|
اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در مجلس شد
شکرالله حسنبیگی، معاون سیاسی استانداری تهران گفت: از مجموع یک میلیون و ۸۰۸ هزار و ۲۳۸ رای، آقای اسماعیل کوثری با ۳۴۶ هزار و ۶۴۵ رای به عنوان نماینده حوزه انتخابیه تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس به مجلس شورای اسلامی راه یافت. پس از درگذشت فاطمه رهبر منتخب مردم تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر بر اثر ابتلا به کرونا، انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی برای تککرسی باقیمانده تهران روز جمعه همزمان با انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای شهر و روستا برگزار شد.
ارسال به دوستان
سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب در نخستین نشست خبری با اهالی رسانه سیاستها و اولویتهای دولت سیزدهم درباره مسائل داخلی و خارجی را تشریح کرد
کار و اقتدار
گروه سیاسی: نخستین نشست خبری حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب، روز گذشته با حضور گسترده رسانههای داخلی و خارجی برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، هشتمین رئیسجمهور ایران در این نشست به مهمترین اولویتهای داخلی و خارجی دولت سیزدهم پرداخت. رئیسجمهور در این نشست اظهار داشت: سیاست داخلی ما و اولویتهای ما در این دولت بهبود وضعیت کسبوکار مردم و بهبود شرایط و وضعیت معیشت مردم خواهد بود و بهبود شرایط در دولت و کارآمدی در نظام اداری رقم زده خواهد شد. بروکراسی بعضا مانع بسیاری از اقدامات تحولآفرین در کشور است که حتما این شرایط باید تغییر کند و یک نظام اداری کارآمد، سالم و قانونمدار توسط نیروهای کارآمد و انقلابی فسادستیز در کشور شکل خواهد گرفت.
* احیای اعتماد
رئیسی گفت: امید داریم اقدامات ما در جهت بهبود شرایط گرهگشایی جدی از زندگی مردم کند و امید را به مردم بازگرداند و اعتمادی که به دلایلی مخدوش شده، به مردم عزیز و جوانان برگردد، به نحوی که احساس همگان این باشد که دولت، دولت امیدآفرین است، دولت، دولت یک جریان خاص نخواهد بود. دولت و مدیران همکار با دولت در سراسر کشور کسانی هستند که وطندوست هستند، دغدغه مردم دارند، دغدغه انقلاب دارند و دغدغه آنها رفع مشکلات مردم است. هر کس دلش برای مردم و انقلاب بتپد همکار ما در جایجای کشور خواهد بود.
وی درباره سیاست خارجی ادامه داد: دنیا بداند وضعیت با این حضور حماسهساز مردم عزیز ایران تغییر کرده است و این وضعیت و شرایط جدید پیش روی دنیاست. رئیسجمهور منتخب گفت: تا امروز فشار حداکثری بر مردم ما کارساز نشده است، باید تجدید نظر کنند و برگردند. ملت ما نشان داده در مقابل فشارها مقاومت و ایستادگی میکند و دنیا باید بداند که سیاست خارجی دولت ما از برجام شروع نمیشود، چون به برجام هم محدود نخواهد شد.
وی ادامه داد: ما تعامل با همه دنیا و همه کشورهای دنیا را به عنوان یک اصل تعاملی گسترده و متوازن در سیاست خارجی دنبال خواهیم کرد و هر مذاکرهای که منافع ملی در آن تضمین شود، حتما مورد حمایت خواهد بود اما ما وضعیت اقتصادی و شرایط مردم را به مذاکرات گره نخواهیم زد.
* نفی مذاکره برای مذاکره
رئیسجمهور منتخب گفت: اجازه نخواهیم داد به نحوی مذاکره برای مذاکره باشد، اجازه نخواهیم داد مذاکرات فرسایشی باشد، بلکه باید هر نشستی همراه با نتیجه باشد، نتیجهمحوری موضع ما است و باید آوردهای برای ملت بزرگ ایران داشته باشد. در راستای آوردهای برای مردم و رفع محدودیتها و تحریمها و راستیآزمایی مسأله ارتباطات را ادامه خواهیم داد. رئیسجمهور منتخب در ادامه به سوالات خبرنگاران در حوزههای مختلف پاسخ داد. رئیسی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اولویتدارترین و نخستین دستورکار شما در دولت جدید چه خواهد بود، اظهار داشت: در روز آغاز به کار دولت اعلام خواهیم کرد که به تمام بسترهای فسادزا که ایجاد رانت میکند باید خاتمه داده شود،؛ یعنی دستگاههای اداری موظف هستند زمینههای رانت و فساد را از بین ببرند و این سازوکارها را اصلاح کنند. وی گفت: نخستین اقدام توجه به وضعیت اشتغال و مسکن مردم خواهد بود که دستاندرکاران بخشهای مختلف باید حضوری فعال با مشارکت مردم داشته باشند. رئیسجمهور منتخب در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه یورونیوز مبنی بر اینکه برجام برای دولت شما چقدر اهمیت دارد و چه پیامی برای آمریکا و اروپا دارید؟ تصریح کرد: ما خطاب به آمریکا میگوییم شما موظف به رفع همه تحریمها هستید و باید برگردید و تعهدات خود را اجرا کنید؛ اروپاییها نیز حتما تحت تأثیر فشار آمریکا قرار نگیرند و نسبت به آنچه متعهد شدهاند عمل کنند؛ این مطالبه ملت ایران از شماست.
* برنامهریزی برای کاهش مالیات تولید
رئیسجمهور منتخب درباره رفع موانع تولید از جمله تأمین مالی ناقص، رانتهای ارزی و بخشنامههای دستوپاگیر گفت: اولویت خود را بر نقدینگی قرار خواهیم داد و آن را به سمت تولید سرازیر میکنیم. وی ادامه داد: در حال حاضر هم تولیدکنندگان و کارآفرینان نسبت به کمبود نقدینگی اعتراض دارند و هم از سوی دیگر همه کارشناسان اقتصاد نسبت به افزایش نقدینگی هشدار میدهند؛ بنابراین نقدینگی باید به سمت تولید هدایت شود. وی تصریح کرد: ما تولید را پرجاذبه و اقدامات غیرمولد را بیجاذبه خواهیم کرد؛ این با یک بخشنامه یا سخن امکانپذیر نیست و یک سلسله اقدامات میخواهد از جمله اینکه برای ایجاد جذابیت در تولید، کاهش مالیات تولید از 25 درصد به 10 درصد با یک شیب ملایم و ایجاد مالیات برای کارهای غیرمولد و سوداگرانه مانند سوداگری در ارز، طلا و مسکن را دنبال میکنیم تا یک عدالت مالیاتی ایجاد شود و ما مصمم هستیم که این کار را در دولت دنبال کنیم.
* رفع تحریم و راستیآزمایی؛ سیاست خارجی برجامی
حجتالاسلام رئیسی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه امبیسی آمریکا که پرسید آیا برای اینکه برجام مؤثر واقع شود باید کل تحریمهای آمریکا شامل تحریمهای دوره ترامپ رفع شود و آیا قصد دارید تیم مذاکرهکننده هستهای را حفظ کنید، گفت: تیم مذاکرهکننده هستهای کار خود را دنبال میکند. تیم سیاست خارجی ما نیز در حال بررسی کار عزیزان است. آمریکا موظف است تمام تحریمهای ظالمانه نسبت به ملت ایران را رفع کند. رفع تحریمها و راستیآزمایی محور بحث سیاست خارجی ما خواهد بود.
* ملاقات با بایدن: خیر!
رئیسجمهور منتخب در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار الجزیره انگلیسی که پرسید «برخی تحلیلها و اتهامات از سوی برخی نهادهای حقوق بشری مطرح است، این مسائل چه تأثیری میتواند بر فعالیت شما داشته باشد»؟ گفت: من از ابتدای مسؤولیت، یک حقوقدان و مدافع حقوق مردم بودهام، حقوق بشر، محوریترین مورد بوده که دنبال کردهام و به آنانی که اتهام میزنند باید گفت ما امروز در جایگاه مدعی قرار داریم. تمام اقداماتی که انجام دادهایم در جهت رعایت حقوق بشر و انسان بوده است، با کسانی که دست به حرکتهای داعشی و ضد امنیتی زدند. وی افزود: مدعیان حقوق بشر باید جواب دهند اگر یک قاضی از امنیت جامعه و حقوق مردم دفاع کرد، آیا نباید مورد تشویق قرار گیرد که امنیت مردم را در برابر تهدیدها حفظ کرده است؟ افتخارم این است که هر جا بودهام از حقوق مردم، امنیت مردم و آرامش مردم دفاع کردم و امروز هم خود را موظف به این کار میدانم که از حقوق انسانها دفاع کنم. کسانی که مدعی هستند، باید به وجودآورندگان داعش را مورد مواخذه قرار دهند؛ مسلما اگر اینها مورد مواخذه قرار گیرند دنیا به صلح خواهد رسید. رئیسی در پاسخ به پرسش خبرنگار «راپلی» روسیه مبنی بر اینکه «در صورت رفع تحریمها حاضر به مذاکره مستقیم و ۲ نفره با رئیسجمهور آمریکا هستید»، گفت: خیر!
* بازگشت اعتماد به بورس
رئیسی در پاسخ به این سؤال که چه برنامهای برای جبران خسارت مردم در بورس دارید؟ گفت: اعتماد مردم را به بازار سرمایه برمیگردانیم. رئیسجمهور منتخب ادامه داد: از جمله اقدامات ما این خواهد بود که حتما بورس را به عنوان قلک دولت قرار نخواهیم داد و کسری بودجه دولت را از طریق بورس تأمین نخواهیم کرد. وی با بیان اینکه تلاش میکند از طریق ایجاد صندوقهای خرد، ضرر مردم را در بورس جبران کند، اظهار داشت: نظارت و سازوکارهای نظارتی را در بورس فعال خواهیم کرد که خود این فعال شدن نظارت، باعث خواهد شد صندوق توسعه بورس از ایجاد تکانههای بورس پیشگیری کند.
* موشکی و منطقه قابل مذاکره نیست
رئیسی در پاسخ به سوال شبکه «سیانان» آمریکا اظهار داشت: پیشنهاد جدی من به دولت آمریکا این است که سریعا به تعهدات خود عمل و تمام تحریمها را رفع کند و با رفع همه تحریمها نشان دهد که صداقت دارد. وی افزود: ملت ایران از برجام خاطره خوشی ندارند چون آوردهای که در برجام پیشبینی شد، ملت ایران شاهد برخورداری از این آورده نبود و دلیل آن هم عهدشکنی آمریکاییها و عمل نکردن به تعهدات توسط اروپاییها بود. وی خاطرنشان کرد: ما تأکید میکنیم دولت آمریکا نسبت به تعهدش در این توافق عمل کند و به آن پایبند باشد. مسائل منطقهای و مسائل موشکی قابل مذاکره نیست. وقتی نسبت به مسألهای که روی آن مذاکره و توافق شده و قرارداد آن منعقد شده و آنها به آن متعهد شدهاند اما بدان عمل نکردهاند، چگونه میخواهند وارد مباحث جدید و نو شوند؟
رئیسجمهور در ادامه درباره ترکیب احتمالی کابینه سیزدهم گفت: همانطور که بارها اعلام کردم به صورت مستقل وارد میدان شدم و از همه گروهها، تشکلها، احزاب و شخصیتهای بزرگ که از من حمایت کردند صمیمانه تشکر میکنم و سپاسگزارم. وی افزود: ما برای تشکیل دولت، خود را در مقابل خداوند متعال مسؤول میدانیم و فقط وامدار ملت خواهم بود. رئیسجمهور منتخب در ادامه خاطرنشان کرد: در تشکیل دولت، انقلابی بودن، کارآمد بودن و مردمدار بودن از شاخصهای دولت بنده خواهد بود. رئیسجمهور منتخب ملت در ادامه در پاسخ به خبرنگار تلویزیون دولتی چین مبنی بر اینکه رئیسجمهوری چین به شما تبریک خود را ارسال کرده و چین اهمیت زیادی برای توسعه روابط خود برای ایران قائل است، انتظار جنابعالی از رابطه بین ۲ کشور چیست؟ گفت: قطعا روابط بسیار خوبی با کشور چین خواهیم داشت و طرح جامع به عنوان یکی از اسناد خواهد بود و اجرایی کردن این طرح حتما در دستور کار خواهد بود.
* قطع ارتباط سفره مردم با خارج از کشور
رئیسی در ادامه سخنانش در پاسخ به سوالی درباره قیمت کالاهای اساسی اظهار داشت: موضوع کالاهای اساسی اولویت دولت است، نظارت بر زنجیره تامین و تولید کالاهای اساسی مردم تا مصرف، جزو اولویتهای دولت خواهد بود، اما اساس قضیه آن است که ما باید ارتباط سفره مردم و کالاهای اساسی را با دلار یا خارج از کشور در یک کار میانمدت و طولانیمدت قطع کنیم.
* درباره رابطه با عربستان
رئیسجمهور منتخب درباره سؤال مربوط به روابط با عربستان سعودی گفت: ما روابط با همه کشورهای دنیا و تعامل با همه را اعلام کردهایم بویژه روابط با کشورهای همسایه برایمان مهم است؛ اولویت ما ارتباط با همسایگان خواهد بود و نسبت به کشور عربستان هم درباره بازگشایی سفارتخانهها بین ۲ کشور هیچ مانعی از طرف جمهوری اسلامی وجود ندارد و این سیاست پیش از این اعلام شده است و باز هم تأکید میکنم روابط و گفتوگو با عربستان و همه کشورهای منطقه برای جمهوری اسلامی هیچ مانعی ندارد.
رئیسی همچنین چند نکته را در پایان نشست خبری خود با رسانههای داخلی و خارجی اعلام و تصریح کرد: در ابتدای دولت خواهیم گفت همه زمینهها را برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم خواهیم کرد، زیرا دولت خود را مؤظف میداند در این باره کارهایی را انجام دهد. وی خاطرنشان کرد: ما همچنان که نسبت به حقوق و امنیت مردم در داخل کشور خود را مؤظف میدانیم نسبت به ایرانیان خارج از کشور هم وظایفی را برعهده داریم، زیرا آنها ایرانی هستند و ما نسبت به آنها مسؤولیتهایی را بر عهده داریم، لذا باید ورود ایرانیان به داخل کشور تسهیل شود و همه دستگاههای مربوط در این باره باید این تسهیلگری را انجام دهند، ضمن اینکه سرمایهگذاری در کشور توسط ایرانیان خارج از کشور باید در اولویت قرار گیرد.
***
سایه روشنهای مواضع برجامی رئیسی
اولین نشست خبری هشتمین رئیسجمهور منتخب ملت در سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری با حضور رسانههای داخلی و خارجی همانطور که انتظار میرفت با نقش پررنگ سیاست خارجی برگزار شد. دولت جدید ایران در فضایی تشکیل خواهد شد که طی یک اتفاق کمسابقه آغاز به کار دولت سیزدهم در ایران تقریبا با شروع کار دولت جدید و دموکرات ایالاتمتحده آمریکا- فاصله 7 ماهه- تلاقی پیدا کرده است. از این رو در شرایطی که دولت بایدن طی ماههای گذشته با میراث سیاست خارجی دولت ترامپ و اوباما درباره ایران و توافق هستهای دست به آزمون و خطا زده است، عمده سوالات خبرنگاران خارجی از رئیسی هم درباره سیاست دولت او درباره برجام به عنوان میراث بجا مانده از دولت روحانی بود.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی از میان این پرسشها تلاش کرد خطوط اصلی سیاست خارجی و دیپلماسی دولت سیزدهم را در این باره ترسیم کند. هشتمین رئیسجمهور ایران مواضع نسبتا قابل قبولی درباره توافق هستهای و طیفی از موضوعات دیگر مثل تعامل با دولت آمریکا، مسائل منطقهای و موشکی اتخاذ کرد که به مهمترین آنها در ادامه اشاره میشود.
1- رئیسی در موضوع برجام که شاید بتوان آن را از چالشهای درگیرکننده سیاست خارجی دولت سیزدهم عنوان کرد، مواضعی صریح و روشن گرفت که مهمترین نکتهاش در این بود مواضع برجامی منتخب ملت برای مراکز جهانی و طرفهای مقابل ایران در توافق «تفسیرپذیر» نخواهد بود.
2- هشتمین رئیسجمهور ایران با درک صحیح از شرایط موجود تاکید کرد این آمریکاست که توافق را نقض کرده و راهی جز بازگشت به توافق و رفع تحریمها ندارد؛ رئیسی برای طرف مقابل روشن کرد توپ در زمین آمریکاست و نه ایران. رئیسی بدرستی توانست این گزاره را که درباره برجام ایران در جایگاه مدعی است و توافق هستهای نقضشده سند مطالبه کشورمان است، تثبیت کند.
3- رئیسی روز گذشته روشن ساخت درباره توافق هستهای، پیرو شروط کشورمان مبنی بر لغو تحریمها توسط آمریکا و راستیآزمایی توسط ایران و وی از شروط رسمی کشور که چند بار رهبر انقلاب بر آن تاکید کردهاند، پیروی میکند و به طرف بدعهد آمریکایی و ۳ کشور اروپایی در برجام تفهیم کرد در این باره در ایران «چندصدایی» وجود نخواهد داشت.
4- تاکید رئیسجمهور منتخب ملت بر نفی گزارههایی نظیر «مذاکره فرسایشی» و «مذاکره برای مذاکره»، نشان داد وضعیت موجود در برجام را بدرستی درک کرده است؛ چه اینکه در حال حاضر ایران به پشتوانه قانون اقدام «راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» مصوب مجلس که غنیسازی 60 درصدی و توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را در پی داشته و از طرف دیگر، بسترسازی برای خنثیسازی تحریمها، دست برتر را در احیای برجام دارد و این ایالاتمتحده و تروئیکای اروپا هستند که در اضطرارند و زمان به نفع آنها نیست.
5- حجتالاسلام رئیسی درباره مسائل منطقهای و مسائل موشکی نیز تصریح کرد این موارد قابل مذاکره نیست در حالی که در برجام که روی آن مذاکره و توافق شده و قرارداد آن منعقد شده و آنها به اجرای آن متعهد شدهاند اما عمل نکردهاند. این موضعگیری رئیسی در شرایطی بود که چند روز قبل نیویورکتایمز گزارش داد مقامات آمریکایی درگیر در مذاکرات وین، از ایران در ازای بازگشت به برجام تضمین موافقت با گستردهتر شدن مذاکرات به مسائل منطقهای و موشکی را خواستار شدهاند.
ارسال به دوستان
اخبار
پیگیری پرونده اخلال در انتخابات توسط مجلس با دستور قالیباف
رئیس مجلس از ۲ کمیسیون اصل ۹۰ و شوراها خواست اخلالهای ایجادشده در روند برگزاری انتخابات را پیگیری کرده و گزارشی به مجلس ارائه دهند تا بررسیهای لازم انجام شود.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی، عضو هیأترئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی پارلمان در اخطاری با استناد به اصل ۱۳۷ قانون اساسی اظهار داشت: در انتخابات ۲۸ خرداد اختلالاتی در سیستمها وجود داشت به گونهای که تعرفه رای به برخی شعب دیر رسید و با تاخیر کار خود را شروع کردند. وی افزود: نمونه این موضوع را میتوان در اعلام نتایج آرای انتخابات ریاستجمهوری دید که آقایان گفتند نتایج بر اساس تجمیع ۹۰ درصد صندوقهای آراست که انگار آنها درکی از ۹۰ درصد نداشتند. سلیمی خطاب به قالیباف عنوان کرد: با توجه به این رفتار غیرقابل دفاع و اخلال پیش آمده در روند انتخابات، دستور بررسی دهید تا با مقصران برخورد شود، چون طبق پیشبینیها، در صورت نبود چنین اخلالهایی، حداقل ۵ تا ۱۰ درصد میزان مشارکت افزایش پیدا میکرد. باید منشأ این اخلال مشخص شود که با این وضعیت اجازه ندادند بخشی از مردم رای دهند. در ادامه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این اخطار گفت: موضوع مطرح شده توسط آقای سلیمی درست است؛ در روز انتخابات در ۲ نوبت یعنی آغاز انتخابات و نیمه روز قبل از ساعت ۱۰:۳۰ دو اشکال جدی به وجود آمد. وی از ۲ کمیسیون اصل ۹۰ و شوراها خواست که این موضوع را پیگیری کرده و گزارشی به مجلس ارائه دهند تا بررسیهای لازم انجام شود.
***
کجرویهای ۸ سال گذشته را باید با ۴ سال جهاد جبران کنیم
سعید جلیلی در آیین «شکرانه حضور ملت در انتخابات» و آیین ملی «روز بسیج استادان» که در دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به مفهوم دولت سایه گفت: چنانچه کار خطایی صورت میگیرد باید در زمان خودش اصلاح شود. بر همین اساس در این 8 سال اگر خطایی رخ میداد برای کمک به دولت وظیفه داشتیم آن خطا را متذکر شویم. وی با بیان اینکه امروز در دورهای جدید قرار داریم که ملت ایران هم با حضور و هم با انتخاب خودش مسیر جدیدی برای پیشرفت انقلاب برگزیده است، گفت: باید این فرصت را برای پیشرفت کشور غنیمت شمرد؛ آن هم نه برای پیشرفت معمولی، بلکه ایجاد یک جهش در کشور. جلیلی با اشاره به اینکه کشور در 4 سال آینده باید جهش داشته باشد و این جهاد میخواهد، اظهار داشت: دولت منتخب نیازمند کمک مردم است و بدون پشتیبانی و کمک مردم و نخبگان این بار سنگین را بهتنهایی نمیتواند بردارد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: یک زمان دولت رقیب شماست، یک زمان دیگر رفیق شما؛ در هر ۲ حالت باید به دولت کمک کرد. نه رقابت باید مانع کمک به دولت شود و نه رفاقت موجب چشمپوشی از موضوعات شود. جلیلی افزود: اگر در ۸ سال گذشته کوتاهی و کجروی داشتهایم باید در ۴ سال آینده آن را جبران کنیم و این هم جهاد میخواهد.
***
رئیسجمهور چین پیروزی رئیسی در انتخابات را تبریک گفت
«شی جین پینگ» رئیسجمهور چین در پیامی، انتخاب «سیدابراهیم رئیسی» در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران را تبریک گفت. به گزارش خبرگزاری دولتی «شینهوا»، رئیسجمهور چین در این پیام ضمن تبریک پیروزی حجتالاسلام رئیسی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران، خاطرنشان کرد که چین و ایران شرکای استراتژیک جامع هستند و امسال، پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین ۲ کشور است. وی افزود، توسعه روابط چین و ایران را بسیار مهم ارزیابی میکند و آماده است تا با رئیسجمهور جدید ایران برای تقویت ارتباطات استراتژیک دوجانبه، تحکیم اعتماد سیاسی متقابل و گسترش و تعمیق همکاریهای برد- برد در زمینههای مختلف به منظور ایجاد منافع برای هر ۲ کشور و مردم آنها، همکاری کند.
***
«شرکلیف» سفیر جدید انگلیس در تهران شد
دولت انگلیس «سایمون شرکلیف» را به عنوان سفیر جدید این کشور در تهران معرفی کرد. به گزارش فارس، دولت انگلیس، «سایمون شرکلیف» را به عنوان سفیر جدید این کشور در تهران به جای «راب مکایر» معرفی کرد. طبق اعلام پایگاه اینترنتی دولت انگلیس، او از ماه آگوست ۲۰۲۱ عهدهدار سفارت لندن در تهران خواهد شد. این دیپلمات انگلیسی در کارنامه خود، فعالیت به عنوان دبیر دوم سفارت انگلیس در تهران (بخش سیاسی) بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ را دارد. شرکلیف پیش از تصدی سمت جدیدش، عهدهدار مدیریت امنیت ملی وزارت خارجه انگلیس بوده و پیش از آن، به عنوان سفیر این کشور در یمن فعالیت کرده است. سفیر جدید انگلیس سابقه فعالیت در کشورهای عراق و افغانستان را نیز دارد. وی همچنین مسؤول بخش مبارزه با تروریسم وزارت خارجه انگلیس در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ بوده و بعد از آن هم به عنوان معاون نمایندگی ابوجا (نیجریه) فعالیت کرده است. سفیر کنونی انگلیس که قرار است جای خود را به شرکلیف بدهد، از مارس ۲۰۱۸ عهدهدار سفارت انگلیس در تهران بود.
ارسال به دوستان
مواضع عبرتآموز اصلاحطلبان پس از شکست سنگین در انتخابات ریاستجمهوری و شورایشهر
فضاحت جمعی اصلاحطلبان
گروه سیاسی: شکست سنگین اصلاحطلبان در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری و ششمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا با واکنشهای متفاوتی در جبهه اصلاحات همراه شد. هر چند برخی طیفهای این جناح تلاش دارند با تکرار ادعاهای قدیمی علت شکست خود و رای بسیار پایین عبدالناصر همتی را به ردصلاحیتهای شورای نگهبان منتسب کنند اما بسیاری از چهرههای شناختهشده و رسانههای اصلاحطلب در روزهای گذشته اقرار به شکست حتمی خود را بر تکرار ادعاهای تاریخ مصرف گذشته ارجح دانستهاند.
صادق زیباکلام از جمله فعالترین چهرههای اصلاحطلبی است که کمتر روزی را بدون مصاحبه با رسانهها سپری میکند. او که اردیبهشت سال گذشته و پس از انتخابات مجلس یازدهم از مرگ اصلاحات خبر داده و گفته بود: «اصلاحات تمام شده است، در دوم اسفند ۱۳۹۸، همه چیز تمام شد، اصلاحات تمام شد، چون کرونا بود نمیشد ختم و شب هفت گرفت، مسجدالجواد را نمیشد کرایه کنیم که بعدازظهر برای فاتحه بیایند. مردم در این تاریخ نشان دادند که از اصلاحطلبان عبور کردند»، روز یکشنبه در سرمقاله روزنامه شرق به بررسی انتخابات 28 خرداد پرداخت و نوشت: «بزرگترین بازنده انتخابات ۲۸ خرداد اصلاحطلبان بودند. رهبری اصلاحات اگر چه با تأخیر، اما تمامقد به حمایت از آقای همتی برخاست. یکی پس از دیگری چهرههای اصلاحطلب از شخص آقای خاتمی گرفته تا جناب کروبی، غلامحسین کرباسچی، حسین مرعشی تا چهرههای روشنفکری همچون دکتر عبدالکریم سروش و استاد مصطفی ملکیان مردم را به شرکت در انتخابات و رأی به آقای همتی دعوت کردند اما هیچیک از آن حمایتها و دعوتها نتوانست یخی را آب کند. 5/2 میلیون رأی برای آقای همتی در حقیقت تیر خلاصی در شقیقه اصلاحطلبان بعد از ۲۴ سال حیات سیاسیشان بود. در بدبینانهترین حالت دستکم 10 میلیون و در خوشبینانهترین حالت حتی رفتن به دور دوم را اصلاحطلبان برای نامزدشان پیشبینی کرده بودند اما شکست آنان بهمراتب سنگینتر از دیگران بود».
ادعای زیباکلام البته ادعایی مهجور در میان اصلاحطلبان به شمار نمیآمد، روزنامه اصلاحطلب «آفتاب یزد» نیز که از مهمترین حامیان حسن روحانی در سالهای اخیر به حساب میآید، در شماره روز گذشته خود در گزارشی با عنوان «مثلث برمودای اصلاحطلبان» از شورای نگهبان بابت ردصلاحیت گزینههای نامآور اصلاحات تشکر کرد و نوشت: «شورای نگهبان از میان صدها نامزد رسید به ۷ نام اما با قطعیت میگویم حتی اگر همه نام و نشاندارها آمده بودند با همه سلایق، باز هم در ۲ مساله هیچ خللی ایجاد نمیشد؛ یکی در جلب و جذب مشارکت، دیگری در پیروزی «سیدابراهیم رئیسی». این وسط فقط شورای نگهبان به داد پزشکیان و جهانگیری و لاریجانی رسید که در کشاکش قرار گرفتن در معرض قضاوت عموم به تیر غیب حسن روحانی و کلاب هاوس و کارگزاران سازندگی دچار نشوند.
خلاصه و مفید، رقابت در زمین بازی ساخته و پرداخته ما اصلاحطلبهاست اگرنه وقتی 8 سال ایستادیم و اعتمادکُشی حسن روحانی را نظاره کردیم با کلاب هاوس میخواستیم اعتمادسازی کنیم... ما اصلاحطلبها یا با همراهی با حسن روحانی، اعتماد و معیشت و هست و نیست مردم را سوزاندیم یا با سکوتمان، که در هر ۲ صورت مقصر بودیم و باید تاوان میدادیم که دادیم. ظرفیت رای اصلاحطلبها همانی بود که دیدیم با یا بدون جهانگیری، پزشکیان و حتی علی لاریجانی، اصل ماجرا هیچ تغییری نمیکرد چون ما در «مثلث برمودای سیاست» از نظر مردم «نیست و محو» شده بودیم و چارهای جز پذیرش شکست نداشتیم!»
حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی هم که تا پیش از برگزاری انتخابات از قطعی بودن پیروزی اصلاحطلبان و کشیده شدن سرنوشت انتخابات به دور دوم خبر داده بود، در گفتوگو با «اعتماد آنلاین» در پاسخ به این سوال که آیا جبهه اصلاحطلبان ایران به چاه شورای عالی اصلاحات نیفتاد و باز هم تشتت در تصمیمگیری بین اصلاحطلبان برای معرفی و حمایت یا عدم حمایت از کاندیداهای موجود در عرصه انتخابات وجود نداشت، گفت: «واقعیت این است که حتی در صورت اعلام موضع واحد، باز هم نتیجه اصلی هیچ تفاوتی نمیکرد. وی ادامه داد: خیلی روشن در شورای شهر تهران، اصفهان، مشهد و شهرهای بزرگ همه اصلاحطلبان با تصمیم جمعی حضور داشتند اما هیچ تفاوت معناداری بین اینکه همه گروهها میآمدند یا تصمیم جمعی اتخاذ نشد، دیده نمیشود. کما اینکه در شورای شهر تهران و شهرهای بزرگ همه گروهها با وحدت در عرصه انتخابات لیست داده بودیم و حضور داشتیم اما نتیجه تغییری نکرد».
در ادامه خودزنیهای درون جبهه اصلاحات، عباس عبدی در یادداشتی با اشاره به واگذار شدن امور اصلاحات به دست تکنیسینها نوشت: «مردم ایران به دلایل تاریخی و تجربه 100 ساله خود و نیز وضعیت منطقه، اطمینان دارند که اصلاحات به عنوان کمهزینهترین شیوه تغییر و بهبود با فاصله بسیار زیادی بهتر از هر روش دیگری است. ولی این امر به معنای آن نیست که اصلاحات را معادل اصلاحطلبان به عنوان یک گروه اسم و رسمدار بشناسند. کسانی که به طور کامل آگاهانه یا ناآگاهانه اسیر تکنیسینها و کارپردازهای سیاسی شدهاند و رهبری اصلاحات را از مجموعه ایدهپرداز و افراد دارای اعتمادبهنفسی که درک درستی از سیاست داشته باشند به تکنیسینهای سیاسی تبدیل کردهاند به طوری که هر 4 سال یک بار فیل آنان یاد هندوستان میکند و با شیوههای نخنما وارد میدان سیاست میشوند و غیرمسؤولانه یکهتازی میکنند، نتیجه آن همین وضعیتی است که در 28 خرداد دیدیم؛ وضعیتی که بسیاری از کنشگران واقعی اصلاحطلب بنا به ملاحظات گوناگون سکوت کردند تا بلکه شکاف و انشقاقی رخ ندهد ولی خیلی خوب میدانستند که پایان این بیراهه به کجا ختم خواهد شد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|