|
بایدن برای انتخابات ۲۰۲۴ نامزد نشود
نشریه نیوزویک با اشاره به جدیدترین نظرسنجی انجام گرفته، از کاهش حمایت آمریکاییها از جو بایدن تنها با گذشته 7 ماه از ریاستجمهوری وی خبر داد و نوشت: بر اساس نتیجه نظرسنجی جدید «دانشگاه کوینیپیاک»، اکثر آمریکاییها معتقدند رئیسجمهوری آمریکا دیگر در سال ۲۰۲۴ برای دور بعدی انتخابات ریاستجمهوری نامزد نمیشود و نزدیک به نیمی از آنها فکر میکنند اگر این کار انجام شود، برای کشور مفید نخواهد بود.
ارسال به دوستان
در پی پذیرش مسؤولیت حملات راکتی به شمال فلسطین اشغالی از سوی حزبالله لبنان، رسانههای صهیونیست از وحشت مقامات این رژیم در خصوص تداوم درگیریها با مقاومت لبنان خبر دادند
وحشت صهیونیستها از پاسخ مقاومت
گروه بینالملل: پس از واکنش موشکی حزبالله لبنان به بمباران مناطقی در جنوب این کشور از سوی رژیم صهیونیستی، رسانههای این رژیم از افتادن سایه وحشت بر مقامات و نهادهای صهیونیستی نسبت به تشدید درگیری با مقاومت لبنان خبر دادند. قبول صریح مسؤولیت حمله راکتی به سرزمینهای اشغالی از سوی حزبالله علاوه بر اینکه با استقبال گسترده گروههای مقاومت منطقه و احزاب لبنانی مواجه شد، از منظر تحلیلگران به منزله اقدام حزبالله در جهت تثبیت موازنه بازدارندگی و واکنش برابر با حملات صهیونیستها از سوی حزبالله است.
* مقاومت اسلامی لبنان مسؤولیت شلیک راکت به سمت پایگاه صهیونیستی را بر عهده گرفت
به گزارش «وطنامروز» به نقل از شبکه المنار، مقاومت اسلامی لبنان (حزبالله) با صدور بیانیهای اعلام کرد ساعت ۱۱:۱۵ (به وقت محلی) روز جمعه با دهها راکت، اراضی اطراف پایگاههای رژیم اشغالگر صهیونیستی در «مزارع شبعا» هدف گرفته شد. بر اساس گزارش شبکه المنار، در این بیانیه آمده است: در پاسخ به حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مناطق باز (زمینهای خالی) «الجرمق» و «الشواکر» در روز پنجشنبه، یگانهای شهید «علی محسن کامل» و شهید «محمد قاسم طحان» در مقاومت اسلامی لبنان ساعت ۱۱:۱۵ (به وقت محلی) روز جمعه مناطق باز اطراف پایگاههای صهیونیستی در مزارع شبعا را با دهها راکت ۱۲۲ میلیمتری هدف گرفتند. جنگندههای رژیم صهیونیستی برای نخستینبار پس از جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶، روز پنجشنبه به مناطقی در جنوب لبنان حمله هوایی کردند و حزبالله لبنان در پی این حملات، دهها راکت به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کرد.
* روایت رسانهها از حملات راکتی حزبالله
رسانههای رژیم صهیونیستی روز جمعه ابتدا از به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در جولان و الجلیل در فلسطین اشغالی (در مرز با لبنان) خبر دادند و سپس اعلام کردند پایگاه صهیونیستی «هار دوف» هدف شلیک چندین راکت قرار گرفته است. این رسانهها مدعی شدند دستکم ۲۰ راکت شلیک شده که جلوی ۱۰ راکت گرفته شده است. همزمان سامانه پدافند هوایی رژیم صهیونیستی موسوم به «گنبد آهنین» نیز فعال شده است. برخی رسانههای منطقه از جمله «الجزیره» از شنیده شدن صدای انفجار در مزارع شبعا در جنوب لبنان خبر دادند. این شبکه افزود راکتهای شلیک شده یک پایگاه صهیونیستی را در بخش اشغالی مزارع شبعا هدف گرفته است. «المیادین» هم به نقل از رسانههای صهیونیستی اعلام کرد گزارشهای اولیه از شلیک راکت از سوریه به سمت جولان حکایت دارد اما رویترز به نقل از یک منبع امنیتی لبنانی اعلام کرد این راکتها از منطقه «العرقوب» در جنوب لبنان شلیک شده است.
* حمله توپخانهای رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
دقایقی پس از شلیک دهها راکت به دست مقاومت اسلامی لبنان به سمت سرزمینهای اشغالی، توپخانه رژیم صهیونیستی نیز ارتفاعات «شبعا» و «الهباریه» در جنوب لبنان را گلولهباران کرد. شبکه المیادین گزارش داد صهیونیستها با گلولههای ۱۵۵ میلیمتری مناطقی در جنوب لبنان را هدف قرار دادهاند که همه گلولهها در فضای باز به زمین برخورد کرده است. همزمان جنگندههای رژیم صهیونیستی به صورت گسترده بر فراز منطقه «العرقوب» در جنوب لبنان به پرواز درآمدند. در همین حال نشستی امنیتی میان «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و «بنی گانتس» وزیر جنگ این رژیم درباره حمله راکتی از جنوب لبنان برگزار شد. وبگاه خبری شهاب نیوز دیروز نوشت مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی عقیده دارند حوادث روز جمعه به افزایش تنش در جبهه شمالی منجر نخواهد شد، هر چند ساعات پیش رو مهم و حساس خواهد بود.
* یونیفل: وضعیت بسیار خطرناک است
در پی حمله راکتی روز جمعه به یک پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی در مرز لبنان با فلسطین اشغالی و به صدا درآمدن آژیرهای هشدار، نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (یونیفل) وضعیت در مرز لبنان با فلسطین اشغالی را بسیار خطرناک خواندند. بر اساس گزارش«النشره»، یونیفل ضمن اعلام اینکه شلیک راکت از لبنان به سمت فلسطین اشغالی و پاسخ توپخانهای رژیم صهیونیستی را رصد کرده، تمام طرفها را به آتشبس فراخواند. همچنین روز پنجشنبه پس از تحولات اخیر در مرز لبنان، نشستی سهجانبه میان نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان، افسران نظامی لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی در «رأس الناقوره» مقر یونیفل در جنوب لبنان برگزار شد. بر اساس بیانیه صادر شده، رایزنیها در این نشست که به ریاست «استفانو دلکول» فرمانده کل یونیفل در لبنان برگزار شد، بر وضعیت موجود در خط آبی (خط عقبنشینی رژیم اسرائیل پس از جنگ ۲۰۰۶)، نقض حریم هوایی و زمینی به علاوه موضوعات دیگر در حیطه اختیار یونیفل بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ و دیگر قطعنامههای مربوط متمرکز بود. فرمانده یونیفل طرفین را به کار سریع برای آرام کردن تنشها، پایان «اقدامات خصمانه» و نیز توقف نقض حریم هوایی و زمینی فراخواند. وی همچنین از طرفین خواست از نشست مذکور به منظور بررسی راههای تقویت امنیت و ثبات در طول خط آبی استفاده کنند. دلکول گفت: در برهه کنونی که منطقه شاهد برخی بیثباتیهاست، همه طرفها باید به نقش یونیفل در ارتباط و هماهنگی بیشتر از هر زمان دیگری احترام بگذارند. ارتش لبنان هم در نشست مذکور، رژیم صهیونیستی را مسؤول تبعات حملات اخیر این رژیم به مناطقی در جنوب لبنان دانست. ارتش لبنان در بیانیهای اعلام کرد: لبنان دشمن صهیونیستی را مسؤول تبعات تغییر قواعد درگیری میداند و از جامعه بینالمللی و سازمان ملل میخواهد برای توقف اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی، شدیدترین فشارها را بر این رژیم وارد کند.
* وحشت صهیونیستها از گشوده شدن جبهه جنگ در شمال
در پی پاسخ حزبالله لبنان به حملات رژیم صهیونیستی، رسانههای این رژیم از هراس «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره ورود به رویارویی مستقیم با حزبالله و ترس از ساقط شدن کابینهاش خبر دادند. رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند: رایزنیهایی در اسرائیل درباره نحوه واکنش (به حملات حزبالله لبنان) بدون اینکه کار به درگیری با حزبالله کشیده شود، دنبال شد. خبرنگار روزنامه یدیعوت آحارانوت تاکید کرد: بر عهده گرفتن مسؤولیت حمله راکتی روز جمعه به منطقه «الجلیل اعلی» توسط حزبالله، نخستین آزمون حقیقی پیش روی نفتالی بنت است. در همین حال ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: رویارویی و رفتن به سمت جنگ به نفع ما نیست و تلاش میکنیم لبنان به خط درگیری تبدیل نشود. از سوی دیگر رسانه صهیونیستی«اسرائیل هیوم» گزارش داد: بار دیگر نهادهای امنیتی اسرائیل در برآورد خود دچار اشتباه شدند، زیرا آنها روز سهشنبه برآورد کرده بودند حزبالله به حمله اسرائیل به لبنان واکنشی نشان نخواهد داد. آنها قبلا هم گفته بودند حماس به حوادث مسجدالاقصی واکنشی نشان نخواهد داد.
* توضیح حزبالله درباره یک اتفاق
دیروز همچنین برخی رسانهها اعلام کردند اهالی منطقه «شویا» در استان «حاصبیا» (که اکثر جمعیت آن دروزی هستند) جلوی یک کامیون حامل موشکانداز را گرفتهاند. گروه اطلاعرسانی «الاعلام الحربی» شاخه لبنان در توضیح این موضوع بیانیهای صادر و اعلام کرد ساعت ۱۱:۱۵ روز جمعه مقاومت اسلامی لبنان در واکنش به تجاوزهای صهیونیستی، محیط اطراف پایگاههای این رژیم در مزارع شبعا را که مناطقی کاملا دور از مناطق مسکونی هستند، هدف گرفت. مقاومت اسلامی لبنان همواره از محتاطترین طرفها نسبت به امنیت مردم خود بوده و در اقدامات مقاومتی به این موضوع توجه داشته که مردم آسیبی نبینند. همچنین خونهای پاکی را در راه دفاع از امنیت لبنان و مردم آن تقدیم کرده است.
ارسال به دوستان
بیم حمله طالبان به ایالات غربی افغانستان
موج پناهجویان در مرز ایران
محاصره مراکز ولایات هرات و نیمروز در غرب افغانستان، ساکنان این مناطق را بشدت نگران کرده تا از بیم تسلط طالبان، مردم به صورت دستهجمعی این مناطق را ترک کنند. بویژه سقوط شهرستان «کنگ» در نزدیکی شهر زرنج مرکز استان نیمروز به دست گروه طالبان، باعث فرار شهروندان این ولایت به سمت مرزهای جمهوری اسلامی ایران شده است.
ویدئوهای منتشر شده توسط خبرگزاریهای افغان مربوط به پل مرزی ابریشم میان ایران و افغانستان نشان میدهد تعداد زیادی از خانوادههای نیمروزی از ترس جانشان از مرزبانان ایرانی درخواست کردهاند به آنها اجازه ورود به خاک کشورمان را بدهند که درخواست آنها توسط مرزبانان ایرانی اجابت شده و با گشودن مرزها، آوارگان کشور همسایه را به اردوگاهی در خاک ایران راهنمایی کردهاند.
با وجود اخبار تبلیغاتی که مقامات نظامی و دولتی افغانستان درباره ایستادگی نیروهای این کشور مقابل طالبان منتشر میکنند، واقعیتهای میدانی حاکی از احتمال سقوط ولایات نیمروز و حتی هرات است.
وزارت دفاع افغانستان دیروز در اطلاعیهای گفت طی 24 ساعت گذشته 409 عضو گروه طالبان در حملات هوایی و زمینی ارتش کشته و 209 تن دیگر هم زخمی شدهاند. طالبان تاکنون در این زمینه واکنشی نشان نداده است.
در همین حال اخیرا در شبکههای اجتماعی اخباری منتشر شده که «عبدالکریم براهوی» والی (استاندار) نیمروز و فرمانده پلیس این ایالت نیز به طرف ایران فرار کردهاند که البته شخص براهوی، خود این موضوع را تکذیب کرد. «محمدیونس عرب» عضو شورای استانی نیمروز نیز مدعی شده وضعیت شهر عادی است و ادعای سقوط شهر زرنج صحت ندارد و خود در مقر استانداری حضور دارد. وزارت دفاع افغانستان هم با انتشار اطلاعیهای گفته است نیروهای کماندو را به نیمروز فرستاده و به مردم اطمینان داده است اجازه نمیدهند شهر نیمروز به دست طالبان سقوط کند. این در حالی است که پنجشنبهشب نیز شهرهای هرات و لشکرگاه شاهد نبرد سنگین بین طالبان و نیروهای دولتی افغانستان بودند. استانداری هرات دیروز اعلام کرد 35 عضو گروه طالبان در درگیریهای شب گذشته این منطقه کشته شدهاند. «عبدالصبور قانع» والی هرات میگوید تنها در شرق شهر هرات و ولسوالی گذره درگیریهای پراکنده وجود دارد.
از طرف دیگر شهر لشکرگاه، مرکز ایالت هلمند در جنوب شرقی این کشور، دیگر ایالت مرزی افغانستان با ایران نیز صحنه جنگ میان طالبان و نیروهای دولتی است. وزارت دفاع افغانستان در بیانیهای اعلام کرد نیروی هوایی، حملات بیشتری را علیه مواضع طالبان در جنوب افغانستان از جمله شهر لشکرگاه در هلمند انجام میدهد و اعلام کرد در نتیجه حملات هوایی و عملیات زمینی، بسیاری از مغازهها و بازارها آسیب دیده است. «هیبتالله علیزی» فرمانده سپاه عملیاتهای خاص، چهارشنبه گذشته از آغاز عملیات پاکسازی شهر لشکرگاه خبر داد و از شهروندان لشکرگاه خواست از مناطق تحت کنترل طالبان بیرون روند تا از تلفات غیرنظامیان جلوگیری شود؛ موضوعی که میتواند بر موج آوارگان بیفزاید.
در همین ارتباط، سیدرسول موسوی، مدیرکل غرب آسیا در وزارت امور خارجه ایران در توئیتی با انتشار تصاویری از حرکت پناهجویان افغان به سمت خاک ایران نوشت: «صحنههای دردناکی در حال شکل گرفتن است. در پی حمله طالبان به زرنج، صدها نفر به سمت مرز ایران در حرکتند. باید فکری کرد!»
تیمور باقری، معاون اداره راهداری سیستان و بلوچستان هم به ایرنا گفت: «به منظور جلوگیری از هر گونه مشکل برای فعالان اقتصادی، با هماهنگی دستگاههای اجرایی مستقر در پایانه مرزی میلک از تجار خواسته شده تا اطلاع ثانوی از ارسال حاملهای صادراتی و ترانزیتی که قصد خروج از پایانه مرزی میلک را دارند، خودداری کنند».
پایانه و بازارچه مرزی میلک در شهرستان هیرمند واقع شده است. شهرستان هیرمند در ۳۴۰ کیلومتری شمال زاهدان، مرکز سیستانوبلوچستان و در همسایگی ولایت نیمروز افغانستان است.
باقری گفته است: «امیدواریم این موضوع طولانیمدت نباشد و بنای ما نیز بر این است که در تجارت با کشور افغانستان وقفهای ایجاد نشود و فعالان اقتصادی بتوانند به کار خود ادامه دهند».
* ترور رئیس مرکز اطلاعات افغانستان
سخنگوی طالبان اعلام کرد این گروه رئیس مرکز اطلاعات و رسانههای دولت افغانستان را در کابل ترور کرده است. «فردوس فرامرز» سخنگوی فرماندهی پلیس کابل تایید کرد که ترور دیروز «دواخان مینهپال» رئیس مرکز اطلاعات و رسانههای دولت افغانستان در نزدیکی سفارت روسیه در پایتخت توسط گروه طالبان صورت گرفته است. به گزارش تسنیم، «ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان پیشتر با انتشار بیانیهای ترور مینهپال را بر عهده گرفت. این گروه اخیراً نیز هشدار داده بود که حملات «انتقامجویانه» علیه مقامات دولت افغانستان را آغاز کرده است. مینهپال پیش از این به عنوان معاون سخنگوی ریاستجمهوری افغانستان کار کرده بود و چند ماه پیش به عنوان رئیس مرکز اطلاعات و رسانههای دولت کار خود را آغاز کرده بود.
* طالبان: آمریکا افغانها را تشویق به فرار میکند
گروه موسوم به امارت اسلامی افغانستان (طالبان) در بیانیهای که در تارنمای رسمی خود منتشر کرده اعلام کرد آمریکا با تشویق مردم به فرار از افغانستان در امور این کشور مداخله میکند. به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، سایت طالبان در واکنش به ویزای آمریکا برای مترجمان و همکاران افغان این کشور، اظهار داشت که این اقدام مداخله صریح در افغانستان است و «امارت اسلامی» آن را محکوم میکند. در این بیانیه طالبان، اعطای ویزا به افغانهایی که در دوران اشغال توسط آمریکا و متحدانش به عنوان مترجم و در دیگر بخشها، آمریکاییها و دیگر نیروهای عضو ائتلاف اشغالگر آیساف را یاری کردهاند، مداخله صریح در امور این کشور خوانده و آن را محکوم کرده است.
ارسال به دوستان
مقامات دولت لهستان علم خروج این کشور از اتحادیه اروپایی را برافراشتند
اینک پولگزیت!
موج فروپاشی اتحادیه اروپایی وارد مرحلهای تازه شد. پس از جدایی بریتانیا از اتحادیه قارهای و جدیتر شدن مطالبات مردم فرانسه و ایتالیا، ۲ کشور پیشرو منطقه یورو برای خروج از آن، حالا نوبت مهمترین عضو شرقی نظام متحد اروپایی رسیده است؛ لهستان بزرگترین کشور شرق اتحادیه اروپا، ششمین اقتصاد بزرگ اتحادیه و قدرتمندترین متحد ناتو که به عنوان تنها جامعه عمدتا کاتولیک اروپای شرقی و شمالی با 38 میلیون نفر جمعیت، سابقه روشنی در عصیان علیه بلوکهای قارهای (اتحادیه کشورهای سوسیالیستی و پیمان ورشو در دوران کمونیسم) دارد. لهستان که از چند سال پیش دچار اختلافات حقوقی و قانونی با استراسبورگ (مرکز دادگاه حقوق بشر اتحادیه اروپایی ECHR) شده بود، حالا به خاطر دخالتهای روزافزون غربیها در ساختار حقوقی و قضایی این کشور، وارد فاز تقابل با آنها شده است.
مواجهه لهستان با اتحادیه اروپایی بر سر استقلال قضایی باعث شده وزیر دادگستری این کشور و یکی از رهبران دولت ائتلافی ورشو، به بروکسل درباره خروج کشورش از اتحادیه هشدار دهد. «زبیگنیو زیوبرو» رهبر حزب فوق محافظهکار و ضد اتحادیه حاضر در کابینه نخستوزیر «ماتیوژ موراویسکی» از دادگاه قانون اساسی لهستان خواسته درباره تناقض بند 6 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر با قانون اساسی کشورش اعلام رای کند. دعوای حقوقی دادگستری لهستان با دادگاه اروپایی استراسبورگ 3 ماه پیش به اوج رسید؛ زمانی که ECHR اعلام کرد محاکمه یک تولیدکننده لهستانی چمن مصنوعی به خاطر انتصاب غیرقانونی جدید در دادگاه قانون اساسی ورشو باید مجددا برگزار شود.
پس از آن بود که کمیسیون اروپا ضربالاجل ۱۶ آگوست را به منظور اجرای حکم دیوان عدالت اتحادیه اروپایی در ارتباط با مساله حاکمیت قانون تعیین کرد؛ حکمی که به موجب آن به لهستان دستور داده میشود یک اتاق انضباطی را برای قضاتی که منتقدان سیاسی شدهاند، منحل کند و در صورت رعایت نکردن آن با مجازاتهای مالی روبهرو میشود. زیوبرو، وزیر دادگستری لهستان و معمار اصلاحات قضایی اخیرا در مصاحبهای جدید با یک روزنامه لهستانی، تاکید کرده کشورش نباید به هر قیمتی یک عضو اتحادیه اروپایی باقی بماند و از آنچه «باجخواهی» بلوک یورو بر سر اصلاحات قضایی مناقشهبرانگیز کشورش خواند، انتقاد کرد.
او گفت:«من مخالف سرسخت تسلیم باجخواهی غیرقانونی اتحادیه اروپایی شدن هستم؛ باجخواهیای که از سوی دیوان عدالت اتحادیه اروپایی اجرا شده است. این باور که اتحادیه اروپایی مثل یک عموی خوب است و به ما پول میدهد و اینکه ما باید همه درخواستهای آن را به هر قیمتی قبول کنیم، پروپاگاندا و غلط است. لهستان باید در اتحادیه اروپایی باشد اما نه به هر قیمتی». پس از آن بود که موضوع پولگزیت (خروج لهستان از اتحادیه) بشدت مورد توجه رسانهها قرار گرفت.
روز پنجشنبه رئیس دادگاه عالی لهستان بخشی از اتاق انضباطی برای قضات را مسدود کرد. حالا ائتلاف حاکم راست متحد که وزیر دادگستری شریک آن است دچار اختلاف شدهاند و ادامه این اختلاف میتواند باعث شود لایحه خروج از اتحادیه به طور جدی در دستور کار پارلمان قرار گیرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|