|
پوتین: خروج آمریکا از افغانستان اهمیت بالایی برای روسیه دارد
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در سخنانی اعلام کرد خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان برای مسکو از اهمیت بالایی برخوردار است. به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، پوتین گفت: افغانستان با تاجیکستان که میزبان پایگاه نظامی روسیه است، مرز مشترک دارد. این [کشور] به ما بسیار نزدیک است، ما در تاجیکستان پایگاه نظامی داریم. اینکه چطور روابط خود را در این منطقه تنظیم کنیم و چگونه امنیت منطقه را تضمین کنیم، مساله کاربردی بسیار مهمی است.
ارسال به دوستان
مقاومت فلسطین در پی نقض آتشبس از سوی رژیم صهیونیستی اعلام کرد
ضربه سخت در انتظار اشغالگران
گروه بینالملل: کمتر از یک هفته از عمر کابینه جدید رژیم صهیونیستی میگذرد و آنها در این مدت با 2 چالش جدی مواجه شدهاند. پس از صدور مجوز برگزاری راهپیمایی پرچم و اهانت به ساحت مقدس پیامبر اسلام در این مراسم، گروههای فلسطینی حاضر در فلسطین اشغالی و کرانه باختری به همراه گروههای مقاومت فلسطینی در غزه ضمن واکنش به این اهانت، تظاهراتهایی را از جمله در مسجدالاقصی ترتیب دادند. در همین حال درگیری پدید آمده بین فلسطینیهای ساکن قدس با نیروهای امنیتی و نظامی نگرانیها درباره وقوع جنگ جدید را در کابینه رژیم صهیونیستی برانگیخته است. از این جهت مقامات این رژیم از طریق واسطههایی نظیر مصر، به مقاومت اعلام کردند خواستار آغاز جنگ جدید نیستند؛ موضوعی که تلویحا در جریان برگزاری مراسم راهپیمایی پرچم نیز مشهود بود و آنها با محدود کردن مسیر راهپیمایی به دنبال کاهش حساسیت مقاومت فلسطین نیز بودند. در این بین نباید از نقش گروههای افراطی صهیونیست نیز در تشدید تنشها غافل بود؛ چه اینکه نتانیاهو پیش و پس از ترک نخستوزیری وعده داده بود اجازه نخواهد داد دولت ائتلافی جدید آرام بگیرد و به همین دلیل جریانهای تندرو صهیونیست که عموما حامیان نتانیاهو هستند از این پس رفتارهای تحریکآمیز خود در کرانه باختری رود اردن و بیتالمقدس را تشدید خواهند کرد.
* حمله صهیونیستها به تظاهرات فلسطینیها درمسجدالاقصی
به گزارش «وطنامروز» به نقل از خبرگزاری فلسطینی «شهاب»، تعداد زیادی از مردم فلسطین دیروز (جمعه) در اعتراض به توهین صهیونیستها به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص)، در مسجدالاقصی تظاهرات کردند. جوانان فلسطینی ساکن بیتالمقدس از یک روز قبل برای برپایی راهپیمایی از مسجد مبارک الاقصی به سمت باب العامود در روز جمعه فراخوان داده بودند. این راهپیمایی پس از اقامه نماز جمعه به نشانه حمایت از مقام شامخ پیامبر اکرم(ص) و محکومیت توهین شهرکنشینان یهود به ساحت قدسی حضرت محمد مصطفی(ص) در جریان «راهپیمایی پرچم» در روز سهشنبه گذشته برگزار شد. بر اساس این گزارش، فلسطینیها بعد از برپایی نماز باشکوه جمعه در مسجدالاقصی، علیه این اهانت نابخشودنی صهیونیستها به پا خاستند و شعارهایی در حمایت از پیامبر خاتم(ص) سر دادند. حین این تظاهرات، نظامیان صهیونیست مسلح با هتک حرمت مسجدالاقصی، به فلسطینیهای معترض حمله کردند. خبرگزاری فلسطینی «صفا» نیز گزارش داد نیروی پلیس و ارتش رژیم صهیونیستی با یورش بردن به داخل صحن مسجدالاقصی، گلولههای پلاستیکی و گاز اشکآور به سمت تظاهراتکنندگان فلسطینی شلیک کردند. شبکه المیادین هم گزارش داد فلسطینیها در برابر نیروهای اشغالگر صهیونیستی که قصد تجاوز به مسجدالاقصی را داشتند، مقاومت کردند. بر اساس این گزارشها، همزمان با اعزام نظامیان صهیونیست بیشتر به «باب الاسباط» در مسجدالاقصی، پلیس اسرائیل نیز گروهی از جوانان فلسطینی را در همان مکان بازداشت کرد. تصاویر و فیلمهای منتشر شده از قدس اشغالی نیز حاکی از پرواز یک فروند پهپاد عکاسی متعلق به ارتش رژیم اشغالگردر آسمان مسجدالاقصی بود. دفتر هلالاحمر فلسطین در بیتالمقدس نیز خبر داد در پی هجوم نظامیان صهیونیست به مسجدالاقصی ۳ فلسطینی در «باب السلسله» هدف اصابت گلولههای پلاستیکی قرار گرفتند که بهدلیل شدت جراحات به بیمارستان منتقل شدند. از سوی دیگر، نیروهای رژیم صهیونیستی صبح دیروز (جمعه) به مناطق مختلف کرانه باختری و قدس اشغالی یورش بردند. صهیونیستها در نابلس به منطقه شرقی شهرک «سالم» و تعدادی از منازل در این شهرک یورش بردند. خبرنگار المیادین در این باره گزارش داد در نتیجه اقدامات نظامیان رژیم صهیونیستی در منطقه «بیتا» در نابلس ضد معترضان فلسطینی و پرتاب گازهای سمی دهها نفر دچار حالت خفگی شدند. هلالاحمر فلسطین اعلام کرد در جریان درگیری نیروهای اشغالگر با جوانان فلسطینی در منطقه بیتا در جنوب نابلس 47 فلسطینی زخمی شدند. روز سهشنبه بود که تعداد زیادی از صهیونیستها با حمایت نیروهای ارتش و پلیس، مراسم تنشزا و تحریکآمیزی موسوم به «راهپیمایی پرچم» را در بخش قدیمی شهر قدس اشغالی برگزار کرده و در بخشی از آن به ساحت پیامبر نور و رحمت حضرت محمد مصطفی(ص) اهانت کردند.
* نقض آتشبس با حمله هوایی رژیم صهیونیستی به غزه
بامداد جمعه پیش از برپایی نماز جمعه در مسجدالاقصی جنگندههای رژیم صهیونیستی چندین پایگاه مقاومت فلسطین را در شمال نوار غزه بمباران کردند. بر اساس گزارش رسانههای محلی فلسطین، جنگندههای اسرائیلی 4 مرتبه پایگاههای مقاومت فلسطین در «بیت لاهیا» واقع در شمال نوار غزه را هدف قرار دادند. خبرگزاری فلسطینی شهاب در همین باره گزارش داد جنگندههای اسرائیلی یک پایگاه گردانهای القسام شاخه نظامی جنبش حماس را در بیت لاهیا در شمال نوار غزه بمباران کردند. بر اساس این گزارش، یک مرکز مقاومت در منطقه «معا» در جنوب خانیونس واقع در جنوب نوار غزه هدف قرار گرفت. یک منطقه کشاورزی هم در شمال غرب غزه هدف حمله موشکی رژیم صهیونیستی قرار گرفت. خبرگزاری شهاب همچنین گزارش داد جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی یک مرکز مدیریت شهری در شرق منطقه جبالیا در شمال نوار غزه را بمباران کردند. این بمباران پس از هدف گرفته شدن توسط هواپیماهای شناسایی این رژیم صهیونیستی صورت گرفت. «نیر دفوری» خبرنگار شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد ارتش این رژیم 10 نقطه را در نوار غزه هدف قرار داده است. این حملات تلفات جانی نداشت و تنها خسارت مالی در پی داشته است. رژیم صهیونیستی با این اقدام در عمل توافق اخیر و آتشبس با گروههای مقاومت فلسطین را نقض کرد. پس از این حمله ارتش رژیم صهیونیستی حالت آمادهباش کامل اعلام کرده و دستور داده ارتش خود را برای همه سناریوها از جمله از سرگیری درگیریها در غزه آماده کند. نظامیان اشغالگر صهیونیست ۲۰ اردیبهشت حملات و تجاوزهای وحشیانه علیه باریکه غزه و فلسطینیها را آغاز کردند که بر اثر آن، ۲۶۲ تن از جمله دهها کودک، زن و سالمند شهید و یکهزار و ۷۱۹ نفر زخمی شدند. اقدامات رژیم صهیونیستی برای تخریب و اشغال محله «شیخ جراح» در بخش شرقی قدس اشغالشده، موجب آغاز دور جدیدی از درگیریها در سرزمینهای اشغالی و ادامه این درگیریها منجر به اعتراضات جهانی به جنایات صهیونیستها شد. مقاومت فلسطین نیز در پاسخ به تجاوزهای صهیونیستها و حملات به غزه، اقدام به موشکباران سرزمینهای اشغالی کرد. کابینه رژیم صهیونیستی پس از ۱۲ روز ناتوانی در متوقف کردن حملات موشکی گروههای مقاومت در غزه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در یک نشست ۳ ساعته به اجماع با آتشبس موافقت کرد.
* واکنش حماس به حملات رژیم صهیونیستی به غزه
«عبداللطیف القانوع» از اعضای ارشد جنبش حماس در واکنش به حملات موشکی رژیم صهیونیستی به اهدافی در نوار غزه در توئیتی نوشت: مقاومت آنچه را که برای نگه داشتن رژیم اشغالگر در شکست و ناکامی لازم است و تثبیت این معادله در اختیار دارد و این رژیم بخوبی به این امر واقف است. «فوزی برهوم» سخنگوی جنبش حماس هم در این باره گفت: در صورت ارتکاب هر گونه حماقت از سوی رژیم اشغالگر، مقاومت در برابرش ایستاده و دشمن در برابر مقاومت ما چیزی جز یأس و ناامیدی نخواهد یافت. وی افزود: بمباران غزه توسط رژیم صهیونیستی نمایشی از سوی کابینه جدید این رژیم برای بالا بردن روحیه نظامیانش است. وی گفت قواعد و شیوه نبرد با دشمن صهیونیستی را مقاومت ترسیم میکند و هنوز از نبرد شمشیر قدس زیاد فاصله نگرفتهایم که طی آن معادله قدس را در بحبوحه درگیری با دشمن بر آن تحمیل کردیم و قطعا اشغالگران با ضربات سخت مقاومت مواجه خواهند بود. در همین حال یک منبع در مقاومت فلسطین به رادیو الاقصی گفت مقاومت هرگز به دشمن اجازه تحمیل قواعد درگیری جدید را نخواهد داد.
* مقاومت فلسطین: آمادهایم به هر حماقت اسرائیل پاسخ دهیم
«محمد البریم» مسؤول دفتر اطلاعرسانی کمیتههای مقاومت فلسطین نیز تأکید کرد که رژیم صهیونیستی مقاومت را امتحان کرده است. البریم در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه گفت: «اجازه نمیدهیم معادله جدیدی به وجود آید و نمایش صهیونیستها عواقبی به همراه خواهد داشت». خبرگزاری سما به نقل از این مسؤول فلسطینی گزارش داد: اتاق [عملیات] مشترک، همیشه در حال برگزاری [جلسات] است تا رخدادها را پیگیری و موقعیت میدانی را بررسی کند». وی تصریح کرد: «به دشمن صهیونیست اجازه نخواهیم داد به تجاوزات و جنایاتش علیه ملت ما ادامه دهد». در همین ارتباط، «محمد الدیراوی» سخنگوی رسانهای جنبش مقاومت مردمی فلسطین تأکید کرد مقاومت مشخص میکند جنگ چگونه، کجا و چه زمانی آغاز شود. خبرگزاری صفا به نقل از الدیراوی هم گزارش داد رژیم صهیونیستی به دنبال یک پیروزی کمرنگ است تا از این طریق بتواند روحیه سربازان خود را بالا ببرد.
* جهاد اسلامی: جنگ آینده درباره قدس یک جنگ منطقهای خواهد بود
«خالد البطش» از رهبران ارشد جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد: جنگ آینده درباره قدس یک جنگ منطقهای خواهد بود. وی افزود: همین کفایت میکند که ما سخنان ۵ نفر از رهبران مهم منطقه را میشنویم که آمادگی خود را برای دفاع از قدس اعلام کردهاند. وی تأکید کرد: همین قدرتهای منطقهای قادر خواهند بود که وارد جنگ شوند و [به خاطر دفاع از قدس] رهبری جنگ منطقهای را بر عهده بگیرند و آن را هدایت کنند.
* حمایت مقاومت یمن و عراق از قدس
همزمان با واکنش گروههای مقاومت فلسطینی، «عبدالوهاب المحبشی» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن تأکید کرد این جنبش از قدس اشغالی دفاع خواهد کرد. المحبشی به شبکه خبری المیادین گفت که انصارالله بخشی از معادله دفاع از قدس خواهد بود. «عبدالملک الحوثی» رهبر انصارالله اخیرا گفته بود یمن بخش جداییناپذیر معادلهای است که سیدحسن نصرالله درباره قدس مطرح کرد. نصرالله، دبیرکل جنبش حزبالله لبنان چندی قبل گفته بود که تهدید قدس به معنای جنگ منطقهای در چارچوب دفاعمقدس است. «محمدعلی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن نیز ماه مه گذشته تأکید کرد ملتهای عرب از جمله یمن به سمت یاری رساندن به مساله فلسطین حرکت خواهند کرد. پس از اعلام معادله جدید از سوی دبیرکل حزبالله، گروههای مقاومت از جمله جنبش جهاد اسلامی فلسطین و کتائب حزبالله عراق پایبندی خود را به این معادله اعلام کردند. دیروز «محمد محیی» سخنگوی «کتائب حزبالله» عراق تأکید کرد اگر جنگی با رژیم صهیونیستی آغاز شود، از سلاحهای متفاوتی استفاده خواهند کرد.
***
نتانیاهو اسناد نخستوزیری را معدوم کرد
بنیامین نتانیاهو در اقدامی غیرقانونی، پیش از تحویل دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی به جانشین خود، برخی اسناد محرمانه را از بین برده است. روزنامه هاآرتص، گزارشی منتشر کرده که بر مبنای آن یکشنبه هفته پیش اندکی پیش از آغاز نشست کنست برای تحلیف نخستوزیر و کابینه جدید رژیم صهیونستی که به منزله پایان 12 ساله دوران نخستوزیری نتانیاهو بود، اقداماتی غیرقانونی در بیت عقیون تلآویو- مقر نخستوزیری- در حال انجام بوده است. بر اساس این گزارش اطرافیان نتانیاهو به دستور او، برخی اسناد محرمانه موجود در دفتر نخستوزیری را از بین بردهاند، هر چند هنوز مشخص نیست محتوای این اسناد چه اطلاعاتی بوده است. نتانیاهو این موضوع را تکذیب کرده اما دفتر نخستوزیری که حالا تحت ریاست نفتالی بنت، نخستوزیر جدید اداره میشود، اعلام کرد در این باره تحقیق خواهد کرد. مطابق با قوانین رژیم صهیونیستی، بخشی از اسناد محفوظ در کمدها، با هدف دسترسی محدود، به آرشیو نخستوزیر جدید منتقل میشود اما پاره کردن آنها اقدامی کاملا غیرقانونی است و باید تمام اسناد چه شخصی و چه غیرشخصی در آرشیو دفتر نخستوزیر نگهداری شود. ظاهرا این نخستینبار نیست که نتانیاهو، اسناد رسمی را پس از پایان دوره زمامداریاش به طور غیرقانونی دستکاری میکند. او سال ۱۹۹۹ نیز چند هفته پیش از آنکه «ایهود باراک» در انتخابات پیروز شود اسنادی را که بخشی از آن فوقمحرمانه بود، از دفتر نخستوزیری خارج کرد.
ارسال به دوستان
تحرکات اخیر ترکیه در قرهباغ با واکنش روسیه مواجه شد
هشدار روسیه به ماجراجویی نظامی ترکیه در قفقاز
ماجراجوییهای سلطان رئیسجمهور نوعثمانی در قفقاز، سرانجام صدای روسها را درآورد. مسکو در یکی از حساسترین مقاطع روابط دیپلماتیک خود با آنکارا نیز حاضر نشد تحرکات جسورانه رجب طیب اردوغان در جمهوری آذربایجان را تحمل کند.
چهارشنبه گذشته رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه که به جمهوری آذربایجان سفر کرده بود به همراه میزبانش الهام علیاف، در شوشا، شهر تازه آزاد شده در منطقه قرهباغ حاضر شد و با امضای تفاهمنامه همپیمانی بین ۲ کشور، بیانیه جنجالی شوشا را صادر کردند. این اقدام اما با هشدار جدی روسیه مواجه شد و مسکو اعلام کرد بخش نظامی سند همپیمانی آنکارا- باکو موضوع قرهباغ را تحتالشعاع قرار میدهد.
در بخشی از بیانیه شوشا آمده است: «آذربایجان برای پایان دادن به حمله ۳۰ ساله ارمنستان و آزادسازی سرزمینهای اشغالی، حمایت ترکیه را گرامی میدارد. طرفها در صورت بروز تهدید یا حمله به استقلال یا تمامیت ارضی هر یک از آنها توسط کشور ثالث کمک لازم را به یکدیگر ارائه خواهند کرد. طرفین برای حلوفصل مسائل امنیتی و ثبات منطقهای و جهانی مشترکا تلاش خواهند کرد».
این در حالی است که به طور رسمی، ترکیه در هیچ جای توافقات مربوط به صلح قرهباغ میان آذربایجان و ارمنستان با میانجیگری روسیه وجود ندارد. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به امضای سند همپیمانی میان ترکیه و آذربایجان که تحت عنوان «بیانیه شوشا» شناخته میشود، گفت: «ما معتقدیم روابط دوجانبه جمهوری آذربایجان و ارمنستان با طرف ثالث نباید با موضوع قرهباغ آمیخته شود و آخرین تماس باکو- آنکارا در سطح عالی را هم از این منظر نگاه میکنیم».
او تاکید کرد همکاری در قفقاز جنوبی باید بر اساس حسن همجواری و البته با در نظر گرفتن منافع همه کشورهای منطقه توسعه یابد و هشدار داد که روابط دوجانبه در منطقه، بویژه روابط نظامی، نباید علیه سایر کشورها باشد و بر نقش روسیه به عنوان محور عادیسازی روابط باکو- ایروان و همچنین ادامه گفتوگوها بین ایروان و آنکارا تاکید کرد.
حساسیت دیگر روسها روی بندی از بیانیه شوشاست که به نقش مهم ترکیه در فعالیتهای مرکز دیدهبانی مشترک ترکیه- روسیه در اراضی آزاد شده در جنگ قرهباغ تاکید میکند، حال آنکه این مرکز دیدهبانی که کارش را از زمستان گذشته آغاز کرد در چارچوب طرح روسی-آذری- ارمنی نظارت بر آتشبس در منطقه قرهباغ دایر شده و این مغایر نقشآفرینی نظامی رسمی ترکیه در قفقاز جنوبی است.
این در حالی است که اردوغان در بازگشت از باکو، تمام تلاش خود را به کار برده که موضوع دخالت نظامی ترکیه به عنوان یک عضو ناتو در قفقاز و افغانستان را به برنامه سامانه موشکی اس۴۰۰ از روسیه گره بزند. به گزارش آناتولی، رئیسجمهور ترکیه در سخنانی درباره دیدار اخیرش با همتای آمریکایی خود در اجلاس ناتو گفت: «به بایدن گفتم درباره موضوع اس۴۰۰ و مشارکت در ساخت جنگندههای آمریکایی اف ۳۵ در انتظار گام متفاوتی از ترکیه نباشید، چون ما در قبال اف ۳۵ به وظیفه خود عمل کردیم».
او همچنین به موضوع افتتاح کریدور زنگزور و خط آهن نخجوان- قارص بین ترکیه و آذربایجان به موازات مرزهای ایران با آذربایجان و ارمنستان اشاره کرد که در بیانیه شوشا به آن اشاره شده است. اردوغان تاکید کرد روسیه موافق این کریدور بوده و بزودی در این باره با پوتین دیدار خواهد کرد.
ارسال به دوستان
رؤسایجمهور پیشین و فعلی آمریکا مشکل روانی و عقلی تقریباً مشابهی دارند
درخواست بررسی سلامت ذهنی بایدن توسط کنگره
4 سال پس از آنکه رسانههای جریان اصلی آمریکا به استناد گزارش انجمن روانپزشکی ایالات متحده، سلامت روانی رئیسجمهور وقت این کشور را زیر سوال بردند، حال حرکتی در کنگره آغاز شده که سلامت عقل رئیسجمهور فعلی را مورد تردید قرار میدهد. جو بایدن از چند ماه پیش از انتخابات 2020 ریاستجمهوری آمریکا و در دوران رقابت انتخاباتی با دونالد ترامپ نیز درباره پنهان کردن ابتلای خود به نوعی از دیمانس – زوال عقل- مورد انتقاد جدی قرار گرفته بود و ترامپ بارها صحت هوش و حواس او را زیر سوال برده و حتی بایدن را «جوی خوابآلود» خطاب میکرد. پس از پیروزی در انتخابات این موضوع بیشتر به چشم آمده است، به طوری که طی هفته اخیر در جریان تور اروپای رئیسجمهور دموکرات آمریکا که نخستین سفر خارجی بایدن محسوب میشد، او بارها به خاطر فراموشی یا گیجی سوژه رسانهها شد.
حال یک عضو جمهوریخواه خانه نمایندگان آمریکا که سابقا پزشک کاخ سفید بوده، از تلاش همحزبیهایش برای آزمودن تواناییهای ذهنی جو بایدن 78 ساله به منظور تایید شایستگی او برای ادامه ریاستجمهوری خبر داد.
به گزارش تارنمای هیل، ارگان کنگره، «رانی جکسون» نماینده جمهوریخواه تگزاس که در کارنامه حرفهای خود سابقه طبابت برای باراک اوباما و دونالد ترامپ، روسایجمهور دموکرات و جمهوریخواه پیشین آمریکا را دارد، از دست به دست شدن نامهای در میان سایر نمایندگان همحزبی خود خبر داد که در آن درخواست شده جو بایدن، رئیسجمهور فعلی، آزمون سلامت ذهنی بدهد. تاکنون ۱۳ نماینده جمهوریخواه دیگر نیز این نامه را امضا کردهاند.
جکسون میگوید نسخههایی از آن را برای شخص رئیسجمهور، «کوین اوکانر» پزشک مخصوص کاخ سفید و «آنتونی فائوچی» مشاور ارشد رئیسجمهور در مسائل پزشکی ارسال کرده است. به گفته جکسون، در یک سال و نیم گذشته این طور به نظر آمده که بایدن از اینکه اوضاع و احوال چطور است، خبری ندارد و همیشه خیلی گیج به نظر میرسد. او گافهای متعدد و حواسپرتیهای رئیسجمهور آمریکا را که اغلب به کهولت سن یا لکنت زبان بایدن نسبت داده میشود به عنوان دلیل جدی حامیان این درخواست مطرح کرده است. بایدن نهتنها در جلسه معارفه فرماندهان پنتاگون حتی نام وزیر دفاع دولت خود، ژنرال لوید آستین را فراموش کرده بود، بلکه هفته گذشته در پایان اجلاس ناتو، در جمع خبرنگاران عنوان کشور لیبی را به جای سوریه به کار برد. با این حال، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه بعد از دیداری که چهارشنبه گذشته در ژنو با بایدن داشت، گفت نباید تصویرسازی رسانهها درباره زوال عقل او را جدی گرفت.
این در حالی است که ۴ سال پیش پس از انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا، گروهی از اعضای انجمن روانپزشکان ایالات متحده درباره سلامت روانی او اعلام خطر کردند. یک گروه ۲۷ نفره از روانپزشکان و روانشناسان شناختهشده در مؤسسههای هاپکینز، هاروارد و ییل، کتابی را با عنوان «خطر ترامپ برای آمریکا و جهان» در سال ۲۰۱۷ منتشر کردند. همچنین خانم دکتر برندی لی، روانپزشک جرمشناس دانشگاه ییل مصاحبهای انجام داد که مورد توجه مسؤولان بهداشت روانی و نمایندگان سنا و کنگره آمریکا قرار گرفت و نمایندگان دموکرات نیز درخواستی مشابه نمایندگان فعلی جمهوریخواه درباره بررسی سلامت روانی رئیسجمهور وقت مطرح کردند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تعداد آوارگان جهان با وجود کرونا برای نهمین سال پیاپی افزایش یافت
خبرگزاری آسوشیتدپرس دیروز به نقل از کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل خبر داد با وجود محدودیتهای ناشی از همهگیری ویروس کرونا، بسته شدن مرزها و اعمال مقررات منع آمدوشد، جنگ، خشونت و نقض حقوق بشر موجب شد در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۳ میلیون نفر آواره شوند. بنا به اعلام این سازمان، نهمین سال پیاپی، تعداد افرادی که مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند افزایشیافته و مجموع آوارگان جهان به ۸۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسیده که این رقم برابر با جمعیت آلمان است. فیلیپو گراندی، کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل گفت درگیریها و پیامدهای تغییرات اقلیمی موجب شد سال ۲۰۲۰ مناطقی مانند موزامبیک، منطقه تیگاری اتیوپی و منطقه ساحل آفریقا تبدیل به کانونهای جدید پناهجویان و آوارگان درونمرزی شده و در مجموع ۳ میلیون نفر به تعداد پناهجویان جهان اضافه شود. بر اساس گزارش این نهاد وابسته به سازمان ملل، سال ۲۰۲۰ بیش از ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار فلسطینی، ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار ونزوئلایی و ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار پناهجوی کشورهای دیگر در خارج از کشورهای خود آواره بودند. ۴۸ میلیون نفر نیز در داخل کشورهای خود آواره بوده و تعداد متقاضیان پناهندگی در سال میلادی گذشته ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر افزایش یافت.
***
مهاجمان مسلح بیش از 80 دانشآموز نیجریهای را ربودند
افراد مسلح بیش از ۸۰ دانشآموز نیجریهای را در حمله به مدرسهای در ایالت «کبی» در شمال غرب این کشور ربودند. خبرگزاری رویترز با اعلام این خبر از زبان یکی از معلمان این مدرسه، به نقل از پلیس نیجریه افزود: مهاجمان مسلح 5 معلم را هم در جریان حمله روز پنجشنبه با خود بردند. هر چند مسؤول حمله اخیر مشخص نشده اما طی سالهای گذشته تروریستهای «بوکوحرام» بارها با حمله به نقاط مختلف نیجریه، صدها دانشآموز دختر و پسر را ربودهاند. اخیرا هم افراد مسلح با حمله به یک مدرسه علوم دینی در ایالت «نیجر» نیجریه، ۱۳۶ کودک را ربودند. بدون احتساب حمله جدید، از ماه دسامبر بیش از ۸۶۰ کودک و دانشآموز نیجریهای در حمله افراد مسلح ربوده شدهاند.
***
نامههای نژادپرستانه برای اقلیتهای ساکن انگلیس: به کشورتان برگردید!
سیاهپوستان، آسیاییتبارها و سایر اقلیتهای ساکن یورک انگلیس در شمال این کشور در پی برگزیت نامههایی نژادپرستانه دریافت کردهاند که در این نامهها، آنها «خارجی» نامیده شده و نوشته شده است: تا وقتی آنها در اینجا هستند، ما خوشحال نیستیم. به نوشته روزنامه ینی شفق، این نامههای تهدیدآمیز در حالی در توئیتر منتشر شد که ویلیام گومز، خبرنگار بنگلادشی و فعال حقوق بشری تصویری از یکی از این نامهها را در توئیتش منتشر کرد که رویش نوشته شده بود: ما برگزیت را بردیم. زمان آن رسیده که شما هم به همان جایی برگردید که از آن آمدهاید. در ادامه این نامه همچنین آمده است: ما نیازی به خارجیها نداریم. از مشاغل ما بیرون بروید. از کشور ما بیرون بروید و به کشورهای خودتان برگردید. ما تا وقتی شماها در کشور ما هستید، خوشحال نیستیم. گومز به پلیس این مساله را گزارش کرد و در ادامه گفت: امیدوارم کسانی که این نامهها را دریافت میکنند، از پلیس کمک لازم را دریافت کنند. این وضعیت باید به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد.
***
بایدن و اردوغان درباره سامانه اس۴۰۰ به توافق نرسیدند
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا بامداد دیروز گفت جو بایدن و رجب طیب اردوغان، روسای جمهوری ایالات متحده و ترکیه موفق به یافتن راهحلی برای اختلافات درباره خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ نشدند. سالیوان تصریح کرد: با این وجود تعهدی برای ادامه گفتوگو در این زمینه وجود دارد. وی افزود: آمریکا در صورتی که ترکیه نتواند به نقش خود (اشارهای به این نقش نشده) ادامه دهد یا اقداماتی مطابق با توافقنامه اصلی انجام ندهد، یک طرح پشتیبانی را در نظر خواهد گرفت. مواضع مشاور امنیت ملی آمریکا در حالی مطرح میشود که پیش از آن اردوغان درباره دیدار خود با جو بایدن در روز دوشنبه در حاشیه نشست ناتو گفت که برای رئیسجمهوری آمریکا روشن کرد که موضع آنکارا درباره سامانههای موشکی اس۴۰۰ بدون تغییر است. به دنبال دیدار اردوغان با بایدن، ۲ طرف توافق کردند با خروج نیروهای آمریکا و ناتو از افغانستان، ترکیه نقش اصلی را در تأمین امنیت فرودگاه کابل ایفا کند.
***
ورود خزنده اسرائیل به قرهباغ
همکاریهای نظامی رژیم صهیونیستی با جمهوری آذربایجان بر کسی پوشیده نیست. حال اسرائیلیها برای پروژه بازسازی منطقه قرهباغ نیز نقشه کشیدهاند تا از این طریق جا پای ثابتی در قفقاز پیدا کنند. بدیهی است منافع تلآویو در قفقاز محدود به همکاریهای تجاری و اقتصادی نیست و صهیونیستها به دنبال دست برتر در منطقه برای تقابل با جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت هستند. نکتهای که تا پیش از این مغفول مانده بود، نقش رژیم اردوغان با وجود شعارها و مانورهای ضداسرائیلیاش، به عنوان واسطه ارتباط میان باکو و تلآویو است. به نوشته تارنمای اندیشکده ایراس، ابراهیم خزر، سفیر یهودیتبار باکو در آنکارا اخیرا در مصاحبهای با روزنامه «اسرائیل هیوم» فاش کرده که به شرکتهای صهیونیست پیشنهاد داده تا باکو را برای احیای قرهباغ بعد از جنگ یاری کنند. این در حالی است که تاکنون کشورهای ایران، انگلیس، ترکیه، ایتالیا، مجارستان و ژاپن نیز آمادگی خود را برای کمک به باکو اعلام کردهاند اما دولت علیاف به شکلی معنادار، هفته گذشته نخستین قرارداد در زمینه زیرساختهای دیجیتالی قرهباغ را با یک کنسرسیوم شامل شرکتی اسرائیلی منعقد کرد. باید توجه داشت که از سال 1992 توسعه روابط بین رژیم صهیونیستی و آذربایجان بر اساس یک عامل ژئواستراتژیک بود که بر مبنای آن مهمترین برنامههای مشترک ۲ طرف در خفا دنبال میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|