|
حضور گسترده محافظان خارجی در گارد پادشاهی عربستان
منابع عربستانی میگویند «محمد بنسلمان» ولیعهد سعودی گارد پادشاهی را مملو از نیروهای خارجی کرده است. گفته میشود گارد پادشاهی شاهد تصفیه گسترده نیروهاست و بسیاری از آنها یا بالاجبار بازنشسته شده یا به وزارت دفاع، گارد ملی و وزارت کشور منتقل شدهاند. به نظر میرسد در برکناری نیروهای گارد پادشاهی عدم باور به روایت حکومت درباره کشته شدن «عبدالعزیز الفغم» دخیل است.
ارسال به دوستان
در ادامه سلسله حوادث انفجاری در سرزمینهای اشغالی روز گذشته یکی از مخازن سوخت پالایشگاه اشدود دچار حادثه شد
معمای دود در اشدود
از آغاز سال جاری میلادی موارد متعددی از انفجار و حمله به مواضع مهم اسرائیل در دریا و زمین ثبت شده است که از جمله مهمترینشان انفجار در کارخانه ساخت تسلیحات تامر و اصابت موشک به حوالی نیروگاه اتمی دیمونا بود. علاوه بر این بر اساس آمار ثبت شده، کشتیهای متعلق به رژیم صهیونیستی طی فوریه تا جولای امسال دستکم در 4 مورد هدف حمله قرار گرفته یا دچار سانحه انفجاری شدهاند.
در تازهترین مورد آن دیروز تارنمای 0404 وابسته به ارتش صهیونیستی، از انفجار در یکی از دیگهای بخار پالایشگاه اشدود خبر داد. بر این اساس بر اثر انفجار، نشت سوخت رخ داده که کارکنان در صدد متوقف کردن این روند هستند.
* انفجار در پالایشگاه نفت «اشدود» در فلسطین اشغالی
به گزارش «وطنامروز»، برخی منابع صهیونیستی بعدازظهر دیروز از انفجار دیگ بخار در پالایشگاه «اشدود» (شمال نوار غزه) خبر دادند. پایگاه اطلاعرسانی 0404 وابسته به ارتش اسرائیل در این رابطه اعلام کرد دیگ بخار پالایشگاه اشدود منفجر شده است. این رسانه در پایگاه اطلاعرسانی خود خبر داد انفجاری شدید روز سهشنبه پالایشگاه اشدود را به لرزه درآورد و در پی آن صدای چند انفجار دیگر هم به گوش رسید. طبق گزارش منابع صهیونیستی، آتشنشانان پس از شنیدن صدای انفجار در پالایشگاه اشدود بلافاصله به محل اعزام شدند. منابع عبریزبان خبر دادند این انفجار باعث نشت سوخت در پالایشگاه شده و تلاشها برای برطرف کردن این مشکل ادامه دارد. با این حال، این منابع هنوز اشارهای به علت این انفجار نکردهاند و مدعیاند این حادثه تلفاتی در پی نداشته است. با وجود آنکه رسانههای عبریزبان به شکلی هماهنگ سعی در بایکوت جزئیات این حادثه دارند اما اشاره دستکم ۲ رسانه از جمله رادیو افام 93 به شدید بودن این انفجار قابل توجه است. «ایدی کوهن» از خبرنگاران شناخته شده صهیونیست با انتشار فیلمی در توئیتر از وقوع انفجار در مخزن سوخت اشدود واقع در جنوب فلسطین اشغالی خبر داد.
بر این اساس همزمان آتشنشانان عملیات نجات مجروحان و کارکنانی را که در محل انفجار گیر افتاده بودند، آغاز کردند. مسؤولان شرکت پاز، مالک پالایشگاه مدعیاند محل انفجار کاملا محصور شده و واحدهای مانیتورینگ نیز گفتهاند اوضاع پس از انفجار تحت کنترل است و امکان نشت سوخت یا گازهای خطرناک به مناطق مسکونی وجود ندارد.
خبر انفجار در مخزن سوخت اشدود در حالی منتشر شده است که منابع صهیونیستی حدود ۲ ماه و نیم پیش از وقوع انفجاری مهیب در یک کارخانه امنیتی حساس در فلسطین اشغالی خبر دادند. منابع صهیونیستی در این باره گزارش داده بودند این انفجار در یک کارخانه مخصوص تولید تسلیحات پیشرفته از جمله موشک در شهر «الرمله» به وقوع پیوسته است. علاوه بر این در این مدت انفجارهایی در اطراف نیروگاه اتمی دیمونا رخ داده است و برخی کشتیهای اسرائیلی در آبهای بینالمللی هدف حمله قرار گرفته یا دچار سانحه شدهاند.
* اهمیت پالایشگاه اشدود برای صهیونیستها
این پالایشگاه سال 1973 در شمال بندر اشدود- میان نوار غزه و تلآویو- تاسیس شده و با ظرفیت پالایش 4/5 میلیون بشکه نفت در سال دومین پالایشگاه نفتی بزرگ رژیم صهیونیستی بعد از حیفا محسوب میشود. پالایشگاه سابقا دولتی اشدود از سال 2006 متعلق به شرکت پاز، بزرگترین توزیعکننده سوخت گازوئیل و بنزین در فلسطین اشغالی است. موقعیت مکانی این پالایشگاه از آن جهت حائز اهمیت است که اولا از بزرگترین خط لوله نفت خام اسرائیل یعنی خط نفتی ایلات- اشکلون تغذیه میشود، ثانیا نزدیک به پایتخت رژیم و همچنین بیتالمقدس است، ثالثا با مخزن سوخت بزرگ پی جلیلوت و همچنین نیروگاه برق اشکلون- که در کمترین فاصله ممکن تا مرزهای شمالی غزه قرار گرفته- فاصله کمی دارد و البته بخشی مهم از گاز شهری مشترکان داخل سرزمینهای اشغالی را تامین میکند. پالایشگاه اشدود جدا از اینها خود یک نیروگاه برق دارد که با گاز طبیعی کار میکند.
با افزایش قدرت موشکی حماس در نوار غزه و گسترش دسترسی محور مقاومت به مناطق داخلیتر فلسطین اشغالی، به نظر میرسد این پالایشگاه که چند سالی نسبت به پالایشگاه بندر حیفا در شمال سرزمینهای اشغالی نزدیک مرزهای لبنان، مزیت ژئوپلیتیک پیدا کرده بود، دیگر فاقد چنین مزیتی است. انفجار دیروز به وضوح گویای این تحول است.
***
عقبنشینی رژیم صهیونیستی در مذاکرات آتشبس غزه
پس از هفتهها میانجیگری مصر در مذاکرات غیرمستقیم میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، اکنون منابع آگاه گزارش دادهاند رژیم صهیونیستی از برخی شروط خود کوتاه آمده و دور اول مذاکرات در حال نهایی شدن است. روزنامه «الاخبار» در این باره نوشت: در حالی که مذاکرات تبادل اسرا شاهد پیشروی آرام اما پیوستهای است، به صورت موازی مذاکرات مربوط به آتشبس غزه نیز در حال پیشرفت است و آخرین شاهد آن بازگشایی جزئی گذرگاهها برای بازگشت به وضعیت قبل از نبرد اخیر «سیفالقدس» (شمشیر قدس) است. در ادامه این گزارش آمده، هیأت امنیتی مصری که هفته جاری به نوار غزه رسید، حامل تصمیمهایی از رژیم صهیونیستی مبنی بر عقبنشینی جزئی از اقدامات سختگیرانه علیه نوار غزه پس از نبرد شمشیر قدس بود. الاخبار به نقل از منابع مطلع نوشت، مصریها به اطلاع گروههای فلسطینی رساندهاند که طرف صهیونیست قصد دارد وضعیت انسانی و اقتصادی در نوار غزه را به صورت تدریجی به قبل از نبرد سیفالقدس برساند. در ادامه این گزارش آمده مذاکرات درباره تبادل اسرا نیز تقریبا در حال نهایی شدن مرحله اولش است؛ مرحلهای که قرار است اطلاعاتی از نظامیان اسیر در دست حماس داده شود و در مقابل آن اسرای زن فلسطینی آزاد شوند.
ارسال به دوستان
کشف چهارمین گور جمعی کودکان در کانادا در 2 ماه اخیر
گور حقوقبشر در کانادا
گروه بینالملل: با پیدا شدن یک گور جمعی دیگر در یکی از مدارس سابق واقع در استان بریتیش کلمبیا که بیش از ۱۶۰ کودک بومی در آن مدفون بودند، شمار گورهای جمعی کودکان بومی کانادا به 41 مورد و شمار قربانیان بر اساس گزارشهای رسمی به بیش از 1100 نفر رسید.
به گزارش «وطنامروز»، خبرگزاری آناتولی به نقل از منابع خبری در کانادا مخابره کرد روز دوشنبه گور جمعی بیش از ۱۶۰ کودک بومی در جنوب جزایر «خلیج جنوبی» در استان بریتیش کلمبیا کشف شد. شبکه کانادایی «سیبیسی» در این باره گزارش داد اجساد کودکان بومی در یک منطقه جزیره کوپر که از سال ۱۸۹۰ تا ۱۹۷۰ مدرسه بود، کشف شده است. قبیله بومی «پنلاکوت» (Penelakut) در جزیره کوپر خبر کشف این گور جمعی را اعلام و تاکید کرد تا قبل از این کشف این گور اعلام و رسانهای نشده بود. اطلاعات بیشتری درباره گور جدید مخابره نشده و رسانههای کانادایی مدعی هستند که قبیله پنلاکوت به درخواستها برای دیدار و صحبت با خبرنگاران با موضوع کشف این گور جمعی کودکان پاسخ نداده است.
انتشار ماجرای هولناک کشف گورهای جمعی در محوطه مدارس شبانهروزی قدیمی که از آنها اجساد کودکان بومی کانادایی بیرون کشیده شده، طی هفتههای اخیر بارها خبرساز شده و باعث ایجاد تنش در این کشور مدعی حقوق بشر و اختلاف میان دولت کانادا و واتیکان شده است. پیش از این رسانههای کانادایی در هفتههای گذشته ۳ بار از کشف گورهای جمعی که مدفن نزدیک به ۱۰۰۰ کودک بومی کانادا بوده خبر دادهاند. در سال 2018 نیز با تلاش «گروه بومی موسکووکوان فرست نیشن» 35 گور جمعی پیدا شده بود. در سال 2012 و دهه 90 میلادی هم 2 گور دسته جمعی از کودکان بومی کانادایی پیدا شده بود.
در بازه زمانی ۱۸۸۳ تا ۱۹۹۶ حدود ۱۵۰ هزار کودک بومی از خانوادههای خود به اجبار جدا و به مدارس شبانهروزی فرستاده شدند که کلیسای کاتولیک آنها را تأسیس کرده بود و هدف اصلی آن دور کردن این کودکان از جوامع بومی کانادا و جلوگیری از ترویج زبان و سنتهای مادریشان و تربیت آنها به شیوهای تحمیلی بود.
در حالی که این واقعه از سوی رسانههای کانادایی به عنوان «نسلکشی فرهنگی» نامیده شده است، بومیان کانادایی با تکیه بر اسناد و شواهد تاریخی تاکید دارند این جنایات «نسلکشی واقعی بومیان» و ناشی از سفیدبرترپنداری به سبک مهاجران اولیه آمریکا و آلمانهای نازی است.
* فهرست گورهای بینام و نشان کودکان بومی در کانادا
با پیدا شدن گور جمعی در جنوب جزایر «خلیج جنوبی» شمار کلی گورهای ثبت شده به بیش از 40 مورد رسید. تا پیش از این گورهای دسته جمعی شامل موارد زیر بود.
- مدرسه شبانهروزی کاملوپس ایندین در بریتیش کلمبیا: 27 ماه مه گروه بومی Tk’emlúps te Secwepemc از کشف بقایای اجساد ۲۱۵ کودک در نزدیکی زمین این مدرسه شبانهروزی خبر داد.
- مدرسه شبانهروزی ماریوال ایندین در ساسکاچوان: 24 ژوئن گروه بومی Cowessess First Nation از کشف گورهای بینام و نشان ۷۵۱ کودک در محل این مدرسه سابق که تحت مدیریت کاتولیکها بود، خبر داد.
- مدرسه سنت یوجینز میشن در بریتیش کلمبیا: 30 ژوئن گروه بومی aq’am First Nation از کشف بقایای اجساد ۱۸۲ تن شامل تعداد نامشخصی کودک در سال ۲۰۲۰ در نزدیکی محلی که سابقا برای مدرسه مذکور بود و به دست کاتولیکها اداره میشد، خبر داد.
- مدرسه شبانهروزی برندون ایندین در مانیتوبا: از سال ۲۰۱۲ تحقیقاتی برای شناسایی افراد مدفون در ۳ محل نزدیک به این مدرسه انجام شده است. این مدرسه تحت مدیریت کلیساهای متودیست متحد بود. به گفته یک گروه بومی، ۱۰۴ تن در آن محلها مدفون شدهاند که مرگ ۷۸ تن از آنان ثبت شده است.
- مدرسه شبانهروزی موسکووکوان در ساسکاچوان: اوایل دهه ۹۰ میلادی، زمانی که کارگران در نزدیکی این مدرسه تحت مدیریت کاتولیکها روی لولههای آب کار میکردند، استخوانها یکییکی پدیدار شد. گروه بومی موسکووکوان فرست نیشن در همکاری با ۲ دانشگاه ۳۵ گور بینام و نشان را سال ۲۰۱۸ پیدا کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
۸۸ کشته در آتشسوزی بیمارستان ذیقار
نخستوزیر عراق دوشنبهشب جلسه اضطراری با تعدادی از وزرا و مسؤولان امنیتی عراق درباره علل و تبعات آتشسوزی در بیمارستان امام حسین استان ذیقار تشکیل داد که منجر به کشته شدن دستکم ۸۸ نفر شد. مصطفی الکاظمی، نخستوزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در پی این آتشسوزی جلسه اضطراری برگزار کرد که شامل تعدادی از وزرا، مقامات و رهبران امنیتی بود. در این نشست که به منظور آگاهی از دلایل حادثه آتشسوزی بیمارستان الحسین(ع) در استان ذیقار و پیامدهای آن برگزار شد، تصمیمات مختلفی گرفته شد که عبارتند از شروع تحقیقات سطح بالای دولت برای یافتن علل حادثه، بازداشت مدیر بهداشت ذیقار، رئیس بیمارستان و رئیس بخش دفاع مدنی در استان و آغاز تحقیقات از آنها، شهید محسوب کردن قربانیان حادثه، پاسخدهی فوری به خواستههای بازماندگان آنها و اعزام مجروحانی که در شرایط وخیمند به خارج از عراق. این آتشسوزی ساعاتی پس از آتشسوزی در مقر وزارت بهداشت عراق در بغداد رخ داد و طی آن ۸۸ نفر کشته و شمار زیادی زخمی شدند که حال بیشترشان وخیم گزارش شده است. مقامات محلی در ذیقار اعلام کردند حریق کاملا مهار و حالت اضطراری اعلام شده است.
***
رزمایش بزرگ روسیه در سیبری
وزارت دفاع روسیه از برگزاری رزمایش عظیم زمینی با مشارکت ۵ هزار پرسنل نظامی در منطقه «سیبری» با به کارگیری انواع تجهیزات نظامی خبر داد. به نوشته خبرگزاری «تاس»، وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است این رزمایش برای حفظ آمادگی رزمی برگزار میشود و نیروهای بخش مرکزی روسیه در این رزمایش که در مناطق «نووسیبریسک»، «کمروو»، «آلتی» و همچنین «جمهوری تایوا» برگزار میشود، شرکت دارند. در این تمرینات، نیروهای حاضر قرار است با تجهیزات نظامی در مناطق تعیین شده در عملیات مختلف از جمله تجسس و شناسایی، با دشمن فرضی مقابله کنند. منطقه مرکزی، بزرگترین منطقه نظامی در روسیه است. این منطقه در قلمرو ولگا، اورال و مناطق یکپارچه سیبری و ۲۹ منطقه روسیه بنا شده است. از نظر ساختاری، منطقه نظامی مرکزی شامل برخی تاسیسات خارج از کشور از جمله «پایگاه نظامی ۲۰۱» در تاجیکستان، «پایگاه نظامی کانت» در قرقیزستان و واحدهای مستقر در خاک قزاقستان نیز میشود.
برپایی این رزمایش در حالی است که روسیه از برگزاری رزمایش دریایی در شبهجزیره «کریمه» همزمان با خاتمه رزمایش ناتو و اوکراین (رزمایش نسیم دریا) در منطقه نیز خبر داده است. ناوگان دریای سیاه ارتش روسیه روز دوشنبه متشکل از ناوچههای موشکانداز «آدمیرال گریگوروویچ» و «آدمیرال اِسِن» در بیانیهای اعلام کرد که تمرینات نظامی از جمله شلیک گلولههای توپخانه از ۲ کشتی جنگی بزرگ به سمت اهداف دریایی و هوایی فرضی در آبهای نزدیک کریمه انجام داده است.
***
واکنش عون به انتقادات علیه وی درباره بحران تشکیل دولت
«میشل عون» رئیسجمهوری لبنان در واکنش به اتهامات برخی طرفها علیه وی درباره بحران سیاسی این کشور، با انتشار توئیتی اعلام کرد: هر کس میخواهد از رئیسجمهور درباره صلاحیت او در تشکیل دولت انتقاد کند، بند چهارم ماده 53 قانون اساسی را با دقت بخواند.
شب گذشته «مصطفی علوش» نایبرئیس جریان المستقبل لبنان گفت «سعد حریری» نخستوزیر مکلف اواخر هفته جاری انصراف میدهد تا زمینه برای انجام رایزنیهای پارلمانی جهت تشکیل دولت جدید فراهم شود. نایبرئیس جریان المستقبل لبنان درباره مساله عدم امکان تشکیل دولت، «میشل عون» رئیسجمهوری لبنان و «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی را متهم کرد که به دنبال قدرت هستند و مانع تشکیل کابینه میشوند.
وی در ادامه گفت ترس آنها این است که دوره ریاستجمهوری میشل عون با حضور شخصیتی مانند سعد حریری که دارای نفوذ داخلی و بینالمللی است به پایان برسد، البته مشکل اساسی این است که رئیسجمهور قصد ندارد منصب خود را ترک کند، بویژه اگر انتخابات پارلمانی برگزار شود، بنابراین مشکلی به نام میشل عون و تیم ریاستجمهوری وجود دارد.
***
افزایش مرگومیر مهاجران بر اثر گرمای بیسابقه آمریکا
روزنامه گاردین در گزارشی از افزایش مرگومیر مهاجران که از مرزهای جنوبی وارد آمریکا میشوند، خبر داد و نوشت: تنها در ماه گذشته و همزمان با ثبت گرمای بیسابقه، ۴۳ مجموعه بقایای انسانی در ایالت آریزونا کشف شده است. به گزارش تارنمای این روزنامه انگلیسی، گروههای غیردولتی بشردوستانه در آمریکا امسال از افزایش مرگومیر در میان مهاجران خبر دادهاند. گفته میشود بر اثر گرمای بیسابقه و آفتاب سوزان سال جاری، اجساد شمار غیرمعمول مهاجران در مناطق مرزی ایالت آریزونا (در جنوب غربی آمریکا) کشف شده است.
گزارشها همچنین حاکی از افزایش مرگومیر مهاجران در تگزاس است. گاردین در ادامه افزود: یک گروه غیردولتی موسوم به «هیومن بوردرز» (Humane Borders)، اعلام کرده است که ماه گذشته ۴۳ مجموعه بقایای انسانی در منطقه مرزی ایالت آریزونا کشف شده است. ماه گذشته (ژوئن) گرمترین ژوئن ثبت شده در این ایالت آمریکا بوده است. «مایک کریچ» از اعضای ارشد این گروه غیردولتی خاطرنشان کرد: کشف ۱۲۷ مجموعه بقایای انسانی تنها در نیمه اول سال جاری (میلادی)، رقمی بسیار بالاتر از ۹۶ جسد در مدت مشابه سال گذشته است.
ارسال به دوستان
گروه طالبان طی بیانیهای رسمی بر مبنای فتوای سال ۲۰۰۱ تهدید کرد اگر نظامیان ترکیه در این کشور باقی بمانند حکم اشغالگر را خواهند داشت
اعلام جهاد طالبان علیه ترکیه
گروه بینالملل: یک روز پس از آنکه «سهیل شاهین» سخنگوی طالبان اعلام کرد این گروه خواستار خروج نظامیان ترکیه از افغانستان بر مبنای توافق دوحه است، روز گذشته طالبان در واکنش به تصمیم ترکیه برای ادامه حضور در افغانستان، تهدید کرد آنکارا باید عواقب این حضور را بر عهده بگیرد؛ تهدیدی که در چارچوب بیانیه طالبان به منزله اعلام جهاد علیه نظامیان ترکیه در خاک افغانستان خواهد بود. این در حالی است که پنتاگون دیروز اعلام کرد درباره حضور ترکیه در افغانستان در حال رایزنی با مقامات این کشور است.
* فتوای جهاد علیه ترکیه
به گزارش «وطنامروز» به نقل از طلوعنیوز، طالبان افغانستان دیروز طی بیانیهای رسمی به تصمیم ترکیه برای ماندن در افغانستان واکنش نشان داد. این گروه اعلام کرد: بر اساس توافقنامه دوحه قرار است همه نیروهای خارجی از افغانستان خارج شوند و سازمان ملل متحد و جامعه جهانی نیز آن را تایید کرده و از جمله ترکیه که وزیر خارجهاش در مراسم امضای پیمان اشتراک داشت. بیشتر کشورها این تصمیم را تایید و از آن استقبال کردند. اکنون که مقامات کشور ترکیه به خواست و توافق آمریکا، بقای نیروها و دوام اشغال خود در افغانستان را اعلام کردند، باید عواقب این حضور را بر عهده بگیرند. به گفته طالبان، افغانستان و افغانها روابط تاریخی و مذهبی با ترکیه دارند اما دوام اشغال سبب میشود نفرت و احساس دشمنی را در افغانستان علیه مقامات ترکیه برانگیزد و به روابط دوجانبه زیان برساند. طالبان از مقامات ترکیه خواست از این تصمیم منصرف شوند، زیرا به ضرر هر دو کشور است. طالبان تاکید کرد: ما از چندی پیش تاکنون با مقامات ترکیه در تماس بودیم، نشستهایی انجام شده بود و آنها به ما اطمینان داده بودند بدون رضایت ما خودسرانه تصمیم نمیگیرند اما اکنون که تصمیم گرفته شده، بر خلاف آن تعهد است و اگر مقامات ترکیه در این باره از سر نو نیندیشند و به اشغال افغانستان ادامه دهند مسؤولیت این اقدام با آنهاست. در ادامه طالبان تاکید کرد: بقای نیروهای خارجی در افغانستان، خواه از هر کشوری و به هر نامی که باشد اشغال است و با اشغالگران بر اساس همان فتوای یکونیم هزار علمای افغانستان که سال ۱۴۲۲ هـ.ق (۲۰۰۱م) صادر شده بود، برخورد میشود؛ فتوایی که بر اساس آن از 20 سال پیش تاکنون جهاد جریان دارد. طالبان در ادامه از ملت مسلمان و سیاستمداران هوشیار ترکیه خواست صدای خود را در برابر این تصمیم بلند کنند، چراکه این تصمیم نه به نفع ترکیه است و نه به نفع افغانستان، بلکه بین ۲ ملت مسلمان مشکلات ایجاد میکند.
* پنتاگون: رایزنی با ترکیه درباره تأمین امنیت فرودگاه کابل ادامه دارد
همزمان با تهدید طالبان علیه ترکیه، «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از تداوم رایزنی با مقامات آنکارا به منظور حضور نظامیان ترکیه در افغانستان خبر داد. وی در این باره گفت: پس از انتقال فرماندهی نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان به سنتکام، اکنون مساله تامین امنیت فرودگاه کابل اولویت اصلی پنتاگون است. کربی ادامه داد تامین امنیت فرودگاه کابل پس از خروج نیروها از افغانستان به ترکیه سپرده خواهد شد و رایزنیهای آمریکا با این کشور جریان دارد. سخنگوی پنتاگون خاطرنشان کرد جزئیات پس از نهایی شدن توافق در اختیار رسانهها قرار خواهد گرفت. کربی ادامه داد: ما میدانیم برای انجام این کار باید از امنیت کافی در فرودگاه برخوردار باشیم. ما نسبت به ضرورت وجود امنیت کافی در فرودگاه بسیار آگاهیم تا بتوانیم از دیپلماتهای خود و کارهایی که آنها باید در افغانستان انجام دهند، محافظت کنیم.
* شروط ترکیه برای حضور در افغانستان
گفتنی است حضور ترکیه در افغانستان مطالبه دوجانبهای از سوی مقامات آنکارا و واشنگتن است. با این حال ترکیه درباره حضور در افغانستان شروطی مطرح کرده است. در این باره «خلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه با بیان اینکه ترکیه 6 سال است در موضوع امنیت فرودگاه کابل نقشآفرینی میکند، گفته بود: همانطور که اردوغان در نشست ناتو اعلام کرد، ما بعضی شروط و موضوعات داریم. اگر شرایطمان تامین شود، میتوانیم ماموریت خود را ادامه دهیم. در این چارچوب، تماسهایمان با کشورهای مختلف دنبال میشود. بر این اساس، ترکیه از طرف آمریکایی خواسته است در این ماموریت، پاکستان نیز حضور داشته باشد. همچنین از ناتو خواسته شده با وجود خروج از افغانستان، حمایت لجستیک و تسلیحاتی از ترکیه در افغانستان را بر عهده داشته باشد. استفاده از زیرساختهای فرودگاه بینالمللی کابل از سوی ترکیه نیز یکی دیگر از شروط این کشور ذکر شده است. سالانه مبلغی بین 80 تا 120 میلیون دلار برای تامین امنیت فرودگاه کابل هزینه میشود که ترکیه خواهان دریافت این مبلغ در ازای حفاظت از فرودگاه شده است. «وطنامروز» روز گذشته در گزارشی به بررسی اهداف ترکیه از حضور در افغانستان پرداخت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|