد، چرا که در انبارها از ژنراتورهای جانبی استفاده میشود و به محض قطع شدن برق، برق انبارها از طریق این دستگاهها تأمین میشود. این در حالی است که داروخانهها، آزمایشگاههای تشخیص پزشکی، مراکز تصویربرداری پزشکی و... نیازمند استفاده از برق هستند. فرض کنید این مراکز برای چند ساعت با قطعی برق مواجه شوند، در این صورت برای نگهداری آزمایشها، برخی اقلام دارویی و همینطور ارائه خدمات رادیولوژی دچار مشکلات عدیدهای خواهند شد.
ارسال به دوستان
در جلسه رؤسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شد
ممنوعیت تردد بیناستانی؛ 11 تا 17 خرداد
در جلسه رؤسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا مقرر شد به منظور کنترل بیشتر کرونا، از ساعت 12 روز سهشنبه 11 خرداد تا ساعت 12 ظهر دوشنبه 17 خرداد تردد بیناستانی ممنوع شود. به گزارش فارس، جلسه رؤسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا بعدازظهر دیروز در حضور رئیسجمهور برگزار شد و در این جلسه کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی کرونا با اشاره به ابلاغ دستورالعملهای بهداشتی مرتبط با انتخابات به استانداریها، ستاد انتخابات کشور، استانها و ستادهای انتخاباتی نامزدها، بر ضرورت رعایت کامل و دقیق این دستورالعملها در همه مراحل انتخابات از تبلیغات نامزدها تا روز برگزاری انتخابات تاکید کرد.
همچنین در این جلسه گزارشی از مراحل اجرای واکسیناسیون در کشور و روند واردات و تولید واکسن و همچنین اطلاعرسانی شفاف در این زمینه درباره اولویتهای تعیین شده در سند ملی واکسیناسیون از سوی کمیته بهداشت و درمان ارائه و اعلام شد عملیات واکسیناسیون افراد بالای 70 سال تا اوایل هفته آینده پایان خواهد یافت و بلافاصله با تامین واکسن جدید، کار تزریق واکسن به بیماران خاص و سایر گروههای سنی بر اساس سند ملی واکسیناسیون آغاز خواهد شد.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به پیشرفتهای حاصلشده در زمینه تولید واکسن داخلی، از تلاش همه دستاندرکاران در این زمینه قدردانی کرد. در این جلسه همچنین با توجه به تعطیلات پیش رو در روزهای 14 و 15 خرداد، مقرر شد به منظور کنترل بیشتر بیماری، از ساعت 12 روز سهشنبه 11 خرداد تا ساعت 12 ظهر دوشنبه 17 خرداد تردد بیناستانی ممنوع شود.
بنا بر این گزارش ایجاد محدودیت تردد بین شهری در راستای جلوگیری از شیوع بیماری کووید - 19 است تا در روزهای تعطیل نیمه خرداد مسافرت از شهری به شهر دیگر انجام نشود.
ارسال به دوستان
لاری: معلمان در مردادماه واکسینه میشوند
نزول آمار جانباختگان کرونا به زیر 200 نفر
آمار مرگومیر روزانه ناشی از «کووید-19» در کشورمان دیروز به زیر 200 نفر رسید؛ آماری امیدوارکننده که در شرایطی اعلام شده است که همچنان خطر شیوع ویروسهای هندی و آفریقای جنوبی کشور را تهدید میکند. به گزارش «وطنامروز»، وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰ هزار و ۴۶۸ مورد جدید «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۶۳ نفر نیز به دلیل این بیماری جان باختند. طبق این گزارش، از ظهر روز سهشنبه تا ظهر چهارشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۴۶۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و هزار و ۵۰۴ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در این مدت، ۱۶۳ بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۷۹ هزار و ۲۱۹ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۱۳۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. این در حالی است که ۴ هزار و ۵۸۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» هم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۰۷ شهر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند. همچنین بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۲ میلیون و ۸۴۴ هزار و ۶۳۹ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۴۸۵ هزار و ۶۷۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۳ میلیون و ۳۳۰ هزار و ۳۰۹ دوز رسید.
* وضعیت تزریق واکسن به دانشجویان و دانشآموزان
سخنگوی وزارت بهداشت درباره برنامه واکسیناسیون معلمان، اساتید دانشگاهها، دانشجویان و دانشآموزان توضیح داد. سیماسادات لاری درباره وضعیت واکسیناسیون دانشجویان، معلمان و اساتید دانشگاهها علیه بیماری کرونا گفت: اساتید دانشگاههای علوم پزشکی تاکنون واکسینه شدهاند و برنامهریزی برای واکسیناسیون سایر اساتید دانشگاهها هم انجام میشود. معلمها نیز در فاز سوم واکسیناسیون کرونا قرار دارند و در مردادماه واکسینه خواهند شد. وی در ادامه افزود: بر اساس تعداد واکسنهای وارداتی یا تولید داخل، برنامهریزی برای واکسیناسیون دانشجویان نیز انجام میشود. لاری درباره برنامه وزارت بهداشت برای واکسیناسیون دانشآموزان علیه کرونا نیز گفت: درباره واکسیناسیون دانشآموزان در حال حاضر واکسن تاییدشده برای سن کمتر از ۱۸ سال در کشور نداریم و فعلا برنامهای در زمینه واکسیناسیون دانشآموزان وجود ندارد. در سایر کشورها نیز کودکان معمولا جامعه هدف تزریق واکسن کرونا نبودهاند. البته در برخی کشورها تزریق یکی از انواع واکسنهای کرونا به گروهی از کودکان آغاز شده که هنوز نتایج آن منتشر نشده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|