|
فیسبوک صفحه خبرگزاری فلسطینی شهاب را حذف کرد
فیسبوک ۲ روز پیش صفحه اصلی خبرگزاری فلسطینی شهاب را که بیش از 5/7 میلیون دنبالکننده داشت
حذف کرد. در همین رابطه، خبرگزاری شهاب طی بیانیهای ضمن محکوم کردن این اقدام خودسرانه فیسبوک تاکید کرد به تمام معیارها و استانداردهای اعلام شده از سوی این شرکت طی ماههای اخیر پایبند بوده است.
ارسال به دوستان
ائتلاف ۱۴ مارس با از دست دادن فرصت تشکیل کابینه، مشروعیت سیاسی خود را از دست میدهد
حریری عهدشکن
سرانجام سعد حریری به دنبال شکست تقلای 9 ماههاش برای تشکیل کابینه انصراف داد. حال جریان سیاسی حامی او یعنی ائتلاف 14 مارس همراه با رسانههایش در حال فضاسازی منفی است تا یأس و ناامیدی ناشی از انصراف معنادار حریری را در بحران سیاسی و اقتصادی فعلی لبنان، تحت عنوان «تونل وحشت» تعبیر کند.
کار به جایی رسیده که «پاتریک دوریل» فرستاده ریاستجمهوری فرانسه در دیداری که با «محمد رعد» نماینده پارلمان لبنان از فراکسیون وفاداری به مقاومت داشت، صریحا از جانب امانوئل مکرون از حزبالله کمک خواست. به گزارش المیادین، نماینده رژیم فرانسه از حزبالله خواست برای برچیدن موانع تشکیل کابینه پیشنهادی حریری کمک کند. نماینده حامی حزبالله در مجلس نیز در پاسخ دوریل تلویحا اعلام کرده بنبست موجود ارتباطی به جریان مقاومت ندارد، چرا که مخالفتی با طرح ابتکار عمل فرانسه انجام نداده است.
در این میان به گفته میشل عون، رئیسجمهور لبنان، فهرست کابینه پیشنهادی که حریری چهارشنبه گذشته با معرفی 24 وزیر در اختیار او قرار داده است، حتی انطباقی با ابتکار عمل پیشنهادی فرانسه برای حل مشکل انسداد سیاسی نداشته و در عین حال تعارضی آشکار با میثاق ملی لبنان داشته است.
به این ترتیب نهتنها باید حریری و حامیان سعودی- آمریکاییاش را مخاطب اتهام ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه دانست که چند هفته قبل چهرههای سیاسی لبنان را متهم به بیعملی با وجود خطرات فروپاشی کرده بود، بلکه این اتهام به پاریس هم وارد میشود که چرا با جریان 14 مارس به عنوان عهدشکن اصلی برخورد نمیکند. حریری پنجشنبه گذشته مدعی شد: «ما با جناب رئیسجمهور (میشل عون) به توافق نمیرسیم» و متعاقب آن وحشتآفرینی رسانهای درباره از کنترل خارج شدن نرخ دلار و قیمت ارزاق عمومی، نایاب شدن بنزین و خطر جنگ داخلی اوج گرفت. همزمان به خیابان آمدن مسلحان و اوباش در برخی نقاط لبنان برای مرعوب کردن مردم، نشان از یک توطئه هماهنگ برای ایجاد این ذهنیت عمومی دارد که حاکمیت ملی فروپاشیده و کشور وارد هرجومرج کامل شده است.
پاییز پارسال بود که حریری با آنکه جناح متبوعش 14 مارس، اکثریت را به جناح 8 مارس واگذار کرد اما بر اساس طرح ابتکار فرانسه و با وساطت مکرون، برای چهارمینبار در دوران بیدولتی لبنان از سوی مجلس به رئیسجمهور معرفی و از سوی عون موظف به تشکیل کابینه جدید شد اما از همان ابتدای این روند سایه نفوذ و مداخله اجانب بر تصمیمگیریهای نخستوزیر سابق آشکار بود؛ کسی که حتی در افکار عمومی به خاطر به گروگان گرفته شدن توسط بنسلمان، ولیعهد سعودی، به مرد بیاختیار شناخته میشود.
روزنامه النهار چاپ بیروت، جلد دیروز خود را به رفتار مشکوک سعد حریری اختصاص داد و با کنایه به پروازهای مکرر او و اطرافیانش به ریاض و پاریس برای هماهنگی درباره امور داخلی لبنان، تیتر زد: «حکومت پرید، کشور پرید... چگونه عهد قدرتمند و یگانه باقی خواهد ماند؟» کنایه این روزنامه به تلاشهای اخیر حریری و 14 مارس برای زیر سوال بردن مشروعیت میثاق (عهد) ملی لبنان و تحمیل تعاریف دلخواه آمریکا، سعودی و اسرائیل به صحنه سیاسی این کشور است؛ معاهدهای که 3 دهه پیش متعاقب جنگ داخلی لبنان در قالب پیمان طائف (عربستان) بین رهبران ۳ گروه جمعیتی اصلی لبنان یعنی مسیحیان، شیعیان و اهل سنت تنظیم شد و طبق آن نهادهای قدرت بین آنها تقسیم شد: ریاستجمهوری برای مارونیها (و مسیحیان)، مجلس برای شیعیان (و علویان) و ریاست دولت[نخستوزیری] از آن اهل سنت.
به عبارت دیگر حریری و ائتلاف 14 مارس از نگاه تحلیلگران مستقل لبنانی متهمند با اعمال نفوذ ریاض در حال بر هم زدن عهدی هستند که زمانی به ابتکار خود عربستان شکل گرفته بود؛ معاهدهای که تمام ساختار سیاسی و چه بسا اجتماعی امروز لبنان بر مبنای آن چیده شده است.
جناح 14 مارس که در زمان اوجگیری فتنه تکفیری در مناطق مرزی لبنان با سوریه، سکوتی حمایتگونه از داعشیها داشت، حالا همان رفتار را در مواجهه با حملات مسلحانه اوباش به رستورانهای بیروت و صور، شورش اهل سنت در طرابلس علیه حاکمیت یا تهدید به گروگانگیری در بنت جبیل، اختیار کرده است و در عین حال مدام بر طبل «احتمال جنگ داخلی لبنان» میکوبد.
مطرحکنندگان «جنگ داخلی لبنان» که به ۲ دهه درگیریهای فرقهای داخلی این کشور (1970 و 1980) ارجاع میدهند، در واقع هدفی جز تضعیف حاکمیت ملی لبنان را دنبال نمیکنند.
نکته اینجاست که ائتلاف 14 مارس فقط با شیعیان و حزبالله و ملیگرایان عربی مشکل ندارد، بلکه اختلافات شدید حریری و مزدوران سعودی پیرامون او با طیف گسترده مارونی- مسیحیها در حاکمیت، این ائتلاف را در آستانه فروپاشی قرار داده است.
طبق عرف لبنان، نخستوزیر باید موارد مهمی از جمله سهمبندی طوایف و مذاهب مختلف را طبق میثاق ملی 1989 رعایت کند. بر این اساس طیف اکثریت پارلمان باید نمایندگانی در کابینه داشته باشند در غیر این صورت هنگام رای اعتماد وزرای کابینه در مجلس رای نمیآورند. رد فهرست پیشنهادی حریری توسط رئیسجمهور ناظر به همین موضوعات بوده است، ضمن اینکه حریری که خود را رهبر ائتلاف 14 مارس میداند، این موضوع را مطرح کرده که کابینه او باید اختیار تام داشته باشد. در فضای سیاسی خاص لبنان و در حالی که اکثریت پارلمان و نهادهای ریاستجمهوری، امنیتی و قضایی در دست ائتلاف 8 مارس است، مطرح کردن اختیار تام توسط جناح اقلیتی که وابستگیهای خارجیاش و همین طور خیانتهایش از جمله تمایل به تسلیم در مقابل رژیم صهیونیستی شهره خاص و عام است، معنایی جز میل به کودتای سیاسی ندارد.
* اقبال لبنان به ائتلاف ۸ مارس
ناگفته پیداست کنار زدن ائتلاف 8 مارس از قدرت معنایی جز کودتای سیاسی توسط اقلیت و جریانهای مورد حمایت صهیونیستها و شیوخ عربی در لبنان ندارد. برای درک این مهم باید اهمیت ائتلاف 8 مارس در صحنه سیاست معاصر این کشور را بدانیم. ائتلاف ۸ مارس (تحالف ٨ آذار) یکی از ۲ جریان اصلی سیاسی لبنان طی ۲ دهه اخیر بوده که با ابتکار عمل حزبالله و با ایجاد اجماع بین شیعیان و علویان با جریانهای سیاسی مترقی ضدامپریالیست مسیحیان مارونی، ارمنی و کاتولیکها، دروزیها و البته سنیهای حامی ملیگرایی عرب تشکیل شد و در مقابل جنبش 14مارس ایستاد که چیزی نبود جز لابی مورد حمایت غرب، اسرائیل و شیوخ مرتجع عربی در صحنه سیاسی لبنان.
۸ مارس از دل تحولات سال ۲۰۰۵ بیرون آمد. در پی گردهمایی حامیان حزبالله از همه اقشار مسلمان و مسیحی در بیروت در مخالفت با خلع سلاح جنبش مقاومت لبنان، حمایت از نظام سوریه و مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی، جبهه متحدی از حزبالله، حزب امل (به رهبری نبیه بری) و جنبش میهنی آزاد (به رهبری میشل عون) تشکیل شد. علاوه بر این اکثریت مسیحیان مارونی لبنان با جنبش مَرده و حزب تضامن، علویها با حزب دموکراتیک عربی، دروزیها با حزب دموکراتیک، سنیهای مترقی حامی مقاومت عربی علیه صهیونیستها در قالب حرکت مجد و سازمان ملی ناصری، ارامنه در قالب فدراسیون انقلابی ارمنیان، کاتولیکها با بلوک سیاسی سکاف و دست آخر سکولارها در قالب حزب بعث و حزب سوسیال ناسیونالیست سوری در این ائتلاف حضور دارند.
ائتلاف 8 مارس تا امروز نقشی مثبت در تحولات سیاسی لبنان بازی کرده و مهمترین مخالف اشغال جنوب لبنان توسط رژیم صهیونیستی، مناطق شمال شرق لبنان توسط داعش و استقلال سیاسی و امنیتی و در نهایت وحدت اقوام این کشور است. به همین دلیل با اقبال سیاسی بیشتری نسبت به جریان مشکوک 14 مارس برخوردار بوده و در حال حاضر علاوه بر در اختیار داشتن اکثریت پارلمان (72 کرسی از 128 کرسی) و نهاد ریاستجمهوری، در آخرین کابینهای که تشکیل شد هم سهم مهمی از وزارتخانهها داشت.
* جانشینان احتمالی حریری
روزنامه الاخبار پیش از استعفای قابل پیشبینی حریری، احتمال داده بود نجیب میقاتی، سیاستمدار و بازرگان اهل سنت میتواند جای او را برای تشکیل کابینه بگیرد. محمدنجیب عزمی میقاتی سال 2015 به مدت 3 ماه نخستوزیر لبنان بود و رابطه خوبی با طیف مارونیها و شخص عون دارد. ضمن اینکه به عنوان یک بازرگان موفق توانایی حل مشکلات اقتصادی را خواهد داشت.
تمام سلام، نخستوزیر پیشین نیز گزینه دیگری است که نامش به میان آمده و تنها سیاستمداری است که توانسته در دورانی که حریری مدعای سلطه بر کابینه را داشت، نزدیک به ۲ سال در سالهای بحرانی 2014 تا 2016 دولت لبنان را اداره کند. سلام سابقهای فرهنگی و ملی دارد و عموما به عنوان چهرهای فراگیر و مقبول از دید گروههای مختلف شناخته میشود.
***
بحران بدهیها و سقوط پول ملی
به نوشته روزنامه الاخبار، بدهی لبنان در انتهای ماه مارس (اوایل سال 1400) معادل 26/97 میلیارد دلار بوده است. 38درصد از این بدهی با ارزهای خارجی است. در حال حاضر در بازار آزاد هر دلار آمریکا نزدیک به 20 هزار لیره لبنان مبادله میشود، در حالی که نرخ برابری رسمی بانک مرکزی این کشور حدود 1500 لیره لبنان است. سقوط بیش از 13 برابری ارزش پول ملی لبنان بر میزان کل بدهیهای این کشور تاثیرگذار است، چرا که بیش از 60 درصد بدهیها به لیره است و این یعنی دستکم 13 برابر شدن این بخش از بدهیها.
ارسال به دوستان
در پی وقوع سیل در اروپا بیش از 1۲0 نفر کشته و 1300 نفر در آلمان مفقود شدند
سیل مرگ در اروپا
گروه بینالملل: سیل ویرانگری که از روز پنجشنبه بر اثر بارش شدید باران و طغیان رودخانهها در غرب اروپا شهرهای مختلفی در آلمان، بلژیک، فرانسه و هلند را درنوردیده، بیش از 120 کشته و بیش از 1300 مفقود بر جا گذاشته است. در حالی که رسانهها اعلام کردهاند این سیل مرگبارترین فاجعه طبیعی را در آلمان از زمان جنگ دوم جهانی رقم زده، آنگلا مرکل از گسترش ابعاد این فاجعه طی روزهای آتی ابراز نگرانی کرده است.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از سیانان، سیل فاجعهبار در غرب اروپا تاکنون بیش از 120 قربانی داشته و هزاران نفر نیز مفقود شدهاند. بر اساس این گزارش، در آلمان حداقل 103 نفر کشته و 1300 نفر مفقود شدهاند. «اولریش سوپارت» سخنگوی پلیس شهر کوبلنز آلمان به سیانان گفت: «هنوز هیچ نقطه پایانی (برای این فاجعه) وجود ندارد». بر اساس آخرین اخبار حداقل 165 هزار نفر در حال حاضر در ۲ ایالت «راینلاند-فالتس» و «نوردراین- وستفالن» فاقد برق هستند. سخنگوی سرویس آب و هوای آلمان هم گفت: «در برخی مناطق طی 100 سال بارندگی اینچنینی نداشتهایم». در همین حال منابع خبری از احتمال افزایش آمار کشتهشدگان و مفقودشدگان خبر دادهاند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان با ابراز تأسف از جان باختن افراد و رنج آسیبدیدگان این حادثه، آن را فاجعه و تراژدی دانست و از گسترش ابعاد این فاجعه طی روزهای آتی ابراز نگرانی کرد. روزنامه فرانسوی «اوئست فرانس» نیز نوشت: آلمان بدترین فاجعه طبیعی پس از جنگ دوم جهانی را تجربه میکند. روزنامه بیلد آلمان پس از ویرانی و رعب و وحشت ساکنان غرب این کشور، این حادثه را «سیل مرگ» توصیف کرد. پس از جاری شدن سیل، بالگردهای پلیس و صدها سرباز در نواحی آسیبدیده مشغول نجات افرادی شدند که گرفتار سیلاب بودند. منابع آلمانی میگویند اوضاع به حدی وخیم است که علاوه بر ۲۵۰۰ نیروی امدادی، ارتش نیز به کمک آمده و صدها نظامی در حال یاری رساندن به تلاشها برای نجات مردمی هستند که در مناطق سیلزده روی سقف خانهها یا در میان جریان آب گرفتار شدهاند. همچنین تانکهای نیروی زمینی برای پاک کردن جادهها از ویرانههای سیل و بالگردهای نیروی هوایی برای نجات مردم، به کمک آمدهاند. به نوشته رویترز، مقامهای آلمانی میگویند حداقل ۲۰۰ هزار خانه به دلیل نابودی تأسیسات تولید انرژی، برق خود را از دست دادهاند. به گزارش رویترز، سیل اخیر یکی از بدترین سیلهای آلمان در چند سال گذشته است. در سال ۲۰۰۲، سیل ۲۱ نفر را در شرق آلمان و بیش از ۱۰۰ نفر را در منطقه مرکز اروپا به کام مرگ کشاند.
بارش شدید باران طی روزهای اخیر علاوه بر آلمان در فرانسه، هلند، سوییس و بلژیک باعث به راه افتادن حجم گستردهای از سیل در غرب اروپا شده و تعداد زیادی از واحدهای مسکونی را در مسیر خود از بین برده است. خبرگزاری فرانسه در این باره اعلام کرد: ساکنان بسیاری از مناطق لوکزامبورگ و هلند مجبور به تخلیه منازل خود شدند. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، مقامهای بلژیک نیز خبر دادند در نتیجه سیل ناشی از بارشهای شدید اخیر در این کشور تاکنون حداقل 22 نفر از جمله یک دختر ۱۵ساله کشته شدند. حدود 21000 نفر هم در منطقه جنوبی والونیا بدون برق هستند و اوضاع در سراسر شبکه برق «بسیار پیچیده» است؛ حدود 300 نقطه توزیع برق دچار آبگرفتگی شده و دسترسی به آنها غیرممکن است. در بلژیک نیز تصاویر تکاندهنده از اتومبیلهایی که سیل در خیابانهای شهر «ورویرز» با خود میبرد منتشر شده است. ساکنان «لییِژ»، سومین شهر بزرگ بلژیک بعد از بروکسل و آنتورپ دستور تخلیه خانهها را گرفتهاند. دولت محلی در بیانیهای گفت: این بحران استثنایی است و مردم باید به هم کمک کنند. از فرانسه نیز گزارش شده ۲۵ خانه در محله «شولد بیآدنو» در منطقه کوهستانی «آیفل»، جایی که وضعیت اضطراری اعلام شده، در خطر فروریزی است. همچنین راه ارتباطی برخی خانهها کاملا با جهان بیرون قطع شده و حتی با قایق نمیتوان به آنها دسترسی یافت. در هلند هر چند گزارشی از کشته یا زخمی شدن مردم منتشر نشده اما از هزاران نفر در شهرهای کوچک و روستاها که در طول رود میوز زندگی میکنند خواسته شده خانههایشان را ترک کنند.
***
دیدار بایدن و مرکل
در حالی که آلمانیها درگیر بحران سیل هستند، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا پنجشنبه گذشته ضمن دیدار با یکدیگر در واشنگتن، درباره مسائل مختلف از جمله مذاکرات برجام بحث و گفتوگو کردند. مرکل در نشست خبری مشترک با رئیسجمهور آمریکا گفت در این دیدار با جو بایدن درباره ایران گفتوگو کرد. صدراعظم آلمان تصریح کرد: من در این دیدار بر ضرورت حفظ برجام و سرانجام موفقیتآمیز مذاکرات وین تأکید کردم. مرکل اظهار داشت تمام تلاشها باید برای به پایان رساندن مذاکرات وین درباره برجام انجام شود. جو بایدن هم ضمن تمجید از مرکل، او را دوست شخصی خود و دوست ایالات متحده خواند و گفت: همکاری بین واشنگتن و برلین همیشه قوی بوده است و امیدواریم قوی باقی بماند. رئیسجمهور آمریکا در دیدار با مرکل درباره اجرای پروژه «نورداستریم-2» برای انتقال گاز روسیه به آلمان ابراز نگرانی کرد و گفت با وجود اختلاف نظر موجود، تیمهای کارشناسی ۲ کشور در تلاشند در صورت تضعیف امنیت انرژی اوکراین، راههایی عملی پیدا کنند.
ارسال به دوستان
دیوان دادگستری اروپا استفاده از حجاب در محیط کار را ممنوع کرد
اسلامستیزی در پوشش قانون
گروه بینالملل: دیوان دادگستری اروپا پنجشنبه گذشته با صدور حکمی ممنوعیت استفاده از حجاب در محیط کار را در شرایط خاص تایید کرد. این حکم در شرایطی صادر شده است که موج اسلامستیزی و اقدامات افراطی علیه جامعه مسلمانان در اروپا در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته و تازهترین مورد آن نیز مربوط به حزب «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه است که از کاندیدا شدن یک زن مسلمان در یک انتخابات محلی به دلیل حجاب جلوگیری کرد.
به گزارش «وطنامروز»، دیوان دادگستری اروپا پنجشنبه در حکمی اعلام کرد کارفرمایان میتوانند در برخی مواقع، کارکنان زن مسلمان را از پوشیدن حجاب اسلامی منع کنند. رأی این دادگاه بعد از شکایت ۲ زن مسلمان در آلمان که گفته بودند به دلیل پوشیدن حجاب اسلامی از کار اخراج شدهاند، صادر شده است. یکی از این زنها، سرپرست کودکان دارای نیازهای ویژه در مرکزی در هامبورگ بود و زن دیگر، به عنوان حسابدار در یک داروخانه زنجیرهای فعالیت میکرد. اسناد دادگاه نشان میدهد کارفرمایان به این ۲ زن گفتهاند پوشیدن حجاب جایز نیست و اگر میخواهند کارشان را ادامه دهند باید بدون حجاب به محل کار بیایند. در حکم دادگاه چنین آمده است: «ممنوعیت پوشیدن هر گونه لباس برای ابراز آشکار باورهای سیاسی، فلسفی یا مذهبی در محل کار میتواند با توجه به نیاز کارفرما برای ارائه تصویری خنثی در برابر مشتری یا جلوگیری از شکلگیری مناقشههای اجتماعی موجه باشد». دیوان دادگستری اروپا که عالیترین مرجع قضایی رسیدگی به مسائل مربوط به اتحادیه اروپایی است باید میان ۲ گزاره حکم صادر میکرد: آیا اقدام کارفرمایان مصداق نقض آزادیهای مذهبی این ۲ کارپذیر بوده یا اینکه آنها بر حسب آزادی خود برای اداره کسبوکارشان، مجاز به تعلیق همکاری با این ۲ کارپذیر بودهاند. پاسخ دیوان دادگستری که پنجشنبه گذشته صادر شد، این بود: چنانچه کارفرمایان تشخیص دهند منع حجاب برای «حفظ بیطرفی» در برابر مشتریها لازم است، مجاز به اعمال چنین ممنوعیتهایی هستند. دیوان دادگستری اروپا ۳ سال پیش هم با صدور حکم مشابهی اعلام کرده بود شرکتها میتوانند در شرایط خاص استفاده از حجاب اسلامی را منع کنند. این در حالی است که در آلمان بالغ بر ۵ میلیون مسلمان زندگی میکنند که بزرگترین اقلیت مذهبی به شمار میروند. فعالان حقوق مسلمانان بر همین اساس میگویند رای دادگاه میتواند مانع ایفای نقش بسیاری از زنان مسلمان یا زنان از دیگر اقلیتهای مذهبی در محیط کار و در سطح جامعه شود. «شایسته عزیز» فعال مسائل مبارزه با نژادپرستی و حقوق زنان به روزنامه ایندیپندنت گفته رأی دیوان دادگستری در چارچوب مسائل گستردهتر مربوط به نژادپرستی و تبعیضهای جنسیتی قرار میگیرد. او گفت: «دغدغههای اروپا درباره لباس زنان مسلمان بویژه حجاب، با اسلامهراسی، نژادپرستی و تبعیضهای جنسیتی مرتبط است». وی اضافه کرد: «در حالی که قاره اروپا درگیر «کووید-۱۹» و افزایش سطح نابرابریهای اجتماعی است، چرا حجاب زنان مسلمان باید محور توجه سیاستمداران باشد؟ این سیاستمداران دارند به راستگراهای افراطی و اسلامهراسی میدان میدهند». رأی دادگاه اتحادیه اروپایی بخشی از اقدامات اسلامستیزانه در قاره سبز است. ۲ ماه پیش هم روزنامه ایندیپندنت گزارش داد حزب «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه از کاندیدا شدن یک زن مسلمان در یک انتخابات محلی به دلیل حجاب جلوگیری کرده است. کارشناسان معتقدند معضل اسلامستیزی که اخیرا در اروپا افزایش یافته، پیشتر نیز وجود داشته است و مسلمانان و سازمانها و نهادهای اسلامی را هدف قرار میداد اما از سال ۲۰۰۱ به بعد رشد قابل توجهی یافته است. در سالهای اخیر اقدامات خشونتآمیز و نژادپرستانه که مسلمانان و نهادهای اسلامی را هدف قرار داده، به تهدیدی واقعی و مستقیم برای زندگی روزمره و آداب و سنن دینی و آزادیهای فکری آنها تبدیل شده است. امروز مسلمانان در اروپا با اسلامهراسی و تروریسمی مواجهند که وجودشان را هدف قرار داده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
حمله به مسجدی در کانادا
به نوشته روزنامه ینی شفق، آصف خان، مدیر روابط عمومی جماعت مسلمانان احمدیه کانادا در گفتوگویی اعلام کرد مسجد بیتالکریم در کمبریج انتاریوی کانادا هدف حمله خرابکارانه قرار گرفت و خسارات زیادی متحمل شد. این نهاد همچنین در بیانیهای این اقدام را از روی انزجار و نفرت توصیف کرد و گفت که این اقدامات خرابکارانه خسارت دهها هزار دلاری بر جا گذاشته است. پلیس انتاریوی کانادا گزارش کرد یک مسجد در این منطقه تخریب شده و اوضاع امنیتی در مسجد و مراکز عبادتی در سراسر کانادا تشدید شده است. یکی دیگر از مسؤولان این نهاد اسلامی گفت: ما بشدت از بابت شنیدن حمله خرابکارانه به این مسجد ناراحت شدیم. مساجد ما همیشه نمادی از صلح در جامعه بوده و این برای ما بسیار دردناک است که مساجد اسلامی هدف حمله قرار بگیرد و به این صورت تخریب شود.
***
الکاظمی: نمیتوان تصور کرد جریان صدر در انتخابات شرکت نمیکند
نخستوزیر عراق با انتشار توئیتی در واکنش به اعلام تحریم انتخابات پارلمانی آتی عراق توسط جریان صدر نوشت: عراق به همبستگی همه احتیاج دارد. مردم و احزاب سیاسی با رقابت شرافتمندانه در انتخابات شرکت میکنند. به گزارش اسپوتنیک، مصطفی الکاظمی تاکید کرد: جریان صدر بخش مهمی از جامعه عراق است و نمیتوان تصور کرد این جریان در انتخابات شرکت نمیکند. مقتدا صدر، رهبر جریان صدر پنجشنبه اعلام کرد هرگز در انتخابات آتی عراق که قرار است دهم اکتبر برگزار شود، شرکت نخواهد کرد. گفتنی است حادثه آتشسوزی در بیمارستان امام حسین(ع) ناصریه موجب افزایش انتقادات از عملکرد گروههای وابسته به جریان صدر شد. صدر در سخنرانی تلویزیونی خود با انتقاد از احزاب سیاسی عراق گفت آنان در عملکرد خود به عقل و شرع عمل نکردند و همه «دنبال قدرت و پول و سلاح هستند».
***
سفر وزیر خارجه چین به سوریه
دیپلماتهای دمشق به خبرگزاری آلمان گزارش دادند «وانگ یی» وزیر خارجه چین بزودی به سوریه سفر میکند. روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم» بامداد دیروز به نقل از خبرگزاری آلمان گزارش داد وانگ یی در سفری یکروزه و در نخستین سفر یک مقام چینی از زمان آغاز بحران سوریه در اواسط ماه مارس سال ۲۰۱۱ روز شنبه وارد دمشق خواهد شد. منابع مذکور همچنین خبر دادند وزیر خارجه چین پس از سوریه به مصر یا شاید الجزایر سفر کند. طبق این گزارش، این مقام چینی در جریان این سفر با «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه و همچنین «فیصل مقداد» همتای سوری خود دیدار خواهد کرد تا برای آغاز چند پروژه اقتصادی با مقامات این کشور تفاهمنامه امضا کند. چین از زمان آغاز بحران سوریه همواره حامی دولت سوریه بوده و به این کشور بویژه در طرحهای خدماتی و زیرساختی کمکهای اقتصادی ارائه کرده است. پکن همچنین در سالهای گذشته مخالفت خود را با صدور قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل علیه دولت سوریه ابراز داشته به نحوی که نمایندگان روسیه و چین بیش از 15 قطعنامه شورای امنیت در دمشق را بیاثر کردند.
***
فراخوان حماس برای راهپیمایی روز عرفه در حمایت از مسجدالاقصی
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) روز عرفه را روز راهپیمایی برای مسجدالاقصی اعلام کرد. به گزارش شبکه قدس فلسطین، این جنبش دیروز اعلام کرد: «از تودههای مردم فلسطین در کرانه باختری و داخل اراضی اشغالی میخواهیم در روز عرفه برای حرکت به مسجدالاقصی آماده شوند تا این روز را روز تجمع و دفاع از صحنهای مسجدالاقصی در مقابل ورودیها و محراب این مسجد قرار دهیم». در بیانیه این جنبش آمده است: «ما اقدامات اشغالگران را زیر نظر داریم و به حکومت خام و سیاهبخت [رژیم صهیونیستی] هشدار میدهیم صبر مقاومت و مردان قهرمان آن را آزمایش نکند؛ کسانی که با خدا عهد بستند که در دفاع از ارزندهترین چیز خود که مسجدالاقصی است، نه سست و نه خسته شوند». حماس تأکید کرد در کنار جوانان فلسطین در دفاع از مسجدالاقصی و مقابله با اشغالگران خواهد ایستاد. حماس اعلام کرد این راهپیمایی شنبه 17 جولای (26 تیرماه) آغاز خواهد شد.
***
آوارگی 2000 نفر در «اورگن» آمریکا در پی آتشسوزی
در بین دهها آتشسوزی در سراسر مناطق خشک غربی آمریکا، آتشسوزی بزرگی در جنوب ایالت اورگن تا عصر پنجشنبه (گذشته) (به وقت آمریکا) ۲ هزار ساکن این منطقه را آواره کرد. به گفته مقامات، آتشسوزی «بوتلگ» تنها ۷ درصد مهار شده و بیش از ۲۲۷ هزار جریب معادل ۹۱ هزار و ۸۶۰ هکتار مساحت را در مجاورت جنگل ملی Fremont–Winema آمریکا در بر میگیرد. به گزارش رویترز، این آتشسوزی از ششم ژوئیه (۱۵ تیر) آغاز شده و از روز چهارشنبه (گذشته) که تنها ۵ درصد آن مهار شده بود، به ۱۲ هزار جریب (حدود ۴ هزار و ۹۰۰ هکتار) گسترش یافته است. «جو هسل» فرمانده حادثه درباره این آتشسوزی بزرگ گفت: گسترش آتش ادامه خواهد داشت. پوشش گیاهی و هوای بشدت خشک به نفع ما نیست. به گفته مقامهای آمریکایی، بیش از ۱۷۰۰ نفر در حال تلاش برای مهار حریق هستند و طبق گزارشها، این بزرگترین آتشسوزی حال حاضر در آمریکاست. طبق اعلام رویترز، در این آتشسوزی کسی آسیب جدی ندیده اما ۲۱ خانه و ۵۴ ساختمان تخریب شده است. روزنامه نیویورکتایمز گزارش داده علت این آتشسوزی مشخص نیست اما شرایط خشکسالی در شمال غرب اقیانوس آرام، دمای زیاد هوا و رطوبت، مساله را تشدید میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|