|
جراحت 200 فلسطینی در جریان مقابله با نظامیان صهیونیست در نابلس
هلالاحمر فلسطین شامگاه جمعه خبر داد دستکم 200 فلسطینی در جریان مقابله با نظامیان اشغالگر صهیونیست در شهرک «بلده» در جنوب نابلس مجروح شدند. در شهرک «بیتا» در جنوب نابلس نیز جوانان فلسطینی پس از اقامه نماز جمعه در منطقه جبل صبیح این شهرک طبق روال هفتههای قبل، راهپیمایی ضد شهرکسازی برگزار کردند که مورد حمله نظامیان صهیونیست قرار گرفتند.
ارسال به دوستان
۱۴ کشور اتحادیه آفریقا از جمله الجزایر، تونس و آفریقای جنوبی خواستار لغو عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در این اتحادیه شدند
آفریقا ضد اسرائیل
گروه بینالملل: در پی اعلام وزارت خارجه رژیم صهیونیستی مبنی بر عضویت ناظر این رژیم در اتحادیه آفریقا، 14 عضو این اتحادیه خواستار عدم ورود این رژیم به اتحادیه آفریقا شدند و طی بیانیهای اعلام کردند از هر اقدامی که الجزایر (به عنوان رهبر این گروه) علیه رژیم صهیونیستی اتخاذ کند، حمایت خواهند کرد. از زمان اعلام عضویت رژیم صهیونیستی به عنوان ناظر در اتحادیه آفریقا، افکار عمومی دنیا نسبت به انفعال کشورهای عربی و آفریقایی مواضع منفی اتخاذ کردند، چرا که این اتحادیه در طول 6 دهه عمر خود عموما رویکرد حمایت از آرمان فلسطین را داشته و بیش از 1400 بیانیه در این باره صادر کرده است. از این رو این تغییر رویکرد از سوی حامیان آرمان فلسطین به عنوان یک نقطه ضعف و ننگ معرفی شده است. در عین حال کارشناسان و تحلیلگران حوزه آفریقا نیز معتقدند عضویت این رژیم در اتحادیه آفریقا در تضاد با امنیت ملی کشورهای شرق آفریقاست؛ موضوعی که حساسیتهایی جدی را در بین نخبگان برانگیخته است.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از پایگاه اینترنتی رایالیوم، وبسایت شبکه «الواقع» الجزایر اعلام کرد این کشور رسما سازوکار تشکیل یک گروه آفریقایی برای رد تصمیم ورود رژیم صهیونیستی به اتحادیه آفریقا را به منظور محافظت از مبانی این اتحادیه و حمایت از دولت عربی فلسطین آغاز کرده است. بر اساس این گزارش 13 کشور دیگر جز الجزایر شامل آفریقای جنوبی، تونس، اریتره، سنگال، تانزانیا، نیجر، مجمعالجزایر قمر، گابن، نیجریه، زیمبابوه، لیبریا، سیشل و مالی خواستار عدم ورود اسرائیل به اتحادیه آفریقا هستند و از هر اقدامی که الجزایر علیه رژیم صهیونیستی اتخاذ کند حمایت خواهند کرد. از طرف دیگر «رمضان لعمامره» وزیر خارجه الجزایر تاکید کرد دیپلماسی این کشور هرگز در برابر چنین اقدامی که اسرائیل و اتحادیه آفریقا بدون مشورت با اعضای این اتحادیه انجام دادهاند دست بسته نخواهد بود و بیکار نمینشیند. رمضان لعمامره افزود پذیرش ورود اسرائیل به اتحادیه آفریقا از جانب این اتحادیه با هدف ضربه زدن به ثبات الجزایر است که در کنار آرمان فلسطین و مسائل عادلانه ایستاده است. او یکشنبه گذشته رسما اعلام کرد روز سهشنبه (پسفردا) سفر خود را به برخی کشورهای آفریقایی از جمله تونس، مصر، اتیوپی و سودان با هدف مقابله با تحرکات اسرائیل در نهادهای اتحادیه آفریقا آغاز میکند. وزیر خارجه الجزایر تاکید کرد این حرکت دیپلماتیک الجزایر در واقع واکنشی به تلاشهای اسرائیل برای ورود به اتحادیه آفریقا به عنوان عضو ناظر است که از سالهای گذشته سعی در رسیدن به آن دارد. وی در ادامه اظهار داشت رژیم اسرائیل پیش از این نیز به عنوان عضو ناظر در سازمان وحدت آفریقا حضور پیدا کرده بود اما سال 2002 این عنوان از رژیم صهیونیستی سلب و اتحادیه آفریقا جایگزین سازمان وحدت آفریقا شد.
علاوه بر الجزایر، آفریقای جنوبی و نامیبیا نیز در بیانیههایی جداگانه مخالفت خود را با عضویت این رژیم در اتحادیه آفریقا اعلام کرده بودند. دولت نامیبیا در بیانیهای اعلام کرد این کشور از تصمیم اعطای عنوان عضو ناظر به تلآویو در اتحادیه آفریقا بسیار نگران و مأیوس است. دادن عنوان ناظر به تلآویو با تشدید فشارهای این رژیم علیه فلسطینیان و نقض حقوق بشر در فلسطین همراه شده است. نامیبیا همچنین تأکید کرد تصمیم اعطای عضویت به تلآویو در اتحادیه آفریقا با اهداف و اصول این اتحادیه در تضاد است. آفریقایجنوبی نیز پیوستن رژیم صهیونیستی به اتحادیه آفریقا به عنوان عضو ناظر را محکوم کرد و آن را اقدامی غیرقابل توجیه خواند. وزارت خارجه الجزایر هم تأکید کرده بود تصمیم پذیرش رژیم صهیونیستی به عنوان عضو ناظر اتحادیه آفریقا نمیتواند به اقدامات و رفتارهای این رژیم مشروعیت ببخشد.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی 22 جولای (31 تیرماه) در بیانیهای از عضویت این رژیم به عنوان ناظر در اتحادیه آفریقا خبر داد. بر این اساس «آدامسو آلالی» سفیر تلآویو در آدیسآبابا استوارنامه خود را به عنوان عضو ناظر به اتحادیه آفریقا ارائه کرد. در این بیانیه به نقل از «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی آمده است: «این یک گام تصحیحکننده برای وضعیت شاذی است که حدود ۲ دهه حکمفرما بوده است. از سوی دیگر، این گام، بخشی مهم در توسعه روابط خارجی اسرائیل است». طبق اعلام رژیم صهیونیستی، تلآویو با ۴۶ کشور آفریقا روابط دارد که در چارچوب این روابط، همکاریهایی با این کشورها در زمینههای مختلف داشته است.
* اعتراض هنیه به عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در نامهای به «موسی فکی» رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا نسبت به پیوستن رژیم صهیونیستی به این اتحادیه اعتراض کرد. رئیس دفتر سیاسی حماس با بیان اینکه اتحادیه آفریقا سازمانی ریشهدار است که همواره از حقوق مردم آفریقا در تعیین سرنوشت و برخورداری از آزادی و استقلالشان حمایت کرده و در کنار فلسطین و آرمان عادلانه آنها علیه تجاوزها و تروریسم ایستاده است، بشدت به این تصمیم که در تضاد و تعارض با تمام ارزشها و اصول بنیادین اتحادیه آفریقاست، اعتراض و آن را محکوم کرد. رئیس دفتر سیاسی حماس تأکید کرد اشغالگران از عضویت در اتحادیه آفریقا به عنوان پوششی برای نهادینه کردن حضور خود و اجرای طرحهای استعماریشان استفاده میکنند و به اشغالگری پلید سرزمین فلسطین و افزایش تجاوزهایشان ادامه میدهند. اسماعیل هنیه از رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا خواست این کمیسیون از این تصمیم شوکهکننده برای ملت فلسطین و تمام حامیان آنان در آفریقا، منصرف شود زیرا این تصمیم بیانگر حقیقت مواضع تاریخی اتحادیه آفریقا در قبال آرمان فلسطین نیست. وی در بخش پایانی بیانیه مذکور خاطرنشان کرد مردم فلسطین به افزایش و کامل شدن تلاشها و نقش تمام کشورها، دولتها، سازمانها و نهادها به منظور اتخاذ موضعی قاطع در برابر اشغالگران و طرح و اقدامات آنها چشم دوختهاند.
* اهمیت قاره آفریقا برای رژیم صهیونیستی
از بدو پیدایش رژیم صهیونیستی، قاره آفریقا صحنه رقابت و منازعه میان اسرائیل و کشورهای عربی بود. نزاع و ضعف دولتهای عربی و فقر و عقبماندگی آفریقا پاشنه آشیل قاره سیاه در برابر نفوذ اسرائیل بوده است. رژیم اسرائیل برای روابط خود با آفریقا اهمیت ویژهای قائل بوده به طوری که با کمترین هزینه و با دادن کمکهای فنی، نظامی، سیاسی، امنیتی و تکنولوژی توانسته نفوذش را در این قاره افزایش داده و از این راه به بازار این قاره دست یافته و با غارت منابع آن و سلطه بر شاخ آفریقا، امنیت خود را در دریای سرخ تامین کند. از سویی، درگیری میان اعراب و اسرائیل، اهمیت یافتن کشورهای آفریقا در نظام بینالملل و قدرت رای آنها در سازمان ملل و وجود گروهها و اقلیتهای یهود در آفریقا سبب توجه اسرائیل به آفریقا شد. علاوه بر این به لحاظ ژئوپلیتیک، مناطق مختلف در شرق آفریقا اهمیت استراتژیک و فوقالعادهای برای رژیم صهیونیستی دارند، چرا که گذرگاهها و منافذ حیاتی دریایی در اختیار دارند که مرتبط با اقیانوس هند و دریای سرخ است. این موضوع برای منافع اسرائیل از اهمیت تجاری و استراتژیک قابل توجهی برخوردار است. یکی از دیپلماتهای باسابقه رژیم صهیونیستی درباره اهمیت امنیتی آفریقا برای اسرائیل گفته است: روابط با کشورهای آفریقایی پشتیبان مهمی برای تلآویو در نهادهای بینالمللی است و میتواند پوشش امنیتی استراتژیک در قبال کشورهای متخاصم ایجاد کند و علاوه بر آن موجب تقویت روابط اقتصادی با این قاره شود؛ موضوعی که منتقدان پیوستن رژیم صهیونیستی به اتحادیه آفریقا از آن به عنوان یکی از تهدیدات جدی برای فلسطین یاد میکنند.
***
مقصر اصلی نفوذ اسرائیل در اتحادیه آفریقا
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته جهان عرب و سردبیر روزنامه رایالیوم پیرامون عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا در مقالهای نوشت: عضویت رژیم صهیونیستی در این اتحادیه به معنای یک اتفاق خطرناک برای قاره آفریقاست که همواره با قدرت در کنار مسائل عربی بویژه فلسطین ایستاده بود. البته در پی شعارهای فریبنده آمریکا و توطئههایی که برای تجزیه امت اسلامی و تضعیف آن در خدمت منافع رژیم صهیونیستی طراحی شد، امروز متاسفانه هیچگونه واکنش قاطع رسمی عربی نسبت به این اقدام اتحادیه آفریقا، جز از الجزایر مشاهده نشد. اما چرا ما باید کشورهای آفریقایی را که به تصمیم اتحادیه آفریقا رای مثبت داده و درهای پایتختهای خود را به روی دیپلماتهای صهیونیست و سفارتخانههای آنها گشودند سرزنش کنیم و آنها را مقصر بدانیم؟ در حقیقت همه تقصیرها باید متوجه اعراب و مسلمانان باشد و خود فلسطینیها در راس این مقصران هستند که پیش از این توافقنامههای ننگین سازش با رژیم اشغالگر صهیونیستی را امضا کردند و میبینیم نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین با بودجه مالی و نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی بزرگترین گناه تاریخ به نام هماهنگی امنیتی با اسرائیل را جهت سرکوب شهروندان فلسطینی به نفع صهیونیستها و برای محافظت از امنیت شهرکنشینان صهیونیست و جلوگیری از عملیاتهای مقاومت مرتکب میشوند.
واقعیت آن است که طرفهای زیادی در این میان مقصرند و یک جنایتکار علیه امت اسلامی و مسائل و مقدسات آن محسوب میشوند؛ چه سازشکاران عرب که با امضای توافقنامههای عادیسازی به برادران فلسطینی خود خیانت کردند و چه خائنان در تشکیلات خودگردان فلسطین. در این میان مصر به دلیل بیتوجهی به قاره آفریقا طی 40 سال گذشته بویژه پس از امضای تفاهمنامههای «کمپ دیوید»، بزرگترین مسؤول نفوذ رژیم اشغالگر صهیونیستی به قاره آفریقا محسوب میشود. البته مصر بهای این اشتباه خود را زمانی که بیشتر کشورهای آفریقایی در بحران سد النهضه با تحریک اسرائیلی- آمریکایی آن را رها کردند، پرداخته است. امروز اسرائیل از دروازه توطئه و غفلت عربی وارد اتحادیه آفریقا شده و اگر کنترل نشود، به لطف کشورهای سازشکار عربی فردا وارد اتحادیه عرب و سپس سازمان همکاری اسلامی خواهد شد.
ارسال به دوستان
پیام اتحاد نظامی چین و کرهشمالی
رئیسجمهور چین با تاکید بر تقویت توان نظامی کشورش و درخواست رسمی برای توسعه همکاری نظامی با کرهشمالی، راهبرد ضد آمریکایی سرزمین اژدهای زرد را وارد مرحلهای تازه کرده است. به گزارش تارنمای شبکه سیجیتیان - تلویزیون دولتی برونمرزی جمهوری خلق چین - روز جمعه «شی جینپینگ» در جلسه گروه مطالعاتی دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست، افزایش تلاشها برای تقویت ارتش و دفاع ملی را خواستار شد. در حالی که آمریکا و دیگر متحدانش در آسیا و اقیانوسیه، از جمله بریتانیا، ژاپن و استرالیا اقدامات تحریکآمیزی را در دریای چین جنوبی علیه پکن انجام میدهند، وزارت دفاع چین روز جمعه درباره اقدامات تحریکآمیز ناو هواپیمابر انگلیسی ملکه الیزابت در این محدوده هشدار داد. ناوگروه بریتانیایی هفته پیش بدون توجه به هشدارهای پکن وارد آبهای دریای چین جنوبی شد و به گزارش گاردین، لندن قصد دارد ۲ کشتی جنگی دیگر را نیز تا پایان سال 2021 وارد منطقه کند. از سوی دیگر، به نوشته نیوزویک، رئیسجمهور چین همچنین در نامهای به «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی، توسعه و حراست از اتحاد میان ۲ کشور را خواستار شد. خبرگزاری رسمی کرهشمالی درباره این نامه نوشت: «در این پیام آمده است تحت شرایط جدیدی که پیش آمده، طرف چینی در کنار جمهوری دموکراتیک خلق کره، در رسیدن به آرمان سوسیالیسم در ۲ کشور و همکاری سازنده برای رفع نیازهای مردم ۲ کشور مشارکت خواهد کرد تا شادی و خوشبختی، صلح و ثبات و توسعه و سعادت منطقهای از طریق اجرای تفاهمات میان ۲ طرف حاصل شود تا روابط دوجانبه به طور موفقیتآمیزی تحکیم شده، از آن دفاع شود و در راستای توسعه آن تلاش شود».
کیم جمعه گذشته در جمع مقامات سیاسی و نظامی حزب حاکم کرهشمالی «بالا بردن قوای سیاسی و نظامی و روحیه مبارزه انقلابی» را خواستار شد. «کیسیانای» خبرگزاری رسمی کرهشمالی به نقل از کیم نوشت: «در حال حاضر نیروهای متخاصم به طور سیستماتیک به تقویت توان خود برای حملهای پیشدستانه به جمهوری دموکراتیک خلق کره میپردازند و همزمان با تشدید تمام انواع رزمایشهای جنگی لجامگسیخته و مداوم به قصد خشونتطلبی، ذخایر تسلیحاتی خود را افزایش میدهند».
ارسال به دوستان
همدستی اروپا و آمریکا در تحریم لبنان
گروه بینالملل: در شرایطی که نجیب میقاتی فردا چهارمین دیدار خود با رئیسجمهوری لبنان را برای تشکیل کابینه برگزار میکند، مقامات دولت آمریکا از تصمیم اتحادیه اروپایی برای تحریم اقتصادی لبنان حمایت کردند.
به گزارش «وطنامروز»، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه و «جانت یلن» وزیر خزانهداری آمریکا در بیانیهای از تصمیم اتحادیه اروپایی برای اعمال تحریم علیه لبنان استقبال کردند. در این بیانیه آمده است: «ما از اعلام اتحادیه اروپایی درباره رژیم تحریمهای جدید برای پیشبرد پاسخگویی و اصلاحات در لبنان استقبال میکنیم. ما در کنار اتحادیه اروپایی و مردم لبنان در خواستههایشان میایستیم که خواستار آن هستند سران لبنان دولتی تشکیل دهند که متعهد و قادر به اجرای اصلاحات حساس باشد». اتحادیه اروپایی جمعه اعلام کرد سازوکار قانونی لازم برای اعمال تحریمهای جدید علیه شخصیتها و نهادهای لبنان را تدوین کرده است. اتحادیه اروپایی در بیانیهای اعلام کرد چارچوب تدوینشده امکان تحریم شخصیتهای حقیقی و حقوقی دخیل در تضعیف دموکراسی و حاکمیت قانون در لبنان را فراهم میکند. خبرگزاری رویترز نوشته رهبری تلاشهای اتحادیه اروپا را فرانسه به عهده داشته است که قصد دارد با افزایش فشارها بر لبنان، سران این کشور را به سمت تشکیل دولتی باثبات و قادر به انجام اصلاحات اساسی جهت عبور از هرج و مرج سیاسی و بحرانهای اقتصادی سوق دهد. بعد از انفجار بیروت، رئیسجمهور فرانسه چند بار برای ارائه طرحی ادعایی خود با هدف کمک به حل مشکلات لبنان به این کشور سفر کرد اما این طرح تاکنون به جایی نرسیده است. تاکنون جزئیات دقیقی از ابتکار فرانسه در لبنان منتشر نشده است اما بر اساس کلیات منتشر شده در رسانهها، این طرح بر ضرورت توجه فوری به 4 بخش کمکهای بشردوستانه به منظور مقابله با شیوع بیماری کرونا، بازسازی زیرساختها به دنبال انفجار بیروت، اصلاحات سیاسی و اقتصادی و برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در لبنان تاکید دارد. خبرگزاری رویترز پیش از این با استناد به یک یادداشت دیپلماتیک که میگوید به رویت این خبرگزاری رسیده، نوشته بود تحریمهای اتحادیه اروپایی مواردی مانند منع مسافرتی و انسداد داراییها را شامل میشود که میتواند به بهانههایی نظیر فساد، کارشکنی در تشکیل دولت، تخلفات مالی و نقض حقوق بشر، علیه مقامهای لبنانی اعمال شود.
ارسال به دوستان
یادداشت ستوننویس ارشد شبکه الجزیره درباره جنایات رئیسجمهور پیشین آمریکا:
بوش! خفه شو و گورت را گم کن!
ستوننویس ارشد بخش انگلیسی تارنمای شبکه الجزیره در یادداشتی صریح، رئیسجمهور پیشین آمریکا را متهم به ارتکاب جنایات جنگی کرد و او را به باد دشنام و تحقیر گرفت. «اندرو میتروویسا» در یادداشت دیروز خود تحت عنوان «جورج دبلیو بوش باید خفه شود و گورش را گم کند» پیشنهاد داد رئیسجمهور پیشین آمریکا به جای آنکه در ایالت مین بنشیند و درباره افغانستان مصاحبه کند، باید در تخت ۲ طبقه مشترک (سلول زندان) با «راتکو ملادیچ» به سر ببرد. او یادداشتش را اینگونه آغاز میکند: «تا الان جورج بوش باید جلد اول یا دوم خاطرات زندانش را تمام میکرد اما همانطور که میدانیم این دنیا جای عادلانهای نیست. پس مثل همه رؤسایجمهور دیگر آمریکا که به رغم جنایتهایی که در داخل و خارج مرتکب شدهاند، از محاکمه قسر در رفتهاند، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده نیز یک مرد آزاد و بیخیال باقی مانده است». نویسنده و تحلیلگر برجسته کانادایی حوزه امنیت و سیاست بینالملل سپس به توصیف گوشههایی از زندگی شخصی بوش پسر در دوران بازنشستگی در عمارت خانوادگیاش در ایالت تگزاس- نظیر علاقه او به کشیدن نقاشیهای ناشیانه و غیرعادی که از وضعیت روانی خاص او حکایت دارد- میپردازد: «برای من غیرقابل تصور است که فردی اینچنین قدرتمند که به تنهایی مسؤول ۲ جنگ خودساخته فاجعهبار است که باعث درد و رنج بسیاری از انسانهای بیگناه در نقاط مختلف شده، بتواند در خلوت خود آرامش داشته و لحظهای شاد باشد. جورج بوش و مشاورانش حداقل یک بار باید به خاطر دروغهایی که به آغاز جنگهای خانمانسوز منجر شده به چالش کشیده شده و مواخذه میشدند، چرا که اکنون ۲ دهه بعد از توهمات فاجعهبار و حماقتهای مرگبار و کشنده بوش، نتایج این دروغهای ساختگی آشکار است؛ میلیونها نفر کشته و به لحاظ فیزیکی و روحی زخم خورده هستند. جانهای بیشمار دیگری در اردوگاههای پناهجویان از بیماری یا آسیبهای دیگر از بین رفته و کشورهای زیادی درگیر خشونت، افراطگرایی و فرقهگرایی شدهاند و در ناامیدی و ویرانی مطلق به سر میبرند و در افغانستان طالبان دوباره در حال احیای خود است تا مجددا بر افغانستان سلطه یابد».میتروویسا در ادامه یادداشت به جنایات کمتر شناختهشده بوش پسر اشاره میکند و مینویسد: «بوش همچنین میتوانست در زمینه نقشش در مهندسی پروژه آدمربایی جهانی موسوم به پروژه «بازگردانی»، تحت فشار قرار بگیرد. در این پروژه باندهای تبهکار آمریکایی اقدام به ربایش مردان مسلمان و بازگرداندن آنها به سیاهچالهای مخوف در عراق یا جاهای دیگر میکردند و طی آن انواع و اقسام شکنجه، تجاوز جنسی، شوکهای الکتریکی، حمله با سگ و در نهایت قتل را مرتکب میشدند». ستوننویس الجزیره اما چنین جمعبندی میکند: «گویی هیچ کدام از این جنایت رخ نداده و در عوض بوش به تصمیم دولت آمریکا برای خروج باقیمانده نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان اعتراض میکند».
اشاره نویسنده به مصاحبه بوش با یک شبکه آلمانی است؛ جایی که او در پاسخ به سوال مجری شبکه دویچهوله درباره اینکه آیا اقدام آمریکا و ناتو برای خروج از افغانستان اشتباه است، میگوید: «بله! به نظر من اشتباه است، چرا که عواقب آن به طرزی غیرقابل باور، بد خواهد بود و من [درباره این موضوع] ناراحت هستم». پایان یادداشت میتروویسا اینچنین است: «آنچه باورنکردنی به نظر میرسد این ایده دیوانهوار بوش است که معتقد است اشغال نظامی عراق و افغانستان بر سرنوشت مردم این ۲ کشور تاثیر نجاتبخش داشته است!... جورج دبلیو بوش مترادف با رنج و مشقتهای وصفناپذیر زنان، دختران، کودکان و مردان عراق و افغانستان طی ۲ دهه گذشته است».
ارسال به دوستان
دور دنیا
شکست مجدد آمریکا در شلیک موشک هایپرسونیک از بمبافکن
دومین تلاش آمریکا برای شلیک نمونه اولیه موشک هاپرسونیک AGM-183A از بمبافکن با شکست همراه شد. بر اساس گزارشها، این موشک به صورت ایمن از بمبافکن B52H که آن را حمل میکرد، جدا شد اما موتور راکت روشن نشد. نخستین آزمایش این موشک آوریل انجام شده بود که در آن آزمایش، موشک نتوانسته بود از بال بمبافکن B52H جدا شود. نیروی هوایی آمریکا آزمایش دوم را روز 28 جولای (6 مرداد) بر فراز دریای ماگو در اقیانوس آرام در جنوب کالیفرنیا انجام داد. در بیانیه نیروی هوایی آمریکا آمده است: «موشک بخوبی از هواپیما جدا شد و به صورت موفقیتآمیز مراحل جدا شدن از جمله دستیابی به موقعیت، قطع تماس با بال هواپیما و انتقال قدرت از هواپیما به موشک انجام شد». در این بیانیه اضافه شده است: «موشک هایپرسونیک همچنین عملیات باله و مانورهای ضدانفجار را که برای اطمینان از عملیات ایمن برای خدمه هواپیما ضروری است، بخوبی انجام داده است. پس از جدا شدن ایمن از بمبافکن، موتور راکت روشن نشد». نیروی هوایی آمریکا تاکید کرد با وجود شکست اما این آزمایش، اطلاعات و دادههای ارزشمندی برای ادامه این برنامه ارائه داده است.
***
الجزایر مجوز شبکه العربیه را لغو کرد
وزارت ارتباطات الجزایر اعلام کرد به علت پوششهای گمراهکننده شبکه العربیه، مجوز فعالیت این شبکه سعودی را در قلمروی سرزمینی خود لغو کرد. در بیانیه مربوط به لغو مجوز نمایندگی شبکه سعودی العربیه در الجزایر، علت این موضوع «عدم احترام به اخلاق کاری، گمراهسازی رسانهای و تزویر» قید شده است، هر چند موارد تخلف شبکه مزبور به طور دقیق مشخص نشده است. دولت عبدالعزیز جراد، نخستوزیر الجزایر از حزب حاکم جبهه آزادیبخش میهنی، ماه پیش نیز مجوز شبکه فرانسوی «فرانس۲۴» را لغو کرده بود. «عمار بلحمیر» وزیر ارتباطات این کشور دلیل لغو مجوز شبکه فرانس ۲۴ را پوشش «راهپیماییهای جمعه» در ارتباط با تظاهرات ضددولتی در این کشور اعلام کرده بود. اخیرا نیز ویدئویی منتشر شده بود که «عمرو خالد» خطیب مصری در پی پافشاری مجری سعودی شبکه العربیه بر چند سوال درباره ارتباط او با جماعت اخوانالمسلمین و تجارت از راه دین و... از ادامه مصاحبه با این شبکه سعودی خودداری میکند.
***
مقاومت عراق: هر لحظه امکان آغاز درگیری با آمریکا وجود دارد
گروههای مقاومت عراق تهدید کردند در صورت عدم خروج نظامیان تروریست آمریکا از این کشور، حملات خود را آغاز خواهند کرد. یک منبع هماهنگکننده در گروههای مقاومت به شبکه روسیا الیوم گفت: «هر لحظه امکان دارد درگیری آغاز شود، زیرا آمریکا در خروج از عراق جدی نیست. ما برای مقابله کاملا آماده هستیم. ما آغاز و پایان آن (درگیری) را تعیین میکنیم، زیرا آمریکا قصد دارد اراده مردم عراق و مطالبات آنان در پایان بخشیدن به اشغالگری را دور بزند». در همین ارتباط، جنبش کتائب حزبالله اخیرا تأکید کرد نظامیان تروریست آمریکا باید از عراق خارج شوند و اگر خارج نشوند، غافلگیریهای بیشتری در راه خواهد بود. این جنبش با تاکید بر نهایت آمادگی مقاومت اعلام آمادگی کرد بار دیگر آمریکا را با شکست، مجبور به خروج از خاک خود کند. این در حالی است که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا دوشنبه هفته گذشته مدعی شد «مأموریت رزمی» نیروهای این کشور در عراق، تا پایان سال جاری میلادی به پایان خواهد رسید و «مرحله تازهای» از همکاری نظامی با بغداد آغاز خواهد شد.
***
کاردینال آمریکایی متهم به آزار جنسی نوجوانان شد
یک کاردینال آمریکایی رسما به آزار جنسی یک نوجوان ۱۶ ساله در دهه ۱۹۷۰ متهم شد. به گزارش بیبیسی، «تئودور مک کاریک» که قبلا سال 2019 توسط پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان به دلیل اتهامات آزار جنسی خلع لباس شده بود، حالا با اتهام چندین مورد آزار جنسی و تعرض در آستانه محاکمه قرار دارد. وکیل این کاردینال سابق میگوید او عالیرتبهترین مقام کلیسای کاتولیک ایالات متحده محسوب میشود که با اتهامات کیفری آزار جنسی روبهرو است. کاریک که سابقا اسقف اعظم کلیسای کاتولیک پایتخت آمریکا، واشنگتندیسی بوده، پیش از این گفته بود از اتهامات ادعایی چیزی به خاطر نمیآورد، در حالی که حتی کلیسای واتیکان نیز بر گناهکار بودن او صحه گذاشته است. طبق گزارش ۴۵۰ صفحهای کلیسای کاتولیک درباره این کاردینال شامل شهادتنامهها و دهها نامه و نوشتههایی از آرشیو کلیساهای آمریکا و واتیکان، پاپ ژان پل دوم لهستانی از آزارگری جنسی کاردینال آمریکایی آگاه بوده اما ترجیح داده این اطلاعات را مخفی کند. پس از او نیز پاپ بندیکت شانزدهم آلمانی که سال ۲۰۱۳ استعفا کرد، احتمالا ایده تحقیق درباره اتهامات مک کاریک را رد کرده و گفته هیچ ادعای معتبری درباره تعرض وجود ندارد. در نهایت اما سال ۲۰۱۹، مک کاریک پس از تحقیقات درباره اتهاماتش درباره آزار جنسی با حکم پاپ فرانسیس آرژانتینی خلع لباس شد. در شکایت جدید دادگاه ماساچوست، مک کاریک متهم شده یک پسر نوجوان ۱۶ ساله را که نامی از وی منتشر نشده، مورد آزار جنسی قرار میداده است. طبق اسناد دادگاه که روزنامه «بوستون گلوپ» نخستینبار آن را گزارش کرد، قربانی آزار جنسی به بازرسان گفته مک کاریک یکی از دوستان خانوادگی آنها بوده است. کاردینال سابق آمریکایی همچنین به آزار جنسی یک نوجوان در نیویورک در اوایل دهه ۱۹۷۰ و وادار کردن مردان دیگر به آزار جنسی او متهم است. مک کاریک تنها یکی از صدها روحانی کاتولیک است که متهمند چندین دهه کودکان را مورد آزار جنسی قرار میدادهاند. به گزارش یورونیوز، اواخر اسفند ۱۳۹۹، یک گزارش تحقیقی مستقل ۸۰۰ صفحهای به سفارش کلیسای کاتولیک در آلمان منتشر شد که نشان میداد در بیش از ۴ دهه، ۳۱۴ کودک زیر ۱۴ سال در بین سالهای ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۸، توسط ۲۰۲ کشیش و شخصیتهای مذهبی و غیرمذهبی وابسته به کلیسای کاتولیک کلن آلمان مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|