|
کاهش دمای هوای کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با اشاره به رگبار پراکنده و رعد و برق در برخی استانهای کشور، از کاهش دمای هوا با میانگین بین یک تا ۲ درجه در سطح کشور خبر داد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از روز چهارشنبه ۲۳ تیر تا پایان هفته در سواحل دریای خزر، شمال آذربایجانغربی، آذربایجانشرقی، اردبیل، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و ارتفاعات تهران و سمنان بارش پراکنده پیشبینی میشود. وی ادامه داد: همچنین در هرمزگان، جنوب کرمان و جنوب شرق فارس رگبار و رعد و برق رخ میدهد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ دلایل رشد آمار ازدواج از زمان شیوع کرونا در کشور چیست؟
ازدواج بدون تجملات
گروه اجتماعی: طی دهههای گذشته موضوعاتی همچون مشکلات اقتصادی و شکلگیری رسوم غلط در زمینه ازدواج جوانان، موانع و چالشهایی جدی را در جامعه ایجاد کرد تا به مرور زمان ازدواج به عنوان یکی از اساسیترین نیازهای فردی و اجتماعی به حاشیه رفته و برخی جوانان که در سن تشکیل خانواده قرار گرفتهاند گرایشی برای این مهم از خود نشان ندهند و عملا میزان تجردگرایی در کشور افزایش یابد.
این شرایط در حالی به جامعه تحمیل شده که طبیعتا بر اساس نیازهای انسانی منطبق با ویژگیهای طبیعی، اجتماعی و غریزی، هر فردی گرایش به تشکیل خانواده دارد و دور شدن جوانان از این مقوله حکایت از آن دارد که ۲ موضوع اقتصاد و فرهنگ تا چه میزان میتواند بر نیازهای اولیه هر فرد در جامعه تاثیرگذار باشد. برخی آمارها حکایت از وجود 13 میلیون دختر و پسر مجرد در کشور دارد که در صورت عدم برنامهریزی برای این افراد، نهتنها کشور با مشکلات جمعیتی در آینده نزدیک روبهرو خواهد شد، بلکه آسیبهای اجتماعی مترتب بر این موضوع دیر یا زود گریبان جامعه را به سختی فشار خواهد داد.
بر اساس آمار وزارت ورزش و جوانان، در قبال هر ۱۲۲ مرد متقاضی ازدواج تنها ۱۰۰ خانم آماده ازدواج و تشکیل زندگی هستند که بخشی از دلایل ریشهای این موضوع را باید در موضوعات اقتصادی و فرهنگی جستوجو کرد.
در کنار این آمارها که هشداری برای آینده به حساب میآید اما معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در آخرین نشست خبری خود از افزایش 42/4 درصدی آمار ازدواج در سال ۹۹ نسبت به سال 98 خبر داد؛ آماری که جزئیات آن از سوی سخنگوی سازمان ثبت احوال در سال 98، 533174 مورد و در سال 99، 556736 ازدواج گزارش شد.
محمدمهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در حالی این خبر را داد که طی 17 سال گذشته شیب ازدواج در جامعه نزولی بود. حال سوال اینجاست: در سال گذشته چه اتفاقی افتاد که آمار ازدواج روندی رو به رشدی را شاهد بود، آن هم در شرایطی که کرونا در کشور شیوع یافته و شرایط اقتصادی بسیاری از بنگاهها و افراد با چالش روبهرو شده است؟
پاسخ این سوال را میتوان در این نکته جستوجو کرد که به دلیل رعایت شیوهنامههای بهداشتی امکان برگزاری بسیاری از مراسمها در کشور فراهم نبود، لذا برخی رسوم و مراسمات و تجملات دست و پاگیر عروسی حذف و باعث شد هزینههای ازدواج برای جوانان کاهش یابد. یقینا کرونا با تمام تبعات منفی خود این پیام را به جامعه مخابره کرده که در صورت تغییر در فرهنگ ازدواج و رفع چشم و همچشمیها و کنار گذاشتن مراسمهایی که ریشه عقلی و شرعی ندارند، میزان ازدواج در جامعه رشد خواهد داشت و جوانان با خیالی آسودهتر راهی خانه آرزوهایشان میشوند.
* ضرورت برگزاری ساده مراسم عروسی
در شرایطی که کرونا راهی کمخرج و بدون تجمل برای زوجهای جوان باز کرده، باید شرایطی را ایجاد کرد که بعد از پایان پاندمی این بیماری، روند ازدواج به روال گذشته خود بازنگردد و این مسیر همچنان ادامه پیدا کند.
در رابطه با این موضوع دکتر مجید ابهری در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه جامعه نیاز به تغییر نگاه به مقوله ازدواج دارد، گفت: سبک زندگی اثر مستقیمی بر روابط فردی و اجتماعی دارد. به علت بروز و شیوع بیماری کرونا بسیاری از فرآیندهای فردی و اجتماعی دچار رکود شد و سبک زندگی اجتماعی متحول شد اما این پاندمی اثر غیرمستقیمی بر افزایش آمار ازدواج گذاشته و باعث رشد این آمار شده است.
وی ادامه داد: از نگاه رفتارشناسی، اثر غیرمستقیم این بیماری این بود که بسیاری از گردهماییها و مراسمها اجازه برگزاری نداشتند. این موضوع روی مراسمهای ازدواج نیز تاثیر گذاشت و باعث شد سهلگیری در انجام مراسم بین دختران، پسران و خانوادهها شکل بگیرد.
ابهری تاکید کرد: وقتی هزینههای هنگفت برگزاری مراسم که عموما با چشم و همچشمیهای نفسگیر همراه است حذف میشود، پسر و دختر بدون آلایش به خانه بخت میروند و دیگر مانعی جدی برای تشکیل زندگی مشترک وجود ندارد.
وی ادامه داد: کرونا تا چند وقت دیگر از بین میرود، لذا ضروری است روش پسندیده سادهگیری در مراسم ازدواج تداوم یابد و به عنوان یک روش ثابت مورد استفاده قرار گیرد. خانوادهها و جوانان به دور از چشم و همچشمی و رقابتهای منفی باید به فکر تشکیل خانواده و تامین آینده خود باشند و از این فرصت ایجادشده برای ساخت زندگیشان بهره ببرند.
* رنگ باختن تجملات در مراسمهای عروسی
چشم و همچشمیها که ریشه در ضعف فرهنگی در مقوله ازدواج دارد و با تحمیل هزینههای اضافه زمینهساز مشکلات اقتصادی برای جوانان در آینده میشود، در دوران پاندمی کرونا تا حدودی رنگ باخت و اصالت فرهنگی به مراسم ازدواج جوانان بازگشت. در همین رابطه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بر این باور است یکی از عواملی که بحث ازدواج را تحت تاثیر قرار داده بود، هزینههای هنگفت و مراسمهای تجملاتی بود؛ یعنی خیلی از خانوادهها با چشم و همچشمی زندگی را بر جوانان سخت کرده بودند اما کرونا این موضوع را تا حدودی از بین برد.
زهرهسادات لاجوردی با بیان اینکه یکی از عوامل مهمی که در نظرسنجیها به آن اشاره شده همین موارد است که با توجه به کم شدن هزینههای ازدواج، ما شاهد رشد ازدواج هستیم، ادامه داد: از سال گذشته تاکنون این هزینههای زیاد و تجملاتی در مراسمها کم شده است که خود این مساله نیز به خانوادهها یادآوری میکند اصل، ازدواج جوانان و سامان گرفتن آنهاست نه اینکه خدای ناکرده با تجملگرایی و با هزینههای گزاف موجب این شویم که دست و پای جوانان بسته شود، زیرا این اتفاقها خود باعث کمرنگ شدن ازدواج میشود. وی در ادامه گفت: متاسفانه در جامعه ما جوانان مهارتهای لازم را برای ازدواج و تشکیل خانواده ندارند، از این رو زمانی که وارد فضای تازهای از زندگی میشوند، نمیدانند چگونه باید تعامل و زندگی کنند.
ارسال به دوستان
درحوزه بهداشت و درمان، استان با مشکل کمبود نیرو و ضعف زیرساختی روبهرو است
سیستان و بلوچستان در محاصره کرونا
وضعیت نامساعد سیستانوبلوچستان در مواجهه با شیوع گسترده ویروس جهشیافته کرونا تا جایی است که نمایندگان سیستانوبلوچستان ضعف ساختاری و نبود زیرساختهای بهداشت و درمان را علل بحران کرونا در این استان عنوان کردند. انتقادات به عملکرد ضعیف وزارت بهداشت در رسیدگی به وضعیت سلامت مردم سیستانوبلوچستان تا جایی بود که در نشست دوشنبهشب سعید نمکی، وزیر بهداشت با نمایندگان و مسؤولان حوزه بهداشت این استان، یکی از نمایندگان زاهدان از وزیر بهداشت به دلیل عملکرد ضعیف این وزارتخانه انتقاد کرد که به درگیری لفظی بین او و وزیر بهداشت انجامید.
بنا بر این گزارش، ویروس جهشیافته هندی، سیستانوبلوچستان را در برگرفته است. بیمارستانهای آن استان مملو از مبتلایان به کروناست و مسؤولان از کمبود اکسیژن در بیمارستانهای این استان خبر میدهند، البته گروههای جهادی، پای کارآمدهاند به طوری که رئیس دانشگاه علومپزشکی زاهدان در جلسه ستاد مدیریت و مقابله با بیماری کرونای استان که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، گفت: جهادگران سپاه، ارتش و انتظامی به معنای واقعی کف میدان مقابله با کرونا و در کنار کادر بهداشت و درمان استان هستند. وی با اشاره به ضعف جدی زیرساختهای حوزه بهداشت و درمان سیستانوبلوچستان افزود: در پیک قبلی 250 تخت داشتیم که هیچ وقت از 70 درصد بیشتر پر نشد اما در حال حاضر شرایط تغییر کرده و مجموعهای از عوامل موجب شد از اواخر خردادماه وارد موج جدید شویم و از ابتدای تیرماه وارد فاز شیوع انفجاری شدیم. هاشمیشهری گفت: گروههای مردمی و جهادی و سپاه در زمینه بیماریابی و درمان بیماران کمکهای قابل تقدیری داشتهاند و با تمام توان در کنار کادر درمان استان هستند که جای تقدیر ویژه دارد. وی تصریح کرد: در زمینه نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان استان با ضعف جدی مواجه هستیم و در واقع هر نفر از نیروهای ما جای ۲ نفر کار میکنند و با این شرایط مدیریت شیوع کرونا در استان مناسب بوده است. سردار پرویز آبسالان نیز در این جلسه اظهار داشت: سپاه سیستانوبلوچستان براساس اعلام نیاز علومپزشکی در زمینه واکسیناسیون ورود جدی داشته و 27 مرکز واکسیناسیون راهاندازی کرده که 24 مورد آن با توجه به نیاز فعال است. جانشین فرمانده سپاه سلمان استان سیستانوبلوچستان گفت: در پی حضور فرمانده نیروی زمینی سپاه در استان و به دستور ایشان تاکنون ۳ بیمارستان صحرایی تخصصی نیروی زمینی از استانهای دیگر وارد استان شده و در آمادهباش هستند تا در صورت نیاز به مردم خدمترسانی کنند. همچنین 200 نفر از پزشکان و پرستاران و سایر کادر درمانی سپاه از دیگر نقاط کشور برای خدمترسانی به بیماران کرونایی وارد استان شدهاند و در صورت نیاز این نیروها را افزایش خواهیم داد. سردار آبسالان گفت: آمادهسازی 60 تخت بیمارستانی ویژه بیماران کرونایی در بیمارستان نبیاکرم(ص) سپاه در زاهدان، تغسیل فوتشدگان کرونا توسط نیروهای جهادی و توزیع سبدهای معیشتی و حضور فعال در زمینه بیماریابی و قرنطینه در قالب «طرح شهید قاسم سلیمانی» دیگر اقدامات سپاه در استان بوده و ما تا پایان کرونا با تمام توان در کنار مردم و کادر درمان خواهیم بود. نماینده مردم خاش در مجلس نیز در این جلسه خطاب به وزیر بهداشت گفت: گزارشهایی که از شرایط مدیریت کرونا به شما میدهند با واقعیت تطابق ندارد و بیمارانی با درگیری ۸۰ درصد داریم که بیمارستانها از بستری کردن آنها خودداری میکنند. اسماعیل حسینزهی اظهار داشت: شهرستانهای حوزه انتخابیه بنده شامل خاش، میرجاوه و تفتان با وجود ضعف جدی در زمینه زیرساختهای حوزه بهداشت و درمان از جانب شما در این سفر مورد بازدید قرار نگرفت که جای گلایه جدی دارد.
نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی گفت: حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اردیبهشت و خرداد در ۲ مرحله نسبت به شیوع بحرانی کرونا در سیستانوبلوچستان هشدار داد اما گوش شنوایی نبود. وی ادامه داد: زنگ خطر در شهرستانهای حوزه انتخابیه بنده به دلیل ضعف جدی زیرساختهای بهداشت و درمان و بعد مسافت تا مرکز استان نواخته شده و چنانچه مدیریت نشود مجددا به اوجگیری کرونا ختم خواهد شد. همچنین فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان نیز در این جلسه با بیان اینکه در سیستانوبلوچستان با کمبود اکسیژن مواجه هستیم، گفت: میزان دوز واکسن اختصاص داده شده به استان کفایت نمیکند و باید افزایش یابد.
وی افزود: در بازدیدهایی که از برخی بخشهای بیمارستانی استان داشتهایم تخت خالی موجود بوده اما کادر درمان برای راهاندازی وجود نداشته است. نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: در استان شدیدا با کمبود اکسیژن مواجه هستیم. واکسنهایی که تاکنون به استان اختصاص داده شده پاسخگوی نیاز نیست و حتما باید افزایش یابد. پیشنهاد ما واکسیناسیون افراد بالای 17 سال در استان است تا از شیوع کرونای دلتا در کشور جلوگیری شود. وزیر بهداشت نیز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه حقوق بیماران در بیمارستانها در مراحل پذیرش، درمان و ترخیص باید رعایت شود، گفت: همه بیماران کرونایی در سیستانوبلوچستان به صورت رایگان در بیمارستانهای استان درمان میشوند. وی گفت: استان سیستانوبلوچستان نخستین استان کشور است که واکسیناسیون افراد 50 سال به بالا را در آن شروع کردهایم. بعد از اینکه در زمینه تزریق واکسن این گروه سنی تا حدودی پیشرفت حاصل شد گروه سنی بالای 40 سال را هم تحت پوشش واکسیناسیون قرار میدهیم.
* ۲۲۷۵۰ ابتلا و ۱۶۶ فوتی جدید کرونا
شمار مبتلایان به کرونا در کشور طی یک شبانهروز از مرز 22 هزار و 700 نفر فراتر رفت. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی یک شبانهروز ۲۲ هزار و ۷۵۰ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۶۶ بیمار نیز جان خود را از دست دادند. از ظهر روز دوشنبه تا ظهر دیروز ۲۲ تیرماه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۲ هزار و ۷۵۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۳۹۹ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در مدت زمان یادشده، ۱۶۶ بیمار «کووید-۱۹» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۸۶ هزار و ۲۰۷ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۳ میلیون و ۵۶ هزار و ۱۶۰ نفر از بیماران کرونایی هم بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۳ هزار و ۸۶۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» نیز در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۱۴۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۶ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند.
لازم به ذکر است بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تا ظهر روز گذشته مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۷ میلیون و ۵۷ هزار و ۲۵۷ دوز رسید. با این احتساب از ظهر روز دوشنبه تا ظهر دیروز سهشنبه بیش از ۲۱۴ هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
***
تحویل هفتهای ۲ میلیون دوز واکسن برکت به وزارت بهداشت از مرداد
به منظور ارائه خدمات اجتماعی و تأمین اقلام کمک توانبخشی به نیازمندان بویژه افراد دارای معلولیت، تفاهمنامهای بین بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و سازمان بهزیستی به امضا رسید. صبح دیروز با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، مدیران عامل بنیاد ۱۵ خرداد، بنیاد برکت، گروه اقتصادی تدبیر و مدیرعامل سازمان بهزیستی، آیین امضای تفاهمنامه برای تأمین و توزیع ۲۷ هزار ویلچر بین معلولان مناطق محروم کشور برگزار شد. محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در این مراسم ضمن تبریک ایام و اعیاد ماه ذیالحجه گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در سالهای اخیر ورود ویژهای به بحث تأمین نیازهای معلولان و خانوادههای دارای معلول و به طور کلی مددجویان سازمان بهزیستی و کمیته امداد در مناطق کمبرخوردار کشور کرده است. وی افزود: ایجاد ۹۰۰۰ شغل طی ۲ سال برای مددجویان بهزیستی توسط بنیاد برکت، اهدای هزاران بسته معیشتی و پروتئینی و بهداشتی توسط بنیاد احسان، کمک به تأمین مسکن برای خانوادههای دارای ۲ معلول به بالا و امروز اهدای ۲۷ هزار ویلچر به افراد ناتوان حرکتی، بخشی از این خدمات است که توسط ستاد اجرایی فرمان امام صورت گرفته است. رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام درباره نخستین واکسن ایرانی کرونا و روند تولید و تحویل آن نیز گفت: از ۲۵ خرداد و پس از اعطای مجوز تزریق اضطراری واکسن توسط وزارت بهداشت، سرعت تولید واکسن «کوو ایران برکت» را در کارخانه شفافارمد افزایش دادیم و تا امروز که ۲۲ تیرماه است نزدیک به ۳ میلیون دوز از این واکسن تولید شده که در حال طی فرآیند تست استریل هستند و از این تعداد ۷۰۰ هزار دوز تحویل وزارت بهداشت شده و ۲۰۰ هزار دوز دیگر نیز در حال آمادهسازی است. مخبر به راهاندازی خط دوم تولید واکسن «کوو ایران برکت» نیز اشاره کرد و گفت: از هفته اول مردادماه هر هفته یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن کرونا تحویل وزارت بهداشت میدهیم که با راهاندازی خط دوم از اواسط مرداد، این عدد به حداقل ۲ میلیون دوز در هفته خواهد رسید و همانطور که وعده دادیم تا پایان شهریور حداقل ۵۰ میلیون دوز واکسن «کوو ایران برکت» تولید خواهیم کرد.
ارسال به دوستان
با موافقت ستاد کرونا امکان سفر به کربلا برای عاشقان حسینی مهیا شد
صدور مجوز برای سفر به عتبات به صورت هوایی
بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت، از این پس سفر به عتبات با اعمال محدودیتهایی مجددا برقرار خواهد شد. در این زمینه حجتالاسلام صحبتالله رحمانی، مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه ستاد کرونای عراق برای پذیرش زائران ایرانی ابلاغیهای صادر کرده است، گفت: با توجه به اینکه طرف عراقی رسما دستورالعملی ابلاغ و موافقت خود را نیز اعلام کرده است، با پیگیریهای صورتگرفته از سوی ستاد کرونا نیز سفر به عتبات برقرار خواهد شد.
وی با بیان اینکه ستاد کرونا شروطی را برای ازسرگیری سفر محدود به عتبات اعلام کرده است، افزود: با توجه به شرایط موجود، زائران کمتر از ۶۰ سال که بیماری زمینهای ندارند، با داشتن جوابیه آزمایش منفی PCR میتوانند به صورت هوایی به عتبات اعزام شوند. اعزام نشدن از شهرهای قرمز و نارنجی نیز از دیگر شروط سفر به عتبات است. البته سازمان حج و زیارت از مدتها قبل آمادگی اعزام زائران به عتبات را داشت که اکنون با توجه به موافقت ستاد کرونا در حال برنامهریزی بهتر به منظور رفاه زائران هستیم.
این مقام مسؤول یکی از مشکلات در زمینه نامشخص بودن زمان اعزام زائران به عتبات را صدور ویزا عنوان کرد و گفت: طرف عراقی هنوز درباره نحوه صدور ویزا اطلاعرسانی نکرده است و فقط مطرح کرده که باید ستاد کرونای عراق و ایران این مجوز را بدهند که خوشبختانه با پیگیریها این امر محقق شده است و باید منتظر نحوه صدور ویزا باشیم تا بتوانیم زائران را به عتبات اعزام کنیم.
در صورت برقراری سفر به عتبات در روزهای آینده، انتظار بیش از ۱۶ ماهه عاشقان حسینی برای زیارت امام حسین(ع) به سر میرسد و افراد در قالب کاروانهای محدود و البته هوایی به زیارت سیدالشهدا(ع) مشرف خواهند شد. البته این اقدام میتواند در زمینه اعزام زائران ایرانی در ایام اربعین نیز گامی مؤثر تلقی شود. با این وجود، باید منتظر اخباری خوش از برقراری سفر به عتبات باشیم. همچنین موضوع هزینهها نیز با توجه به نوسان نرخ ارز مطرح است. کاروانهای آزاد و غیرمجاز در روزهای مناسبتی زائران را با هزینههای ۱۵ تا ۲۲ میلیونی به صورت هوایی به عتبات اعزام میکردند که البته معاون عتبات سازمان حج و زیارت آن زمان هزینه سفر به عتبات با کاروانهای رسمی را بسیار کمتر از این مبلغ عنوان کرده بود. سفر به عتبات از اسفند ۹۸ متوقف شده است و سازمان حج و زیارت به دلیل ممنوعیت سفر به عتبات از سوی ستاد کرونا مجوزی برای برقراری این سفرها نداشت. با این حال، کاروانهای غیرمجاز زائران را نهتنها به صورت هوایی بلکه به صورت زمینی به عتبات اعزام کردند.
ارسال به دوستان
اخبار
شناسایی ۷۰ مزرعه بیتکوین در تهران
فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره برخورد پلیس با استخراج رمزارزها گفت: پیش از این نیز اعلام کرده بودیم که پلیس با هرگونه استخراج غیرقانونی رمزارز برخورد خواهد کرد و در همین راستا از وزارت نیرو خواستیم محلهای مشکوک به استخراج رمزارز را به پلیس اعلام کند. سردار حسین رحیمی با اشاره به قطعیهای اخیر برق در تهران و دیگر شهرهای کشور گفت: آنچه در تهران رخ داد این بود که با قطع برق اقدامات پلیس در ۲ حوزه افزایش پیدا کرد؛ یکی افزایش حضور ماموران در تقاطعها و... در پی قطعی برق و دیگری اقدامات ما برای مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارزها. فرمانده انتظامی تهران بزرگ در عین حال از طرح ویژه پلیس برای برخورد با استخراج رمزارز خبر داد و گفت: همانطور که آقای رئیسجمهور نیز اعلام کردند استخراج رمزارز تا پایان شهریورماه ممنوع است. پلیس نیز طرح ویژهای را برای برخورد با استخراجکنندگان رمزارزها در دستور کار خود قرار داد و از زمان اجرای آن در روزهای اخیر تاکنون بیش از ۷۰ نقطه در تهران که به محلی برای استخراج رمزارزها بدل شده بود، شناسایی شده است. رحیمی با بیان اینکه با عاملان این اقدام نیز برخورد شده است، گفت: اجرای این طرح همچنان با حساسیت و قوت ادامه خواهد داشت.
***
جلوگیری از توقف تحصیل دانشآموزان اتباع خارجی
سرپرست مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزشوپرورش با اشاره به روند ثبتنام دانشآموزان اتباع خارجی در مدارس کشور، تمهیدات و اقدامات صورتگرفته پیرامون جلوگیری از بازماندگی از تحصیل این دانشآموزان را برشمرد. میترا تیموری با اشاره به تحصیل حدود ۵۰۰ هزار دانشآموز اتباع خارجی در مدارس کشور اظهار کرد: امکان ادامه تحصیل برای دانشآموزان اتباع خارجی در ایران همانند سایر محصلان فراهم بوده و به صورت رایگان ارائه میشود. وی افزود: در کنار دانشآموزان اتباع دارای مدارک معتبر، از سال ۹۴ با فرمان مقام معظم رهبری امکان تحصیل دانشآموزان اتباع خارجی فاقد مدارک هویتی نیز فراهم شده و هر سال نسبت به ثبتنام این گروه نیز با توجه به شیوهنامه اقدام میشود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. سرپرست مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزشوپرورش درباره تمهیدات و اقدامات صورت گرفته به منظور جلوگیری از بازماندگی از تحصیل دانشآموزان اتباع در سال گذشته که مدارس به علت همهگیری کرونا تعطیل بودند و آموزش مجازی در دستور کار قرار گرفت نیز توضیح داد و گفت: وزارت آموزشوپرورش تلاش خود را به کار بست تا هیچ کدام از دانشآموزان اعم از دانشآموزان اتباع خارجی از تحصیل باز نمانند.
***
اعلام نتیجه کارشناسی حادثه اتوبوس خبرنگاران
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه درباره رسیدگیهای قضایی به حادثه اتوبوس خبرنگاران گفت: یک بار دیگر تاسف خودم را از بروز این قبیل حوادث که منجر به از دست دادن جان انسانها میشود ابراز میکنم و با خانوادههای داغدیده حوادثی مانند واژگونی اتوبوس خبرنگاران و سربازان و مشابه آنها همدردی میکنم.
وی ادامه داد: رسیدگی به این پروندهها به صورت ویژه در قوهقضائیه انجام میشود و در ۲ حادثه اتوبوس خبرنگاران و سربازان با دستور رئیس قوه قضائیه، دادستان محل و دادگستری استان ورود کردند و در محل وقوع حادثه و بیمارستانی که مصدومان در حال مداوا هستند، حضور یافتند و پیگیریهای جدی در رابطه با این موضوعات در دستور کار قرار گرفت. در حادثه اتوبوس خبرنگاران نتیجه کارشناسی واصلشده این است که ۵۰ درصد تقصیر متوجه راننده و۵۰ درصد تقصیر عوامل و مسؤولان مختلف بوده است. این مقام قضایی تاکید کرد: البته به این نظریه ممکن است اعتراض شود اما تاکید شده در هر حال پرونده با سرعت و دقت و با جامعیت رسیدگی شود و هیچ یک از عوامل بروز حوادث مغفول نخواهند ماند و هر کدام که مقصر باشند تحت پیگردهای قانونی قرار میگیرند. اگر فرآیند کارشناسی طولانی نشود در اسرع وقت نتیجه را اعلام میکنیم. هر کس با هر نسبت در این حوادث مقصر باشد تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
***
آغاز نوبتگیری سنجش سلامت نوآموزان پیشدبستانی از شنبه آینده
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی از نوبتگیری ۴۶ درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی تا ۲۰ تیر خبر داد. سیدجواد حسینی با اعلام این خبر گفت: از آغاز رسمی برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی ۲۰ روز گذشته است و در این مدت ۶۱۵ هزار و ۳۷۴ نوآموز بدو ورود به دبستان نوبتگیری کردهاند که از این تعداد ۲۶۳ هزار و ۲۹۵ نوآموز بدو ورود به دبستان بر اساس نوبت ارزیابی شدهاند. وی افزود: استانهای خراسان شمالی، مرکزی، ایلام، چهارمحالوبختیاری، بوشهر، قم، کرمانشاه، قزوین، زنجان و سمنان به ترتیب بیشترین درصد نوبتگیری نوآموزان در پایگاههای سنجش را تاکنون داشتهاند. وی گفت: استانهای کردستان، همدان، اردبیل، گلستان، چهارمحالوبختیاری، بوشهر، خوزستان، لرستان، مرکزی و خراسان شمالی نیز به ترتیب بیشترین درصد سنجش نوآموزان در پایگاههای سنجش را داشتهاند. معاون وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه در سال جاری علاوه بر سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان، سنجش ۶۰۰ هزار نوآموز بدو ورود به پیشدبستانی نیز هدفگذاری شده است، گفت: ثبتنام نوآموزان بدو ورود به پیشدبستان از اوایل هفته در سامانه پادا آغاز شده است و از شنبه هفته آینده با فعال شدن اطلاعات برای مدیران مراکز پیشدبستانی، نوبتگیری نوآموزان پیشدبستانی در برنامه سنجش آغاز خواهد شد. حسینی در ادامه گفت: شناسایی نشانگان مشکلات ویژه یادگیری یکی از برنامههای سنجش در سال جاری است و در ۵ استان غربالگری نشانگان مشکلات یادگیری نوآموزان بدو ورود به پیشدبستان به صورت پایلوت انجام خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|