|
لیست ۱۲ نفره تیم ملی والیبال ایران در المپیک
فدراسیون جهانی والیبال ترکیب بلندقامتان ایران را برای حضور در رقابتهای المپیک در سایت رسمی خود به نمایش گذاشت که ترکیب ایران به این شرح است: پاسورها: سعید معروف و جواد کریمی. قدرتیزنها: میلاد عبادیپور، میثم صالحی و مرتضی شریفی. سرعتیزنها: محمد موسوی، مسعود غلامی و علیاصغر مجرد. پشتخطزنها: امیر غفور و صابر کاظمی. لیبرو: آرمان صالحی و مهدی مرندی.
ارسال به دوستان
رضا رجبی در گفتوگو با «وطنامروز» پس از برد استقلال مقابل تراکتور:
خلاقیت قائدی به داد آبیها رسید
زهره فلاحزاده: تیم فوتبال استقلال توانست در هفته بیستوششم لیگ برتر با نتیجه 1-2 مقابل تراکتور به پیروزی دست پیدا کند تا قرمزهای تبریز یک شکست دیگر را تجربه کنند. استقلالیها در این بازی هم روی نبوغ مهدی قائدی به ۲ گل رسیدند و شاید اگر این بازیکن در خط حمله آنها نبود، تیم مجیدی با یک بنبست تاکتیکی مواجه میشد. استقلال با ۴۷ امتیاز پس از پرسپولیس ۵۵ و سپاهان ۵۳ امتیازی در رده سوم قرار دارد. «وطنامروز» درباره این دیدار و عملکرد آبیپوشان با رضا رجبی، پیشکسوت این تیم گفتوگو کرد. ***
* تراکتور باز هم به استقلال باخت؛ این دیدار را چطور دیدید؟
این بازی برای استقلال از آن جنبه که بتواند جایگاهش را در جدول حفظ کند، حساس بود؛ با توجه به شرایط بدی که باشگاه دارد، برد خوبی بود. در مسابقاتی که بحث فنی یک مقدار کمرنگ است و بازی بیشتر در میانه زمین دنبال میشود، بازیکنان خلاق و تأثیرگذار میتوانند نتیجه را تغییر دهند. قائدی بازیکن تند و تیزی است، خیلی خوب میتواند از لایههای دفاعی حریف عبور کند. او توانست روی ۲ گل اثر بگذارد. روی گل اول هم که گل به خودی بود تا لحظه آخر که توپ درون دروازه قرار بگیرد، پیگیر بود. در صحنه گل دوم هم خیلی خوب به سمت دروازه حریف چرخید و توانست توپ را درون دروازه قرار دهد.
خیلیها میگویند اگر قائدی درون زمین نبود، شاید استقلال به گل نمیرسید.
وظیفه مهاجم گل زدن است اما به هر حال قائدی با خلاقیتش توانست گره بازی را باز کند. به نظر من درست نیست بگوییم اگر این بازیکن نبود، تیم به مشکل میخورد اما میتوانیم بگوییم او تأثیر خودش را گذاشت تا بتوانیم از این بازی با موفقیت عبور کنیم.
این روزها اعتراض به اشتباهات داوری از سوی تیمها زیاد شده است؛ این بازی هم استقلال روی یک اشتباه داوری گل دریافت کرد.
تا زمانی که سیستم VAR نیاید، ما این مشکلات را در فوتبالمان خواهیم داشت. برای فوتبال ایران بد است که به این سیستم دسترسی نداریم. آقایان دغدغهشان فوتبال نیست، اگر نه این کمترین خواسته هواداران فوتبال است که VAR به ایران بیاید. حداقل با وجود چنین سیستمی این اشتباهات کم و کمتر میشود و حق تیمی ضایع نخواهد شد.
* با توجه به اینکه به احتمال قوی قانون منع جذب خارجیها از فصل بعد منتفی میشود، بهتر است استقلال با مجیدی ادامه دهد یا باید مربی خارجی بار دیگر پایش به ایران باز شود؟
به نظر من استقلال باید کمیته فنی تشکیل دهد تا در کنار مجیدی بتواند به تیم کمک کند. این اتفاق میتواند باری را از دوش سرمربی هم بردارد و تنها او جوابگوی نتایج تیم نباشد. کمیته فنی میتواند در بخش فنی و یارگیری به سرمربی کمک کند. به خود مجیدی هم گفتهام او نمیتواند با کل ایران بجنگد. اگر واقعا میخواهد در استقلال موفق شود، باید تمرکزش را روی تیمش بگذارد و از کمیته فنی آینده کمک بگیرد. چند مربی خارجی آوردیم و کلی بدهکار شدیم. به نظر من باید فرهاد را حفظ کنیم. در کل مخالف بازیکن و مربی خارجی هستم، چرا که این همه بازیکن بااستعداد در ایران داریم.
* صحبت از بازیکن خارجی شد؛ به نظر شما استقلال باید به فکر تمدید قرارداد ۲ بازیکن خارجیاش باشد یا با توجه به عملکرد متوسط آنها، بهتر است قطع همکاری کند؟
دیاباته چندین بار به مرخصی رفت و چون سن او بالای ۳۰ سال است، سخت است سریع و بدون آسیبدیدگی به تمرینات بازگردد اما باشگاه، میلیچ را اذیت کرد؛ بازیکنی که از تمام نفراتی که به ایران آمد، بهتر بود و واقعا فوتبالیست است. ما نتوانستیم با او درست رفتار کنیم و بخوبی از او استفاده کنیم.
البته دیاباته هم شرایط میلیچ را داشت اما بازیکن کروات تیم حتی نسبت به مهاجم استقلال عملکرد ضعیفتری داشت.
میلیچ روند رو به رشدی داشت اما پرداخت نشدن مطالبات روی او تأثیر گذاشت. وقتی در لیگ قهرمانان آسیا مربی از ۳ دفاع چپ استفاده میکند، یعنی هنوز نمیدانید دفاع چپ اول تیم کدام است، در نتیجه بازیکن هم عملکرد خوبی نخواهد داشت. میلیچ در آن منطقه یک سر و گردن از بقیه بازیکنان بالاتر است. به نظر من این بازیکن حرفهای بود که خیلی از مشکلات را عنوان نمیکرد.
* درباره تیم ملی هم صحبت کنیم. دراگان اسکوچیچ، سرمربی تیم ملی پس از عملکرد خوبش ماندگار شد؛ موافق ماندن او بودید یا فکر میکنید در مرحله نهایی مقدماتی جامجهانی کار سختتر خواهد بود و نیاز به مربی بزرگتری داشتیم؟
اسکوچیچ را مربی ملی نمیدانم. او را مربی باشگاهی میدانم. مربی ملی با باشگاهی کاملا متفاوت است اما در شرایطی او انتخاب شد که روی تیم و بازیکنان ما شناخت داشت. هر چند صعود از این مرحله را خیلی بزرگ کرده و سقف آرزوهایمان را خیلی پایین آورده بودیم اما باید گفت دست اسکوچیج از نظر بازیکن فوقالعاده باز بود. لژیونرها با آمادگی کامل آمده بودند اما ما در انتقال توپ از هافبک به حمله هنوز مشکل داریم و تیم ما مریض است. مطمئنم فدراسیون، اسکوچیچ را نمیخواست اما فشار رسانهها که موافق ماندن این مربی بودند، باعث شد او بماند. فدراسیون در عمل انجام شده قرار گرفت. کلاس بازیهای مرحله نهایی بالاتر از مرحله قبل است. فدراسیون روی کریم باقری و وحید هاشمیان مانور میکند. آنها از اسمها استفاده کردند که بتوانند لژیونرهای بزرگ را کنترل کنند. مثلا آزمون بداند که کریم باقری روی نیمکت نشسته است. این اتفاقات تا یک حدی جواب میدهد، مابقی درون زمین اتفاق میافتد.
گروه ما در مرحله نهایی مقدماتی جامجهانی نسبت به گروه دیگر، آسانتر است.
ما مقابل کشورهای عربی مثل سوریه و عراق مشکل داریم. آنها هم مثل تیم ما غیرتی و تعصبی بازی میکنند. با شیوهای که در ۴ دیدار قبل بازی کردیم، به نظر من در این مرحله به مشکل میخوریم. چون بیشتر بازیکنان تأثیرگذار ما در خط هافبک و حمله هستند. بیشتر روی خلاقیت بازیکنان به گل میرسیدیم. گروه ما آسانتر از گروه دیگر است اما نباید تیمهای عربی را دست کم بگیریم.
* به جامجهانی صعود میکنیم؟
نمیتوانم قاطعانه بگویم که صعود میکنیم اما عقبه و نفرات فوتبال ایران طوری است که باید به جامجهانی صعود کنیم. باز هم میگویم سقف آرزوهایمان پایین آمده است. این در حالی است که ۵ تیم میتوانند از آسیا صعود کنند. چرا از گروهی که ۲ تیم مستقیم به جامجهانی میروند، تیم ما نتواند صعود کند؟ امیدوارم این اتفاق بیفتد و مردم ما که به دلیل کرونا خانهنشین شدهاند، تیم ملی کشورشان را در جامجهانی ببینند.
ارسال به دوستان
اخبار
اعلام ترکیب تیم تکواندوی ایران در رقابتهای تیمی المپیک
با اعلام سازمان تیمهای ملی، ترکیب نهایی تیم ملی تکواندوی ایران برای حضور در مسابقات تیمی مشترک المپیک توکیو مشخص شد. بر اساس پیشنهاد فدراسیون جهانی تکواندو و تایید کمیته بینالمللی المپیک (IOC) برای نخستینبار رقابتهای تیمی مشترک تکواندو به صورت آزمایشی در بازیهای المپیک توکیو برگزار میشود؛ تیم ایران و چین موفق شدند از طریق رقابتهای جامجهانی و هنرهای رزمی سهمیه حضور در این رویداد را به دست آورند و با اعلام فدراسیون جهانی تیمهای ساحل عاج، روسیه و ژاپن نیز حضور دارند. جلسه سرپرستان و مراسم قرعهکشی مسابقات تیمی المپیک توکیو امروز ساعت ۱۹ تا ۲۰ به وقت کرهجنوبی (۱۴:۳۰ تا ۱۵:۳۰ به وقت تهران) برگزار میشود. این رقابتها روزهای ۲ تا ۵ مردادماه در سالن «ماکوهاری مسه» برگزار میشود که هر روز یک مسابقه تیمی قبل از رقابتهای کسب مدال برنز بخش انفرادی انجام خواهد شد. با اعلام سازمان تیمهای ملی، تیم ملی تکواندوی ایران با ترکیب امیرمحمد بخشی، عرفان ناظمی، کیمیا همتی و ملیکا میرحسینی در این رویداد حضور پیدا میکند. هدایت این نفرات بر عهده سیدنعمت خلیفه به عنوان سرمربی است. طبق مسابقات قبلی که به این شیوه برگزار شده است، هر تیم باید حداقل ۴ و حداکثر ۵ تکواندوکار در ترکیب خود داشته باشد که یک ورزشکار به عنوان نفر ذخیره اعلام میشود و ۲ هوگوپوش مرد با یکدیگر و ۲ تکواندوکار زن نیز با هم مبارزه میکنند.
***
نخستین واکنش مسی بعد از صعود به فینال کوپا آمهریکا
کاپیتان تیم ملی فوتبال آرژانتین امید زیادی دارد طلسم قهرمان نشدن در کوپا آمهریکا را بشکند. به گزارش اسپورت، تیم ملی فوتبال آرژانتین در ضربات پنالتی کلمبیا را شکست داد تا حریف برزیل در فینال کوپا آمهریکا شود. مسی در واکنش به فینالیست شدن تیمش در پستی نوشت: باعث افتخارم است در این مجموعه حضور دارم. هدف ما برآورده شد و اکنون یک گام دیگر باقی مانده است. خوشحالم بار دیگر این لحظات را تجربه کردم. امیدوارم جام را بالای سر ببریم. مسی پیش از این ۳ بار در سالهای ۲۰۰۷، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به فینال کوپا آمهریکا راه پیدا کرده است اما آرژانتینیها هر ۳ بار برابر حریفان شکست خوردند و نتوانستند جام را بالای سر ببرند.
***
واکنش سرپرست کمیته داوران به انتخاب فغانی برای قضاوت داربی
سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال درباره احتمال انتخاب علیرضا فغانی به عنوان داور داربی جام حذفی توضیحاتی ارائه کرد. خداداد افشاریان درباره احتمال انتخاب علیرضا فغانی برای قضاوت داربی جام حذفی اظهار داشت: هنوز درباره داربی هیچ تصمیمی نگرفتهایم. به حدی بازیهای لیگ برتر و لیگ دسته اول حساس است که درباره انتخاب داوران دیدارهای جام حذفی فکر نکردهایم. وی ادامه داد: اکنون هم مشغول تمرکز روی چینش داوران هفته بیستوهفتم لیگ برتر هستیم. دیدارهای هفته سیوسوم لیگ یک هم مهم است. به همین دلیل روی داور داربی فکر نکردهایم. سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال درباره اینکه آیا در زمان مناسب به انتخاب علیرضا فغانی برای قضاوت این مسابقه فکر میکنند، گفت: فغانی داور ما است و امکان دارد جزو گزینههایمان هم باشد اما باز هم تاکید میکنم روی انتخاب داوران مرحله یکچهارم نهایی جام حذفی و بازی پرسپولیس - استقلال فکر نکردهایم. افشاریان افزود: هر داوری ممکن است در هفته آینده لیگ برتر و لیگ یک قضاوت کند. امکان دارد در این مسابقات نمره خوبی بگیرد یا نگیرد و تا زمانی که مسابقات هفته آینده این ۲ لیگ تمام نشود به داربی فکر نمیکنیم. وی درباره اینکه با توجه به حضور علیرضا فغانی در استرالیا آیا در صورتی که این داور برای قضاوت داربی انتخاب شود، شرایط لازم برای سفرش به کشورمان وجود دارد، گفت: اگر قرار باشد فغانی را برای قضاوت این بازی انتخاب کنیم، میتوانیم وی را به کشورمان بیاوریم.
ارسال به دوستان
نامه عجیب AFC برای گرفتن میزبانی از ایران به بهانه کرونا و تحریم
سناریوی تکراری
کنفدراسیون فوتبال آسیا حق خود برای تغییر در میزبانی تیم ملی ایران در مسابقات انتخابی جامجهانی را محفوظ دانسته و تصمیم قطعی خود را بزودی اعلام میکند. مرحله سوم رقابتهای انتخابی جامجهانی قطر در قاره آسیا در حالی از یازدهم شهریورماه در قاره آسیا آغاز میشود که تیم ملی فوتبال ایران با تیمهای کرهجنوبی، امارات، عراق، سوریه و لبنان در گروه A قرار گرفته است.
شیوع جهانی ویروس کرونا باعث شده کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا شرایط ویژهای را برای حفظ سلامت بازیکنان و اعضای تیمهای حاضر در مرحله انتخابی جامجهانی تعیین کنند.
کنفدراسیون فوتبال آسیا با بررسی شرایط سیاسی کشورهای حاضر در این رقابتها راجع به شرایط میزبانی آنها اظهارنظر کرده است.
AFC که حدود ۱۰ روز پیش نامهای را در این باره به فدراسیونهای فوتبال حاضر در مرحله نهایی به طور جداگانه ارسال کرده است، علاقه خود به برگزاری رفت و برگشت بازیها را اعلام کرده است اما در نامهای که به فدراسیون فوتبال ایران داده است، احتمال هرگونه تغییر در میزبانی تیم ملی ایران یا برگزاری متمرکز بازیهای گروه A را عنوان کرده است.
کنفدراسیون آسیا قصد دارد زیرساختهای کافی برای میزبانی ایران را مورد بررسی قرار بدهد تا بتواند دیدارهای خانگی تیم ملی ایران را با تأیید فیفا در تهران برگزار کند.
این اتفاق از سوی AFC در حالی پیگیری میشود که فیفا در تازهترین اقدام خود خواستار پخش تلویزیونی مسابقات هر کشور که میزبان بازیهای انتخابی جامجهانی است از طریق رسانههای همان کشور است.
در واقع فیفا و AFC انتظار دارند صداوسیما برای عقد قرارداد رسمی در زمینه پخش بازیها اقدامات لازم را انجام دهد اما تحریمهای خارجی مانع این اتفاق خواهد شد؛ مشکلی که AFC برای تبلیغ تعدادی از اسپانسرهای خود در کشور ایران به دلیل عدم رعایت موازین اسلامی دارد و این شرکتها هم نمیتوانند تبلیغات گستردهای را هنگام برگزاری بازیها در تهران داشته باشند.
این مسائل سبب شده کنفدراسیون فوتبال آسیا در نامه خود به فدراسیون فوتبال ایران ضمن اشاره به علاقهمندی برای برگزاری رفت و برگشت بازیها به صورت میزبان و میهمان، درباره احتمال برگزاری دیدارهای تیم ملی ایران در کشور سوم یا به شکل متمرکز، خود را برای تعیین محل نهایی برگزاری مسابقات، صاحب حق بداند.
کنفدراسیون فوتبال آسیا در حالی هنوز تصمیم قطعی خود را در این زمینه نگرفته است که در مرحله دوم انتخابی جامجهانی نیز با مواردی از این دست مانع میزبانی تیم ملی ایران شد و تیم کشورمان در بحرین به مصاف حریفانش رفت.
AFC در حالی میزبانی تیم ملی ایران در دور نهایی را قطعی اعلام نکرده است که مواردی نظیر رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی، واکسیناسیون تماشاگران برای حضور در ورزشگاه، زیرساختهای مناسب برای پخش بازیها از طریق رسانههای طرف قرارداد، عدم ارسال محصولات این نهاد از طریق گمرک و حل مشکلات مربوط به اسپانسرینگ در این زمینه حائز اهمیت است.
فدراسیون فوتبال ایران نیز آمادگی خود را برای هرگونه همکاری با AFC در راستای میزبانی تیم ملی ایران در نامهای اعلام کرده و منتظر پاسخ نهایی این نهاد بینالمللی است.
پیش از این اعلام شده بود کشورهای عراق و سوریه که در گروه ایران هستند، امکان میزبانی ندارند و باید کشور بیطرف را برای میزبانی به AFC معرفی کنند.
ارسال به دوستان
دولت برنامه ششم را اجرا میکرد کمبود برق نداشتیم
محمدحسن آصفری*: قطعیهای اخیر برق به دلیل بیبرنامگی در عملکرد دولت است. وقتی آقای رئیسجمهور در سخنرانیهای خود اصرار به برجام داشت و میگفت آب و برق مردم هم بستگی به برجام دارد، نشان میداد دولت از همان ابتدا علاقهای نداشت برنامه ششم توسعه را که در راستای تامین آب و برق نیز بود اجرایی کند.
دولت به دنبال این بود که همه چیز را به برجام گره بزند و امروز خروجی برجام این شده است که نه برجام برای سفره مردم آوردهای داشته و نه برنامههای دولت که در برجام به دنبال آن بود، محقق شد.
در بازدیدی که از مجموعه دیسپاچینگ برق کشور داشتیم، بیبرنامگی گسترده دولت در حوزه منابع برقی کشور، خود را نشان داد. مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم توسعه کشور مصوب کرد دولت باید سالانه 5 هزار مگاوات نیروگاه به صنعت برق اضافه کند اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد، در حالی که در دوره اجرای برنامه ششم توسعه میتوانستیم حداقل 30 هزار مگاوات برق به ظرفیت تولیدی برق کشور اضافه کنیم. با توجه به اینکه نیاز کشور 80 هزار مگاوات است امروز توان تولید کمتر از 60 هزار مگاوات برق را داریم. این سبب شد امروز مشکلات کمبود برق خود را نشان دهد. دولت پروژههای عمرانی را به مساله برجام گره زد و همه چیز را تعطیل کرد؛ این اتفاق سبب شد امروز کشور با مشکلات جدی در این زمینه مواجه شود.
دولت این مساله را به رمز ارزها مرتبط میداند در حالی که مشکل امروز برق کشور تنها مربوط به رمز ارزها نیست و اگر دولت مصوبه مجلس در برنامه ششم را اجرایی میکرد، امروز شرایط اینگونه نبود.
پروژههایی که در دولت قبل 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشت اگر در این دولت به اتمام رسیده و به مدار تولید برق نزدیک میشد، امروز مشکلی نداشتیم.
دولت میگوید در مساله کرونا مردم رعایت کنند، در بحث برق رئیسجمهور میگوید مردم رعایت کنند اما سوال اینجاست: پس دولت چه زمانی میخواهد قانون را رعایت کند؟! چرا امروز با توجه به اینکه در کشور مشکل برق داریم، اجازه میدهیم صنایعی مانند فولاد که بیش از 3 هزار مگاوات برق مصرف میکنند ظرفیت تولید خود را بالا ببرند؟ چرا باید همیشه مردم در مشکلات کوتاه بیایند و شرایط را مدیریت کنند؟ چرا دولت برنامههای خود را مدیریت نمیکند؟
در همین شرایطی که با مشکل برق مواجه هستیم، چرا دولت دستور نمیدهد کارخانههایی مانند سیمان، پتروشیمی و فولاد مبارکه که برقخوری زیاد دارند، یک ماه تعطیل شوند و به کارگران آن یک ماه مرخصی با حقوق بدهند تا مشکل کمبود برق در کشور حل شود؟ ما مشکلی در حوزه تولید فولاد در کشور نداریم و بیش از 200 هزار تن مازاد بر تولید فولاد داریم. به جای اینکه دولت به مردم فشار بیاورد یا اصناف را تعطیل کند، میتواند کمبود 10 هزار مگاوات برق را جبران کند.
بیبرنامگی و اتکا به برجام و امید بستن به خارج برای حل مشکلات، سبب شد امروز نه برجام به نتیجهای برسد و نه مشکلات مردم حل شود.
موضوع تولید انرژی در داخل کشور قابل حل است اما عملکرد دولت رو به پایان، باعث شد تولید انرژی و برق مورد نیاز کشور به یک بحران تبدیل شده و موجبات فشار به مردم را فراهم کند.
*نایبرئیس کمیسیون امور داخلی کشور در مجلس
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|