|
تصمیم قطر برای ارسال ماهانه ۷۰ تن مواد غذایی به ارتش لبنان
«محمد بن عبدالرحمن آلثانی» وزیر خارجه قطر در سفر یک روزهاش به بیروت اعلام کرد دوحه برای حمایت از ارتش لبنان، به مدت یک سال هر ماه ۷۰ تن مواد غذایی برای ارتش این کشور ارسال میکند. عبدالرحمن آلثانی اظهار داشت: مواضع قطر همواره حمایت از لبنان و ملت این کشور برای برونرفت از بحران کنونی است.
ارسال به دوستان
روز گذشته مهمترین پایگاههای نظامی آمریکا در عراق و سوریه برای سومین بار طی هفته گذشته هدف حملات راکتی و پهپادی قرار گرفت
آمریکا سیبل همیشگی
گروه بینالملل: رسانههای منطقه صبح دیروز از حملات جداگانه به پایگاههای نظامیان آمریکایی در عراق و سوریه برای سومین مرتبه در یک هفته اخیر خبر دادند. در این بین وقوع 2 حمله ترکیبی به پایگاه نظامیان آمریکایی در اربیل و عینالاسد، حاوی تحولات جدید و نکات قابل توجهی بود که این حملات را نسبت به موارد قبلی متمایز کرده است. در رابطه با حمله به مقر نظامیان آمریکا در اربیل میتوان به ترکیبی بودن این حمله اشاره کرد که در آن از 20 موشک و هواپیماهاى بدون سرنشین استفاده شده بود؛ اقدامی ابتکارى که براى آسیب زدن هر چه بیشتر به سامانه دفاع موشکى آمریکا (C-RAM) به کار گرفته شد.
به گزارش «وطنامروز»، رسانههای عراقی دیروز از حمله سنگین راکتی و پهپادی به پایگاههای نظامی آمریکا در اربیل و الانبار خبر دادند. بر این اساس شبکه «المیادین» از شنیده شدن صدای انفجارهای شدید در این پایگاه در پی حمله موشکی خبر داد. بر اساس گزارشها، پدافند هوایی پایگاه عینالاسد در مقابله با این حمله ناموفق بوده و شعلههای آتش و دود برخاسته از پایگاه دیده میشد. در این باره پیشتر یک منبع به سایت شبکه تلویزیونی سومریهنیوز عراق گفته بود: طبق اطلاعات اولیه، پایگاه عینالاسد در استان الانبار با چندین راکت هدف قرار گرفت. یک منبع امنیتی نیز در گفتوگو با خبرگزاری شفقنیوز عراق در این باره اظهار کرد: 4 راکت به پایگاه نظامی عینالاسد شلیک شد. این منبع افزود: راکتها از منطقه المؤسسه در البغدادی از توابع شهر هیت در غرب الانبار شلیک شد. ساعتی پس از این اخبار، گروه موسوم به تیپ «ثار المهندس» (انتقام ابومهدی المهندس) در بیانیهای مسؤولیت این حمله را بر عهده گرفت و اعلام کرد ساعت ۱۲:۳۳ (به وقت محلی) روز چهارشنبه پایگاه عینالاسد را با ۳۰ موشک گراد هدف گرفته و این موشکها با دقت به هدف خورده است. سخنگوی ائتلاف بینالمللی موسوم به ائتلاف ضدداعش به فرماندهی آمریکا نیز مدعی شد این پایگاه با ۱۴ موشک هدف گرفته شده است. وی همچنین از زخمی شدن ۳ نظامی در این پایگاه آمریکایی خبر داد اما کانال خبری صابریننیوز اعلام کرد بر اساس آمار اولیه دستکم 5 نظامی زخمی شدهاند. در واکنش به این حمله، بالگردهای آمریکایی به صورت گسترده بر فراز عینالاسد به پرواز درآمدند. نیروهای آمریکایی همچنین منطقه البغدادی در استان الانبار را که گویا موشکها از آنجا شلیک شده بود، هدف گرفتند. واحد توپخانه نیروهای آمریکایی همچنین یک مسجد در شهر هیت در استان الانبار در نزدیکی عینالاسد را هدف حملات کور خود قرار داد. در عین حال گروه اطلاعرسانی امنیتی وابسته به دولت عراق هم در بیان جزئیات این رخداد تاکید کرد ساعت ۱۲:۳۰ یک خودروی تریلر که در داخل آن محمولهای بود، در منطقه البغدادی در استان الانبار توقف کرد و در ظاهر حامل کیسههای آرد بود اما سکوی شلیک موشک در پشت آن جاسازی شده بود. این گروه افزود: از این خودرو ۱۴ موشک به سمت پایگاه شلیک شد که به اطراف پایگاه اصابت کرد و بقیه موشکهای باقیمانده در داخل آتشبار منفجر شد. حمله راکتی دیروز پس از حمله با یک فروند پهپاد بمبگذاریشده به فرودگاه اربیل بود.
دوشنبه هفته جاری نیز منابع آگاه از حمله راکتی به پایگاه هوایی عینالاسد در استان الانبار واقع در غرب عراق خبر دادند. صابریننیوز درباره جزئیات این حمله راکتی با انتشار تصاویری نوشت: «8 راکت ۱۰۷ میلیمتری از تقاطع هیت - کبیسه به سوی پایگاه عینالاسد شلیک شد. از این تعداد 4 راکت مستقیما به بخش نظامی آمریکایی این پایگاه اصابت کرد».
* حمله راکتی- پهپادی به پایگاه آمریکایی در اربیل
ساعاتی قبل از حمله راکتی به عینالاسد در بامداد چهارشنبه منابع خبری از حمله راکتی به پایگاه نظامیان آمریکایی در فرودگاه اربیل در منطقه کردستان عراق خبر دادند. رسانههای عراقی خبر دادند که این پایگاه با ۲۰ راکت و ۳ پهپاد هدف حمله قرار گرفت که در پی این اقدام، تمام مسیرهای منتهی به فرودگاه بینالمللی اربیل بسته شد. گروه مقاومت «سرایا اولیاء الدم» بامداد دیروز (چهارشنبه)، حمله به پایگاه آمریکا در اربیل را بر عهده گرفت. بر اساس گزارش کانال تلگرامی «صابریننیوز»، واحد اطلاعات سرایا اولیاء الدم در بیانیهای اعلام کرد: «چنانچه دشمن به تلفاتش اعتراف نکند، ما تعداد صهیونیستهایی را که در عملیات امشب در اربیل کشته شدند، به آنها اطلاع خواهیم داد». واحد اطلاعات سرایا اولیاء الدم در بیانیه دیگری اعلام کرد: «پیش از این، به شما هشدار دادیم که در صورت تأخیر مجدد در پرواز هواپیماهایتان، مجبور خواهیم شد از روشهای دیگری برای هدف قرار دادن شما در دل پایگاههای اشغالیتان استفاده کنیم». در ادامه این بیانیه آمده است: «بگذارید هواپیماهایتان مجددا به پرواز درآیند تا آنچه امشب انجام دادیم، دوباره انجام ندهیم. ما با مردم سربلندمان عهد بستیم که شما را در آسمان جزغاله کنیم». سازمان به اصطلاح مبارزه با تروریسم منطقه کردستان عراق و وزارت دفاع آمریکا حمله مذکور را تأیید کردند. «وین ماروتو» سخنگوی ائتلاف آمریکایی پس از این عملیات، در بیانیهای مدعی شد که این حمله تلفات یا خسارتی در پی نداشته است. وی در پیامی در توئیتر نوشت: «گزارش اولیه حاکی از آن است که ساعت 23:15 به وقت محلی (سهشنبه)، یک پایگاه آمریکایی در مجاورت فرودگاه اربیل هدف قرار گرفت. تاکنون گزارشهای اولیه هیچگونه مجروح، تلفات یا خرابی را ارائه ندادهاند».
* دیدار معاون فرمانده ائتلاف آمریکایی با مسرور بارزانی
در پی حمله راکتی – پهپادی به پایگاه نظامیان آمریکایی در اربیل، معاون فرمانده کل ائتلاف آمریکایی در عراق و سوریه با رئیس منطقه کردستان عراق دیدار و درباره اوضاع این کشور گفتوگو کرد. ژنرال «ریچارد بل» معاون فرمانده کل نیروهای ائتلاف تروریست آمریکایی در عراق و سوریه روز چهارشنبه (دیروز) با «مسرور بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق دیدار کرد. دفتر بارزانی در بیانیهای اعلام کرد که در این دیدار بر ضرورت هماهنگی کردستان عراق با نیروهای ائتلاف بینالمللی برای مقابله با تهدیدهای به اصطلاح تروریستی تأکید شد. بنا بر گزارش وبگاه «السومریه نیوز»، ۲ طرف همچنین آخرین تحولات عراق و سوریه و پارهای از مسائل مهم دارای اهتمام مشترک را بررسی کردند. در بیانیه مذکور آمده است: «در این دیدار بر ضرورت استمرار همکاری و هماهنگی بین منطقه کردستان عراق و نیروهای ائتلاف بینالمللی به منظور تضمین مقابله با تهدیدات تروریستی در منطقه تأکید شد». در همین حال سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق دیروز به حملات به پایگاه عینالاسد و فرودگاه اربیل واکنش نشان داد. یحیی رسول، سخنگوی مصطفی الکاظمی، فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در بیانیهای تاکید کرد: دولت عراق در حالی که این حملات «مجرمانه»(!) را محکوم میکند بر پیگرد ناقضان قانون و برقراری امنیت به منظور برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه تاکید دارد. این حملات «تجاوزی به جایگاه کشور و پایبندیهای بینالمللی» است.
***
حمله پهپادی به مقر نظامیان آمریکا در سوریه
پس از اعلام خبر حمله به محل استقرار نیروهای آمریکا در عراق، رسانهها گزارش دادند پایگاه آمریکا در شرق سوریه نیز هدف حمله پهپادی قرار گرفته است. برخی منابع خبری، بعدازظهر دیروز (چهارشنبه) از حمله پهپادی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه خبر دادند. شبکه «المسیره» به نقل از خبرنگار خود در سوریه گزارش داد که با چند پهپاد به پایگاه آمریکا در میدان نفتی «العمر» در استان دیرالزور سوریه حمله شده است. بر اساس این گزارش، نیروهای آمریکایی همزمان با این حمله به حالت آمادهباش درآمدهاند. طبق گزارش خبرگزاری کُردی «هاوار»، «فرهاد شامی» مدیر واحد اطلاعرسانی شبهنظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) این حمله را تأیید کرده است. شامی اعلام کرد که این حمله در ساعت ۱۰:۱۵ دیروز به وقت محلی صورت گرفته و مدعی شد که نیروهای ائتلاف به همراه نیروهای قسد با این حمله مقابله کردهاند. خبرگزاری رسمی سوریه «سانا» نیز لحظاتی بعد این حمله را تأیید کرد.
ارسال به دوستان
وضعیت اضطراری در نیویورک
فرماندار نیویورک با اعلام اینکه تیراندازیهای مرگبار کشندهتر از پاندمی کرونا در آمریکاست، فرمان اقدام وضعیت اضطراری جدید برای مقابله با خشونت مسلحانه را صادر کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این فرمان امکان شکایت قربانیان تیراندازی از سازندگان اسلحه را آسانتر میکند. «اندرو کومو» فرماندار نیویورک با توجه به افزایش جرم و جنایت در شهر نیویورک و سراسر آمریکا، خشونت مسلحانه را وضعیت اضطراری فاجعهبار خواند. وی از اقدامات ویژه برای جلوگیری از افزایش موارد تیراندازی که از زمان آغاز شیوع کرونا شهر نیویورک را فرا گرفته است، رونمایی کرد. کومو گفت: اگر به آمار جدید نگاه کنید، میبینید که افراد بیشتری در نتیجه خشونت مسلحانه و جرم و جنایت به نسبت «کووید-۱۹» میمیرند. تدابیر فرماندار نیویورک در حالی اتخاذ شده که نیویورک و دیگر مناطق آمریکا با افزایش قابل توجه جرم و جنایت از تابستان سال گذشته روبهرو بوده است. شهرهای بزرگ ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ شاهد افزایش ۳۰ درصدی قتل و آدمکشی بودند و جمهوریخواهان، مقامهای دموکرات را به سهلانگاری در این زمینه متهم میکنند.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا ماه گذشته طرحی برای محدود کردن جریان سلاح گرم ارائه داد اما کنگرهای که دچار اختلاف است، تصویب قوانین را برای دموکراتها سخت میکند. نکته جالب توجه اینکه در 3 روز منتهی به سالروز استقلال آمریکا در هفته گذشته خیابانهای این کشور در ایام تعطیلات با ۱۴۲ کشته در ۳۷۹ تیراندازی جداگانه به حمام خون بدل شد و شیکاگو و فیلادلفیا بدترین کانونهای بحران شناخته شدند. روزنامه دیلی میل در این باره نوشت شیکاگو بیشترین مرگومیر را تجربه کرد و دستکم ۹۲ تیراندازی در جریان تعطیلات روز استقلال آمریکا در چهارم جولای در این ایالت رخ داد که ۱۶ کشته و ۷۶ زخمی بر جا گذاشت. هفته گذشته بود که رئیسجمهور آمریکا در کنفرانس خبری اعلام کرد با توجه به لغو محدودیتهای همهگیری کرونا، جرم و جنایت در تابستان امسال در آمریکا بدتر خواهد شد.
ارسال به دوستان
فهرست گورهای بینام و نشان کودکان بومی در کانادا
به دنبال کشف بیش از هزار گور بینام و نشان در زمین مدارس شبانهروزی سابق، کانادا ملتهب شده است. در حالی که این واقعه از سوی رسانههای کانادایی به عنوان «نسلکشی فرهنگی» نامیده شده است، بومیان کانادایی با تکیه بر اسناد و شواهد تاریخی تاکید دارند که این جنایات «نسلکشی واقعی بومیان» و ناشی از سفیدبرترپنداری به سبک مهاجران اولیه آمریکا و آلمانهای نازی است. بر این اساس، خبرگزاری رویترز فهرستی از آنچه تا امروز کشف شده را منتشر کرد.
- مدرسه شبانهروزی کاملوپس ایندین در بریتیش کلمبیا: بیستوهفتم مه گروه بومی Tk’emlúps te Secweَpemc از کشف بقایای اجساد ۲۱۵ کودک در نزدیکی زمین این مدرسه شبانهروزی خبر داد.
- مدرسه شبانهروزی ماریوال ایندین در ساسکاچوان: بیستوچهارم ژوئن گروه بومی Cowessess First Nation از کشف گورهای بینام و نشان ۷۵۱ کودک در محل این مدرسه سابق که تحت مدیریت کاتولیکها بود، خبر داد.
- مدرسه سنت یوجینز میشن در بریتیش کلمبیا: 30 ژوئن گروه بومی aq’am First Nation از کشف بقایای اجساد ۱۸۲ تن شامل تعداد نامشخصی کودک در سال ۲۰۲۰ در نزدیکی محلی که سابقا برای مدرسه مذکور بود و به دست کاتولیکها اداره میشد، خبر داد.
- مدرسه شبانهروزی برندون ایندین در مانیتوبا: از سال ۲۰۱۲ تحقیقاتی برای شناسایی افراد مدفون در ۳ محل نزدیک به این مدرسه انجام شده است. این مدرسه تحت مدیریت کلیساهای متودیست متحد بود. به گفته یک گروه بومی، ۱۰۴ تن در آن محلها مدفون شدهاند که مرگ ۷۸ تن از آنان ثبت شده است.
- مدرسه شبانهروزی موسکووکوان در ساسکاچوان: اوایل دهه ۹۰ میلادی، زمانی که کارگران در نزدیکی این مدرسه تحت مدیریت کاتولیکها روی لولههای آب کار میکردند، استخوانها یکی یکی پدیدار شد. گروه بومی موسکووکوان فرست نیشن در همکاری با ۲ دانشگاه ۳۵ گور بینام و نشان را سال ۲۰۱۸ پیدا کرد و تحقیقات بیشتر در دست انجام است.
ارسال به دوستان
رژیم سعودی از ایجاد اختلال در شبکه آب و برق عراق چه هدفی را دنبال میکند؟
آب آشامیدنی مردم بغداد در معرض تهدید
عراق در یکی از داغترین تابستانهای سالهای اخیر با بحران قطع مکرر برق مواجه است. انهدام دکلها و پستهای برق توسط تروریستهای تکفیری، یکی از اصلیترین دلایل اختلال در شبکه برق این کشور است. دوشنبه گذشته به دنبال عملیات خرابکارانه علیه خطوط انتقال برق 132 کیلوولت «قدس- نصر»، پروژه انتقال آب کرخ دچار وقفه شد؛ پروژهای که آب آشامیدنی نیمی از شهروندان ساکن بغداد را تامین میکند. بر اساس گزارشها، خط انتقال برق قدس- نصر با یک حادثه تروریستی مواجه شد و دکل شماره ۲۱ نیروگاه نصر شامگاه دوشنبه در منطقه الطارمیه و روستای «زمله حمدی» با چندین بمب منفجر شد. در بیانیه وزارت برق عراق آمده است: خشونت مسلحانه علیه زیرساختهای بخش برق، وارد آوردن خسارات زیاد به منابع حیاتی شهروندان عراقی، محروم کردن آنها از انرژی و جداسازی میان مناطق و استانهای مختلف با منفجر کردن دکلهای برق و خطوط انتقال نیرو، همچنان ادامه دارد. ماه گذشته نیز نیروگاه حرارتی سامرا هدف بمبگذاری تروریستی قرار گرفت. این در حالی است که تیپ ۲۵ سازمان حشدالشعبی (بسیج مردمی) عراق، یکشنبه گذشته توطئه عناصر داعش برای انفجار دکلهای برق در استان نینوا را ناکام گذاشت که پس از خنثیسازی این عملیات خرابکارانه، ۳ بمب ساخت داخل کشف شد. با این حال یکی از مهمترین گروههای تشکیلدهنده نیروی بسیج مردمی عراق معتقد است داعش به عنوان یک گروه تروریستی متشکل وجود خارجی ندارد و این سعودیها و همدستانشان هستند که به اسم داعش دست به خرابکاری در این کشور میزنند. به گزارش شبکه الاعلام المقاوم، بخش اطلاعات کتائب (گردانهای) حزبالله، روز سهشنبه در بیانیهای رژیم ریاض را مسؤول قطع آب و برق در عراق دانست که با این کار ایجاد هرجومرج و به گردش درآوردن داعش در عراق را هدف قرار داده است. در این بیانیه آمده است: «با شواهد قاطع، اطمینان حاصل کردیم سازمان اطلاعات عربستان سعودی در پشت پرده خرابکاری دکلهای برق عراق قرار دارد... عربستان سعودی سعی دارد با هدف قرار دادن دکلهای برق به عنوان «منجی» وارد خط بحران عراق شود تا اینگونه تصویر مجرمانهاش را بهبود ببخشد. رسانههای صهیونیستی، آمریکایی و سعودی برای گمراه کردن اذهان عمومی و دور کردن افکار از عامل اصلی تخریب دکلهای برق، موجی رسانهای به راه خواهند انداخت تا تصویر ریاض را درخشان جلوه دهند.
* هزاردستان نفوذ سعودیها در عراق
در دوره پس از سرنگونى رژیم صدام، رژیم سعودی به مدت ربع قرن روابط دیپلماتیک خود را با بغداد قطع کرد و دولت دموکراتیک عراق را به رسمیت نمیشناخت. سپس بنسلمان، ولیعهد مجنون سعودی پس از به قدرت رسیدن، پروژه نفوذ و مداخله قدم به قدم در بینالنهرین را تحت پوشش بازسازی روابط ۲ کشور عربی زیر نظر واشنگتن آغاز کرد. او اوایل 2016 با معرفی یک شخصیت امنیتی- نظامی ارشد به نام «ثامر السبهان» به عنوان سفیر، روابط دیپلماتیک عربستان با بغداد را از سر گرفت. البته از همان آغاز دلسوزان عراق گمانهزنی کردند عزم رژیم ریاض برای حضور گسترده اقتصادی در عراق چیزی نیست جز مرحله تکمیلی ویرانیهایی که تروریستهای داعش به نیابت از سعودی و آمریکا بویژه بر بخشهای غربی عراق تحمیل کرده بودند. بدین ترتیب پروژه نفوذ سعودی که در حقیقت همان پروژه تجزیه عراق است، استانهایی مانند صلاحالدین، الانبار و نینوا را برای سرمایهگذاری به بهانه بازسازی هدف قرار داد، یعنی درست همان مناطقی که مسقطالراس داعش بودند. سعودیها این نکته را که ترکیب جمعیتی این استانها را اهل سنت تشکیل میدهند، مغتنم شمردهاند. «عباس العرداوی» تحلیلگر سیاسی عراقی معتقد است مناطقی در جنوب و غرب عراق که عربستان قصد سرمایهگذاری در آنها را دارد، همان مناطقی است که در حدفاصل بین هستههای گروه تروریستی داعش و نظامیان آمریکایی و نیروهای امنیتی عراقی قرار دارد. «هیثم الخزعلی» دیگر کارشناس امنیتی این کشور نیز معتقد است سعودیها پروژه سرمایهگذاری در برخی استانهای عراق را صرفا بر اساس نقشه راه آمریکایی جدا کردن عراق از همسایگانش و تبدیل این مناطق به پایگاههایی برای جاگذاری مواد منفجره در خودروها و جذب تروریستها در دستور کار دارند.
در همین راستا دولت غربگرای مصطفی الکاظمی در عراق در نشست کمیته مشترک دوجانبه با رژیم سعودی در ریاض - 14 اکتبر سال 2020 - از سرمایهگذاری 9/2 میلیارد دلاری در طرحهای مختلف عراق پرده برداشت. «خالد بتال النجم» وزیر برنامهریزی عراق نیز از وجود ۶ هزار طرح پیشنهادی مناسب سرمایهگذاری سعودیها به ارزش 100 میلیارد دلار سخن گفت. با همه اینها رژیم سعودی به شیوهای کاملا عریان در حال همکاری با همه گروههای تروریستی و جنایتکار مثل داعش و دایره حامیان حزب منحله بعث است تا بر موج نارضایتی و آشوب در عراق سوار شود. «حسن سالم» یکی از رهبران ائتلاف فتح، سال گذشته از آشوبگری مزدوران سعودی و عناصر وابسته به حزب بعث عراق در خلال تظاهرات مسالتآمیز مردمی در برخی استانهای عراق خبر داد و گفت: «آتش زدن دفاتر احزاب و گروههای مقاومت به دستور ریاض و رغد صدام، دختر دیکتاتور سابق عراق انجام میشود». مصاحبه اخیر شبکه العربیه وابسته به ریاض با دختر صدام هر ظنی درباره نیات شوم سعودیها در عراق را تبدیل به یقین کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
رئیسجمهور هائیتی ترور شد
طبق اعلام نخستوزیر موقت هائیتی، «ژوونل موئیز» رئیسجمهور این کشور در حمله افراد مسلح ناشناس به محل زندگیاش کشته شد. به گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، این حمله توسط گروهی از افراد ناشناس که برخی از آنها به زبان اسپانیولی صحبت میکردند، رخ داد. رسانههای محلی روز چهارشنبه به نقل از «کلود ژوزف» نخستوزیر موقت هائیتی گزارش دادند مهاجمان به سمت محل زندگی رئیسجمهور در «پورتو پرنس» پایتخت این کشور تیراندازی کردند که در این حمله همسر وی هم مورد اصابت گلوله قرار گرفت و زخمی شد. گزارشها حاکی از آن است که همسر رئیسجمهور هائیتی به بیمارستان منتقل شده و حالش وخیم است.
محل اقامت رئیسجمهوری هائیتی هم دیروز در بیانیهای اعلام کرد این حمله حدود ساعت یک بامداد (به وقت محلی) رخ داد. خبرنگار روزنامه سوییسی Le Nouvelliste به نقل از نخستوزیر هائیتی گزارش داده این ترور به دست گروهی از کماندوها با حضور «عناصر خارجی» انجام شده است. نخستوزیر موقت هائیتی این حمله را «نفرتانگیز، غیرانسانی و وحشیانه» توصیف کرد و خواستار آرامش شد. وی افزود: اوضاع امنیتی تحت کنترل پلیس ملی و نیروهای مسلح است. ژوونل موئیز 53 ساله و بیست و چهارمین رئیسجمهور هائیتی بود که از سال ۲۰۱۷ قدرت را در دست داشت.
***
وزیر خارجه افغانستان:
کنترل بیش از ۸۰ شهرستان را از دست دادهایم
«حنیف اتمر» وزیر خارجه افغانستان در نشستی با سفرای کشورهای منطقه در کابل گفت دولت کنترل بیش از 80 شهرستان را از دست داده که برخی از آنها بهزور توسط طالبان تصرف شده و برخی نیز «به طور برنامهریزی شده» تخلیه شده است. اتمر با اظهار اینکه طالبان به توافقنامه قطر پایبند نیست، از شرکای بینالمللی افغانستان خواست با اعمال فشار بر طالبان این گروه را وادار به گفتوگوهای صلح کند. وزیر خارجه افغانستان با اظهار اینکه طالبان هنوز روابطش را با جنگجویان خارجی و گروههای تروریستی بینالمللی قطع نکرده، آن را تهدیدی بالقوه برای ثبات منطقه خواند. طالبان اما ارتباط آن گروه با جنگجویان خارجی و گروههای تروریستی بینالمللی را رد کرده و مدعی است در هفتههای اخیر بیش از 150 شهرستان را تصرف کرده است. شورای امنیت ملی اما اعلام کرد طی ۲ هفته گذشته 14 شهرستان را از طالبان پس گرفته است و در نظر دارد دیگر مناطق تحت تصرف طالبان را نیز از کنترل این گروه خارج کند.
***
نگرانی ترکیه از کاهش ضرباهنگ رشد جمعیت
تازهترین آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ملل متحد نشاندهنده این است که ترکیه در میان کشورهای پرجمعیت جهان، در رده نوزدهم ایستاده است. اطلاعات سازمان ملل نشاندهنده این است که ترکیه با 83 میلیون و 384 هزار و 680 نفر، در رده نوزدهم است. این در حالی است که ایران با 83 میلیون و 992 هزار و 953 نفر در پله هفدهم ایستاده و آلمان با 83 میلیون و 783 هزار و 954 نفر در پله هجدهم است. آمارها نشاندهنده این است که ضرباهنگ رشد جمعیت در ترکیه کُند شده و فاکتورهایی همچون بالا رفتن سن ازدواج و به تبع آن افزایش سن بارداری در کنار برخی تفاوتهای جمعیتی در استانها و مناطق مختلف ترکیه، حاوی اطلاعاتی است که نگرانی دولتمردان این کشور را به دنبال داشته. آخرین اطلاعات رسمی مرکز ملی آمار ترکیه نشاندهنده این است که وضعیت اقتصادی چند سال اخیر و بروز مشکلات بزرگی همچون تورم بیسابقه، گرانی و بیکاری، بر میزان رشد جمعیت تاثیر منفی گذاشته و بخش قابل توجهی از جوانان ترکیه در سنین بالا ازدواج میکنند.
***
خسارت ۲۹۰ تا ۳۸۰ میلیون دلاری غزه در جنگ 12 روزه
سازمان ملل، اتحادیه اروپایی و بانک جهانی در گزارشی مشترک پیرامون نوار غزه اعلام کردند جنگ 12 روزه در غزه خسارت سنگینی به این منطقه وارد و اقتصاد آن را تضعیف کرده است. به نقل از شبکه خبری الجزیره، در این گزارش میزان خسارات این جنگ بین ۲۹۰ تا ۳۸۰ میلیون دلار و نیازها برای بهبود اوضاع بین ۳۴۵ تا ۴۸۵ میلیون دلار در ۲۴ ماه اول تخمین زده شده است. این گزارش حاکی از آن است که در پی این جنگ ۶۲ درصد مردم غزه با نبود امنیت غذایی روبهرو شدند و بیش از ۲۶۰ تن از جمله ۶۶ کودک و ۴۱ زن جان باختند. در این گزارش توصیه شده است جامعه جهانی حمایت خود را از برنامههای کمک نقدی به فلسطینیان در غزه افزایش دهد، از وصول کمکهای انسانی اطمینان حاصل کند و موارد پزشکی اضطراری و بیماران را به خارج از غزه منتقل کند. همچنین در گزارش مذکور از رژیم صهیونیستی خواسته شده اجازه دهد برخی مواد ضروری برای بازسازی مثل سیمان، مواد شیمیایی و لولهها دریافت شود، یک مکانیزم تامین مالی ایجاد کند و اجازه دهد مقدار کافی سوخت از اراضی اشغالی به نوار غزه منتقل شود. در این گزارش همچنین تأکید شده است که همه طرفها باید در جهت برقراری دائم آتشبس تلاش کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|