|
سیدحسن نصرالله هیچ حساب کاربری در شبکههای اجتماعی ندارد
دفتر حزبالله لبنان در تهران اعلام کرد سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان هیچ حساب کاربری یا فعالیتی در شبکههای مجازی و اجتماعی ندارد و محتوای منتشر شده در حسابهای کاربری با نام ایشان در شبکههای اجتماعی هیچگونه انتسابی به دبیرکل حزبالله ندارد و به هیچوجه قابل استناد نیست. اخیرا برخی شبکههای اجتماعی اخبار یا مواضعی را از قول سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان منتشر کردهاند.
ارسال به دوستان
نزدیک به ۵۰۰ هزار شکایت شهروندان انگلیسی طی یک سال به خاطر عدم بیطرفی بنگاه رسانهای ملکه
جانبداری، کسبوکار بیبیسی است
بنگاه خبرپراکنی ملکه این روزها با چند رسوایی مختلف دستوپنجه نرم میکند. بیبیسی نهتنها با سیل شکایات مخاطبانش به خاطر جانبداری خبری در حوزههای مختلف مواجه است، بلکه توسط جناح مخالف نیز زیر فشار قرار گرفته تا یکی از اعضای هیاتمدیرهاش را به خاطر تبانی سیاسی با دولت محافظهکار برکنار کند. این رسانه دولتی که از محل مالیات انگلیسیها و تحت نظارت هیات امنایی منصوب دربار اداره میشود، در پایان سال مالی 2021-2020 اقدام به انتشار گزارش شکایتهای وارده از این رسانه به آفکام (نهاد دیدهبان بریتانیا) کرده است؛ گزارشی که جنجال آفریده، چرا که نشان میدهد مجموعه شبکههای تلویزیونی، رادیویی و تارنماهای بیبیسی طی 12 ماه منتهی به ماه ژوئن گذشته، حدود ۵۰۰ هزار شکایت به خاطر عدم بیطرفی از شهروندان بریتانیایی دریافت کرده است. بر اساس این گزارش، بنگاه خبرپراکنی بریتانیا ۴۶۲ هزار و ۲۵۵ شکایت در سال مالی 2021-2020 علیه رویکرد جانبدارانهاش در مسائل مختلف دریافت کرده که به اعتراف خود این مؤسسه افزایشی ۹۳ هزار و ۸۷۸ موردی را نسبت به مدت زمان مشابه در سال قبل نشان میدهد. خشم عمومی از رویه جانبدارانه بیبیسی زمانی آشکار میشود که بدانیم تا ۳ سال پیش یعنی سال 2019-2018 میزان شکایاتهای مشابه کمتر از نصف یعنی ۲۱۸ هزار و ۲۵۳ مورد بوده است. «ایان هارگریوز» رئیس کمیته دستورالعملها و استانداردهای تحریریه بیبیسی درباره افزایش شکایتها میگوید: «حجم شکایات نگرانکننده است. در این سال مالی شاهد افزایش شدید دیگری در تعداد شکایتهایی که دریافت شده، هستیم. کمیته، دلایل این افزایش را سال به سال بررسی کرده و از مقامهای اجرایی خواسته شکایات را بررسی کنند».
پیش از این آفکام که عالیترین نهاد حکومتی برای نظارت بر شبکههای تلویزیونی، رادیویی و اینترنتی است، در گزارشی که جمعه پیش منتشر کرد، از افزایش بیسابقه شکایتهای مردمی از هر دو شبکه سراسری دولتی و خصوصی بریتانیا یعنی «بیبیسی» و «آیتیوی» خبر داده بود. در گزارش بیبیسی آمده است: «تحقیقات ما نشان میدهد بسیاری از افراد این تصور را دارند که بیبیسی با یک دیدگاه خاص شکل گرفته است. این فقط درباره سیاستهای چپ و راست نیست. ما میدانیم که بسیاری احساس میکنند بیبیسی دنیا را از دیدگاه آنها درک نمیکند».
طبق بیانیه آفکام درباره گزارش سالانه بیبیسی، اکثریت این شکایات درباره محتوایی بوده که مخاطبان آن را توهینآمیز تلقی کردهاند. آفکام همچنین اعلام کرد دریافت این حجم قابل توجه شکایت درباره رسانههای خاص غیرعادی است. این نهاد دیدهبان خاطرنشان کرد تعداد شکایات به طور خاص درباره محتوای توهینآمیز به لحاظ نژادی هم افزایش داشته است. در فهرست شکایات دریافت شده از سوی آفکام، اکثریت شکایات به «آیتیوی» بزرگترین شبکه تلویزیونی خصوصی در بریتانیا و به طور خاص به یک برنامه آن به دلیل ملاحظات مجری مشهور «پیرس مورگان» و اظهارنظرهای محتاطانه او درباره صحبتهای «مگان مارکل» همسر شاهزاده هری، نوه ملکه الیزابت در یک مصاحبه جنجالی در ماه اسفند مربوط میشد؛ گفتوگویی که هری و مگان، به عنوان زوج سلطنتی طردشده در آن علیه سلسلهمراتب دربار باکینگهام و اطرافیان ملکه صحبت کردند که سروصدای زیادی در داخل و خارج جزیره به پا کرد. مارکل در مصاحبه مزبور گفته بود اعضای خاندان سلطنتی و کاخ باکینگهام نمیتوانند از او و شاهزاده هری انتظار سکوت داشته باشند در حالی که همچنان به دروغگوییها علیه این دو ادامه میدهند. پیش از آن هم اختصاص یافتن کامل برنامههای شبکه تلویزیونی بیبیسی به اخبار مرگ و تشییع جنازه «فیلیپ» شوهر ملکه الیزابت، صدای انگلیسیها و البته اسکاتلندیها، ولزیها و ایرلندیهایی را درآورد که به عنوان شهروندان بریتانیا مجبور به پرداخت مالیات به رسانهای چنین نفرتانگیز از نگاه آنها هستند.
انگلیسیها علاوه بر هجوم به صفحه انتقادات و پیشنهادات بیبیسی، در رسانههای اجتماعی نیز به اعتراض در این باره پرداختند. اخیرا نتیجه یک تحقیق نشان داد «مارتین بشیر» خبرنگار سابق بیبیسی برای مصاحبه با «دایانا» شاهدخت ولز از «روشهای فریبکارانه» استفاده کرده بود. دایانا در آن مصاحبه جنجالی که نوامبر سال ۱۹۹۵ انجام شد، رابطه خیانتآمیز همسرش با زنی دیگر به نام «کامیلا پارکر» را افشا کرد و گفت در رابطه او با همسرش ۳ نفر دیگر هم حضور دارند. مصاحبه جنجالی بشیر با دایانا بیش از ۲۰ میلیون بیننده داشت و خاندان سلطنتی انگلیس را به لرزه درآورد. دایانا تنها چند ماه بعد از این مصاحبه از همسرش طلاق گرفت. «تیم داوی» مدیرکل بیبیسی بعد از انتشار نتایج این تحقیق مجبور به عذرخواهی شد.
* تبانی بیبیسی با دولت
رسوایی جانبداری بیبیسی حالا اما در قالب تبانی سیاسی به راهروهای پارلمان بریتانیا نیز کشیده شده است. به گزارش فایننشالتایمز، حزب کارگر، جناح مخالف حزب حاکم محافظهکار، این شبکه دولتی را زیر فشار قرار داده تا یکی از اعضای هیاتمدیرهاش را به خاطر اعمال نفوذ به نفع دولت برکنار کند. این عضو هیاتمدیره بیبیسی متهم شده به خاطر روابط نزدیک با سر رابی گیب، مدیر ارشد ارتباطات نخستوزیری، به دستور دولت محافظهکار جلوی انتصاب یکی از برگزیدگان شبکه در سمت سردبیر ارشد شبکه بیبیسی را گرفته. این ماجرا بیبیسی را در معرض آزمون مهم استقلال از داونینگ استریت قرار داده است.
گیب که هنوز در دولت بوریس جانسون نیز سمت مدیریت ارتباطات خانه شماره 10 داونینگ استریت را بر عهده دارد، متهم است در زمان نخستوزیری «ترزا می» سعی کرده مانع نامزدی چهره مستقل خبری، خانم «جس برامر» شود که سابقه بردن جایزه برترین مجری را با اجرای برنامه پرمخاطب «نیوزنایت» داشت.
گیب که خود سابقا جزو مجریان بیبیسی بود، پس از ورود به دفتر نخستوزیری این بار در ماه آوریل به عنوان مدیر غیراجرایی و عضو هیاتمدیره به بیبیسی بازگشت که بلافاصله به اعمال نفوذ سیاسی بر مدیران مؤسسه پرداخت.
مغز رسانهای دولت جانسون در توصیهای که بیشتر شبیه دستورالعمل بوده به «فران آنسورث» از مدیران ارشد بیبیسی پیام داده است مانع انتصاب خانم برامر در پست سردبیر ارشد- با وظیفه نظارت بر کانالهای خبری بیبیسی- شود، چرا که به زعم او این انتصاب روابط شکننده این شبکه با دولت را شکنندهتر خواهد کرد.
برامر ۲ هفته پیش دست به افشاگری درباره این تبانی میان دولت و مهمترین رسانه بریتانیا زد و پیام گیب به آنسورث را منتشر کرد که در آن آمده بود: «او نمیتواند این پست را بگیرد، چون اعتماد دولت به بیبیسی از بین میرود».
در عین حال فاش شده که گیب به عنوان رابط دولت جانسون با بیبیسی، قصد داشته پست سردبیر ارشد را در میانه مذاکرات تیم دیوی، مدیر ارشد بنگاه خبرپراکنی با دولت بر سر تنظیم بودجه 5 سال آتی بیبیسی به گروگان بگیرد؛ موضوعی که دستاویز حزب کارگر و دیگر مخالفان دولت در پارلمان قرار گرفته تا درخواست استعفای مدیران بیبیسی را به خاطر تبانی سیاسی به صحن مجلس ببرند.
ارسال به دوستان
طالبان به مرز افغانستان با چین رسید
عضو شورای استانی بدخشان افغانستان اعلام کرد گروه طالبان با تصرف شهرستان «واخان» بر تنها مرز این کشور با چین نیز تسلط یافت. «عبدالله ناجی نظری» روز یکشنبه به رسانههای محلی افغانستان گفت گروه طالبان در ادامه پیشرویهای خود به منطقه مرزی این کشور با ایالت «سین کیانگ» چین رسیده است. وی افزود که این شهرستان بدون هیچگونه درگیری به دست طالبان افتاده و نیروهای امنیتی آن به طرف تاجیکستان عقبنشینی کردهاند. منطقه صعبالعبور «گذرگاه واخجیر» در ارتفاع ۴ هزار و ۹۲۳ کیلومتری کوه هندوکش یا دالان واخان قرار دارد و نقطه پایان مرز افغانستان با چین است که دیروز به کنترل طالبان درآمد. دولت چین نگران حضور جنگجویان اویغوری در استان بدخشان افغانستان و فعالیت گسترده آنهاست که با نفوذ از شهرستان واخان میتوانند امنیت این کشور را تهدید کنند. گروه طالبان پیش از این بر مرزهای افغانستان با تاجیکستان، ۲ مرز تجارتی با جمهوری اسلامی ایران، یک مرز تجارتی با پاکستان و مرز ترکمنستان در هرات نیز تسلط یافته بود. امنیت تنگه دالان واخان افغانستان در نقطه تقاطع پروژه جدید جاده ابریشم با گذرگاه اقتصادی چین و پاکستان از نگاه کارشناسان مسائل بینالملل از اهمیت ویژهای برای دولت چین برخوردار است. بر اساس یک گزارش رسانهای، طالبان گفته چین را به عنوان یک «دوست» برای افغانستان دیده و امید به سرمایهگذاری چین در بازسازی این کشور جنگزده دارد. به گزارش هندوستان تایمز، سهیل شاهین، سخنگوی طالبان به نشریه «ساوث چاینا مورنینگ پست» گفت طالبان کنترل ۸۵ درصد خاک افغانستان را در دست دارد و امنیت سرمایهگذاران و کارگران چینی را تضمین خواهد کرد. اظهارنظر سخنگوی طالبان در حالی است که مقامات چینی نسبت به وضعیت موجود در افغانستان و تنشهای داخلی ابراز نگرانی کردند. روز شنبه وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت آمریکا مایل است نیروهایش را از افغانستان خارج کند و این بههمریختگی را برای مردمان افغان و کشورهای منطقه بگذارد. وی افزود: با این کار، ریاکاری واشنگتن پشت لباس دفاع از دموکراسی و حقوق بشر افشا میشود. ارسال به دوستان
پشت پرده حضور نمایندگان پاریس و واشنگتن در ریاض
9 ماه از ماموریت «سعد حریری» نخستوزیر مکلف لبنان برای تشکیل دولت در این کشور گذشته اما او حاضر نشده است مواضع خود را در این زمینه مطابق با قانون اساسی لبنان و میثاق ریاست جمهوری در روند تشکیل دولت نرم کند و همواره با انجام سفرهای خارجی در حال توجیه علت ناتوانی خود در تشکیل کابینه است. به گزارش روزنامه البناء، این حجم از تعلل و بهانهتراشی در مسیر تشکیل کابینه که با منطق تشکیل دولت در لبنان پس از امضای توافق طائف مغایرت دارد طبیعی نبوده و بیانگر اتلاف وقت عمدی جهت پنهان کردن دلایل واقعی عدم تشکیل دولت توسط سعد حریری است. اما سوال مهمی که این روزها در میان ناظران و مردم مطرح شده این است که چه چیزی سفرای آمریکایی و فرانسوی را بر آن داشته تا برای تشکیل دولت لبنان به مذاکره با سعودیها روی بیاورند. کارشناسان معتقدند در وهله اول آمریکا و فرانسه نگران تشدید بحران در لبنان هستند که منجر به غیرقابل کنترل شدن اوضاع و انحلال مؤسسات دولتی و سرویسهای امنیتی شود و در نتیجه آن حزبالله و متحدانش کنترل امور را بویژه در مرزها با سوریه و فلسطین اشغالی به دست بگیرند. در حالی که این اصلا با خواستههای آمریکا تطابق ندارد؛ زیرا این امر از یک سو موجب افزایش محبوبیت مردمی مقاومت شده و از سوی دیگر تهدیدی برای امنیت رژیم صهیونیستی و طمعورزیهای آن به ثروتهای لبنان محسوب میشود.
دومین دلیل سفر سفرای آمریکا و فرانسه به عربستان آن است که پاریس و واشنگتن نگرانند بروز هرجومرج و ناامنی در لبنان منجر به بیثباتی اجتماعی شده و در نتیجه تمایل آوارگان سوری و نیز خود لبنانیها برای فرار از این اوضاع به سمت مهاجرت به کشورهای غربی بیشتر شود. علاوه بر آن آمریکاییها و فرانسویها در کنار رژیم صهیونیستی بشدت نگرانند حزبالله و متحدان آن بتوانند بحران اقتصادی لبنان را حل کنند و به این ترتیب سیطره غرب بر عرصه لبنان تحت تاثیر قرار بگیرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پیشروی آتش در کالیفرنیا به سمت خانههای مردم
همزمان با ورود موج شدید گرما به غرب آمریکا، آتشنشانها بشدت در تلاش برای مهار آتش در جنگلهای شمال کالیفرنیا هستند که در هوای بشدت گرم و خشک در حال گسترش است. بنا بر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، طبق گزارش اداره هواشناسی ملی آمریکا، روز شنبه هفته جاری، دمای هوا در «دره مرگ» واقع در بیابان «موهاوی» واقع در جنوب شرقی کالیفرنیا به ۵۳ درجه سانتیگراد رسید. دمای تکاندهنده هوا در شنبه هفته جاری، آنطور که گزارشهای هواشناسی نشان میدهد، یک درجه در مقایسه با روز قبل کاهش داشته است. با این حال، سازمان هواشناسی ملی آمریکا تأیید کرد دمای ۵۴ درجه که روز جمعه در جنوب شرق کالیفرنیا به ثبت رسید، داغترین دمای ثبت شده در این مکان از جولای ۱۹۱۳ تاکنون محسوب میشود. در جولای ۱۹۱۳، دمای هوا در جنوب شرقی کالیفرنیا در گرمترین نقطه خود به ۵۷ درجه سانتیگراد رسیده بود. طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در ۴۸۳ کیلومتری شمال غرب کویر موهاوی، بزرگترین آتشسوزی سال در کالیفرنیا در امتداد مرز نوادا در حال پیشروی است. سرعت پیشروی آتش در جنگلهای شمال کالیفرنیا در مرز نوادا، مقامهای ایالت نوادا را وادار به صدور دستور تخلیه یک منطقه مرزی با کالیفرنیا کرد. گزارشها حاکی از آن است که شدت آتشسوزی به اندازهای است که هیچ نشانهای از کاهش سرعت گسترش آن در جنگلهای شمال شرق رشته کوه سیرای نوادا دیده نشده است.
***
نتانیاهو بالاخره مقر نخستوزیری را ترک کرد
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی و خانوادهاش روز گذشته مقر رسمی اقامت نخستوزیر در خیابان بالفور در قدس را ترک کردند. به گزارش خبرگزاری فلسطینی سما، نتانیاهو بعد از ۱۲ سال پست نخستوزیری را ترک کرد. یک ماه پیش نفتالی بنت، پست نخستوزیری رژیم صهیونیستی را در راستای یک توافق با یائیر لاپید، وزیر خارجه این رژیم بر عهده گرفت. قرار است بنت و لاپید به صورت نوبتی پست نخستوزیری را بر عهده بگیرند. خانواده نتانیاهو در منزل خود در قیصریه تا زمان آماده شدن منزلشان در خیابان غزه در قدس میمانند. به گفته منابع، بنت قصد انتقال خانوادهاش به مقر نخستوزیر در خیابان بالفور را ندارد و تصمیم دارد نشستهای رسمی را در آنجا برگزار کند.
***
آمادگی قطر برای برگزاری نخستین انتخابات پارلمانی در این کشور
قطر اتخاذ اصلیترین اقدامات برای برگزاری نخستین انتخابات پارلمانی در این کشور را به اتمام رسانده و امیدوار است با فراهم کردن تمام مقدمات، شاهد یک تجربه موفق باشد. به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، خالد بن خلیفه بن عبدالعزیز آلثانی، نخستوزیر و وزیر کشور قطر دستور تشکیل کمیته نظارتی و کمیتههای اجرایی مربوط به انتخابات پارلمانی را داده که اختیارات آن مشخص شده است. وزارت کشور قطر در توئیتی اعلام کرد این تصمیم در چارچوب آمادگیهای وزارت کشور برای برگزاری نخستین انتخابات پارلمانی گرفته شده است که اکتبر آتی برگزار میشود.
***
واکنش چین به افزوده شدن شرکتهایش به لیست سیاه آمریکا
سخنگوی وزارت بازرگانی چین روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد اضافه شدن شرکتهای چینی به لیست سیاه آمریکا، «نقض جدی قوانین بینالمللی اقتصادی و تجاری» و «سرکوب غیرمعقول» این شرکتهاست. در این بیانیه آمده است: دولت چین اقدامات لازم را برای حفاظت از حقوق و منافع قانونی شرکتهای چینی انجام خواهد داد. وزارت بازرگانی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد ۱۴ شرکت و نهاد چینی را به لیست سیاه اقتصادی خود اضافه کرده و گفته است این شرکتها در نقض حقوق بشر، بازداشت گسترده مخالفان و کنترل و نظارت بر اویغورها، قزاقها و سایر گروههای اقلیت مسلمان در منطقه خودمختار اویغور سین کیانگ از طریق فناوری نقش داشتهاند. اشخاصی که در لیست سیاه اقتصادی آمریکا قرار گیرند به طور کلی موظف به دریافت مجوز از وزارت بازرگانی هستند و هنگامی که مجوز دریافت اقلام را از تامینکنندگان آمریکا دریافت میکنند، مورد بررسی دقیق قرار میگیرند. واشنگتن همچنین ۵ نهاد را که به گفته آنها به طور مستقیم از برنامههای نوسازی نظامی چین در زمینه لیزر و سیستمهای مدیریت نبرد پشتیبانی میکنند به این لیست اضافه کرد.
***
آفریقا زیر تیغ تروریسم، خشونت و قحطی
درگیریهای داخلی از یک سو و قحطی و خشکسالی از سوی دیگر، ۲ تهدید عمده برای مردم آفریقاست که این قاره را بیش از پیش ناامن کرده و نگرانیها را افزایش داده است. به اذعان مقامات آفریقایی، یکچهارم میانگین اقدامات خشونتآمیز تروریستی در جهان در آفریقا روی میدهد، زیرا گروههای تروریستی در نیمی از کشورهای آفریقایی فعال هستند. ۳ هفته پیش بود که «ناصر بوریطه» وزیر خارجه مغرب با هشدار نسبت به نفوذ شتابنده گروههای تروریستی از جمله داعش در قاره آفریقا گفت: شمار حملات تروریستی در قاره آفریقا طی ۶ سال گذشته ۲۰ برابر و قربانیان این حملات ۹ برابر بیشتر شده است. نگرانی مضاعف اینکه به گفته او، گروههای تروریستی فعال در قاره آفریقا آمادگی خود را برای همکاری با شبکههای جنایتکار سازمانیافته و گروههای جداییطلب نیز اعلام کردهاند. در تازهترین رخداد از این حیث، اعضای گروه بوکوحرام چند هفته پس از کشته شدن رهبر این گروه با شاخه گروه تروریستی داعش در غرب آفریقا پیمان بستند.
به گفته این مقام آفریقایی، در مدت کمتر از ۶ سال حملات تروریستی در آفریقا از ۳۸۱ مورد در سال ۲۰۱۵ به ۷ هزار و ۱۰۸ مورد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافت و شمار قربانیان از یکهزار و ۳۹۴ کشته به ۱۲ هزار و ۵۱۹ تن رسید.
ارسال به دوستان
دومین حمله به پایگاه نظامیان آمریکا در دیرالزور سوریه طی یک هفته گذشته
حمله موشکی به پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر سوریه
منابع رسانهای از حمله موشکی مجدد به پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر که محل استقرار نظامیان آمریکایی است، خبر دادند. کانال تلگرامی «صابرین نیوز» با انتشار این خبر نوشت روز یکشنبه ۱۱ جولای پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر واقع در استان دیرالزور سوریه، هدف موشک قرار گرفت و پس از اصابت موشک به این پایگاه آمریکایی، ستونهایی از دود به آسمان برخاست. پایگاه خبری «المیادین» نیز با انتشار این خبر و به صدا درآمدن صدای آژیر خطر در پایگاه آمریکا، به نقل از منابع آگاه نوشت: این حمله خسارات مادی به بار آورد و موجب شد نیروهای ائتلاف بینالمللی موسوم به ضدداعش و نیروهای به اصطلاح دموکراتیک سوریه (قسد) به حالت آمادهباش درآیند. چهارشنبه پیش نیز برخی منابع رسانهای از حمله پهپادی به این پایگاه آمریکا در شرق سوریه خبر دادند. شبکه «المسیره» به نقل از خبرنگار خود در سوریه در اینباره گزارش داد با چند پهپاد به پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر در استان دیرالزور سوریه حمله شده است. طبق گزارش خبرگزاری کُردی «هاوار»، «فرهاد شامی» مدیر واحد اطلاعرسانی شبهنظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) این حمله را تأیید کرد. از سوی دیگر، برخی منابع عربی بامداد دیروز از وقوع حمله راکتی به پایگاه نظامیان ائتلاف آمریکایی در داخل پایگاه نفتی کنیکو در استان دیرالزور در نزدیکی مرز عراق و سوریه خبر دادند. کانال تلگرامی صابریننیوز نیز نوشت: «۴ موشک مستقیما به پایگاه کنیکو برخورد کرد». دقایقی بعد خبرگزاری دولتی سوریه «سانا» به نقل از منابع محلی گزارش داد: «انفجاری از سمت کارخانه گاز کنیکو شنیده شد که نیروهای اشغالگر آمریکایی از آن به عنوان پایگاه نظامی در حومه شرقی دیرالزور استفاده میکنند». نیروهای آمریکایی در چند پایگاه نظامی در سوریه مستقر هستند که مهمترین آنها در نزدیکی میدان نفتی العمر و میدان گازی کنیکو در دیرالزور و التنف در جنوب شرق سوریه است.
* 55 حمله مقاومت عراق بهآمریکاییها ظرف 6 ماه
یک برنامه سیاسی آمریکایی پرمخاطب نخستین آمار حملات مستقیم نیروهای مردمی عراق و سوریه به اشغالگران آمریکایی را فاش کرد. برنامه اینترنتی واچمن، یک مجموعه سیاسی با اجرای اریک استاکلبک است که رویدادهای جهان را از زاویه نگاه مسیحیان صهیونیست آمریکا مینگرد. این برنامه اخیرا در بخش خبری خود به تشدید حملات علیه نیروهای آمریکایی در عراق و شام پرداخته است و اگر چه این حملات را جنگ نیابتی ایران علیه آمریکا خوانده اما در عین حال آماری جالب از ضربات وارده به تروریستهای سنتکام پنتاگون ارائه داده است. استاکلبک که خود را در عین آمریکایی بودن یک مدافع سرسخت اسرائیل معرفی میکند و پیرو نظریه جنگ آخرالزمانی در فلسطین اشغالی است، از این موضوع پرده برداشته که نیروهای متحد ایران (محور مقاومت) از نخستین ماه سال 2021 همزمان با ورود جو بایدن به کاخ سفید (ظرف 6 ماه) 55 بار به نیروهایی آمریکایی در عراق و شام حمله کردهاند که این حملات بر خلاف سالهای نخست اشغال عراق توسط آمریکاییها نه با گلوله تفنگ یا آرپیجی، بلکه با موشکهای کاتیوشا (راکت) یا موشکهای شبهبالستیک و پهپادهای هوشمند انفجاری انجام شده است. طبق ادعای مجری برنامه واچمن، ایرانیها به عنوان پیشاهنگ محور مقاومت میخواهند سقوط سایگون- نماد شکست آمریکا در جنگ ویتنام- را در عراق برای آمریکاییها رقم بزنند. او همچنین برای نخستینبار برخلاف سیاستهای پنتاگون، آمار یکی از حملات اخیر مقاومت به عینالاسد را فاش کرده و گفته است ۲ نیروی خدماتی ارتش آمریکا در جدیدترین حملات به این پایگاه مجروح شدهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|