|
نگرانی گوترش از تشدید تنش بین لبنان و رژیم صهیونیستی
دبیرکل سازمان ملل متحد بار دیگر از تشدید تنش بین لبنان و رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرد. به گزارش خبرگزاری چینی «شینهوا» دفتر «آنتونیو گوترش» در بیانیهای اعلام کرد: «دبیرکل سازمان ملل از تشدید تنش مرزی بین اسرائیل و لبنان از جمله پرتاب راکت و حملات هوایی طرفین علیه همدیگر بشدت نگران است» و خواستار خویشتنداری طرفین برای پرهیز از هر گونه درگیری مجدد شده است.
ارسال به دوستان
پنجمین ولایت نیز به دست طالبان سقوط کرد، مقاومت جانانه هرات ادامه دارد
سیاست زمین سوخته آمریکا در افغانستان
با ادامه سقوط شهرها و ولایات افغانستان و تصرف آنها توسط گروه طالبان، بحرانهای متعدد و پیچیدهای گریبانگیر مردم این کشور و همسایگانش بویژه کشورمان ایران خواهد شد. طالبان - یا طالبها - مجموعهای از گروههای شبهنظامی با خاستگاههای مختلف قومیتی و عقیدتی و عمدتا متأثر از دستگاههای امنیتی آمریکا، انگلیس، سعودی، پاکستان و هند هستند و به نظر میرسد نوعی هماهنگی میان موج حملات تازه آنها به شهرها همزمان با خروج شتابان نیروهای اشغالگر آیساف به رهبری آمریکا از فلات پامیر وجود دارد؛ برنامهای رذیلانه که بویژه دولت بایدن بر اساس سیاست زمین سوخته دنبال میکند. بر این اساس طالبان کاتالیزور تبدیل افغانستان به یک سوریه جدید است که از یک سو جنگ داخلی باعث ویرانی شهرها و زیرساختهای این کشور میشود و از سوی دیگر جامعه افغان را با خطر فروپاشی و آوارگی مواجه میکند. تفاوت بزرگ افغانستان با سوریه، فقدان یک حکومت مرکزی مقتدر و البته فقدان انسجام ملی و قومی و فرهنگی مردم نقاط مختلف آن است. آمریکاییها و متحدانشان در ناتو در ماههای اخیر با خارج کردن شتابان نیروهای نظامی و برچیدن پایگاههایشان از نقاط مختلف فلات پامیر، در واقع زیرساختهای نظامی و انتظامی افغانستان را هم نابود کردند و دولت و ارتش نوپای این کشور را در مقابل کار انجام شده قرار دادند. در عین حال واشنگتن بتدریج نیروهای امنیتی پوششی خود را در مناطق مختلف یا حتی در قالب تشکیلات شبهنظامی بومی حامی یا مخالف طالبان جایگزین کرد. اگر چه سازمانهای امنیتی منطقهای یا فرامرزی ذینفوذ در شعب مختلف طالبان، هر یک اهداف خاص خود را از برافروختن جنگ داخلی اخیر دنبال میکنند اما رفتهرفته مشخص میشود در نقشه آمریکایی تبدیل پامیر به کانون تهدید تروریستی اوراسیا در حد فاصل ۴ قطب بزرگ تمدنی و اقتدار شرقی یعنی چین، روسیه، هندوستان و ایران، طالبان دست بالاتر را دارد.
یکی از نخستین و مهمترین تبعات تصرف متوالی ولسوالیها (شهرستانها) و ولایات(استانها) توسط طالبان، آوارگی صدها هزار ساکن آنها و هجوم این موج آوارگان به کشورهای همسایه بویژه پاکستان و ایران خواهد بود که بیشترین مرزها و همینطور اشتراکات فرهنگی را با این کشور دارند.
* سقوط پنجمین ولایت در ۴ روز
پیشروی سریع طالبان در روزهای گذشته چندان هم تعجببرانگیز نبوده است. آنها طی ماههای گذشته اغلب مراکز 5 ولایتی را که طی 4 روز گذشته سقوط کردند، تحت محاصره داشتند. در عین حال از ضعف فرماندهی و تشکیلاتی نیروهای محلی و دولتی باخبر بودند. در واقع اشغالگران آمریکایی که طی اشغال 17 ساله افغانستان، هیچگاه قائل به بازسازی ارتش و پلیس این کشور به شکلی منسجم و مقتدر نبودند، خواب چنین روزهایی را برای ملت مظلوم افغان میدیدند. شبهنظامیان طالب در آخرین پیشروی خود، دیروز وارد شهر تالقان، مرکز ولایت تخار شدند.
به گفته «روحالله رئوفی» عضو شورای استانی تخار، تالقان به طور کامل سقوط کرده و نیروهای دولتی و مردمی به طرف شهرستان فرخار عقبنشینی کردهاند. به نوشته روزنامه صبح کابل، شبهنظامیان پیشتر در بعدازظهر یکشنبه، زندانیان خود را از زندان مرکزی شهر آزاد کرده بودند؛ روندی که به طور مشابه در هر ۴ ولایت سقوط کرده از روز جمعه مشاهده میشود. جالب است که آزادی زندانیان طالبان یکی از شروط اصلی رهبران این گروه در توافق دوحه بود که آمریکاییها با وجود مخالفت دولت کابل پذیرفتند. کارشناسان امنیتی معتقدند این نیروهای تازهنفس که عمدتا در سطح فرماندهی و سرکردگی بودند، طی ماههای اخیر نقش مهمی در بازسازی ارتش نامنظم این گروه و برتریهای میدانیشان داشتهاند.
به همین دلیل در روایتهای مردمی از این جنگ داخلی که به رسانهها راه یافته، میشنویم بسیاری، رؤسایجمهور دستنشانده پیشین و فعلی در کابل را مقصر اصلی تحولات منجر به خیزش دوباره طالبها برمیشمرند. گروهی، «اشرف غنی» رئیسجمهور فعلی را متهم ردیف اول اتفاقات اخیر میدانند، چرا که معتقدند او با پذیرش توافق دوحه میان طالبان و آمریکا و آزادسازی تعداد زیادی از زندانیان طالب، نیرویی تازه به این گروه تزریق کرد. برخی دیگر نیز انگشت اتهام را به سمت «زلمای خلیلزاد» مامور قدیمی واشنگتن به عنوان خائن بزرگ به ملت افغان میگیرند و میپرسند در دوحه چه توافقی بین آمریکا و این گروه شده که نتیجهاش حملات بیوقفه به شهرهای این کشور است؟
تصرف شهر زرنج مرکز ولایت نیمروز، شهر شبرغان مرکز ولایت جوزجان، شهر تالقان مرکز ولایت تخار و شهرهای قندوز و سرپل مرکز ولایتهایی به همین نام، به طالبان این امکان را داده است که با توجه به تسلط سنتیاش بر مناطق کوهستانی قبایلی پشتوننشین در مرزهای جنوبی با پاکستان و ارتفاعات و درههای صعبالعبور ولایت بدخشان در منتهیالیه شمال شرقی این کشور در مرز با چین، سرپلهای راهبردی در هر ۴ جهت جغرافیای افغانستان را در اختیار داشته باشند. در حال حاضر جنگ میان مهاجمان و نیروهای دولتی در شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند(جنوب غربی) و استانهای غزنی و هرات ادامه دارد. در این میان تسلط بر شهرهای شبرغان، مرکز ولایت ازبکنشین جوزجان که ژنرال دوستم و نیروهای محلیاش در آن اقتدار سنتی داشتهاند، معادلات جبهه شمال را به هم ریخته است. سقوط زرنج، مرکز ولایت نیمروز در مرز با ایران نیز اهمیتی راهبردی برای طالبان دارد. به گزارش خبرگزاری طلوعنیوز افغانستان، محاصره چندین روزه شهر هرات توسط طالبان شکسته شده و شبهنظامیان به لطف مبارزه گروههای جهادی مردمی مدافع شهر با نیروهای دولتی عقب رانده شدهاند. مقاومت قهرمانانه مردم هرات، غربیترین ولایت افغانستان که تکیه به ایران دارد، باعث شده تا دستکم برخلاف ولایت نیمروز، موج آوارگان از این منطقه به مرزهای کشورمان سرازیر نشود.
جالب اینکه در این مدت طالبان طبق توافق دوحه از هر گونه حمله به نیروهای آمریکایی و متحدان اشغالگرشان صرفنظر کرده است!
از طرف دیگر در حملات هوایی اخیر ائتلاف اشغالگر آیساف به رهبری آمریکا به مناطقی از شهر لشکرگاه مرکز ولایت هلمند، دستکم یک مدرسه و یک بیمارستان تخریب شده است. بمباران مناطق مسکونی به بهانه جلوگیری از پیشروی طالبان، باعث اعتراض شورای علمای هلمند شده است.
دستور مضحک جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا برای اعزام بمبافکنهای راهبردی «بی52» به افغانستان برای از سرگیری بمباران طالبان، آن هم در جنگی کاملا چریکی و خانه به خانه، نیات پلید واشنگتن برای تخریب شهرهای این کشور به بهانه مبارزه با طالبان را برملا میکند.
***
یونیسف: حداقل 27 کود طی ۳ روز در افغانستان کشته شدهاند
صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) دیروز اعلام کرد دستکم ۲۷ کودک در ۳ روز گذشته در میان افزایش خشونتها در افغانستان در ۳ ولایت این کشور کشته شدهاند. به گزارش رویترز، یونیسف افزود ۱۳۶ کودک هم در همین بازه زمانی زخمی شدهاند. نماینده این نهاد سازمان ملل در افغانستان در بیانیهای اعلام کرد: یونیسف از تشدید سریع تخلفات شدید علیه کودکان در افغانستان شوکه شده است. جنایات روزبهروز بیشتر میشود. طبق گزارش رویترز، کشتهها و زخمیها در ولایتهای «قندهار»، «خوست» و «پکتیا» گزارش شده است. بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین ۲ طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفتههای اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و نیروهای طالبان موفق شدهاند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند. سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در مصاحبه با شبکه الجزیره مدعی شده دولت افغانستان تصمیم به جنگ گرفته است. وی با اشاره به اینکه دولت کابل جنگ را در چندین ولایت آغاز کرد تاکید کرد هیچ توافقی درباره آتشبس در افغانستان وجود ندارد. وی در ادامه حملات طالبان علیه نیروهای دولت افغانستان را واکنشی به حملات ارتش افغانستان خواند و درباره مداخله آمریکا در امور این کشور هشدار داد. روز گذشته وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد در حمله بمبافکنهای «بی۵۲» آمریکا به مواضع طالبان در مرکز ولایت «جوزجان» ۲۰۰ عضو این گروه کشته شدند. با ادامه درگیریها میان طالبان و دولت افغانستان، منابع محلی در «قندوز» و «سرپل» از تصرف ادارات دولتی و مراکز این ۲ ولایت به دست طالبان خبر دادهاند.
ارسال به دوستان
پیام رزمندگان حزبالله به سیدحسن نصرالله
نیروهای حزبالله لبنان که اخیرا با موشک مناطقی را در اراضی اشغالی هدف قرار دادند، پیامی به دبیرکل حزبالله در واکنش به سخنرانی اخیر وی ارسال کردند. به گزارش «وطنامروز» به نقل از المنار، سیدحسن نصرالله در بخشی از این سخنرانی گفته بود: وقتی صحنههای «شویا» را دیدم، آرزو کردم ای کاش میتوانستم به جوانان مقاومت برسم تا پیشانی و دستان آنها را ببوسم. در پیام رزمندگان حزبالله آمده است: از آنچه از سوی برخی افراد نادان که نماینده هیچکس جز خودشان نیستند، مشاهده کردیم، متأسفیم. آنها هویت و طایفه ندارند. اکثر مردم ما در روستای «العرقوب» و «حاصبیا» واقع در جنوب لبنان که با خون شهدای قبلی ما این مناطق را آزاد کردهایم، همواره شرکای مقاومت بوده و هستند. رزمندگان حزبالله همچنین در پیام خود خاطرنشان کردند: لوله تفنگهای ما همواره به سمت سینه دشمن صهیونیستی نشانه میرود. بالاترین درجات خویشتنداری را تمرین کردهایم. با چشمانی حیرتزده و دلهایی شکسته، خیانت دیدیم.
این رزمندگان در این پیام گفتند: تو ای سید و سرزمین و خانه و عزت و کرامت! تو حال حاضر و آینده ما و امید همیشگی ما هستی. آنها اضافه کردند: تو دستور دادی و ما لبیک گفتیم و طبق زمانی که تعیین کردی موشکها را شلیک کردیم. توفیق ما از جانب خداوند به لطف نظارت تو و دعای شریفترین مردم است که دشمن و قلعه کارتنی آن را متحیر کرد.
* مهمترین نکته سخنان نصرالله از نظر سردبیر رأیالیوم
عبدالباری عطوان، روزنامهنگار برجسته عرب و سردبیر روزنامه رایالیوم در مقالهای با تحلیل سخنان سیدحسن نصرالله در سالروز جنگ 33 روزه نوشت: هر کس که سخنرانی شنبهشب سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان را دنبال کرده باشد، متوجه میشود دهها موشکی که روز جمعه توسط حزبالله به مرزهای شمالی فلسطین اشغالی شلیک شد، یک پیام بسیار خطرناک برای دشمن بود مبنی بر اینکه مقاومت اسلامی لبنان در کنار پرداختن به مسائل داخلی این کشور و تلاش برای حل آنها هرگز از تهدیدات خارجی غافل نمیشود. تحلیلگر برجسته جهان عرب در ادامه به عبارت قابل توجهی که سیدحسن نصرالله در سخنرانی شنبهشب خود اظهار داشت مبنی بر اینکه «پاسخ بعدی به دشمن صهیونیستی مناسب و متناسب خواهد بود و شاید در عمق فلسطین اشغالی یا ارتفاعات جولان اشغالی باشد و گزینههای مقاومت نامحدود است» اشاره کرد. عطوان تاکید کرد واژه مناسبی که دبیرکل حزبالله بیان کرد به اندازه و قدرت پاسخ مقاومت معادل تجاوز اسرائیل اشاره دارد و واژه متناسب ممکن است به معنای چشم در برابر چشم، دندان در برابر دندان، خانه در برابر خانه، کشته در برابر شهید و موشک در برابر موشک باشد؛ همانطور که در حملات موشکی اخیر، حزبالله پاسخ متقابل به صهیونیستها داد و مناطق خالی از سکنه را هدف قرار داد.
ارسال به دوستان
خروج نخستین یگان نظامیان آمریکا از عراق
پس از آنکه ائتلاف آمریکایی موسوم به ضدداعش از خروج یک یگان از نیروهای ویژه پیادهنظام این ائتلاف از عراق و انتقال آن به کویت خبر داد، سرتیپ «یحیی رسول» سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق در این باره توضیح داد. به نوشته وبگاه «ناس»، وی دیروز تصریح کرد عقبنشینی نیروهای ائتلاف بینالمللی به سوی کویت در چارچوب دستاوردهای گفتوگوی استراتژیک میان بغداد و واشنگتن انجام شد. وی افزود: «نیروهای ائتلاف بینالمللی که به کویت عقبنشینی کردند، نخستین نیروهایی هستند که از عراق خارج شدند و این امر در چارچوب دستاوردهای گفتوگوی استراتژیک بویژه پس از سفر «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق به ایالات متحده میگنجد». سرتیپ رسول ادامه داد: «این عقبنشینی تا ۳۱ دسامبر آتی ادامه خواهد یافت و تنها مستشاران نظامی با هدف آموزش نیروهای عراقی در کشور باقی خواهند ماند که تحت حمایت و حفاظت نیروهای عراقی خواهند بود. این نیروها عملا رزمی نیستند، زیرا عملا این نیروهای عراقی هستند که میجنگند و آزاد میکنند». در بیانیه ائتلاف بینالمللی که روز یکشنبه منتشر شد، آمده است به دلیل کاهش نیاز به حضور نیروهای (OTH) وابسته به ائتلاف بینالمللی در عراق، این نیروها ماموریت خود در عراق را تکمیل کرده و به پایگاه اصلی خود در پادگان بورینگ در کویت بازگشتند. در این بیانیه آمده است نیروهای OTH معمولا از ۲ بالگرد مدل CH-47 و یگان پیادهنظام تشکیل میشود که به مدت ۲۴ ساعت در وضعیت آمادهباش قرار دارند تا ماموریت خود را کامل کنند. بر اساس بیانیه مذکور، این نیروها هنگام نیاز در منطقه عملیات مشترک برای پشتیبانی از نیروهای میدانی و عملیات بازپسگیری و انجام حملات هوایی و کمک به حفاظت از نیروها وارد عمل میشوند. سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق درباره آتشسوزی بیمارستان ابنالخطیب در بغداد نیز گفت یک کمیته حقیقتیاب به دستور الکاظمی تشکیل شده تا درباره دلایل این آتشسوزی تحقیق کند اما این امر زمانبر است و پس از بررسیهای لازم، نتایج به نخستوزیر ارائه و سپس برای مردم منتشر خواهد شد. پیشتر تحسین الخفاجی، سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق گفت: طی مذاکرات و نشستهایی که اخیرا برگزار شد، توافق شد دستور کاری برای عقبنشینی نیروهای رزمی آمریکا از عراق قبل از اواخر سال میلادی جاری تعیین شود. نیروهای ائتلاف طبق دادهها و توافق میان بغداد و واشنگتن عمل میکنند. شکل روابط میان عراق و ائتلاف آمریکا سمت و سوی دیگری به خود گرفته است. وی گفت: نیروهای ائتلاف و کشورهای جهان به حمایت از عراق پایبندند. نیروهای رزمی باید تا قبل از سال میلادی جاری طبق توافق از عراق خارج شوند. ائتلاف آمریکا شنبه از عقبنشینی نیروهایش از عراق و رفتنشان به کویت خبر داد. ارسال به دوستان
۵ نشانه پایان نظام قطبی
تحلیلگر نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» ۵ دلیل را ذکر کرده که بر اساس آنها جهان تکقطبی به رهبری ایالات متحده دیگر به پایان رسیده و این کشور در تقویت مواضع خویش و پیشبرد اهدافش در عرصه روابط بینالملل شکست خورده است. به گزارش خبرگزاری «نووستی»، «مارک کاتز» یکی از مفسران نشریه آمریکایی «نشنالاینترست» در مقالهای 5 نشانه را نام برده که بر اساس آنها، ایالات متحده آمریکا دیگر به عنوان یک امپراتوری نزدیک به فروپاشی قرار داشته و سلطه این کشور در جهان رو به پایان است. در این مقاله که روز یکشنبه منتشر شده، یادآوری شده است در دوره سیستم دوقطبی روابط بینالملل در جهان، ۲ قدرت بزرگ اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده با یکدیگر رقابت داشتند. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و بلوک کشورهای سوسیالیستی، این احساس به وجود آمد که ایالات متحده به تنها قدرت مسلط بر کره زمین تبدیل شده است ولی چالشهای قرن 21 این نظریه را دچار تردید کرد. به گفته این تحلیلگر آمریکایی، صحبت بر سر یکسری رویدادهایی است که ثابت میکند سلطه ایالات متحده بر جهان دیگر رو به پایان است. نخستین نشانههای آن، عدم توانایی آمریکا در حفظ پیروزی در عملیاتهای بسیار گسترده و درازمدت این کشور در افغانستان و عراق است. دومین دلیل، پاسخ ناکارآمد ایالات متحده به حوادث سال 2008 در اوستیای جنوبی (که به همراه آبخازیا از گرجستان اعلام استقلال کردند) و اتفاقات رخ داده در اوکراین در سال 2014 (بروز تمایلات جداییطلبانه در منطقه دونتسک و لوهانسک اوکراین و آغاز مناقشه نظامی دونباس) است.
این مفسر سومین نکته اثباتکننده نظریه خود را این حقیقت نامید که ایالات متحده ابتکار عمل در حلوفصل مناقشات نظامی در سوریه، لیبی و یمن را به مخالفان خود یعنی روسیه، ایران و ترکیه واگذار کرده و نقش تعیینکننده و سازندهای در این حوادث ندارد. چهارمین دلیل به عقیده کاتز، عدم توانایی آمریکا در جلوگیری از افزایش قدرت چین در جهان است که مواضع قاطع و برتر خود را در منطقه دریاهای چین شرقی و چین جنوبی اثبات کرده و همچنین موفق شده با ابتکار عمل اقتصادی «یک کمربند-یک راه» نفوذ خویش در مناطق بسیاری از آسیا و اوراسیا را گسترش دهد. آخرین نکته نیز تلاشهای ناموفق برای نزدیک کردن واشنگتن به مخالفان آمریکاست.
به گفته مفسر نشریه «نشنالاینترست»، بدین ترتیب دوران جهان تکقطبی به رهبری آمریکا دیگر به پایان راه خود رسیده و اکنون شاهد هستیم ایالات متحده مجبور به خارج کردن نیروهای نظامی خود از افغانستان شده و قصد دارد تا پایان سال 2021 نظامیانش را از عراق نیز خارج کند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سخنگوی انصارالله:
از ۷ سال پیش با جامعه جهانی مشغول مذاکرهایم
رئیس هیات صنعا در مذاکرات صلح و سخنگوی انصارالله اعلام کرد گفتوگوها با جامعه جهانی و حتی کشورهای متجاوز از ۷ سال پیش برای توقف جنگ در یمن ادامه دارد.
به گزارش سایت الخبر الیمنی، محمد عبدالسلام، رئیس هیات صنعا در مذاکرات صلح گفت: گفتوگوها با جامعه جهانی و حتی کشورهای متجاوز از ۷ سال پیش برای توقف جنگ در یمن ادامه دارد. کشورهای ائتلاف و حامیانشان تصمیمی برای توقف جنگ و لغو محاصره مردم یمن ندارند.
وی گفت: طرف عمانی نامهای را از عربستان و برخی طرفهای جامعه جهانی برای رهبری انصارالله آورد. ما طرحی را درباره توقف عملیات نظامی در مأرب به طرف عمانی ارائه کردیم. تلاشهای عمان برای حل اوضاع یمن ادامه دارد اما هنوز به نتیجهای نرسیده است. عبدالسلام گفت: کشورهای ائتلاف برای آتشبس آماده نیستند بلکه به استراحتی نیاز دارند تا دوباره عملیات نظامیشان را در پایگاههای دیگر از سر بگیرند. این کشورها با بازگشایی فرودگاهها و بنادر و لغو محاصره یمن مخالفند. ما با بازرسی کشتیها قبل از رسیدن به بنادر یمن موافقت کردیم اما کشورهای ائتلاف مخالف این مساله هستند.
***
هشدار فائوچی درباره احتمال شیوع گونه خطرناکتر از دلتا ویروس کرونا
ویروسشناس و مشاور پزشکی کاخ سفید درباره احتمال پیدایش یک گونه جدید ویروس کرونا که خطرناکتر از نوع «دلتا» است، هشدار داد.
در حالی که آمار ابتلاهای روزانه به ویروس کرونا در ایالات متحده به بیش از ۱۰۰ هزار نفر رسیده است، «آنتونی فائوچی» ویروسشناس برجسته آمریکایی و مشاور پزشکی کاخ سفید درباره احتمال شیوع یک گونه جدید ویروس کرونا هشدار داد و گفت موارد جدید ابتلا به کرونا، زمینه را برای جهش جدید و خطرناکتر این ویروس هموار میکند.
فائوچی در مصاحبه روز یکشنبه با شبکه «اماسانبیسی» اعلام کرد آن دسته از افرادی که هنوز در مقابل ویروس کرونا واکسینه نشدهاند، مسؤول جهش ویروس کرونا هستند که به پیدایش گونه دلتا منتهی شد. فائوچی در این باره گفت: «اصولی وجود دارد که همه در ویروسشناسی میدانند: ویروس جهش نمییابد مگر اینکه اجازه تکثیر به آن بدهید. خوشبختانه برای ما، واکسنها تقریبا در مقابل دلتا بویژه در محافظت از شما در مقابل ابتلای شدید به کرونا عملکرد خوبی داشته است».
***
احداث ۵۰ مرکز نظامی روسیه در جزایر مورد اختلاف با ژاپن
دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع روسیه از برنامه ساخت بیش از ۵۰ مرکز نظامی در جزایر کوریل جنوبی مورد اختلاف با ژاپن خبر داد.
رسانههای روسی از جمله تارنمای لنتارو و گازتارو روز دوشنبه اعلام کردند: ارتش روسیه در جزایر کوریل بیش از ۵۰ مرکز نظامی احداث میکند و یک شرکت ساختمانسازی نظامی این مسؤولیت را بر عهده میگیرد. مراکزی که ساخته میشود در برابر زمین لرزه تا ۹ درجه ریشتر امواج درونی زمین مقاوم خواهند بود. ارتش روسیه در سالهای اخیر حدود ۳۰ مرکز نظامی از جمله چندین خوابگاه ویژه نظامیان در جزایر کوریل احداث کرد و این اقدامات بارها از طرف ژاپن که مدعی مالکیت بر این جزایر است، مورد انتقاد قرار گرفته است.
روسیه و ژاپن با گذشت بیش از ۷۵ سال از جنگ دوم جهانی، هنوز موافقتنامه صلح امضا نکردهاند، زیرا توکیو امضای موافقتنامه را مشروط به واگذاری جزایر کوریل کرده که در پایان جنگ دوم جهانی به تصرف نیروهای شوروی درآمد و روسیه نیز با وجود فروپاشی شوروی، همچنان مدعی حاکمیت این منطقه است و آن را به عنوان پیامدهای جنگ دوم جهانی تمام شده و غیرقابل بازگشت میداند. مسکو بارها اعلام کرده است حاکمیت روسیه بر جزایر کوریل جنوبی قابل تردید نیست و نتایج کنفرانس یالتا، بیانیه پتسدام و برخی دیگر از اسناد را موید این موضع خود میداند.
***
جزئیات نشست قریبالوقوع سران منطقه در بغداد
نخستوزیر عراق از پادشاه عربستان برای مشارکت در نشست سران کشورهای همسایه عراق که قرار است اواخر ماه جاری میلادی در بغداد برگزار شود، دعوت به عمل آورد.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق خاطرنشان کرد فؤاد حسین، وزیر خارجه این کشور دعوتنامه مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق را به فیصل بنفرحان، وزیر خارجه عربستان تحویل داد.
در همین راستا، کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق به بیان توضیحاتی درباره نشست قریبالوقوع سران کشورهای منطقه به میزبانی بغداد پرداخت. «عامر الفایز»، عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق به شفقنیوز گفت: بغداد پس از موفقیت دیپلماتیک و تلاش برای ثبات امنیتی، سیاسی و اقتصادی منطقه، در تلاش است جایگاه منطقهای و نقش پیشرو خود را بازیابد. وی گفت: حدود ۱۰ کشور از جمله ترکیه، ایران، عربستان و دیگر کشورهای عربی به علاوه کشورهای اروپایی و آمریکا در نشست سران کشورهای منطقه در بغداد شرکت خواهند کرد. الفایز تصریح کرد: در این نشست درباره کنترل مرزها میان کشورها، تقویت روابط امنیتی، سیاسی و اقتصادی، حل بحران آب و نقشآفرینی در حلوفصل اختلافات میان برخی کشورهای منطقه گفتوگو خواهد شد. به گفته برخی منابع، فواد حسین قرار است بزودی به ایران سفر کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|