|
یکشنبه قرعهکشی جام حذفی برگزار میشود
مرحله یکچهارم نهایی جام حذفی (یادواره آزادسازی خرمشهر) فصل ۱۴۰۰-۱۳۹۹ روز یکشنبه ۲۳ خرداد ساعت ۱۵:۳۰ در سالن آمفیتئاتر هتل آکادمی فوتبال در تهران با حضور مدیر یا مدیرعامل ۸ باشگاه حاضر در این رقابتها برگزار میشود. تیمهای آلومینیوم اراک، خیبر خرمآباد، سپاهان اصفهان، گلگهر سیرجان، استقلال، پرسپولیس، ملوان انزلی و فولاد خوزستان تیمهای صعود کرده به مرحله یکچهارم نهایی جام حذفی هستند. احتمال دارد در این مرحله استقلال و پرسپولیس به قید قرعه با یکدیگر روبهرو شوند.
ارسال به دوستان
شانس کم ایران برای صعود به عنوان تیم دوم
مساوی با عراق را فراموش کن!
مرتضی یعقوبی: تیم ملی ایران در صورت مساوی با عراق، شانس اندکی برای صعود به مرحله بعد انتخابی جامجهانی خواهد داشت و در این صورت تقریبا باید به انتظار معجزه بنشیند. با پیروزی تیم ملی ایران مقابل بحرین، شاگردان اسکوچیچ یکی از حساسترین بازیهای خود را پشت سر گذاشتند و به رده دوم گروه صعود کردند، با این حال هنوز کار برای ایران تمام نشده است. یوزهای ایرانی برای صعود به مرحله بعد ۲ دیدار دیگر خواهند داشت. اگر ایران برنده این ۲ دیدار شود، با ۱۸ امتیاز به عنوان صدرنشین راهی مرحله بعد میشود. اگر ایران با عراق مساوی کند، با ۱۶ امتیاز دوم میشود که در این صورت شرایط تیم ملی برای صعود به عنوان یکی از ۵ تیم دوم برتر مسابقات ارزیابی میشود. در صورت باخت مقابل عراق هم، ایران شانسی ندارد.
* بررسی شانس ایران در صورت مساوی با عراق
غیر از ۸ تیم اول گروهها، با احتساب قطعی شدن سرگروهی قطر و عدم حضور این تیم در دور نهایی رقابتها به دلیل میزبانی جامجهانی، ۵ تیم از ۸ تیم برتر دوم گروههای مختلف هم راهی مرحله بعدی رقابتها میشوند. از طرفی کنار کشیدن کرهشمالی از گروه خود، معادلات را پیچیده کرد و باعث شد فیفا اعلام کند برای تعیین تیم دوم، نتایج بهترین تیمهای دوم با تیم آخر گروه محاسبه نمیشود. نگاهی به جدول فعلی تیمهای دوم، حاکی از وضعیت نگرانکننده تیم ملی است. با بررسی مسابقات آینده تیمهای دوم میتوان به این نتیجه رسید که شاگردان اسکوچیچ در صورت مساوی با عراق شانس بسیار کمی برای صعود دارند و کار به اما و اگر و معجزه گره خواهد خورد.
* جدول تیمهای دوم
۱- لبنان 5 بازی، ۱۰ امتیاز
۲- ازبکستان ۵ بازی، ۹ امتیاز، تفاضل ۶+
۳- امارات ۵ بازی، ۹ امتیاز، تفاضل ۵+، گل زده ۱۰
۴- ایران ۵ بازی، ۹ امتیاز، تفاضل ۵+، گل زده ۹
۵- عمان ۵ بازی، ۹ امتیاز، تفاضل ۳+
۶- چین ۴ بازی، ۷ امتیاز، تفاضل ۶+
۷- اردن ۴ بازی، ۷ امتیاز، تفاضل ۵+
۸- تاجیکستان ۵ بازی، ۴ امتیاز
در صورت تساوی با عراق و برد کامبوج، ایران 10 امتیازی (با تفاضل گل ۵+) میشود. به همین منظور به بازیهای آینده این تیمها نگاهی خواهیم داشت و سرنوشت مسابقات را بررسی میکنیم. (بدون احتساب امتیاز تیمهای دوم در مقابل تیمهای پنجم گروه)
گروه A: چین با برد مالدیو و تساوی با سوریه (صدرنشین) ۱۱ امتیاز میشود و بالاتر از ایران خواهد بود.
در حالت دوم و در صورت ناکامی چین مقابل سوریه، چین ۱۰ امتیازی خواهد شد که احتمالا به علت تفاضل گل بیشتر بالاتر از ایران جای میگیرد.
گروه B: اردن ۲ بازی سخت با کویت و استرالیا دارد و شانس صعودش کم است، چرا که کویت هم میزبان مسابقات است و به سختی در خانه به اردن امتیاز خواهد داد.
گروه D: سرنوشت این گروه مقداری پیچیده است. عربستان میزبان بازیهای متمرکز است. تنها بازی تاثیرگذار ازبکستان هم با تیم میزبان است که برای صدرنشینی میجنگد.
حالت اول: اگر ازبکستان، یمن و عربستان را ببرد تیم اول گروه میشود و عربستان در صورت برد سنگاپور ۱۱ امتیازی میشود و بالاتر از ایران قرار میگیرد.
حالت دوم: اگر ازبکستان با عربستان مساوی کند ۱۰ امتیازی میشود با تفاضل گل ۶ + که به ضرر ایران خواهد بود.
حالت سوم: اگر ازبکستان بازی را به عربستان واگذار کند، در این صورت همه چیز به نفع ایران است و ازبکستان به رتبه پایینتر سقوط میکند.
گروه E: عمان ۲ بازی با افغانستان و بنگلادش دارد که در صورت پیروزی شاگردان برانکو، عمان ۱۲ امتیازی میشود و تقریبا به مرحله بعد صعود خواهد کرد.
گروه F: تیم دوم این گروه (تاجیکستان) امتیاز پایینی دارد و تقریبا صعودش ناممکن است.
گروه G: از دیگر گروههای پیچیده مسابقات همین گروه است. امارات تیم دوم گروه است اما به علت میزبانی در بازیهای متمرکز، احتمالا در ۲ بازی آینده خود پیروز و صدرنشین شود. با این حال به بررسی گروه میپردازیم.
حالت اول: امارات در صورت شکست اندونزی و ویتنام، تیم اول میشود و ویتنام در صورت شکست مالزی با ۱۱ امتیاز تیم دوم گروه میشود که ویتنام به عنوان تیم دوم به مرحله بعد راه خواهد یافت و بالاتر از ایران قرار میگیرد.
حالت دوم: امارات در صورت شکست اندونزی و تساوی با ویتنام ۱۰ امتیازی میشود با تفاضل گل ۵+ که تقریبا برابر با ایران است اما گل زده اماراتیها بیشتر است.
گروه H: میزبان بازیهای این گروه کرهجنوبی است. اگر لبنان ترکمنستان را شکست دهد و به کرهجنوبی ببازد، ۱۳ امتیازی خواهد شد و تقریبا به عنوان تیم دوم صعود میکند.
بر اساس محاسبات فوق، لبنان، عمان، امارات (یا ویتنام) و چین ۴ تیمی هستند که وضعیت بهتری نسبت به ایران دارند و احتمالا در روز پایانی به عنوان تیم دوم به مرحله بعد راه خواهند یافت. از این بین تاجیکستان و اردن به احتمال زیاد حذف میشوند. در نتیجه همه چیز میان ایران و ازبکستان است.
اگر ازبکستان به عربستان ببازد، ایران با تساوی مقابل عراق به مرحله بعد صعود میکند. اگر ازبکستان با عربستان مساوی کند یا برنده شود، ایران با تساوی مقابل عراق حذف خواهد شد.
برای اینکه کار به اما و اگر نکشد، تیم ملی باید عراق را شکست دهد و شکست در دور رفت مسابقات مقابل این تیم را جبران کند و بدون دردسر راهی مرحله بعد انتخابی جامجهانی شود.
ارسال به دوستان
اخبار
خانهتکانی الاهلی با جدایی امید ابراهیمی و ۳ خارجی دیگر
تیم فوتبال الاهلی قطر از جدایی هر 4 بازیکن خارجی خود از جمله امید ابراهیمی خبر داد.
باشگاه الاهلی قطر اعلام کرد امید ابراهیمی ایرانی، شین لوری استرالیایی، محمد دیامی سنگالی و نبیل الزهر مراکشی ۴ بازیکن خارجی این تیم به کارشان در الاهلی پایان دادند.
الاهلی با انتشار پیامی از این نفرات بابت زحماتی که برای باشگاه کشیدند تشکر کرده است.
گفته میشود ابراهیمی با تیم الوکره قطر به توافق رسیده است.
از سوی دیگر رسانههای قطر از مدتها پیش اعلام کردند محمدحسین کنعانیزادگان مدافع پرسپولیس با قراردادی ۲ ساله از فصل بعد در الاهلی خواهد بود.
***
پشت حرفهای مجیدی چه میگذرد؟
فرهاد مجیدی، سرمربی تیم فوتبال استقلال این روزها از مدیریت این باشگاه، دل خوشی ندارد و در این مدت انتقادات قابل توجهی به مدیریت باشگاه استقلال وارد کرده است؛ انتقاداتی که در جایگاه خود برای فرهاد مجیدی واکنشهای متفاوتی را به همراه داشته است.
روی صحبتهای فرهاد مجیدی در این مدت با کارگزار باشگاه بود. مجیدی درباره آن ۲ اظهارنظر متفاوت داشت. او در صحبتهای اولیه خود از عمل ۹۵ درصدی کارگزار به تعهداتش صحبتهایی به میان آورد و گفت: وقتی نیمفصل به استقلال آمدم، اسپانسر در نیمفصل اول و قبل از حضور من بیش از ۹۵ درصد تعهدات کل فصل خود را پرداخت کرده بود. یعنی حدود ۷۵ میلیارد تومان و اگر این مبلغ را با ۱۰ میلیارد ایرانسل و ۱۲-۱۰ میلیارد آقای نامداری جمع کنیم، نزدیک به ۹۵ میلیارد تومان به حساب باشگاه آمده اما دریافتی بازیکنان تیم میانگین بین ۲۵ تا ۳۰ درصد بوده و وقتی آمدم با اعتراض بازیکنان روبهرو شدم که چرا یکی ۲۰ درصد و دیگری ۵۵ درصد گرفته است؟
صحبتهای فرهاد مجیدی که جنبه مثبت کارگزار را نشان میداد و به نظر میرسید فرهاد مجیدی از عملکرد کارگزار بابت شارژ مالی این باشگاه راضی به نظر میرسد اما سرمربی آبیپوشان ۲ روز بعد در اظهارنظری متفاوت به کمکاری کارگزار اشاره کرد و گفت: هواداران عزیز، احتمالا اعتراض من نسبت به استوری وزیر ارتباطات و انتقادم از دخالت برخی مسؤولان وزارت ورزش در امور باشگاه استقلال باعث شده است که اسپانسر کمکار شود و مسؤولان مورد حمایت معاون و مشاور وزارت ورزش در باشگاه استقلال چوب لای چرخ مسائل تیم بگذارند.
همانطور که مشخص است، فرهاد مجیدی در موضع اول مطالبه خود را نبود شفافیت مالی اعلام کرد اما این اتفاق و چرخش صحبتهای مجیدی درباره کارگزار باعث شده مشکلات مالی استقلال جهت دیگری پیدا کند و این بار هواداران استقلال گلههای خود را به سمت دیگری ببرند. با این وجود میتوان از صحبتهای جدید مجیدی دریافت که سرمربی آبیپوشان از موانع حضور دستیار ایتالیاییاش در ایران گلهمند شده است اما اظهارات متضاد او درباره کارگزار باشگاه ابهامات را بیشتر کرده است، البته همچنان هیچ شفافیت مالی از طرف باشگاه استقلال صورت نگرفته است و این صحبتها باز هم میتواند چگونگی تعامل کارگزار با باشگاه استقلال را مبهم جلوه دهد.
***
طارمی در تیم منتخب لیگ پرتغال در فصل 2021-2020
مهدی طارمی که نقشی درخشان در تیم پورتو ایفا کرد و توانست به عنوان مهره اصلی گلزنی و پاسگل این تیم نام گیرد، در تیم منتخب لیگ پرتغال جای گرفت.
ستاره ایرانی در فصل 202۱-2020 توانست 6 بار بهترین بازیکن زمین شود و با آمار درخشان 16 گل و 11 پاس گل به عنوان یکی از موثرترین بازیکنان فوتبال اروپا نام گیرد.
لیگ پرتغال در صفحه رسمی خود پس از انتخاب مهدی طارمی به عنوان یکی از 3 مهاجم برتر فصل نوشت: طارمی نمایشی درخشان داشت و نمیتوان درخشش او را نادیده گرفت. لیگ پرتغال همچنین نوشت که طارمی در نخستین فصل خود برای پورتو درخشان ظاهر شد و توانست یکی از 3 مهاجم برتر فصل نام گیرد.
ارسال به دوستان
به جای کریخوانی بیمعنی باشگاهی فقط از تیم ملی حمایت کنیم
تیمی برای همه
کیاوش عزیزی: تیم ملی ایران در یکی از حساسترین بازیهای چند سال اخیر توانست بحرین را در خاک آن با شکست مواجه کند، این در حالی است که پس از پایان این برد ارزشمند، باز هم شاهد تسویهحسابهای شخصی از سوی هواداران باشگاهی هستیم. قدر مسلم بردن تیم ملی بحرین در هر شرایطی و با هر نتیجهای از جنبههای زیادی برای طیف گستردهای از اهالی فوتبال در ایران لذتبخش است، چه برسد به شکست این تیم با ۳ گل، آن هم در رقابتهایی با درجه اهمیت مقدماتی جام جهانی، در خاک کشور خودشان که وجه تمایز این برد را به نسبت سایر پیروزیهای دیگر مقابل این تیم بیشتر میکند. مضاف بر اینکه آنها به شکل غیرمنصفانهای میزبانی دور برگشت را از چنگ ما درآوردند تا عملا پروسه حذف تیم ملی ایران را از رقابت جامجهانی رقم بزنند. به قول یکی از گزارشگران این بازی، شاید قسمت این بود که در نهایت طلسم نبردن این تیم در خاک خودش به همین شکل شکسته شود، تا بدون هرگونه تعارفی دل تکتک هواداران تیم ملی در اقصی نقاط جهان بیشتر از هر زمانی خنک شود. مصاحبه زوج بینظیر تیم ملی ایران و صحبتهای صادقانه آنها، تنها دقایقی بعد از اینکه نسخه تیم ملی بحرین را به بهترین وجه ممکن پیچیدند، بهترین گواه بود بر اینکه کاملا متوجه شویم تا چه حد دل تکتک بچههای ما از کارشکنیها و بیاحترامیهای این تیم و هوادارانش خصوصا از دیدار رفت هنوز پر است و قرار نیست حالا حالاها صاف شود. بوسههای مکرر و از ته دل سردار بر لوگوی تیم ملی پس از به ثمر رساندن 2 گل حساس در ورزشگاه ملی کشور بحرین، شاید بهترین پاسخ و بهنوعی محترمانهترین شکل انتقام برای بیاحترامی به سرود مقدس ایران و حتی رقص بازیکنان این تیم با پرچم عربستان بود. بخشی از صحبتهای مهدی طارمی پس از اینکه ادعاهای رقبایمان را بدون پاسخ نمیگذارد، نکات مهمی را دربر داشت که جا دارد بیشتر از هر زمانی به آن پرداخته شود. آنجا که این دردانه فوتبال ایران عاجزانه همه را فارغ از هر گرایش باشگاهی، آن هم تنها برای چند روز به وفاق ملی و اتحاد، جهت صعود به عنوان تیم نخست گروه دعوت میکند؛ امری که در نهایت تأسف با شرایط موجودی که ما میبینیم، بعید است محقق شود. این در حالی بود که او هنوز خبری از جو مسمومی که تنها دقایقی پس از چنین برد شیرینی در فضای مجازی راه افتاد نداشت، که قطعا طی ساعات آینده در جریان آن قرار گرفته و خستگی بر تنش مانده. نهتنها مهدی طارمی، بلکه این مهم در قبال تمام کسانی که در منامه برای ثبت چنین برد تاریخی زحمت کشیدند، صدق میکند. متأسفانه بهجای اینکه پس از عبور از یکی از سختترین بزنگاههای تاریخی فوتبال ایران، خوشحال باشیم، شاهد آن هستیم که بخشی از واکنشها که تعدادشان کم هم نیست، باز هم به فضای دوقطبی و جریانهای کهنهای دامن میزنند که در واقع نباید در هیچ مقطع زمانی، محلی از اعراب داشته باشد؛ تسویهحسابهایی که امروز آنقدر حجمشان زیاد شده است که گویا دیگر زمانی برای پایان آن نمیتوان متصور بود. اساسا این همه سیاهنمایی آن هم پس از چنین برد قشنگ و ارزشمندی چه لطفی میتواند داشته باشد، جز اینکه کوچکترین بهانههایمان را برای خوشحالی به یأس و ناامیدی بدل میکند. نمایش پرفروغ فرزندان این ملت در خاک منامه و چنین برد مقتدرانهای با وجود تمام سختیهایش، آنقدر جای پرداختن دارد که انصافا جایی برای ورود به چنین مسائل نخنمایی باقی نمیگذارد. از تسلط مثالزدنی شجاع خلیلزاده در خط دفاعی گرفته تا نمایش پخته احمد نوراللهی در خط میانی و بازی چشمنواز زوج دوستداشتنی خط حمله با حضور مهدی طارمی و سردار آزمون و در عین حال بهترین نمایش سامان قدوس در ترکیب تیم ملی ایران و همچنین نمره قبولی برای سرمربی تیم ملی و دهها نکته مثبت دیگر، که جا دارد به هر کدام از آنها به صورت مجزا پرداخته شود، اما عملا آنچه نمود بیشتری دارد باز هم کریهای سخیفی است که بهاصطلاح حال آدم را بدجوری میگیرد. کاش میشد در جریان جو حاکم بر کشور ایتالیا، در مقاطعی که تیم ملیشان در تورنمنتی به اهمیت مقدماتی جامجهانی قرار میگیرد، بودیم تا بدانیم که چطور تیم ملیشان را فارغ از تعلقات باشگاهی به سمت بردن و قهرمانی و کسب افتخار سوق میدهند. این در حالی است که تقریبا همه میدانیم میزان تعصب آنها به تیمشان و نفرت از تیم رقیبشان تا چه حد جدی است اما بهمحض اینکه بحث ملی به وجود میآید، دیگر گرایشهای متعصبانه خود را فراموش میکنند و با تمام وجود یکدیگر را در آغوش میگیرند و سرود ملی را سر میدهند؛ نسخهای که ای کاش در کشور خودمان هم به آن عمل میشد. باید باور کنیم که این رویه دیگر دارد تبدیل به یک معضل اجتماعی میشود و در عین حال اجازه نمیدهد از موفقیتهایمان در عرصه ملی لذت ببریم و بعضا به آن افتخار کنیم. دائم دم زدن از گذشته و اینکه با هر اتفاقی به دنبال اثبات ادعاهایمان و به رخ کشیدن تفکراتمان باشیم، نهتنها هیچ لطفی نمیتواند داشته باشد، بلکه تنها باعث افتراق و کینهورزی میشود که الحق والانصاف با داشتن چنین نسل فوتبالی با این همه ستاره، کفران نعمت است. ادعاهای مطرحشده و کامنتهای سر تا پا اشتباه، آنقدر سخیف و بیاهمیت است که ترجیح میدهیم از اشاره مصداقی به آن خودداری کنیم، چراکه تیم ملی ایران با وجود شکست بحرین هنوز مأموریتش را به پایان نرسانده است و یک اشتباه کافی است که ما را از رسیدن به هدفی که در پیشگرفتهایم باز دارد. ارسال به دوستان
به بهانه پیام تبریک وزیر ورزش پس از برتری برابر بحرین
سقف آرزوهایتان را بالا ببرید
حامد واعظی: پیام تبریک وزیر ورزش پس از برتری تیم ملی برابر بحرین و در شرایطی که هنوز تکلیف صعود مشخص نشده، نشان میدهد سقف آرزوهایمان تا چه اندازه کوتاه شده است. تیم ملی فوتبال ایران در ششمین مسابقهاش در مسابقات مقدماتی جامجهانی 2022 قطر، در دیداری حساس و سرنوشتساز بحرین را با 3 گل شکست دهد. این پیروزی در حالی رقم خورد که تیم ملی در دور رفت با شاهکار مارک ویلموتس و مدیران فدراسیون قبلی مقابل بحرین و عراق شکست خورد تا راهی جز پیروزی در همه بازیهای دور برگشت برای صعود نداشته باشد. با توجه به ۲ شکست پیاپی مقابل بحرین و عراق در دور رفت، هر 4 بازیمان مقابل هنگکنگ، بحرین، کامبوج و عراق حکم 4 فینال را داشته و دارد. با این وضعیت همه میدانیم هنوز کار تیم ملی برای صعود از این گروه تمام نشده و تیم ملی ۲ بازی سرنوشتساز دیگر- بویژه دیدار با عراق صدرنشین- را در پیش دارد. هیچ وقت بحرین را در کشورش شکست نداده بودیم و این طلسم عاقبت شکسته شد ولی این دلیل نمیشود اینطور جلوه داده شود که کار تمام شده و تیم ملی به جامجهانی رفته است. تیم ملی بعد از بحرین - اگر دیدار با کامبوج را فاکتور بگیریم- یک مصاف بزرگ و فوقالعاده حساس با عراق در روز آخر دارد و در صورت موفقیت باید تازه در مرحله دوم مقدماتی جامجهانی با قدرتهای درجه یک آسیا نظیر کرهجنوبی، ژاپن و استرالیا مصاف کند. در این وضعیت اینکه مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان در میانه مسابقات و در حالی که هنوز چیزی قطعی نشده پیام تبریک بفرستد، عجیب به نظر میآید. آیا واقعا سقف آرزوهای ما بعد از 2 حضور متوالی در جامجهانی، پیروز شدن مقابل بحرین در مرحله ابتدایی مقدماتی جامجهانی است که باید با یک برد چنین پیامی از سوی وزیر ورزش صادر شود، آن هم در شرایطی که هنوز کار در مرحله اول هم تمام نشده است؟! منکر کار بزرگ بازیکنان و مربیان تیم ملی نیستیم که در این شرایط که همه چیز علیه ما است، موفق شدند بحرین را شکست دهند. آنها طلسمشکنی کردند ولی این پیروزی نباید طوری جلو داده شود که انگار به جامجهانی صعود کردهایم. حقیقت این است که تیم ملی هنوز در ابتداییترین مرحله است و راه زیادی تا به نتیجه رسیدن و برآورده شدن توقع مردم دارد؛ شب دراز است و قلندر بیدار. فرصت برای جشن گرفتن و فرستادن پیام تبریک وجود دارد، به شرطی که صبر داشته باشیم تا در زمان واقعی این کار را انجام دهیم، نه در حالی که بحرین را بردهایم اما هنوز صعود نکردهایم. دوشنبهشب کار بزرگی انجام شد اما قطعا برای دادن پیام تبریک خیلی زود است. ارسال به دوستان
دولت سیزدهم و هفتخان اقتصاد
محمود زارعی: روزشمار رقابتهای انتخاباتی در حال نزدیک شدن به نقطه سرنوشتساز روز انتخاب است. 28 خرداد اگر چه با اتمام رقابتها تکلیف کرسی ریاستجمهوری برای ۴ سال تعیین میشود و صندلی ریاستجمهوری راکب خود را خواهد شناخت اما چالشهای پیش روی دولت سیزدهم آنچنان عمیق و گسترده است که پیروز انتخابات بعد از گرم کردن خود در زمین رقابتها، باید به مصاف هفتخان مشکلات اقتصادی کشور برود. هشتمین رئیسجمهور ایران و سیزدهمین دولت جمهوری اسلامی میراثی را به ارث خواهد برد که همچون گداخته مذاب آتشفشان در حال نابود کردن هر آن چیزی است که در سر راهش قرار گرفته است.
تحولات اقتصادی 8 سال گذشته آنچنان پیچیده و مبهم است که سادهسازی و سهلانگاری حل مشکلات، قطعا موجب تشدید وضعیت خواهد شد. گسترش تحریمهای ضدایرانی، شرطیسازی اقتصاد و وابسته کردن آن به تحولات سیاسی، بیتوجهی به توسعه دیپلماسی اقتصادی، غفلت از برندسازی محصولات ایرانی و دهها دلیل و موضوع دیگر، توان صادراتی کشور را بشدت کاهش داده است. از سوی دیگر عدم توجه به توسعه متوازن زیرساختهای اقتصادی نظیر بیتوجهی به توسعه کریدورهای ترانزیتی، ساخت مسکن، صنعتیسازی، ساخت نیروگاه و... باعث توقف رشد اقتصاد ایران شده است. رکود اقتصادی، تورم بالای 40 درصد، نبود سرمایه در گردش و عدم حمایت از بنگاههای تولیدی نیز موجب تعطیلی بسیاری از بنگاهها و کاهش تولید اکثر واحدها شده است.
مشکل بزرگتر را شاید بتوان پیشخور کردن منابع دولت آینده دانست؛ افزایش بدهی دولت نظیر استقراض از بانک مرکزی، برداشت از صندوق توسعه ملی، فروش اوراق قرضه، تشدید بدهی به شبکه بانکی و کاهش ذخایر طلا و ارز بانک مرکزی، نمونههای بارز مصرف پیشدستانه منابع کشور است. از همه اینها بگذریم، دیو سرکش نقدینگی - که در 8 سال گذشته 6 برابر شده است- با هجوم به هر حوزه اقتصادی با هدف سوداگری، ویرانهای بیش باقی نمیگذارد.
آنچه در حال حاضر در رقابتهای انتخاباتی مهم است، توجه ویژه کاندیدا به حقایق اقتصادی و وضع موجود کشور است. از آنجا که مشکلات عدیده اقتصادیای برای مردم به وجود آمده و فشار معیشتی، تأمین مایحتاج زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است، وعدههای بیپشتوانه کاندیدا بدون توجه به حقایق اقتصادی کشور اگر چه ممکن است سبد رای کاندیدا را امروز سنگین کند اما با امیددهی واهی و وعدهپراکنی بیپشتوانه و تقلیل مشکلات اقتصادی، با افزایش سطح انتظارات جامعه، موجب کاهش شدید محبوبیت دولت آینده در اوایل روی کار آمدن خود خواهد شد که علاوه بر تخریب همبستگی اجتماعی جامعه، با افزایش هیجانات و انتظارات، زمینهساز وقوع بحرانهای اجتماعی، امنیتی و سیاسی نیز میشود. کاندیداها باید بدانند امروز مردم نهتنها دنبال شعارهای پوپولیستی و سطحیسازی مشکلات اقتصادی نیستند، بلکه انتظار دارند 7 گزینه تصدی کرسی ریاستجمهوری با واقعنگری به مشکلات اقتصادی کشور، مشکلات را به صورت ریشهای حل کنند و با صداقت و شفافیت با مردم سخن بگویند. تجربه سال 92 و وعده 100 روزه حل مشکلات کاندیدای پیروز نمونه بارز تجربه تلخ مردم درباره وعدهپراکنی سطحی و پوپولیستی است؛ تجربهای که نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات باید از آن بپرهیزند و بدانند مردم نه به دنبال افزایش فلان مقداری یارانه هستند و نه خواستار دریافت وامهای آنچنانیاند، چرا که میدانند منابع این وعدهها نهتنها مشخص نیست، بلکه طرح آنها نیز رؤیاپردازیای بیش نیست. مردم از منتخب خود انتظار دارند قدرت خریدشان را حفظ کند، ثبات را به اقتصاد کشور بازگرداند و وقتی آنها را به چیزی [مثلاً بورس] دعوت کرد، آنها را پای بحران رها نکند. به عبارت دقیقتر، مردم به دنبال تغییر وضع موجود هستند و از مسببان وضعیت فعلی اقتصاد و کسانی که چراغ راهنمایشان به سمت استمرار وضع موجود سبز است، بیزارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|