|
قیمت دلار به ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومان رسید
قیمت هر دلار آمریکا (اسکناس) سهشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۰ در صرافیهای بانکی به ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. همچنین دیروز صرافیهای بانکی هر دلار را ۲۳ هزار و ۹۱۷ تومان خریداری کردند. قیمت خرید هر یورو نیز در صرافیهای بانکی ۲۸ هزار و ۱۱۶ تومان و قیمت فروش آن ۲۸ هزار و ۶۸۴ تومان بود.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ قطع برق در نبود نظارت بر بازار، بهانه افزایش ۴۰۰ درصدی قیمت سیمان شد
سیمان بیسامان!
کشمکش دولتیها بر سر عرضه سیمان در بورس باعث تشدید تنش در بازار این کالای مهم ساختمانی شد
بازار سیمان این روزها در حالی دستخوش قیمتگذاری نجومی و عرضه چند برابر قیمت مصوب است که شاهد کشمکش بخشهای مختلف بر سر عرضه یا عدم عرضه این محصول در بورس کالا هستیم. مدتی است قیمتها در بازار سیمان روند افزایشی به خود گرفته و نرخ هر پاکت 50 کیلویی سیمان تا 110 هزار تومان یعنی 5 برابر قیمت مصوب نیز بالا رفته است. در این میان، همزمان با قطع برق کارخانههای تولید سیمان، کشمکشهایی بر سر عرضه شدن یا نشدن این محصول استراتژیک در بورس کالا نیز شکل گرفته و ظاهرا قرار است در جلسهای در این باره تصمیمگیری شود. به گفته مسؤولان بورس کالا، تا پیش از قطع برق کارخانههای سیمان هفتهای 645 هزار تن از این محصول در بورس عرضه میشد، در حالی که پس از قطع برق کارخانهها و کاهش تولید سیمان، میزان عرضه این کالا در بورس به هفتهای 220 هزار تن رسیده و همین مساله باعث کمبود سیمان در بازار شده است.
* بورس سیمان، گروگان گرفتن مردم است
وزیر راهوشهرسازی گفت: ورود سیمان و فولاد به بورس یک نوع گروگان گرفتن مردم است که با این قضیه مخالفم و اعضای دولت نیز با من همنظرند. محمد اسلامی در یک برنامه تلویزیونی درباره گرانیهای اخیر سیمان و فولاد اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما از هر مشکلی که پیش میآید برخی افراد سوءاستفاده میکنند. این قطعی برق که به علت کمک به زندگی مردم بود، همزمان شد با اقدامی که دولت هیچ نقشی در آن ایفا نکرده بود. سیمان را به بورس بردند که من مخالف این موضوع هستم. وی افزود: سیمان همواره یک بازار سنتی داشته که در سطح کشور تامین میشده است. وقتی وارد بورس میشود یک نوع گروگان گرفتن مردم توسط عدهای است که بتوانند پولدار شوند و تحصیل مال کنند. این مساله را در دولت مطرح کردم و همه اعضای دولت با من همنظرند که این کار نباید میشد و باید همان روش قبلی باشد. ما هیچ زمانی در کشور مشکل سیمان نداشتیم اما در یک ماه گذشته قیمت آن ۴برابر شده است. باید اجازه دهند همان فرآیند شبکهای که وجود داشت و راحت سیمان را توزیع میکرد، ادامه پیدا کند.
* دست رد به درخواست وزیر صنعت
طبق اعلام شرکت بورس کالای ایران، از امروز سیمان دوباره در بورس کالا عرضه میشود و میزان پیشدریافت برای خرید این محصول به صورت 100 درصدی خواهد بود. این موضوع به شرکتهای کارگزاری ابلاغ شده و تا اطلاع ثانوی قابل اجراست. در عین حال، وزارت صنعت خواستار توقف عرضه این محصول در بورس شده بود که ابلاغیه دیروز بورس کالا نشاندهنده پاسخ منفی به این درخواست است. معاون دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صنعت در این باره گفته بود: وزیر صنعت مخالف عرضه سیمان در بورس کالاست زیرا معتقد است سازوکار این کار فراهم نشده از جمله اینکه موجودی کافی، خریدار، مصرفکننده خرد و پروژههای ملی باید مدنظر قرار میگرفت و البته به نظر من بخشی از افزایش قیمت سیمان به دلیل عرضه در بورس کالاست. به گفته فرهاد رحمانی، دولت یارانه انرژی به صنعت سیمان میدهد تا این محصول با قیمت مناسب به دست مردم برسد. قیمت تمام شده هر تن سیمان 190 تا 240 هزار تومان برآورد شده که با توجه به سود 30 درصدی قیمت سیمان محاسبه شده است و هر تن سیمان فلهای 308 هزار تومان و سیمان پاکتی 430 هزار تومان برآورد شده است و به واحدهای تولید سیمان اعلام کردهاند بر اساس این قیمت عرضه کنند.
همچنین معاون معدنی وزارت صمت روز گذشته از کاهش محسوس قیمت سیمان با افزایش تولید در روزهای آینده خبر داد. اسدالله کشاورز گفت: در هماهنگی با وزارت نیرو، برق صنعت سیمان در روزهای آینده تأمین میشود که به تبع آن با افزایش تولید، کاهش محسوس قیمت سیمان امکانپذیر خواهد بود. معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت افزود: با قولهایی که مسؤولان وزارت نیرو دادهاند، برق صنایع و بویژه صنعت سیمان از روز پنجشنبه قابل تأمین است و تولید به شرایط طبیعی خود بازخواهد گشت. وی با بیان اینکه علت افزایش قیمت سیمان در روزهای اخیر، قطع برق و کاهش تولید بود، گفت: در حضور وزیر نیرو در کمیسیون صنایع و معادن مجلس به این رویه اعتراض کردیم، چرا که با قطعی برق صنایع از نیمه تیرماه، کمبود سیمان نیز در بازار به وجود آمد. کشاورز در پاسخ به این پرسش که آیا صادرات سیمان در کمبود این محصول نقش داشته است یا خیر؟ افزود: صادرات سیمان نداریم، بلکه آنچه صادر میشود کلینکر یا همان ماده اولیه سیمان است که حجم آن هم آنقدر نیست که بر بازار تأثیر داشته باشد. وی اضافه کرد: تحریمها اگر برای ما بسیار ظالمانه و در مواردی تهدید بود اما برای بخش معدن فرصتی شد که بیشتر معادن و واحدهای صنایعی ما فعال شوند، به گونهای که در ابتدای دهه ۹۰ واردکننده فولاد اما سال گذشته با 5/6 میلیون تن صادرات، صادرکننده فولاد بودیم. معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت گفت: با مجوز برداشتهایی که برای اجرای طرحهای عمرانی و دولتی صادر کردیم، حدود ۶میلیون تن استخراج از معادن داشتیم، در صورتی که این میزان تولید در ابتدای دهه ۹۰ کمتر بود.
* تأثیر توقف عرضه سیمان در بورس بر قیمتها
امیررضا شاهانی، از کارشناسان حوزه تولید و صنعت در این باره معتقد است وقتی عرضه از تقاضا بیشتر است و در رکود مسکن قرار داریم، طبیعی است قیمت سیمان نباید افزایش یابد. وی با بیان اینکه افزایش قیمت سیمان هیچ توجیه اقتصادی ندارد و دولت در این باره به تکلیف قانونی خود عمل نکرده است، گفت: تولید در صنعت سیمان از مصرف داخلی با فاصله قابل ملاحظهای بیشتر است. شاهانی با بیان اینکه در صنعت سیمان کاملا خودکفا هستیم، افزود: در این بخش صادرات هم داریم و امکان توسعه صادرات نیز وجود دارد. وی با اشاره به افزایش قیمت سیمان گفت: اکنون بحثی مطرح میشود مبنی بر اینکه این افزایش قیمت با قطعی برق مرتبط است که این موضوع بیربط نیست. شاهانی به ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار مصوب سال ۹۴ مجلس اشاره کرد و افزود: بر اساس این ماده، دولت موظف است زمانی که در برق، گاز یا خدمات مخابرات کمبود داشته باشیم، واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی را در اولویت قطع قرار ندهد. وی گفت: یعنی اگر بناست قطع برق اولویتبندی شود، واحدهای تولیدی از جمله صنایع سیمان نباید در اولویت باشند. شاهانی افزود: حتی اگر دولت هم تکلیف کند، طبق همین قانون باید ضرر و زیان این واحدهای تولیدی جبران شود. وی با بیان اینکه قطعی برق اخیر با این ماده از قانون تعارض دارد، گفت: صنعت سیمان 5/2 درصد از مصرف برق کشور را به خود اختصاص میدهد. وی گفت: طی یکی، دو سال اخیر قیمت یک پاکت سیمان به طور متوسط ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان بود و هفته قبل به ۲۷ هزار تومان رسید و اکنون به طور میانگین قیمت یک پاکت سیمان به ۷۵ هزار تومان رسیده است. محاسبات ما نشان میدهد قیمت سیمان در بازارهای منطقه با دلار ۲۵ هزار تومان، ۸۰ هزار تومان میشود. به نظر میرسد عدهای تمایل داشتند قیمت سیمان را به قیمت بازارهای صادراتی برسانند و عملا مردم را در نظر نگرفتند. شاهانی با بیان اینکه قطعی برق بهانهای برای افزایش قیمت سیمان شد، افزود: بورس نیز معاملات سیمان را به علت افزایش قیمت شدیدی که داشت و با استانداردهای بورس همخوانی نداشت، متوقف کرد که از این جهت این افزایش قیمت کاملا غیرطبیعی است.
* هزینه تولید سیمان ریالی است ولی با دلار عرضه میشود
مجتبی یوسفی، عضو هیاترئیسه و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در این باره با بیان اینکه هر ماه در تهران حدود 850 هزار تن سیمان مصرف میشود، اظهار داشت: طی اردیبهشتماه فقط 42 هزار تن سیمان ارائه شده و این نشان از عدم مدیریت در حوزه سیمان دارد. وی با اشاره به جایگاه پنجم ایران در جهان در زمینه تولید سیمان، گفت: این جایگاه با تولید حدود 30 میلیون تن سیمان به دست آمده است و نخستین کشور صادرکننده سیمان نیز محسوب میشویم. انرژی رایگان به کارخانههای دولتی یا شبهدولتی سیمان داده میشود، منابع نیز از داخل تأمین و حقوق کارگران نیز به ریال پرداخت میشود. وی افزود: بسیاری از شرکتهای سیمانی و حتی فولادی به دلیل معاملات دلاری در کشورهای اطراف، علاقهمند هستند سیمان را صادر کنند و درآمد دلاری دارند. در حقیقت با آنکه پرداخت هزینههای این شرکتها ریالی است اما با مردم با دلار حساب میکنند. عضو هیاترئیسه و عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به عرضه سیمان در بورس کالا عنوان کرد: وزارت صمت اعلام کرده است مخالف عرضه سیمان در بورس است اما مشخص نیست اگر این وزارتخانه مخالف است، چه کسی موافق این عرضه بوده است و در واقع باید مشخص شود پشت این رانت چه کسی قرار دارد؟
* چون صنعت سیمان سودده است، نیازی به عرضه در بورس نیست
در این باره فرهاد رحمانی، معاون دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صنعت گفت: وزیر صنعت مخالف عرضه سیمان در بورس کالا بود، چون معتقد بود سازوکار این کار فراهم نشده است، از جمله اینکه موجودی کافی، خریدار، مصرفکننده خرد و پروژههای ملی باید مدنظر قرار میگرفت و البته به نظر من بخشی از افزایش قیمت سیمان به دلیل عرضه در بورس کالا است. وی افزود: دولت یارانه انرژی به صنعت سیمان میدهد تا این محصول با قیمت مناسب به دست مردم برسد. قیمت تمام شده هر تن سیمان 190 تا 240 هزار تومان برآورد شده که با توجه به سود 30 درصدی، قیمت هر تن سیمان فلهای 308 هزار تومان و سیمان پاکتی 430 هزار تومان برآورد و به واحدهای تولید سیمان اعلام شده است که بر اساس این قیمت آن را عرضه کنند. به گفته معاون دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صنعت، دولت کاری به قیمتگذاری ندارد و از ۲ سال قبل سیمان از سبد حمایتی خارج شده و باید بر اساس ضوابط قیمتگذاری عرضه شود. سیمان مشمول تعزیرات نیست اما شرکـتهای سیمانی حاضر در بورس در سال 99 بین 150 تا 200 درصد حاشیه سود کسب کردند، بنابراین صنعت سیمان سودده است و چه نیازی است که سیمان در بورس کالا عرضه و کشف قیمت شود؟ در این باره سیدجواد جهرمی، معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران با بیان اینکه بورس کالا عامل افزایش قیمت در بازار نیست، گفت: یکی از دلایل افزایش قیمت سیمان قطعی برق است و در نتیجه کاهش تولید و عرضه سیمان در بورس کالا باعث افزایش قیمت این محصول در بازار شده است. وی گفت: قیمت سیمان در خارج از بورس به 80 تا 100 هزار تومان هم رسیده است که به علت شوک عرضه در بازار بوده است، بنابراین دلالان از اختلاف قیمت بورس و بازار منتفع میشوند.
ارسال به دوستان
سامانه ارتباطات مردمی دیوان محاسبات کشور راهاندازی شد
مردم پایه محاسبات
سامانه ارتباطات مردمی دیوان محاسبات کشور(۱۹۸) در راستای تحقق شعار «دیوان فناورانه مردمپایه» با هدف نظارت مردمی بر عملکرد مالی دستگاههای دولتی و افزایش تعامل دوسویه دیوان محاسبات و مردم راهاندازی و افتتاح شد. مردم میتوانند هرگونه فساد یا تخلف مالی را که در دستگاههای دولتی مشاهده میکنند، از طریق سامانه ارتباطات مردمی در پایگاه اینترنتی (www.dmk.ir) و تماس تلفنی با شماره ۱۹۸ به مرکز ارتباطات مردمی اعلام کنند. کارشناسان امر پس از دریافت گزارش، آن را جهت رسیدگی به مراجع ذیربط در دیوان محاسبات انعکاس داده و موضوع را تا رسیدن به نتیجه تعقیب میکنند.
* هدف سامانه ۱۹۸ افزایش نظارت مردمی و جلوگیری از تضییع بیتالمال است
مهرداد بذرپاش، رئیسکل دیوان محاسبات کشور در مراسم افتتاح سامانه 198 گفت: بهترین ابزار برای کنترل بسیاری از تخلفات بویژه تخلف در دستگاههای اجرایی نظارت مردمی است. وی با اشاره به اینکه در ابتدای حضور در دیوان محاسبات کشور به مردم قول دادم ارتباطات این سازمان با مردم افزایش پیدا کند، افزود: در یک سال گذشته توانستهایم مجموعههای زیادی را سازماندهی کنیم که یکی از مهمترین آنها سامانه ارتباطات مردمی(۱۹۸) است. این سامانه به همه آحاد مردم این امکان را میدهد برعملکرد مالی همه دستگاههای دولتی که از بودجه عمومی استفاده میکنند، نظارت کنند و ترک فعل یا هر نوع تضییع بیتالمال را اطلاع دهند. بذرپاش اظهار امیدواری کرد: با راهاندازی این سامانه از ظرفیت نظارت گسترده مردمی برخوردار شویم تا نظارت دیوان محاسبات کشور اثر بخشتر باشد.
* رئیس کل دیوان محاسبات کشور خواستار تسریع در واکسیناسیون عمومی شد
رئیس کل دیوان محاسبات کشور در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به اینکه کشور حدود یک و نیم سال است درگیر بیماری کروناست، اظهار داشت: پیگیری روند واکسیناسیون در کشور و نظارت بر عملکرد دستگاههای مسؤول در دستور کار دیوان محاسبات کشور است.
بذرپاش عنوان کرد: یکی از اقدامات مهم در این زمینه، واکسیناسیون عمومی با هدف کاهش مرگومیر است و بر اساس اطلاعاتی که کسب کردهایم، بیش از ۱۶ میلیون دوز واکسن به کشور وارد شده یا در داخل کشور تولید شده است که بیش از 5/14 میلیون دوز آن در مراکز درمانی توزیع شده و بیش از 5/10 میلیون دوز هم تزریق شده است.
وی ضمن تشکر ویژه از کادر درمان، خواستار تسریع در واکسیناسیون عمومی از سوی وزارت بهداشت شد و اظهار امیدواری کرد تا ۳ ماه آینده با واکسینه کردن اکثریت افراد جامعه، اثرات این بیماری کاهش یابد.
***
پاسخ بذرپاش به اولین تماس سامانه ارتباطات مردمی ۱۹۸
بذرپاش با پاسخ به اولین تماس وارده به سامانه ارتباطات مردمی دیوان محاسبات کشور (۱۹۸)، این سامانه را به طور رسمی افتتاح کرد.
رئیس کل دیوان محاسبات در پاسخ به تماس یکی از هموطنان از شهر اصفهان که موضوعی را پیرامون آموزشوپرورش مطرح کرد، ضمن وارد دانستن نکته مطرحشده، اطمینان داد حسابرسان دیوان محاسبات گزارشهای واصله مردمی را بررسی و حسابرسی و این گزارشات را تا حصول نتیجه، پیگیری خواهند کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
بورس کاهشی شد
بازار سرمایه برخلاف روزهای گذشته، دیروز روند نزولی داشت و با اینکه شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی معاملات صعودی بود و تا یک میلیون و ۳۲۹ هزار واحد افزایش یافت اما در ساعات میانی و پایانی روندی نزولی به خود گرفت. شاخص کل بورس دیروز با ۸۴۰۳ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۳۱۴ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هموزن هم ۶۱۵۱ واحد کاهش یافت و رقم ۳۹۷ هزار و ۹۰۰ واحد را ثبت کرد. معاملهگران این بازار دیروز ۶۷۷ هزار معامله به ارزش ۵۵ هزار و ۱۴۳ میلیارد ریال انجام دادند. در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس هم با ۴۸ واحد کاهش در رقم ۱۹ هزار و ۲۱۹ واحد ایستاد. معاملهگران این بازار ۳۳۴ هزار معامله به ارزش ۸۴ هزار و ۹۲۳ میلیارد ریال انجام دادند.
***
ارزبری 11 میلیون دلاری واردات ماینر به کشور
معاون فنی گمرک گفت: بانک مرکزی برای واردات رسمی ماینرهای استخراج رمز ارز از سال 99 تاکنون 11 میلیون دلار برای متقاضیان تامین ارز کرده است.
مهرداد جمالارونقی با اشاره به واردات رسمی دستگاههای استخراج رمزارز به کشور اظهار داشت: در حال حاضر دستگاههای استخراج رمزارز بدون هرگونه ممنوعیتی و حتی با دریافت ثبت سفارش از وزارت صمت و تأیید منشأ ارز از سوی بانک مرکزی، توسط بخش خصوصی به کشور وارد میشود. از ابتدای سال 99 که به پیشنهاد گمرک، ردیف تعرفه مذکور برای طبقهبندی کالا تعیین و مصوب شد، تاکنون حدود 11 میلیون دلار ارز برای واردات ماینرها از کشور خارج شده است.
معاون فنی گمرک با تاکید بر اینکه این دستگاهها از مبادی رسمی کشور وارد و پس از انجام تشریفات گمرکی ترخیص میشود، گفت: در این مدت حدود 13 هزار دستگاه ماینر استخراج رمزارز به وزن بیش از 160 تن به ارزش ریالی بیش از 45 میلیارد تومان به کشور وارد شده و پس از انجام تشریفات گمرکی ترخیص شده است. وی درباره اینکه ماینرها از کدام کشورها به ایران میآیند، بیان داشت: عمده این دستگاهها از کشورهای چین و امارات وارد گمرکات فرودگاه امام خمینی، پیام البرز و نیز گمرک شهید رجایی بندرعباس شده است. همچنین واردکنندگان دستگاه استخراج رمزارزها برای ترخیص، از حواله ارزی و برات استفاده کردهاند.
***
بررسی طرح انجام پروژههای ریلی با تهاتر نفت خام
نایبرئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: طرح انجام پروژههای ریلی با تهاتر نفت خام توسط جمعی از نمایندگان ارائه شده که به موجب آن برای تکمیل و راهاندازی پروژههای زیربنایی بزرگ کشور مانند ریلی، قطار سریعالسیر، بنادر و... میتوان از نفت خام استفاده کرد. سیدمحمدرضا میرتاجالدینی در گفتوگو با خانه ملت، با اشاره به بررسی طرح انجام پروژههای ریلی با استفاده از تهاتر نفت خام در نشست دیروز کمیسیون متبوع خود گفت: این طرح توسط جمعی از نمایندگان مجلس از جمله آقای ابوترابی، نماینده نجفآباد و بنده ارائه شد که به موجب آن برای تکمیل و راهاندازی پروژههای زیربنایی بزرگ کشور مانند ریلی، قطار سریعالسیر، بنادر و ... میتوان از نفت خام استفاده کرد. وی افزود: ذخایر نفتی خوبی در کشور وجود دارد و باید این سرمایه عظیم برای توسعه زیرساختهای کشور و سرمایهگذاریهای مولد استفاده شود تا ضمن ایجاد رونق و رشد اقتصادی و اشتغال در کشور، یکی از منابع پایدار در بودجه شکل بگیرد.
میرتاجالدینی بیان کرد: کمیسیون برنامه و بودجه با طرح ابتدایی موافقت کرد و مقرر شد این موضوع در کارگروه زیربنایی کمیسیون و با حضور کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس، دیوان محاسبات، سازمان برنامه و بودجه، وزارت نفت و راهآهن بررسی شود و بعد از تدوین یک طرح مبسوط، گزارش آن به صحن کمیسیون ارائه شود.
***
نخستین نیروگاه خورشیدی روی کانال پساب در کشور به بهرهبرداری رسید
مدیرکل دفتر نظارت، تعیین صلاحیت و کنترل پروژه ساتبا از ساخت و بهرهبرداری از فاز نخست نخستین نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۴۲۳ کیلووات روی کانال پساب خبر داد. علی شبنورد با اعلام این خبر گفت: این نیروگاه خورشیدی با ظرفیت قراردادی ۹۷۰ کیلووات با حجم سرمایهگذاری ۱۰میلیارد تومان برای نخستینبار در کشور روی سطح کانالهای خروجی پساب تصفیهخانه جنوب تهران نصب و راهاندازی شده است. مدیرکل دفتر نظارت، تعیین صلاحیت و کنترل پروژه سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) اظهار داشت: از ویژگی بارز ساخت این نیروگاه، جلوگیری از تبخیر آب از سطح کانال است که ضمن استفاده از یک سطح بدون استفاده، به عنوان یک راهحل کارآمد برای مقابله با کمآبی باید در کشور توسعه یابد. وی با بیان اینکه در ساخت این نیروگاه خورشیدی از یکهزار و ۲۲۹ پنل خورشیدی ساخت داخل استفاده شده است، گفت: این نیروگاه قابلیت تولید سالانه بیش از یکمیلیون و ۶۹۹ هزار کیلوواتساعت انرژی پاک را دارد.
شبنورد خاطرنشانکرد بهرهبرداری از این نیروگاه خورشیدی هر ساله مانع از انتشار یکهزار و ۱۷۳ تن گاز گلخانهای در محیطزیست میشود، همچنین سالانه از مصرف ۳۷۴ هزار لیتر آب جلوگیری میکند و با صرفهجویی ۴۸۳ هزار مترمکعب گاز طبیعی در سال، به صرفهجویی ذخایر سوختهای فسیلی کمک خواهد کرد. وی ادامه داد: احداث نیروگاه یاد شده در دوره ساخت و بهرهبرداری برای ۱۰ نفر اشتغال مستقیم و برای ۲۵ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است.
ارسال به دوستان
آخرین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت حسن روحانی برگزار شد
پایان یک کابوس!
روز گذشته دویستوچهلوسومین و آخرین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تدبیر و امید به ریاست حسن روحانی برگزار شد. حال به بهانه برگزاری آخرین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، بد نیست نگاهی به دستاوردهای 8 ساله این ستاد بیندازیم. یکی از فاجعهبارترین تصمیمات این ستاد که ضربه جبرانناپذیری را به سرمایه اجتماعی نظام وارد کرد و آثار آن تا سالها گریبان کشور را خواهد گرفت، گران کردن بیبرنامه و بدون فکر بنزین در آبان 98 بود. لکه ننگی که تا ابد بر دامن این دولت باقی خواهد ماند. یکی دیگر از مهلکترین تصمیمات این ستاد، دلار 4200 تومانی بود؛ سیاستی که منجر به هدررفت دهها میلیارد دلار ارز نایاب، افزایش بیرویه واردات همراه با مفاسد متعدد، ضربه به تولید داخل، فروش گسترده کالاهای یارانهای در بازار آزاد و قاچاق کالاهای اساسی به خارج از کشور شده است. آرزو شدن خرید مسکن برای شهروندان یکی دیگر از نتایج تصمیمات این ستاد بود. بررسیها نشان میدهد دولت روحانی در بین دولتهای قبلی رکورددار کاهش تولید و عرضه مسکن بوده است. بر اساس آخرین آمارهای ارائه شده، طی سال 99 در مجموع 53 هزار و400 واحد مسکونی مجوز ساخت گرفتهاند که در مقایسه با سالهای گذشته، رکورد کمترین ساختوساز سالانه در 16 سال اخیر را به خود اختصاص داده است. در شاخص قیمت مسکن نیز بررسی دادههای آماری (بانک مرکزی و وزارت راهوشهرسازی) نشان میدهد طی دوره دولت روحانی، در شهر تهران قیمت مسکن از متری ۳ میلیون و 800 هزار تومان در تابستان 92 با رشد 647 درصدی به 28 میلیون و 389 هزار تومان در پایان بهمن سال 99 رسید. اوضاع مسکن در این 8 سال به قدری خراب شد که زمان انتظار برای خرید مسکن در کشور به شرایط بحرانی خود رسیده و این مدت در شهر تهران حدود 100 سال است. افزایش بیکاری، جهش نقدینگی، بالا رفتن نرخ ارز، افزایش بدهی دولت، بیشتر شدن ضریب جینی، رکورد بیسابقه تورم، عدم اصلاح نظامهای اقتصادی و 8 سال فرصتسوزی، شرطیسازی اقتصاد و بسیاری موارد دیگر که بیان آن از حوصله این نوشته خارج است، همه و همه از دستاوردهای درخشان ستاد اقتصادی دولت در این 8 سال بود. حال با همه اینها جالب آنکه رئیسجمهور روز گذشته در آخرین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گفت: هدف نخست دشمنان در اعمال تحریم و جنگ اقتصادی، فروپاشی جامعه و ناکارآمد جلوه دادن نظام در مقابله با بحرانها و مشکلات بوده است و به نظر من ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، نقش ستاد جنگ را ایفا کرده است.
رئیسجمهور تامین زندگی و معیشت و جلوگیری از آسیب دیدن بنیان زندگی مردم را از محورهای اصلی و مورد توجه در تصمیمگیریهای ستاد اقتصادی برشمرد و افزود: مردم همواره خواستار امنیت روانی، اجتماعی و فرهنگی و رفاه و آسایش در زمینههای اقتصادی هستند و این موضوع مهم همواره در دولت تدبیر و امید مورد اهتمام بود(!) روحانی خاطرنشان کرد: اگر چه عوامل جنگ اقتصادی، سیاسی بود و در حوزه روابط خارجی و دیپلماسی قرار میگرفت ولی ستاد هماهنگی اقتصادی با تصمیمگیریهای بموقع و مناسب تلاش کرد آثار اقتصادی این تهاجمات سیاسی را کاهش دهد. روحانی در حالی تامین زندگی و معیشت مردم را محور اصلی تصمیمگیریها در ستاد اقتصادی دولت بیان میکند که همه آمارها و دستاوردهای فاجعهباری که به بخشی از آنها اشاره شد، نشان میدهد تنها موضوعی که در تصمیمات این ستاد محلی از اعراب نداشت، زندگی و معیشت مردم بود!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|