|
تحول در روابط دوحه- قاهره
سخنگوی ریاستجمهوری مصر اعلام کرد وزیر خارجه قطر پیام امیر این کشور را که شامل دعوت از سیسی برای سفر به دوحه بود، تقدیم او کرد. به گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، وزیر خارجه قطر بر تقویت مذاکرات بین ۲ کشور درباره توسعه روابط دوجانبه و نیز بررسی آخرین رویدادهای منطقهای و جهانی و هماهنگی مواضع در این باره در راستای خدمت به اهداف ۲ کشور تاکید کرد.
ارسال به دوستان
انتخابات ریاستجمهوری سوریه پیامی قدرتمند به دشمنان غربی است
شور شام
سوریه طی یک هفته گذشته شاهد یکی از رقابتیترین انتخابات دهههای گذشته در این کشور بود. انتخابات ریاستجمهوری 2021 سوریه دیروز چهارشنبه 26 ماه مه در حالی با شوری کمنظیر در شهرها و روستاهای تحت کنترل دولت قانونی دمشق برگزار شد که ۶ روز جلوتر، شهروندان سوری ساکن دیگر کشورها رای خود را در سفارتخانهها و کنسولگریهای این کشور به صندوق ریخته بودند. این انتخابات از آن رو حائز اهمیت است که نخستین موقعیت برای تعیین رهبری نظام سیاسی جمهوری عربی سوریه پس از پایان جنگ نیابتی در شامات برای 7 سال آتی محسوب میشود که دوران بازسازی و احیای تمامیت ارضی این کشور خواهد بود. به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه (سانا)، یکی از مهمترین ویژگیهای انتخابات اخیر مشارکت مردم در مناطقی بود که در انتخابات ۷ سال پیش (2014) به خاطر تسلط تروریستهای مورد حمایت غرب و ترکیه امکان رایگیری در آنها وجود نداشت بویژه بخشهای عمده استانهای حمص و حماه.
بشار اسد، رئیسجمهور فعلی سوریه که از سال 2000 میلادی متعاقب درگذشت پدرش، سکان رهبری نظام دمشق را در سختترین روزها در دست داشته است، طبیعتا همانند انتخابات قبلی در سال 2014 در کوران جنگ داخلی، مهمترین بخت پیروزی در این انتخابات نیز به شمار میرود اما این به معنای کاملا یکطرفه بودن انتخابات اخیر نیست. در انتخابات پارلمانی پارسال در این کشور که به رغم تعویق چندباره به خاطر همهگیری کرونا برگزار شد، حزب حاکم بعث به رهبری اسد، سهچهارم 250 کرسی مجمع مردمی را به نمایندگان مستقل و مخالف واگذار کرده بود.
این چهارمین انتخابات ریاستی سوریه در دوران زمامداری بشار اسد است. در ۲ انتخابات نخست که بیشتر به سبک همهپرسی با یک نامزد اصلی بود، او با 99 درصد آرا پیروز شده بود و در انتخابات سوم (2014) به سبک جدید با 84 درصد آرا. در شکل جدید انتخابات ریاستجمهوری که طبق قانون مصوب سال 2012 دومین فرصت شرکت اسد محسوب میشود اگر چه کمتر کسی تردید ندارد این بار هم نام بشار از صندوقها بیرون میآید اما این بار او رقیبی جدی در قامت محمود احمد مرعی مقابل خود میبیند که یکی از مخالفان سیاسی تابلودار طی یک دهه گذشته بوده است. بشار 55 ساله میتواند با پیروزی در این انتخابات در دوره بعدی هم شرکت کرده و اینگونه طول مدت رهبری قانونی خود بر سرزمین شام را تا سال 2035 به 35 سال برساند. بر خلاف تبلیغات رسانههای شرکتی غربی، عربی، عبری و ترکی، این میتواند یکی از فاکتورهای ثبات حاکمیت سوریه باشد بویژه وقتی بدانیم او و پدرش حافظ از سال 1970 تاکنون مجموعا به مدت 51 سال رئیسجمهور کشور بودهاند و با در نظر گرفتن حاکمیت حزب بعث، این مدت به 58 سال میرسد؛ مزیتی مهم بویژه در منطقه خاورمیانه عربی که عمده نظامهایش فاقد دموکراسی بوده و طول عمر حاکمان و دولتها در میان جوامع آن یک مزیت محسوب میشود.
* انتخابات رقابتی
شاید مهمترین ویژگی این دوره از انتخابات ریاستجمهوری سوریه، رقابتیتر بودن آن نسبت به ادوار قبلی باشد.
صلاحیت ۳ نامزد نهایی شامل شخص بشار اسد، توسط کمیته عالی قضایی انتخابات از میان 84 ثبتنامکننده تایید شده است؛ کمیتهای متشکل از هیاترئیسه مجمع مردمی (پارلمان) سوریه که بر انتخابات ریاستجمهوری نظارت میکند و خود تحت نظارت هیاتهای نمایندگی پارلمانهای دیگر کشورها از جمله ایران است.
۲ نامزد دیگر جز اسد، یکی «عبدالله سلوم عبدالله» عضو حزب اتحاد سوسیالیست و وزیر و نماینده سابق مجلس است که طبیعتا مواضع نزدیکتری با نظام حاکم دارد. در مقابل «محمود احمد مرعی» یکی از برجستهترین مخالفان سیاسی داخلی بشار اسد با سابقه زندان قرار دارد. دولت اسد در ماههای گذشته نقش یک دولت آشتی ملی را ایفا و صدها مخالف سیاسی و معارض محلی را از زندانها آزاد کرده است. عبدالله و مرعی بر اساس قانون، دستکم طی 10 سال اخیر باید بهطور مداوم در سوریه زندگی کرده و هر یک باید حمایت 35 عضو از 250 عضو مجلس را کسب میکردند؛ شروطی که وفاداری آنها را نسبت به نظام حاکم اثبات میکند، حتی اگر کسی مثل مرعی، جزو گروه اقلیت سیاسی مخالف نظام دمشق بوده باشد که در مذاکرات سوری- سوری وین نیز شرکت کرده است. مرعی یک وکیل 64 ساله و رئیس فعلی سازمان حقوق بشر عربی به شمار میرود که سابقه دبیرکلی جبهه ملی آزادی سوریه، یکی از مهمترین جناحهای سیاسی مخالف اسد را دارد. او که رای خود را یک روز جلوتر در یکی از حوزههای رایگیری ویژه شخصیتها در دمشق به صندوق انداخت، مهمترین رقیب اسد در این انتخابات محسوب میشود. با این حال بارها تاکید کرده که هیچگاه در زمین دشمنان خارجی سوریه بازی نمیکند. تفاوت خاستگاههای این ۳ نامزد هم جالب توجه است. اسد از خانوادهای علوی اصالتا اهل لاذقیه در ساحل مدیترانهای غرب شام برخاسته است، عبدالله یک تکنوکرات سنی اهل دمشق است و مرعی یک مخالف دولت اهل دمشق.
* رأی در تبعید
۲ مرحلهای بودن رایگیری انتخابات ریاستی 2021 یک مزیت مهم برای آن به شمار میرود، چرا که 6/6 میلیون نفر از 5/22 میلیون اتباع قانونی جمهوری عربی سوریه بر اثر جنگ تروریستی-نیابتی تحمیلی یک دههای آواره شدهاند. برآورد میشود حدود یکچهارم از 18 میلیون سوری بالای 18 سال که واجد شرایط رای دادن در این انتخابات بودهاند در خارج از کشور به سر میبرند که البته به خاطر کارشکنی برخی کشورهای غربی و عربی به علاوه ترکیه، تقریبا نیمی از واجدان خارجنشین امکان رای دادن در نمایندگیهای دیپلماتیک نظام دمشق را از دست دادند. به گزارش عرب نیوز، شورای امنیت سازمان ملل تحت نفوذ آمریکا، انگلیس و فرانسه، یک ماه پیش از آغاز روند رایگیری در سفارتخانهها و کنسولگریهای سوریه و همچنین اردوگاههای آوارگان در کشورهای همسایه، تصمیم گرفت رایگیری از پناهندگان سوری در خارج از این کشور را ممنوع کند. با این حال حضور سوریهای خارجنشین در انتخابات پنجشنبه گذشته (20 فوریه) بویژه در اردن، لبنان، مصر، امارات، ایران، عراق و روسیه چشمگیر بود. در مجموع اتباع سوریه در حدود 20 کشور مختلف در این انتخابات شرکت کردند. شمار هیاتهای نظارتی خارجی اعزامی به سوریه برای مرحله دوم رایگیری در داخل سوریه که دیروز برگزار شد نیز قابل توجه بود. در مجموع سوریه میزبان 15 هیات نمایندگی از کشورهای مختلف بود که مفصلترین ناظران خارجی از ایران، عراق، روسیه، الجزایر و چین گسیل شده بودند.
* جغرافیای انتخاباتی سوریه آزاد
بنا بر اعلام «محمد الرحمون» وزیر کشور سوریه، برای برگزاری انتخابات 12 هزار و 102 مرکز رأیگیری در تمام شهرها و سراسر مناطق کشور ایجاد شده است و بنا بر اعلام مقامهای ذیربط در صورت نیاز به مراکز رأیگیری شمار دیگری نیز افزوده میشود.
میزان استقبال از این انتخابات از سوی مردم کشوری که هنوز کاملا از شبح شوم جنگ رها نشده حتی برای رسانههای غربی نیز جالب توجه بوده است. به عنوان مثال به گزارش رویترز، شهر دوما در منطقه غوطه در ۱۰ کیلومتری ریف (حومه) دمشق که به مدت دستکم 7 سال شاهد سختترین درگیریها در جریان جنگ داخلی بود، دیروز با آرامشی مثالزدنی از جنس زندگی، میزبان هزاران شهروندی بود که از ساعت ۷ صبح به وقت دمشق آمده بودند تا در بزرگترین روند مشارکت مدنی کشورشان از زمان آغاز جنگ سهیم شوند.
بشار اسد و همسرش اسما که در ماههای گذشته بر کرونا و سرطان غلبه کردهاند در حالی صبح چهارشنبه در یکی از حوزههای دوما حاضر شدند که حتی ماسک بر چهره نداشتند.
بشار پس از انداختن رای خود به صندوق به خاطر آزادی دوما از چنگال تروریسم به مردم این شهر تبریک گفت. او همچنین تاکید کرد حضور در دوما و برگزاری انتخابات در آن نشاندهنده این است که در سوریه منطقهای علیه دیگری نیست و طایفهای علیه دیگری اقدام نمیکند. واکنش مردمی تاکیدی بر تصمیم آزاد و مستقل سوریه است. تحرک مردمی در جریان انتخابات واکنش کافی به موضعگیری کشورهای غربی درباره این انتخابات بود. آنچه در سوریه رخ داد جنگ داخلی آنگونه که غربیها ادعا میکنند، نیست.
تا پیش از ساعت 19 به وقت محلی که مهلت قانونی رایگیری بود، گزارشهای متعددی از مناطق تحت کنترل نظام سوریه مخابره شد که حاکی از پر شدن صندوقهای پیشبینی شده زودتر از زمان مقرر از استان حسکه در شمال شرق تا حمص در نزدیکی مرز با لبنان بودند. طبیعتا دمشق و حومهاش به همراه حلب و لاذقیه به عنوان بزرگترین مراکز جمعیتی سوریه بیشترین آمار مشارکت را داشتند اما این به معنی فراموشی مناطقی نبود که به طور رسمی تحت کنترل نیروهای نظامی و انتظامی دولتی سوریه نیستند.
در مناطق تحت اشغال ترکیه و شبهنظامیان وابسته به آن مانند «رأسالعین» و «عفرین» و دیگر مناطقی که تحت کنترل آنان است و نیز مناطق تحت اشغال گروههای تروریستی در ادلب انتخابات برگزار نخواهد شد.
محمد الرحمون، وزیر کشور سوریه اما درباره رأیگیری در مناطق آزادنشده گفت: «در مناطقی که تحت کنترل گروههای تروریستی است، مراکزی در مجاورت آن مناطق ایجاد شده است تا به شهروندان اجازه برخورداری از حقشان را بدهد».
در مناطق تحت کنترل دولت در شمال شرق سوریه بویژه در مناطق کردنشین حسکه و قامشلی انتخابات برگزار شد، اگر چه به گفته غسان خلیل، استاندار حسکه شبهنظامیان موسوم به «قسد» متشکل از اعضای سابق گروههای تروریستی پکک و القاعده که وابسته به آمریکا هستند تا جای ممکن برای ممانعت از رسیدن شهروندان سوری مایل به شرکت در انتخابات به صندوقهای مناطق مجاور کارشکنی کردند.
حتی الجزیره، شبکه قطری که دستکم طی یک دهه اخیر در خصومتی آشکار با نظام قانونی دمشق به حمایت از تروریستهای جبهه النصره پرداخته، در گزارش اخیر خود از سوریهای ساکن لبنان نتوانسته شور و شوق آنان برای رای دادن را منعکس نکند.
در داخل سوریه نیز وضع به همین منوال است. به گزارش رویترز، وائل سواح، یکی از مخالفان دولت اسد با آنکه از موضعگیری آمریکا و متحدانش علیه مشروعیت انتخابات حمایت میکند اما در عین حال تایید میکند که جامعه سوریه متحول شده و برگزاری انتخابات ریاستجمهوری مهر تاییدی بر مشروعیت نظام حاکم خواهد بود. به گفته معان عبدالسلام، رئیس اندیشکده سوری اتانا، بسیاری از سوریها نیز دیروز با انداختن رای خود در صندوقها میخواستند پیامی قدرتمند برای دشمنان غربی کشورشان ارسال کنند مبنی بر اینکه دیگر تمایلی به جنگیدن با هم ندارند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نیروهای بسیج مردمی عراق به فتنه دستگیری فرمانده قاسم مصلح واکنشی قاطعانه نشان دادند
بغداد و بصره در کنترل حشدالشعبی
فتنهانگیزی روز گذشته دولت مصطفی الکاظمی با حمایت آمریکا برای کینهجویی علیه یکی از برجستهترین فرماندهان حشدالشعبی به شکلی قاطع پاسخ داده شد، به طوری که یگانهای بسیج مردمی عراق از عصر دیروز در منطقه سبز بغداد و همچنین خیابانهای اصلی بندر بصره در جنوب این کشور مستقر شدند.
روز چهارشنبه پس از آنکه حاجقاسم مصلح، فرمانده بسیج مردمی عراق در جریان عملیات پاکسازی الانبار از لوث وجود تروریستهای داعش، در یک اقدام تحریکآمیز توسط نیروهای امنیتی وابسته به نخستوزیری در بغداد بازداشت شد، یگانهای حشدالشعبی بلافاصله ضمن فرستادن پیام هشدار برای مصطفی الکاظمی، از 5 محور به سمت منطقه سبز پایتخت حرکت کردند.
گفته میشود یکی از دلایلی که آمریکاییها کینه شدیدی از قاسم مصلح دارند نقشی است که برای او در حمله به پایگاههای غیرقانونی نیروهای اشغالگر پنتاگون قائل هستند، بویژه سازماندهی حملات پهپادی و راکتی اخیر به پایگاه هوایی عینالاسد در الانبار.
فرماندهان حشد پس از این اقدام ۳ شرط برای الکاظمی تعیین کردند: عذرخواهی رسمی، آزادی قاسم مصلح و برکناری احمد ابورغیف یک بعثی متعصب و عامل آمریکاییها در رأس سازمان استخبارات (دستگاه اطلاعات). متعاقبا منزل مصطفی الکاظمی، نخستوزیر موقت به محاصره درآمد.
به گزارش کانال تلگرامی صابریننیوز به نقل از منابع نزدیک به حشدالشعبی، متعاقب کنترل یگانهای مردمی بر منطقه سبز، نیروهای امنیتی وابسته به الکاظمی جرأت حضور در خیابانها را نیافته و حتی سفارت آمریکا هم به طور کامل تخلیه شد. بسیاری از اعضای دولت و نزدیکان الکاظمی هم فرار کردند؛ از جمله شخص ابورغیف که وقتی متوجه نتیجه عکس فتنهگریاش شد از منزل خود، چسبیده به سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد فرار کرد و به یکی از ساختمانهای امنیتی پناه برد.
به نظر میرسد حشدالشعبی صرفا به آزادی حاجقاسم مصلح رضایت نداده و برنامههای جدی برای خنثی کردن فتنهانگیزیهای آمریکایی الکاظمی و تیم بعثی او دارد که در ماههای اخیر نه فقط نیروهای بسیج مردمی بلکه حتی فعالان سیاسی و رسانهای مخالف دولت و البته ایجاد ناامنی در حوزه اقتصادی و معیشت مردم عراق را دربر میگیرد. هنوز مشخص نیست حشدالشعبی چه تصمیمی درباره سرنوشت ابورغیف گرفته است.
***
تداوم آزار و اذیت فلسطینیان در «شیخ جراح»
نیروهای رژیم صهیونیستی همچنان در حال تحت فشار قرار دادن ساکنان محله «الشیخ جراح» و وادار کردن آنها به کوچ اجباری از این محله قدیمی بیتالمقدس هستند.
به نوشته پایگاه خبری «عربی ۲۱»، جوانان و فعالان فلسطینی همچنان در حال اعلام همبستگی با ساکنان این محله که به اخراج از منازلشان و محله الشیخ جراح تهدید میشوند، هستند. این محله در نزدیکی بخش قدیمی شهر قدس و مسجدالاقصی قرار دارد و صهیونیستها به دنبال مصادره آن به نفع شهرکنشینان هستند. دادگاه رژیم صهیونیستی با درخواست ساکنان این محله مبنی بر برچیدن بلوکهای سیمانی و رفع محاصره این محله که بیش از یک هفته است ادامه دارد و مانعی برای ورود و خروج ساکنان و حامیان آنهاست، مخالفت کرد.
بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی پس از اقدام شهید «شاهر ابوخدیجه» علیه شماری از نظامیان اشغالگر در ورودی محله الشیخ جراح که به زخمی شدن ۷ صهیونیست منجر شد و خود نیز به ضرب گلوله به شهادت رسید، کنترل خود بر این محله را افزایش داده است. کاربران شبکههای اجتماعی تصاویر متعددی از اقدام اشغالگران برای اخراج جوانانی که برای همبستگی با ساکنان الشیخ جراح به این محله آمدهاند و متفرق کردن آنها و حتی حمله به منازل شماری از ساکنان این محله، منتشر کردند.
به عنوان مثال دوربینهای مداربسته منزل خانواده «الکسوانی» تصاویری از اقدام نظامیان صهیونیست در تیراندازی عمدی به این منزل در حالی که صاحبان آن در داخل خانه بودند، ضبط کرده است که لحظه اصابت تیر به یکی از دختران این خانواده و آسیب دیدن ستون فقراتش را نشان میدهد. پدر خانواده نیز از ناحیه پا مجروح میشود.
***
اعزام ۳ بمبافکن راهبردی روسیه به پایگاه حمیمیم سوریه
وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیهای اعلام کرد ۳ فروند بمبافکن راهبردی مدل TU-۲۲-M-۳ در پایگاه نظامی حمیمیم سوریه فرود آمده است.
این بیانیه میافزاید اعزام این بمبافکنها پس از توسعه باند فرودگاه نظامی این پایگاه نظامی و امکان فرود آمدن همه انواع جنگندهها و بمبافکنهای بزرگ در آن انجام شده است.
بر اساس این بیانیه این نخستینبار است که این بمبافکنهای دوربرد در سوریه به کار گرفته میشود و قرار است از آنها در یک رزمایش بر فراز دریای مدیترانه استفاده و سپس به روسیه بازگردانده شود. با توسعه پایگاه نظامی حمیمیم، روسیه میتواند از این پایگاه به عنوان نقطه اعزام بمبافکنهای راهبردی به مناطق خاورمیانه و شمال آفریقا استفاده کند. تا پیش از این، این بمبافکنها فقط از خود روسیه امکان اعزام داشتند. مسکو از پاییز ۲۰۱۵ که تصمیم به ورود به پرونده سوریه و حمایت از دولت مرکزی این کشور گرفت، فرودگاه متروکه حمیمیم را به دست گرفت و پس از قراردادی با دولت سوریه آن را به یک پایگاه عظیم نظامی تبدیل کرد.
ارسال به دوستان
دبیرکل حزبالله لبنان در سخنانی به صهیونیستها درباره هر گونه اشتباه محاسباتی هشدار داد
تجاوز به قدس معادل جنگ منطقهای است
گروه بینالملل: دبیرکل حزبالله لبنان به مناسبت آزادسازی جنوب لبنان با تاکید بر اینکه «پیروزی ۲۰۰۰ توسط ملت لبنان و مقاومت رقم خورد» به صهیونیستها درباره ماجراجویی جدید در لبنان هشدار داد.
* هشدار نسبت به ماجراجویی صهیونیستها
به گزارش «وطنامروز»، سیدحسن نصرالله طی سخنانی به مناسبت سالروز آزادسازی جنوب لبنان و عید پیروزی مقاومت گفت: ما امروز در ماه مه ۲ پیروزی را جشن میگیریم؛ یکی 25 مه 2000 در لبنان و دیگری 21 مه 2021 در غزه.
سیدحسن نصرالله در ابتدای سخنانش پیروزی در جنگ 12 روزه را به مقاومت فلسطین تبریک گفت و اعلام کرد: سراشن جنبشهای مقاومت فلسطینی و فرماندهان شاخههای نظامی آن در نبرد اخیر در غزه خوش درخشیدند. آنچه مقاومت در غزه انجام داد، یک گام تاریخی بینظیر در تاریخ نزاع با دشمن بود.
دبیرکل حزبالله لبنان در ادامه از معادله جدیدی در نبرد آینده با رژیم صهیونیستی سخن گفت و افزود: معادلهای که باید به آن برسیم این است: تجاوز به قدس به معنای جنگ منطقهای است، یعنی نابودی اسرائیل. هنگامی که اسرائیل با این معادله مواجه شود، میداند هر اقدامی منجر به نابودی آن خواهد شد.
نصرالله در ادامه سخنرانی خود علت جنگ اخیر غزه را حماقت سران صهیونیست و محاسبات غلط آنها عنوان کرد. دبیرکل حزبالله عنوان کرد: ارزیابی اسرائیل این بود که واکنش [مقاومت] به پروژه یهودیسازی در قدس فراتر از حرف و بیانیه نخواهد بود. مهمترین اشتباه در ارزیابیهای دشمن این بود که به ذهنش خطور نمیکرد غزه یک تصمیم تاریخی مهم بگیرد.
سیدحسن نصرالله در این باره به تحول تاریخی در جنگ غزه اشاره کرد و گفت: اهالی غزه و مقاومت آن آماده دفاع و فداکاری در راه قدس و مسجدالاقصی بودند. تحول تاریخی در نبرد «شمشیر قدس» این بود که غزه برای حمایت از قدس و اهالی آن وارد نبرد شد و نه حمایت از غزه. وی در ادامه خطاب به صهیونیستها گفت: لازم است بدانید آسیب زدن به قدس و مسجدالاقصی با تجاوزات دیگری که انجام میدهید متفاوت است.
نصرالله اظهار داشت: نبرد شمشیر قدس چیزی را آشکار کرد که صهیونیستها باید بفهمند و در ارزیابیهایشان تجدیدنظر کنند. وی افزود: مقاومت غزه معادله جدیدی ایجاد کرد که آن مسجدالاقصی و قدس در برابر «مقاومت مسلحانه» است.
* آزادسازی لبنان در سال 2000 سنگ بنای پیروزیها بود
دبیرکل حزبالله لبنان در ادامه سخنان خود به مناسبت آزادسازی جنوب لبنان تصریح کرد: پیروزی 2000 توسط ملت لبنان و مقاومت رقم خورد و نتیجه فداکاری جنبشها و احزاب ملی بود. وی افزود: یکی از مهمترین عوامل پیروزی 2000 موضع رسمی و ثابت مسؤولان کشور (امیل لحود رئیسجمهور اسبق، نبیه بری رئیس پارلمان و سلیم الحص نخستوزیر وقت لبنان) بود. سیدحسن نصرالله تاکید کرد: آزادسازی لبنان در سال 2000 دوره پیروزیها را بنا نهاد و در آن روز مقاومت این پیروزی را تقدیم فلسطین کرد، زیرا هدف آنجا بود. وی ادامه داد: پیروزی لبنان در 2000 دوست و دشمن و مساله فلسطین و روند درگیریها را در مسیرهای راهبردی متفاوتی قرار داد.
ارسال به دوستان
نتانیاهو رئیس جدید سازمان اطلاعات و عملیات رژیم صهیونیستی را معرفی کرد
«دیوید بارنیا» رئیس جدید موساد
گروه بینالملل: بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی «دیوید بارنیا» را به عنوان رئیس جدید موساد معرفی کرد. با توجه به تحولات اخیر در منطقه از جمله شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 12 روزه غزه، بارنیا مأموریتهای متفاوتی نسبت به «یوسی کوهن» خواهد داشت. این وظایف برآمده از شرایطی است که در منطقه، عرصه بینالملل و روابط خارجی رژیم صهیونیستی به وجود آمده است.
* رئیس جدید موساد کیست؟
دیوید بارنیا متولد 1965، دارای مدرک مدیریت بازرگانی از دانشگاه نیویورک است. وی در ارتش رژیم صهیونیستی در واحد ویژه «سایرت مطکال» خدمت کرده است. روزنامه «جروزالم پست» نوشت وی در واحد اطلاعات ارتش خدمت کرده است. بارنیا سال 1996 وارد واحد عملیات موساد شد. پس از آن فرماندهی واحد عملیات موساد در خارج را در دست داشت. بین سالهای 2013 تا 2019 ریاست «تصومت» (بخش استخدام جاسوس) و نایبرئیسی بخش شنود الکترونیکی را بر عهده داشته است. وی 2 سال نیز مسؤول بخش «کشت» (بخش نظارت و نفوذ) بوده است. او از سال 2019 نیز پست جانشین رئیس موساد را در اختیار داشت.
* اهداف و مأموریتهای رئیس جدید موساد
به نظر میرسد با توجه به تحولات جاری منطقه و تغییرات چند ماه گذشته در نظام بینالملل و همینطور سابقه عملکرد رئیس جدید موساد در بخشهای جاسوسی، عمده تمرکز این سازمان معطوف به خرابکاری در مسیر اجرای برنامه صلحآمیز هستهای ایران، مقابله با موشکهای مقاومت و تقویت و اعتمادسازی در برقراری ارتباطات امنیتی با دولت جو بایدن است. در کنار این موارد در سطح منطقه رژیم صهیونیستی ضمن دنبال کردن راهبرد ترور مقامات و دانشمندان کشورهای منطقه، در صدد خواهد بود نفوذ امنیتی و اطلاعاتی خود را در جنوب یمن افزایش دهد. حضور جنبش «انصارالله» یمن در عرصه سیاسی این کشور و موفقیتهایی که طی سالهای گذشته به دست آورده است، این جنبش را در آستانه حضور در یک دولت مقاومتی در رأس قدرت سیاسی یکی دیگر از کشورهای منطقه قرار داده است. حالا اگر انصارالله در یمن قدرت را به دست بگیرد، به دلیل اشرافی که بر بابالمندب دارد، خطری بزرگ برای صهیونیستها محسوب میشود. پس از عادیسازی روابط رژیم صهیونیستی با بحرین و امارات، این رژیم اقدام به تأسیس ایستگاه اطلاعاتی رسمی در مناطق تحت نفوذ امارات در یمن کرد. ضمن آنکه صهیونیستها سالهاست در سواحل بابالمندب، ایستگاههای شنود و جاسوسی ایجاد کردهاند. به همین دلیل با توسعه قدرت انصارالله، پرونده یمن نیز یکی از مأموریتهای اصلی رئیس جدید موساد خواهد بود. یکی دیگر از اهداف جدی صهیونیستها طی سالهای اخیر که در اولویتبندیهای رژیم صهیونیستی در ردههای بالا قرار داشته، مقابله با موشکهای نقطهزن حزبالله است. این خطر از نظر میدانی نزدیکترین و خطرناکترین چالش امنیتی صهیونیستهاست، چرا که از هر تهدید دیگری زودتر میتواند صهیونیستها را به بحران نزدیک کند. این تهدید هم به دلیل اولویت و هم به دلیل تخصص بارنیا که جذب جاسوس است، در اولویتهای رئیس جدید موساد قرار خواهد داشت. آنچه در مجموع به عنوان مأموریتهای رئیس جدید موساد در دستور کار وی و سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی قرار دارد، مجموعهای از پروندههای امنیتی، نظامی و بینالمللی است که همگی مربوط به ایران و همپیمانانش است. این یعنی دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی طی 5 سال آینده تمام تمرکز خود را بر ایران و پروندههای مرتبط با آن قرار خواهد داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|