|
آزادی مسجدالاقصی نزدیک است
«یحیی السنوار» رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه در کنفرانسی که برای حمایت از مقاومت و قدس برگزار شد، بر نزدیک بودن آزادی مسجدالاقصی تأکید کرد و گفت: تمام طیفهای ملت فلسطین پیروزی را در نبرد قدس رقم خواهند زد. رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه در این کنفرانس گفت: خوی و موضع فلسطینیها با اقدامات برخی برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی تغییر نکرده و زمان آزادی مسجدالاقصی با اقدامات مقاومت فلسطین نزدیک است.
ارسال به دوستان
شکست در «انتخابات منطقهای» فرانسه ممکن است حزب حاکم لیبرال به رهبری مکرون رئیسجمهور را در آستانه حذف زودهنگام از صحنه سیاسی این کشور قرار دهد
خیز ملیگرایان برای انتخابات فرانسه
فرانسویها دیروز در حالی در انتخابات منطقهای 2021 شرکت کردند که در فاصله 10 ماه مانده به انتخابات ریاستجمهوری 2022 این کشور، شوراهای شهر و روستا میتوانند به سکوی پرتابی برای احزاب مخالف دولت لیبرال فرانسه به رهبری امانوئل مکرون تبدیل شوند. انتخابات دیروز یکشنبه 20 ژوئن قرار بود ۴ ماه پیش در ماه مارس برگزار شود که به خاطر شرایط همهگیری کرونا به تعویق افتاد. این انتخابات 17 فرماندار ناحیهای و همچنین پارلمانهای محلی و رؤسای آنها (با عنوان کنسول) در 1757 منطقه و 157 محدوده در سراسر فرانسه و همچنین مناطق فرامرزی تحت قلمرو دولت این کشور مثل جزیره کورس، گویان فرانسه و جزایر مارتینیک را برای 6 سال آتی تعیین میکند.
به همین دلیل با افول مکرون و حزب حاکم «به پیش»، این دوره از انتخابات از آن رو اهمیت یافته که میتواند محکی برای رویکرد جامعه فرانسه به احزاب مختلف بویژه دستراستیهای جبهه ملی به رهبری خانم مارین لوپن باشد؛ جریانی که با همه محدودیتهای اعمالشده از سوی حکومت مرکزی، در دوره گذشته تا یک قدمی کاخ الیزه رفت و در انتخابات پارلمان اروپا نیز موفقتر از احزاب میانه و لیبرال عمل کرد.
پس از گذشت یک سال و نیم از وضع محدودیتهای سختگیرانه اجتماعی و مقررات منع آمدوشد به علت همهگیری کرونا، بسیار محتمل است دور اول انتخابات منطقهای نتیجه دلچسبی برای مکرون و دولت فعلی در پی نداشته باشد. حزب صورتی او نیز پیشبینی کرده که در هیچ کدام از ۱۳ ناحیه اصلی فرانسه پیروزی کسب نخواهد کرد.
از طرف دیگر با گسترش ترامپیسم در آمریکا و اقبال جنبشهای دستراستی و ملیگرا در بریتانیا و سراسر اروپا، در فرانسه نیز همچنان پرچم جبهه ملی به رهبری لوپن سیاستمدار بالاست و بعد از کارزار جدی در انتخابات ریاستجمهوری فرانسه ۲۰۱۷ که لوپن در مرحله دوم انتخابات به رقابت تنگاتنگ با مکرون پرداخت، دستراستیها در عرصه سیاست کشور جولان میدهند و به عنوان آلترناتیو اصلی جریان حاکم سیاسی فعلی فرانسه مشغول فعالیت
هستند.
حتی نظرسنجیها و کارشناسان سیاسی مرکزگرا نیز اذعان دارند به نسبت ۱۰ سال گذشته، افراطی بودن لوپن در چشم فرانسویان و خطرش برای دموکراسی کمتر از قبل به نظر میرسد. جامعه فرانسه آن دوران را سپری کرده که برای لیبرالیسم و ارزشهای چندفرهنگی هزینه بدهد؛ دورانی که در آن زینالدین زیدان، ستاره فوتبال ملی خروسها در دفاع از ارزشهای خاص فرانسوی در انتخابات ریاستجمهوری 2002 فرانسه علیه پدر مارین لوپن، رهبر وقت جبهه ملی و به نفع حزب جمهوریخواه راست میانه ژاک شیراک موضعگیری کرد.
خانم لوپن که سومین نامزدی خود در انتخابات ریاستجمهوری (آوریل 2022) را ۲۱ فروردین اعلام کرد، امیدوار است از تغییر رویکرد جدیدی که در آن از «فرگزیت» - ایده جدایی فرانسه از اتحادیه اروپایی - و لحن کلام خشمگینانه پیشین ملیگرایان خبری نیست به نفع خود استفاده کند.
خود او معترف است: «این نخستینبار است که من در نظرسنجیها یک پیروزی ملموس کسب کردهام».
ترقی وی طی فعالیتهای انتخاباتیاش با استفاده از بهکارگیری مجدد مسائل مربوط به نظم و قانون بهرغم این حقیقت بوده است که در مناطق مختلف فرانسه نیروی پلیس قدرت مستقلی به شمار نمیرود. نامزدهای این حزب حامی اتحادیههای پلیس هستند که میگویند با افزایش خشونت روبهرو هستند و خواستار محکومیتهای شدیدتر و سختتر زندان و مهلت قانونی برای مهاجران شدهاند.
احزابی که در انتخابات محلی دیروز بیش از ۱۰ درصد آرای دور نخست را کسب کنند، در دور دوم که یکشنبه هفته بعد (۲۷ ژوئن) برگزار میشود شرکت خواهند کرد.
به گزارش شبکه فرانس 24، نظرسنجیها نشان میدهد حزب راستگرای «جبهه ملی فرانسه» به رهبری لوپن شاید برای نخستینبار موفق شود کنترل یک یا حتی چند ناحیه از نواحی هفدهگانه کشور را به دست بگیرد که همین میتواند یک جهش بزرگ برای ملیگرایان در سپهر سیاسی سرزمین گلها باشد. این سرمنزلی مهم برای تلاشهای یک دههای خاندان لوپن برای مشروعیت بخشیدن به حزبی است که مدتها در رسانههای شرکتی جریان اصلی غرب با عناوینی چون ضددموکراتیک، ضدیهود و حتی نونازی خوانده شده است.
استفان زومستیگ، کارشناس شرکت نظرسنجی ایپسوس به فرانس پرس گفته است پیروزی این حزب تنها در یک منطقه، دستاورد بزرگی برای لوپن خواهد بود و تکانه ناگهانی در روند کارزار انتخابات ریاستجمهوری ایجاد خواهد کرد.
به باور تحلیلگران، قرار گرفتن مدیریت شماری از شهرکها، یک منطقه با بودجه میلیاردها یورو و مدارس، ترابری همگانی و توسعه اقتصادی در دست سیاستمداران راست افراطی، گونهای مشروعیت و مقبولیت را که لوپن در جستوجوی آن است، در اختیارش قرار میدهد.
مهمترین نامزد جبهه ملی فرانسه، تیری ماریانی است که برای رهبری منطقهای بسیار مهم از جنوب فرانسه که شامل استان پروانس به مرکزیت مارسی، ساحل ریویرای فرانسه شامل شهر کن و بخشی از استانهای آلپی میشود تلاش میکند.
همانطور که پیشتر گفته شد، همانند ادوار قبلی انتخابات، این بار خبری از ائتلاف احزاب چپ و راست میانه یا جمهوریخواه برای بسیج رایدهندگان فرانسوی علیه ملیگرایان نیست.
حزب قدیمی محافظهکار جمهوریخواهان که ستاره اقبالش با سقوط آخرین رئیسجمهورش، نیکولا سارکوزی و پروندههای فساد او و رهبران پیشین حزب افول کرده، مهمترین رقیب حزب حاکم لیبرال است. جمهوریخواهان هماکنون برای حفظ کنترل چند منطقه از ۷ منطقهای که در دست دارند شامل تمام پاریس مبارزه میکنند.
حزب سبزهای فرانسه نیز که در انتخابات اخیر پیشرفت خوبی داشته، امیدوار است بتواند در این انتخابات دستاوردی کسب کند، در حالی که حزب سوسیالیست احتمالا بار دیگر عرصه را میبازد.
در این میان حزب قدیمی سوسیالیست نیز با کادر تشکیلاتی جوان به رهبری الیویه فاور کماکان به فکر حفظ کنترلش بر مناطق تحت نظرش است و این محافظهکاری احزاب میانه به نفع جبهه ملی خواهد بود. در عین حال تلاش احزاب جاافتادهتر برای احیای خود، حزب جوان و تازهکار لیبرال «به پیش» به رهبری مکرون را که به اندازه کافی اعتبارش به خاطر 4 سال سوءمدیریت آسیب دیده با بحران مواجه کرده است، به طوری که این حزب جدید بدون سابقهای در سطح مدیریت نواحی و شوراهای محلی، ممکن است با شکست سنگین در انتخابات دیروز، پیش از فرا رسیدن انتخابات ریاستجمهوری 2022 به کلی از صحنه سیاسی فرانسه محو شود.
ارسال به دوستان
گروههای صهیونیستی افراطی امروز در ۱۴ منطقه در کرانه باختری تظاهراتی را علیه فلسطینیان ساکن این مناطق برگزار میکنند
دور جدید درگیریها در فلسطین اشغالی
گروه بینالملل: تنشها در فلسطین اشغالی و بیتالمقدس همچنان ادامه دارد و در تازهترین مورد آن، این بار گروههای صهیونیستی بویژه گروههای افراطی با طرحریزی تظاهرات و اقدامات گروهی علیه امنیت فلسطینیهای ساکن کرانه باختری و بیتالمقدس به دنبال دامن زدن به درگیریها هستند. این امر به منزله آغاز دور جدیدی از درگیریها است که احتمالا در هفتههای آتی تشدید خواهد شد.
* صهیونیستها به دنبال تنشآفرینی در کرانه باختری
همزمان با اقدامات تحریکآمیز نظامیان صهیونیست در مسجدالاقصی و دستگیری شهروندان فلسطینی در کرانه باختری و اراضی اشغالی ۱۹۴۸، رسانههای عبری خبر دادند قرار است امروز (دوشنبه ۲۱ ژوئن)، شهرکنشینان صهیونیست، ۱۴ راهپیمایی مشابه راهپیمایی پرچم که سهشنبه پیش در قدس اشغالی برگزار کردند، در اراضی کرانه باختری برگزار کنند. به گزارش «وطنامروز»، بنا به اعلام این رسانهها، صهیونیستها در اعتراض به ساختوساز فلسطینیها در مناطق موسوم به «C» در کرانه باختری قرار است این راهپیماییها را با در دست داشتن پرچم رژیم جعلی صهیونیستی برگزار کنند و خواستار تخریب ساختمانهای فلسطینی احداث شده در این مناطق شوند. به اعلام شبکه صهیونیستی «کان»، برخی از این راهپیماییهای اعتراضی در نزدیکی شهرکها و روستاهای فلسطینی در کرانه باختری برگزار میشود و احتمال ازسرگیری درگیری و تشدید تنشها میان۲ طرف وجود دارد. در همین رابطه پایگاه خبری «فلسطین الیوم» با انتشار خبری اعلام کرد کمیتههای مقاومت مردمی و نیروها و گروههای فلسطینی نیز فلسطینیها را برای نشان دادن واکنش به این راهپیماییهای تحریکآمیز صهیونیستها دعوت کردند. «مراد شتیوی» هماهنگکننده کمیتههای مقاومت مردمی در روستای «کفر قدوم» میگوید: فعالیتهایی در سراسر کرانه باختری برای مقابله با اقدامات شهرکنشینان صهیونیست صورت میگیرد. «نصر ابوجیش»، هماهنگکننده گروههای فلسطینی در استان نابلس نیز از شهروندان فلسطینی خواست راهها را بر روی راهپیمایی تحریکآمیز شهرکنشینان در چهارراهها ببندند و پرچمهای فلسطین را در همه تپههای مرتفع کرانه باختری برافرازند.
* دستگیری ۱۱ فلسطینی در اراضی اشغالی ۱۹۴۸
دیروز همچنین نظامیان صهیونیست در اراضی اشغالی ۱۹۴۸، ۱۱ شهروند فلسطینی را در شهرک «دیر الاسد» بازداشت کردند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که اشغالگران صهیونیست به یک جشن عروسی در این شهرک حمله کردند و با حاضران در این جشن درگیر شدند. به گفته منابع پزشکی، حال یکی از مجروحان فلسطینی که جوانی ۳۰ ساله است، وخیم بوده و به بیمارستان منتقل شده است. جوانان فلسطینی هم به تلافی حمله نظامیان صهیونیست ۲ خودروی پلیس آنها را به آتش کشیده و یک مامور پلیس این رژیم را با پرتاب سنگ به سرش زخمی کردند. فلسطینیان ساکن سرزمینهای اشغالی سال ۴۸ نیز در مدت اخیر در پاسخ به فراخوان گروههای مقاومت به دفاع از مسجدالاقصی و اهالی قدس و مقابله با اشغالگران صهیونیست برخاسته و خیلی از شهرهای این منطقه نیز در زمان تجاوز نظامی اخیر رژیم صهیونیستی به غزه صحنه اعتراضات شهروندان عرب علیه صهیونیستها بود.
* احتمال وقوع دور جدید جنگ در فلسطین
تنشهای دیروز در کرانه باختری محدود به شهرکها نبود و در بیتالمقدس و مسجدالاقصی نیز تنشهایی از سوی صهیونیستها شکل گرفت. بر این اساس دهها نفر از شهرکنشینان صهیونیست به صورت غیرقانونی از سمت «باب المغاربه»، تحت حراست نظامیان صهیونیست، وارد صحنهای مسجدالاقصی شدند. منابع آگاه اداره اوقاف در قدس اشغالی در گفتوگو با پایگاه خبری «عربی 21»، اعلام کردند شمار این شهرکنشینان به 50 نفر میرسید. این اقدامات در شرایطی رخ داد که روز گذشته رسانههای صهیونیست هم بار دیگر بر طبل جنگ کوبیدند و از احتمال شروع درگیری ارتش اشغالگر با گروههای مقاومت اسلامی در باریکه غزه خبر دادند و اعلام کردند بر اساس برآوردهای منابع امنیتی طی چند هفته آینده بار دیگر درگیریها با غزه آغاز خواهد شد. در همین رابطه روزنامه «الشرق الاوسط» به نقل از رسانههای صهیونیستی پیشبینی کرد درگیری جدیدی طی چند هفته آینده با گروههای مقاومت اسلامی در نوار غزه آغاز شود و این رویارویی با توجه به بنبست ایجاد شده در تمام مسائل برجسته بین ۲ طرف «به مساله زمان» تبدیل شده است. «کانال ۱۲» تلویزیون رژیم اسرائیل به نقل از یک منبع امنیتی که به نام وی اشاره نکرده است، گفت «جنگ ظرف چند هفته رخ خواهد داد». این در حالی است که گروههای مقاومت فلسطین پیش از این اعلام کرده بودند آمادگی کامل برای پاسخ به «هر حماقتی از جانب» رژیم صهیونیستی را دارند. «محمد البریم» مسؤول دفتر اطلاعرسانی کمیتههای مقاومت فلسطین دراین باره تأکید کرده بود رژیم صهیونیستی مقاومت را امتحان کرده است. وی افزود: «اجازه نمیدهیم معادله جدیدی به وجود آید و نمایش صهیونیستها عواقبی برای آنها به همراه خواهد داشت». خبرگزاری سما نیز به نقل از این مسؤول فلسطینی گزارش داد: اتاق [عملیات] مشترک، همیشه در حال برگزاری [جلسات] است تا رخدادها را پیگیری و موقعیت میدانی را بررسی کند». وی تصریح کرد: «به دشمن صهیونیست اجازه نخواهیم داد به تجاوزات و جنایاتش علیه ملت ما ادامه دهد».
ارسال به دوستان
آرایش سیاسی ائتلافهای انتخاباتی شیعه عراق
گروه بینالملل: در فاصله کمتر از 4 ماه تا زمان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق، تحرکات گروههای سیاسی تشدید شده و ائتلافهای سیاسی جدیدی در حال شکلگیری است.
به گزارش «وطنامروز»، انتخابات 10 اکتبر نخستین انتخابات زودهنگام پارلمانی تاریخ این کشور است و میتواند تاثیر چشمگیری در سرنوشت و راهبرد کلان این کشور ایفا کند. با نزدیک شدن انتخابات پیش از موعد عراق که بسیاری آن را سرنوشتساز دانستهاند، تشکلهای سیاسی وارد رایزنیها برای تشکیل ائتلافهای جدید شدهاند. اکثر احزاب سیاسی در عراق مشتاق ورود به ائتلافهای انتخاباتی نیستند. این به دلیل قانون جدید انتخابات است که بر اساس نظام تکرایی و حوزههای انتخابیه کوچک (329 کرسی توزیع شده در 83 حوزه انتخابیه) است که به احزاب سیاسی این امکان را میدهد تا قدرت ویژه خود را بدون ائتلاف با سایر احزاب نشان دهند. ائتلافهای برگرفته از گروههای شیعه شامل 6 جریان اصلی است. ائتلاف فتح به رهبری «هادی العامری» و «قیس الخزعلی» که گروههای شیعی از جمله جنبش «بدر» و «صادقون» را شامل میشود. «نعیم العبودی» نماینده وابسته به فراکسیون «صادقون» در پارلمان عراق ضمن تاکید بر یکپارچگی ائتلاف فتح هر گونه تشتت در این ائتلاف را رد کرد و گفت این ائتلاف به شکل یکپارچه و متحد در انتخابات وارد خواهد شد. وی همچنین اعلام کرد: برخی شخصیتهای سنی به ائتلاف فتح ملحق خواهند شد. دومین ائتلاف، ائتلاف دولت قانون به رهبری «نوری المالکی» نخستوزیر پیشین عراق است که جنبش اراده و حزبالله عراق و جنبش جوانان و برخی گروههای وابسته به حزب الدعوه عضو این ائتلاف هستند. ائتلاف «العقد الوطنی» به ریاست فالح الفیاض، رئیس سازمان حشدالشعبی سومین ائتلاف شیعی در انتخابات است. ائتلاف نیروهای دولت ملی به رهبری «عمار حکیم» که «حیدر العبادی» نخستوزیر سابق عراق رهبری شورای ریاستی آن را برعهده دارد که حزب کنگره عراق هم در این ائتلاف جای دارد، چهارمین ائتلاف است. جریان صدر به رهبری مقتدا صدر که بدون شریک (سیاسی) وارد رقابت انتخاباتی خواهد شد، ائتلاف پنجم است. این جریان حاضر به ائتلاف با هیچ گروهی نشده است، هر چند مذاکراتی را برای ائتلافهای بعد از انتخابات آغاز کرده است. ششمین جریان، ائتلاف نصحح (تصحیح) به رهبری همام حمودی است که شامل مجلس اعلای اسلامی و سازمان عمل اسلامی میشود. «ایاد علاوی» رئیس ائتلاف الوطنیه نیز با انتشار بیانیهای از تشکیل ائتلاف «جبهه ملی مدنی» که متشکل از چند تشکل و شماری از چهرههای سیاسی و برخی«انجیاو»های تظاهرات سال 2019است خبر داد و تأکید کرد در سراسر عراق نماینده معرفی خواهد کرد و بر این اساس هفتمین ائتلاف سیاسی شیعه در انتخابات متعلق به آن است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
عراق؛ شلیک موشک به سوی پایگاه هوایی «عینالاسد»
برخی منابع رسانهای از حمله موشکی به پایگاه هوایی «عینالاسد» در استان الانبار عراق خبر دادند. برخی منابع نیز اعلام کردند روز یکشنبه (۲۰ ژوئن) یک فروند موشک به مکانی در نزدیکی این پایگاه هوایی اصابت کرده است که در پی آن، هواپیماهای آمریکایی بر فراز این پایگاه به پرواز درآمدند. گفته میشود ۲ موشک از ناحیه «البغدادی» واقع در استان الانبار به سوی عینالاسد شلیک شده است اما هنوز هیچ طرف رسمی این خبر را تایید یا رد نکرده و کسی نیز مسؤولیت آن را بر عهده نگرفته است. پایگاه خبری «الجزیره» لحظاتی پس از انتشار این خبر به نقل از یک منبع آگاه امنیتی نوشت این پایگاه با راکت کاتیوشا هدف قرار گرفته است. این حمله در حالی رخ داده که شنبه یک منبع آگاه امنیتی در استان الانبار، از ورود کاروانهای آمریکایی حامل تجهیزات جنگی به پایگاه عینالاسد در غرب استان الانبار خبر داده و اعلام کرده بود این کاروانها از استان بصره به سمت الانبار حرکت کردهاند. وی افزود: کاروانهای آمریکایی حامل تجهیزات نظامی و جنگی از استان بصره حرکت کردند و به در پایگاه هوایی عینالاسد واقع در ناحیه البغدادی در غرب الانبار رسیدند. هنوز جزئیات بیشتری درباره دلیل این امر در دست نیست.
***
مرکز ولایت «فاریاب» در آستانه سقوط
منابع امنیتی در ولایت سمنگان به رسانههای افغانستان گفتهاند شهر درهصوف بالا به طالبان واگذار شده است و نیروهای مستقر در این شهر عقبنشینی کردهاند. این منابع همچنین تصریح کردند نیروهای دولتی و نیروهای خیزش مردمی مستقر در شهر دره صوف بالا نیمههای شنبهشب با تمام تجهیزات به ولایت بامیان عقبنشینی کردهاند. مقامات دولتی سمنگان به طور رسمی درباره سقوط شهر دره صوف بالا اظهارنظری نکردهاند اما طالبان تصرف این شهر را تایید کرده است. از سوی دیگر، «عبدالاحد ایلبیک» عضو شورای ولایتی فاریاب، به نشریه «صبح کابل» گفته است جنگ در منطقه «جمشیدی» -که از داخل شهر «میمنه» مرکز فاریاب 8 کیلومتر فاصله دارد- میان نیروهای امنیتی و طالبان جریان دارد. منابع محلی در ولایت فاریاب نیز میگویند پس از سقوط ولسوالی خواجهسبزپوش این ولایت به دست طالبان، در حال حاضر جنگ به نزدیکیهای شهر میمنه مرکز این ولایت رسیده است. گفته میشود اگر دولت مرکزی به وضعیت امنیتی فاریاب توجه نکند، شهر میمنه نیز سقوط خواهد کرد. سقوط مناطق مختلف در افغانستان ادامه دارد و حملات طالبان نیز تشدید شده است اما دولت این کشور به غیر از «عقبنشینی تاکتیکی» دلیلی ارائه نمیدهد. اوایل سال جاری منابع خبری اعلام کردند طالبان احتمالا برای تحرکات جدید آمادگی پیدا میکند چرا که در ساختار نظامی و تشکیلاتی خود در 16 ولایت استراتژیک افغانستان تغییرات عمده به وجود آورده است. برخی رسانهها گفته بودند این ولایتها شامل کنر، ننگرهار، نورستان، لغمان، کابل، لوگر، پکتیکا، پکتیا، وردک، خوست، قندوز، بغلان، بامیان، پروان، سمنگان و تخار است.
***
آغاز اولین انتخابات ارمنستان پس از جنگ ۴۴ روزه قرهباغ
دیروز مراکز رایگیری در ارمنستان به منظور اخذ آرای مردم برای انتخابات پارلمانی حساس و جنجالی این کشور بازگشایی شدند. رایگیری برای انتخابات پارلمانی پیش از موعد در ارمنستان که توسط نیکول پاشینیان کفیل نخستوزیری این کشور به منظور پایان دادن به بحران سیاسی و اجتماعی در این کشور بعد از جنگ قرهباغ پیشنهاد شد، برگزار شد. پاشینیان کفیل نخستوزیری ارمنستان برگزاری این انتخابات را در بحبوحه خشم فزاینده در این کشور به دنبال شکست ارمنستان در جنگ با جمهوری آذربایجان بر سر قرهباغ کوهستانی پیشنهاد داده بود. پاشینیان بعد از فشارهای شدید رهبران اپوزیسیون ارمنستان و حتی موضعگیریهای تند «آرمن سرکیسیان» بعد از آتشبس این کشور با جمهوری آذربایجان، از منصب نخستوزیری استعفا داد و خواستار برگزاری انتخابات پیش از موعد شد. ارمنستان و جمهوری آذربایجان چهارم آبان ۱۳۹۹ بعد از ۴۴ روز درگیری بر سر منطقه قرهباغ کوهستانی، با وساطت روسیه بر سر آتشبس به توافق رسیدند. بر اساس این توافق، ارمنستان موظف شد اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در «آغدام»، «کلبجر» و «لاچین» را تخلیه کند و مسیر زمینی از نخجوان به جمهوری آذربایجان ایجاد شود. در مقابل جمهوری آذربایجان نیز متعهد شد ضمن توقف عملیاتهای نظامی، کریدور لاچین را (به عرض ۵ کیلومتر) برای اتصال قرهباغ به خاک ارمنستان تضمین کند. شهر آزادشده «شوشا» به همراه همه مناطق آزادشده به باکو واگذار شد.
***
رایزنی وزرای دفاع آمریکا و ترکیه درباره موضوعات امنیتی و منطقهای
چند روز بعد از نشست سران ناتو و دیدار رؤسایجمهور آمریکا و ترکیه در بروکسل، وزرای دفاع این ۲ کشور در یک تماس تلفنی با یکدیگر درباره مسائل مختلف دوجانبه و منطقهای رایزنی کردند. وزارت دفاع ترکیه با صدور بیانیهای اعلام کرد «حلوصی آکار» وزیر دفاع این کشور و «لوید آستین» همتای آمریکایی او روز شنبه گفتوگوی تلفنی داشتند. به گزارش خبرگزاری آناتولی، وزرای دفاع ترکیه و آمریکا درباره مسائل دوجانبه امنیتی و موضوعات منطقه صحبت کردند. وزارت دفاع ترکیه با بیان اینکه حلوصی آکار و لوید آستین یک گفتوگوی «مثبت و سازنده» داشتند، به جزئیات بیشتری از محور رایزنی تلفنی آنها اشاره نکرد. تماس تلفنی این ۲ مقام ارشد آنکارا و واشنگتن به فاصله چند روز بعد از دیدار رؤسایجمهور ۲ کشور در حاشیه نشست سران کشورهای عضو ناتو در بروکسل انجام شد. بنا بر گزارش رسانهها، جو بایدن و رجب طیب اردوغان در این دیدار درباره روابط آمریکا و ترکیه، اختلافات بر سر سامانه اس400 روسیه و پیشنهاد آنکارا برای تامین امنیت فرودگاه پایتخت افغانستان بعد از خروج آمریکا و ناتو از این کشور رایزنی کردند. اردوغان با مثبت ارزیابی کردن دیدار با رئیسجمهور آمریکا گفت در این نشست بر مواضع قاطع ترکیه درباره جنگندههای اف35 و سامانه دفاع موشکی اس400 تاکید شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|