|
کابینه جدید رژیم صهیونیستی مجوز برگزاری مراسم راهپیمایی پرچم را صادر کرد
بازی بنت با آتش
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از ترس واکنش مقاومت فلسطین، اطراف بیتالمقدس چندین سامانه گنبد آهنین مستقر کرد
گروه بینالملل: راهپیمایی موسوم به «راهپیمایی پرچم» دیروز در حالی تحت تدابیر شدید امنیتی رژیم صهیونیستی در بیتالمقدس برگزار شد که از ساعاتی قبل از برگزاری این مراسم تنش و درگیری در مناطق مختلف بیتالمقدس بویژه بخش قدیمی این شهر رخ داد. تصمیم کابینه جدید رژیم صهیونیستی برای تایید برگزاری این مراسم را میتوان نخستین چالش آن قلمداد کرد. از سویی وحشت مقامات این رژیم و شهرکنشینان از توان رزمی مقاومت فلسطین سبب شد تا این تصمیم در بامداد روز سهشنبه رسانهای شود. نکته جالب توجه اینکه برخلاف سالهای قبل نه تنها رسما اعلام نشد که این راهپیمایی مجوز برگزاری در مناطق قدیمی قدس و محلههای فلسطینینشین را دارد، بلکه برخی رسانهها نظیر العربیه از عدم صدور مجوز برای راهپیمایی در این محلهها خبر دادند. به نظر میرسد نفتالی بنت و همکاران او به چند دلیل تن به این چالش دادند که مهمترین آن میتواند فشارهای ناشی از جریانهای افراطی صهیونیست برای اجرای مانور حضور در بیتالمقدس باشد. به عبارت دیگر آنها میخواهند حضور خود در قدس را به نمایش بگذارند و البته بخشی از ارتش این رژیم نیز پس از شکست از مقاومت فلسطین در جنگ 12 روزه از این ایده با هدف بهبود وجهه خود حمایت میکند. این در حالی است که کابینه جدید ترجیح میداد این راهپیمایی دستکم در این مقطع زمانی برگزار نشود اما سناریوی نتانیاهو در هفته گذشته برای برگزاری این راهپیمایی در دومین روز کاری کابینه پوست خربزهای بود که زیر پای بنت افتاد، چراکه با توجه به هشدارهای قبلی مقاومت، پس از برگزاری این راهپیمایی احتمالا شاهد عملیاتهای راکتی و افزایش تنش و درگیری در سرزمینهای اشغالی خواهیم بود؛ موضوعی که برای کابینه نوپای بنت چندان خوشایند نیست.
* تنش و درگیری ساعاتی پیش از برگزاری راهپیمایی پرچم
به گزارش «وطنامروز» به نقل از رویترز، پس از اینکه کابینه رژیم صهیونیستی به ریاست نفتالی بنت بامداد دیروز مجوز برگزاری مراسم راهپیمایی پرچم را صادر کرد، سطح هشدارهای امنیتی در سرزمینهای اشغالی افزایش یافت و نگرانیها درباره واکنش احتمالی گروههای مقاومت و فلسطینیهای ساکن غزه و بیتالمقدس تشدید شد. این تصمیم کابینه جدید تلآویو در حالی است که پیشتر مقامهای آمریکایی تحت تاثیر هشدارهای مقاومت فلسطین به وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفته بودند واشنگتن انتظار دارد تلآویو از اقداماتی که باعث آغاز مجدد تنشها در قدس اشغالی میشود، اجتناب کند. اگرچه این راهپیمایی قرار بود سهشنبه از ساعت 17 به وقت محلی (18:30 به وقت ایران) در بیتالمقدس برگزار شود اما از چند ساعت قبل از برگزاری این راهپیمایی جنجالی، خیابانهای منتهی به محله قدیم بیتالمقدس صحنه درگیری و تنش بین ساکنان فلسطینی بیتالمقدس و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی بود. علاوه بر این گروههای افراطی صهیونیست نیز با حضور پیش از موعد در مسیرهای نزدیک به راهپیمایی به تنش و درگیری در این منطقه دامن زدند. این در حالی است که روز دوشنبه «عومر بارلو» وزیر جدید امنیت عمومی این رژیم از هماهنگی کامل برای تامین امنیت برگزاری راهپیمایی طی جلسه با رئیس پلیس و مقامهای امنیتی رژیم صهیونیستی خبر داده بود. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، تاییدیه کابینه بنت بعد از جلسه ارزیابی بین رئیس پلیس و مقامهای امنیتی رژیم صهیونیستی با «عومر بارلو» صادر شد. نکته قابل تامل اینکه در جریان تایید مجوز برگزاری راهپیمایی مشخص نشد شرکتکنندگان در راهپیمایی پرچم اجازه دارند وارد محله مسلماننشین شهر قدس شوند یا خیر. پلیس اسرائیل قبلا این مسیر را ممنوع کرده بود. سخنگوی پلیس نیز از اظهارنظر در این باره اجتناب کرد. از سوی دیگر، در پی هشدار گروههای مقاومت فلسطین از جمله حماس مبنی بر پاسخ دادن به هرگونه اقدامات تحریکآمیز صهیونیستها در قدس اشغالی و راهپیمایی پرچم، ارتش رژیم صهیونیستی سامانههای پدافندی «گنبد آهنین» بیشتری در نزدیکی نوار غزه مستقر کرد. در این مراسم که طی 3 دهه گذشته 10 مه هر سال برگزار میشد و امسال به دلایلی از جمله تنشهای جدی و جنگ 12 روزه غزه و هشدار گروههای مقاومت نسبت به برگزاری آن با تعویق بیش از یک ماه در 15 ژوئن برگزار شد، سازمانهای نژادپرست صهیونیستی و شهرکنشینان افراطی با تجمع در خیابانهای قدس اشغالی و تکان دادن پرچم رژیم جعلی اسرائیل، بر لزوم پاکسازی نژادی علیه فلسطینیها تاکید میکنند.
* وحشت صهیونیستها از راکتهای مقاومت
رسانههای صهیونیستی دیروز اعلام کردند پلیس رژیم صهیونیستی دستکم ۲ هزار نیرو را در سراسر شهر اشغالی قدس مستقر کرده است تا امنیت شرکتکنندگان در این راهپیمایی را تامین کند. در همین حال پایگاه خبری «فلسطین الیوم» نوشت رسانههای رژیم صهیونیستی درباره تدابیر اتخاذی برای برگزاری این راهپیمایی اعلام کردند پلیس اسرائیل، ایستهای نظامی و سیاری را در شهر قدس ایجاد کرده است. همچنین وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از استقرار سامانه گنبد آهنین در اطراف بیتالمقدس خبر داد. وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرده چندین آتشبار از سامانه گنبد آهنین را از بیم حملات راکتی مقاومت اطراف قدس اشغالی مستقر کرده است.
* حماس: مقاومت همه گزینهها را بررسی میکند
«محمد حماده» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی حماس دیروز سهشنبه در مصاحبهای گفت اگر رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود در بیتالمقدس ادامه دهد، ضربات عمیقی را باید متحمل شود. او به شبکه المیادین گفت در نبرد ۱۲ روزه غزه، مقاومت توانست قواعد را به ضرر رژیم صهیونیستی به هم ریخته و تأکید کند مردم فلسطین همواره آماده پاسخ به تجاوزات این رژیمند. محمد حماده تأکید کرد مردم فلسطین آماده پاسخ به رژیم صهیونیستی هستند و مقاومت همه گزینهها را برای مقابله با این رژیم بررسی میکند. در همین حال «ماهر مزهر» عضو کمیته مرکزی جبهه مردمی برای آزادی فلسطین نیز گفت قدس در آستانه انفجار قرار گرفته و مقاومت غزه در دفاع از مردم فلسطین هیچ تعارفی ندارد. او از ساکنان کرانه باختری خواست به سمت بیتالمقدس حرکت و با راهپیمایی صهیونیستها مقابله کنند. وبسایت عبریزبان واللا نیز دیروز نوشت در حالی که صهیونیستهای تندرو در بیتالمقدس قرار است امشب (دیشب سهشنبه) اقدام به برپایی راهپیمایی تحریکآمیز «پرچم» بکنند، شهرکنشینان اطراف منطقه غزه از اینکه این مراسم به جنگ دیگری با گروههای مقاومت منجر شود، هراس دارند و از اقدام صهیونیستهای بیتالمقدس عصبانی هستند.
* جهاد اسلامی: با قدرت با اقدامات تحریکآمیز مقابله میکنیم
جهاد اسلامی فلسطین نیز با هشدار به رژیم صهیونیستی درباره برگزاری راهپیمایی پرچم در بیانیهای اعلام کرد: «با تمام قدرت با اقدامات تحریکآمیز شهرکنشینان در قدس مقابله خواهیم کرد و در برابر هر آن کسی که سعی بر خدشه وارد کردن به مسجدالاقصی دارد، چون سدی مستحکم خواهیم ایستاد». جهاد اسلامی ادامه داد: «این سرزمین، سرزمین ما، قدس، قدس ما و مسجد[الاقصی] مسجد ما است و اشغالگران در آن جا پایی نخواهند داشت». در پایان بیانیه مذکور آمده است: «حتی اگر [در این راه] خون نثار شود، این خون [برای مسجدالاقصی] هیچ است».
* فراخوان راهپیمایی در غزه برای دفاع از قدس
«کمیته ملی راهپیمایی بازگشت» نیز جوانان فلسطینی را به قیام برای دفاع از قدس و مسجدالاقصی فراخواند. این کمیته دیروز (سهشنبه) جوانان فلسطینی را به مقابله با شهرکنشینان صهیونیست و راهپیمایی آنها فراخواند. بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «القدس»، در ابتدای بیانیه این هیأت اعلام شده که پانزدهم ژوئن باید به عنوان روز دفاع از مسجدالاقصی، حاکمیت ملی بر قدس، قیام در تمام فلسطین و اردوگاههای فلسطینی برای یاری قدس تعیین شود. در ادامه بیانیه مذکور آمده، راهپیمایی پرچم تعرض آشکار به مقدسات اسلامی و قدس است و «جوانان انقلابی» به دشمن صهیونیست و شهرکنشینان اجازه تعرض به مسجدالاقصی و دیگر مقدسات اسلامی و مسیحی را نخواهند داد.
ارسال به دوستان
شهادت مسلمانان در کانادا و باگهای حقوق بشری غرب
مهدی گرگانی: روز دوشنبه هفته گذشته یک راننده کامیون به نام «ناتانیل ولتمن» به صورت عامدانه و با انگیزه قبلی، یک خانواده ۵ نفره را در خیابانی در ایالت اونتاریوی کانادا زیر گرفت و باعث شهادت ۴ نفر از آنها شد. یکی از اعضای خانواده که یک کودک 9 ساله است نیز در بیمارستان بستری است. حمله وحشیانه این شهروند کانادایی به این خانواده مسلمان موجی از ترس و وحشت را در میان اقلیتهای مذهبی این کشور بویژه مسلمانان به وجود آورده است. به دنبال این اقدام تروریستی، هزاران نفر از مردم کانادا در شهرهای مختلف این کشور با شرکت در تظاهراتی خشم و عصبانیت خود را از وقوع چنین جنایتی اعلام کردند. در حالی که «جاستین ترودو» نخستوزیر و «بیل بلر» وزیر امنیت عمومی کانادا این حمله را یک اقدام تروریستی و اقدامی در راستای اسلامهراسی خواندند، بسیاری آن را ژست نمایشی دولت اُتاوا در مواجهه با چنین رویدادهایی خواندهاند، درست مثل همتایان و شرکایشان در آمریکا و اروپا. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران سیاسی معتقدند ریشه اسلامهراسی و نفرت نژادی در آمریکا و اروپا، سازمانیافته و ناشی از تحریک و تشدید آن از سوی دولتها و سیاستمداران است.
انتشار کاریکاتورهای توهینآمیز به پیامبر اعظم اسلام(ص) در نشریه شارلی ابدو فرانسه و حمایت امانوئل مکرون، رئیسجمهور این کشور از آن، یکی از آشکارترین موارد حمایتهای سازمانیافته رهبران غربی از اسلامستیزی طی سالهای اخیر بود که موجبات تحریک علیه مسلمانان را در جوامع غربی فراهم کرد. نتیجه چنین سیاستی را در قالب حمله به یک مرکز فرهنگی اسلامی به نام «ابنسینا» (Avicenne) در شهر رن فرانسه میتوان جستوجو کرد؛ گروهی به این مرکز اسلامی حملهور شده و شعارهای توهینآمیزی علیه پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) بر دیوارهای آن نوشتند. به بسیاری از مساجد در آلمان و دیگر کشورها حمله شد و یا این مراکز را به بهانههای مختلف رسما تعطیل کردند. سیاستهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا و ممنوع کردن ورود مسلمانان کشورهای مختلف به خاک آمریکا، تقویت سفیدبرترپندارها و ادبیات اسلامستیزانه او نیز موجی از نفرت را در آمریکای شمالی علیه مسلمانان به راه انداخت که تبعات آن همچنان ادامه دارد.
* استانداردهای دوگانه غرب در برابر تروریسم
فارغ از این مباحث، یکی از نکات برجسته درباره حمله تروریستی اخیر، سکوت کشورهای غربی در برابر آن بود.
بسیاری از دولتمردان غربی در برابر این رویداد تروریستی یا بیاعتنایی و سکوت کردهاند یا اینکه بازی با واژهها را برای رهایی از محکوم کردن این اقدام تروریستی برگزیدهاند. رسانههای غربی نیز بسیار سریع از این فاجعه وحشتناک عبور کرده و تلاش کردند با سانسور و کماهمیت جلوه دادن این حمله، از برجستهسازی آن در میان افکار عمومی جهان جلوگیری کنند. اگر مهاجم یا عامل این اقدام تروریستی یک فرد مسلمان یا سیاهپوست بود که علیه شهروندان غربی مرتکب اقدام تروریستی شده بود، بدونشک رسانههای غربی تا هفتهها درباره آن داستانسرایی میکردند.
اعتراضات و تبعیض ساختاری علیه گروههای مختلف و اقلیتهای دینی در غرب همواره تلفات انسانی قابل توجهی داشته است اما اگر منشا این حملات اتباع خودی و سفیدپوست باشند کشورهای غربی، رسانههای جریان اصلی و نهادهای بینالمللی و حقوق بشری درباره آن همواره سکوت میکنند. برعکس اگر این حملات از جانب رنگینپوستان یا مسلمانان صورت گیرد، رسانههای جریان اصلی غرب با پوشش گسترده و هجمهسازی تلاش میکنند سیاستهای غرب و صهیونیزم بینالملل در نظام جهانی از جمله اسلامهراسی را پیش ببرند.
از سوی دیگر با رشد و تقویت جنبشها و احزاب افراطی دستراستی در کشورهای اروپایی و آمریکا طی سالهای گذشته، در آینده باید شاهد افزایش چشمگیر اسلامهراسی و ترویج خشونت علیه اقلیتهای نژادی و مذهبی بویژه مسلمانان باشیم. به همین دلیل است که بسیاری از رهبران کشورهای اسلامی تاکید میکنند کشورهای غربی باید اقدامات جدی و موثری برای پرداختن به چالش مسلمانستیزی و ترویج پدیده نفرتانگیز اسلامهراسی انجام دهند.
«عمرانخان» نخستوزیر پاکستان در حساب کاربری خود در توئیتر قتل این خانواده مسلمان در کانادا را بیانگر تشدید پدیده اسلامهراسی در کشورهای غربی دانست. وی خطاب به جامعه جهانی خواستار اقدام جدی و قاطعانه علیه اسلامهراسی شد.
* حقوق بشر ادعایی غرب
در حالی که غرب- بویژه همین کانادا- حمایت از حقوق بشر را یکی از ارزشها و دستاوردهای خود معرفی میکند، سیاستهای اعمالی آنها در مسائل داخلی و بینالمللی طی دهههای اخیر آشکار کرده است این ارزش فقط یک ابزار در دستان دولتهای غربی برای پیشبرد سیاستهای امپریالیستی آنها در سراسر جهان است. حملات متعدد به اقلیتهای نژادی، قومی و مذهبی، برخورد خشن فیزیکی و کلامی با مهاجران و پناهجویان، ممانعت از ورود پناهجویان به کشورهای غربی، سکوت در برابر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مسلمانان فلسطینی در قدس و غزه، وتوی آمریکا در برابر قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای توقف حملات صهیونیستها، ممنوعیت حجاب زنان مسلمان، حمله به مساجد و تعطیلی مساجد و عبادتگاههای مسلمانان در اروپا و آمریکا همگی نشان میدهد رادارهای حقوق بشری دولتمردان غربی دارای سوراخ و باگهای زیادی است که چهره آنها را در حمایت از ارزشهای حقوق بشری مغشوش و سیاه و ادعاهای آنها در حمایت از حقوق بشر را سست و بیمایه کرده است.
ارسال به دوستان
نگاهی به کارنامه ادبی و سلوک شعری مرحوم استاد نصرالله مردانی، شاعر گرانقدر معاصر
مرامنامه شعر حماسی انقلاب
رضا اسماعیلی: در این نوشتار، نگاهی اجمالی به سلوک ادبی و کارنامه شاعری نصرالله مردانی، شاعر نامآور انقلاب و دفاعمقدس خواهیم داشت؛ شاعری از شاعران نسل اول انقلاب با آثاری درخور و شایسته با عناوین: قیام نور، خوننامه خاک، آتش نی، ستیغ سخن، سمند صاعقه، قانون عشق، حافظ از نگاه نصرالله مردانی، گزیده ادبیات معاصر (شماره 11)، مست برخاستگان، و...
و اما بعد... اگر بخواهیم چیستی و هستی شعر حماسی انقلاب را مورد واکاوی و بررسی قرار دهیم، بیهیچ چون و چرایی، ناگزیر از مطالعه غزلهای حماسی شاعر بلند آوازه انقلاب، نصرالله مردانی هستیم که به دور از هر گونه اغراقی، مانیفست و مرامنامه شعر حماسی انقلاب است. اما قبل از پرداختن به سبک و اسلوب ادبی وی، برای روشنی افکندن بر بحث، ضروری است مقدمهای درباره غزل و انواع آن داشته باشیم.
به شهادت پیشینه هزار ساله ادب پارسی، «غزل» یکی از فاخرترین، غنیترین و باشکوهترین قالبهای ادبی است که ظرفیت والایی برای بیان مضامین غنایی و عاشقانه دارد.
تاریخ سرایش نخستین غزل پارسی- به معنای اصطلاحی آن- به قرنهای سوم و چهارم هجری برمیگردد و نام شاعرانی همچون شهید بلخی (متوفی ۳۲۵ ه.ق) و رودکی سمرقندی (متوفی ۳۲۹ ه.ق) در شمار نخستین غزلسرایان به ثبت رسیده است. پژوهشگران تاریخ ادبیات بر این عقیدهاند که نخستین غزل زبان پارسی، غزل معروف شهید بلخی با مطلع زیر است:
«مرا به جان تو سوگند و صعب سوگندی
که هرگز از تو نگردم، نه بشنوم پندی»
بررسی سیر تکوینی و روند تکاملی قالب غزل خود محتاج نگارش مقالهای جداگانه است ولی همین اندازه کافی است بدانیم که عدهای روی این نظریه پای میفشرند که غزل در سیر تکاملیاش از قصیده جدا شده و به عنوان یک قالب ادبی مستقل تا به امروز به زندگی خود ادامه داده است. دیگر اینکه گفتهاند شعر پارسی بعد از اسلام، اصول وزنهای خود را از شعر عربی گرفته و ممکن است غزل پارسی از غزل عربی اقتباس شده باشد. در این باره مطالعه کتاب «المعجم» نگارش «شمسالدین محمد قیس رازی» خالی از فایده نیست.
بر سبیل تساهل میتوان گفت غزل شکل تکاملیافته و پیراسته تغزل است. تغزل یا «پیشقصیده» گونه ابتدایی و ناقص غزل استقلالیافته امروزی است. تفاوت عمده غزل با تغزل در این است که غزل به عنوان یک قالب تکاملیافته ادبی از قابلیتهای والایی برای بیان مضامین گوناگون عرفانی، حماسی، سیاسی و اجتماعی برخوردار است، در حالی که تغزل به اقتضای وابستگی خود به قصیده، صرفا برای بیان مضامین عاشقانه - عشق مجازی و زمینی- به کار میرفته است.
* تولد غزل حماسی در عصر انقلاب
غزل به هر شکلی که جلوه کند، باز هم غزل است. یعنی در هیچ شرایطی نمیتواند از جوهره ذاتی و فطرت اصلی خود که «ایجاز» و «زیبایی» است، جدا شود ولی باید قبول کرد که در هر عصری به جلوهای ظاهر میشود. برای مثال در عصر سعدی، کار غزل عاشقی کردن است و بس اما در زمانه حافظ، غزل به رند قلندری میماند که در پناه عرفان، با دورویی و نفاق و ریا و... میجنگد. در دوران مشروطه، غزل در نقش یک مصلح اجتماعی و سیاسی، شمشیر زبان سرخ خویش را علیه استبداد از نیام روشنگری و آزادیخواهی برمیکشد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران دفاع مقدس- همچنان که شاهد بودیم- غزل در کسوت یک رزمنده، لباس رزم بر تن میکند و برای دفاع از آب و خاک و ناموس این ملت به جبهه میرود. بعد از پذیرش قطعنامه و پایان جنگ تحمیلی نیز، گونهای دیگر از غزل شکل میگیرد که به «غزل اعتراض» معروف میشود که باید در فرصتی دیگر به آن پرداخت.
در ادوار مختلف تاریخی و به اقتضای شرایط سیاسی- اجتماعی حاکم بر جامعه، غزل در گونههایی چون عاشقانه، عارفانه، اجتماعی و سیاسی ظهور و بروز پیدا کرده است ولی «غزل حماسی» از ابداعات ادبیات انقلاب اسلامی است که با امتزاج «حماسه و عرفان» در دوران دفاعمقدس متولد شد.
در عصر انقلاب اسلامی و در 8 فصل عشق، غزل در رکاب شاعری از شاعران نسل انقلاب که رایت «نصرمن الله»را بر دوش گرفته بود، رزمجامه میپوشد و در قامتی حماسی به جلوه درمیآید. این شاعر کسی نیست جز «نصرالله مردانی»؛ شاعری که مومنانه «مانیفست شعر حماسی» انقلاب را تدوین کرد و با فراخوان واژگانی سرخ، «قیام نور» را در گوش زمان روایت کرد.
* شاعری تصویرگر و ترکیبساز
دکتر جلیل تجلیل، استاد برجسته دانشگاه تهران و از پژوهشگران برجسته ادبیات، درباره مقام و جایگاه ادبی زندهیاد نصرالله مردانی میگوید: «بهراستی که در اوراق شعر این شاعر دلسوخته، ورقی نمیتوان یافت که اشتغال و درد درونی او زیر خاکستر بماند. شاعری است دلسوخته و چشم صبر به خدا دوخته و در برابر دشمنان افروخته است.
غزلهای او از نظر سبک شعری ترکیبی است از سبک هندی و خراسانی و تلفیقی از خاقانی و جامی... بانگ بلندی که چامههای او را برجستگی میدهد، ندای الله اکبر است و تقویت حماسه و سلحشوری ایمانی و دوری از دیوانی که زرق و برق دنیوی آنها را به لجن کشیده است. او «شعر مدح» نگفته اما اگر خواسته مدح گوید، مدح پاکان و معصومان(س) است، تصویر عدل و داد امام زمان(عج) است و انعکاس نغمه آسمان... . ترکیبسازی و تصویرپردازی مردانی بسی دلانگیز است و ابتکاری؛ مردانی در این کار ابتکار را به اوج میرساند و ایماژهای او از یک سو رنگ و بویی از سبک هندی برده و از دیگر سو از شعر معاصر تحفهها آورده است. او در آفرینش استعاره و اسنادهای مجازی بسی قویدست است. در یکی از غزلها، دل را کتیبه خورشید روزگاران و صدای خون آن را آیههای قرآن دانسته است». (1)
«نصرالله مردانی»، یکی از شاخصترین شاعران حماسهسرای انقلاب اسلامی است. این شاعر متعهد و نامآور، با سرودههای حماسی برجسته خود در دوران دفاعمقدس درخشید و با آفرینش آثاری چون «قیام نور» و «خوننامه خاک»، دین خود را به انقلاب و دفاعمقدس به شایستهترین صورت ادا کرد. او به غزل که پیش از این صبغهای غنایی داشت، با اوزان پرطنطنه، تصویرآفرینیهای بدیع و ترکیبسازیهای نو، هویتی حماسی بخشید و از ظرفیتها و قابلیتهای این قالب ادبی برای به تصویر کشیدن حماسههای دوران دفاعمقدس نهایت بهره را برد.
از خوان خون گذشتند صبح ظفر سواران
پیغام فتح دارند آن سوى جبهه یاران
در شط سرخ آتش نعش ستاره میسوخت
خوننامه نبرد است آیین پاسداران
در کربلاى ایثار مردانه در ستیزند
رزمآوران اسلام با خیل نابکاران
در شام سرد سنگر روشن چراغ خون است
اى آب دیده! تر کن لبهاى روزهداران
در رزمگاه ایمان با اسب خون بتازند
تا وادى شهادت این قوم سربداران
گلگونه شهیدان با خون گل بشویید
تا سرختر نماید رخسار روزگاران
هابیلیان کجایید قابیل دیگر آمد
ننگ است جان سپردن در دخمه تتاران (2)
مردانی که دلسپرده انقلاب، امام، شهیدان و از سنگرنشینان جبهه قلم بود، در طول دوران پرافتخار دفاعمقدس با هنرمندی تمام و با بهرهگیری از ظرافتها و ظرفیتهای نامکشوف غزل، «حماسهنامه عشق» را سرود. پیش از او، قالب غزل تنها محملی برای بیان مضامین عاشقانه، عارفانه، سیاسی و اجتماعی بود، ولی مردانی با کشف قابلیتهای والای این قالب اصیل ادبی توانست روح حماسه را در کالبد غزل بدمد و به «غزل حماسی» تشخص ویژهای ببخشد که پیش از آن سابقه نداشت.
کار بزرگی که مردانی در عرصه غزل کرد، بیشباهت به کار فردوسی در عرصه مثنوی نیست، چرا که فردوسی با بهرهگیری از قالب مثنوی، شاهکاری بیبدیل به نام «شاهنامه» را سرود و مردانی نیز با کشف قابلیتهای ارجمند غزل پارسی، اثری حماسی به نام «خوننامه خاک» را سرود.
بدون هیچگونه تردیدی میتوان گفت اگر در تاریخ ادبیات ایران، غزل سیاسی با نام «فرخی یزدی» پیوند خورده است، نام بلند «مردانی» نیز به عنوان یکی از بنیانگذاران غزل حماسی در تاریخ ادبیات معاصر به ثبت خواهد رسید، چنانکه دکتر اسماعیل حاکمی با تایید این نکته میگوید: «هر چند بیشتر اشعار مردانی در قالب غزل است، ولی همانطور که در دوران مشروطیت، شعرای نهضت ملی عصر مشروطه از قالب غزل برای مبارزه با نظام استبدادی آن زمان استفاده کردند و بزرگترین شاعران آن دوره مثل عشقی، عارف و دهخدا در قالب غزل مضامین حماسی خلق کردند، در دوران پیروزی انقلاب اسلامی هم شعرایی از جمله آقای مردانی و دیگر شعرای دوره انقلاب از قالب غزل برای سرودن مضامین انقلابی استفاده کردند و تحولی در این نوع شعر که شعر عاطفی و غنایی بود ایجاد کردند و رنگ حماسی به این نوع شعر دادند». (3)
* از «قیام نور» تا «خوننامه خاک»
بیهیچ اغراقی میتوان گفت خالق «قیام نور» و «خوننامه خاک»، در حوزه غزل حماسی، شاعری جریانساز و تاثیرگذار بود. مردانی با ابداعات زبانی خود – بویژه ترکیبسازیهای خلاقانه – شعر دفاعمقدس را ارتقا بخشید و بر ذهن و زبان شاعران نسل بعد از خود تاثیری غیرقابل انکار گذاشت؛ تاثیری که حتی در شعر بعضی شاعران امروز نیز قابل بررسی است.
او با اعتقاد و باوری که به امام، انقلاب و نهضت اسلامی داشت، برای دفاع و پاسداری از آرمانهای بلند انقلاب اسلامی و رساندن فریاد حقانیت ملت ایران به گوش جهان پا به این عرصه مقدس گذاشت و تا آخرین نفس – ثابت قدم و استوار- در این سنگر باقی ماند و به مجاهدت پرداخت. اشعار مردانی به رنگینکمانی از عشق و حماسه میماند که بر فطرت انسانهای آزاده نقش میبندد و بر لوح زمان جاودان میماند. اصلیترین مضمونهای حماسی - سرودههای این شاعر متعهد مضامینی چون اسلام، انقلاب، امام، رزمندگان، جانبازان شهیدان و ارزشهای برآمده از بطن انقلاب است.
نمونههای زیر گواه صادقی بر این ادعاست:
صدای سم سمند سپیده میآید
یلی که سینه ظلمت دریده میآید
*
از خوان خون گذشتند، صبح ظفر سواران
پیغام فتح دارند، آن سوی جبهه یاران
*
ای یلان صفشکن! اسطوره شد ایثارتان
کوه آهن آب شد در عرصه پیکارتان
*
بخوان سرود شهادت به نام بیداری
که میر قافله دارد پیام بیداری
*
جنگ جنگ است بیا تا صف دشمن شکنیم
صف این دشمن دیوانه میهن شکنیم
*
ای ظفرمندان! ظفرمندانه در سنگر به پیش
ای سواران سحر، گردان نامآور! به پیش
*
ما خلقهای کشور خون و شهادتیم
تمثیلی از حماسه و ایثار و وحدتیم
پرواز در ملکوت «گمشدگان»
نصرالله مردانی پس از عمری تنفس در فضای شعر و ادب، سرانجام در اسفندماه سال 1382 پس از زیارت شهیدان خدایی و کربلایی، سر بر آستان جانان نهاد و در آغوش رحمت الهی در کربلای معلی آرام گرفت.
با آرزوی آمرزش و آرامش برای شاعری که پرچم سرخ حماسه را بر «ستیغ سخن» به اهتزاز درآورد، این نوشتار را با بازخوانی غزل «گمشدگان» که یکی از زیباترین غزلهای او و به تعبیر سیدحسن حسینی، نشانه تسلط او بر سخن است، به پایان میبرم:
این غنچه گل از چمن گمشدگان است
آلاله سرخ دمن گمشدگان است
هر برگ گل سرخ که افتاده در این باغ
تن پارهای از باغ تن گمشدگان است
صبحی که از آن روح فلق، سرخ برآید
آئینه گلگون بدن گمشدگان است
جاویدترین قصه ناگفته هستی
شیرین سخنی از دهن گمشدگان است
گفتی که از این گمشدگان نیست نشانی
هر لاله نشان از کفن گمشدگان است
از خویش برون، گمشده خویش مجویید
در خانه دلها وطن گمشدگان است
عطری که درآمیخته با فطرت گلها
بویی است که از پیرهن گمشدگان است
در غربت عالم نتوان زیست به شادی
شادی همه در انجمن گمشدگان است
شب سوز شبهایی، که فشاند گل خورشید
برخی ز فروغ سخن گمشدگان است
خود باختن و رفتن و از خویش گذشتن
معنای شدن، در شدن گمشدگان است (4)
........................................................................
پانوشتها
1 – آن یار دلنواز، یادنامه نصرالله مردانی، تهران، سوره مهر، چاپ اول، 1387، صص 213 تا 217
2 - قانون عشق، نصرالله مردانی، تهران، صدرا، چاپ اول، 1376، ص 199
3 - آن یار دلنواز، یادنامه نصرالله مردانی، تهران، سوره مهر، چاپ اول، 1387، ص 209
4 – سیدحسن حسینی، گزیده شعر جنگ و دفاعمقدس، تهران، سوره مهر، چاپ اول، 1381، صص 303 و 304
ارسال به دوستان
مدیر اجرایی مطالعات بالینی واکسن «کوو ایران برکت» از تولید ۳ میلیون دوز واکسن از ابتدای خرداد تاکنون خبر داد
مبارزۀ با برکت علیه ویروس
* وزیر بهداشت: تا پایان تابستان به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان واکسن در جهان تبدیل میشویم
گروه اجتماعی: با صدور مجوز اضطراری مصرف عمومی واکسن «کوو ایران برکت»، ایران در زمره 6 کشور جهان در تولید واکسن کرونا قرار گرفت تا یک بار دیگر راهبرد بنیادین تکیه بر توان داخلی باری از دوش مردم برداشته و روزهایی بدون کرونا را نوید دهد.
طبق اعلام وزارت بهداشت، واکسن «کوو ایران برکت» محصول ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) هفته آینده در دسترس قرار خواهد گرفت و روند واکسیناسیون با تکیه بر واکسن داخلی ادامه خواهد یافت.
بر همین اساس سیدرضا مظهری، مدیر اجرایی مطالعات بالینی واکسن تولیدی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با تاکید بر روند مناسب تولید واکسن «کوو ایران برکت» گفت: با آغاز تولید، از ابتدای خرداد تاکنون حدود ۳ میلیون دوز واکسن تولید شده است و از تیرماه با راهاندازی خط تولید جدید، ماهانه ۱۱ میلیون دوز واکسن تولید خواهد شد.
وی بیان داشت: محققان ایرانی با تمام توان تلاش کردند نگرانی مردم درباره واکسن کرونا برطرف شود و آنان دغدغهای در این زمینه نداشته باشند.
* ورود واکسن از سر گرفته شد
در حالی که خبر ورود واکسن ایرانی کرونا به فاز عملیاتی، بخشی از تب نیاز به این داروی استراتژیک در کشور را کنترل کرد اما این سوال در میان مردم مطرح است که آیا همچنان از ظرفیت واکسنهای خارجی برای تزریق نیز استفاده خواهد شد یا خیر؟ در این زمینه وزیر بهداشت با بیان اینکه با پیگیریهای صورتگرفته ورود واکسن به کشور از سر گرفته شد و نخستین واکسن تولید داخل از 25 خرداد توزیع میشود، گفت: تا پایان تابستان به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان واکسن در جهان تبدیل میشویم.
سعید نمکی با بیان اینکه بر اساس برخی بدعهدیها ورود واکسن به کشور با مشکلاتی مواجه شد، ابراز داشت: خوشبختانه با پیگیریهای صورتگرفته ورود واکسن به کشور از سر گرفته شد و از این هفته مشکلی برای تزریق نداریم.
وی در ادامه با بیان اینکه با پیگیریهای یکساله راه 20ساله را در سالهای اخیر پیمودیم، گفت: مدافعان سلامت بویژه آنها که تن بر این آتش زدند و شهید شدند، حماسهای آفریدند که با هیچ قلمی نمیتوان نوشت و با هیچ دوربینی نمیتوان به تصویر کشید و با هیچ زبانی نمیتوان گفت.
وزیر بهداشت در سیامین آیین پویش راه سلامت در کاشان، گفت: کرونا نشانی از قابلیتهای مدیریتی کشورهاست. در آیندهای بسیار نزدیک مدیریت جهان را با مدیریت ایام کرونا و پساکرونا ارزیابی خواهند کرد. همانطور که طاعون نظام سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اروپا و جهان را تغییر داد، کرونا هم تمام معیارها را تغییر خواهد داد. خیران بدانند ما نمیگوییم مدرسهسازی نکنید و سرمایهگذاری در حیطههای دیگر را انجام ندهید، اما دیدید که در این ایام، ماهها مدرسهها تعطیل بود، ماهها سالنهای ورزشی تعطیل بود اما ثانیهای نشد که در بیمارستان، اورژانس و محل خدمتی را ببندیم. باید این مراکز را هم گسترش میدادیم. سرمایهگذاری در نظام سلامت جزو ضروریات است.
وی ادامه داد: اینکه عدهای در زمانی که سربازان جبهه سلامت بر سینه بیمار خمیده بودند، در هوای خوش لمیده بودند و حالا میفرمایند کرونا را میشد مدیریت کرد، ما بسیار بهتر مدیریت میکردیم؛ خدا شاهد است اگر شما نیم ساعت بتوانید افسار این اسب سرکش را نگه دارید، چه برسد به اینکه اداره کنید. ما که مدتهاست میگوییم خدایا! به آبروی پیغمبرت، آبروی ما را حفظ کن که زودتر این بیماری را جمع کنیم و این واکسن که آرزوی من بود، به عرصه مصرف آمده تا ما این ردای خفقانآور را به دیگری سپرده و دنبال زندگیمان رویم.
وی افزود: نخستین افتخار بزرگ جمهوری اسلامی ایران این بود که هیچ ایرانیای پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نبود. نه برای کرونا بلکه برای بیماران غیرکرونا هم نشنیدید که فردی با ضربه مغزی بیاید و بگوید آیسییو بیمارستان جا ندارد، که اگر این اتفاق میافتاد در فضای مجازی ما را بیچاره میکردند؛ فضای مجازیای که در یک جایی دیگر ترمزش دست دیگران است. دومین افتخار جمهوری اسلامی ایران این بود که هیچ ایرانی و غیرایرانی به دلیل بیبضاعتی دچار مشکل نشد. ما چندصد هزار نفر از عزیزان افاغنه را در کشور رایگان در زمینه کرونا درمان کردیم. سومین افتخار جمهوری اسلامی ایران این بود که هیچکس را به دلیل قومیت به دیگری ترجیح ندادیم. خدمتی که در سیستانوبلوچستان، کردستان، کرمانشاه و سایر استانهای سنینشین به عزیزان اهل تسنن ارائه دادیم، با خدمتی که در بیمارستان امام خمینی تهران(ره) دادیم، فرقی نداشت. ما هیچ مزیت سنی قائل نشدیم.
نمکی گفت: افتخار بزرگی برای کشور شد و خدا را شاکریم از موج چهارم هم با عزت داریم عبور میکنیم. در این ایام ۴۶۰ اکسیژنساز برای کشور تامین کردیم. بیمار کووید در بیرون از آیسییو ۲۵ لیتر در دقیقه و داخل آیسییو حداقل ۳۵ لیتر در دقیقه به اکسیژن نیاز دارد، در حالی که بیمارستانهای ما بر مبنای شرایط عادی طراحی شده بود؛ یعنی یک تا ۵ لیتر اکسیژن در دقیقه و همه کمبود داشتند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: امیدوارم در روزهای آینده آنچه خیر و صلاح نظام جمهوری اسلامی و مردم است، رقم بخورد. یادتان نرود نوکری این مردم افتخار و عزت ما است. از این گسستهای اجتماعی و تفرقهافکنیهای سیاسی بپرهیزید. از اینکه ۴۰ سال دستاوردهای عظیم را فدای جوسازی به دلیل مسائل سیاسی کنید، بپرهیزید، از بیآبرو کردن این نظام بپرهیزیم. آنقدر خودزنی نکنید، همدلی و حمایت بیدریغ و ارزشمند مردم را قدر بدانید.
* ورود ۲ میلیون دوز واکسن در روزهای آینده به کشور
رئیس جمعیت هلالاحمر از ورود بیش از ۲ میلیون دوز واکسن کرونا طی روزهای آینده به کشور خبر داد. کریم همتی، رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به وقفه در واردات واکسن کرونا به کشور، اظهار کرد: مطابق قولی که داده بودیم، اقداماتی برای واردات واکسن کرونا انجام شد و مبالغی به حساب فروشندههای واکسن واریز شده است.
او در ادامه بیان کرد: امیدواریم بیش از ۲ میلیون دوز واکسن معتبر وارد کشور شود که در کنار سایر زحمات وزارت بهداشت بتوانیم هموطنانمان را با استفاده از واکسنهای تولید داخل و وارداتی واکسینه کنیم تا بخشی از دغدغههای هموطنانمان در این زمینه رفع شود.
رئیس جمعیت هلالاحمر گفت: جمعیت هلالاحمر این آمادگی را دارد مطابق قولی که داده شده در صورتی که طرف خارجی به تعهداتش عمل کند، واکسنهای مورد نیاز کشور را وارد کند.
او با اشاره به طرح حامیان سلامت در محل اخذ صندوقهای رای تصریح کرد: با توجه به درخواستی که وزارت کشور از جمعیت هلالاحمر داشت، بیش از ۱۴۰ هزار نفر از نیروهای جوان و داوطلب جمعیت هلالاحمر در پای صندوقهای رای حضور خواهند داشت.
همتی ادامه داد: این افراد به هموطنان توصیه میکنند، در هنگام حضور در مکانهای اخذ رای پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
رئیس جمعیت هلالاحمر تصریح کرد: همچنین تجهیزات حفاظت شخصی در اختیار هموطنان قرار خواهد گرفت و آمبولانسهای هلالاحمر در صورت نیاز هموطنانمان حضور خواهند داشت.
او بیان کرد: جمعیت هلالاحمر این آمادگی را دارد که در قالب تیمهایی تحت نظارت وزارت بهداشت در امر برگزاری انتخابات بهترین همکاری را داشته باشد.
* اعتراف آسترازنکا به شکست در درمان کرونا با آنتیبادی
در حالی که با ورود واکسن «کوو ایران برکت» به روند واکسیناسیون در کشور فاز جدیدی از مقابله با ویروس منحوس کرونا آغاز شده است اما گویی لختهشدن خون به عنوان یک چالش جدی پیش روی واکسن آسترازنکا قرار گرفته است، به نحوی که طی چند روز گذشته کارگروه «کووید-۱۹» وابسته به نهاد نظارت دارویی اتحادیه اروپایی خواستار توقف تزریق واکسن کرونای آسترازنکا به افراد بالای ۶۰ سال شد.
با افزایش ریسک تزریق واکسن آسترازنکا، شرکت تولیدکننده آن یک بار دیگر اعترافی تلخ در زمینه شکست این پروژه داشته است. بر این اساس، شرکت مزبور اعتراف کرد در جریان آزمایش بالینی درمان کرونا با آنتیبادی مونوکلونال موفق نبوده است.
به گزارش رویترز، شرکت داروسازی آسترازنکا اعلام کرد تحقیقاتش درباره استفاده از یک نوع درمان با آنتیبادی مونوکلونال به نام AZD7442 برای جلوگیری از شدت ابتلای فردی که قبلا در معرض ویروس کرونا قرار داشته، موفقیتآمیز نبوده است. طبق بیانیه این شرکت، شرکتکنندگان در این آزمایش بالینی، افراد بالای ۱۸ سال بودهاند که قبلا واکسن نزده بودند و طی ۸ روز قبل در نزدیکی فردی مبتلا به «کووید-۱۹» بودهاند. با تزریق واکسن مذکور به افراد گروه کنترل، ریسک ابتلا به «کووید-۱۹» با نشانگرهای واضح، در مقایسه با گروه پلاسیبو ۳۳ درصد کاهش یافت که از لحاظ آماری چندان قابل توجه نیست.
***
کرونا جان 134 هموطن دیگر را گرفت
با آنکه وزارت بهداشت خبر از عبور موج چهارم کرونا طی روزهای آینده میدهد اما همچنان این ویروس منحوس در حال تاخت و تاز بوده و میزان مرگومیر بر اثر ابتلا به این بیماری ۳ رقمی است. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از ظهر روز دوشنبه تا ظهر دیروز سهشنبه 25 خرداد، ۱۰ هزار و ۲۱۶ بیمار «کووید-۱۹» شناسایی شدند و متاسفانه ۱۳۴ تن نیز به دلیل این بیماری جان باختند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۲ هزار و ۳۵۱ نفر برسد. طی این 24 ساعت بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۲۱۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۲۶۰ نفر از آنها بستری شدند تا بر این اساس آمار میزان بستریها در بخشهای مراقبتهای ویژه به ۳ هزار و ۳۹۴ نفر برسد. مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۳ میلیون و ۴۹ هزار و ۶۴۸ نفر رسید. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۹۶۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۸۶۹ هزار و ۹۸۳ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۶۵۲ دوز رسید. خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۶۸۳ هزار و ۲۱۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. در حال حاضر ۱۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۲۷ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
ارسال به دوستان
سیاستهای اشتباه بانک مرکزی در سامانه نیما روند واردات و صادرات را کند کرده است
قفل بانک مرکزی بر تجارت
گروه اقتصادی: سامانه نیما و تعهد ارزی پس از گذشت حدود 2 سال هنوز قربانی میگیرد. پیش از این معاون فنی گمرک از کوتاهیهای بانک مرکزی در تخصیص و تامین ارز کالاهای وارداتی انتقاد داشت و بانک مرکزی را عامل اصلی رسوب کالاها در گمرکات و رشد قیمت اقلام مختلف اعلام میکرد اما حالا صادرکنندگان از سنگاندازیهای سامانه نیما در صادرات میگویند.
به گزارش «وطنامروز» محمد لاهوتی، عضو اتاق بازرگانی تهران در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: دولت صادرکننده را مکلف کرده یا ارز خود را برای واردات خود استفاده کند یا آن را در سامانه نیما عرضه کند، بنابراین صادرکننده اجازه استفاده از ارز صادرات خود برای واردات غیر یا واگذاری کوتاژ را فعلا ندارد.
وی با اشاره به موضوع رفع تعهد ارزی که با تلاشهای اتاقهای بازرگانی، تعاون و اصناف و تلاشهای سازمان توسعه تجارت ایران به سرانجام رسیده است، افزود: این تلاشها منجر به صدور ابلاغیه 177 ستاد هماهنگی اقتصادی دولت شده است که بر اساس آن، صادرکنندگان از 5 روش موجود در این بخشنامه، میتوانستند برای رفع تعهد ارزی استفاده کنند.
وی اضافه کرد: بر این اساس، همه مسؤولیت و اختیارات کمیته ماده ۲ دولت به کمیته اقدام ارزی سازمان توسعه تجارت ایران واگذار شد اما متاسفانه ۲ هفته است که واردات در مقابل صادرات دستخوش تغییرات شده و صادرکننده برای استفاده از امتیاز واردات در مقابل صادرات، یا باید در حوزه تخصصی خود کالا وارد کند یا توافق سازمان صمت استان را برای واردات غیر از واردات خود بگیرد که این موضوع در رفع تعهد ارزی مشکلاتی ایجاد کرده است. لاهوتی ادامه داد: به عنوان مثال در حوزه کشاورزی و خشکبار، سوال این است: صادرکننده پسته یا خرما چه کالایی را برای واردات خود استفاده میکند که از این روش رفع تعهد ارزی کند یا اگر ارز را در سامانه نیما عرضه کند، با توجه به اینکه میانگین نرخ ارز در سامانه نیما 20 درصد پایینتر از نرخ واقعی خود است، ممکن است برای قشری از صادرکنندگان که خوراک ارزان دارند، این عدد مطلوب باشد اما قطعا صادرکنندگان کالاهای غیرنفتی را با مشکل مواجه خواهد کرد.
وی افزود: صادرکنندگانی که میخواهند از روش واردات در مقابل صادرات یا واگذاری کوتاژ استفاده کنند، با مشکل فروش ارز در سامانه نیما مواجه هستند و عملا استفاده از این روش برای آنها امکانپذیر نیست، بنابراین دوباره به شرایط قبل برگشتهایم و با توجه به اینکه مسؤولیت با سازمانهای صمت و توسعه تجارت است، این انتظار وجود دارد که یا 10 روز یا ۲ هفته قبل از اجرای یک بخشنامه آن را به صورت رسمی اعلام کنند و هم اینکه رایزنی کنند که چنین محدودیتهایی هر چه سریعتر برطرف شود، نه اینکه در عمل یک واردکننده و صادرکننده بدون پیشآگهی قبلی با چنین شوکی مواجه شود، چرا که به هر حال ممکن است از قبل با واردکنندهای توافق کرده باشد.
لاهوتی گفت: این اشکالاتی که در سیستم رفع تعهد ارزی ایجاد شده، منجر به بروز اختلاف میان صادرکننده و واردکننده میشود. این معضل بزرگی است که عملا صادرکننده را به جای اینکه به صادرات بیشتر هدایت کند، درگیر مشکلات بیشتر میکند. پیش از این نرسیدن ارز برای واردات باعث دپوی کالا در گمرکات کشور شده بود.
* عدم اطمینان واردکنندگان به بانک مرکزی برای دریافت ارز نهادهها
حسین کیهانی، رئیس هیاتمدیره اتحادیه کارخانجات خوراک دام نیز در این باره گفت: از روزهای پایانی اسفند سال گذشته تا پایان فروردین سال جاری هیچ ارزی به واردات نهادههای دامی توسط بانک مرکزی اختصاص نیافت، در حالی که سال گذشته نیز میزان واردات کاهش داشته است.
وی افزود: در زمان حاضر و در ماههای بعدی نیز شرایط واردات نهادههای دامی و اختصاص ارز توسط بانک مرکزی اطمینانبخش نیست.
رئیس هیاتمدیره اتحادیه کارخانجات خوراک دام ادامه داد: شرایط واردات اعتباری شده است و واردکنندگان بر اساس اعتبار خود باید نهادههای دامی را وارد کنند و بانک مرکزی نیز تعهد میدهد 2 ماه بعد پول آنها را پرداخت کند اما تجار اعتماد لازم به بانک مرکزی را ندارند، زیرا این واهمه وجود دارد که به پول خود نرسند و این امر روند واردات را با مشکل روبهرو کرده است. وی تصریح کرد: با وجود این، بر اساس مصوبه دولت، واردکنندگان میتوانند 90 درصد نهادههایی را که در گمرک دارند به کشور وارد و بعد، ارز آن را دریافت کنند. کیهانی گفت: بخش عمده نهادههای دامی تا ترخیص شود 4 ماه در گمرک میماند و محمولههای برخی واردکنندگان به مدت 7-6 ماه و حتی یک سال به دلیل مشکلات تأمین ارز در گمرک باقی میماند. وی اظهار داشت: حدود 3 تا 4 میلیون تن نهادههای دامی و کالاهای اساسی به دلیل همان عدم تخصیص ارز توسط بانک مرکزی در گمرک باقی مانده است.
عدم تخصیص بموقع ارز توسط بانک مرکزی پیش از این بارها از سوی وزارت جهاد کشاورزی نیز مورد اعتراض قرار گرفته بود به طوری که حسن عباسیمعروفان، سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به نبود تخصیص روان ارز توسط بانک مرکزی برای واردات نهادههای دامی اظهار داشت: در زمان حاضر وضعیت تخصیص ارز بهتر شده است؛ در یک ماه ابتدایی سال همکاری خوبی برای واردات نهادههای دامی وجود نداشت اما اخیرا تخصیصها داده میشود. این موضوع حتی صدای مهدی غضنفری، وزیر اسبق صمت را نیز درآورد و درباره مشکل حجم کالاهای دپوشده در گمرک گفت: برای رهایی از مشکلات باید قواعد حکمرانی را فهم کنیم و به کار گیریم، در غیر این صورت دچار مشکل خواهیم شد.
وی اضافه کرد: به نظر من بانک مرکزی روش درستی با صادرکنندگان در رویه تهاتری ارز ندارد و چون جریان تجاری را خوب نمیشناسد و با ارز صادراتی آشنا نیست، به همین دلیل مخالفت میکند. تمام کمبودهای کالاهایی چون روغن و مرغ، به بانک مرکزی بازمیگردد.
درباره عدم بموقع اختصاص ارز توسط بانک مرکزی برای تأمین نهادههای دام و طیور و تأثیر آن بر چرخههای تولید مرغ، بارها توسط رسانهها، تشکلهای مرغداری و انجمن جوجه یکروزه هشدار داده شد اما به نظر میرسد بانک مرکزی و شخص عبدالناصر همتی گوش شنوایی برای توجه به این امر نداشت.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
نظرسنجیهای معتبر، فاصله قابلتوجه سیدابراهیم رئیسی با رقبای خود در انتخابات را نشان میدهد
رئیسی پیشتاز است
گروه سیاسی: بر اساس آخرین نظرسنجیهای منتشرشده، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی بیش از 60 درصد تثبیتشده از آرای عمومی را در انتخابات ریاستجمهوری داراست.
به گزارش «وطنامروز»، تبلیغات سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری به آخرین ساعات خود نزدیک میشود؛ انتخاباتی که البته در فضایی متفاوت از ادوار پیشین و در روزگار شیوع کرونا برگزار میشود. با این حال کرونا تنها متغیر تاثیرگذار بر فضای انتخابات این دوره ریاستجمهوری به شمار نمیرود. ریاست 8 ساله حسن روحانی و تحمیل خسارتهای سنگین بر زندگی مردم نیز تاثیری کتمانناشدنی بر دلسردی و سیاستگریزی بسیاری از اقشار جامعه داشته است. با تمام این اوصاف، زنگ پایانی سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری را میتوان پایان عصر روحانی به حساب آورد؛ عصری که البته نیروهای غربگرا در ماههای گذشته برای تمدید آن خیز بلندی برداشته بودند. در این میان حضور حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی و حملات متعدد، حسابشده و توهینهای بیسابقه به وی در جریان مناظرههای این دوره انتخابات ریاستجمهوری را میتوان به عنوان شاهدمثالی از این امر به حساب آورد.
تبلیغات و فضای متفاوت سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در شرایطی به پایان خود نزدیک میشود که بنا بر شواهد و نتایج نظرسنجیهای مختلف، رئیسی با فاصله زیادی نسبت به سایر رقبای خود پیشتاز است و بیشترین اقبال عمومی را همراه خود دارد. شاید همین اقبال عمومی و وزن تعیینکننده در آرای عمومی را بتوان مهمترین علت هجمههای جریان غربگرا در قبال وی دانست؛ هجمهای که البته محدود به کاندیداهای همسو با دولت نماند و باعث شد حسن روحانی نیز هفته گذشته از هر فرصتی برای حمله به کاندیداهای جریان انقلاب و در راس آنها حجتالاسلام رئیسی استفاده کند. در این شرایط شاید کلیدیترین پرسش برای فهم فضای سیاسی کشور این باشد که علت اقبال عمومی و بیتاثیر بودن تخریبهای دولت در محبوبیت وی چیست؟ چگونه جریانی که با کسب تجربه از عملیات تخریب گسترده رئیسی در سال96 موفق به شکست وی شده بود، اکنون پس از طرح تندترین و موهنترین مباحث علیه وی در حاشیه مناظرات ریاستجمهوری نهتنها در تخریب این کاندیدای ریاستجمهوری ناکام مانده، بلکه باعث بدنامی خود در افکار عمومی شده است؟
نگاهی گذرا به نتایج مهمترین نظرسنجیهای منتشر شده نشان از شکاف عظیم میان اقبال عمومی به سیدابراهیم رئیسی در مقایسه با دیگر کاندیداهای حاضر در صحنه انتخابات ریاستجمهوری دارد؛ مسالهای که حداقل در 20 سال گذشته در هیچ کدام از ادوار انتخابات ریاستجمهوری شاهد آن نبودهایم. بر همین مبنا یقینا غفلت از چرایی این مساله باعث شناخت ناقصی از وضعیت عمومی و سیاسی کشور میشود. از میان نظرسنجیهای معتبر منتشر شده در روزهای اخیر حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در صدر آرای عمومی قرار دارد. در نظرسنجی منتشر شده از سوی مرکز افکارسنجی دانشگاه تهران در تاریخ 24 خرداد از میان افرادی که گفتهاند قطعا در انتخابات شرکت میکنند ۶۶ درصد به رئیسی رای خواهند داد، در نتایج مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی (ایسپا) نیز رئیسی 61 درصد آرای عمومی را تا تاریخ مذکور از آن خود کرده است. در هر دو نظرسنجی فارغ از جمعیت حدودا 15 درصدی مرددها، نفر دوم تنها قریب به 8 درصد آرا را از آن خود کرده و کاندیدای همسو با دولت بین 3 تا 5 درصد آرا را کسب کرده است. با این اوصاف شاید چند مساله را بتوان به عنوان علل چرایی این مقبولیت به حساب آورد.
* نماد انزجار عمومی از روحانی
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در شرایطی در صحنه انتخابات ریاستجمهوری سال96 حاضر شد که حضور وی با حمله سازمانیافته روحانی، جهانگیری و مجموعه نیروهای اصلاحطلب همراه شد. تاکتیک رقیبهراسی علیه وی تا جایی پیش رفت که عملا کانال تلگرامی آمدنیوز به عنوان پیشرو رسانههای ضدامنیتی تبدیل به مهمترین رسانه مجازی برای تخریب رئیسی شد. در این فضا روحانی و حامیانش از نسبت دادن هیچ صفتی به رئیسی امتناع نکردند، تا جایی که روحانی صراحتا مثال معروف «دیوارکشی در خیابان» را به عنوان خط تخریبی بر رقیب خود به زبان آورد. در پایان انتخابات مذکور هر چند رئیسی از راهیابی به پاستور بازماند اما با کسب 16 میلیون رای بالاترین نصاب آرا در میان کاندیداهای شکستخورده ادوار ریاستجمهوری را از آن خود کرد.
با این حال هر قدر حملات تند روحانی و رسانههای اصلاحطلب برای تقویت دوقطبی اجتماعی و شکست رئیسی توفیق یافته بود لاجرم به شکلگیری فضایی ختم شد که به ذهن طراحان سناریوی تخریب رئیسی نرسیده بود. تنها چند ماه پس از آغاز به کار دولت دوازدهم و با عیان شدن ضعف مدیریتی روحانی در کنار بالا گرفتن نارضایتیهای عمومی، رئیسی به عنوان نماد ضدیت با دولت روحانی با قضاوت متفاوتی از سوی افکار عمومی مواجه شد. به عبارت سادهتر هر قدر جامعه با دولت روحانی زاویه بیشتری پیدا میکرد خود به خود رئیسی را به عنوان مرکز حملات دولتمردان با استقبال بیشتری مواجه میکرد. جامعه شاهد آن بود که تیم رسانهای دولت چگونه روی کار آمدن رئیسی را برابر با شکلگیری تورم، افزایش نرخ ارز تا 5000 تومان و بیاثر شدن برجام توصیف میکرد اما تنها مدتی پس از انتخاب مجدد روحانی محقق شدن شرایط رعبآور مذکور تبدیل به آرزوی بسیاری از مردم شد. دولتی که در مدتی کوتاه دلار 3 هزارتومانی را تبدیل به دلار30 هزار تومانی کرد و کماکان مردم را نسبت به بدتر شدن شرایط در صورت عدم پیروزیاش انذار میداد، ناخودآگاه به تقویت وجهه عمومی رئیسی به علت نماد ضدیت با تفکر دولت کمک کرد.
* مدیریت قاطع قضایی
اما فراتر از نماد ضدیت با روحانی، از مدیریت حجتالاسلام رئیسی در قوه قضائیه به عنوان مهمترین امتیاز در ایجاد اجماع گسترده پیرامون وی میتوان یاد کرد. آغاز به کار رئیسی در عدلیه مصادف با شرایط دشوار اقتصادی و انتشار سلسله پروندههایی پیرامون مفاسد اقتصادی بسیاری از دلالان و سوداگران بود. رئیسی در این فضا در مدت کوتاهی با برخورد قاطع با بسیاری از دانهدرشتهای اقتصادی و پیگیری پروندههایی که در افکار عمومی خط قرمز به حساب میآمد امید به اصلاح وضعیت موجود را در فضای عمومی افزایش داد.
پیگیری مجدانه برای ایجاد اصلاحات قضایی، برخورد قاطع با دانهدرشتها و اهتمام به مانعزدایی از فعالیت کارخانهها و مراکز تولیدی چهرهای قاطع، مقتدر و کارآمد را از رئیسی رونمایی کرد. توفیق رئیسی در انجام این ماموریت تا جایی بود که حتی بسیاری از مخالفان سیاسی وی نیز در 2 سال گذشته عملکرد وی در ریاست قوه قضائیه را به عنوان شاهدمثالی برای عبور کشور از موقعیت دشوار کنونی مطرح کردند.
شاید اختصاریترین توصیف پیرامون سیمای مدیریتی رئیسی را بتوان اینگونه دانست که او نماد تمام مؤلفههایی به حساب میآمد که دولت روحانی فاقد آنها بود. از همین رو گذر زمان و عیان شدن توانمندی و قاطعیت رئیسی در قیاس با خمودگی و تعلل دولت به تقویت جبهه حامیان رئیسی در فضای عمومی کشور منتهی شد. نتایج نظرسنجیهای اخیر و اقبال بسیاری از آحاد جامعه و حتی مخالفان سال 96 رئیسی به وی نشان از شکلگیری فرصتی مهم برای ایجاد تغییرات گسترده و بنیادین در شرایط ویژه کشور دارد. اقرار برخی چهرههای رسانهای حامی روحانی به توانمندی رئیسی در روزهای اخیر، در کنار واکنش معکوس جامعه نسبت به تخریبهای رئیسی را میتوان به عنوان جرقهای در شکلگیری یک وحدت قاطع میان دولت- ملت به حساب آورد. در این میان همراه و همدل شدن با بخش بزرگی از سرخوردگان که احتمالا در انتخابات 28 خرداد حاضر نخواهند شد به عنوان ماموریتی سخت اما ممکن برای دولت آینده باید مورد توجه قرار گیرد؛ مسالهای که ضمن تقویت سرمایه اجتماعی نظام به ایجاد بستری برای اصلاح کاستیها و مشکلات موجود نیز کمک خواهد کرد.
***
تزریق 200 میلیون دلاری به بازار سرمایه را پیگیری میکنم
نامزد انتخابات ریاستجمهوری گفت: بورس نباید به محل جبران کسری بودجه دولتها تبدیل شود.
در پی حضور سرزده صبح دیروز حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در تالار بورس اوراق بهادار سعادتآباد تهران، جمع زیادی از مالباختگان بازار سرمایه با این نامزد انتخابات ریاستجمهوری بیواسطه صحبت کردند. رئیسی پس از شنیدن حرفهای مالباختگان بورس تصریح کرد: نباید مشکلات را پشت گوش انداخت، بلکه باید در دل مشکلات رفت، راهحلها را پیدا کرد و با کمک همه کسانی که میتوانند نقشآفرین باشند، وضعیت را بهسرعت اصلاح کرد. نامزد انتخابات ریاستجمهوری متذکر شد: بازار بورس و مسائل آن مثل نرخگذاری و دامنه نوسان را نمیتوان دستوری اداره کرد، بلکه باید سازوکارهایی برای آن ایجاد شود. وی با بیان اینکه تمام دنیا بورس دارد و مردم با بورس کار میکنند، مهمترین عامل اعتماد مردم به بازار بورس را ثبات این بازار عنوان کرد. رئیسی افزود: الان در کشور ما وضعیت بازار، تولید، خرید و فروش قابل پیشبینی نیست و حتی یک جنس معمولی را هم میخواهند بفروشند، میگویند بگذارید ببینیم هفته بعد چه میشود!
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با انتقاد از تغییرات مکرر قوانین و مقررات، تاکید کرد: ثبات در مقررات از شرایط مهم بازار سرمایه است تا سهامدار بتواند وضع بازار را پیشبینی کند. وی با بیان اینکه هر کاری نیازمند پشتوانه علمی است تا سلیقهای عمل نشود، گفت: باید تمام وضعیت اقتصادی را برای همه قابل پیشبینی کنیم تا مردم بتوانند برای زندگی و کسبوکارشان تصمیم بگیرند. کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در واکنش به گلایههای چند نفر از مالباختگان بورس از عدم اجرای مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا برای تزریق 200 میلیون دلاری به بازار بورس، قول داد این موضوع را با جدیت پیگیری کند. وی در ادامه تصریح کرد: مبلغ مصوب در جلسه سران قوا باید زودتر به بازار سرمایه تزریق شود تا وضعیت بورس هر چه سریعتر سامان یابد. رئیسی گفت: مسأله بورس یکی از دغدغههای جدی ما است و معتقدم باید تمام راهکارهای حل مسأله به اعتمادافزایی سهامداران و مردم منجر شود تا کاملا به بازار سرمایه اعتماد داشته باشند. نامزد انتخابات ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: بورس هم باید مانند بانکها تأمینکننده نیاز مالی تولید باشد اما آنچه در عمل اتفاق افتاده، غیر از این بوده است. وی بر همین اساس تأکید کرد: نباید بورس به محل رفع مشکلات بودجهای کشور و جبران کسری بودجه دولتها تبدیل شود؛ آن هم بدون مدیریت لازم.
* استفاده از ظرفیت زنان، بدون نگاه سیاسی و جناحی
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی همچنین عصر روز دوشنبه در همایش دختران به مناسبت ولادت حضرت معصومه(س)، ضمن تبریک روز دختر به تمام جامعه اظهار داشت: چه در حرم مطهر رضوی و چه در مجموعههای اجتماعی آستان قدس، بزرگترین مجموعه را تحت عنوان خاتون در اختیار بانوان و دختران قرار دادم و این مجموعه منشأ بسیاری از ابتکارات و کارهای بزرگ شد. امروز صحبت از فرهنگ و اقتصاد بدون اشاره به نقش بانوان و حضور بانوان ناقص سخن گفتن است. وی اضافه کرد: ظرفیت زنان و دختران بدون نگاه سیاسی و جناحی باید مورد توجه قرار گیرد. نگاه سیاسی و جناحی به زنان، کوتاهمدت است در حالی که زنان میتوانند تحولآفرین باشند. نامزد انتخابات ریاستجمهوری بیان کرد: چرا ظرفیتها فقط در اختیار آقایان باید باشد؟ ظرفیتها باید در اختیار زنان و دختران نیز قرار گیرد. امروز نقش دختران و زنان در علم و فناوری را ببینید، بارها گفتهام خانمی که حتی در خانه، خانهداری میکند باید با یک ابتکار در فضای اینترنت و سایبر بتواند از تولید محتوای خود بهرهمند شود، در حالی که فواید این محتواها در کشور نصیب افراد دیگری میشود. رئیسی در پایان گفت: اگر رأی مردم به بنده تعلق گرفت، دولت مردمی با توجه به جایگاه زن در جامعه و حقی که بانوان دارند و به موجب قوانین موضوعه و فراتر از آن به موجب دین، جایگاه اصلی نقشآفرینی زنان را فراهم میکند. ما فضایی را میپسندیم که مردم، آنچه را گفتیم، در عمل ببینند. انشاءالله بتوانیم وظیفهای را که نسبت به بخش قابل توجه جامعه یعنی بانوان و دختران داریم اجرایی و عملیاتی کنیم.
* رئیسی چهارشنبه به تبریز سفر میکند
رئیس ستاد انتخاباتی مرکزی سیدابراهیم رئیسی در آذربایجانشرقی، از مهیا شدن شرایط حضور حجتالاسلام والمسلمین رئیسی در تبریز خبر داد و اظهار داشت: آذربایجان روز چهارشنبه میزبان رئیسی خواهد بود. محمدیوسف شاکری با اشاره به اینکه برای این سفر موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا و شورای تأمین استان اخذ شده است، ابراز داشت: حفظ سلامت مردم در کنار حفظ نظم و فاصلهگذاری اجتماعی مورد تاکید رئیسی است تا از این جهت آسیبی به مردم وارد نشود. وی، زمان و مکان این مراسم را اینگونه اعلام کرد: مراسم پرشور استقبال مردم آذربایجان از رئیسی، عصر چهارشنبه، بلافاصله پس از اتمام پخش زنده سخنان مقام معظم رهبری از ساعت 7 عصر در ورزشگاه تختی باغشمال برگزار خواهد شد که درهای ورزشگاه از ساعت 6 عصر باز میشود.
ارسال به دوستان
مشارکت گسترده در انتخابات چگونه میتواند دولت جدید را برای ایجاد تغییرات و اصلاح تقویت کند
مردم میدان
گروه سیاسی: «اقتدار» مهمترین لازمه هر دولت- ملتی برای پیشرفت و توسعه آن واحد سیاسی در داخل مرزهای کشور و صحنه بینالملل محسوب میشود، در فضای ایران که در یک جغرافیای ناآرام در غرب آسیا زیست میکند، گزاره «اقتدار» و بازدارندگی همواره در پیوندی ناگسستنی با موضوع مشارکت در انتخابات قرار داشته است.
به گزارش «وطنامروز»، سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ایران در فضایی برگزار میشود که عملکرد فاجعهبار و خسارتبار دولتهای یازدهم و دوازدهم از یک سو و تبلیغات منفی داخلی و خارجی، دلسردی جامعه ایرانی را به دنبال داشته و حضور آنها در پای صندوق رای را هدف قرار داده است. اگر چه ۸ سال گذشته تماما اهمیت صندوق رای و تاثیر انتخاب جمهور بر تمام زوایای زندگی ایرانیان را به تصویر کشید که امتداد آن دلسردی و انفعال امروز بخش زیادی از مردم کشورمان است اما از طرف دیگر خالی کردن «میدان» از سوی مردم و عدم تشکیل یک دولت مقتدر مسالهای است که برای تمامیت کشور خسارتآفرین است. بر همین مبنا، امروز تحول بنیادی در ارکان اجرایی و فوریت گذر از وضع موجود مورد تاکید همه جناحهای سیاسی و کاندیداهای انقلابی در انتخابات است. لازمه این تغییر به نفع مردم، مشارکت حداکثری در پای صندوق رای است؛ حضوری که صدای دولت آتی برای تامین منافع ملی در محیط بینالملل را رساتر و بازوی دولت برآمده از رای مردم را در داخل کشور جهت تحقق بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی ایرانیان نیرومندتر میکند، بنابراین با توجه به شرایط دشواری که در سایه دولتداری 8 ساله غربگرایان به مردم تحمیل شده است، دولت آینده، نیازمند پشتوانه عمومی درخور برای ایجاد تغییرات و اصلاح وضعیت موجود است. به عبارت دیگر مشارکت حداکثری مردم فراتر از انتخاب گزینه نهایی، حد توانمندی دولت آینده را نیز مشخص میکند. از همین رو است که تاکید همیشگی رهبر انقلاب بر اصل مشارکت در انتخابات برای بیمه کردن کشور استوار بوده است. رهبر حکیم انقلاب در دیدار اخیر رمضانی با دانشجویان با تاکید بر اصل مشارکت به عنوان مهمترین اولویت سیاسی کشور، در تبیین علل و اهمیت مشارکت خاطرنشان کردند: «نفس حضور مردم برای انتخاب مسؤولان کشور، از صدر تا ذیل، یک مسأله مهمی است؛ مساله انسانی مهمی است، مسأله تمدنی بسیار مهمی است؛ مردمسالاری است. بعد هم همینطور که میدانید، حضور مردم در انتخابات، بر تواناییها و قوت دولت منتخب تأثیر زیادی دارد؛ بالاخره یک دولتی انتخاب خواهد شد، یک رئیسجمهوری انتخاب میشود و دولتی تشکیل میدهد؛ هر چه پشتوانه او بیشتر باشد، قویتر باشد، قطعا بهتر است و قدرت بازدارندگی کشور را بالا میبرد، امنیت میدهد به کشور، برای کشور آبرو ایجاد میکند. بنابراین مشارکت، خیلی مهم است».
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری نخستین انتخاباتی است که بدون حضور قهرمان ملی ایرانیان و «مرد میدان» سردار شهید قاسم سلیمانی برگزار میشود؛ کسی که هیچگاه دلسرد نشد و امروز اگر بود محور امید ملت قرار میگرفت اما یادگار سردار دلها برای مردم که امروز در سراسر منطقه نمایان است، وسیعتر کردن دامنه اقتدار ملی و تبدیل مرد میدان به «مردم میدان» است. امروز در فضای کشور این فراز از وصیت سردار سلیمانی به «مردم ایران» در حال بازگویی و یادآوری است: امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند...
مشارکت مردمی در انتخابات ریاستجمهوری ایران علاوه بر اینکه قله اوج وحدت ملی به شمار میرود نمایش قدرت ملی به عنوان یکی از پایههای ارکان اقتدار در صحنه جهانی است. حضور و مشارکت مردم در انتخابات از جایجای ایران برای سیاستمداران دنیا و دستگاه محاسباتی قدرتهای بینالمللی معنایی متفاوت دارد.
***
با صدور بیانیهای صورت گرفت
دعوت خانواده شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی از مردم برای شرکت در انتخاباتژ
ملت عزیز ایران! اینک که در آستانه آزمونی دیگر از تجلی مردمسالاری دینی در عرصه مهم و سرنوشتساز انتخابات ریاستجمهوری قرار گرفتهاید، مرد میدان و سردار دلها شهید حاجقاسم سلیمانی در ملکوت اعلی و در جمع امام و شهیدان، نظارهگر شماست؛ او که همواره میگفت: نظام جمهوری اسلامی حرم است، حزب و جناح فرع است، اصل جمهوری اسلامی است، و پس از بیش از 40 سال مجاهدت، سرانجام جان عزیز خویش را برای اعتلای اسلام و ایران فدا کرد. این روزها از سویی دیدگان منتظر دوستداران ایران و انقلاب اسلامی و جبهه سرافراز مقاومت و از سوی دیگر، چشمان شیطانی دشمنان پیشرفت و استقلال ملت و کشور، به حضور پرشور شما در این انتخابات دوخته شده است و ما مطمئنیم همانگونه که در آن تشییع تاریخی، سرباز فدایی خود را تا عرش الهی بدرقه کردید، روز ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ نیز با حضور حماسی خویش، برگ زرین دیگری بر دفتر قطور افتخارات ملت تاریخساز ایران خواهید افزود. ما خانواده شهید حاجقاسم سلیمانی، دست شما ملت بزرگوار ایران را برای مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح میفشاریم، زیرا حضور شما در انتخابات صیانت از نظام مقدس جمهوری اسلامی و خیمه رسولالله(ص) است؛ همانگونه که شهید بزرگوارمان در وصیتنامه خود بیان نمود: «والله والله والله این خیمه اگر آسیب دید، بیتاللهالحرام و مدینه حرم رسولالله(ص) و نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و مشهد باقی نمیماند؛ قرآن آسیب میبیند»، انتظار داریم به مصداق «تواصی بالحق»، ضمن شرکت خود در انتخابات، سایر اقشار مردم عاشق اسلام و ایران را نیز به رفتن پای صندوقهای رأی دعوت نمایید تا یکی از برگهای سرنوشت ایرانمان به نیکی ورق بخورد؛ انشاءالله.
خاک پای ملت عزیز ایران
خانواده شهید حاجقاسم سلیمانی/ 25خرداد 1400
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با ایمان عالمی درباره امکان بهبود وضعیت استقلال
شاید با رئیسجمهور بعدی
زهره فلاحزاده: قرار است گابریل پین، دستیار ایتالیایی فرهاد مجیدی پس از صدور ویزای کار به ایران بیاید و در هفتههای پایانی لیگ کنار استقلال باشد تا شاید گرهگشای مشکلات تیم شود. آبیهای پایتخت عملا شانسی برای قهرمانی در لیگ برتر ندارند و باید در جام حذفی به دنبال تصاحب جام قهرمانی باشند؛ جام حذفیای که در مرحله یکچهارم باید با رقیب سنتیاش یعنی پرسپولیس یک داربی دیگر را برگزار کند. اختلافات بین اعضای هیأتمدیره و مدیرعامل و مشکلات مالی باعث شده تا صدای اعتراض مجیدی هم بلند شود. «وطنامروز» برای بررسی وضعیت استقلال با ایمان عالمی، پیشکسوت این تیم گفتوگو کرد. ***
* قرار است دستیار خارجی فرهاد مجیدی پس از حل مشکل ویزا به ایران بیاید. به نظر شما با توجه به زمان کمی که تا پایان فصل مانده، گابریل پین ایتالیایی میتواند به تیم مجیدی کمک کند؟
این مربی رزومه خوبی دارد و در تیم ملی ایتالیا و چند باشگاه خوب این کشور کار کرده است. با مربیان بزرگی هم کار کرده و قطعا میتواند تأثیرگذار باشد، البته اگر قرارداد ایشان کوتاهمدت نباشد. او باید حداقل یک سال کنار باشگاه باشد تا بتواند تجربهاش را انتقال دهد و از نظر تاکتیکی و فنی به کمک تیم بیاید. در حال حاضر تیم ما شرایط خوبی از نظر مدیریتی و اتفاقاتی که اخیرا افتاده، ندارد. انشاءالله انتخابات ریاستجمهوری هم انجام شود تا شاید با رئیسجمهور جدید فرجی در استقلال شود.
* درباره مشکلات مدیریتی استقلال گفتید. سالهاست مشکلاتی مثل اختلافات بین اعضا باعث شده تا هیچ وقت ما یک تیم مدیریتی بدون مشکل نداشته باشیم.
مشکلات باشگاه بیشتر مالی است. هیچ وقت استقلال تیم کاملی نداشته، دلیلش هم این است که زیر نظر وزارت ورزش اداره میشود. به هر حال از طریق وزارت پول میآید و اسپانسرهای مشترک ۲ تیم بزرگ ایران گاهی باعث میشود یک تیم بیشتر پول بگیرد و تیم دیگر کمتر. یادتان هست که بازیکنی مثل امین قاسمینژاد قرار بود نیمفصل به استقلال بیاید اما به دلیل مشکلات مالی نتوانستیم او را خریداری کنیم. اما پرسپولیس مشکلی از این بابت نداشت و توانست ترابی، مغانلو و... را بگیرد. به هر حال نداشتن ثبات و نگرفتن حق و حقوق کادر فنی، مدیریت و بازیکنان در بروز اختلافات تأثیرگذار است
* به هیأتمدیره باشگاه استقلال افراد متمولی راه پیدا کردند اما مشکلات مالی حل نشد و در حال حاضر اعضا هم پولی پرداخت نمیکنند. این افراد به دنبال پست و مقام هستند یا واقعاً نگران تیمند؟
فرد ثروتمند دنبال شهرت است. همیشه اینطور بوده که افراد در کنار استقلال بزرگ شدند. شاید بیش از ۲۰ نفر در این سالها به عضویت باشگاه درآمدند که مقطعی به استقلال کمک کردند اما بعد از مدتی هم پس گرفتند. آنها به باشگاه میآیند تا تنها به اسم و رسم و شهرتی برسند. ما در تاریخ استقلال مدیرانی داشتیم که شاید کسی به اسم آنها را نمیشناخت اما در حال حاضر مدیران ما را در نقطه صفر مرزی هم میشناسند.
* مشکلاتی که مدیران تیم به وجود آوردند، منجر به شنیدن صدای اعتراض فرهاد مجیدی هم شد.
تا جایی که ممکن است باید مشکلات درون خانواده حل شود اما احتمال دارد مجیدی آنقدر فشار رویش بوده که مجبور شده بازگو کند. همیشه این بحثها زمانی است که استقلال به دنبال خرید بازیکن و... است که این تنشها تنها باعث میشود دودش به چشم هوادار و تیم برود.
* استقلال در مرحله یکچهارم نهایی جام حذفی باید به مصاف پرسپولیس برود. استقلال شانس پیروزی دارد؟
به نظر من برانکو تیم خیلی خوبی در پرسپولیس ساخت. تیم او همیشه ثبات داشت و این روند بعد او هم با حضور گلمحمدی ادامه داشته است. در حال حاضر هم آنها 8-7 بازیکن در تیم ملی دارند و شاکله تیمشان حفظ شده است. اما ما تنها ۲ بازیکن ملیپوش داریم و مابقی در اختیار باشگاه هستند، البته به نظر من از نظر تاکتیکی تیم استقلال در تعطیلات زمان بیشتری داشته بازیکنانش را به هم نزدیک کند. بازیکنان پرسپولیس از نظر روحی- روانی در شرایط بهتری هستند. از الان نمیشود درباره داربی صحبت کرد، چون بازی خاصی است و شرایط خاصی هم دارد. خیلی مواقع تیم پرسپولیس شرایط بهتری داشته اما استقلال برنده بازی شده است. فرقی ندارد در چه مرحلهای از جام حذفی این ۲ تیم به هم برخورد میکنند، چون همیشه بازی حساسی بوده و با شرایطی متفاوت.
* مدتی است صحبت از تمدید قرارداد بازیکنان خارجی استقلال بویژه هروویه میلیچ مطرح است. با توجه به اینکه فصل بعد قرار است قانون منع جذب خارجیها برداشته شود، به نظر شما باید با این بازیکن تمدید شود یا دنبال بازیکن بهتری بروند؟
بحث اول برای خرید بازیکن جدا از بحث فنی و تجربه، سن او است. میلیچ از نظر تجربه در این ۲ فصل کمکحال استقلال بوده و عملکرد خوبی هم داشته است اما اینکه قطعی باید با او تمدید شود، بحث سلیقه کادر فنی است. اگر قانون منع جذب خارجیها برداشته شود، ممکن است بتوان بازیکنان بهتری به استقلال آورد.
* در صورت نتیجه نگرفتن استقلال در جام حذفی به مانند لیگ برتر، باید به مجیدی فرصت داد تا خودش تیمش را بسازد یا نه باید به فکر مربی جدید بود!؟
در سالهای گذشته هیچگاه به مربی فرصت داده نشد و همین امر باعث شد تا تیم نتیجه نگیرد. اگر قرار است استقلال به موفقیت برسد باید ثبات در تیم حاکم شود. به نظر من باید به فرهاد فرصت داده شود تا یک سال خودش تیمش را ببندد اما با این حال به زمان هم بستگی دارد. شاید زمانی باشد که شرایط تیم نامناسب شود و تغییر باعث موفقیت شود. آن موقع بستگی به تصمیم مدیران دارد چه کسی میتواند به تیم کمک کند؛ شخص دیگر یا خود فرهاد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|